2424
  • Adam Jonas
    A tegnapi stream már nézhető YouTube-on:

• lac coo
    Ac-ba egy embwer írta az FFB-t, gyanítom olyan egyszerűen mint NKP-ban volt, két sor az jóvan ...:)
    hidd el ez csak akarat illetve még inkább a fogyasztók igényén múlik .
  • Adam Jonas
    Igen, csak az iR mondjuk nem egy kategória a SimBin-es termékekkel az árat tekintve, ha azt nézzük. rF2-nél meg gáz is lett volna, ha az rFactor Pro-ból adódóan valami sz*r FFB-t adnak ki. SMS meg megint csillagászati összegből dolgozik, ha azt nézzük. AC-ra még azt mondom, hogy oké, azzal kapcsolatosan igazatok van.

Félreértés ne essék, eszem ágában nincs elvakultan védeni ezt a cuccot, csak na :D Azért több szempontból sem árt megvizsgálni a dolgokat. (Mert ugye a mai világ már úgy működik, hogy amennyi pénzt kap, olyan szintű szolgáltatást végez az ember Ha éppen kap valamit, akkor silány munkát ad cserébe, ha meg jól megtömik a zsebét, akkor meg mindent alaposan és precízen megcsinál - hozzáteszem, sajnos, hogy így működik ez az egész.)
  • Alexease
    Igen, de a SimBin szimes csapatnak indult, es elvileg meg mindig az. Illene fejlodniuk, naluk elvarhato lenne.
    Az hogy a Codies Grid/F1 es hasonloknal vagyunk ra, csak almodik a nyomor;) Azok valoban me ez a kategoria es celkozonseg. Azoknal mar csak reflexbol rinyalunk, mert amug a korites es a minoseg teljesen jo.

Az AC, mint Kunos-engie, alapbol jo. Az mar 14 eve az nK-ban is jo volt.

Az iR alap (Papy), le se kell irni:P

Az ISI az rF2-vel meg hatalmasat lepett elore, a 10 eve divatos es nepszeru cuccbol, mara egy valoban korrekt es elvezetes dolgot hoztak ossze. Az valoban fejlodes.

Vagy ott a CARS. Vagy Blimey! vagy SMS, ahogy tetszik, vagyis a volt SimBin:D Ok a GTR2-ot hoztak el (ami eredetileg ISI, vagyis rF, aztan SimBin, amibol kesobb a RACE es az R3E lett;DD), abbol faragtak a SHIFT-et. Igaz hogy 3 eve gyurik, de ugy nez ki, valoban atirtak, mert most mar az is erosen kozelit ez "elit" fele.
  • Adam Jonas
    Pl.?
  • lac coo
    Persze, hogy nem csak, de van ahol mar megkaptuk :)
  • Adam Jonas
    Szerintem nem csak SimBin játékok esetében vágyik a nép arra :D
  • lac coo
    Hát a normális ffb-re már 15 éve vágyik a nép Simbin játékoknál :)
  • Adam Jonas
    Azért várd ki a végét, mert utóbbi időben eléggé odafigyelnek arra, hogy mire vágyik a nép.
  • Alexease
    Nem lesz soha:)
    De legalabb a plugint engednek. Akkor legalabb a GSC szintet megkozeliteni:)
  • lac coo
    Vagy:
    dehogynem mindenképp, már dolgozunk rajta 3 éve ! :D
  • Alexease
    Erzesre "ismerem" a valaszt: nem, soha, jo ez igy:)
    Ketlem, hogy ilyen szinten bele akarnak nyulni:/ Sajnos a celkozonseg es a felhasznalas nem is igenyli az ilyen szintu dolgokat.
  • lac coo
    Mondjam el a választ én vagy megvárod tőlük ?
  • PacsutaTibi
    A Calibra hogy jön ide?
    Már csak az Audi festése alapján is kitalálható hogy 1992es DTM évet dolgozza fel. (Mint mostanság minden, amibe valami régi túrakocsit raknak.... Érdekes hogy eddig a Merci Evo2 is 2005 tájékán volt játékba, a World Racing 2 be, aztán nagy csend, úgy a Shift2/Forza3 óta meg a csap ból is ez folyik meg az M3(e30).

Szóval 92ben még a régi A csoportos szabványra "épülő" rendszerű kocsik voltak. BMW M3 Sport Evolution, Mercedes 190E 2.5-16 Evo2, Audi V8 quattro Evolution, Opel Omega 3000 24V Evo500, Ford Mustang GT. Szóval ha valami jönne akkor az inkább az Omega lenne, mivel a Calibra már Class1es. (V6os 2.5Literes)
    De valószínüleg a mostani DTM miatt van kapcsolatuk az Audi, Merci, BMW trióval, és nem fogják belerakni az 1 Opelt és a 3 Fordot....
  • Adam Jonas
    Érdekes kérdés ez, hogy mit tud az az engine. Mármint alapból a gMotor2. Csak vegyük alapul a GTR2 - rF - RACE 07 triót: GTR2-be és RACE 07-be ott volt az animált kéz a kormányon, amit rF-be nem lehetett megcsinálni. Vagy akár csak az időjárás. Ugyanakkor RACE 07 már nem tudta a dinamikus napszakot kezelni...ki érti ezt. :D

Rendben, akkor ezekre rákérdezek majd. :)
  • Alexease
    En megkerdeztem az FFB-t;) Meg az esetleges plugin-t, ha nem akarnak/tudnak belenyulni az engine-be.

OK, hogy nehez leprogramozni a dinamikus napszakot, azzal egyetertek, de hat ez alapbol az rF1 engine volt:) Kiszedtek belole? Vagy valoban lecsereltek a render reszt teljesen sajatra? Ha igen, akkor sikerult lecserelni az DX9-et DX9-re?:D

Ha kerdezoskodsz toluk, azt megkoszonom!
    Az FFB/kormanyzas erdekelne, mikor lesz olyan/hasonlo mint a mai alap cuccok, mint az iR/AC/rF2? Meg ha plugin lehetoseg (ReelFeel, bar az vedett elvileg), ha nem megy maskeppen.
  • Adam Jonas
    A legutolsó az csak a mi sarunk, mert ők arra válaszoltak, amit mi kérdeztünk.

A dinamikus napszak váltásra meg valami olyat mondtak, hogy nem olyan egyszerű azt leprogramozni, mint ahogyan azt elgondoljuk. Gondolom csak tudják, hogy mit beszélnek. :D

Én valószínűleg írok nekik a hétvégén egy levelet, mert múltkor Jay Ekkel-el beszéltem, hogy az esetleges észrevételeket a játékkal kapcsolatosan hová lehetne küldeni, aztán mondta, hogy vagy FB-on vagy RD fórumon. Szóval akkor lehet felteszek neki még 1-2 kérdést, hátha valami sejtelmesen megválaszolna; ha esetleg valamire kíváncsiak vagytok, akkor írjátok meg, s megpróbálom megkérdezni tőle egyúttal.
  • Alexease
    A dedi szerver lehetoseg pozitiv.
    A dinamikus napszak problemat nem ertem. Haz rF1-ben es a korabbi programokban mukodott, akkor most mi van vele?!:) Valszeg a hozzadrotozott sok grafikai tuningot mar nem birna:)
    A tartalmakkal sose volt gond, a SimBin/S3S eleg jol be van tarazva soknindennel:) Lenyegeben az eddigi osszes licenszre lehet szamitani (GTR, GTL, GTR, RACE osszes plusz kiegeszitok).

De termeszetesen, a legfontosabb kerdesre nem valaszoltak: mikor lesz normalis es uj FFB/kormanyzas? :DDDDDD
  • Adam Jonas
    Ma volt egy Q&A élő adás, ahol a soron következő tartalmat tesztelték (WTCC 2013). Az alábbiakat lehetett megtudni:

- update tervezett időpontja: október 7.
    - jön néhány új tartalom (pl. WTCC 2013, hillclimb autó)
    - Azon autókat, melyeket még nem vett meg az adott játékos, ki lehet majd próbálni korlátozott ideig, mielőtt megvásárolná; nem lehet majd viszont az ingyenes teszt alatt az autót finomhangolni (=setupolni)
    - választható napszak: reggel, dél, este
    - a napszak egyelőre statikus lesz, később dinamikussá fogják átalakítani
    - ranking rendszer; a pályán lévő magatartás kihatással lesz az adott játékos megítélésre (rankjára)
    - lesz dedicated szerver a későbbiekben!
    - fejlesztve lesz a mechanikai meghibásodás is
    - a WTCC csomag akciósan 656 vRP lesz az elején (valamivel több, mint 5 euró!!!!!!)
    - custom skin kérdés még mindig nem eldöntött, ezen egyelőre gondolkodnak, hogyan tudnák megoldani
    - a WTCC 2013 csomag tartalmazni fogja az összes autót + 3 pályát, később a további pályákra kedvezményt kapnak azok, akik megveszik a WTCC 2013 csomagot
    - egy évre elegendő új tartalom van a Sector3 Studios tulajdonában
    - Sachsenring egyelőre kezdeti állapotban van, így az nem fog jönni elvileg az update-el
    - mutattak egy misztikus autóról egy homályosított képet, valószínűleg ez egy Porsche/RUF lesz

• Szabi #805
    Omega vagy Calibra nélkül ki se adják.. :D
  • maffioso
    Tyübazmeg. Nem semmi. Bár már a kurva wtcc-t is kiadhatnák, de ez még lesz valami.
  • Szabi #803
    navégre :)
  • Alexease
    A CARS FFB-re ennel mar jobb:) (Most tekintsunk el attol hogy meg nincs kesz, es eleg valtozo az auto minosege!) Annak is ez az alapja, de azt az utobbi evekben rendesen atirtak. Az mar erosen illeszkedik a mai elvarhato stilusba.
  • Alexease
    A pilota csuszkalas sokat ront rajta:/
    A palyakat is is elkezdtek atalakitani (#725), persze nincs mind kesz, es az FFB/felfuggesztes sem bitzos hogy alkalmas ra;)

Az AC mod palyak mindegyike regi F1C/rF1-bol van, vagyis olyan amilyen:) Amit ujat modolnak, az sem fogja elerni az AC mnodeget, ahogy elneztem oket, sokszor meg az rF1-et sem erik el (2-4 lapra osztott palya:P). Teljesen feleslegesen kuzdenek vele:P
  • Adam Jonas
    Igen, cockpit-ből és DFGT-vel.
  • Timbu
    Nem rossz ez, de fizikában és irányításban ennyit a CARS is tud. Cserébe annak szebb a grafikája (nálam mintha ez rosszabbul is futna) és nem ilyen drága. Valószínűleg a körítés és a karrier mód is jobb lesz benne. Számomra R3E csak annyi pluszt nyújt, hogy van benne Hungaroring.
  • lac coo
    Nekem ez draga ahhoz, hogy csak ugy hobbibol gyujtogessem :)
  • lac coo
    Latvanynal leginkabb a pilota animacoknal lehet elrontani.
    Persze mas vilag, mert nincsenek apro hupli,, ac ban meg szinte csak azok vannak :)
    Illetve nehany mod palyan semmi nincs, szinte tukorsima.
  • Alexease
    A latvannyal ne foglalkozz, a felfuggesztes mozgasat ugy sem latod menetkozben:D
  • Alexease
    Ez fo programnak nem jo, csak "kiegeszitesnek", begyujteni:D Ha csak 1 programot hasznalhatnek, nem erre esne a valasztasom, az biztos:DDDD
  • Alexease
    Hulye kerdes, de cockpitbol tolod rendes FFB-s kormannyal? :)

A billegest ugy kell erteni, hogy kicsit kesobb/lassabban/elnyujtosan jelzi vissza a felfuggesztes mozgasat. De ha kiprobalod elotte/utana az AC/rF2/iR-t, azonnal erezni a kulonbseget mar az elso kanyarban:) Nem mondom hogy szar, de messze van a ma elvarhato jotol;)

Az AC-ben valami trukkozve van a felfuggesztes animaciokkal es egyebekkel. A DevKit-ben irjak is, hogy ezek nem szamoljak realtime es valosan a felfuggesztes mozgast. De ez CSAK latvany, erzesre jol szamolja, es az a lenyeg.

Az rF1 (es igy az RACE07/R3E) is kozevetlenul szamolja, de mar az rF2 is 10x jobb felbontasu.reszletessegu mint az rF1. Es valszeg az AC is reszletesebb (max nem mindig latszik;P).

A ping-ek az emberektol fuggnek, azzal nem tudsz mit kezdeni. Meg ha ultra-hightech az engine, es ha valaki a vilagvegerol csatlakozik, szar geppel es meg torentezik is, akkor is szar lesz a ping;)

De technikailag az ISI/SimBin netkod tuti kiforrottab mint az AC. Plusz 10 ev tapasztalatuk van, raadasul az AC valoban meg bugos, es kicsit rosszabb pingeknel hatvanyozottan hibazik (ugralas, kuszas) :/
  • Adam Jonas
    Nem igazán tudom, hogy mit lehet 'rosszul használni'. FFB-nél még oké, de látványnál....fel van húzva minden maxra.
  • lac coo
    Megnéztem így is, hát elég gagyi az egész.
    ha nem lenne más akkor azt mondom oké, de így, hogy ennél csak jobbak vannak manapság ,főleg még drágán is adják , kell a halálnak :D
  • lac coo
    Akkor valamit nagyon rosszul használsz AC ban, mert az uthibákat elég jól adja. Úgy az ffb, ugy a látvány :DD
  • Adam Jonas
    Nem tudom, hogy milyen billegésről beszélsz, nekem teljesen jónak tűnik az egész. Itt legalább kiadja a pálya a hibáit, látod, hogy kicsit pattog a kocsi, nem úgy, mint az AC-nél, ahol mintha teljesen sima talajon mennék.

Online részhez meg annyit, hogy szerintem nincsenek itt bajok a pingekkel - legalábbis nem nagyobb a probléma, mint az AC-nél. Assetto-val tegnap mondom teszek egy próbát online - hát komolyan mondom, szánalmas volt az egész. 100-as ping mellett is már ugráltak a Corsa-ban az emberek előre-hátra...ez azért gáz (figyelembe véve, hogy rF2 100-as pingnél még simán játszható).
  • lac coo
    Input lagom van vagy ez ilyen takony amúgy is ? :)
  • Alexease
    Vagy nezd meg a Competiton reszt! Azt elvileg engedi akkor is, ha nincs meg az autod es a playad hozza.
  • Alexease
    Mindegyik auto kicsit "egyforma", vagyis mindegy:DDDDD

Sajnos ez a regi elavult FFB-rendszer nem sok mindent tud visszaadni az auto valodi viselkedesebol (sulyelosztas, meghajtas, felfuggesztes, kasztni mozgas, gumik stb):/ Sajnos szinte mindegy, hogy utcai vagy GT auto, 50-nel vagy 200-zal kanyarodom, erzesre szinte ugyanaz:(
  • lac coo
    Na ezt megnézem, THX !
    ( Bár nekem csak alap, ingyenes autók vannak ...)
  • Alexease
    Ez meg az egyelore "kitutizott" kontroller beallitasom: R3E_Controllers_v01.zip
    Ide: c:\Users\USER_NAME\Documents\My Games\SimBin\RaceRoom Racing Experience\UserData\ControlSet\

Lehet hogy a Device es a DeviceName reszekert aggodni fog, talan at kell irni elotte azt a reszt. De talan kicsereli a program:)

A fake effekteket lehuztam, kozepen kemenyitettem, kivettem a sebessegfuggo szarsagot a lassu temponal, es meg-ket dolog. A vilagot nem valtja meg, de hasznalhato. Nekem:P

Sajnos a cockpitben a pilota dinamikat nem lehet allitani, es nagyon rontja az elmenyt, latvanyt, auto mozgasanak az erzeset, hogy jobbra-balra csuszkal a pilota az ulseben:/ Olyan, mintha kesne a kormanyzas, kesobb kanyarodna az auto vagy hasonlo:/ Idegesito. A nagyon eloretolt ules, esetleg a motorhazteto nezet (pedig jo cockpitek vannak) segit(het).