22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Hoz_Hun
    Én erre úgy gondolok, hogy az adott (maximális) hűtőegységeket egyben betárazta az adott fegyverbe és onnan kivenni már nem lehet. A konkrét hüléshez viszon megint csak adott számú egyéget haszál fel és dob ki újratárazáskor. Tehát pl Valiant esetében belerak 33 hűtőegységet a fegyverbe, de 3 egység felhasználása után kell kötelezően kidobni a haszálhatalanná váló hűtőt (amelyik ténylegesen részt vett a hűtésben) és akkor pattintja be fegyveren belül az újjat (de az elhasználtat akár külön-külön is kidobhatja és a tárból pattint be helyette újat, nem pedig a zsebéből kapja elő). Azt meg nem lehet, hogy közben kifogyot a Carnifex a Valiantban meg még van 15 egység, hogy kiráz belőle 10-et, hogy át tegye a Carnifexbe.
  • morzsi555
    Jövő héten valószínüleg nerfelik a tactical cloakot :D.

"As a heads up to the community, we are reviewing Tactical Cloak for next week's balance changes. Our data shows that an overly large percentage of players are still using Infiltrators on Gold (33.6%). As always, we appreciate constructive feedback on this topic."
  • Hoz_Hun
    Engem ez most jobban idegesít: :(

"As a heads up to the community, we are reviewing Tactical Cloak for next week's balance changes. Our data shows that an overly large percentage of players are still using Infiltrators on Gold (33.6%). As always, we appreciate constructive feedback on this topic."
  • Hoz_Hun
    Előtte kell vele beszélni. Meg ha ME1-ben csináltál mellék küldiket, akkor ad jó kis war asset pontokat is. :)
  • morzsi555
    ----------------------------------------------------------------------------
    June 21, 2012
    ----------------------------------------------------------------------------

Sentry Turret Power
    - Base damage increased from 40 to 75 per shot (fires a 3 round burst)
    - Evolution 2 shock radius increased from 2.5 to 5 meters
    - Evolution 2 shock force increased from 450 to 1000
    - Evolution 2 shock cooldown decreased from 5 to 2 seconds
    - Evolution 3 chance to freeze increased by 200%
    - Evolution 5 rocket cooldown decreased from 4 to 3 seconds
    - Evolution 5 rocket impact radius increased from 2 to 2.5 meters
    - Evolution 5 rocket minimum range reduced from 10 to 5 meters
    - Evolution 6 flame thrower base damage increased from 55 to 65 per second

Combat Drone Power
    - Evolution 2 explosion damage increased from 120 to 400
    - Evolution 2 explosion force increased from 400 to 800
    - Evolution 3 shock cooldown decreased from 5 to 3 seconds
    - Evolution 3 shock force increased from 450 to 1000
    - Evolution 3 shock radius increased from 2.5 to 5 meters
    - Evolution 5 rocket damage increased from 250 to 300
    - Evolution 5 rocket radius increased from 2 to 2.5 meters
    - Evolution 5 rocket cooldown decreased from 4 to 3 seconds

Arc Pistol
    - Damage increased from [70.2-87.7] to [77.2-96.5]

Viper Sniper Rifle
    - Damage increased from [229.4-286.7] to [265.6-332.0]
    - Encumbrance decreased from [1.5-0.9] to [1.25-0.7]
  • Optimus Prime
    Ha-ha! (Kasumisan) Ott a pont! Én is ezen gondolkodtam a minap. :D Óriási baki. Ha univerzális miért nem átcsoportosítható a választott, szükséges fegyverhez? Vagy miért nem fogy mindegyikből?

A Conrados vidit nem néztem Első végigjátszáskor csak 1x találkoztam vele, mikor valami terrorista meg akar ölni és ő elé ugrik, Jenna persze "megmenti". Utána előtte van benne Conrad? Csak mert eddig három dolgot találtam/fejeztem be, ami eddig nem sikerült: az indoctrinated Hanar nagykövet Kasumival, a dog tages küldetés "Benningen" és megtaláltam Liara apját!
  • sanyiiiii
    A codex azt állítja hogy a thermal clipek univerzálisak, amivel el is érkeztünk a következő baromsághoz: amikor felveszed bármelyik fegyvered feltölti, de ha az egyik kifogy akkor hiába van még 5 tárnyi thermal cliped, csak a másikhoz tudod használni...

Lényeg a lényeg, a thermal clipek bevezetése egy tisztán gameplay változtatás volt, amit próbáltak ugyan alátámasztani egy kis sztorival, de nem sikerült túl jól és Conradnak van igaza :)
  • Hoz_Hun
    Nekem bejött ez a thermal clippes dolog, mert tök jó tárazni. Olyan intenzívebb lesz tőle a csata. :)
  • JethroHUN
    Amúgy, ha jól emlékszem ME1ben jó párszor megszívattak gethek, h túl töltötték (sabotage skill) a fegyverem és túl melegedett azonnal és csak soká kezdett lehűlni. Ergo a thermal clip megoldással, csak újra kell tölteni. :D
  • Hoz_Hun
    Gondolom azért akkorák, hogy jól láthatóak legyenek és a játékos nem hagyja ki őket. Egy olyan tároló több fajta fegyverhez több fajta hűtőt tartalmaz. Nyilván nem magát a tartályt szuszakolja bele a lőfegyverbe.
  • Hoz_Hun
    Aki nem tudja miért cserélték thermal Clipre a lehülő fegyvert és miért nem tudja mindkettőt, annak itt a magyarázat (ha esetleg kimarad volna játék közben):
  • Darun
    Hidd el hogy kifogy a tár. Engem ezért ettem meg elsőre a huskok.
  • Optimus Prime
    Én is erről beszélek, amióta játszottam a 2-vel! Olyan bazi nagyok azok az izék, mint egy... Bár lehet több van benne, hisz ha egyet felveszünk nem egy tárnyit kapunk, ha majd max lesz a lőszerünk. Zaeed küldetésénél látszik, hogy egy kis jégkocka méretű felhevült kocka repül ki a fegyverből.

Akit zavar, az használhatja Javik fegyverét. :P A Marauder Shields résznél nincs értelme tölteni: végtelen a muníciónk, viszont Shepard crackes mozgása és látása végett lehetetlen rendesen leszedni. Az art book szerint terveztek egy brutál mód indoktrinált TIm-et, de végül dobták. Mert TIM inkább az eszével érvel, mintsem nyers erővel, így maradt a csevegés.
  • JethroHUN
    Ha abból indulunk ki, h ezek a betétek, amikor felveszed (a földön vannak) elég hosszúak. Amikor újratöltesz, pedig egy elégett csonk repül ki. Megint a fordítás miatt spekulálunk. Thermal clip - ebből nem lesz sehogy "tároló"
    Szerintem felhasználódnak mint egy jégkocka. A hő energia, nem lehet megszabadulni a feleslegtől. Csak eloszlatni, vagy átalakítani lehet.
  • Fenrir
    Irónia

A játékban a boss harc elvileg az a pálya lett volna ahol meg kell védeni a rakétakilövőket (tény, hogy az elég keményre sikeredett), de nincs klasszikus főellenség akivel a játékosnak meg kell küzdenie.
  • Piszkos  Fred
    Szerintem nem hűlne le olyan lassan a betét. De lehetett volna az, hogy miután elfogyott a betét, ME1-es módban tudod csak használni a fegyvert.
  • mascarun
    Én azt nem értettem soha hogy ugye a hőtároló betét felmelegszik és azt cserélik! És mint tudjuk a dolgok lehűlnek. Akkor megcsinálhatták volna hogy egy idő után az utolsó betéttel újra lehessen lőni ha lehül!
  • Darun
    Ezt nem értettem én se. Az első részhez képest hol fejlődés az hogy a végtelen lőszer helyett bevezetik a tárat? Sehol.
  • sanyiiiii
    Hát ahol újratöltik a soha ki nem fogyó fegyvert ott bármi megtörténhet xD
  • Darun
    A "mindent" erős túlzás, mert miután leadott rám három azaz 3 lövést, ott állt és várta a halált mint egy áldozati bárány. Még tárat is volt időm cserélni mielőtt fejbe küldtem volna.
  • sanyiiiii
    A lényege az hogy ő megtett mindent azért hogy megmentse a játékosokat a játék végétől.
  • Darun
    Szerintem ez már akkor is hülyeség volt amikor kitalálták. Mert arra vergődnek hogy ő az utolsó ellenfél és kikiáltották ezt a játék végső Boss harcának. De ezzel csak azt bizonyítják hogy nem figyeltek eléggé a végén.

Ami meg a hétvégi eventet illeti, ha bronz fokozaton is teljesíthető a feladat akkor nem szoktak N7 fegyvert adni. Valamit valamiért.
  • Optimus Prime
    Fórumszerte olvasom ezt. Miért olyan... vicces? Hogy Marauder Shields a neve? :D Vagy mert mások is emiatt vettek lejjebb a nehézségi szintből, mert állandóan megölt minket?
    El kell ismerni helytállt, miatta nem lett meg elsőre az Insanity achievementem. XD
  • Fenrir
    :DDD

• Hoz_Hun
    Nálam semmi nem váltja le a Carnifex-et. :)
  • Optimus Prime
    Nálam a Carnifex volt a nyerő, míg nem találtam rá a Paladinra. Brutális fegyver! Scope-pal simán osztom a headshotot. Kicsi a tára és nehéz, de Engineer/Sentinel karakternek jó magába, vagy még egy SMG, ami jó könnyű.
    Abból is végre meglett a Tempest is.

A Collector Assault Rifle még megszerezhető valahogy? Nem tudja valaki?
  • sanyiiiii
    Paladin V öt vagy magasabb szintű már szinte mindig megéri használni carnifex helyett, a 160% és 200% közötti különbség messze nem számít olyan sokat.
  • koschwarz
    jaigen :D
  • Sir Quno Jedi
    turian + phaeston vaze :D
  • koschwarz
    ha pisztoly: carnifex vagy phalanx. bár vicces a scorpion is, kár hogy 1-es szintű van csak belőle, és baromi nehéz, tehát powerhasználó kézbe nem igazán illik, míg az előbb említettek igen.
    smg-t szinte alig használok, de ha igen, akkor csak a hornetet. igaz, hurricane-em nincs, így nem is próbáltam még. a locust sajnos gyenge.

rájöttem, hogy a batári katonám igen jól szinergizál :D a strikerrel. jobban mint a kishok-kal. egy ellenfél nem maradt talpon előttem, vagy a striker vagy a ball.blade miatt :D

meg illik is a striker a batári kézbe. szeretek a karakterhez illő fegyvert adni. krogan+claymore, geth+GPS, krogan+pheaston stb.
  • JethroHUN
    A carnifex szerintem sokkal jobb (multiban) megvan vele a 200%- CD, most h nem 1, hanem 2őt keljen egy ellenfélbe lőni, az most nem számít. De szerintem még a phalanx is jobb mint a paladin. (nem statban, hanem használhatóságban, meg ugye pladinból nem lesz 10es sose :D)
  • sanyiiiii
    Locust sajnos sokkal gyengébb mint a 2ben volt, a legjobb smg amúgy a hurricane. Ráadásul mióta megfelezték a recoilt nem csak turiannal használható :D
  • Sir Quno Jedi
    én megvettem a palát, de nem voltam tőle elájulva, nekem lassú, ergó használtam mást
  • Darun
    Biztos hogy van a szingliben is Locust. Egyébként össze lehet szedni annyi pénzt hogy a Spectre cuccokból is lehessen venni, de megjegyzem, én talán egy páncélt ha vettem, mivel a darabokból egyrészt jobbat tudtam összerakni, másrészt ugye az teljesen olyan volt amilyet én akartam. Meg pl. Liaránál az összes gyűjtött cuccot olcsóbbításra használtam fel és mindent boltba vettem. Mondjuk az is igaz hogy elsőre úgy mentem végig a játékon hogy végig 5 fegyver volt nálam. Szóval a képességeket nem gyakran használtam.
  • Optimus Prime
    Ma elkedztem Veteran packokat venni és mi volt az elsőben? Egy Locust! :D Ez a legjobb SMG. A 2-ben a Stolen Memory-s DLC óta csak azt használom. Nem tudja valaki a single-ben megszerezhető? Mert én nem találtam sehol. Tempestet se, igaz megvan az N7 arzenál. Ja, és ki tudott annyi creditet gyűjteni, hogy megvegye bármelyik fegyvert is a Spectre cuccokból?
    A Paladin brutális pisztoly, de 200000 creditbe kerül. Én elsőre inkább megvettem az összes armort. :P
  • morzsi555
    Úgy néz ki a victory packben most nem lesz N7-es fegyver, úgyhogy felesleges az allied goallal foglalkozni, csak a squad goallal: http://social.bioware.com/forum/1/topic/343/index/12665640/1
    Hülyék ezek.
  • Darun
    Ez kifejezetten jó hír. Akkor talán nekem is meg lesz.
  • sanyiiiii
    "Solo Matched DO count and NO, full extraction is NOT needed.

Ninja'd "

http://social.bioware.com/forum/1/topic/343/index/12662027/5#12663821
  • Darun
    A salariant és a drellt miért nem említi? Rasszista! :P Mondjuk drell-t már jó rég nem láttam.
  • sanyiiiii
    "To be clear, the player group can only be comprised of krogans, vorcha or batarians. If there are humans, geth or quarians in the group, it will NOT count.

You can have an all vorcha squad or a mix of krogans and batarians or all 3 races, just ONLY those 3 races."

Szóval jól értelmezed .