22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
ratgab #12035 Azért szerintem azzal te is egyetértesz, hogy egy összegzés igen jó lenne a végre. Csak, hogy tényleg minden szál elvarródjon. -
figyelek ám Pares Hoz_Hun innentöl privátban személyeskedjetek,JARLAXXE hidd el látom mi folyik itt de amig nincs spoiler vagy más olyan addig ez egy topik egy fórumban és bárki elmondhatja a véleményét ha az nem személyeskedő vagy irritáló -
Tényleg, mivan, ha olyan mentést importálunk, ahol shepard meghal? -
Pares #12032 Szándékosan nem akarod értelmezni, amit írok? -
ratgab #12031 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. többféle magyarázat lehet, nem derül ki a játékból, de még kiderülhet DLC-ben: Lehet másképp érzékeli a dolgokat. Lehet, hogy Reapereken keresztül érzékel, ezért kellett neki egy őrszem Sovereign szerepében. Mondta a végén, hogy Shephard felborította az eddig több évezreden keresztül simán működő terveit, szóval ez is a terv része volt.
Gondolom nem akarta, hogy rájöjjenek az organikusok, hogy ő a feje a reapereknek (hirtelen megnyíló kapuból rájöttek volna, hogy a Citadellának önálló tudata van. De mint mondtam tényleg nem derül ki, de ez nem logikai bukfenc, mert lehet rá magyarázat.
2. Hoppsz ezt már előző bekezdésben "megválaszoltam (?)".
3. Ez egy jó érv... Ezzel megfogtál. Lövésem sincs. Catalyst semmiképp nem volt veszélyben, mivel nem tudtak a létezéséről. Gondolom Citadella körül már vereséget szenvedtek egyszer nem akartak újból ott próbálkozni. Keeperek át lettek írva, így nem engedelmeskednek nekik.
Tanács aztán őket végképp nem érdekli. Alábecsülték az ellenfelet szerintem, nem gondolták, hogy akár 1 reapert is el tudnak pusztítani egy teljes erejű reaper támadás során (elvégre 1 Sovereign-nel is igen megszenvedtek!). Maradjunk annyiban, hogy nem derül ki. Fehér folt. De nem cáfolja meg semmi a logikus magyarázatát, tehát szintén nem bukfenc.
4. A mayor ha jól emlékszem rádión közli, hogy a támadó csapat elesett, értelmetlen lett volna továbbmenni. Főleg, ha az ellenállás miatt ez lehetetlenné vált. Ilyenkor azért beléphet egy túlélési ösztön, vagy a saját népünk iránti aggódás. De igazad van ez sem derül ki a játékból. De ettől még nem bukfenc, csak nem kötötték az orrunkra.
5. Összefügg az előző érveddel, itt tuti kivágtak valamit a játékból. Szerintem még tuti kiderül (DLC-ben). Egyébként a csapatválasztás után lehet, hogy a ki nem választottak nem jönnek velünk, hanem más feladatokat kapnak. Legalábbis nálam az ending videóban sem Ashley, sem James nem szerepel, holott velük mentem az uccsó küldetésre.
6. 4-es, 5-öshöz tartozik az érv, majd kiderül szerintem.
7. Megpróbált ő vitatkozni, de a Catalyst egyértelműen elhárított minden érvet. Meggyőzhetetlen volt. Eddig azért Shep egy jogosabb érv után elérte a célját, itt nem sikerült, ráadásul haldoklott.
8. Ő azt mondta, hogy idővel törvényszerű, hogy a szintetikusok minden organikus életet kiírtanak. A hangsúly az időn van. Geth - Quarián béke csak és kizárólag Shep miatt jöhetett létre. Nem lefutott kör ez még szerintem.
9. Mert a Crucible rácsatlakoztatása és Shep tevékenysége megvilágosodást hozott számára (főleg a Crucible), hogy az eddigi megoldása (kiírtás) nem feltétlen a legjobb döntés, de ez el is hangzik a beszélgetés folyamán.
Összecsapott: Attól, hogy valamit nem tudunk nem feltétlen összecsapott, lehet így akarják a DLC-k irányti vágyat felkelteni. És az egész csapat nem biztos, hogy ott volt a lézersugárnál. Lehet, hogy csak a 2 aktuális társunk halt meg ott.
Igen. Az összegzés nagyon kéne ez tény. Viszont én alapvetően elégedett vagyok a végkifejlettel, de ez csak egyéni preferencia kérdése (nekem jó, másnak lehet, hogy nem jó... Egyébként valahol azt is megértem, akinek ez kevés!)
6. -
Pares #12030 Akkor még egyszer, ahogy én látom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1. A Citadel is csak egy űrállomás, és pont, hogy nem nézte az első sorból. Logikus, hogy hátrahagy valakit, aki képes fizikálisan mozogni, indoktrinálni embereket, hajóként álcázni magát. Könnyebb így megfigyelni a galaxist.
2. - 3. Nem tudjuk pontosan, hogy mi a kiléte ennek a Catalystnek. A Protheánok rájöhettek, hogy valami ilyen van a dolog mögött, szabotálták, és sose derül ki pontosan, hogy ezt milyen mértékben tették. Mellesleg pedig a Citadell irányítása az organikusok kezében volt, ahogy az a végén is kiderül, így egy esetleges Reaper támadás esetén lezárják és vége a sztorinak. Szerintem az is lehetséges, hogy a Catalyst a végsőkig el akarta titkolni a kilétét, sikerült is mindenkit átvernie egészen a legvégéig.
4. - 5. - 6. Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt az alatt az idő alatt a Földön, amíg mi a Citadellen mászkáltunk. Lehet majd ezt kiegészítik valamikor, engem akkor speciel ez abszolút nem izgatott, annyira beleéltem magam az egészbe.
7. Na és mit vitatkozott volna? Ott volt előtte minden lehetséges kimenetel. Ráadásul eléggé haldokló állapotban is volt. Választhatott, elpusztítja őket, irányítja őket vagy egyesül velük. Ne feledd, hogy közben azért folyt lent a csata is, lépni kellett, nem filozofálni, meg különben sem illett volna szerintem abba a részbe egy 10 perces párbeszéd.
8. Az, hogy a Reaper fenyegetés miatt a Gethek és a Quariánok képesek voltak kibékülni, nem jelenti azt, hogy mondjuk 100 év múlva is ilyen rózsás lesz a helyzet, vagy hogy nem jön egy másik szintetikus faj, ami befejezi azt, amit a Getheknek kellett volna. Ez az egy kétségbeesett béke kötési esemény szerintem még csak véletlenül sem cáfolja meg a Catalyst állítását.
9. A Reaperek is valamilyen formában ezt reprezentálják. Egyébként meg a Crucible adott neki új lehetőségeket.
Szerintem nem végiggondolatlan, csak nincs teljesen kifejtve az egész, ahogy azt a Bioware-esek is leírták már párszor, ez nem tetszik sokaknak szerintem.
Azt nem értem, hogy érted hogy "elpusztul a világ"... Csak a Relék "semmisülnek" meg, azokat sem tudjuk, hogy mennyire. A naprendszerek, bolygók meg minden más marad a régi. Ráadásul nézd csak a Földet: itt gyűltek össze a galaxis egyesített fajai, el tudok képzelni egy folytatást, ahol mondjuk pár száz/ezer év múlva emberek meg minden más faj természetesen él a Földön. Nem, a galaxisnak egyáltalán nincs vége. Pont most kezdhet saját útján fejlődni végre az élet.
-
Hat kiderul. Mindenesetre, jol meg kell gondolnia a lepest az EA/BW-nek, mert akar hogy is dont, kovetkezmenyekkel jar. -
Bobby a zuhanyzóban, ja emlékezetes...
-
Ertem. Koszonom a valaszt, most mar toled tudom, hogy mi a helyzet. A korabbi par kommentet meg biztos a szel fujta el... :) -
Hoz_Hun #12026 Én ugyan sosem néztem a Dallast, de szerintem akkoriban az is precedens értékű volt mikor az abban meghalt egyik karakter halála olyan ellenállást váltott ki, hogy pár résszel késöbb "visszahozták". Végül is az sem okozott ilyen problémát. -
De. Törölt már. Jelenleg meg nincs a gépnél... azt írja steam. -
Hoz_Hun #12022 Van ebben igazság. Bár ez leginkább a játékvilágot érinti. Egy filmnél, könyvnél ez szerintem kivitelezhetetlen.
Bár úgy vagyok vele, ha ez kiegészítőként, DLC-ként jön, akkor nem látok benne bajt. Feltéve ha elég sokan akarják megújítani. -
Mert a hgnek sincs jobb dolga szombat delben, mint hogy rendet vagjon a babazsurban, mi? Majd torli kesobb, ha akarja, nem teljesen mindegy? Attol, hogy hg, attol meg ember, nem egy itt elo MI. -
Cef #12020 Szerintem nem feltétlenül, eddig még egy játék befejezésével kapcsolatban sem láttam ilyen mértékű felháborodást. Én inkább attól félek, hogy a kiadók rájönnek, hogy eztán kiadhatnak "new ending" dlc-ket és már meg sem próbálják majd megerőltetni magukat a fejlesztők a játékok történetének megírásakor. -
Az a baj az esetleges uj befejezes DLC-vel, hogy egy olyan lavinat indithat el, amelyben a jatekosok beleszolhatnak egy-egy jatek, film, konyv, akarmi fejlesztesebe, befejezesebe, stb. Es ha penzt kernek erte, akkor jogi alapot ad az EA/BW elleni karteritesi kerelmeknek. Ha ingyenesen megvaltoztatjak, akkor kis ido mulva minden jateknak 5 fele befejezese lesz, kulon egy a tiniknek, kulon egy a haziasszonyoknak, kulon a lore fanatikusoknak es kulon egy....stb. Akarhogy is nezzuk, nem lesz jo vege. -
ratgab #12011 Nyilván ott valami ki lett vágva. Fehér folt számomra is. De nem nevezném logikai bakinak, mert onnantól már csak átvezetőket láttunk. -
Hoz_Hun #12010 Szerintetek, ha anno a Proteánok nem trükköznek a Citadellával meg a Keeperekkel, akkor az ember lett volna a következő ciklus domináns faja? Sovereign már több száz éve, még a Rachni hábotú előtt nyitni akarta a Citadellát. Mikor az nem sikerült, indította el a Rachni háborút. Akkoriban mi még kardokkal, meg elöltöltős puskákkal rohangáltunk. Ha nem harvesztelnek le ilyen fejletlenül a Reaperek, akkor kb pont akkor fedezzük fel a reléket mikor a Reaperek visszatérnek a sötét űrbe. -
Cef #12008 Nem kívánom és senkitől, akinek tetszett a vége, hogy most utálja meg mert én azt mondtam. Mindenkinek más az ízlése, nekem nincs bajom azzal, ha valakinek tetszett a vége. De azért az ilyen dolgok mellett ne menjünk már el vakon, mintha ott se lennének. -
Pares #12007 Nem vagy egyedül, nekem is és még több száz ezer embernek tetszik. Tudod van egy csendes többség, aki inkább játszik, az helyett, hogy itt írná fölöslegesen a panaszait. A második rész esetében is soknak tűnt az elégedetlenkedő elejével, voltak szavazások is, hogy hű meg hú kinek mennyi minden nem tetszik, aztán pár hónap elteltével kiderült, hogy a soknak tűnő elégedetlenkedő töredéke volt azoknak, akiknek tetszett. Most is ez a helyzet. Ettől függetlenül tuti jön valami DLC vagy folytatás, hisz az egésznek meg van rá a potenciálja. -
Cef #12006 Csak a point of no return utánra értettem a dolgot, addig semmi baj nincs a döntéseinkkel. -
Cef #12005 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Logikai bakik:
1. Ha a Catalyst végig ott volt a Citadelen miért kellett hátrahagyni Sovereignt? Hiszen ő végig az első sorból nézte a fajok fejlődését.
2. A Catalyst miért nem nyitotta meg a Citadel relét a reapereknek az első részben. A protheanok csak a keepereket írták át, hogy ne reagáljanak Sovereign jelére. Ez most vagy logikai baki, vagy a reaperekt irányító szuper AI vagy mi képtelen irányítani a saját fizikai "testének", Citadelnek a rendszereit.
3. Ha a reapereket irányító Catalyst a Citadelen van miért nem a mentek a reaperek egyből oda, nem hiszem, hogy a Citadel flotta meg tudta volna őket akadályozni. A saját irányítójuk védelmének a bebiztosítása azért elég stratégiai fontosságú lenne, még akkor is, ha nincs közvetlen veszélyben. Meg eddig mindig is ezt csinálták, most sincs értelme hogy másképp cselekedjenek, max annyi, hogy a Citadelnek nincs igazán stratégiai jelentősége azonkívül, hogy az a fő relé. De van, hiszen ott a Catalyst, meg a tanács, meg onnan lekapcsolható lenne az egész reléhálózat amivel még azt az apró ellenállást is le lehetne törni...
4. Hova tűntek a csapattársaink miután Shepet elkapja a lézer. Elfutottak volna, anélkül, hogy megnéznék Shep él-e? Én nem úgy ismertem meg őket. Nem folytatták tovább az útjukat a felvonósugár felé, hogy ha kell Shep nélkül is véghezvigyék a küldetést mint Anderson?
5. Miért jelentek meg a földi csapattársaink a Normandy-n a záróviodeóban? Hogy kerültek oda? Felvette őket Joker vagy más? Shepet miért nem? Hogy juthatott volna be bárki is a halálzónába, ahova nem tudtak még légi támogatást sem küldeni?
6. Miért lépett le Joker? Ő sem az a típus aki elmenekül egy csatából. Ha az a befejezésünk, hogy a robbanás letarolja a Földet akkor érthető, hogy az elől próbál menekülni. De a többi esetben az energia csak a reaperekkel variál, semmi mással, nincs értelme elmenni.
7. Miért nem vitatkozott Shep a Catalyst-tal? Az eddigi részekben mindenkivel leállt vitatkozni, hogy meggyőzze őket a saját igazáról szép szóval, csúnyával, vagy fegyverrel. Megértem, hogy értelmetlen lett volna egy hosszú szellemi vita, hiszen Shep már gyakorlatilag félholt volt, de ez így akkor is karcsú. Legalább is nekem az volt.
8. A Catalyst elméletét a szintetikus-organikus összeférhetetlenségről körberöhögi a geth-quarian béke (ha sikerül) és a Joker-EDI páros. Egyébként van ráció abban amit a Catalyst mond, csak látható, hogy nem feltétlenül és nem minden esetben igaz. Legalább a befejezésekben ezt helyre lehetett tenni.
9. Ha a szintetikusok és az organikusok egybeolvasztása a legjobb megoldás és az élet magasabb szintű formája miért nem ezt vitte véghez a Catalyst a reaperek megteremtése helyett? Miért csak akkor jutott eszébe mikor rácsatlakoztatták a Crucible-t? Vagy mégsem lenne annyira intelligens mint amilyennek beállítja magát?
Hogy miért összecsapott:
Látszik, hogy a fenti dolgok nincsenek teljesen átgondolva. A 4. pont, vagyis, hogy hova lettek a csapattársak benne lett volna. Eredetileg megölte volna őket a lézersugár. De ezt a jelenetet valamiért kivágták és a helyére nem raktak be új magyarázatot.
Le van húzva a végén:
Hiába hoztad össze a galaxist, a reaperek legyőzése után semmi jelentősége nincs. Sokunknak szarul esett, hogy a világ aminek a megmentéséért mindent elkövettünk így is úgy is elpusztul. Csak az a győzelem, hogy a fajok életben maradnak, ez is nagy dolog, de ha az eddigi részekben lehetőségünk volt minden esély ellenére elérni a legjobb megoldást itt is lehetett volna minimum annyi, hogy ha Shep meg is hal, legalább maga a világ megmarad. De ha lett volna egy összegzés, amit te is hiányolsz talán én sem jönnék elő ezzel.
-
Hoz_Hun #12004 A multiban promote gombal előlépteted az egységet. Ezután bekerül a single play-be és kapsz érte 75 WA-t. Ja, nem valami sok. Ezen felül megemeli a multi-n belüli N7 rangodat 10-zel. Továbá lenullázza az egységet, azaz a kaszt katonája "eltünik" és újra lvl1. szintű lesz. Szóval ha nem akarod elveszíteni a lvl20 mp karakteredet, gondold meg. Amúgy szerintem megéri. -
Hoz_Hun #12002 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt áruld el akkor Mester, hogy a picsába került Joker és az egész team két relé közé. Neked az jött le a játékból, hogy Joker és a csapatod olyan akik lelépnek a csata közepén és hátrahagyják Shepardot? -
cdr74 #12001 Az EA egyelőre PR háborúsdit játszik. link
Ha rajtuk múlik nem lesz semmi, a multis őrület is csak PR fogás. A másik oldalon a Child's Play pedig PR szempontból arra volt jó, hogy ne tudja a BW-EA "illegitimmé" tenni az álláspontjukat (mivel ők csak egy örjöngő, idióta tömeg).
Már látszik a RetakeMassEffect eredménye, de még hosszú az út... -
Donteseid, amiket hoztal a "point of no return" elkezdeseig szamitanak. Onnantol mar nem. Addig pedig egesz komolyan osszeallt a dolog.
Igen, az utolso kepkocka a dzsungelben tenyleg "wtf, eezek most hogy, mikor?", ezt tenyleg kar volt, mert en sem ertettem, hogy kerult oda az, aki. -
Egy kérdés, Sentinelnél a weight capacity-t érdemes felvinni 70-re? Ha jól sejtem ez a cipelhető fegyverek mennyiségét befolyásolja? -
ratgab #11998 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Logikai bakikat nem igazán értem. Kifejtenéd? Miért összecsapott? Mi kéne még bele, leszámítva egy kis összegzést, amit én is hiányolok?
Nincs lehúzva a végén! Minél nagyobb flottád van annál több marad meg a földből és annál jobb választásaid vannak. 1700 pont alatt pl. Föld elpusztul, Reaperek élnek. Csak mindenki a legjobbat akarja elérni, ezért nem nagyon látunk rossz befejezéseket. Én végignéztem Youtube-on a legrosszabbat és ahhoz képest 1db Shephard feláldozása lepkefing. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kezdem azt hinni, minden hater arra vart, hogy Shep betolt valami szamitogepes virust a rendszerbe, es az osszes Reaper kikapcsol, majd az ifj. Rezmuves Laszlo Bt. es tarsai elvontatja a gepek roncsait a helyi MEH telepre.
Vagy Shep berepul a Harbingerbe, elkapja az atomot (ahogy az szokas halivudban, indult mar ujra tole a Fold forgasa, robbantak fel aszteroidak, pusztitottak el ellenseges urhajokat, stb), majd megoli a fonokot es happy end.
Vagy Harbinger lezer tamadasa utan snitt, hirtelen felebred Shep Cortez mellett, aki hamisan ramosolyog, felreteszi a vizipipat, majd magukra huzza a takarot a kapitanyi szallason.
-
[spoiler]
Nekem nem az a baj, hogy nem happy end van, hanem hogy a végén választani kell. Jobb helyeken ezt úgy csinálják, hogy a játék közben, amiket választasz párbeszédeket, azok alapján automatán kapunk egy véget. DX3ban is ez volt a gond. Ott is elkúrták teljesen. Arról nem is beszélek, hogy a Londonon rész mennyire el volt nyújtva. Amikor megláttam a gyereket, majdnem elhánytam magam. -
Cef #11995 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A többségnek nem azzal van baja, hogy nem lett happy end. Hanem azzal, hogy vannak benne hatalmas logikai bakik, hogy enyhén összecsapott lett és hogy minden amit sikerült elérned a végén le van húzva a wc-n. -
ratgab #11994 Azért, amikor egyszerre 4 Brute jön ott már elgurulhatott a fejlesztők gyógyszere rendesen nem?
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem fogja a BW/EA atirni az endinget, aki ezt hiszi, az naiv es buta. Ha ki is jon egy DLC, az csak magyarazo tortenet lesz, nem fogja megvaltoztatni a tortenteket. Az egesz harmadik resz erre haladt, elvarrtuk a szalakat, elkoszontunk, fel kellett aldoznia magat. Az az agymosott jatekos, aki nem tud elvonatkoztatni egy ember sorsatol, nem tud nagyban gondolkodni, es nem latja, hogy mi is tortent a galaxissal, es hogy a jatek/Shep egesz celja mi volt harom reszen at - az 10 ev mulva is hoborogni fog, amikor visszagondol erre a jatekra. Nem hogy orulne a jatekos, hogy a korabbi tervekkel ellentetben, nem nyirtak ki a teljes legenyseget is - hozzateszem, en szamitottam ra, minden tarsunk ugy indult neki az utolso misszionak, hogy ha ez az ara, akkor orommel mennek a halalba. A reaper fenyegetes elharitasa volt a cel, es a galaxis (es nepeinek) megmentese, nem a csipet-csapat tulelese. Vagy igy, vagy ugy, de megmenekult a galaxis.
Ertheto a masik oldal, hiszen ki szereti, ha meghal kedvenc karaktere, kedvenc kutyaja, szinte mar csaladtagnak szamito baratja, stb, akihez 4 even keresztul kotodott. De, a jatek a reaper fenyegetes es vele az 50000 eves "ciklus" utolso orairol szolt, es annak megerteserol es elkeruleserol. -
ratgab #11992 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én azt látom, hogy Hollywood elkényeztetett sok embert és már akkor is Happy End-et várnak, amikor teljesen nonszensz lenne egy ilyen véget kreálni.
Értsd: Elkeseredett, esélytelen küzdelem egy olyan ellenséggel, amit NEM lehet legyőzni áldozatok nélkül. Ezt a végkifejlet is igen hűen tükrözi és az egész 3. rész erre van kihegyezve. Súlyos árat kell fizetni a győzelemért és minden egyes győztes csatáért. Végig erről szól a játék (sőt gyakorlatilag az előző 2 rész is: Elpusztított fajok, Tudomány vagy ésszerű döntés, Barátság vagy őszinteség, Előítélet vagy Bizalom, azaz a Cél szentesíti-e az eszközt?... Ez a Mass Effect üzenete!. Itt nincsenek győztesek, csak túlélők. -
Nem kicsit, hanem naaaaagyon elnyújtották a végét. -
mkfdd #11990 Akkor én meg erre azt tudom mondani hogy akinek nem tetszik a mass effect 3 vége, annak nem kötelező megvenni, és továbbra is boldogan onanizálhat a kinyírt reaper hullája felett. A játék a dlc-kkel együtt egész. Megteheti valaki hogy ignorálja az esetleges edning dlc-t, de a fejéből nem fogja tudni többet kiverni hogy bioware semmissé teszi az egészet. -
járok* -
ratgab #11988 Csak én vagyok egyedül, akinek a befejezés is tetszett?
Mondjuk örültem volna, ha kiderül, hogy mi lesz a társainkkal, mi lesz a Földdel, mi lesz a többi néppel. Valami olyasmi összefoglaló videó, mint a Fallout 3-ban nagyon jólesett volna, így a végére. Na, de sebaj, így is jó volt.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Földön folytatott városi harc igazi elkeseredett küzdelmet mutat be, egyszerűen fenomenális volt, igaz kissé elnyújtották. A végén a "vánszorgásnak" külön iszonyat jó hangulata volt. Mikor felér Shep a Citadellre és megpillantja azt a töménytelen hullát az valami hihetetlen hátborzongató volt számomra. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rannoch után mennyi van még? csak körülbelüli időt kérnék . most jártok 19 óránál. -
Egy dlc nem tud elrontani semmit mert nem kötelező megvenni aki elégedett ezzel az endingel az nem foglalkozik egy esetleges ilyen tartalmu dlc-vel és továbbra is boldogan onanizál shep hullája felett. -
mkfdd #11985 Végülis igaza van mindenkinek mert ez ízlés kérdése:) Viszont a vége megváltoztatása, vagy új lehetőségek hozzáadása elrontaná a meglévő befejezést és annak értelmét (felbosszantva a jelenleg elégedett játékosokat :D). A legjobb amit tehet Bioware ha további magyarázatokat ad a befejezések kérdéses részeire (olyan dolgokra amiket mi is beszéltünk itt, viszont sokan nem értik vagy csak nem akarják megérteni), elmondják hogy mi történt a többiekkel, esetleg olyan DLC-k ahol mondjuk különböző nézőpontokból ismerjük meg a londoni és a citadella körüli csatát. Aki viszont amiatt panaszkodik hogy nem volt tökéletes hepiending az menjen és nézzen inkább romantikus vígjátékokat. Azoknak nem való egy olyan játék, ahol többszáz ellenefelet halomra hentelünk csakhogy elérjük a céljainkat, és közben még a csapattársaink is hullanak körülöttünk elég rendesen.