Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez így nem pontos, mert én a szintézist választottam, Ashley románcoltam, a végsõ csatába Ashley-t és Vegát vittem, és nekem a Normandyból Joker és Edi szállt ki kéz a kézben, plusz mögöttük Javik.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Csak megsúgom, hogy nálam egyik esetben sem ez volt a sorrend <#smile>.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kösz, hogy linkelted a videót. Elég sok mindent megmagyaráz.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A szimbolikusságnak pont az a lényege, hogy nem kell logikusnak lennie.

Jelképes,
szintézis esetén: Joker + EDI kéz a kézben + a románcolt karakter
pusztítás esetén: Joker, proteán + románcolt karakter
irányítás esetén: Joker és EDI külön + románcolt karakter
ugye, hogy nem is olyan hülyék azok, akik nincsenek kibékülve a játék végével? 😊
Jaja!
Hogy került oda Anderson (Mikor az egész támadócsapat állítólag elesett!) és az Illusive man? Utóbbi miért nem veszi át a reaperek feletti irányítást azonnal? Miért nem hagyja a Catalyst simán meghalni Shephard-öt? Egyáltalán az Illusive man, hogy a viharba irányítja kedvenc Shep-ünket?

És a legnagyobb kérdés: Hogy kerül Shep a Földre a Citadella után? És akkor még Joker menekülésével nem is foglalkoztunk.

És igen, ez a videó tényleg mindent megmagyaráz!

Ha már itt tartunk, ha ez csak átverés, akkor mi a valódi ending? Mit érnek majd az erõfeszítéseink? Hogy lesznek a végjátékra hatással a War Assetjeink, a flottánk?

A videó rátapintott a lényegre: Kérdés, kérdés hátán!

"Hannah Shepard is Commander Shepard's mother, if the Spacer background is chosen." Mass Effect Wiki

"Everything that happens, happens for a reason"

Na ezen behaltam <#nevetes1> Ez már már German Shephard-i szintû...XD

Más téma: Miért van az néha multinál, h nem olyan típusú ellenségek ellen dob be, amit kiválasztok?
Ez nagyon furmányos lenne, még a Bioware-tõl is!

Tekintetbe véve, hogy Shepardot Reaper technológiával élesztették újra, és ezen kívül mennyi érintkezése volt még Reaperekkel és Reaper technológiával, nagyon erõsen elképzelhetõ az egész, fõleg hogy azok a jelenetek a végén tartalmaznak fura dolgokat...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

MerlinW
#12067 ezt nézzétek meg ti is (aki már végigjátszotta)

Ha nem ez lenne az igazság, erre tök jól építhetne a BW egy esetleges közkívánatra történõ változtatás alatt.

[merlinw.org]

Prince23
Most kapcsolódtam be a fórumozásba. sry akkor 😊

Prince23
Sõt, mi több a Mass Effect 2 galaktikus hírcsatornáján egy Hannah nevezetû Shepardot is említenek. Elég jól fel van építve a franchise a folytatások tekintetében.

Egymás után láncban robbantak a relék. Szerintem egy sem maradt. Hacsak nem volt olyan, ami hálózaton kívüli volt, de ezt nem hiszem.

Ha kommunikáció még él és a relék újjáépíthetõek (már itt sok a ha), akkor nem nagy feladat koórdinálni a munkálatokat. Fõleg, ha már ennyire összefogtak a fajok.

MerlinW
De itt az utolsó Marauder-rõl van szó... jaj már..😊

[merlinw.org]

Vágom, vágom, leesett akkor is, hogy ez nem teljesen hagyományos, éles játékmenet. Csak nem vágtam, hogy mire fõ ez a Marauder Shieldezés, de már értem, hogy valakik a nekik hiányzó bosst látják benne...

<#zavart2>

Egyébként gondoljatok arra, hogy olyan befejezést kellett írniuk Biowareéknek amibõl tovább tudják vinni a történetet ha akarják. Így vannak közös pontok (normandia, reléhálózat, citadella stb), és az eltérõ pontok meg olyanok, amik végigkísérhetik a jövõbeni játékot (pl mint a tanács kérdése elsõben). Ha a végkifejletek teljes skáláját felsorakoztatták volna, akkor olyan szerteágazó lett volna a végkifejletek lehetõsége, hogy szinte lehetetlen lenne folytatni a történetet.

Prince23
De ezek nem csak az utolsó pályánál vannak , szinte mindenhol felbukkannak, a finálé elõtt is. szal

MerlinW
Minden fokozaton ugyanannyi kell, csak egy "filmbejátszás" a jelenet😊

[merlinw.org]

Már értem. Mondjuk pont erre akkor abban a hangulatban egyáltalán nem figyeltem, csak ledaráltam és tovább mentem.

Hát azért vannak Batarian menekültek és végülis õk is segítenek néhány hajóval. Nem hiszem, hogy kihalnának.

Normálon játszottam, és nem kellett neki sok lövés.

MerlinW
Csak egy pisztolyod van, semmi másod. (Ha poénnak szántad akkor bocs, bár rossz volt😊)

[merlinw.org]

Ebben teljesen egyetértek veled.

MerlinW
Utolsó ellenfél, és mikor rácélzol ott a neve, hogy Marauder és alatta a Shield felirat😊 Így lett a neve Maraude Shields a fõboss😊

[merlinw.org]

Prince23
Nem easyn kéne játszanod 😄

Sok fejlövés kell Mantissal neki, meg elõtt emeg kell sózni biotikával stb.

<#idiota><#zavart2>

Itt a videó ami elindítota a poént 😊
http://www.youtube.com/watch?v=467pmIX-oZo

Ha igen, ha nem, tök mindegy, mert meg lehet vele magyarázni, ez is egyféle interpretálás, ezért jó az egész.

Azzal poénkodnak hogy mivel az az utolsó enemy amit le kell lõni, az a játék fõbossa 😄

Már több helyen is láttam, de nem vágom, hogy mi ez a Marauder Shields-es izélés. Világosítson fel valaki. Azt tudom, hogy mielõtt belemegyünk a fénybe, ott áll ez a Marauder, de nem figyeltem rá sokat, mert kb. 2 headshottól kidõlt.

MerlinW
Ez eddig a legjobb és leghihetõbb teória. Így már én is elfogadom ennek a lehetõségét😊 Nem mellesleg nagyon profi prezentáció😊

[merlinw.org]

Nagyon elgondolkodtató videó. Elolvastam az alatta levõ leírást is és érdekes. Ha valóban így van ahogy a videó mutatja, akkor máris az egyik legjobb húzás volt a játéktörténelemben, ha nem akkor meg kapják be 😄
edios
"Relék nélkül marad az FTL amivel évekbe vagy évtizedekbe telik eljutni egyik csillaghalmazból a másikba. A galaxis túlvégére meg évszázadokig is. (ME 1 kódex). Az FTL kommunikáció megvan, de sem a kereskedelem nem lesz olyan szintû, sem a hadsereg nem fog tudni beavatkozni a dolgokba, ha túl messze van."

hát nézd szerintem ilyen részletességben nem tudunk következtetni, mert ez már a fantáziánkra van bízva.
egyrészt: me1 codexben van olyanról is szó, hogy még vannak felfedezetlen, emiatt inaktív mass relék, ezeknek a sorsáról nem volt szó. továbbá vannak egy és kétirányú relék azt hiszem, kétirányú relék kisebb hatótávolsággal, és a galaxisban simán létezhet olyan, ami nincs ezek közelében, ergó a robbanás nem érte. másrészt nem derül ki, hogy mekkora macera újraépíteni a reléket, csak az, hogy lehetséges.

ha esetleg abból indulunk ki, hogy mindenképp mindegyik elpusztul (persze ez már sántítana alapból), nem tudjuk, hogy van-e vmi szabvány, hogy magától az összes faj vissza tudja építeni, és pároztatni, vagy elõbb személyesen oda kell menni a végponthoz.

de még ha oda is kell menni, nekem arról sincs pontos info-m, hogy ftl-el ez mennyi idõ. nem találtam erre pontos codex bejegyzést, (esetleg linkelhetnéd ha tényleg van) azt tudom, hogy ashley említette egyszer, hogy õ 12 fényévet tett meg átlagos "egy napos út" alatt, viszont arról nincs szó, hogy az milyen sebességû hajó volt. ugyanakkor a codex példaként elmondja azt is, hogy mi történik ha 200x-os fénysebességgel utazol ftl-ben. szerintem nem ismerjük, hogy mi a felsõ határ. ashley sebességével a galaxis egyik végébõl a másikba kb 20 év lenne az út (azt hiszem 100k fényév a tejútrendszer átmérõje), annál gyorsabb hajóval nyilván kevesebb, és relé építéshez nem is kell rögtön a másik végébe elmenni.

így én azt extrém megalapozatlan következtetésnek tartom, hogy megszûnik a kapcsolat a rendszerek között hosszútávon, habár 100%-osan nem tudom cáfolni, mert ennyire nem részletes a codex.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

ezen beszartam XD
Szerintem meg nincs semmilyen kajaklónozó szuperkütyü. Tali is mondja a 2-ben, hogy nincs meg a megfelelõ forrásaik ahhoz, hogy csak úgy fogva tartsanak valakit. A civil ûrhajókon biztos, hogy termelnek maguknak élelmet, de nálam csak a hadihajók jöttek a csatába. Szóval, megmarad a faj, csak a Földön rekedteknek lesz szar.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Sok jó dolgot leírtál. Csak az a zavaró, hogy nincs magyarázat, minden csak lehetséges. Én szeretem, ha az olvasó/nézõ/játékos fantáziájára bízzák dolgokat. De ez túl sok volt így a leges legvégén, fõleg egy olyan játéksorozatban, ahol eddig a dolgok 90%-át a szánkba rágták. Túl sok a fehér folt, túl sok a lehet hogy így, vagy lehet, hogy úgy.
ez vótmá'?

Szóval, csak én látom teljesen depressziósnak a végét. Remek!

Az oltogató dumás, de látom már törölted, mert nem találom.

Tatyla
hányas volt az hogy elolvassam világosíts fel pls?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Azért pár száz évvel elõre a jövõben csak létezik már valami kaja klónozó technológia, ha már most is teli a hírek a szó szerint mû kajáktól.

Azt se felejtsétek el, hogy a fenébe fogja a félig lerombolt Föld eltartani az egyesült flottát? Ráadásul a turianok, és quarianok tuti éhen halnak a dextro-aminosavas ételek nélkül.

Én is tudom, hogy csak szimbolikus, de attól még WTF. Lehetett volna átgondoltabban is szimbolizálni.
1-2: Miért is kéne nekiállnom még egyszer?(egyébként tervbe van véve). Gondolkozom rajta, hogy mire emlékszem rosszul, de tényleg nem jut az eszembe.

4-5-6-7: Pont az a baj, hogy ezek olyan jellegû dolgok, amik túl hülyén néznek ki ha nem mutatják. Legalább is engem iszonyatosan zavarnak. Így jobban belegondolva tényleg csak a kidolgozás hiányzik, de túl sok mindent lehet belemagyarázni. Biztos, hogy eredetileg volt rájuk magyarázat, ezt láttuk is a deleted scene képen. Bizonyára jó pár dolgot kivágtak még a játékból, de így egy kicsit össze-visszaság lett a vége.

Csak azzal van a baj, hogy amíg a reléket újáépítik, addigra a fajok eddigi birodalmai feldarabolódnak. Relék nélkül marad az FTL amivel évekbe vagy évtizedekbe telik eljutni egyik csillaghalmazból a másikba. A galaxis túlvégére meg évszázadokig is. (ME 1 kódex). Az FTL kommunikáció megvan, de sem a kereskedelem nem lesz olyan szintû, sem a hadsereg nem fog tudni beavatkozni a dolgokba, ha túl messze van. A kolóniák magukra lesznek utalva, hiszen a többség el lesz vágva az anyabolygótól. Saját hadseregük lesz, saját törvények, kormány stb. Mire pedig kész lesznek a relék, addigra nem biztos, hogy szívesen visszacsatlakoznának az anyabolygóhoz.

Na hát épp erre gondoltam én is. A relék nélkül is van élet. Az FTL technológia megvan, mindenhol elterjedt. Nem a világ vége, csak egy ultra brutálisan radikális átalakulás, kíváncsi vagyok, mi sül ki belõle.

A félreértés elkerülése végett, természetesen szerintem sincs sehol már Reaper. Arra céloztam, hogy minden fajnak a szülõbolygóján még ott vannak a népek. Csak újra kell építeni. Kivéve talán a Batarianokat, akirõl azt mondák, hogy tulajdon képpen ki fognak halni.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Találgatás, semmi több. Mindenki úgy értelmezi a végét ahogy akarja. SEMMI infórmációnk nincs Shepard akciója utánról. Szerintem van FTL, mûködnek az ûrhajók, a Geth és az implantátunok is. Hogy mi lesz a franchise jövõje, megint csak egy jósolda.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Szerintem a fegyvereknek és az FTL technológiának az ég világon semmi baja nem lett. Azok teljesen függetlenek a reléktõl, gyakorlatilag semmi közük hozzá.