22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Ryder62
    Ingyen sem kell?
  • jarlaxxe
    Én nem örülök mivel elvböl nem veszek dlc-ét így nekem maradt a szar ending.
  • Prof William
    Mekkora Lol lenne ha Mass Effect 4-ben.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A control edninget visszük tovább, ahol is a "felmelkedett" Shep pár száz/ezer év után berágott a hülye galaxislakókra és a repereket használva ki akarja írtani őket. :) Így ismét jöhet a Reaper veszedelem.
  • SZEG007
    Na most mindenki örülhet megkaptátok a nyáltol csurgo hapy endingetek, ahol mindent jol elöre a szátokba rágnak.
  • Milkoma
    Hát igen, ezt így kellet volna lezárni és akkor talán nem lett volna ez a nagy felháborodás, bár nekem nem volt kifogásom az eredeti ellene sem.

Azért nem kicsit meglepett a 4. befejezés... többnyire úgy szoktam a végén menni, hogy hátrafordulok és lövöm a kis srácot (úgy is végtelen lőszer :D) erre beszól, hogy akkor b+ buktad az alkut ...WFT? :D De nagyon tetszett.

Szintézis is szép volt EDI tolmácsolásában, bár fura volt kicsit, hogy maradtak a reaperek segíteni. Az irányításnál még megértem, mert ott átvettük felettük az irányítást, de legyen nem kötök bele ilyen apróságokba (Mikor Shep megszólal Reaper hangon, kirázott a hideg :D)

Végül a robbanás, Zaeed nagyon laza a kis koktéljával :D. Mondjuk látszik, hogy kicsit hibáztak a relék robbanásánál, most szimplán szétesik. Így már érthető, hogy miért nem pusztult el a galaxis. Viszont egy dolgot nem értek, ha fellélegzik a karakterem, miért rakták ki a névtáblámat az emléktáblára? Vagy kórházba szállítás közben szívelégtelenség vitt el? :D De lehet csak nem találtak meg időben a törmelékek között.

Szóval nagyon jóra sikerült. Vannak továbbra is hibák (Harbinger simán leszedhette volna a Normadyt míg ott szenvedtek), de nem kötözködök, majd esetleg ha jobbat tudok csinálni. 9/10 részemről
  • Evoluti0N
    Éppen torrentezem le a dlc-t. Beszarás.
  • Ulthane
    Kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszett a vége így. Én a szintézist választottam, és nagyon megható lett a vége!! Gratula a fejlesztőknek, ezt kellett volna eredetileg is, akkor senkinek nem lett volna egy szava sem!

A kis krogan a végén nagyon aranyos! :)
  • Evoluti0N
    Még supportnál se tudnak segíteni. Ha most torrentezhetem eredeti játéknál az ingyenes dlc-t, akkor a falba fogom verni a fejem...
  • Vraaanyek
    Kib.szott jó, dlc telepítése óta végképp nem indul a játék, eddig legalább 10. próbálkozásra ment, most már a 60.-nál tartok...de mindig ugyanaz, folyamatok között 600 kbyte használt memória, és semmi
  • Prof William
    Igen az kicsit fura volt hogy

Én most Durci lettem, ezért dögöljön meg mindenki a galaxisban. Jobb lett volna ha a játékbeli döntéseink miatt vesztünk, és nem ilyen "vesztünk mert én azt mondtam." Stílusban valósítják meg. De a végén a Liarás dolgot eltaláltam.
  • Fpocok
    "A legnagyobb hatást ez tette rám."

Rám legnagyobb hatást a
    4edik változat tette.
    Na aztán brutál volt... bár nemigazán illett bele Shepard karakterébe.
  • Prof William
    Na ALAPBÓL ilyennek kellett volna lennie a végének. Ezzel már teljesen meg vagyok elégedve.

Most tényleg jól el lett magyarázva mi a szitu és nem vágtak a pofánkba egy fél perces endinget.

Az endignek sztem...

Piros

Ilyen igazi kis "A háborút megnyertük" jó sok áldozat árán. Relérendszer kaputt de újjáépítünk mindent. Hackett hangja nagyon illik hozzá.

Ződ

Shep létrehozza a Egyesült Globalizált Galaktikus Államokat. Szépen be lett mutatva, hogy mi történik ezután.

Kék

Úgy látom ez a "jó" ending végülis. Új technikai jövő nyílik meg előttünk és bizonyos értelemben még Shephard is túlélte, de szerencsére úgy hogy azért még így se lehessen folytatni. A legnagyobb hatást ez tette rám. Bosdófzott a hátam a nézése közben.

A készítők ezzel a DLC -vel helyrehozták a hibát és igazánb méltó endinget adtak a játéknak.
  • Gabor77
    Nekem azt mutatja, hogy "megvásárolva", de nem töltött le semmit és a "bővítmények és bónuszok" között sincs ott....
  • Evoluti0N
    Nálam nem mutatja ki az Extended Cut dlc-t a dlc-k között. Mit csinálok rosszul?
  • zsotesz
    szerintem rosszul gyanítod , én személy szerint első végigjátszás után kezdtem el multizni (kb. megjelenés után 1 héttel), viszont mostanában meg már nem játszottam mert kicsit ráuntam (szerintem sokan vannak ezzel így), úgyhogy szépen vissza is csökkent a readiness. Szerintem megoldhatták volna a multi belekeverése nélkül is ezt readiness dolgot.
  • Hoz_Hun
    Ne búsulj, ugyan így jártam én is. :)
  • Ulthane
    Köszi!

Akkor a Cerberus bázist totál feleslegesen csináltam meg megint, illetve London felénél is abbahagytam egyszer, mondván, hogy valamit tuti rosszul csinálok. :)

shit!
  • Hoz_Hun
    Az első EC jelenet a fénysugár rohamnál van. Utánna a "starchild" való párbeszéd-től már teljesen új.
  • Darun
    Ha visszaolvasol, akkor... nah az után :P

Én meg leszedtem a EC-t, töltök, lefagy. Újra indít. Nem tud csatlakozni a szerverhez. Újra csatlakozás. Erre: jelentkezzél be mert illetéktelenül használod a DLC-ket. 'nyád! Connect EA server, indítok egy multit mert csak 89 a készültségem. Erre csak az alapkasztok vannak, a DLC-sek sehol. WTF?
  • Hoz_Hun
    Gondolom arra a scriptre gondolsz mikor a roham alatt megsérülnek a társak aztán eltalálja őket a Reaper sugár. Amiatt először nem akartam magammal vinni Talit meg Garrust, féltettem őket, de aztán még is.

Képzelheted hogy megíjedtem amikor megláttam az új EC-ben a jelenetet mikor megsérünek. Szerencsére máshogy folytatták mint a scriptben. Jó izgalmas jelenet volt.
  • Ulthane
    Sziasztok,

letöltöttem, megcsináltam Cerberus bázist. Nem találtam "Legend" nevű save file-t, ahogy a BioWare FAQ említi.

Aztán menten Londonba, már közel vagyok a fénysugárhoz, de még egyetlen új jelenetet sem láttam, se videó, se párbeszéd! Akkor hol a szarban van a DLC????
  • Darun
    Első nekifutásra lefagyott amikor vissza akartam tölteni az utolsó mentést. Ilyen se volt még. Mindenesetre bíztató.
  • Hoz_Hun
    :D
    A roham kibővült új videókkal. Érdemes megnézni. De lehet fenn van a youtube-on is. 3-4 perces jelenetről van szó.
  • Caterpillar
    Napi*csába akkor ezért az egyért most kezdhetek neki.. :D
  • Hoz_Hun
    Igen. Egy nagyon rövid párbeszéd van a roham alatt a fénynyaláb felé. Ugyanis a társaink megsérülnek és a Normandy kimenti őket. Akkor nekem volt egy rövid (asszem egy választással) párbeszédem Talival. Ő volt LI-em.
  • Caterpillar
    Kérdem másképp, Miután felmásztam a "Kis Kölyökhöz" vannak az új párbeszédek mert ez esetben láttam őket, vagy lent a Földön is vannak, mert akkor nekikezdek? :)
  • PiszkosFred
    Volt ott egy jo kis script, aminek a torolt jelenetei bejartak a netet az ending hiszti kozben. Viszont az a jelenetsor is mutatta, hogy a lezarad elegge veglegesre sikerult az elso nekifutasnal, ergo a folytatas nagyon necces lett volna. (illetve lasd, ki akarnak irni egy-egy szereplot az itthoni ket legnepszerubbnek szamito fosbol, erre mar itthon mekkora zugolodas, tuntetes, alairasgyujtes lett - hat meg ha ott hal meg Liara, Garrus es minden kedvenc, mar-mar csaladtagnak szamito karakter) Ezt a komor veget valtoztattak meg valoszinuleg kutyafuttaban, es csinaltak egy olyan endinget, ami keveset mutat (idohiany miatt), es inkabb a jatekosokra bizta a befejezest, mas nem leven.

Ez utobbit vitte tovabb, magyarazta meg most az EC, par dologban igazam volt amit sejtettem, de pl a volt olyan, amirol egeszen maskent gondolkodtam korabban - lasd a relay halozat pl.
  • Hoz_Hun
    Van jópár új párbeszéd és egy +negyedik befejezés. A többi az videó, CGI annak fügvényében mit-, hogy csináltál, ki él, ki halt meg stb.
  • Ryder62
    Nekem is tetszik az új vég.

Szvsz a legjobb a kontroll a galaxis jövője szempontjából. Szinte abszolút happy end leszámítva Shep állapotát :D

Aki azért sírt hogy "jáj elb*szták a ME univerzumot", hát nem, a kontroll ending olyan jól bemutatja hogy mit kezdenek a fajok, hogyan építik újjá a dolgokat.

Azért a 4. ending sem rosz. Sokan hiányolták hogy legyen egy olyan is ahol jáj mind meghalunk :) Itt is van.
  • Hoz_Hun
    De enged. Az én utolsó mentésem az közvetlenül a rakéták védése alőtt van. Onnantól, hogy a rakétás terepre értünk, már nem lehet többé menteni. Amikor közeledsz ahhoz a részhez nézz rá a menüre és amikor nincs kiszürkítva a mentés érdemes menteni egyet.

A roham előtt sajnos már nem enged menteni, de a rakéták bevédése nem olyan sok.
  • Darun
    Ezt a f***ságot! Minek levinni a WA határt? Sztem aki multizik (és gyanítom a többség ilyen) annak már bőven az alap pontja is 3000 felett van! Inkább emelni kellett volna rajta. Persze értem én, a sok núb nyavajgott volna tovább, mert még arra sem képesek hogy elegendő War Assettet összeszedjenek :S
  • Caterpillar
    Tehát a tisztánlátás végett...

Ingame pluszt nem ad hozzá csak a vége animációs lehetőségekben változik?
  • Hoz_Hun
    Ez azért van mert az original ending egy nagy összehányt baromság. Ők se tudták mit akarnak csak összevágtak dolgokat. Most próbáltak történetet kitalálni hozzá, ami szerintem sikaerült is. De ezért kicsit logikátlan lehet itt-ott. Nem vészes szerintem.
  • Darun
    Onnan is újra lehet kezdeni? Én úgy tudtam hogy a leszállás után nem enged menteni.
  • Hoz_Hun
    Londontól játszd újra. A Cerberus bázis előttről csak azért ajánlják a fejlesztők mert a war asset pontot levitték 5000-ről 3100-ra és az csak akkor lép életbe, ha fő Cerberus bázis előtről van a mentés. De ahogy lentebb írtam a EC változás konkrétan a fénynyaláb rohamtól kezdődik.
  • Fpocok
    Ezt értem.
    De amikor először megláttam, akkor WTF, ez mi? MOST MI LESZ? HOGY KERÜLTEK ODA? MI TÖRTÉNIK?
    Most meg megnéztem... és ehhh... nagyon nagy csalódás. Túlkomplikáltam magamban. Számomra nagy csalódás.

Amit meg szerettem volna, ha folytatják... gondolom kitaláljátok... azt meg nem folytatták.
  • Hoz_Hun
    Ja és aki a EC változásokra kívánci ne feljetse, hogy a Londoni fénynyaláb megrohamozásától változott a vége. Ha valaki csak Citadellától tölti vissza az LEMARAD fontos részekről.
    Csak mondom.
  • Suffering
    Felraktam az extended cut-ot, de nekem nem rakott ki semmilyen legend mentést, pedig már végig vittem már 3 karakterrel a játékot. most akkor mit töltsek be?
  • PiszkosFred
    Szimbolikus, a folytatasra nezve. Uvolt rola egy ujjaepites utani "back in action" feeling. A Normandy legalabb olyan jellegzetes karaktere a sorozatnak, mint maga Shep, Liara, Tali vagy Garrus.
  • Barnez
    Na ezzel az új DLC-vel végre helyreállt az egyensúly az erőben! : Vagy az másik univerzum?
    Mindenesetre nagyon tetszik. A kis szívecském is megnyugodott. Húh, ezen is túl vagyunk végre. :)