2864
Kérdések és tapasztalatok
A topikban linkelt vagy ajánlott programokért sem a linkelők, sem a fórum nem vállal felelősséget.
Használatuk csakis saját felelősségre történik.
-
#104 Készítettem egy fórumot a ZTE Blade magyar felhasználói számára!
Ott tematikusan is rendszerezni tudjuk az itt összegyűlt tudást.
http://blade.toxicdog.hu
-
#103 Én úgy tudom, hozzánk egyáltalán nem jutott amoledes Blade. -
#102 Gyári 2.1 el tolom, wifivel nem volt problémám eddig, nem dobta el, teljes jelerővel fogta a wifit úgy is hogy, volt jópár fal köztem meg a router között, erre nem panaszkodom. Egyetlen dolog ami kicsit zavar, de lehet ez gyári beállítás nem az érzékelő hibája, hogy üzenetnél nem lehet oldalra fordítani a képernyőt és nagyobb bill. el írni, mert kipróbáltam, hogy képeknél elfordítom és változik, tehát érzékeli, hogy forgatom, de az sms nél semmi változás. Szóval nem lehet sms t írni elfordított módon ? -
#101 Hát ugye Samsungnál hiány van még mindig belőle... -
#100 Most azt írják mobilarénán, hogy már az Orange San Francisco is TFT kijelzővel jön... :S vagyis az újabb készlet. Talán még van egy két db AMOLED-es raktáron, de azokat kifogni meg lutri. -
#99 A wifinek jobb a vétele mint a HTC diamondomnak volt.
Éledéskor volt gond,hogy nem kapcsolta vissza de ezt a Blade Wifi Fix megoldotta. -
#98 Memória kártya probléma nekem az OSFn akkor jelentkezett amikor raktam bele egy új 8 gigás Kingston micro SDHCt.
Pont az volt a jelenség mint neked,folyton megszakadt másoláskor.Egy Samsung GS-ben is ugyanezt a hibát produkálta.
Kártyaolvasóval néha megjavult.
Vissza is vittem a Kingstont.
A gyári 2 gigással még soha nem fordult ez elő.
-
#97 mondok azért pár negatívumot is
bár annyira nem mérvadó, lévén egy még erre a készülékre hivatalosan ki se jött összegányolt alpha romot használok.
a memóriakártyára másolni nem nagyon lehet (ha elkezdem, megszakad), úgyhogy egy kártyaolvasóval dugom a gépre és úgy másolom fel a cumót
ez annyira nem para
a wifi botrányosan szar, de a gyári 2.1-en is ahogy tudom. a routertől 2 méterre ülök és 1 vagy 0 erősséget mutat, gyakran eldobálja, remélem lesz erre vmi fix
nagyon kevés a futtatásra fenntartott memóriája, nekem 50 mega körül van a szabad ha kipucolom, de 20 alatt már tetűlassú minden. a legtöbbet használt progim az advanced task killer (widgetként csak 1 érintés és kidobál mindent ami nem lett előzőleg letiltva)
-
#96 Vettem egyet én is a tré mobilnál (webshopból) 2 nappal ezelőttig nem is tudtam róla hogy van ilyen telefon (itt az sg-n véletlenül jutottam el a milyen telefont topikba), utána ide, utána a mobilarena fórumára ahol ~500 üzenet után úgy éreztem ennyit megér.
2 napja megrendeltem ma kihozták. Nem pixelhibás. A sok olvasgatással már felkészültem a telefonból (eddig nem volt androidos telefonom, egy E51-et váltott le, ami erősen más kategória).
Kicsomagoltam, beizzítottam, 5 perc múlva már a szervízmenü felélesztésén ténykedtem, gyári 2.1 kuka, főzött 2.2 alpha4 fel, a telepítendő cumókat meg innen, a mobilarenáról, az android market csillagjaiból (4.5 csillag már biztos jó, nagyobb download számnál), meg egy torrent oldalon fellelhető androidos cuccokból applikáltam össze.
Nem tűnik lassúnak, a memóriát pucolni kell, de belefér. Remélem nem lesz vele gondom. 35k-t sztem megér, nekem ez a lélektani határ, amit egy mobilért maximum adok.
Aki nem sajnál rá ennyit, és új mobilt akar, bátran vegye meg. Nyílván nem egy desire, nem kell nagy elvárásokat támasztani, de teljesen korrekt kis cumó. -
#95 Orange-ot szinte nem is ismerem, tehát lehet, hogy rosszul tudom.... :)
Nekem is hozhatsz egyet, persze 70%-ot fizetek csak. -
#94 Tudom, hogy nem ugyanaz, azért veszem azt mindenképp ha veszem... :) De úgy tudtam azt is érintik ezek a hibák. -
#93 Ezt mondjuk nem ártott volna megemlíteni.....
Orange és magyar ZTE, nem ugyanaz. De ezt te is tudod szerintem.
Mégegyszer:
Orange: 512 MB RAM+AMOLED. ZTE:256 MB RAM+TFT LCD
Tudtommal ott nincsenek bajok a kijelzővel, sebességben pedig semmi különbség nincs. -
#92 Nem tudok válogatni mert ha veszek akkor az Orange lesz és aki hazahozza nem ért hozzá annyira, hogy nézegesse. :D Na mindegy, idén szerintem úgy se veszek, addig olvasgatom a tapasztalatokat. Mobilarenat rendszeresen olvasom. :) -
#91 Kijelzővel tényleg lehetnek gondok, de vannak tökéletes példányok és egyáltalán nem zavaró, ha nem keresed, nem is látod, a mindennapokban nem zavaró.
Illesztési gondok nincsenek, olvass vissza.
Azóta jött új szállítmány, az előzőt már visszaküldték. Nem tudom, hogy a mostani jobb lett e, vagy sem.
Amúgy meg, kikéred az összeset és válogatsz. Majd csak lesz jó példány. Ennyi.
Mobilarénás tapasztalatok alapján. :) -
#90 Olcsó telefonnak nem híg a leve? Sok meghibásodásról olvasok, főleg kijelző probléma és gyenge illesztéssel kapcsolatosan, pl. hogy bemegy a por a kijelző alá(?). -
sanyicks #89 "A horribilis betekintesi szogeirol nem is beszelve..." vóót valamikor úgy 2002 tájékán :)) -
#88 Erre gondoltam: http://img705.imageshack.us/img705/1918/pb190165.jpg
mindhárom kijelzőn ugyanaz a kép található. a bal alsó az AMOLED-es Orange SF :) -
#87 Igen, megszoktam mar hogy a TN-TFT keptelen megjeleniteni ertelmesen a feketet... :) A horribilis betekintesi szogeirol nem is beszelve... Hovatavabb egy kis mobil-kijelzo eseten ez annyira nem szembetuno es sokan dicsertek a Blade TFT kijelzojet (ha a csomo hibas peldanytol most eltekintunk). -
#86 "hogy ennél az AMOLED kijelzőnél hajlamos a kék szín 1 év alatt teljesen kifakulni"
-
#85 Valahol olvastam, bocsánat ha itt, sok fórumot átnyálaztam, hogy ennél az AMOLED kijelzőnél hajlamos a kék szín 1 év alatt teljesen kifakulni.
Én személy szerint TFT -re szavazok. Egy TFT és AMOLED egymás mellett, hát a különbség látható, de minimális. Előttem szólónak igaza van.
-
#84 az h a TFT feketéjénél van backlight, kizárólag sötétben feltűnő, de ott se zavaró. megszokhattad ugyanezt a technológiát a monitoroknál régesrégen.
hátránya inkább h kicsit többet eszik, mint az AMOLED kijelző, ahol ugyanis a pixelek nem világítnak, csak megjelennek.
nappali fény esetén pl a TFT még talán szebb is helyenként.
eleve a te képed pont arra az egy esetre van nagyon kihelyezve, amiben az AMOLED sokkal jobb: fekete háttérszín sötétben
de nem olyan rossz ez a tft kijelző, elhihetitek:) -
#83 linkeltem már, de leírással végül is jobb. -
#82 Ha még aktuális a SIM függetlenítés: http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/322848/free-sim-unlock-codes-for-orange-san-francisco-and-zte-blade/
Itt leírják, hogyan lehet ingyen, könnyen :) -
#81 Nekem se. De ezek jobbak ;) -
#80 köszi ez bevált, én vmi olyanon gondolkoztam hogy átnevezem egy meglévő nevére, de ez így egyszerűbb :D -
#79 Ha összejön a pénzem egy ilyen telefonra, csinálok egy normális magyar oldalt a telefon körüli dolgokhoz, ahol összegyűjthetjük a tippeket az új felhasználóknak, tematikusan.
Esetleg még egy teljes fórummal ha lesz rá igény.
Magyar nyelven úgy néztem, hogy csak néhány fórumtéma van, ami ezzel foglalkozik. -
#78 -
#77 Tudtommal csak a brit (Orange SF) es a francia piacra szant verzio AMOLED-es. -
#76 a függetlenítést nem tudom. pletykálták, de nem néztem utána.
állítólag a szervizekben nem bajlódnak vele azt mondják... de erről tényleg nincs infóm
a Fat32 partició a sima partició. Oda másolhatod a zenéket, oda mentik a programok a cuccaikat.
Ha nem lenne a2sd meg swap-es hülyéskedés a telefon evés memóriája miatt, akkor csak ilyen partíció lenne rajta. erre való a memóriakártya:) -
#75 sms-t meg verziófüggő
elvileg a /sdcard/media/audio/notifications/ mappába kell tenni
de legtöbb androidnál elég egy sima "notifications" mappa a memóriakártya gyökerébe és ha ott az mp3, kiválasztható csengőhangnak. -
sanyicks #74 minek a fat32 partició?
Függetlenítést vissza lehet állítani? Mert állótólag meg tudják nézni és akkor hopp a garinak. -
#73 hát a telepítéshez kell, mert letölti a beszédhangot meg a magyarország térképet.
wifin javaslom
de további használathoz sima GPS-szel nem kell (A-GPS-szel persze igen, de nekem sima GPS is jó volt általában. talált jelet 1-2 perc alatt max... de volt h 15 mp alatt) -
#72 az sms részre válasz: ezt a részét én is ismerem de itt csak az alapok vannak én saját mp3 at szeretnék beállítani
a CoPilot ot meg szedem majd kipróbálom, de ugye nem kell hozzá aktív internet kapcsolat ugye ? -
#71 ilyennel még nem találkoztam, de tény h telenoros ismerősöm nem is tudom hívott-e az utóbbi 2 hétben -
#70 SMS: beállítások / képernyő és hangok / figyelmeztető hang
IGO-t most nem találtam (torrentről meg nem linkelek azért)
de próbáld ki a CoPilot-ot
meg leszel elégedve vele:) (térképeket wifin letölti magának)
telepíteni szánalmasan könnyű
IGO is van, ha ragaszkodsz hozzá, keress fel priviben -
#69 Így névjegyekről jut eszembe, hogy bizonyos Telenoros embereknél (én T-Mobile os vagyok ugye) mindig ismeretlent ír ki, pedig google névjegyként van, próbáltam 0620 al meg +3620 is beírni, az ő telefonjuk viszont jól van beállítva, ez most csak T-Mobile Telenor hiba vagy ahogy mondani szokták a hiba az ön (én) készülékében van? Bár mintha már mástól is hallottam volna ilyen hibáról. -
#68 Köszönöm a válaszokat! Már csak az a problémám, hogy jelenleg T-nél nincs készleten :) -
#67 Ja, android tippek:
neveket Google Contact-ként mentsd el, ne a telefonra.
Simán Gmail-ből(kapcsolatok) alatt tudod szerkeszteni, és ha újra kell rakni a ROM-ot simán átsynceli újra. Sőt más telefonra is, ami androidos vagy google sync-képes.
ha nincs netelőfizetésed, Beállítások/vezeték nélküli.../Mobilhálózatok/APN alatt tudsz új APN-t csinálni (legyen pl disabled, és az APN-hez is "disabled"), akkor nem éri el az EDGE,3G,GPRS dolgokat... net csak wifin.
(a sync meg a frissítések miatt az android sokat szeret netre járni)
ellenben az MMS beállításokat érdemes lehet átmenteni abba is, ha szeretnél küldeni valakinek.
A fényerő szenzoros és automatikus, de engem pl ez irritál és kikapcsoltam.
Mondom, ha kérdésed akad, csak szólj:) Hetek óta basztatom ezt a ketyerét... ezalatt több ROM volt rajta, mint rajtam alsógatya:P -
#66 Navigációval kapcsolatban, felcsaptam rá egy iGO t, csakhát HTC re volt portolva és kb a bal felső sarkát használja csak a képernyőnek, tudnál egy olyat linkelni ami 480x800 van állítva ? Meg az előző SMS hangos kérdésemre is válaszolhatsz :D -
#65 Na akkor tapasztalataim.
A kijelzője gyönyörű. nem tudom hány szín, de igazán szép.
TFT, szóval a fekete nem fekete, de nem zavaró.
Picikét gradienshibás, de ez szintén nem zavaró.
Eddig a Hungarian Hedgehog ROM-ot hazsnáltam, most a Dashes féle Eclair V2-őt. Eddig ez tetszett legjobban. Kipróbáltam párat.
2.2-es ROM még nincs a telefonra sajnos.
Illetve hát van, de nem túl működőképes. Nem működik az FM rádió, kifagy a kamera, nem működnek a gomboknál backlightok, meg még ami a kínai verzióban eleve nincs benne. Pl magyarul se tud egyik ROM se.
Nekem a memóriakártyám se ismerte fel.
2.1-esből vannak jók.
1 oldal van ahol jó infókat lehet szerezni. Ez volna az
Egy gondja h isonyú áttekinthetetlen, és 6k kommentet olvasson végig, akinek 2 anyja van, de az elbő kommentben általában linkelnek a lényeges dolgokra.
A telefon memóriája szánalmasan kevés. olyan ROM-ot keress, amiben van hardveres gyorsítás, és A2SD! utóbbi a ROM kiterjesztése az SD kártyára. na nem pontosan, csak oda települnek a programok.
Fontos h particionálni kell hozzá az SD kártyát.
Első partició primary Fat32
Második partició primary ext2(esetleg ext3 ha a rom támogatja). kb 3-400 mega elér erre a célra... úgyse telepíted tele a készüléket mert attól belassuk)
ha a ROM mátogajta akkor
harmadik partició primary linux swap.
ez a telefon memóriájához csap hozzá egy részt számolási feladatokra.(nem adattárolásra jó). sokak szerint felesleges, de nekem mintha picit gyorsabb lenne így. 200 megás swap-et használok.
500 megás a ext3-am, 200-as a swap, a maradék 7 giga meg jó adatoknak.
Fontos! mindegyik partíció primary
Program javaslat: MiniTool Partition Wizard Home Edition
(vagy gparted linuxosoknak)
Függetlenítókódot linkeltem, minden egyebet meg a mostani linken megtaláltok(pl clockworkmod telepítése, amivel a ROM-okat lehet feltenni)
Van link az eredeti állapotok visszaállítására is, ha esetleg garis lenne a készülék később.(kijelzőhiba miatt mondjuk)
Nekem ezzel a Dashes Eclair V2-vel most így írtó gyors.
Elég minimalista szoftverkészlet van benne(nagyon alap programok csak)
Amiket mindenképp telepíteni kell még mellé:
uninstaller, pl Uninstaller Pro
taskmanager, pl Adanced Task killer free
illetve a Where is my droid.
Amiket még ajánlok:
Color Flashlight - a TFT-n különösen hatékony... áramszünet volt otthon és fasza nagyon olyankor:D
Compass - jól jön:)
Barcode Scanner - szintén alap, ha neten keresel programokat jól jöhet:)
"a beer" (marketen nemtom fent van-e, én apk-ból tettem fel) nem hasznos csak vicces
iLightr (free változat marketen jó) szintén csak vicces
Voice Recorder - még nem kellett de lehet h fog majd.
Shazam - istenkirályság:D
Játékok:
Jewels
Lanyrinth
Slice It
és a két Angry Birds
ez mind ingyenes.
Egy fizetős programot is javaslok, megtalálható sok helyen: CoPilot
legjobb navigáció szerény véleményem szerint. (fellelhető sok helyen torrenten)
Más így egyelőre nem jut eszembe... ha valakinek kérdése van, írja le bátran, megválaszolom.