22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Pares
    Nem igazán.
  • Evoluti0N
    http://masseffect3.web4.hu/cikk/miert-is-olyan-rossz-a-mass-effect-3-vege-spoiler

Ezt is érdemes elolvasni.
  • Hoz_Hun
    EZ a hozzászólás... XD
    Szénné röhögtem magam:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Marauder Shields died for your sins. He just wanted to protect you from the endings, but no one listened. They said, "Let's go through that portal instead!" Now you know. The horror of the endings has been unleashed. Do not fret, for Marauder Shields will be reborn as Marauder Health and save the world from the star child and his devious colors."
  • RamsayBolton
    Szerintem:

Attól, hogy a támadócsapat elesett, 1-2 túlélő még lehet. Csak a haderő, mint olyan semmisült meg.
    TIM 2. Cerberus puccsa sikerült a Citadel ellen és a Földre vitték a bázist. Az irányítást viszont nem tudná sosem átvenni (noha tudja a kulcsát), mivel indoktrinált.
    A Catalyst-re már hatással van a Crucible, nem független.
    TIM simán irányíthatja Shep-et (csak részlegesen és kis időre), mivel éveken át az indoktrináció miben létét kutatta (lásd az egész Cerberus hadsereg indoktrinált).
    Ha túléli Shep, és ha a Földön lélegzik fel. Ekkor is millió magyarázat lehet, hogy hogyan került oda.
    Joker féle menekülés a végén szimbolikus.
    A War Asset-ek beleszámítanak a végkifejlettbe: leég-e a Föld, lesz-e 3 választási lehetőségünk (elvileg van ahol csak 1 vagy 2 van). Amúgy igazából az összegyűjtött War Asset-ekből logikusan csak a Crucible pontértékének kéne következménye lenni a végkifejlettre. Az összes többi haderőnek maximum annyi, hogy ha kevés, nem tudják az időt húzni (mert cska időhúzásra vannak, 10k EMS is esélytelen a Reaper-ek ellen) és a Hammer csapat alaból elesik már London utcáin.

Ez a klasszikus sci-fi befejezés. Kérdés-kérdés hátán, hogy utána napokig, hetekig keresd a választ te és törd rajta a fejed/filozofálj. A fantáziádra van bízva.
  • PiszkosFred
    Profi a korites, a magyarazat, minden. Ha tenyleg ez a vege, ez a prezentacio tehet rola, hogy meggyozott, nem a jatek :) Ha tenyleg igaz, amit leirtak, akkor az utolso ingame 30 percert viheti a forgatokonyviro oscart az illeto :)
  • Atilorn
  • Vraaanyek
    Pont ezt akartam írni, amivel elzártad a kommented... ha tényleg igaz ez a feltételezés,melyet egyébként én is osztok, akkor a Bioware túlbecsülte a játékos társadalom java részének érzelmi és szellemi intelligenciáját...
  • RamsayBolton
    Akkor fogalmam sincs. Valószínűleg random.
    De nekem Tali mindig kiszállt és őt románcoltam.
  • mkfdd
    Anderson biztos felsunnyogott amíg Shepard eelvesztette az eszméletét. Illusive man meglógott a cerberus bázisról korábban. Nyilván még azelőtt szökött fel mielőtt a fellegvár elmozdult. Illusive man építette újra Shepardöt simán megpróbálhatta irányítani. Esetleg a reaperek erejével. Nem biztos hogy a földön éledt újra. Simán lehetnek a citadel romjai (nincs égbolt vagy földre jellemző tárgyak csak romok mindenütt). Joker láthatta hogy a csata vesztésre áll, így összeszedhetett mindenkit hogy mentse a menthetőt majd eliszkolt. A war asset a veszteségeket határozza meg (ez tényleg kicsit értelmetlen de ez van). Mit érnek majd az erőfeszítéseink? Mass effectben 4-ben simán visszatérhetnek a döntéseik hosszútávú kimenetele.

Ha meg ez tényleg nem valód ending akkor jön majd vmi hálivúdi sallang, mert az már bebizonyosodott hogy ha godolkodást igénylő befejezést írnak a játéknak, akkor az tömegfelháborodást vált ki.
  • RAMyMamy
    nm
  • Pares
    Ez így nem pontos, mert én a szintézist választottam, Ashley románcoltam, a végső csatába Ashley-t és Vegát vittem, és nekem a Normandyból Joker és Edi szállt ki kéz a kézben, plusz mögöttük Javik.
  • ratgab
    Csak megsúgom, hogy nálam egyik esetben sem ez volt a sorrend .
  • ratgab
    Kösz, hogy linkelted a videót. Elég sok mindent megmagyaráz.
  • RamsayBolton
    A szimbolikusságnak pont az a lényege, hogy nem kell logikusnak lennie.

Jelképes,
    szintézis esetén: Joker + EDI kéz a kézben + a románcolt karakter
    pusztítás esetén: Joker, proteán + románcolt karakter
    irányítás esetén: Joker és EDI külön + románcolt karakter
  • RAMyMamy
    ugye, hogy nem is olyan hülyék azok, akik nincsenek kibékülve a játék végével? :)
  • ratgab
    Jaja!
    Hogy került oda Anderson (Mikor az egész támadócsapat állítólag elesett!) és az Illusive man? Utóbbi miért nem veszi át a reaperek feletti irányítást azonnal? Miért nem hagyja a Catalyst simán meghalni Shephard-öt? Egyáltalán az Illusive man, hogy a viharba irányítja kedvenc Shep-ünket?

És a legnagyobb kérdés: Hogy kerül Shep a Földre a Citadella után? És akkor még Joker menekülésével nem is foglalkoztunk.

És igen, ez a videó tényleg mindent megmagyaráz!

Ha már itt tartunk, ha ez csak átverés, akkor mi a valódi ending? Mit érnek majd az erőfeszítéseink? Hogy lesznek a végjátékra hatással a War Assetjeink, a flottánk?

A videó rátapintott a lényegre: Kérdés, kérdés hátán!
  • 062020
    "Hannah Shepard is Commander Shepard's mother, if the Spacer background is chosen." Mass Effect Wiki
  • ratgab
    Na ezen behaltam Ez már már German Shephard-i szintű...XD
  • Evoluti0N
    Más téma: Miért van az néha multinál, h nem olyan típusú ellenségek ellen dob be, amit kiválasztok?
  • ratgab
    Ez nagyon furmányos lenne, még a Bioware-től is!
  • Pares
    Tekintetbe véve, hogy Shepardot Reaper technológiával élesztették újra, és ezen kívül mennyi érintkezése volt még Reaperekkel és Reaper technológiával, nagyon erősen elképzelhető az egész, főleg hogy azok a jelenetek a végén tartalmaznak fura dolgokat...
  • MerlinW
    #12067 ezt nézzétek meg ti is (aki már végigjátszotta)

Ha nem ez lenne az igazság, erre tök jól építhetne a BW egy esetleges közkívánatra történő változtatás alatt.
  • Prince23
    Most kapcsolódtam be a fórumozásba. sry akkor :)
  • Prince23
    Sőt, mi több a Mass Effect 2 galaktikus hírcsatornáján egy Hannah nevezetű Shepardot is említenek. Elég jól fel van építve a franchise a folytatások tekintetében.
  • ratgab
    Egymás után láncban robbantak a relék. Szerintem egy sem maradt. Hacsak nem volt olyan, ami hálózaton kívüli volt, de ezt nem hiszem.

Ha kommunikáció még él és a relék újjáépíthetőek (már itt sok a ha), akkor nem nagy feladat koórdinálni a munkálatokat. Főleg, ha már ennyire összefogtak a fajok.

• MerlinW
    De itt az utolsó Marauder-ről van szó... jaj már..:)
  • Pares
    Vágom, vágom, leesett akkor is, hogy ez nem teljesen hagyományos, éles játékmenet. Csak nem vágtam, hogy mire fő ez a Marauder Shieldezés, de már értem, hogy valakik a nekik hiányzó bosst látják benne...

• mkfdd
    Egyébként gondoljatok arra, hogy olyan befejezést kellett írniuk Biowareéknek amiből tovább tudják vinni a történetet ha akarják. Így vannak közös pontok (normandia, reléhálózat, citadella stb), és az eltérő pontok meg olyanok, amik végigkísérhetik a jövőbeni játékot (pl mint a tanács kérdése elsőben). Ha a végkifejletek teljes skáláját felsorakoztatták volna, akkor olyan szerteágazó lett volna a végkifejletek lehetősége, hogy szinte lehetetlen lenne folytatni a történetet.
  • Prince23
    De ezek nem csak az utolsó pályánál vannak , szinte mindenhol felbukkannak, a finálé előtt is. szal
  • MerlinW
    Minden fokozaton ugyanannyi kell, csak egy "filmbejátszás" a jelenet:)
  • Pares
    Már értem. Mondjuk pont erre akkor abban a hangulatban egyáltalán nem figyeltem, csak ledaráltam és tovább mentem.
  • ratgab
    Hát azért vannak Batarian menekültek és végülis ők is segítenek néhány hajóval. Nem hiszem, hogy kihalnának.
  • Pares
    Normálon játszottam, és nem kellett neki sok lövés.
  • MerlinW
    Csak egy pisztolyod van, semmi másod. (Ha poénnak szántad akkor bocs, bár rossz volt:))
  • ratgab
    Ebben teljesen egyetértek veled.
  • MerlinW
    Utolsó ellenfél, és mikor rácélzol ott a neve, hogy Marauder és alatta a Shield felirat:) Így lett a neve Maraude Shields a főboss:)
  • Prince23
    Nem easyn kéne játszanod :D

Sok fejlövés kell Mantissal neki, meg előtt emeg kell sózni biotikával stb.

• Pares
  • mkfdd
    Itt a videó ami elindítota a poént :)
    http://www.youtube.com/watch?v=467pmIX-oZo
  • Pares
    Ha igen, ha nem, tök mindegy, mert meg lehet vele magyarázni, ez is egyféle interpretálás, ezért jó az egész.