A fizika és csillagászat közös témái
-
forrai #5 ad 1.
A gravitációt általában "tömegvonzásnak" tekintjük, amelyet a "súlyos" tömegpont, vagy tömeg okoz. A tehetetlenséget pedig külön tehetetlen tömeg által okozott "tehetetlenségnek" tekintjük, ami azért a mérési pontosságon belül mégis azonos a súlyos tömeggel.
Habár létezik olyan mérési eredmény is, amely ejtőtoronyban a szabadesés egyetemlegeségének sérülését mutatta, és ami ez esetben a kétféle tömeg különbözőségét(vagy mást is) bizonyíthatná. Ezt a mérést (dr Szász Gyula) közületek többen is ismerhetik, és később részletezhető. Ugyanúgy létezik "nyomó gravitáció" elmélet is, amihez most csak nicket említhetnék, később ez is kitárgyalható. Végül létezik olyan állitás, (amit én ismertettem), hogy a gravitáció egyidejü tömegvonzás+taszítás, hogy a tömeg gyorsulási vektor- nyelő, és forrás egyuttal.
Továbbá, hogy a gravitáció vizsgálható és számítható folytonos, és direkt szemlélettel, és még sok minden más.
Akár külön topik is lehetne, de összefüggései miatt mégis a többicvel együtt vizsgálható. Hiszen kapcsolódik a töltésfizikához, és a többi témához is.
Próbáljunk tárgyilagosak lenni...én is.