22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Fenrir
    Most unlock-oltam a Black Widow-t, ez a puska nagyon készen van :D
  • koschwarz
    szóval te is mindig minden áron élesztesz?
    ha feladat van, és ő totál máshol hal meg, akkor én magasról leszarom, akkor élesztem, ha ott volt és részt vett a feladatban, csak éppen elhullott. egyébként meg ha meg rohadt sok enemy veszi körül, és nincs is esély az elintézésükre, akkor meg sem próbálkozom vele. silveren meg pláne nem.
  • JethroHUN
    ötletes
  • Vraaanyek
    A "the rager"-en összehugyoztam magam :D :D :D :D
  • Hoz_Hun
    Érdekes, én is The Unsung Hero-ként gondolok magamra. :D Na meg The Altruistic guy.
  • koschwarz
    zseniális!

(felismertem magam az Unsung Hero-ként)
  • Hoz_Hun
    Ezen olyan jót röhögtem. Csak azért teszem spoilerba, mert sok a szöveg, de nem spoiler természetesen. Valaki írt egy listát milyen típusú játékosokkal szokott összefutni. Mennyire igaz... :D
    Mindenki kiválaszthatja, melyik is illik rá. :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Fisticuffs guy: No matter what the enemy, they must perish from a heavy melee attack. This guy shows no fear in the heat of battle, but welcomes the advancing oppponents, challenging them to a brawl. Guardians cringe in fear at the thought of a fist going through their mail slot. When all enemies are defeated, he will resort to meleeing his teammates to keep his fists from becoming rusty.

The master strategist: Every single wave you must adhere to the commands of this great tactitian, giving out orders for you to follow, almost like you are a member of his squad in single player. Make sure to save your abilities for when he tells you to use them, otherwise you must face his wrath.

The full extraction is the most important thing in the universe guy: This guy will not only yell at you if you do not get into the circle IMMEDIATELY, but he will use an unquantifiable amount of rocket launchers during this wave to ensure that full extraction is complete, even if you are all level 20. You wonder why he didn't use those rocket launchers while you were hacking an objective against reapers on gold.

The Olympian: This guy wants to get as many gold medals and awards as possible. This is why he wields a sniper rifle and shotgun as a sentinel, specced into melee combat. He will melee, revive, grab, use biotics and tech, charge into combat with a shotgun, and snipe. All for the sake of getting those rewards at the end of a game.

The Vanguard with imputiny: No need for an introduction,this guy is infamous.

The roll guy: Walking and running are overrated, this guy will roll to all his destinations. He will bait rocket troopers to shoot at him, banshees to grab him, phantoms to pierce him, all for the sake for his extravagant display of rolling. He is very fond of the drell rolls.

The grab guy: He will sit in cover for the entire game, waiting for that decisive moment to grab an enemy and pierce him with his omniblade in epic fashion. Unfortunately he will be clumsy with the timing and will eventually pop out of cover to melee the pyro burning him, and die. Fortunately he has an inexplicable amount of medi gels and will find a new base of operations to perform his signature move.

The Altruistic guy: No matter where you are or how many enemies are surrounding you, this guy will do whatever it takes to revive you. Even if he is in the middle of capturing an objective, he will cancel it in order to save his comrades. Favorite of the Vanguard with imputiny.

The Lone Wolf: Runs off to do his own bidding as fighting with a team is cowardly. While you are busy hacking an objective, surrounded by banshees and brutes, this guy will make sure that those pesky husks never reach you. If he is dying, you are obligated to revive him or he will quit the mission.

The "ok i'll give him a chance" guy: Most of us have come across this guy, particularly in silver and gold. His n7 rating is kind of low for what you think it should be at for the difficulty level, or his gear setup is wierd, but you figure the rest of your team is good enough to carry the bulk of the load. Unfortunately this guy will get mugged by husks, grabbed by banshees, slapped by brutes and will constantly need to be revived. You blow every missle launcher you have on wave 3, and by wave 4 you are out of survival packs and medigels. Very rarely do you come across an individual who fits into this category, that actually exceeds expectations.

The Elitist: As soon as you join a lobby, you already see an [X] marked on your name. If you are not an asari adept or salarian infiltrator you do not have the privilege of playing with this person, who is usually a low-level sentinel. Because his N7 rating is high enough, he can do whatever he wants. Everyone below him in N7 is deemed to be a noob, anyone above him challenges his existence, and he calls them a no life loser.

The Scoreboard Guy: After every single kill or assist, this guy furiously mashes his tab key in order to see who has the highest score. If he is behind, he will pull out his missile launcher for the atlas on wave 4, or the group of geth pyros on wave 5. At the end of the game he will belittle anyone who is below him, and proclaim to those who are above that they stole all his kills, or that he was lagging.

The Unsung Hero: This guy's contributions are often overlooked. He uses stasis on phantoms, decoys in well placed areas, hacks turrets, and does what he can for the teams well being. It may not show on the scoreboard, but his contributions are significant, even though no one notices them.

The WTF that works guy: This guy will come into a game as an SMG wielding infiltrator, but somehow it works. You usually wonder why you didn't kick him or leave, but it all works out in the end. You try to duplicate his strategy, but get kicked out of every lobby or fail miserably.

The Noob: He will heavy melee guardians, run around with a rocket launcher not knowing how to use it, arm himself with the worst guns possible, and neglect to level up his powers. You would think by N7 120 he would learn by now.

The Rival: No doubt you will come across a game where you and someone else are the same class\race. Your competitive nature comes in, and you actually use ammo powers and other equipment bonuses. You are constantly checking the scoreboard and trying your hardest. You succesfully complete the mission because you both make each other better, but you loathe their existence even when you aren't directly competing with them.

The Rager: Before the mission even starts this guy is going insane, yelling at you for no reason. If you get a kill, he will accuse you of stealing it. If you complete an objective, he will yell at you for not doing it faster. If you are playing a low level character, he will yell at you. If you use a rocket launcher without his permission, he will yell at you. If you do not get into the hacking bubble immediately, he will yell at you. If you take his thermal clips from an ammunition crate (even though they respawn), then god help you.
  • Bhalage
    nekem behozta, esetleg a social.bioware forumon, vagy valami mas forumon probalj egy guglit!
  • Bhalage
    geth shotin kivul nem kell semmi neked. tavolra ott a haverod aki szetszaggatja az enemit.
    kevesen hasznalod a powert? minden cooldownon el kene nyomni :o

amugy meg minden raktak ki? ki tudja, lehet a haverjuknak csinaltak helyet. ha azert raktak ki mert ellopod a killeket tenyleg idiotak voltak, nemhogy orultek volna, hgoy sima run lesz csomo penz es akkor is kap xpt csak nem 25 hanem 15perc alatt...
  • Hoz_Hun
    Ezzel így egyetértek.
  • Bhalage
    - nub class? amibol 2nel tobb van :o)

- 2 fegyoja ne legyen pl biotikusnak

-bronzon azt csinal mindenki amit akar (en is olyan kombokat probalok ki hogy verem a fejem a falba, hgoy uristen legyen mar vege), silver, gold az teamplay
  • Hoz_Hun
    Xbox-on játszom, különben segítettem volna. Sajnos így viszont lövésem sincs.
  • bgabor
    Hát, köszönöm a segítséget a sok profinak.
  • Hoz_Hun
    Csak kiváncsiságból, nálad melyik a "nub" class? És mi a bajod a 2 fegyosokkal? Van hogy indokolt. Nekem pl a Krogan Solidernél két fegyó van; egy Geth shoti, meg az N7 Eagle-em. Távolra Eagle, közép és közel távra shotgun. Powert ritkán használom, így a újratöltési idő annál a karakternél nem érdekel (Fortification-t az elején benyomom, Carnage-t meg moderáltan használom).
  • Hoz_Hun
    Na de nálam sem az N7 rang, sem a class, sem a fegyver nem indokolta. Ráadásul Bronz, ahonnan én soha senkit sem vágok ki (mert hova menjen valaki, ha nem Bronzra gyakorolni). Silveren, pláne Goldon egy szavam nincs erre. Szimplán az egyik köcsög félt, hogy kill lopó leszek, mert sokáig csak azaz egy X volt.
  • Vraaanyek
    Te nagyon szereted ezt a "nub" szót :D :D
  • Bhalage
    mi amikor osszejovogettunk groupokba (3an) atlagban mindig 3 ember repult mielott indultunk volna.
    miert? 1. mert nub class-al akart jonni 2. mert semmi rangja nem volt 3. szar fegyoi voltak, vagy 2 fegyos huszar volt 4. mert nem volt szimpatikus (najo ilyen nem volt)
  • bgabor
    Bocs ha már volt ez a kérdés(nyilván vagy ezerszer volt, de FAQ sajnos nincs), de hiába vannak a régi ME2 mentéseim a helyükön a Documents/Bioware mappában, a játék nem látja őket. Hogy lehetne ezt megoldani, miképpen kell importálni a régi mentéseket?
  • zsotesz
    Tegnapelőtt én is ki lettem vágva egy teamből, 20-as sentinellel mentem, de rögtön kiraktak.
  • koschwarz
    human vanguard: én szeretek belemenni a sűrűjébe és a vanguard-nak ez a lényege, most majd rájössz :D

biotic charge+nova kombó nagyon sok pontot tud gyűjteni. mindkettőt érdemes a tömegre hatóan fejleszteni, tehát hatósugár illetve minél több célpontot érjenek. novánál a "power recharge"-ot a 2. speckónál, és pierce-t a 3.-nál. biotic ch.-nál meg power synergy a 2.-ban és barriert a 3.-ban.

shockwawe-et én nem fejlesztettem ki de lehet hogy érdemes a fitness helyett arra gyúrni.

az alliance trainig-nél minden ment a powerek erejének növelésére. egyébként a közelharchoz szerintem a disciplin a legkirályabb, és ha az allaince tr.-ben a powereket fejleszted, meg a végén a fegyver súlycsökkenést, 200 %-os lesz a bonus.

taktika: biotic ch. majd nova, majd meelee és/vagy shoti. abszolute a legcoolabb játékstílus szerintem. ha nagyobb tömegbe érkezel vagy van ott egy durvább ellenfél is, akkor belemenés, nova, majd gyors visszavonulás (alig kell 3 mp-et várni), és mehet megint :D
  • Hoz_Hun
    Tegnap beléptem a friss kis Salarian infiltratorommal (lvl. 8 szint, egy bronz meccsre hozzáteszem) és kapásból kaptam is egy X-et. Aztán ki is vágtak.
    Semmi nem indokolta, N7 174 (ez jobb mint az átlag, ott pedig egy sem érte el a 100-at sem), és egy darab Widow volt nálam (ami azért nem egy rossz fegver, valjuk be). Gondolom beszartak, hogy majd lenyúlom a killjeiket. Remélem megdöglött mind....
  • Sir Quno Jedi
    Jó tanácsok, bár nyilván nagyrészt már rájöhettem ennyi idő alatt... :D
  • Hoz_Hun
    Majd megemelik a 20-as limitet. Jó pénzért egy DLC-ben.
  • Sir Quno Jedi
    Pl. lehetne azt, hogy promote után lehet a kasztot felhúzni nulláról de mondjuk már 10 szinttel magasabb az elérhető limit arra a csoportra. VAGY az összes benne lévő karit fel kell húzni és akkor lesz egy maxszintnövelés, vagy promote-álási lehetőség pl. Akkor ugye az összes soldier-t külön kéne felhúznod 20-ra és azután ha mind 20-as akkor bepromoteálhatnád a soldier csoportot és voilá, máris mind lev 1-ről indul, de már level 30-ig fel lehet fejleszteni őket és ott ÚJRA lehet így növelni a maxot tovább.
  • sanyiiiii
    Amiket érdemes fejben tartani:

1)ott spawnolnak ahol hagyod, ahol van player ott nem. Lehet manipulálni hogy merről jöjjenek.
    2) mindegy típusból van egy maximum mennyiség amennyi egyszerre lehet a pályán, tehát ha elfutsz előlük és nem megölöd őket akkor sem lesz egy idő után 600 pyro a pályán. Viszont ha objectiveknél vagy extractionnál folyamatosan ölöd őket akkor folyamatosan respwanolnak.
    3) ha egy kupacban vagytok akkor egy helyre próbálnak menni utánatok nem összevissza, így manipulálható az útvonaluk is.
  • Hoz_Hun
    Tegnap bazzeg, Silveren 11. wave, utolsó 10 másodperc (nem viccelek, nem túlzok) és kivágott a szerver...
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy ha egyik katonád 20-as, akkor mind az, sőt ami újat indítasz, az is 20-asként kezd. Pont ez a gond.

És azt sem értem, miért nem lehet ezt a hülye 20-as limitet megemelni, mondjuk 30-ra, vagy 60-ra. Miért nem lehet pl. 30-nál újabb skilleket kapni (5-öt mondjuk), mint régebbi me részekben??!
  • Hoz_Hun
    Akkor jó. :D
  • Sir Quno Jedi
    Nem vagyok hülye, minden osztályt felhúztam már, csak a vanguardot nem, meg a soldier 19 még. :D Majd megy mind promote-ra (az 5, vagy 6 promote) és kezdem őket előlről.
  • Hoz_Hun
    Azt ugye tudod, hogy nem karaktert, hanem karakter osztályt promotálsz ki? Tehát, ha van 3 db 20-as solidered, a promottal mind egyszerre megy megy a levesbe ugyan úgy, mintha csak egy 20-as lenne. Tehát összesen egyszerre csak 6 promotod lehet, 1-1 osztályonként.
  • Sir Quno Jedi
    http://masseffect.wikia.com/wiki/M-5_Phalanx
  • Sir Quno Jedi
    M5 phalanx jól felmodolva. Én csakis azt használom, ha heavy pistol kell, mivel az nagyon jó armor ellen és aránylag gyors, erős is. Pajzsokat meg ugye mással szedi az ember, nem fegyóval (bár arra meg ott a shuriken).
  • Fenrir
    Sajnos így lekorlátozódik a pisztolyok száma a Carnifex-re meg a Paladin-ra. A többivel értelmetlen menni ha csak 1 fegyvered van.
  • Sir Quno Jedi
    Az az arc pisztoly, az használhatatlan számomra.
  • Sir Quno Jedi
    Legszebb, volt olyan pályánk, hogy 3-4wave-en át nem tudtam reloadolni, meg ammot felvenni. 0, azaz ZÉRÓ ammoval mászkáltam és a powerjeim is eltűntek ha kilőttem, még a proximity gránát is, létrákon nem tudtam felmászni, a tartalék lőszer equipmentet mind elhasználtam, de AZ sem adott ammo-t. Ilyen apróságok. A vége felé próbáltam élő pajzs lenni, hogy legalább azzal segítsek a többieknek.

Kicsit bugos-e????

Azóta inkább én hostolok, az műxik jól.
  • Fenrir
    Múltkor úgy játszottam végig egy kezdő sráccal, hogy kb a felénél kilépett 1 ember, kb a hetedik hullámnál a másik és ketten fejeztük be úgy, hogy akkor volt 1-es szintű az engineer-em :)

A srácnak volt valami 15-ös N7 rangja. Mondjuk el is használtam szinte minden cuccomat a végére :)

Szóval bele lehet ezt simán fejezni csak akkor az nagyon xarul jött ki. Én is átváltottam a Carnifex-ről az Arc Pistol-ra ami nagyon rossz döntés volt így utólag. Carnifex-szel megfogtam volna őket.
  • Sir Quno Jedi
    Ugyanakkor megfelelő összetételű csapttal meg röhögve lehet tartani az LZ-t félálomban,.

Én olyanokkal is toltam, akiknek 3-5-ös N7 rangjuk volt (érted hármas), kettővel is 1xrre és szépen boldogultunk.
  • Fenrir
    Benningen nem tudsz, mert mindkét házból is jönnek egyfolytában. Ha nem állsz az LZ-n akkor kiszorítanak téged a kivonási pontról.
  • Sir Quno Jedi
    Elején itt is ezzel próbálkoztak, de kicsit "meleg" lett a helyzet körös-körül.
  • sanyiiiii
    Dehogy bukta, csak nem végig a lznél kell harcolni hanem az utso 10 masodpercben futsz oda