22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Felmertek. Csak mire megvalositottak, a felgyorsult vilag es vele a valtozo igenyek mar tulhaladtak azon, ami par eve meg "trendi" volt.
Olyan ez, mint a hazai foci helyzete a vilaghoz kepest. Most kezdjuk el kiepiteni azt az infrastrukturat es intezmeny rendszert, amelyet 15-20 eve csinaltak Europaban. A gond csak az, hogy ezt mi most kezdjuk, de az euban pont most hagyjak abba, mert ujabb van helyette. Felgyorsult a vilag, 2-3 ev alatt 180 fokban fordulhat barmi, legyen szo barmelyik teruletrol. -
Although #16599 Igazából a DA2 azért lett bukás mert nem tudta azt a réteget annyira megszólítani felszívni akik a Skyrimet top one nyereségesé tették. És igazából ettől félek pláne a DA2 rps játékosok által való gyalázása után. Holott azért a boss harcok és a történet nem volt annyira rossz. Ha ez lesz a cél hogy bevigyék azt a réteget a DA3-ra ami naggyá tette a Skyrmet, akkor az számunkra sokkal rosszabb eredményt fog hozni. És akkor bizony maradnak a kis német cégek mint akik a Veneticát csinálták meg marad a Witcher féle lengyel csapat. -
Amikor vegigjatszottak az ME3-at az emberek, habzo szajjal a kovetkezoket irtak forumra (es uvoltottek a vilagba ventrillon)
- Hol van a foldi csapat, meghaltak, eltuntek?
- Hogy kerult oda Anderson es Shep, es hogy eltek tul a "bummot"?
- Mi a f..sz az a hely, ahol ezek kovalyognak, loszer nelkuli pisztollyal, hullakkal, +1 keeper a folyoson, mivan?!
- Ki ez a kis kocsog aki dumal neki, mit keres itt az Ill.Man, sot, hogy kerult ide?
- Miert nem lehet dumalni a kiskocsoggel, amikor Shep az egesz jatekban csak kerdezett es kerdezett, ettol meg semmi?
- Hogy a picsaba nevezheti barki ezt 3 fajta befejezesnek, amikor csak a szinek masok?
- Hogy kerult oda a normandy a bolygora? Sot, hogy kerult oda a draga Liara, amikor mellettem volt tarskent a tamadas elejen?
- stb....
Erre a BW azt mondja:
- Oke, b*sszatok meg, behivunk midnen szineszt, es amit kerdeztetek, megvalaszoljuk. Megmutatjuk a foldi csapattal mi lesz, mi a bumm, hogy kerult oda az IM, hogy menekult el a Normandy. Sot, uj atvezeto cinematics-t csinalunk a "harom szin" helyett, hogy legyen meg a kulonbozo dontes erzese a videokban is. Kikerdezheti mindenki a kiskocsogot, es megmutatjuk, hogy az IM mit csinalt addig, amig Shep lent haborusdit jatszott a Reaperek ellen.
Sot, elmeseljuk a reaperek tortenet megegyszer, mert sokan nem fogtak fel az egesz lenyeget, amelyet mar az elso reszben elmondtunk, de a masodikban hanyagultunk, ami hiba volt, mert a harmadikra mindenki elfelejtette. stb.
Ebbol a szempontbol korrekt a dolog. Hogy mindez hogy all ossze logikailag, az kiderul 4 nagy mulva. En ettol felek igazan, hogy olyan magyarazatokat kapunk, amely ujabb lavinat indit majd el... Meg akkor is, ha lore friendly, de sajnos a jatek koruli hepaj miatt, itt mar akarmit csinalsz, az valakinek nem lesz jo. Ha van rajtad sapka, ha nincs :) -
Although #16597 Nem hiszem hogy csak a játékgyártók tehetnek róla. Ha alacsony az igényszint akkor nem fogják törni magukat. Legyen ez film, játék bármi. Akkor lesz Győzike, Szuperegér, lesz Skyrim szerű játék ami még nem is annyira gáz. de semmiképp olyan amin sokat kell gondolkodni vagy taktikázni.És az meg hogy 5 millió karakter legyen benne mint a Morrowindbe ami egy kis olvasnivalót is jelent na ebbe már nem is reménykedek. Igazából az nem látszik mi lesz ebből a kiút. Azért remélem a BW a DA3-al már visszatér a minőségre. Még érdekes is lehet ha mindezt egy open world világba teszik. Bár nagyobb bukás is lehet. Pedig tényleg nem kell sok hozzá az FNV 2 év alatt összejött. -
Egyetértek, bár az SWTOR esetében nem vagyok biztos benne, hogy ténylegesen felmérték a gamerek igényeit. -
Igen, a DA2 volt az, amikor csuklott egyet mindenki. Sikeres jatekok lesznek majd, en azt sajnalom, hogy igy er veget a Dragon Age, a Mass Effect es a KotOR szeria, mert azok maradnak az EA-nal, akik vagy csinalnak belole egy futoszalagon gyartott gagyit, vagy csinalnak abbol is egy mmot, teljesen mindegy, az egesz kuka.
Foglalkoztak ok a neppel, de sajnos az elmult par evben a jatekosok nagyon megvaltoztak, a mentalitas, a visszajelzes, a turelem, minden. Nagyon orulok annak, hogy masik generaciohoz tartozom, es reszese lehettem annak a "klasszikus gamer" idoszaknak, amelyet manapsag mar csak retrokent aposztrofal mindenki. Ahova most tart az egesz jatekipar, abban nem lesz koszonet. Sajnos. -
nem is azt mondtam, h szarnak a fejükre, csak a véleményükre. megpróbálják menteni a menthetőt, csak nem jó módon. szerintem sem kellett volna átírni a végét (az tényleg faszság lenne), viszont egy alternatívával semmi baj se lenne - Földön való végső futkározás helyett valami más utat használni. amíg megmarad az eredeti befejezés is annak aki akarja, és csak kap a játékos egy másik választást, semmi gond nem lenne vele.
SWTOR elleni negatív kampányról semmit nem tudok, de azért még közel sem temetném a stúdiót - mások is felálltak már hasonlóból (lásd Obsidian és KotOR2 összecsapott vége/a pocsék NWN2 OC), csak egy kicsit meg kell dolgozni érte (NWN2: MotB, Fallout: New Vegas h a példát folytassam), és minőségi cuccokat kiadni. na meg akik Baldur's Gate-et csinálták, azok kapnak még sok esélyt
az EA nevű genitális herpeszhez hasonló jelenség már tészta, ha valami a minőségi játékok útjába áll, na ők azok. -
A DA2-vel indult el a lejtön a BW és nem a ME3-al. Már akkor mindenki mondta nekik a hivatalos fórumon, hogy rossz lesz ez az irány de magasról szartak a nép véleményére most ennek a levét ihatják meg.
Az kimondottan jó lenne ha megszünne a BW és egy új néven, kikerülve az EA fojtása alól ismét jó és sikeres játékokat készitenének -
"btw szerintem a nép nagy része tudja, h nem lesz új befejezés, szimplán csak hatalmas idiótaságnak tartja ezt a döntést"
Latva a bejelentes ota eltelt masfel ora alatt termelt faszbuk es youtube kommenteket, sokan azt hiszik, uj veget fognak kapni.
En ertem, hogy a vege miatti sertettseg tovabbra is tema sok embernel, de most az a helyzet, hogy aki egyszer es mindenkorra leirta a BW-t (oh, mennyien fogadkoztak itt is, hogy soha tobbet BW jatekot, es eltuzeli az eddigieket is), az most megint miert porog? A BW elbaszta a veget, ketsegtelen, osszecsapta de nagyon, sajnos a tisztelt nagyerdemunek szajbaragos vege kellett. Ezt most megkapjak. Mi ebben a baj? Vegre kiderul, ki az a Catalyst, hogy kerult oda a Normandy ahova, es vegre lesz tobb beszelgetesi lehetoseg, es informaciogyujtes az utolso par helyszinen.
A BW csak azt csinalta meg, ami miatt volt a siras, ne mondd azt, hogy szarnak a jatekosok fejere, mert ez butasag. Az lett volna a legnagyobb hiba, a legrosszabb dontes, ha fogja es teljesen atirja a veget, egeszen mas sztorit ad (dallas-bobby-pamela alom).
A hibaikbol mar nem fognak tanulni, valoszinuleg a studionak annyi, ha szerencsenk van, akkor par kulcsember egyutt folytatja egy uj studioban. Az SWTOR es a ME3 ellen folytatott negativ kampany es hater hadmuvelet elerte azt, hogy a BW-nek meg vannak szamlalva a napjai. Hibaztak sok esetben, igen, de sajnos a zajos hater reteg miatt nincs eselyuk tanulni ebbol, sem esetleg korrigalni kesobb, az EA nem errol hires... Kar ertuk, de hat a mai vilagban aki csak 10 perc turelmet ker, azt fobe lovi valami elmebeteg a sorbol. -
Darun #16591 Vannak akik a saját hibájukból sem tanulnak. -
a beletörődés nem opció
viszont ha valaki elkezd Garrus body pillow-t (magyar kifejezés erre?) gyártani az elkövetkezendő napokban, na az azt hiszem gyönyörűen meggazdagszik
btw szerintem a nép nagy része tudja, h nem lesz új befejezés, szimplán csak hatalmas idiótaságnak tartja ezt a döntést - főleg egy olyan cégtől, akinek az egyik friss játéka (TOR) pont egy olyan romjaira épül, ahol a fejlesztők ugyanezt a hibát követték el, ívesen szartak a játékosok véleményére... aki SWG-zett (vagy elolvassa wiki cikket), az tudja, ez milyen jól sült el, BioWare meg végképp tudhatná. -
Volt lassan 3 honapja beletorodnie mindenkinek a megmasithatatlan utolso 5 percbe. Most elmondja a BW, miert ugy gondoltak, amit kaptunk. Akinek nem tetszett eddig se, ne is faradjon azzal, hogy letolti, mert csak ujabb hisztit valt ki belole. Akinek meg tetszik, az megkapja extra infokkal. A nagy tobbseg, aki meg nem foglalkozott vele, hanem elfogadta, az meg valoszinu le is szarja a DLC-t, es diablozik vagy mittomenmitcsinal tovabb.
Az persze mas kerdes, hogy a sok buta jatekos azt hiszi, uj befejezes lesz, pedig el lett mondva, hogy NEM. Aztan lesz megint siras es rivas, egy honapig megint kerulni kell a forumokat, mire lenyugszik a nep. -
Pedig azt mondták, hogy NEM LESZ MÁS a vége... csak kibővítik.
Én tippem az, hogy kapunk egy hosszú videót, amiből kiderül, mit keresett ott a normandy és mi lett a csapattársainkkal. -
erre nem kapnál jó esélyeket egy bukmékernél.
sajnos azzal, h nem beraknak egy új befejezést (pl IM bázisa után alternatív úton) több mint valószínű nem fognak jól járni... a játékosok meg végképp nem.
plusz a rajongók még mindig erősen morcosak 5 perc alatt 100+ órányi történet elbaszásáért, és ha ezt helyre akarnák hozni, ahhoz jóval drasztikusabb lépések kellenének. -
Szerintem értelmetlen lesz mert ha nem lesz más vége akkor minek az egész? magyarázkodni meg felesleges. -
RAMyMamy #16585 nekem is hasonló gondolataim vannak -
Fogadjunk, hogy hatalmas fail lesz... -
Egy gyár tönkre is ment, illetve lekapcsoltunk a 2-ben! Ez igaz, lehet ezért vesztek oda. :)
1.9 GB-os EC DLC?! Tudom, de akkor is. Pár cinematic és némi plusz dialógus nem sok nyomat. Jókor jön, épp újra tolom. Kicsit megpróbálom húzni az időt keddig, hogy ne érjek a kritikus részhez. Nehéz megállni, hétfő óta nem tudok más tolni. :P -
Darun #16582 Még mindig ne új befejezés (hiába, vannak akik ezt soha nem fogják megérteni) hanem az eredeti kibővítése. Már látom a lelki szemeim előtt a sok noob postját hogy "dehát ebbe nincs is semmi új" :S -
Ulthane #16581 Pár nap múlva jön az új befejezés
Véééégreee!!!! -
Darun #16580 Amilyen sokat leírtottunk a 2. részben, még azt is el tudom képzelni hogy elpusztult az összes, a gyár meg csődbe ment. -
Tudod miért nincs YIMIR mech az ME3ban? Thermal clipet használ a minigunja. Szerintem ebben a galaktikus háborúban, amikor teljes bolygók esnek el, egyszerűen nincs akkor gyártó kapacitás, hogy etetni tudják. Minek lennének bekapcsolva? Valahol a raktár alján porosodnak.
hehe
-
A mech-eket is a citadel támadással hozták össze. Hogy azért gyártották őket, és használták mert kevés rendfenntartó volt. És valamivel pótolni kellett a hiányt. De ez akkora gyökérség. A 3-ban egy darab mech sincs. Máris leváltották őket? Nem hiszem hogy egy YMIR-et csak úgy kidobnának :D
És ugye ott van Jacob apja a lezuhant hajóval, egy tonnaszám mech-el, azok hogyan kerültek oda az rejtély hisz az a hajó már 10 éve ott rohad a bolygón.
Sztem felesleges ilyen hülye összefüggéseket folytatni. Szimplán nem találkozott a játékos egy Mech-el az első részben. Nem tudom miért kell annyira összevonni a játéknak a dolgokat. Attól sztem simán létezhettek az első rész idején is csak ugye nem futottunk össze velük. -
ez zseniális
képregény Critical Miss-es Grey Carter tollából, és kurvajó. -
morzsi555 #16576 Itt a blog bejegyzés róla: http://blog.bioware.com/2012/06/22/mass-effect-3-extended-cut-2/ -
Hat a jelenlegi infok alapjan alaposan ossze kell majd vagni azt a youtube videot, mert nem csak a vegebe raknak bele extra dolgokat, hanem korabbrol inditva vezetik elo a sztori egyes elemeit. 1.9 gb lesz, az szep... Lesz par uj "mondat" benne :) -
ááá basszus, juni. 26-án lesz letölthető az extended cut... már letöröltem minden játékot a gépről, origint is. Mivel lehet tovább tudom passzolni némi apróért. De újat biztos nem szerzek ilyen gyorsan
na mind1 majd megnézem youtubeon XD.
-
To experience the Extended Cut, load a save game from before the attack on the Cerberus Base and play through to the end of the game. The Extended Cut endings will differ depending on choices made throughout the Mass Effect series, so multiple playthroughs with a variety of different decisions will be required to experience the variety of possibilities offered by the new content. -
Na 4 nap mulva kiderul, melyik teoria lesz a befuto... -
Na jó, már megint akkor találkoztam Conraddal mikor a "golyó" elég ugrik. Előtte hol van? Mert én nem láttam. Ez a Cerberus támadás után van, de én előtte most direkt végig jártam minden sarkot, de Conradot nem láttam. -
khm... *-ing -
Hoz_Hun #16569 Azért mert: Thermal Clips are "Cool" down weapons.
Logikátlan vagy sem, nekem tetszik.
Mennyivel királyabb így felgyújtani Vido-t Zaeednek.
Meg a tárazás hangja, a lehűlés kis füstel, mind mind frankó.... szerintem. :) -
Én is ezt mondtam lentebb, meg már régebben is. 
A plusz poén, hogy még a Gethek és a Collectorok is eme technológiát használják. -
Evoluti0N #16567 Azért az is érdekes, h az egész galaxisban 2 év alatt mindenki leváltotta a lehűlős fegyverét thermal clipesre. -
sanyiiiii #16566 Jacob küldetése azért is poén mert ugye az a hajó jóval azelőtt zuhant le mint hogy thermal clipekre váltottak, ennek ellenére bőszen dobálják nehogy kifogyjon már szegény player az ammóból...
@koschwarz: Lesz értelme sniperkedésnek, csak multi-shot sniperekkel, mint ahogy most is goldon sokkal jobbak mint az egylövetűek (amiknek a sebzése goldon overkill shield gate miatt). Annyira szerintem nem fogják nerfelni a cloakot hogy ne 1 headshot pajzs 1 headshot élet legyen valianttal, black widov-val, a vipert pedig most buffolták hogy akiknek az nincs meg az is tudjon jétszani.
Szóval valószínűleg annyi lesz az érdemi változás hogy silverre is bw/valiant, esetleg viper nem csak goldra. -
igazából tüzelhettél folyamatosan - pisztollyal. ami többet is sebzett... nos, minden másnál.
pisztolyok rohadtul OP-k voltak első részben, mondjuk ME3 is folytatta ezt a remek tradíciót a Paladin-nal. (vagy kistestvérével, a Carnifex-el) -
én szerettem a lehűléses megoldást. egyrészt nem kellett tárakara vadászni, másrészt meg sokkal több taktikát igényelt. nem volt muszáj folyamatosan tüzelni, ha nem akartad túlmelegíteni a fegyvered, ha meg túlmelegedett, akkor várni kellett. most gyakorlatilag egy reload animációval van több, meg lehet tötymörögni az ammoszedegetéssel. -
remélem nem fognak odáig eljutni ezzel a nerffel, hogy majd egy teljesen felfejlesztett tactical cloak-kal nem lehet majd egy mantissal egy fejlövéssel kikészíteni egy védelemmel ellátott ellenfelet (pl. centurion)...mert akkor nem sok értelme lesz a sniperkedésnek.
mellesleg a 'szom kivan ezzel a sok módosítgatással. miért van az, hogy nekem eddig minden jó volt úgy ahogy eredetileg volt/van? milyen fasság már, hogy azért, mert a goldon - érthető okokból - sokan választják az infiltratort, ezért nerfelik a fő powerjét? goldon kis túlzással kb. az infiltrator, az engineer meg az adept, ami úgy igazán használható (bár igaz, hogy legutóbb a batári katonával is simán abszolváltam egy random goldot)
miért nem nerfelik akkor a engineer-eket is? -
Én az utóbbi mellett vagyok. Valamiért sok ember - és nem csak a COD végett - jobban szereti az old skool táras fegyver rendszert. Mondjuk nem az ME az egyetlen játék, ahol visszább léptek ezzel. Pl. a Star Trek Elite Force-ban még ugye energia alapú minden fegyver, a 2-ben viszont... nos,ugyan tárazni nem kellett, de a HUDon látszólagos tár alapú leosztás volt és érezhető volt egy kis szünet, ha a "tár" kifogyott".
Mind már én is sokszor leírtam nekem ezzel a játékmenetbeli újítással az a baj, hogy az ME világa meglehetősen fix és jól belőtt. Más játéknál ez nem lenne zavaró, de itt?! Fura, hogy két év alatt az egész Galaxis váltott és még a Geth fegyverek is kompatibilisek Shepard cuccaival. Akárcsak a Jacob küldetésén azon a bolygón, a Mech-ek jelenléte, akik csak a 2-ben szerepelnek - se előtte, se utána - csak ráadás. -
sanyiiiii #16561 Ez még akár elfogadható (eltekintve attól hogy elég amatőr megoldás hogy ha belerakod nem tudod kiszedni) is lehetne ha nem tudná az ember hogy igazából csak azért van egész thermal clip rendszer mert EA úgy döntött hogy a CoDban van ammo akkor a MEbe is kell ammo mert abban is lősz és CoDból sokkal többet adnak el.