Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31
Tul magasra tette a lécet az elsõ rész storyja, nálam az összes eddig megjelent sci-fi játék közül a második helyen van a KotOR mögött.
Az után már minden gyengébbnek tünik és valszeg az is.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Szerintem annyi luxust azért megengedhetek magamnak, hogy kialakítok magamban egy képet a játékról az eddigi információk és egy kis saját tapasztalat alapján. Lehet, hogy egy kicsit túlzásba vittem (bár ezt kétlem), de nekem egyenlõre csak ennyi jutott a játékból 😊

A kép:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Blalbalba. <#unalmas>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az utolsó regényt Deitz baszta el, nem a Bioware. Bár nyilvánvalóan elfelejtették átnézni, amit most tesznek meg. A képregényekkel nem értem, mi a bajod, nyilván csak újabb dolog, amibe bele akarsz kötni alaptalanul. A multi nagyon jó lett, és külön megtetszett, ahogy félig integrálták is az egyjátékos módba, meg nem is. Nem értem, milyen "új harcrendszerrõl" beszélsz, amikor annyit változtattak csak, hogy a csapattársak okosabbak lettek, és új mozgások kerültek a játékba. Protheán DLC jól sikerült, bár tényleg csak egy DLC, és ahogy mondtam korábban, nem integrális része a sztorinak, de nyilván jó kiegészítés, néhány új infóval a protheánokról... Twitteres tudósításokat izgalmas volt olvasni közvetlenül azelõtt, hogy el kezdtem játszani a játékkal. A zenékre abszolút nem lehet panasz, mert egy az, hogy nagyon jók lettek, másrészt pedig Hullick ugyan úgy ott volt a gárdában. Ja és a második részt kéretik nem bántani, mert annak is nagyon jó története volt, és csomó dolog visszaköszön belõle a harmadik részben.

Igazán csak értelmetlen rinya és rossz hangulat keltés, amit te csinálsz, mondhatni már évek óta...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

PiszkosFred
Lehet igazad van, nem tudom. Meg csak ma jott a futar, es alig 1-2 oracskat jatszottam, ezert a nagy reszet majd ezutan fogom tapasztalni.

Ez egy jatek es nem film, mondod. Lehet. De az biztos ezek szerint, hogy velem van a baj. En mindenben a sztorit, az erdekesebb torteneseket, az apro poenokat figyelem, a karakterek viszonyait, a stilusokat, karakterfejlodeseket, stb. Amiota az eszem tudom, nalam a tortenet az, ami mindent visz. Ez vonatkozik jatekra, ez vonatkozik filmekre, konyevekre, barmire. Inkabb nezek egy francia vagy lengyel filmet egy kivalo tortenetet elmeselve, mint egy agyoneffektelt amerikai mozit, nulla mondandoval. Pl, megvettem es vegigjatszottam (nyugdijas fokozaton) a Starcraft II-t, csak azert, mert kivancsi voltam a sztorira, mi lesz Kerrigan sorsa. Ugy, hogy az ilyen realtime strategiahoz sikhulye vagyok, elbohockodok, de egy 10 eves hulyere ver, ha multizok.

Mass Effect is azert fogott meg, mert erdekesnek talaltam a karaktereket, a sztorit, a hatterszereploket, uj volt es magaval ragado. Tetszett a hajo, a legenyseg, a sztori, a konfliktusok, az ezekbol fakado interaktivitas. Hab a tortan, hogy mindez egy olyan jatekstilussal parosulva, amit szeretek (rpg). Masodik resz tortenete is kivalo volt, es bar kevesebb rpg-s elem maradt benne, mint volt egy 1-ben, de a sztori mindenert karpotolt. 2 perccel a start utan halott a foszereplo? Ilyen utoljara Steven Seagelt produkalt, valami 90es repulos-kommandos filmben, nezett is mindenki a moziban, hogy miaf..sz? A ME2 befejezese is erdekes volt, amikor a kezedben fogtad a jelentest, rajta a kozeledo Reaperek sziluettjeivel. Azatn amikor az Arrival vegen, beszelunk a Reaperrel, akkor jott, hogy a "kva anyjukat, hogy lehet ezt igy befejezni", de szerencsere megerkezett a lezaro resz, a ME3.

Csak es kizarolag a sztori erdekel itt is. Ha mindezt, ingame moviekbol osszerakva kellene mondjuk TV sorozatkent neznem, 6x45 percen keresztul, megtennem. Ha ugy adodna, siman eleg lenne nekem az, hogy valaki jatszik elottem, en meg nezem a tevet/monitort, mert egyetlen egy dolog erdekel, hogy kinek mi lesz a sorsa. Hogy mennyire gagyin fut Anderson, vagy hogy 6 helyett csak 2-3 valasztasi lehetoseg van a parbeszedeknel, vagy hogy mennyire lett eros az akcio resze - ezt meghagyom az atlaggamernek, mert engem hidegen hagy. En lenyegeben megvettem egy 3 eloadasra szolo mozijegyet (harom mentesem varja, hogy vegigjatszam), aztan ennyi.

Van jatek, amit magaert a jatekstilusert szeretek, de a Mass Effect mindig is egy interaktiv mozi volt nekem, nem jatek. Es mint tortenet, nincs benne hiba eddig.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

-d
Érdekes, nem is tudom kettõnk közül ki az, aki minden, a saját világképével nem egyezõ véleményre véres hányással válaszol. Egy indulatos, személyeskedõ, modortalan biodrone vagy. Bárki, aki elolvassa a hozzászólásaid nem lát mást, mint hogy a véleményed baromság, ökörség; te idióta, barom, nem normális f*sz, stb...

Képzeld én nem játszom azzal, ami velem egyidõs, még az ME1-re sem, ami minden hibája ellenére tudott olyat nyújtani, és reményt adni a folytatásokra nézve, amit a többi rész elásott a hátsókertbe.
Elég konkrétan véleményezted a párbeszédekbe való nem beleszólást, a rövid játékidõt, meg valami képet, amit én még nem láttam a játékban. Nem én találtam ki.

Hagyjál már a hülyeségeiddel. Menj el sírj a sarokba, verd ki az elsõ részre, mert már a második megjelenése óta itt vered a nyálad, hogy minden milyen szar, érdemben nem vagy képes hozzászólni, csak gerjeszted az indulatokat meg a hamis benyomást a játékról.

Ez nem véleményezés, ez csak szimpla aggodalom, több véleményt is elolvastam, nem csak itt, pozitívokat és negatívokat is. Meg tudom ítélni, hogy melyik vélemény ér valamit és melyik feles rinya. Azért is emeltem ki a párbeszédet és a rövid játékidõt, mert ezeket rengetegen nehezményezték és félek, hogy van bennük igazság. Az a nagy igazság, hogy már legszívesebben már nyomnám a játékot, csak technikai okok miatt nem tehetem, így a neten olvasgatom, hogy mi a helyzet. A véleményezést meghagyom a végigjátszás utánra.
Ennyi? Kimerült a Duracell?😊

Hát alapból már a 2-ben gyak. katapultálták a BW-s nagyágyú írót, aki megalkotta az ME-t -irány az MMO, azóta már nem is dolgozik náluk-. A zeneszerzõ is kuka. A 2 lentebb adta jócskán a történetmesélést, amit azzal magyaráztak, hogy csak felvezetõ a 3-ra, majd ott aztán így meg úgy, most meg már csak egy mozi jut. Az uccsó könyv egy borzalom, plusz a képregények tömkelege. Jött a multi, új harcrendszer, gay romance stb. Prot. DLC. Twitter is csak a hype-ra volt jó. Casey nem tudta összetartani ezt az egészet, ez van.
Ja és még azt szeretném megkérdezni, hogy milyen messze vagyok a fõ küldetés szálban, ha

Most repültem Tuchankára, hogy megcsináljam az ottani küldetéseket (Genophage Cure, Cerberusos meg a Turian hajós), és eddig 20 órát öltem a játékba.

Semmi konkrétumot ne mondjatok, csak nagyjából százalékot. Köszi.

Egyébként nem tudom, hogy mennyire figyeltétek, vagy hogy a nap folyamán volt-e már szó róla, de a játék teli van Easter Egg-ekkel.

A Shepard VI nagyon fasza, és van jó pár olyan beszólás, amit a járókelõk egymás közt ejtenek el. A másik fura dolog az egyik mellékküldetésre vonatkozik, amikor Grunttal megyünk kitisztítani a Rachni barlangot, na az a küldetés a tojásokkal, a barlangot benövõ izével, a Reaper Rachnikkal meg fõleg a lángszóróval tiszta Alien/Aliens fíling volt, akkora mosolyt csalt az arcomra, hogy csak na. Találkoztam még egy csomó dologgal, ami csak akkor tûnik fel az embernek, ha alaposan figyelt az elõzõ két rész során.

Ugyan már... <#unalmas>

Ugyan már. Nehogy pár másik ember véleménye alapján ítélj meg egy játékot és formálj véleményt úgy, hogy Te még ki sem próbáltad a játékot.

Hát a BW kommunikációjából, meg a történt dolgokból józan paraszti ésszel következett, hogy a felvállalt minõséget nem tudják tartani. Nem kellett ehhez semmilyen extra elvárás.
wedge31
Többnyire ilyen lesz. A játéknak ezzel a bolygófelfedezõs részével nem igazán tud mit kezdeni a BW, még a mako lenne a legjobb de persze teljesen másképp mint a ME1-ben volt.

Az összes mellékküldetés egy vicc? Hogy? Minõségben minimum hozzák a második rész színvonalát. Sõt, nem is igazán tudom már megmondani, melyik mellékküldetés, mind nagyon jól kidolgozottak, egyedül a prioritás küldetés emelkedik ki a halomnyi küldetés közül, mert azok viszik elõre a történetet. Szerintem nagyon jól összerakták az egészet, hiszen kivétel nélkül minden mellékküldetés hozzáad valamit a Reaperek elleni háborúhoz.

Hát remélem igazad van, eleinte én is arra gondoltam, hogy ez csak a játék elejére jellemzõ, de az ezzel kapcsolatos negatív vélemények eléggé elbizonytalanítottak.
Toljad nyugodtan, majd tolsz egy resumot, akkorra már mindent tudsz 😊.
Szerintem nem gagyi, hanem nem egyszerû. Nem lehet eszetlenül nyomogatni a jobb egérgombot, és volt nekem is rendszer, amit háromszor négyszer kellett felkutatnom, hogy megtaláljam a cuccosokat bennük.

Nekem reális elvárásaim vannak, ellentétben a Te teljesíthetetlen elvárásaiddal. De ezt szerintem Te is tudod, ezért fikáztad magabiztosan jóval megjelenés elõtt is már a játékot.

jarlaxxe
Ez a scannelés tényleg ilyen gagyi lesz? 2 scann után jönnek és menekülni kell nem tudom feltérképezni a területett...

Neten néztél videót, kitudja milyen új játékból. Nem tudom, milyen "elsõ" küldetéseket néztél, de azokon fõleg az akción, a gyors cselekvésen van a hangsúly, gyakorlatilag még a "sokk" része az egész, aztán belassul. Citadellen csomó párbeszéd van, csomó mellékküldetés. Párbeszédbõl és válasz lehetõségekbõl meg kérdésekbõl egyáltalán nincs hiány. Legalábbis az én importált játékomban.

Hát akinek nincsenek vagy minimális elvárásai, igényei vannak, az gyakran a korlátoltsággal takarózik másokkal szemben, ami megint nem más, mint hogy a tárgyról áttérsz személyeskedésre.
Hoool? Bazmeg! Hoool? Egyszerûsödtek? Ezt az egy dolgot aztán igazán nem mondhatja senki. Vagy mondhatja, de akkor nem komplett az illetõ... Már komolyan, azért álljon meg a menet...

Belenéztem az elsõ küldetések végigjátszásába, az alapján ugyan azt tapasztaltam ami miatt mások is panaszkodtak. Nekem tetszett az elõzõ részekben, hogy van egy csomó feleletválasztós rész, még akkor is, ha többnyire csak ugyan azok. Ez a rész nagyon hiányozni fog.
Egyébként meg jóhogy nem már azért imádom a kocsimat, mert van benne kormány.
Nem ez megy, saját véleményem írom le, de amit Te csinálsz, az kész röhej. Már a megjelenés elõtt is lehúztad a játékot, nyilvánvaló volt, hogy neked így is úgy is nagy csalódás lesz. Az a baj, hogy ezzel a korlátoltságoddal nem vagy egyedül.

ME 1 ha jól tudom 2007 november konzol, 2008 május PC. ME 2 2010 január. Me 3 2012 március. Mirõl is beszélünk? ME részek kb. 2 évente jöttek. Vagy már a 2nél is sírtál az irreálisan rövid fejlesztési idõ miatt?

Why so serious?

"A többirõl még nem tudok véleményt mondani mert még nem játszottam a játékkal, de ez így eddig nagyon lehúzó."

Ha nem játszottál a játékkal, akkor honnan veszed, hogy milyenek a párbeszédek? Informatív kérdésekbõl/válaszokból ugyan annyi van, mint régen.

Nálad meg a default mindenáron bevédem, majd utólag fikázom megy😊. Én legalább konzekvens vagyok.
Egyáltalán nem csalódás. Tudod mi a vicc? Hogy több hónapja lehet már tudni, hogy a Te és a magadfajták ezt a lehúzó, juj de nagy csalódásos dumát fogják megjelenés után játszani.

Ugyan annyira szólhatsz bele, mint az elõzõ részekben. Csak kevesebb a jeleneteket megszakító illúzió válaszok.

"Mert az igazi nagy donteseket az 1-2ben hoztad, a 3. resz mar csak a finale, itt mar hatradolsz es mozizol az ido nagy reszeben, es azt latod, amit alkottal par evvel korabban." Döntésekbõl sosem elég, és szerintem pont most kéne ráömleszteni a játékosra. A korábbi döntéseid csak különbözõ helyzetbe hoznának, de, hogy azokból mit tudnál kihozni, vagy éppen belebukni, az lenne most a lényeg, mikor nyomás alatt pörögnek az események. Az 1-ben kék-piros csak ilyen extra, ultimate megoldás volt, egyfajta bónusz, nem pedig default 2, mint pl. a 2-ben is. Csak azért van beszinezve, hogy a 8 eves pistike is tudja, hogy az bizony gonosz válasz. Amúgy is ez egy játék, nem egy film...

Elkezdtek valamit, fejezzék is be tisztességgel, vagy ne etessék a népet, és legyen egy szolid, de vállalható verzió. De, hogy megy a vetítés miközben folyamatosan csonkolják az "rpg" élményt olyan banális megoldásokkal, hogy a dupla facepalm se elég... Nem várt senki teljesíthetetlen dolgokat, de az igénytelenség és a lusta, kapkodós megoldások azért érthetõ, hogy betesznek nem egy embernek.

A vége is lehetne 35 fajta, a karakterek utóéletét is felvzolhatnák, mivel nincs tovább.

A fejlesztési idõ igen is irreális. Textúrák ugyan azok? Akkor elég szar lehet mondjuk Palaven-en cerberus ládák mögé bújni. Vagy tán a karakterek nem kaptak új design-t, stb... Most rengeteg egyedi tartalmat kellett volna gyártani, ne legyen 2 egyforma küldetés, párbeszéd stb. Ez igen is sok idõ, mire kikristályosodik a dolog, és le is lesz gyártva. Attól, hogy a motor meg a fejl.környezet adott, még nem 3 perc egy pályát összerakni. Most pedig több mindent kellett volna gyártani, mint az elõzõ 2 részben együtt.

A multi meg egyéb mellékvágányok viszik a pénzt, ami korlátos, tök8, hogy más csapat csinálta, elvette más helyrõl a pénzt. A harcrendszerhez kell igazitani a pályadesign-t stb.

Bár én csak a "teljes DLC-s" DA-val jatszottam, de messze több és jobb tartalom volt abban, mint pl. az ME2-ben. Lehetett volna vmi sokkal maradandóbbat alkotni, mint egy sima blockbuster bay film.
nekem az lenne a problémám hogy ha beakarok lépni a játékba mielõtt bejönne a fõmenü kidob hibaüzenettel a masseffect.exe mi lehet a baj?
Leegyszerûsítették? Igen? Vagy csak egyszerûen kivették azokat a "válasz" lehetõségeket, amik egyébként sem csináltak semmit az ég világon, sõt sok esetben különbözõ válaszok ugyan olyanok voltak. Van ám jó oldala is annak, hogy nem minden másodpercben, minden mondatát neked kell kiválasztanod.

jarlaxxe
Persze, hogy jó lett játék eddig a harcok a legjobbak sokkal nehezebbek mint az elözõ részekben tényleg kell taktikázni a csapattagokal.

Palinko
mit jelent az hogy blockbusteresek a párbeszédek?
PiszkosFred
Hat arrol mar lemondtam a ME2-t elinditva, hiaba igertek, hogy lesz ujra mindenfele josag a ME3-ban, sose hittem benne.

Hetvegen kiderul, addig csak par oram van ra, de teljesen mindegy mi lesz, vegre elmondhatom, hogy veget ert a sztori, a kor bezarult 😊 Ha nem valami iszonyat cliffhanger, ami miatt anyazni fogom a BW-t, akkor mindegy mi a vege, elfogadom. (van erre harom kulonfele mentesem, az elso, mindenfele trukk es elore gondolkodas nelkulit kezdtem el, az az igazi, a tobbit majd nyaron)

Én csak ezzel az alig szólok bele a párbeszédekbe dologgal nem vagyok kibékülve. No meg a rövid játékidõ és a képes botrány is gáz. A többirõl még nem tudok véleményt mondani mert még nem játszottam a játékkal, de ez így eddig nagyon lehúzó. Szerintem a játékkal nem lehet nagy baj, hiszen sokan dicsérik, csak túl nagyok voltak az elvárások. Itt igazán a játékidõ és a megreformált párbeszédrendszer okozza a legnagyobb gondot, legalább is látatlanban engem ezek idegesítenek leginkább. Majd ha már mindenki kijátszotta a játékot és végre lecsengett a hype meg a rage hullnám, akkor lehet végsõ ítéletet mondani.
orichalcos
Ó az már párszor megvolt.

Csináltam egy videót az említett bugról:

http://www.youtube.com/watch?v=RVQQnbmIpk4&feature=youtu.be

My streams: https://beam.pro/oriic

jarlaxxe
Mi? nem elég neked, hogy távcsövet rakhatsz a puskádra...<#nevetes1>

Jakuza001
Sajnos azert az RPG resz erosen egyszerusodott.

wedge31
Kiváncsi vagyok majd a story végéhez mit szólsz.

PiszkosFred
Kivalo jatek, csak megint abba esett bele a tisztelt nagyerdemu, hogy elvarasok a csillagos eget verdestek, pedig ez most nem arrol szolt. Itt most egy sztori vegetert, egy korszak lezarul, de semmi technikai extra vagy vilagmegvalto ujdonsag nincs a jatekban. Az majd jon az MMO-val, vagy ki tudja, hogy folytatodik. Viszont a sztori, az mindent visz, nalam legalabbis. A tobbi nem erdekel, ha 8 bites pixelek is meselik el, ezt most a sztori miatt vettem meg.

már inkább nem jövök ide amíg meg nem jön a játék mert amint látom megy a spoilerezés ezerrel.
azért nem volna nehéz bármennyire is kicsike részletnél is használni azt a gombot mert lehet,hogy az adott személynek aki írja nem nagy dolog,de aki nem nézett róla semmi a bejelentés óta annak minden kis aprócska dolog meglepetéssel bírhat😄
na meg így,hogy ott virít tényleg nem lenne olyan nehéz megnyomni....
szerintem egy ideig az olyan HSZ-eknél ahol bármi kapcsolódik a játékhoz story szempontjából vagy játékmenetben Spoilert kéne nyomni.legalább a hivatalos megjelenésig azaz péntekig.

PSN ID:misi2mezei

Azt hiszed hogy a badass COMMANDER SHEPHARD -nak szüksége van a TE? segítségedre hogy megmentse az univerzumot?

Örüljünk hogy játszhatunk a játékával és nem juttat minket a Collectorok sorsára... 😊
PiszkosFred
Mert az igazi nagy donteseket az 1-2ben hoztad, a 3. resz mar csak a finale, itt mar hatradolsz es mozizol az ido nagy reszeben, es azt latod, amit alkottal par evvel korabban.

Rovid fejlesztes valahol realis, ugyanaz a motor, a texturak nagy resze, nem kellett hozza tobb ido, mint egy nagyobb DLC-hez. Van par ujdonsag, arra eleg volt egy-masfel ev. A multit egy kulonallo csapat fejlesztette, a tobbiek csak a scripteket es a storyboardot raktak ossze.

jarlaxxe
Nekem egyenlõre a legnagyobb bajom, hogy ugy érzem nincs vagy alig van beleszólásom a párbeszédekbe.
Az elején is sokszor vártam, hogy na majd most én válaszolok de nem egész jól eldumálnak nélkülem is.