22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• RAMyMamy
    jobbulást!
  • Suffering
    Nekem az nem tetszett a játékban, hogy nem tudtuk meg a Volus fajnak a sorsát, mint ahogy a Star Warsban sem tudtuk meg a Gunganek sorsát.
  • Pares
    Amúgy kedves egészségedre. Csak azért írtam, amit, mert tudtam, hogy előbb utóbb megjelensz, és elkezded ostorozni a játékot/fejlesztőket, és rohadt unalmas, hogy MINDIG ilyeneket olvasok tőled.
  • Pares
    Én nem akarok kibékülni.
  • Pares
    Beteg vagyok, ágyhoz vagyok kötve, kórházban, infúziókat kapok. Szerinted mi a faszt csináljak? Mellesleg Te már számtalanszor bebizonyítottad, hogy hülyeségek összehordásában az élen járók közt vagy, az előző részek topikjában is. Ez sem személyeskedés, csak ténymegállapítás.
  • mkfdd
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jaja meg jobban átgondolva a war asset sem annyira légbőlkapott szám. Minél többmindenkit sikerül toboroznia Shepnek, annál többen tudnak dolgozni a Crucibleön így az kevesebb áldozattal tud működésbe lépni, illetve több lehetőség nyílik meg a használatakor. A korábbi döntéseink is megkapták a maguk befejezését a fő küldetések meg a mellékküldetések végén. Egyszerűen csak nem zsúfoltak bele mindent az utolsó 10 percbe. Ezt sokan elfelejtik.
  • Vraaanyek
    A végkimenet nem lehet 1000 féle, már elnézést :O ez egy hülye kifogás...a játék alatt rengeteg minden történik a döntéseink által, melyek nem mindegy, hogy hogy alakultak a játék végéig (geth-quarián, genophage, stb-stb, még rengeteg minden), de magukkal a reaperekkel túl sok variáció amúgy sem lehetett volna!
  • Atilorn
    Ez nem teljesen igaz. Ahhoz, hogy megkapd mindhárom döntést, meg kell dolgozni.
  • Fpocok
    Sry, de nincs az az univerzum, ahol egy olyan befejezés elfogadható,[spoiler] ahol az utolsó másodpercben választasz, és tök mindegy, mit csináltál előtte. DX3ban is szar volt.
  • Atilorn
    Hagyd már, ne szekáld. Inkább békéljünk ki, mint a gethek és quarianok. Legyünk, egy nagy szerető család.
  • mkfdd
    Egyébként ha már linkelgettek mindeféle véleményt, elméletet meg videót arról, hogy miért volt a vége pocsék, itt egy kis ellenvélemény, hogy miért volt a befejezés a játékhoz méltó:
    ME3 befejezésről kritika
  • falloutfan
    helo. azt szeretném kérdezni hogy
    a getheket és a quarianokat hogyan tudom kibékíteni mert nekem nincs ott a párbeszéd közben az a lehetőség amit a videókban néztem :S

• Atilorn
    Tényleg hagyjuk parest, mert a végén csak azért is agyvérzést kap, hogy bűntudatot keltsen bennünk. Na jó, gonosz poén volt. De tényleg ne szekáljuk annyit.
  • Pares
    Nem tudom, de Te a végtelen bölcsességeddel, amit számtalanszor bizonyítottál már, majd biztos felvilágosítasz.
  • JethroHUN
    Most ezen mit van mindenki kiakadva? Ha ezt a twitteres valakit, trollnak nevezitek, akkor Casey Hudson és a BW író mik?
  • Pares
    Félretéve a tréfát, ebben hol volt az idegeskedés? Tettem egy ténymegállapítást. Hagyjatok már...
  • Atilorn
    Mekkora egy g*ci. Egyenesen hegyi Troll.
  • mkfdd
    "the awkward moment when shepard is assuming direct control over harbiner"
  • Fpocok
    Látod, mindig ezt csinálod. Most ezen mit kell idegeskedni?
  • mkfdd
    Majd visszatrollkodik bioware azzal hogy kinyírja dlc-ben a getheket :D
  • szomferi
    skacok, ölitek a brute-okat tisztességgel? benne lennék egy kis darában, akit érdekel vegyen fel, addig bronzon tápolom a quarian engineeremet :D
  • cdr74
    Hát ez EPIC!!!
  • Pares
    Jogom van hozzá.
  • Tatyla
    de te meg felhergeled magad rajta feleslegesen :)
  • Pares
    Teli a net faszfejekkel.
  • cataflam02
    Troll lvl 99 :D:D:D
  • Fpocok
    :D
  • Drephis
    ahah

• Anthrax
    multiban a leaderboardnak van valami értelme? Azért lépsz előre,mert eléred lvl20at és promote-val újra kezdheted megint lvl1ről a karit ? Ennek tényleg van értelme ?
  • Fpocok
    Neki sem tetszett a vége :D
  • RAMyMamy

• edios
    én már fetrengek ezeken a marauder shields-et cuccokon. bár még csak me2-nél járok az újrajátszásban, de folyamatosan készülök a végső nagy csatára vele :D
  • JethroHUN
    Ez mindent visz ez a videó, remekül össze lett vágva, azt mondanám profi rendezői munka. Pedig csak egy rajongó csinálta. Annyira hihetővé, valóságossá teszi, hogy ez történt. Amikor ezen a részen végig mentem, nem gondoltam volna erre. De ez a videó olyan jól megmagyarázza, pedig csak az eddigi anyagból dolgozott. Jó lenne azt hinni, hogy a bioware írói is ilyesmire gondoltak, és direkt csinálták ilyen rejtélyesre a befejezést, vagy csak szimplán lusták voltak teljesen befejezni.
    De a játék vége +10$-ért azért, nem kicsit arcátlanság, pláne így, hogy forumra valaki beírja ezt a teljes sulykolásos sztorit, kész forgatókönyv + még a rajongók összes is dobtak 45e $-t a fejlesztésre....
    Ultimate Profit terv 2.0 az agy hogy add el valakinek a saját ötletét amit mr egyszer kifizetett. bobby kotick büszke lenne.
  • cdr74
    Saren Completes Mass Effect 3
  • RamsayBolton
    Ezen a videón 2:35-től nézve.

• RamsayBolton
    Egy apróság, amire felfigyeltem és most eszembe jutott.

Az elcor nagykövet mellékküldetése a Citadellán. Mikor megoldod és rákérdezel, hogy mennyi civilt sikerült megmenteni, nem tesz érzelmet kifejező előtagot, hanem annélkül mondja: "Not. Enough." érzelmet kifejező áthallással (nekem úgy hangzott).
  • RamsayBolton
    Lám lám egy kis töprengés, fantázia (és multimédiás ismeretek) csodákra képes. Nagyszerű interpretáció, érdekes gondolatokkal, jó magyarázattal. Ez is egyfajta lehetőség.
  • ratgab
    Ez mind világos volt számomra is. Ezek a kérdések akkor merülnek fel, ha Shep tényleg hallucinált. Mert akkor, egyrészt:

- Nem jutott el a citadelláig
    - Nem tudni, hogy mennyire sérült meg, lehet, hogy nem annyira, mint a Halluciánicójában
    - Nem csatlakoztatták még a Crucible-t
    - Nem biztos, hogy elpusztult az egész Hammer csapat
    - Nem hallt meg sem Anderson, Sem az Illusive man
    - Lehet, hogy nem AI a Catalyst, csak simán a Citadella
    - A galaxis sorsa még mindig nem dölt el, mivel se nem küldtük el, se nem pusztítottuk el a Reapereket.

Ha ezeket mind figyelembe vesszük, akkor War Assetek hatása még mindig kérdéses.

Én azt gondolom, ha a Hallus opció lesz a valós, hogy Shephardot kiütötte a lézer, miközben futott a kapu felé, de túlélte. És miközben ájultan feküdt a fejében lezajlott a végső csata az elméjének uralmáért a Reaperek (Harbinger) és közte.

Tehát a csata még bármilyen irányban folytatódhat. Lehet, hogy a Crucible csatlakoztatásával elsül a fegyver, a Reaperek elpusztulnak, de velük együtt a relék is. És, amit láttunk Shephard döntése után a Hallucinációjában, azok meg is fognak történni. Tehát a Reaperek és Relék elpusztulnak (mivel egy technológia), de Geth-ek nem.

Lehet, hogy a Catalyst nem más, csak az állomás és minden amit ott hallottunk egy eszement baromság. A Reaperek csak kiírtják az értelmes fajokat és kész, mivel kellenek az életben maradásukhoz, mint üzemanyag. Azonban ha kiírtanának minden organikust előbb utóbb, ők is belehalnának. Állandó ismétlődés a szintetikus-organikus konfliktusnak meg egy jó nagy hülyítés volt Shep. felé.

Renegádoknak kevés war asset miatt vagy Föld pusztulása, vagy Reaperré alakulás lenne az opció (mint a renegátok általában a legönzőbb döntés lenne a legjobb, tehát Főreapernek lenni), Paragonnál sok War assettel meg megmenekülne a galaxis és Shep is élne.

A végén meg szépen kapunk egy összefoglaló videót, hogy kivel mi lett, hogy alakult a történelem a döntéseink fényében.

• PiszkosFred
    Inkabb csak osszeollozta a forumokon elhangzottakat, semmi onallot nem tett hozza a cikkiro, elismetelte az elmult het torteneseit. Ilyet barki osszehoz copypaste modszerrel. Bar, az is biztos, hogy a vege okozott sokk utan az iro megkonnyebbult, mert "kiirta" magabol a duhet, es nagyon sok esetben segit. Erre is valok a blogok, csak lehetett volna onallobb :)
  • RAMyMamy
    szerintem se, semmi érdemleges info nincs benne, csak egy csalódott játékos véleménye.