2864
Kérdések és tapasztalatok
A topikban linkelt vagy ajánlott programokért sem a linkelők, sem a fórum nem vállal felelősséget.
Használatuk csakis saját felelősségre történik.
-
sanyicks #144 Egyébként a hwsw-re jellemző a részrehajlás: itt pl a kínai= szar, nyugati és drága= instant királyság
vagy pl az nvidia,intel párti beszámolók minden mást lesajnálva, vagy ha a másik üt akkor jó tompítós megfogalmazást használva. -
#143 az igazi baj pedig az, hogy egy laikus elolvassa a tesztet, és emiatt nem fog venni egy ilyen telefont :( -
sanyicks #142 Az a nagy baj, hogy az újságírók és 1bites userek még mindig úgy állnak hozzá az okostelefonhoz, mint 10 éve a fixszoftveres időkben. Azt hiszik hogy a szoftver ahogy van úgy van, szent és sérthetetlen, nem lehet kiegészíteni, módosítani, más os-t tenni rá... sőt a felsorolásokban is olyan dolgokat írnak, hogy mms meg sms képesség, videotelefon, im üzenőképesség, email képesség ami ma már mind csak és kizárólag attól függ hogy mit telepítesz a gépre. -
sanyicks #141 sok marhaságot írnak, pl ők tudják hogy a 2.2 lassú lesz, mert flash... lol nem kötelező használni, amúgy meg gyorsabb a 2.2 mindig. -
#140 nem rossz cikk. egyetlen dologban nem értek egyet.
bár a procija tényleg 600mhz-es, de ez a menüben nem látszik.
ha nem telepíted szarrá a telefont(értem ezalatt 100+ programot rá, ahogy én csináltam egyszer), akkor a launcherpro nagyon gyors és dinamikus(alapverzióban persze, 3D-s extrák nélkül) -
#139 HWSW teszt -
#138 TVt sokszor előfordul,hogy nem szemből nézem,monitort nem jellemző telefont pedig soha... -
#137 jajj már megint betekintési szög vita :D
kit érdekel, hogy fentről, 15 fokról nézve milyen a képe a tftnek, lcdnek vagy lednek vagy akárkminek, hisz úgy sem onnan fogom nézni :) -
Kicsit eltértünk a fő témától. Szerintem nem érdemes a technikai részébe mélyen belemenni. Jó a TFT mobiltelefonban. Betekintési szög? Gondolom többnyire szemből nézzük. -
sanyicks #135 óó asztalra is lehet botrányosat kapni, mondom a sulimban olyan ibm monitorok voltak hogy fokonként más színben pompáztak, a szembe nézéstől kezdve :DD
Emléxem volt is röhögés programozáson, amikor mondtam a havernak "-mi az a buzirózsaszín háttér ott? - Az sötétkék baszod! -Ja onnan nézve tényleg." -
#134 btw a laptopok é mindig szar volt egy asztali TFT hez képest, ez így van :D -
#133 Najsz, ugy latszik tenyleg fos a laptopom kijelzoje (Samsung btw..) Fuggoleges 15 fok es mar szurke is az egesz. Mondjuk egy OLED kijelzo 15 fokbol is siman olvashato, bar ember nem nezi ugy a keszuleket ugye.
Az is igaz hogy pl. mobiltelefonnal a kis meretu kijelzo miatt nem igazan jon elo a betekintesi szogekbol adodo problemak. -
#132 Annyi, hogy azért trollkodás, mert olyan dologban akarod a igazad bizonyítani, meg vitázol, ahol egyértelműen nincs igazad. Na és mivel én baszott lusta vagyok :D ezért inkább leírom azt hogy troll, minthogy ezt a 2 soros definíciót :D -
#131 Mit dobalozik mindeni ezzel a trollkodas szoval, ez valami divat..? :D Eszmet cserelunk ember, ez egy forum.. Ha ez ekkora lelki traumat okoz, nezd a Barattokkoztoket inkabb. -
sanyicks #130 video is
(sajnos mint látható a hirtelen sötétedésekből és világosodásokból itt is marháskodik a gép a fókusszal, meg a fényérzékenységgel, de azért látható a dolog) -
sanyicks #129 Én sem az olvashatóságról írtam csak mondtam nagyon lapos szögbe már nem is olvasol, de nem is tudod megkülönböztetni a dolgokat se tn-en se ips-en, se crt-n, sem egy papírlapon a perspektíva, és a szem korlátai miatt.
nézd csak
(a mosottság ugye a vakumentesség miatti hosszú exponálás miatt van, az a rácsos effekt meg a szar fényképező úgy látszik legújabb marhasága, szóval ezeket leszámítva, csak a szemből fényképezett és a más szögekből fényképezett képek közti különbséget nézd, mivel a többi a fényképező sara...)
Elég extrém szögek, még se nagyon látni semmi komoly elváltozást, márpedig ilyen szögekből már borzasztó kényelmetlen bármit is nézni.
egészen lapos a képernyő síkjához képest 15 foknál is jól látni annyit amennyit a szem és a fizika enged, sajnos ezt fényképezni nem tudom, mert már a gép a monitor házára fókuszál...
Tehát tényleg a tn a legszarabb a betekintési szögekben, de közel sem annyira mint sokan hiszik és ahogy én hittem a szar sulis monitorokból elsőre. Csak hát egy rendes használatnál egy rendes tn-nél ez a tartomány bőven sok, azt felróni hogy az xy panel a már rég extrém kényelmetlen szögben picit jobb már csak trollkodás. -
#128 Már nem azért mondom, de én most direkt a kedvedért kipróbáltam, olyan 60 foktól lehetett érezni 1 kicsi sötétedést, de a színek maradtak, csak mélyebbek lettek, konkrét színtorzulást, amit az én szemem torzulásnak érzékelne még 150 fok körül sem érzékeltem. Csak a perspektívikus vagy milyen torzulás volt, ami a méreteket illeti. Szal fogalmam sincs minek trollkodsz itt. Lehet a tiéd szar vagy nemtom, vagy nagyon színérzékeny szemed van, de az enyémnek semmi baja. -
#127 Nem az olvashatosagrol volt szo, hanem hogy a fantasztikus kozepsulis monitorod ota mar 45 fokon belul is torzulnak a szinek. Igen, abban igazad van hogy vertikalisan ez meg sz@rabb, eleg 20-30 fok (laptopnal ez foleg kenyelmetlen). Ebben a tekintetben a TN a legsz@rabb LCD technologia. Nem csoda hogy a legolcsobb. -
#126 Nativ nem, legtobb rom mar tartalmazza az a2sd-t, az egyetlen ganyolas hogy formazni kell az sd egyik particiojat. -
#125 vegulis annyiban lutri, hogy ha epp rossz is akkor visszaviszed es kapsz masikat, en pl epp a telorol irok, fel oraja wifizek es meg nem dobta el egyszersem -
#124 hát igen ettől féltem, hogy a wifije fos lesz
az olcsó alkatrészeknek is meg van a maguk hátránya :)
én asszem skippelem ezt a telót, rengeteg hibája van (kijelző és wifi gondok), nincs kedvem lottózni vele, hogy olyan fogjak ki amiben minden jó :)
kár érte, pedig már le akartam cserélni az első generációs iPhone -omat :) kicsit öreg már a készülék, van rajta jópár dead pixel is, de legalább gyors és stabil :) -
#123 a gyári rom nekem jó volt wifivel. kicsit sokat dobált le, de maga a jelerősség jó volt.
szerintem bármelyik T-pontba viheted. -
#122 2.3-as ROM is készül rá, csak jelzem:D -
#121 a wifim konkrétan szar, felraktam a villaint és a gyári T-t is, ugyanúgy -40 dBm ha hozzányomom az antennához, de ha kimegyek a szobából már -90 és elveszi a jelet. a router biztos nem szar, mert az ezer éves nokiám még itt is -40-et mutat, közelről meg még kevesebbet.
a kijelzője jó, de a wifije szar, nincs szerencsém :|
rakom vissza a gyári cuccokat, és mehet cserére, csak kétlem hogy január előtt látnék belőle vmit. vettem egy telót, csak éppen szar, remek :|
lehet hogy várnom kéne inkább januárig mire lesz szállítmány és akkor megpróbálom
ha online vettem a telót, vajon hova kell vinnem? :D -
#120 2.2-es romok nem jók. FM radio se emgy velük, gombok backlight-ja is szar, meg a kamera szoftvere is kifagy néha.
meg magyarul se tud persze.
Amúgy az A2SD ellenben tökéletesen működik. Én feltettem a telefonra midnen programot ami csak kellhet és, így is van 150 mega hely az eredeti 180-ból.(a többit megoldotta kártyára)
bladevillain-ből meg van már 1.1.0-ás is és már az is régi.
napi szinten jönnek új kernelek, a mabilarena fórum első hozzászólásában összegyűjtik a legjobbakat mindig
nekem Dashes féle jól szuperál. eddigi leggyorsabb -
#119 első androidosként mindent, még nem tapasztaltam ki miből mi a legjobb így mindent szart felrámoltam
bár mivel van backup a szervízmenüben leszedem a mostanit és visszarakok egy 2.1-est
a wifim meg sztem gyárilag szar lehet, tettem fel egy wifi jelerősség mérőt, és már 2 m-re az antennától nulla közeli, de ha hozzányomom akkor maxon van -
#118 Milyen programokat használsz és mikre? -
#117 az a problémám, hogy a 2.1-esen csak trükközve és limitált helyre lehet appokat pakolni az SD kártyára, ami nekem kevés (lesz)
a 2.2-esen már alapból lehet oda pakolni (kevés a beépített, jóformán semmire se elég) itt meg a wifim egy kalap szart nem ér, de legalább gyors a teló
sok lehetőségem nincs: cserélgetem a romokat míg ki nem jön a 2.2 a bladere is (vagy 2.1 a megszorításokkal) akkor inkább 2.2 szar wifivel -
#116 Én ezeknek nem vagyok mestere, és a héten már kértem bannertopikban, szóval valaki ha kitalál vmi jó témát és elkészíti akkor kirakatom majd vmelyik modival, mert gondolom velük kell. -
#115 500 hozzászólás kell ahhoz,hogy hg lehess.
Előbb is mehet banner csak készítsd el és be lesz rakva.
SD kártyára való (program) telepítés volt a kérdés amit a 2.1-es ROMok nem támogatnak -
sanyicks #114 " úgy szembenézéshez KÉPEST 60 fokos oldal "
"(nagyoBB szögben..." -
sanyicks #113 furcsa módon a tapasztalatok mást mutatnak. (a tapasztalatok nem az innen onnan trollok által összegyűjtott marhaságok).
pl az én tn monitorom, úgy szembenézéshez 60 fokos oldal és 40 fokos felfelé szögből símán olvasható, sőt az egész kép csak egy nagyon picit fakul, de gyönyörűen olvasható (nagyon szögben is látható csak ugye az emberi szem és a perspektíva törvényeinek köszönhetően nem lehet már rendesen látni, pont mintha egy "műsoros" papírlapot néznék ...). Gyakorlatilag igaz a 170 fokos betekintési szög vertikálisan és horizontálisan is a papírjáról. Bár értelmes ember semmilyen képernyőt vagy bármilyen olvasni való sík tárgyat nem néz úgy +/-45 fokos tartományon kívül...
Tudod ha én is csak a nem is olyan régi középsulimban lévő tn panelekből indultam volna ki én is azt mondanám hogy szar... -
#112 Mennyi HSZ kell sztetek, hogy elkérjem a HG jogot ? Mert akkor a sok hasznos linket rakosgatnám ki, meg lehetne majd ütni egy bannert is. -
#111 milyen SD kártya telepítés ? ez alatt mit értesz ? -
#110 jól tudom hogy a 2.1-en még nincs sd kártyára telepítés csak gányolással? -
#109 pénteken hajnali kettőkor rendeltem meg, délelőtt 10 körül jött az sms hogy kiszállításra vár, szombaton 10 előtt már a kezemben volt
kellett egy mini regisztráció telefonszámmal, lehet hogy az aranykártya miatt előnyöm van, vagy passz -
#108 Tudom, angolból hozattam volna. -
#107 A wifi nalam tokeletes, memoriaval sincs gond, bar egyelore elferek a gyari 2GB-n.
"hivatalosan ki se jött összegányolt alpha romot használok"
Sok rom-ot kiprobaltam, a legjobb a keszulekre szvsz: link. Tema hozza: link. Alfa/betakkal nem szivatom magam. A modaco forumon olvashato btw hogy a romok tekinteteben az se mindegy hogy a keszulek OLED-es/TFT-s. -
#106 Ja, es mar akkor elerte a technologia a korlatait e teren, azota ugyanez a helyzet... :)) -
Gabe18 #105 2 napja? Nekem már csütörtökön is azt írta hogy "nincs raktáron, majd érkezik"...