22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• mkfdd
    Azzal poénkodnak hogy mivel az az utolsó enemy amit le kell lőni, az a játék főbossa :D
  • Pares
    Már több helyen is láttam, de nem vágom, hogy mi ez a Marauder Shields-es izélés. Világosítson fel valaki. Azt tudom, hogy mielőtt belemegyünk a fénybe, ott áll ez a Marauder, de nem figyeltem rá sokat, mert kb. 2 headshottól kidőlt.
  • MerlinW
    Ez eddig a legjobb és leghihetőbb teória. Így már én is elfogadom ennek a lehetőségét:) Nem mellesleg nagyon profi prezentáció:)
  • Evoluti0N
    Nagyon elgondolkodtató videó. Elolvastam az alatta levő leírást is és érdekes. Ha valóban így van ahogy a videó mutatja, akkor máris az egyik legjobb húzás volt a játéktörténelemben, ha nem akkor meg kapják be :D
  • edios
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Relék nélkül marad az FTL amivel évekbe vagy évtizedekbe telik eljutni egyik csillaghalmazból a másikba. A galaxis túlvégére meg évszázadokig is. (ME 1 kódex). Az FTL kommunikáció megvan, de sem a kereskedelem nem lesz olyan szintű, sem a hadsereg nem fog tudni beavatkozni a dolgokba, ha túl messze van."

hát nézd szerintem ilyen részletességben nem tudunk következtetni, mert ez már a fantáziánkra van bízva.
    egyrészt: me1 codexben van olyanról is szó, hogy még vannak felfedezetlen, emiatt inaktív mass relék, ezeknek a sorsáról nem volt szó. továbbá vannak egy és kétirányú relék azt hiszem, kétirányú relék kisebb hatótávolsággal, és a galaxisban simán létezhet olyan, ami nincs ezek közelében, ergó a robbanás nem érte. másrészt nem derül ki, hogy mekkora macera újraépíteni a reléket, csak az, hogy lehetséges.

ha esetleg abból indulunk ki, hogy mindenképp mindegyik elpusztul (persze ez már sántítana alapból), nem tudjuk, hogy van-e vmi szabvány, hogy magától az összes faj vissza tudja építeni, és pároztatni, vagy előbb személyesen oda kell menni a végponthoz.

de még ha oda is kell menni, nekem arról sincs pontos info-m, hogy ftl-el ez mennyi idő. nem találtam erre pontos codex bejegyzést, (esetleg linkelhetnéd ha tényleg van) azt tudom, hogy ashley említette egyszer, hogy ő 12 fényévet tett meg átlagos "egy napos út" alatt, viszont arról nincs szó, hogy az milyen sebességű hajó volt. ugyanakkor a codex példaként elmondja azt is, hogy mi történik ha 200x-os fénysebességgel utazol ftl-ben. szerintem nem ismerjük, hogy mi a felső határ. ashley sebességével a galaxis egyik végéből a másikba kb 20 év lenne az út (azt hiszem 100k fényév a tejútrendszer átmérője), annál gyorsabb hajóval nyilván kevesebb, és relé építéshez nem is kell rögtön a másik végébe elmenni.

így én azt extrém megalapozatlan következtetésnek tartom, hogy megszűnik a kapcsolat a rendszerek között hosszútávon, habár 100%-osan nem tudom cáfolni, mert ennyire nem részletes a codex.
  • RAMyMamy
    ezen beszartam XD
  • Atilorn
    Szerintem meg nincs semmilyen kajaklónozó szuperkütyü. Tali is mondja a 2-ben, hogy nincs meg a megfelelő forrásaik ahhoz, hogy csak úgy fogva tartsanak valakit. A civil űrhajókon biztos, hogy termelnek maguknak élelmet, de nálam csak a hadihajók jöttek a csatába. Szóval, megmarad a faj, csak a Földön rekedteknek lesz szar.
  • Cef
    Sok jó dolgot leírtál. Csak az a zavaró, hogy nincs magyarázat, minden csak lehetséges. Én szeretem, ha az olvasó/néző/játékos fantáziájára bízzák dolgokat. De ez túl sok volt így a leges legvégén, főleg egy olyan játéksorozatban, ahol eddig a dolgok 90%-át a szánkba rágták. Túl sok a fehér folt, túl sok a lehet hogy így, vagy lehet, hogy úgy.
  • RAMyMamy
    ez vótmá'?

• Atilorn
    Szóval, csak én látom teljesen depressziósnak a végét. Remek!
  • Pares
    Az oltogató dumás, de látom már törölted, mert nem találom.
  • Tatyla
    hányas volt az hogy elolvassam világosíts fel pls?
  • Pares
    Azért pár száz évvel előre a jövőben csak létezik már valami kaja klónozó technológia, ha már most is teli a hírek a szó szerint mű kajáktól.
  • Atilorn
    Azt se felejtsétek el, hogy a fenébe fogja a félig lerombolt Föld eltartani az egyesült flottát? Ráadásul a turianok, és quarianok tuti éhen halnak a dextro-aminosavas ételek nélkül.
  • Cef
    Én is tudom, hogy csak szimbolikus, de attól még WTF. Lehetett volna átgondoltabban is szimbolizálni.
  • Cef
    1-2: Miért is kéne nekiállnom még egyszer?(egyébként tervbe van véve). Gondolkozom rajta, hogy mire emlékszem rosszul, de tényleg nem jut az eszembe.

4-5-6-7: Pont az a baj, hogy ezek olyan jellegű dolgok, amik túl hülyén néznek ki ha nem mutatják. Legalább is engem iszonyatosan zavarnak. Így jobban belegondolva tényleg csak a kidolgozás hiányzik, de túl sok mindent lehet belemagyarázni. Biztos, hogy eredetileg volt rájuk magyarázat, ezt láttuk is a deleted scene képen. Bizonyára jó pár dolgot kivágtak még a játékból, de így egy kicsit össze-visszaság lett a vége.

Csak azzal van a baj, hogy amíg a reléket újáépítik, addigra a fajok eddigi birodalmai feldarabolódnak. Relék nélkül marad az FTL amivel évekbe vagy évtizedekbe telik eljutni egyik csillaghalmazból a másikba. A galaxis túlvégére meg évszázadokig is. (ME 1 kódex). Az FTL kommunikáció megvan, de sem a kereskedelem nem lesz olyan szintű, sem a hadsereg nem fog tudni beavatkozni a dolgokba, ha túl messze van. A kolóniák magukra lesznek utalva, hiszen a többség el lesz vágva az anyabolygótól. Saját hadseregük lesz, saját törvények, kormány stb. Mire pedig kész lesznek a relék, addigra nem biztos, hogy szívesen visszacsatlakoznának az anyabolygóhoz.

• Pares
    Na hát épp erre gondoltam én is. A relék nélkül is van élet. Az FTL technológia megvan, mindenhol elterjedt. Nem a világ vége, csak egy ultra brutálisan radikális átalakulás, kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.
  • Hoz_Hun
    A félreértés elkerülése végett, természetesen szerintem sincs sehol már Reaper. Arra céloztam, hogy minden fajnak a szülőbolygóján még ott vannak a népek. Csak újra kell építeni. Kivéve talán a Batarianokat, akiről azt mondák, hogy tulajdon képpen ki fognak halni.
  • Hoz_Hun
    Találgatás, semmi több. Mindenki úgy értelmezi a végét ahogy akarja. SEMMI infórmációnk nincs Shepard akciója utánról. Szerintem van FTL, működnek az űrhajók, a Geth és az implantátunok is. Hogy mi lesz a franchise jövője, megint csak egy jósolda.
  • Pares
    Szerintem a fegyvereknek és az FTL technológiának az ég világon semmi baja nem lett. Azok teljesen függetlenek a reléktől, gyakorlatilag semmi közük hozzá.
  • Pares
    A háborúnak így vagy úgy, de vége, Palavenen se és Thessián se nincs több Reaper, bár a maradék huskokat még ki kell iktatni, de azok már nem jelentenek akkora veszélyt. Azt se feledjük el, hogy az FTL technológia még mindig létezik, nem minden hajó semmisült meg a Föld körül, sőt galaxis szerte is oltári sok hajó van még, ami működőképes, stb. Szóval ez egyáltalán nem a vég. Az Alpha Centauri rendszer is a relé hálózaton kívül esett, mégis éltek és virultak rajta az emberek. FTL-el sem lehetetlen utazgatni, csak persze nem olyan nagy távolságokra, mint a relékkel. Az tuti, hogy ideiglenesen beköszönt egy sötét korszak. Ezt szerintem szándékosan alakították így, arra ne is számítson senki, hogy azt megváltoztatják, hogy a relék nem pusztulnak el, mert nyilván pont erre akarják alapozni a franchise jövőjét.
  • edios
    ha jól tudom, a robbanás a mass effect manipuláló technológiákat rombolta le (ahogy catalyst mondta "most of the technology you rely on" - kb azok a tech-ek, amit a reaperek hagytak ott a civilizációknak), ebbe beletartoznak a relék, az ftl hajtóművek, fegyverek stb.

ezeket újraépítik, mert attól, hogy megsemmisültek a megépítéshez szükséges tudás nem veszett el. ftl hajtóművel pedig nincsenek elvágva egymástól a rendszerek, csak lassabb a közlekedés. (relétől reléig kb közvetlen, azonnali volt a közlekedés, sima ftl hajtóművel utazni kell, és üzemanyag - element zero - is fogy. de így mégis egyszerűen lehet koordinálni relék visszaépítését.)
  • Hoz_Hun
    A relék újraépítésére már én is gondoltam. Csak azzal az a baj, hogy ahhoz, hogy a reléket használni lehessen, kell lennie egy párjának. Tehát, ha a naprendszerünkben megépítik azzal nincsenek kinn a vízből. Ha a terveket elkészítik és szét tudják küldeni a szövetséges fajoknak és azok is építik akkor lehetséges. Pl a Quarianoknál szó van róla, hogy a többség (civilek, védő erők) ott maradt a Rannokon. Csak a hadi flottájuk egy részét küldték el. Valószínűleg ugyan ez a helyzet a többi fajjal is. Turiánok, még vígan harcolnak és gondolom az Asariknál is van ellenállás a bolygójukon, mint az embereknél.

A megoldást inkább egy olyan fejlesztésben látnám, ha a relé technológiáját integrálni tudnák egy új hajtóműben. Igy a hajó egyéni ugrásra is képes lenne.
  • Pares
    Ja és amúgy a végén nekem a Normandyból pont olyanok szálltak ki, akiket nem vittem magammal. Szóval most játszom az értetlent, és azt mondom, nem értem miről beszéltek...
  • Fenrir
    5-6

Szerintem az utolsó videó ahogyan a Normandy menekül majd lezuhan csak szimbolikus, nem kell belemagyarázni, hogy menekülnek-e vagy sem. Én a szintézist választottam és a Joker meg EDI kéz a kézben szálltak ki, ez jelentette, hogy nincs többé külön organikus és szintetikus létforma.
  • Pares
    4-5-6-7 esetében én is úgy látom, hogy nem a kigondolatlansággal van a baj, mert meg lehet magyarázni többféle képen is, mint ahogy már számtalan teória született azóta (talán pont valami ilyet akartak elérni vele, amint írták is?), pusztán ahogy írtad, nem mutatják be, hogy mi történik a lézer és a leges legvége között a Földön vagy a Föld körül...
  • edios
    1-2: me1-nek talán még1x állj neki
    4-5-6-7: ez nem logikai baki. ha valamit nem mutatnak explicit, az nem történt meg?
    8: nem is kell azt a befejezést választanod, senki nem állította, hogy az a megmásíthatatlan igazság, amit ő mond
    9: ebben nem vagyok biztos, de ezt a globális kihatást azt hiszem a crucible csinálta, az pedig az organikus fajok összességének műve

"Hogy miért összecsapott:" lásd fent.

"Le van húzva a végén:" miért pusztulna el? kellően magas ems-nél kb
    minden megmarad, kivéve a reléket, amiket újra tudnak építeni. (mint ahogy prothean-ok is építettek relét)
  • Pares
    A kiprovokáló hsz.-t nem törölted, de hagyjuk inkább.
  • ratgab
    És mint tudjuk negatív reklám is reklám ("Ugyan csak megkéne már nézni, hogy mire föl ez a nagy felhördülés")
  • ratgab
    Ha szándékosan csinálták alakították volna így, hogy ennyit beszéljenek a játékukról, akkor se sikerülhetett volna jobban.
  • Pares
    Az meg egyértelmű, hogy megvannak azok a bizonyos pontok, amik kiegészítést érdemelnek, ezt szerintem a Biowarenél is látják, még visszajelzés nélkül is. Nekem ilyenkor mindig a legvége jut az eszembe, amikor a kiscsávó megkéri a nagyapját, hogy meséljen még egy történetet. Ők is szándékosan úgy csinálták, hogy a vége ne legyen 100% "stabil", szóval hogy legyen helye spekulációnak/interpretációknak/kiegészítéseknek. Ha nem így csinálták volna, akkor sokkal unalmasabb lett volna a vége.
  • Tatyla
    nem csak a tied de a többieké is törölve lett ami olyan...
  • Hoz_Hun
  • Pares
    Jól van, jól van... Szóval engem basztathatnak, de én már nem szólhatok vissza? Aha.
  • Pares
    "Szóval dolgoznak rendesen. A baj az hogy sokan borzasztó alpáriak, bunkók. Szét off-olják a topikokat. Nem lehet könnyű a BioWarének sem."

Hát ez az. A háromnegyed BSN teli van balfaszokkal, ami mondjuk nem újdonság, de akkor is. Én várom az új DLC-ket, bármit is tartalmazzanak, de azért arra senki ne számítson, hogy bármilyen DLC a végével kapcsolatban ki jönne még Április vége előtt.
  • Hoz_Hun
    Olyat nem tudsz importálni.
  • jarlaxxe
  • Pares
    Na jó, ha már törölték, csak azért is leírom még egyszer, és még akár hányszor kell. Nem oltottam senkit az ég világon. És nekem is ugyan annyi jogom van ide hozzászólni, mint neked vagy bárki másnak. Már rohadtul unom, hogy bármikor, amikor leírom a véleményem és mondjuk ellentétes egy magadfajtáéval, akkor azonnal jön a szokásos hozzászólás, hogy ne oltsak, meg nem próbáljak visszaszólni. Mégis kinek képzeled Te magad?
  • Hoz_Hun
    Mindenképpen, szerintem most ezt mérlegelik 1000L.
    Ez elég friss BioWares:
    "Jessica Merizan wrote...

I think I need to clarify myself. For the past few weeks, I've been collecting feedback. I have excel sheets, word documents, quotes, graphs, you name it.

In order for a collaboration between the devs and the fans to work, I need you guys to CONTINUE being constructive, and organizing your thoughts. I know where to look, but I need you to help me by contributing to the dialogue.

Saying "this blows" helps no one. Saying, "I enjoyed X but I found Z _____ because of A,B,C" is what I'm looking for. Channel your frustration into something positive (such as the RetakeME3 movement - constructive, organized thoughts).

Chris and I are both collecting your feedback. We're listening. Make yourself heard."

Szóval dolgoznak rendesen. A baj az hogy sokan borzasztó alpáriak, bunkók. Szét off-olják a topikokat. Nem lehet könnyű a BioWarének sem.
  • ratgab
    Igazad van, ezeknek a végére is jó lenne pontot tenni. És most, hogy leírtad őket én is kíváncsi lennék a válaszokra.