1280
roguelike
  • Zero7th
    Én meg az ábrát nem fogtam fel.

Van egy hegyoldalad. Rámpa, mögötte föld. Egyszerűség kedvéért egyenes. Felülnézet, 'A' a rámpa, 'X' a fal.

XXX
    XXX
    AAA

Rámpátlanítod:

XXX
    XXX

Beásol:

XXX

Végig körben az egészen, követve a vonalát. Vagy előtte egyenesre lehet vágni. A második, kiásott sor X fölött megmarad a floor kocka, tehát a fal fölött lesz egy plafon, és azt nem tudják megmászni,
  • Terawatt
    Hm. Ezt a rámpás dolgo nem fogtam fel.

/TTT
    /TTT Ez egy rámpa akar lenni :D Melyiket bontanád ki?
  • Zero7th
    Umm, lehet, hogy hülyeséget küldtem. :P

Illetve egészen biztos. Bocs, küldöm mégegyszer. Kicsit eltévedtem a különböző DF verziók közt.
    Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.27. 15:14:41
  • Zero7th
    Most már működik az erőd, bővíteni kell majd még, mert még 200 törpét nem bír el, de a lényeg már megvan. Igazából sirdond összerakta teljesen működőképesre, én csak bővítgettem, meg csináltam a "saját" projektemet. Nyugodtan folytathatnád te is.

Karácsonyfa alatt csináltam egy új erődöt nulláról, van annak is második év tavaszos mentése, ha kell. Az 100 főre készen van, teljesen meg van védve. Nagyon ritkás a fa és a gyűjtögethető bokor, meg lehet, hogy nem lesz fém. De van vulkán, homok, és nekromanta torony. Asszem agyag is.

Ja, sirdond, rájöttem, miért volt kevés a bányász. Én úgy kezdem az erődöt, hogy kinézek egy placcot, megcsinálok 8 hálószobát, carpenter és mason workshop a felszínre a lejárathoz, egy mindenes stockpile a közelbe, pasture, meetinghall, aztán a bányász elkezdi a placc körül eltüntetni a lejtőket. Mire ezzel kész van, általában minimum proficient, ami a legmagasabb hozható skill. Aztán kezdem kiásni a farmot és a legfelső szint workshopjainak a helyet, ez még homokban és gyorsan megy. Ezzel már skilled vagy adept lesz a bányász. Mire bővíteni kell az erődöt, már simán legendary.
    Na most a mászás mechanikával még annyit cifrázódott a dolog, hogy nem elég eltüntetni a rámpát, még a rámpa szintjén egy kockányit be kell ásni a földbe, hogy megmászhatatlan legyen.
  • sirdond
    passz, nem néztem meg bővebben, de itt van, ha gondolod:
    http://dffd.wimbli.com/file.php?id=10323
  • Zero7th
    Úúú, ez kurvajó! :)
    Megvan üresen? Milyen környék, kik a szomszédok? Van nekromanta?

Lassan felér a mentés toldacuccot-ra.
    Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.27. 14:55:51
  • sirdond
    következő map-nak ehhez mit szóltok?
  • Terawatt
    Lehet csak maximalista vagyok. Valami alapot fel akarok újra szedni magamra mielőtt neki esek élesben.
  • sirdond
    Itt csak ti vagytok beszarva :D
    Miért lenne mély víz egy egyszerű játék?
  • Terawatt
    Nem ajánlanám. Egyből mély vízbe felesleges lenne dobni. :) Ne szarjatok be csatlakozni fogunk :D
  • sirdond
    de remélem a mi mentésünknek feszülsz neki :D
  • Terawatt
  • DarkHorSe

egy regi kepem, holnap nekifeszulok ujra :D
  • Terawatt
    Random talált kép, szerintem jól néz ki, kíváncsi lennék a felépítésére.
  • Zero7th
    Ójaj. Nem ért oda? Basszus, bocsi. Akkor a karácsonyfa alatt nem folytatjátok...
  • sirdond
    igen, elvileg a xxxx.02.01 a forduló, ahol váltanunk kellene.

a legelő működött kint, miért haltak meg az állatok? :D vagy már túl sokan voltak?

egyébként kinek küldted el a mentést? (csak mert én nem kaptam meg)
  • Zero7th
    Azt hiszem az megfelelően törpös, és Armoknak tetsző lenne azért, ha az új erődben elkészülne a drágakő mozaikablak, tetjén a refuse stockpilelal, és a lent falatozó-bulizó törpék azon, és ellenségeink oszló hulláján át kapnák a napfényt. :D

(Uh, most esik le, lehet, hogy nem is lehet gemből floor-t építeni, csak window-t? Akkor az még cifrább lesz.. Vagy lefedem fával. Az is jó, csak ronda.)
    Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.24. 10:15:21
  • Zero7th
    Ja, befejeztem az évet, elküldtem a mentést.
    Uh. Ugye _tavasszal_ van új év? :P Mindenesetre most már tavasszal lesz... :D

Egész szépen elkészült a párhuzamos erőd. Ne nyúljatok hozzá nagyon! ;) A kút melletti kart meghúzva láthatjátok a törpe építészet egy csodáját. Vagy egy időzített bombát, ami elárasztja az egész erődöt. Valamelyik a kettő közül, még nem derült ki.
    Nagyjából látszik belőle, hogy én mit szoktam csinálni. Farm és workshop szintek nincsenek még hozzá, majd azzal folytatni akarom. Csak mivel sirdond erődje teljesen működőképes volt, nem siettem belakni az újat. Így is meló volt gyártani az ágyakat a meglévő bővítéséhez.
    Az erődöcske mászásbiztos és a hídja a trade depós bejárati híddal szinkron működik, nincs külön kar hozzá.
    Elkövettem azt a hibát, hogy a meeting hall-omat nem rendeztem be, aztán kinyitottam a tetejét. És nincs homok a térképen, pedig az kellene. Így elég drága lesz drágakő mozaikablakkal lefedni a tetejét... :P

A fenti bejárati híd alá kéne egy árok felvont állapotban, mert viszont azt asszem szétszedik a building destroyerek így.

Alkoholtermelést fel kéne pörgetni, mert abból kicsit megcsappantak a készletek. Kaja az van.
    A halászaink durván dolgoznak, gyártottam annyi shellből készült craftot, hogy az borzalmas.
    A legelő állataink többsége éhen döglött. Nem volt kifejezetten az érdeklődésem központjában a probléma. Úgy mondanám inkább, hogy leszartam a dolgot. Ha tejet akartok, valahogy oldjátok meg ezt, meg majd kéne lekeríteni legelőt.

Képek majd lesznek, volt összesen három sikeres mood, ebből egy legendary woodcrafter és egy clothier lett, a harmadik possessed volt. Szerencsére mindig volt éppen karaván amikor cuccokat hiányoltak.

Jut eszembe, kell gemraktár. A raktárakkal sem nagyon foglalkoztam, működni látszott a rendszer, hagytam békén. :) A földalatti refuse stockpile-t nem értem, többször volt benne hullaszag. Felszínen nem lenne...

Kb ennyit kell tudni. Sok sikert a folytatásához!
  • Zero7th
    Nem kell. Három kocka széles útnak kell vezetnie hozzá a térkép valamelyik felszíni széléig.
  • Zero7th
    Igen, vannak riadószintek, és meg lehet mondani, hogy melyiken ki hová mehet. Ostromnál be lehet vele hívni a kint kószáló vadászokat, halászokat. Meg ezzel lehet irányítgatni a katonaságot, hogy hol járőrözzenek.
    Elvileg. De nekem ez most valahogy nem sikerült, perpill mindenki megy mindenfelé. Majd nézzétek át, mi lehet.
  • SaGa
    Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a trader depó (vagy hogy hívják a piacteret) körül minden oldalon legalább 3 egységnyi szabad hely kell, hogy odaférjenek a szekerekkel. Nálad viszont jól körül van falazva a bejáratnál... Jó ez így?
  • Terawatt
    Emlékeztető. Fun-ra fel!

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 02:14:05
  • Terawatt
    Általában a hegyoldalba ahol a bejárat van csinálok falat elé, egyrészt jobban néz ki meg védelemnek sem utolsó. Így, hogy meg tudják mászni kicsit para, de elé kell csapdázni. Amit most fogok csinálni azt úgy képzeld el, hogy nyílt terep amiben ágyúgolyó ütötte kráterek vannak kb, és az egyik ilyenbe embarkoltam bele. :D

Szépen körbe fogom falazni a felszínen, közben ások majd lefelé szokásos. :)

szerk: Burrowokkal meg megszabod hova ne menjenek szimpla játék közben is? Én eddig csak a karaván érkezésénél használtam, hogy az ügyintéző tuti jöjjön oda és maradjon.
    Szerk 2: dfhack ablakába stonesense beírásával elő jön a progi. Régen úgy rémlik volt kezelőfelületen indítója a LNP csomagon belül és most nem találtam, de müxik és tényleg benne van.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 01:32:41
  • Zero7th
    Kifestettem a térképet burrowssal. Utálok hegyoldalban lakni. :P
    Van Bent, Kint, Bánya, meg Mélység, egyelőre. A Kint erősen beleharap a hegyoldalba.
  • Terawatt
    Tudom, de nem érted, hogy mire gondolok. Az irányítás és az alap játék mechanikai dolgokat akarok átismételni mielőtt bele kezdek a folytatásosba.
  • sirdond
    és? "nem hajt a tatár" :) addig játszol,amíg be nem fejezed, senki nem fog megharagudni rád. meg ez nem egy teljesítmény orientált játék, ha elbukod a fortress-t ez van, majd kezdünk egy másikat. de minél többen játszunk annyival hatványozódik a játékélmény :)
  • Terawatt
    Nem tudom mennyi időt tudok rá szánni, így saját tempómban pöcsölök valamit. Nem lenne jó, hogyha úgy állnék neki a közös fortnak, hogy fingom nincs már az alapokról. Most sikerült 5 percig keresgélnem a fel-le mozgás gombját.

Ja és köszi Darkhorse, képet akartam csinálni stonesense-el és kifagyott a játék, nem volt mentés így embarkolhattam előről. :DD

Pfff Zero most nézem, hogy az artifactos törpéd neve Lokum... Nem sok esély van rá, hogy ugyan azt dobja a név generáló.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 00:14:08
  • sirdond
    oh, óóóóóó

asszem értem
  • Zero7th
    Azt úgy nem. Az majd ellátja munkával a bányászokat, és majd meglátod, miért mondom most, hogy azt nem lehet "egy szinttel alatta". :)
  • Zero7th
    Ezt a baszakodást, mire ez ide kerül... Nem tudtam, hogy csak 10 képet lehet egy hozzászólásban, úgyhogy válogatni kellett, meg már nem emlékeztem melyik kép miről szól... Szóval kissé össze-vissza, nem időrendben, minimál kommentárral. Ez inkább csak hogy látszódjon, miről beszéltem eddig.
    Na hogy emellé még sztorit is írjak... Lehet, hogy majd legközelebb... :P

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. Étkező. Valami madár áll a karon a bel felső oszlop északi oldalán.

2. Workshopok, possessed törpe a jobb oldali cdwben.

3. Működő magma műhelyek. A Majdnem Katasztrófa Ajtaja, lefalazva.

4. Bejárat.

5. Alsó lakószint.

6. Felső lakószint.

7. Farmok, kajaraktár, csontok.

8. Bevándorlók.

9. Elég fura artifact ez azért. 6000-et ér.

10. Megjött a karaván.

• sirdond
    ne saját fortot csinálj baszod, hanem arra hypold magad,hogy mikor játszhatsz végre ezzel a mentéssel :D
  • sirdond
    nem másik részen, csak egy level-lel alatta, mint ahol most van. vagy többel, igazából mindegy.

burrows-t szoktam használni, csak nem az elsők között van amit belövök, szóval nekem nem gond.
  • sirdond
    imgur
  • Terawatt
    ? Faces trükköt használom általában.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.23. 23:41:53
  • Zero7th
    Nanemár.
  • Terawatt
    Facebookod van, küld el magadnak üzenetként a képet és másolod beilleszted a linkét ide. Ha meg is akarod, hogy maradjon könnyen újra kereshetően akkor imgur.
  • Zero7th
    Mondj egy jó (értsd: primitív, nem baszakodós) képfeltöltős helyet!
    Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.23. 23:33:03
  • Terawatt
    Erőd: RalnÍr aka Silverland

Sok állattal és nyersanyaggal megpakolva érkeztek meg főszereplőink a hegyek árnyékába, hogy új életet kezdjenek. A Nagy Törpe 125. évét írjuk, ahol a világ tele van veszéllyel.

Lokum, aki egy munka által acéllá kovácsolt erős erőnlétnek örvendő törpének lehetne leírni sok szörnyűséget látott már az életben. Nyolcvanhatodik esztendejében jár, de még mindig bármikor fegyvert ragadna, hogyha vezetője úgy kívánná.

Egyszer vadászni indult öccsével Kikrosttal és a bokrokból rájuk támadtak az óriás mosómedvék. Szerencsétlen ifjút nagy nehezen, de legyűrték széttépve hosszú barna szakállas arcát. Nagy árat fizettek a lakomáért. Lokum egyet levágott fejszéjével, majd egy másikat súlyosan megsebesített az oldalán. Végül el kellett menekülni, mert kis híján letépték fegyverforgató kezét, amit sürgősen el kellett látni. Nem sokon múlt aznap az élete.

Foggal, körömmel kapaszkodott az élet sziklájának minden repedésébe, hogy megteremtse családjának a mindennapi ételt az asztalra… Tele van reményekkel és most útra keltek, hogy felperzselt otthonuk emlékét hátra hagyva új életet kezdjenek életben maradt fiával és pár sorstársukkal.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.23. 23:32:28
  • Zero7th
    "egyébként csinálhatsz teljesen új szintet szobákkal, nem muszáj azt használni, amit elkezdtem, legalább meglátom te hogyan szoktad."

Umm. Elgondolkodtam ezen. Építsem meg az én szokásos erődömet a map egy másik részén?
    Látom, burrows nincs még belőve, megcsinálom azt is. Tudjátok azt kezelni?

Ja, és attól tartok, hogy ha jönnek a goblinok, a négylábúinknak reszeltek. Megpróbálok a föld alatt a talajon füvet termeszteni, és oda átcsoportosítani őket. 43an vagyunk.

És a possessed törpét benéztem, cérna kell neki. Még jó, hogy itt az ember karaván.
  • Zero7th
    Aha, sejtettem a soil-t. Arra nem szoktam figyelni, és a legutóbbi pár erődömben már rögtön az első szint nem az volt...

Oké, építem a kart.

A bányászokat miért akarod folyamatosan dolgoztatni? :P Majd keresek én is fémet, szal lesz dolguk... Egyébként a magma workshopok kiásása közben találtam tetrahedritet... :P

Szokás szerint a craftdwarf's workshopot, szal valami trombitára vagy hasonló "hasznos" tárgyra számíthatunk...

Új bevándorlók, és most felfüggesztem kicsit a játékot.

Illetve függesztettem, és nem küldtem el a hozzászólást, úgyhogy folytatom.

Azt sem tudom, mi a dátum, meg nem ismerem a törpe naptárat. Hó az nem volt, tutira. Mikor adtad te át ezt nekem? :P