22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
morzsi555 #16880 A WA/EMS bevezetése volt a bioware lusta, olcsó megoldása arra, hogy ne kelljen foglalkozniuk a rengeteg meghozott döntések következményeivel. -
morzsi555 #16879 Van amikor eltűnik a multis WA pont, ha újraindítod a játékot, akkor meg visszajön. -
Darun #16878 Ez mondjuk szintén érdekes dolog, mert a Cerberus bázis előtt megnéztem, 9000 körüli pontom volt. Megnéztem London előtt is, addigra már csak 6k, és kivette a listából az N7 pontjaimat. Vagyis nekem pl a multi már nem számított bele. Sztem nézd meg te is. -
Darun #16877 Gondolkodj úgy hogy a WA/EMS a flotta/sereg mérete. Minél kisebb, annál kevesebben vagyunk, annál könnyebben veri szét őket a Reaper flotta. Annál gyorsabban elfogynak. És mivel ugye Shep ideje fix, a védelem száma kevesebb így ugyan annyi idő alatt kevesebb "ember" éli túl. (ember alatt érts minden más fajt is) Én pl azt nem értem hogy a Rannock-on pl elég ritkán lőtte a Reaper. Itt meg volt olyan is hogy kettőt egyszerre. Értem én hogy ez másmilyen Reaper, de akkor is! -
morzsi555 #16876 Igen, csak az a probléma, hogy nekem a multi miatt van 5025 war assets pontom. Tehát, ha egyszer úgy döntenék, hogy rossz befejezéssel akarom végigjátszani, akkor cseszhetem (esetleg offline módban eltűnnének a multis pontok, azt nem tudom). Ilyen kibaszott hülyén megcsinálni valamit. -
Evoluti0N #16875 Ez durva. Ezek után merje valaki azt mondani, h nincs rossz befejezés :D.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azonban az egy kicsit logikátlan és értelmetlen, h mi köze van pl. annak, h megmentettem-e a rachni királynőt ahhoz, h a piros "robbanás" letarolja a földet, vagy lágy szellőként végigsuhan rajta, valamint, h eltalálja-e egy "halálsugár" a két társunkat vagy se. -
Darun #16874 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez mekkora már?
Remélem a folytatáshoz ezt veszik alapul. Azért az is vicces hogy ez az egyetlen (???) ending amiben konkrétan mutatják hogy Shep túlélte. Aláz! -
morzsi555 #16873 EC Destroy ending nagyon kevés EMS ponttal -
Evoluti0N #16872 Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy tudom, h a felhőben tárolt mentéseket nem lehet importálni a 3. részbe. Egyébként meg nem kell fenn lenni a 2. résznek ahhoz, h importáld a mentést. Elég ha a mentés megvan. -
evil006 #16871 Srácok!
Ha a ME 2 mentéseim Felhőtárolóban van az originen akkor ugye nem kell a 2-dik részt telepíteni hogy importálni tudjam a 3-ba a mentéseimet.
Eddig a felhőtárolási lehetőséget még nem használtam. -
Röviden csak ME3 LDEECCE :DD -
Vagy inkább a Limited Director's Enchanced Extended Collerctor's Cut Edition. 120ejró-ért
-
És így születik majd meg az EEC. Enhanced Extended Cut. -
Azon gondolkodtam hogy ugye ingame egy képet látunk Taliról, na már most az egy szimpla textúra. Nem lehet kicserélni vagy valami és más képet betenni helyette? És akkor problem solved
-
Hoz_Hun #16866 Hát valami ilyesmire. -
Darun #16865 Erre gondoltál? -
Hoz_Hun #16864 Öszintén, én a legjobban annak örültem volna, ha Liz Sroka-t (Tali hangja) modelezik le és teszik be Tali arcának (is). -
Darun #16863 Így a lelkes játékosok már az ending előtt höröghettek hogy: "WTF?" :D -
Hoz_Hun #16862 Vajon nyitott szemmel alszanak a Quarianok? Milyen szar lenne úgy feküdni egy Quarian csaj mellett. Egész éjjszaka ott világítana. :D
Hehe
Na mindegy. A Quarianok azért olyanok amilyenek, mert nem mertek kockáztatni a sok Talimancer miatt. A legbiztonságosabb megoldás egy szép emberi arc választása volt. -
Darun #16861 Anno nézegettem hogy milyen képeket dob ki a gúgli ha beírom hogy Tali. Elég sok fle variációban álmodták meg a játékosok. Mivel mindenkinek más az ízlése, mindenki másként képzelte el, avagy egy képre rá lehet mondani hogy "na így nem" vagy "valami ilyesmi". Nem tudom hogy a "hivatalos" verzió mennyi emberkének tetszett. Én hál istennek ingame még nem láttam, de mivel de is belinkeltétek többen is, tudom mi lett a végeredmény. Sztem szörnyedelmesen borzalmas. Hogy őszinte legyek, nekem is van kedvencem a neten találhatók közül, de ha azt rakták volna be, akkor is háborognék, mert ez egy játékos elképzelése. Biztos van a BW-nél pár ember akik a karakterekkel, ne adja isten, karakteranimációval foglalkozik. Ha ők elképzelték valahogy Talit, miért nem azt rakták be? Ha meg nekik sem volt lövésük, nem gondolkodtak azon hogy hogy is kéne kinéznie sisak nélkül, akkor minek erőltették bele egy ilyet? -
Evoluti0N #16860 Hm, nem elégítette ki teljesen a vágyaimat az EC, de elég jó lett ahhoz, h ismét meghozza a kedvem a trilógia végigjátszására. -
Jo, ha szigoruan csak az arcokat nezzuk, akkor Liara egy az egyben Drew Barrymore, csak kekben, ahhoz sem kellett tul sok concept :)
Bar hozzateszem, vegig azt kivanta a jatekos, hogy egyszer lassa milyen Tali sisak nelkul, de ezek azok az "almok", amelyeket sosem szabad megvalositani, mert onnantol ertelmet, vagy legalabbis jelentoseget veszti a dolog. Mint, a vadaszat. Addig buli, amig koveted, becserkeszed a celpontot, ergo amig el nem ejted a vadat. Utana mar csak egy doglott szarvas, ami bar izletes, de mar kozel sem akkora elmeny, mint amig vadasztal ra. -
Engem a vasorrú bábára emlékeztetett. Vagy Father-Mother-re a Zeno Clash-ből :S -
Darun #16857 Azért a humanoid kinézet is elég sok variációban lehetséges. Az meg hogy Jabba kinézetű legyen egy aline, sztem nem nagy elvárás. (nyilván olyanok is kellenek) De ha már itt tartunk, az Avatarban ugyebár az emberek a saját "képmásukra" megalkotott navit használtak. Nah mármost Sigourney Weaver-re simán ráismertem, míg a főszereplőre nem. De rajtuk legalább változtattak valamit, míg Tali képét csak átszínezték megkapott némi makeup-ot. Ettől az még egy kidekorált ember nő a képen. -
A sok kezű/lábú/szemű lényeket jobban szeretjük lelőni, mint haverkodni velük. -
Huh, ez regi vita a scifi kozossegekben, hogy mennyire legyen valami humanoid vagy mennyire ne. Mennyire valik szerethetove valaki ha teljesen elter a megjelenese a jatekosok/nezok/olvasok szamara meg elfogadhato megjelenestol, es hol van az a hatar, amely elvalasztja a szeretheto/toleralhato illetve a nem szeretheto/vissztaszito kinezet es felepites kozott :) Nem hiaba humanoid az alienek nagy resze a scifik torteneteben. Nincs ezzel gondom (egyeni velemeny), viszont amiota ugye nincs mar ez a "hogy neznek ki a kvarianok" rejtely, igy eppen kaphattunk volna valamit premier planban is, amolyan slusszpoenkent.
De majd egyszer, talan. -
Evoluti0N #16854 Engem igazából az zavar, h nem volt elég képzelőerejük biowareéknek és a világító szemeket és a bőrszínt leszámítva teljesen úgy néz ki a quarianok arca, mint az embereké. Ráadásul dextro-protein felépítésűwk (a turiánok ugye szintén), míg az emberek levo-protein. Nem vagyok biológus, de ha ennyire eltérnek biológiailag az emberektől, akkor kinézetileg se kéne ennyire hasonlítaniuk ránk. -
Darun #16853 Ha szerencsénk van, a folytatásban eljuthatunk Rannoch-ra. Ott meg ugye már nem kell majd a sisakot viselniük. -
Az egyetlen hianyerzetem csupan az, hogy a quarianokat (leszamitva a fotoboltos Tali kepet a kabinban) az EC-ben is csak profilbol mutatjak sisak nelkul, es nem szembol, vagy mondjuk reszletesebben... Bar, ez is tobb mint amit az elmult evekben lattunk beloluk :) De jo lenne mar teljes valojaban latni oket. -
Darun #16851 Tényleg elég korrekt módon mutatta be az új endinget. Ha jól vettem ki a szavaiból/hangsúlyozásából akkor a "zöld választás" annyira neki sem jött be. Én viszont úgy vagyok vele hogy a Destroy endinget nem választanám. (persze azt is megnéztem Renegát Sheppel mert őt nem érdekelte hogy ki döglik meg) Én nem érzem fairnek sem EDI-vel sem a geth-ekkel szemben ezt a véget. Először is (mint az a Rannoch-ért folytatott harcok közben is kiderült) arról hogy a gethek fellázadtak, legalább annyira tehetnek a qvariánok mint a gethek. Renegát Sheppel játszva még úgy is éreztem hogy nekik semmivel nincs több joguk azon a bolygón élni mint a getheknek. Ezek után a legmókásabb a geth-qvarián háborúban feláldozni az utóbbiakat aztán a Citadellen meg a Destroy endinget választani és kinyírni a gethetek is. 
Shep igazi hős, nem csak az emberek között, a galaxis minden értelmes fajának a szemében. Ha él bárki ebben a rendszerben akinek van "joga"
dönteni minden "életforma" jövőjéről az ő. Számomra a szintézis simán elfogadható. A Destroynál még az sem szempont hogy az az egyetlen vég amit emberi alakjában túl is él. Ha Mordin képes volt feláldozni magát a kroganok jövőjéért, Legion a gethek szabad akaratáért, Thane pedig értünk, akkor az a minimum hogy Shep is meghozza a maga áldozatát. A háború sok millió értelmes lény életét követelte, ha nincs Shep, ismét learatnak mindenkit. Tehát ha Shep önként hajlandó lemondani a saját életéről, akkor a túlélők is meghozhatják azt az áldozatot hogy szerves/szintetikusként élnek tovább. Egyébként én úgy gondolom hogy a szintézis nem jár feltétlen személyiségvesztéssel. Tehát ettől az egyén még egyedi maradhat.
Ami meg a folytatást illeti, sztem a BW egyszerűen meg fogja oldani. Kiválasztják a Control endinget, azt mondják hogy ez a játék hivatalos vége, minden úgy történt ahogy ott van, ezt folytassátok. -
Erről jut eszembe, ha kidobáltak minden dlc-t a 3-hoz, jöhetne egy trilogy pack, minden dlc-vel, és egy mini normandyval :D
De mikor anno az 1. résszel játszottam nem gondoltam volna hogy minden idők legjobb sci-fi videójátékká növi ki magát a ME.
Sőt tovább megyek a ME előtt a Kotor volt a nagy kedvenc de így utólag végigjátszás videókat nézegetve YT-on, feltűnt hogy mennyire de mennyire dinamikusabb a ME. A mimikák, a karakterek, a személyiségek, párbeszéd mind sokkal jobb és élvezetesebb. A kotor a ME melett nagyon elavultnak tűnik minden szempontból (történetet és játékmenetet kivéve) -
Majd megveszed az új konzolra is az összes ME-t és végig viszed megint.
-
Space Magic. -
vg #16847 Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy a fenébe viszem át a mentésem egy 360-as gépről egy "720" nexgen gépre(profilhoz van rendelve), hiszen az interjúban is utal rá, hogy kellhet majd. -
Én meg csak úgy tudom elképzelni h reboot. Más főhős, történet. Mint a DA2, nem nagyon volt köze az Originshez. -
Én a 4. befejezésre esküdnék ,ahogy látom az is van és az reálisabb. Visszatérhetne ilyesformában egy régi karakter mindenképp. Mert a 3 teljesen alternatív véget lehetetlen úgy megoldani, hogy... képtelenség. -
Ezt max úgy tudom elképzelni hogy a 3 befejezés függvényében máshogy alakul a ME4 története, eseményei. Még ha kis változásokról is van szó.
A játék elején meg Kotor2/Me2 stílusban megkérdezik a játékostól hogy hogy történtek az események. Akár amnézia meg minden marhaság nélkül is könnyen kivitelezhető. Hősünk találkozik egy NPC vel aki kérdésrohamot kap és megkérdi hogy akkor hogysmint van, mi meg kiválasztjuk a megfelelő múltat, választ. Ergo nem a hősünknek lenne új ez a világ hanem épp ellenkezőleg ő magyarázná el egy másik karakternek.
És voilá. A főhős épelméjű nincs semmi amnézia vagy "műtőasztalon töltött 2 év" effektus és a múlt is kiválasztódott.
Az más kérdés hogy ugye akkor a 3 befejezésnek hála minden máskép alakul, de ez még jó is lenne hisz növelné az újrajátszhatóságot. -
Hoz_Hun #16843 Nagyon jó ötlet volt hogy végre változtattak egy kicsit a láda rendszeren és behozták az extra lövedéket a Rare karakter kártyák helyett kimaxolás után.
Ez egy nagyon jó húzás volt. :) -
Hoz_Hun #16842 Egeyetértek. Imádom. Én előző alkalommal kaptam meg a Valiantot. Sajnos azaz egyetlen promocionáklis N7 fegvyerem, ami I szintű. Többi II, az a vacak Eagle meg III. -
Hoz_Hun #16841 Szerintem választanak egyet a három befejezés közül. A Contorl ending tűnik a leglogikusabbank, mert szerintem nem akarnak a Geth-ektől megszabadulni. Főleg nem a továbbfejlődött Reaper kóddal túrbozott most már egyéniség Geth-ektől. A szintézis meg sokaknak elfogadhatatlan. Nekem is. Nem tudnék egy félig robot zöldszemű világban játszani. Hiányozna az egyediség. Az már nem igazi ME lenne. A leg korrektebbül a Contor endingben marad meg az ME univerzum úgy, ahogy megismertük és megszerettük.
Szerintem.