22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    TIM eleve nem érhetett volna célba, hiszen őt a Catalyst irányította. Shep meg az addig elért cselekedeteivel elvileg bizonyította a rátermettségét arra hogy képes az összes értelmes faj helyett/nevében egy személyként dönteni. Még ha a felelősséggel a végén kicsit meg is kell birkóznia. Az megint más kérdés hogy pl egy Renegát Shep mennyire méltó erre. Ez a Reaper dolog meg sztem már filozófiai téma, mert ugye a kérdés az hogy a fizikai test megszűnése után lehetnek e érzései? Mert a gondolatai biztos megmaradnak. Egyébként pont az új kék endinget nem láttam még, szóval erről óvatosan nyilvánítanék véleményt.
  • Prof William
    Igen de...

Reaper Shephard mondta hogy most már egészen másként látja a dolgokat. Sztem az ilyen "felemelkedés" után teljesen megváltozik a tudata és más lesz. Ezért beszél magáról E/3-ban meg hogy "Ilyen ember volt."

Kicsit talán olyan lehetmint a Warhammer 40k -es Extrachák, akik halványan emlékeznek arra hogy kik voltak mielőtt szuperharcosok lettek de ez olyan számukra mint valami régi álom.
  • Caterpillar
    Ha nagyon szigorúan nézem
    A Reaperek és a Kölök sem érzelmek alapján döntenek, na mármost te a főhősről nyilván nem tudsz érzelemmentesen beszélni és ezért tudod elképzelni, hogy ő egy személyben tud irányítani és birtokolni egy a galaxist leigázni képes fajt és a hozzá tartozó tudást.

A Reaperek és a Citadel sem ilyen, kizártnak tartom hogy egy pusztán logikusan és hatékonyan gondolkodó életforma ezt engedje.
  • Prof William
    A Controll-ban lehet hogy
    Ezért ajánlottkk fel csak Shaphardnak. Lehet hogyha mondjuk más pl. TIM ment volna oda ő nem lehetett volna űberreaper. Még az se kizárt hogy megpróbálta mert a controlnál a végén Shep arca úgy változik el a végén, ahogy egy kicsit TIM-is kinéz. Csak lehet hogy neki nem engedték ezért félúton elakadt.

ÉS tényleg legnagyobb hatalom mert pl ah Shep berágna lazán kiirthatatlanná az egész galaxist.

Lehet ha TIM-nem sikerült volna akkor szépen kiirtott volna mindenkit az embereken kívül és aztán tényleg az emberiség lenne a mesterfaj.
  • Caterpillar
    És mint ilyen,

egyben a legveszélyesebb is. Egy helyre összpontosítani, ekkora tudást és hatalmat, soha nem szerencsés. Innentől fogva meg akkor már inkább a szintézis, ahol mindenki megkapja a közös tudást, az viszont meg etikailag aggályos, bár a képeken nem mutatták, hogy bárki is ellenkezett volna utólag, ettől még egy személyben ilyen döntést hozni morálisan lehetetlen.
  • Prof William
    Én továbbra is azt tartom hogy a Controll endben

Sephard nem Reaper lesz hanem A REAPER! Vagyis minden reaper közös tudata. Amikor kitágul a kép a lehető legkisebb Reapert mutatják, de nem hiszem hogy Shep csak azt kapta volna. Minden Reaper kéken fénylik, szóval szerintem amolyan központi intelligenciává vált. Jó kis vég. A lehető legnagyobb hatalommal rendelkező lény lett a galaxisban.
  • Darun
    FTL :P
  • Evoluti0N
    Megnéztem mind a 4. befejezést. Miért nem lehetett eredetileg így megcsinálni a játékot?
    Mondjuk még így is sajnálom, h nincs Liarával letelepedés és boldogan élnek, míg meg nem halnak befejezés :P A kék, ahol Shepard reaper lesz, ott legalább életben marad. Talál egy magasztos célt, bla... bla... Nagyon tetszett. A többi befejezés is rendben van, de hogy Shepardnak mindenféleképp befellegzett vagy reaper lesz, az kicsit zavart. Tudom, h nem Shepard a lényeg, hanem a galaxis és egy nagyobb jóért áldozta fel magát, de akkor is. Ez a hülye fellélegzés helyett meg berakhattak volna valami normális képet, ahol látjuk, h Shepard él. Azonban az még mindig nem világos hogy maradt életben (ha ő lélegzik fel, de gondolom, h ő), amikor a Citadel felrobbant és ő éppen rajta tartózkodott.

• Darun
    War Assettre gondolt, csak a játékban ha megnézed a taktikai képernyőt akkor EMS-t ír, mivel az effektív, nem a teljes.
  • Lacoka12
    milyen pont?
  • Darun
    Ennyi erővel ki fogja kalibrálni az új ágyút ha nem Garrus? :D
  • PiszkosFred
    Ahhoz kepest a harom resz alatt nem csak a karakter dongeti a legenyseget, hanem a legenyseg is..khm...elszorakoztatja magat, lasd Tali es Garrus pl :)

Nem hiszem, hogy jatszhato tarsak lesznek a mostani karakterek az esetleges folytatasban, inkabb kuldeteseket ado npc-k, de folyamatos jelenlettel. Uj kapitanyhoz, uj legenyseg dukal, max marad Joker+Edi, mert nelkuluk nem Normandy a Normandy.
  • Darun
    Az a baj hogy az EA-ból ki is nézem. Szóval ezt óvatosan hangoztasd. Vagy úgy járunk mint a Starcraft 2-vel. (mondjuk úgy nem fogunk, mert a Blizzard érdekelt abban hogy a játék amit kiadnak tényleg minőségi legyen, míg az EA-t csak az érdekli hogy vegyék az emberek)
  • Caterpillar
    4 ending 4 játék dukál... :D
  • Darun
    Vagyis egyszer :P

Viccet félretéve, ebben reménykedem én is, és számomra ezért nem volt mindegy hogy a végén kivel mi történik. Még az is lehet hogy a társaink közül lesz valaki a köv rész főszereplője, bár ezt lehet hogy már nem meri meglépni a Bw. Én inkább egy kicsit attól tartok hogy előbb-utóbb ide is fog kerülni egy "ez volt előtte" játék. Mert most az előzmény a divatos "folytatás".
    Esetleg lehet majd ilyen Kódex szerű valami amiben szerepel Shep utóélete. De a leginkább érdekes kérdés az (sztem) hogy a "folytatáshoz" a Bw melyik endinget fogja alapul venni. Mert az sem mindegy.
  • Prof William
    Csak románc nem lesz lehetséges az új tagokkal, hiszen miért is vágyakozzanak az új főhősre amikor már egyszer összejött nekik a galaxis legnagyobb hőse? :)
  • PiszkosFred
    Ha Shep tul is eli a londoni hazibulut, akkor is max egy cameo erejeig fog szerepelni a ME4-ben. Egy hirkent valamelyik allomason, esetleg egy rovid bejatszas erejeig, vagy egy futo parbeszed vele a maximum, ha megtartottad a megfelelo savegamedet. A tarsak es a Normandy eseteben mar mas a helyzet, azok kellenek, hogy a ME univerzum folytonossaga megmaradjon a jatekosok szamara, mert hiaba jo a sztori, kellenek azok az arcok, akiket ismeroskent kezelsz, akiket meglatva ismet "otthon" erzed majd magad. Ez lehet barki a csapatbol, vagy akar maga a szinten vedjegynek szamito Normandy, amely kb annyiszor pusztult mar el, es eledt ujja, mint Shep baratunk :)
  • Darun
    Pont én pedzegettem :D
  • Darun
    Igazából az hogy hányan játszanak multit, nem feltétlen lényeges. Mivel az EA kizárólag bevétel orientált kiadó (értsd: lesz**ja a vevői elégedettséget) ezért ők azt nézik hogy a játékosok mennyi packot vesznek BW pontból. (épp a minap láttam egy srácot, fele annyi N7 szintje sem volt mint nekem és 10-es Krys meg az a trutyivető vető volt nála. Tuti nem ingame creditből vette)
  • PiszkosFred
    A fene tudja. Az EC egy tuzolto jellegu szepsegtapasz a - szubjektiv, de szamomra az egyik valaha volt legjobb triologia - kisse hangos es rossz szajizt kapo vegehez. Ugymond egy elore nem tervezett extra tartalom, kizart, hogy a korabban elfogadott 2012-es utemtervben ez benne volt. Helyette egy DLC-t akartak ilyentajt kiadni, ez az ami kiszivargott es be lett ide linkelve. Emiatt eppen johet egyszerre is, hiszen amilyen hiszti volt itt 2 honapja, ahhoz kepest most a jatekosok nagy resze picit megnyugodott, es egy jobb DLC-vel ezt a hangulatot lehet fokozni. Ha most raulnek az EC pozitiv visszhangjara, es varnak mondjuk ujabb 2-3 honapot, nem biztos, hogy ujra elo fogjak venni az emberek egy cirka 2-3 oras extra DLC miatt. De most sokan eloveszik, es mivel meg akarjak nezni a veget renegade/paragon/female/male/<random LI> feltetelekkel, igy - szamomra legalabbis - adja magat a dolog. Most kell a DLC-t kiadni, es igy tenyleg a feledes homalyaba fog veszni a korabbi "balhes vegjatek".

Vagy, ahogy szinten pedzegette valaki, az EA szopat mindenkit, es a "negativ reklam is reklam" felkialtassal annyi rokabort huz le a franchiserol, amennyit tud, 2-3 havonta utemezve az "uj" dolgokat. Ekkor lehet, hogy majd szeptember korul kapjuk a kiszivargott DLC-t. Bar szerintem ez csak valami elborult konspiracio, de a mai vilagban, sose tudni...
  • vg
    Nekem az a gondolatom, hogy most fognak jönni a single dlc-k, amivel kapsz extra ems pontokat, bőven annyit, hogy túlélje a hős, multi nélkül is(gondolom látták a statisztikát, hogy hányan játszanak multiban az eladott példányokhoz képest). Aztán majd mondják a következő résznél, hogy csak úgy tudod továbbvinni a karaktered, ha túlélte(mint a második részben).
  • Darun
    Igen.

Fred: pont azért nem fogják most ellőni azt a DLC-t. Mert hidd el hogy ezért is sokan előszedik a játékot. Aztán ha kijön az, akkor megint. Ki van ez találva, hidd el.
  • vg
    Lehet menteni a fedett parkolóban a 2 behemót után.
  • PiszkosFred
    Pont ezert kellene most kiadni azt a megszelloztetett story DLC-t, amelyet vg linkelt korabban, mert most van jopar ember, aki ujra nekiesik a jateknak, es igy a story dlc is kapora jonne, mint valtozatossag es extra info a dontesunk elott.
  • JaSoN HuNTeR #16776
    ha végig viszem a játékot utána még nem lehet játszani mint 1-2be?
  • Darun
    Mert az rögtön tudni akarjuk. És a automentésen kívül nem enged mást (Londonban én még mindig nem tudtam menteni, annak ellenére hogy tegnap valaki azt írta hogy lehet) és ráadásul a Cerberus bázistól kezdtem, és persze megint mindenkivel dumáltam, így sikerült el****nom 3 órát a végére :D
    A másik ok meg az hogy egy Sheppel megnézni a 3 véget nem olyan nagy flash, hiszen 1 Shephez 1 vagy 2 ending passzol (ez nyilván csak az én felfogásomba van így) mert ugye ezzel csak maga az ending változik, az egyéb nem (gondolok itt arra hogy ki élte túl, ki nem, ki fog siratni, ki nem, stb) Tehát egy másik Sheppel megcsinálva a végét "más" eninget kapok, hiszen más lesz a War Assettem, mások élik túl, stb.
  • Tails
    Én azt csináltam hogy beszéltem a catalistel és amikor megnyiltak az utak windows gomb, másolat készítése a bioware könyvtáról, és aztán azt töltögettem vissza.

Olyankor csinál egy auto-mentést amit később kitöröl, mert az eredeti végében simán meghaltál ha félúton megfordultál vagy valami ilyesmi :D
    Így az összes véget meg tudtam nézni a saját gépemen.
  • Ulthane
    Érdekes, hogy szinte mindenki úgy van vele, hogy végigjátssza, választ, majd a többi lehetőséget megnézi videón? De miért? Én végig akarom élni saját bőrömön minden lehetőséget, s nem videón nézem meg.
  • Darun
  • Darun
    Akkor had legyek már troll!

Ha nem halt meg, akkor: 1. miért áll ott mindenki sírásra álló szájjal? (nyilván azért mert így nem kellett külön animációt csinálni arra a variációra, csak a végéről levágták azt a pár másodpercet amíg felteszi a táblát) 2. miért akkor mutatja a cmdr Shep táblát amikor a kommentár pont azt mondja hogy hányan áldozták fel az életüket azért hogy megmeneküljenek a fajok a Reaperektől 3. amikor az áldozatokról van szó, miért mutatják Shep N7-es sisakját?
    Utána meg fellélegzik a romok között? Most akkor mi van?
  • Tails
    Amúgy annak aki nem tudná :

Nem csak úgy lehet elérni a 4ik véget hogy nem csinálunk semmit hanem beszélgetés közben be lehet szólni a catalistnek, legalábbis nekem kapásból elsőre sikerült amikor megkérdeztem tőle hogy mi lesz akkor hogyha a "destroy" endinget választom, és ott jött elő egy olyan lehetőség hogy " akkor nem használom a cruciblet ". Persze a többit endinget is elmagyarázta utánna de amikor vége lett akkor tudtam újra választani, hogy akkor legyen vége, vagy megtagadom a választás lehetőségét.
  • vg
    Itt Liara sem teszi fel, és csak akkor, ha sok ems pontod van, és túléli. A többinél felteszi.
  • Fpocok
    Azt jelenti, hogy ennek a végén [spoiler]NEM HAL MEG SHEPARD. Ennyi
  • vg
    Mass Effect 3: Leviathan DLC files hidden in Extended Cut, itt.
  • RAMyMamy
    nem akarom elolvasni az előző hsz-eket (spoiler miatt), az új befejezéshez hány pont EMS kell?
  • Caterpillar
    Ami azért fura mert azokban a videókban ahol meg Liara fogja a táblát ott felakasztja...
  • Barnez
    Azt, hogy
    valószínűleg tuti nem halt meg Shepard, és ezt így akarták nyomatékosítani a BW-s arcok. Szvsz. ez a legjobb befejezés.
  • evil006
    Mass Effect 3 Destroy Ending

Azért ez se semmi a videó végén Garrus nem akasztja fel a táblát .Nem tudom ez jelent-e valamit . Majd elválik.

• morzsi555
    ----------------------------------------------------------------------------
    June 26, 2012
    ----------------------------------------------------------------------------

Character Pack Changes
    - Removed character kit cards as rare drops after all appearance options have
    been unlocked and we've introduced new powerful Rare Ammo types that will
    drop when you've maxed out your kits.
    See more details here.

Tactical Cloak Power
    - Base duration decreased from 8 to 4 seconds
    - Evolution 1 duration bonus increased from 50% to 150%
    - Base damage bonus decreased from 50% to 40%
    - Evolution 6 sniper rifle damage bonus decreased from 40% to 25%

Human Adept Heavy Melee
    - Base damage increased from 250 to 500

Saber Assault Rifle
    - Encumbrance decreased from [2.0-1.4] to [1.7-1.4]

Wraith Shotgun
    - Encumbrance decreased from [1.5-0.9] to [1.2-0.9]

Crusader Shotgun
    - Encumbrance decreased from [2.5-2.0] to [2.3-2.0]

Javelin Sniper Rifle
    - Encumbrance decreased from [3.0-2.4] to [2.7-2.4]

Black Widow Sniper Rifle
    - Encumbrance decreased from [2.5-2.0] to [2.3-2.0]

Indra Sniper Rifle
    - Encumbrance decreased from [1.25-0.7] to [1.0-0.7]
  • vg
    Nézem rossz destroy ending-et(nincs elég ems) és ott szétrobban a relé, a good destory-ban meg csak szétesik.