22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• koschwarz
    mondjuk ő nem ellenfél, csak bosszúság :D
  • Hoz_Hun
    A Nemessis, átlát a füstön sajna.
  • Hoz_Hun
    Azt hiszem a Mantis is alapból átüti a páncélt (Widow, Balck Widow és a Mantis), csak a Widow jóval durvábban sebez.
  • koschwarz
    lényegében "csak" annyi a különbség a mantis meg a widow között, hogy a widow alapból páncéltörő, így egy hellyel több marad a modokra.

bár a sniper összes modjait nézzük, akkor pl. a füstön is átlátó scope-ot sosem használom, mert bár nyilván jó hogy átlátsz a füstön, amikor a centurionok mindenfelé dobálják, de őszintén szólva önmagában a füstálca nem igazán szokott gondot okozni, mert ilyenkor ők sem látnak minket csak jönnek abba az irányba, ahol az előbb láttak :DDD
    még örülök is, mert ha éppen nem hekkelni kell, ilyenkor lehet eltűnni és flankelni őket.
  • Sir Quno Jedi
    A sima mantissal is át lehet lőni több ellenfelet simán, főleg páncéltörő moddal, meg álcából tüzelve durva sebzésbónusszal.
  • Hoz_Hun
    Tegnap először fordult elő a Turian Sentinelemmel, hogy utolsó helyen végzett (Silver, Cerberus). Volt egy Krogan, aki végig melee-zett. Azt hittem kifekszik lépte nyomon, de nem. Pedig folyton elrohant mindenfele. Tapasztalatból tudom, hogy a Krogan melee, ha jól bírja, eszméletlen jó pontnyelő. Egy másik pályán egy N7 300+ Salarian Infiltrator II. Black Widowal gyakorlatilg végigsimázta a pályát (valami 98000 pontal a végén. Ilyen egyszer volt nekem is.). Eszméletlen jól lőt. Widow-val ugye át lehet lőni akár két ellenfelet is. Én mögötte végeztem (60000 valamennyi pontal) Krogan Soliderként.
  • Hoz_Hun
    Tegnap kinyitottam kb 10 recruit packot, meg 4 veterán packot. Recruitot nem nyitok többet, mert nem látom értelmét. Veterán pack meg jellemző, kaptam rare-ben megint egy "Reset Powers" cuccot. (Completely fucking useless shit!!! ) Viszont nyitottam egy új rare karaktert. Igaz az pont nem kell, de így már csak 3 karakter hiányzik. Most egy darabig veteran pakkokat fogok nyitogatni.
  • Hoz_Hun
    Ez Kahlee Sanders :).
  • Darun
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Mátrix sztem azért nem stimmel, mert abban a filmben eleve nem volt benne az hogy Neo másként dönthet. Bár a ME is úgy volt felvezetve hogy vagy mi, vagy a Reaperek, én is csak pislogtam mikor a csávó közölte hogy akkor válasszak. Végiglőttem 3 részt, szegény Shep már félig meghalt, lelőtte Anderson-t, TIM-et, és akkor még döntsön a Tejút rendszer sorsáról is. Egyébként most már én is kezdem úgy érezni hogy ez a Deus Ex-nek a befejezése. És ha már anime-k is szóba kerültek, én pl megkönnyebbültem amikor a Cowboy Bebop végén Spike meghalt. Ugyanakkor meg van olyan is hogy a szereplőnek, vagy éppen a főellenségnek nem/sem szabad meghalnia, lásd Trigun. én azért azt is megemlíteném hogy Shep "túlélte" a saját halálát, aztán veszteség nélkül megcsinálta a suicide mission-t és még vissza is tért. Azokról az apróságokról hogy egyedül leölt több ezer geth/cerberus/reaper katonát már ne is beszéljünk, vagy hogy megölte Saren-t aki durvább volt mint a Terminátor. És a végén úgy hal meg hogy nem is lelövi valaki? Jó, persze, értem, feláldozza magát egy jobb jövőért, ez rendben is van, ez heroikus. De akkor 7000 pont felett a piros döntésnél miért éli mégis túl? És ha már túléli, miért reklamálnak azért emberek, mert Shep meghal?
  • BalMat
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért elég érdekes volt, hogy én a Mass Effect c. játékot kezdtem el, de a Mátrix 3 c. filmet fejeztem be...

Maga az utolsó pillanatban előrángatott szuperfegyver is wtf volt, de amikor a végén az Építész elkezdett hozzám, Neóhoz beszélni, akkor kicsit meglepődtem. És nem, nem hepiendet vártam, sőt a főhős halálával járó sztorik sem idegenek tőlem (pl. Char's counterattack vagy a Ginga eiyuu densetsu, hogy ne csak kommersz animék kerüljenek szóba) Eleve úgy gondoltam, hogy S. meghal, csak olyan formában, aminek van is értelme.

• Evoluti0N
    Egyik kedvenc részem :D

• Ryder62
    Nem tudom de a ME3-ban már mindenki szemműtéten esett át. Egy rakás NPC-nek úgy világított a kék szeme mint a neon. Még az olyan kariknak is akikkel az előző részekben találkoztunk de ott még normális volt az íriszük.

A másik hogy mindenki öregebb, ráncosabb lett. Mintha hosszú évek teltek volna el. Udina fekete frizurájától meg padlót fogtam, mikor először megláttam XD

btw most jártam Illiumon a bárban és az asari csapos olyasmit mondott hogy javasolta hogy elkéne kezdeni saját reléket készíteni de csak körberöhögték a kék seggét :D Szóval ő már tudta hogy nagy baj lesz a ME3 végén XD

Ha hallgattak volna rá nem lenne ekkora bajban a galaxis.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, kicsit Katáról mintáztam. Az első két részben szénfekete hajú volt, fekete szemű és legsötétebb rúzs, meg makeup. Kicsit ijesztő is arcra (remegátnak nagyon baró volt, de paragonnak sem volt rossz). Itt viszont femshepem imídzsváltáson esett át, ő már szelídebb jószág.
  • Prince23
    Ráadásul a szeme kék...tipikus :D
  • Darun
    Szőke :P
  • Sir Quno Jedi
    Ja ez is van olyan butafejű, mint az új default femshep (az gáz, de tényleg).

Enyém most így nézett ki:
  • Prince23
    Ilyen alapon:

Hackett admirális és Femshep :D

• Sir Quno Jedi
    Ezekre a páncélokra gondoltatok a Total Recall remake-ből?!

• mkfdd
    Shepard is így végzi majd a DLC-ben
    Amúgy meg:
    "What kind of nerd with any knowledge of computers uses hard shutdown to turn their computer off?" :D
  • JethroHUN
    Mekkora problémák...
  • Darun

Nah, teszek én is egy próbát. Ritkán keresgélek youtube-on, ezt most így elsőre sikerült. A hangok egész jól hozzá lettek vágva. :D
  • Darun
    Vagy egy Mass Effectes anagrammával élve: eléggé Kaiden/Ashley szitu.
  • PiszkosFred
    Hat az a szitu ott a lakosztalyban elegge fej vagy iras szituacio :)
  • Darun
    Az egyiket mindenképpen meg kell ölnöd. Vagy Samara-t, vagy a lányát. Ráadásul úgy rémlik Samara-t csak akkor engedi megölni ha kimaxoltad a renegát pontokat.
  • Darun
    Nem olyan nehéz kitapasztalni. Egyébként meg mindenkit meg lehet ölni minden fegyverrel, csak nem mindegy mennyi lőszert kell ellőni hogy a célpont megfeküdjön. Én pl második végigjátszásra is csak okosan bólogattam mikor felkínálta a bónusz képességet, mert kb a háromnegyedéről nem tudom hogy mit tud.
  • Negritis
    Samara lányára gondolsz? azzal annyi a kérdésem hogy ha őt 'beszervezed' akkor samara bukta?
  • horpeti
    Jól van, legalább izgis lesz. :D

Az tetszik, hogy az import kariból bármilyen kaszt formázható. Így majd csak egy full renegát ME2 karit kell csináljak, hogy importálhatni tudjam, mert most egy paragon van. Vegyes döntések annyira nem mozgatnak. :)
  • Chipii
    Ha az második részt toltad insanity-n, akkor ez is menni fog egyből, nem kell parázni:)
  • horpeti
    Jah, én ilyen szempontból nem nézem a játékot. :) Persze, ilyen szempontból a 3ban importálva osztani se kellene pontot, nemhogy kasztot is változtathatok!! Hanem onnan kéne folytatni, azokkal a képességekkel, azon a szinten. :))
  • horpeti
    Hm, van benne valami. Csak instanityn, amikor tök ismeretlen minden, az ellenfél, hogy mit tud, hogy én mit tudok, az úgy para. :D
    Emlékszem első insanitys játékomra.. Remegtem...

Aztán most kb. 1 év után újra végigvittem, direkt soldierrel (mert azzal emlékeztem, hogy horror volt, és nem is vittem végig, mert nem bírtam idegileg), és meglepően konstatáltam, hogy jéé, ez ilyen könnyű? Persze, mert mindent kivülről fújok. :)
    Sentinellel is végigtoltam most gyorsan, hogy legyen importálandó, mert a régiek elvesztek. :D

Amúgy ha azt mondjátok, hogy nem érdemes első szinten, akkor ok. Ugye azért más volt a dinamikája a 2nek, ott első szintről is viszonylag jól lehetett operálni, mert 5-6. szint után már legalább volt valami a kezedben. Itt ha jól látom, sokkal több cuccli van. Majd kiderül. :)
  • Chipii
    Alacsony szinten nem nagyon van értelme játszani, akkor még nincs semmi kombinációs lehetőséged a powerekkel. Megvallom, nem tudom, hogy normálon milyen lehet, mert egyből insanityn kezdtem, javaslom neked is ezt:)
  • SZEG007
    nem tudod elérni a 60-eas szintet 30-rol indulva sem.
  • Darun
    Ott sztem nem is a tp miatt fontos az a +25% hanem a para/renegát pontok miatt. Igaz hogy nem nyomtam mindenre renegátot, de így is csak a DLC-kel együtt sikerült a játék végére kimaxolni a renegát sort, így sikerült beszervezni Morinth-ot. (arra pl még renegát Shep sem volt képes hogy az Admiráis Tanács előtt felnyomja Tali apját a loyal küldiben) A 2. részben egyébként azzal az ürüggyel nullázták a szintjét hogy meghalt és újra "élesztették" ami csak azért sántít, mert ugye minden tudásával együtt hozták vissza és abba bele tartozik az is hogy az első rész végére elért x szintet. De ebbe is csak azért merek belekötni mert asztali szerepjátszom is és ez nem logikus. (persze, meg lehet magyarázni ezt is, tudom)
  • horpeti
    ME2ben direkt uninstalláltam a játékot, hogy 1. szintről indulva ne a +25%os TP jöjjön. :D

Az alap karakter szinttel akarok játszani, ha úgy jön ki a játék TPje, hogy a végére éri el a maxot (60 a 30ról) viszont 1. szintről pedig csak 30ig érne, akkor annak nem túl sok értelme van.
    Nem ismerem a dinamikáját, még nem játszottam. Ti pedig már tuti végigvittétek párszor. :D
    Először végigviszem én is, aztán már látom, mivel meddig lehet úgyis eljutni.
    Először úgyis normálon viszem, mert a történet úgyis leköt. Utána meg ha jó a gém, akkor úgyis csak az akció miatt. :)
  • Renjike
    a következő generációnak is kell valami !!! majd azt megkapjuk a remakeben :)
  • PiszkosFred
    Aztan jon majd az innovacio, es jonnek a "szagos" befejezesek, a budos, a kroganszagu, vagy az ibolya/Liara illatu stb. Ha ez kell a nepnek, kapja meg a nep :)
  • Renjike
    aztán meg jö na foszforeszkálós , szivárványos , színváltós befejezés ..
  • Renjike
    egy 10 dolcsis dlctől ennyi féle végkifejledt ajándék :)))
  • PiszkosFred
    Tisztazzunk valamit. A ME3 nem az uj jatekosoknak keszult. Orvendetes, hogy jo par ember felult a EA/BW+fizettt sajto hype vasurjara, de ok igy jartak. Azt sem tudtak joszerivel, milyen kalandba csoppentek. Nekik aztan teljesen mindegy, hogy kivel mi lesz.

A ME3 azoknak keszult, akik jatszottak a ME 1-2 reszevel, ok kaptak egy melto befejezest egy kvazi 30 oras interaktiv filmet. (lasd Firefly es a kesobb erkezo Serenity, es meg lehetne sorolni) Mindenki tudta, hogy a sztori vezeraldozattal fog jarni, de persze bizott benne mindenki, hogy talan, talan, meg lehet uszni. Tbh az lett volna a legocskabb befejezest, ha Shep ellovagolt volna a naplementeben.

Nekem tetszett az utolso 10 perc, volt benne racio, de volt benne par "ezt msot hogy" pillanat is, logikai baki volt benne, ez ketsegtelen. De aztan, belegondolva abba, hogy "a Normandy jelenet csak szimbolikus jelentessel bir", nyilatkoztak, elfogadtam, hogy az irok igy akartak megmutatni, nem volt Arrival szeru bigbadabooom, ergo tulelte a galaxis a dolgokat. En mai napig tartom, hogy minden tortenes az utolso 10 percben azon all vagy bukik, hogy mennyi ido telt el a sugar es az eszmeleles kozott.

Egyebkent Hackett is tulelte, hetvegente kuldi hadba az ifju titanokat a jol ismert helyszineken :) Gondolom egy halott admiralis csak nem osztogatna parancsot.
  • IJIazz
    Igazából csak 16581375 variáció lehet