Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MightyKopiati
Milyen gépen toljátok, lehet kevés a memória stb....

Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html

Tûzfal ki van kapcsolva. Mi a 2-3 sebességnek is örülnénk ha tudnánk játszani vele. :)
MightyKopiati
Tûzfalon át van engedve? Nálam mûködik, de nem lehet 2-3as sebességnél gyorsabban (érdemben) játszani.

Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html

Igen, próbáltuk Direct IP-vel. A következõ történt. A játék elején kiírja, hogy nincsenek szinkronban a játékosok. A hadakat nem lehet mozgatni, vagy amit sikerül azt nem lehet egyenesíteni.
Nem bonyolítanánk ha egyszerûen menne. :)
Neked probléma mentesen mûködik?
MightyKopiati
Direct IP? Nem kell bonyolítani az egyszerû dolgokat...

steames verziót hogy lehet patchelni? nem akarja automatikusan hiába az van beállítva.

Üdv!

Nektek hogy mûködik a multi része a játéknak?
Mi próbálkoztunk internet game és hamachi segítségével. De a játék sose volt szinkronban, mintha erõsen laggolt voltna, játszhatatlan volt. (Mindkét játék eredeti.)
MightyKopiati
Frissítettem a magyarítást. Kompatibilis az 1.103 verzióval. Korábbi verzióra nem javaslom a telepítését. Olvass el fájl nézegetése ajánlott.
Kiegészült pár frissen fordított (apróbb szövegekkel) és egy kis régi-új szöveg résszel.

- Letöltés -

letoltod ujra a jazekot mas torrentrol

Mármint az alapjáték legyen másik verzió, vagy a patchek? Az utóbbit próbálgattam, az alapjáték meg SKIDROW-os. Frissítettem (legalábbis azt hiszem :P) a videókari driver-jét is, mert egy másik fórumon volt 1 ilyen tanács, de az sem segített.
rakj fel másik verziót...tölts másikat

Mit csináljak, ha egy patch sem mûködik, csak az alapjáték? Bármelyik javítócsomagot rakom fel, jobb esetben csak a határok és a felnõttek portréi nem látszódnak, rosszabb esetben még a menü sem.
Már napok óta próbálom megoldani de nem sikerült.
CK1dv van egy mod amivel lehet már pogányokkal és muszlimokkal is játszani de ha felrakom akkor új címeket nem lehet kreálni nem engedi(pl:finn királyság) de még elvenni sem lehet, emlékszik valaki rá hogy volt-e erre orvosság vagy direkt ilyen lett?

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Én a RTW és társaival vagyok-voltam így állandóan :)
Kiváncsi leszek a 2. részére hogy fejlesztettek e az AI-n :)

Hali.Egy ország végigjátszása után nekikezdtem egy hercegségnek,de egy s másban azért eltérnek a dolgok.Leginkább egy problémám lenne amit nem értek.Ha az országban lázadások törnek ki - több hercegség és grofság háborúzik a királlyal- és én nem csatlakozok a felkéréshez,miért zár engem is a király börtönbe a lázadás leverése után a többi nemessel együt,ha a lázadók ellen vonulok fel?
El tudná valaki magyarázni, hogy házasság-öröklés segítségével hogy tudok megszerezni magamnak egy agnatic seniority öröklésû királyságot (Bohemia)?
Csak mert ha sikerül is beházasodnom, a fiam nem lehet örökös, mert már nem tartozik ahhoz a dinasztiához, ha meg mondjuk a lánytesó, vagy a lányom házasítom be, akkor meg az õ gyerekük örökölhet, csak nekem nem lesz hozzá semmi közöm.
Szóval akkor: harc nélkül hogyan lehetne "elfoglalni" Bohémiát?
Ja most nézem, hogy ez 800 valamennyiben van... Az alapjátékban Hungary a neve. Már épp kérdezni akartam, hogy nevezted át :)
mert kárpátia a birodalom neve?! :)

Miért Carpathia az országod neve? Miért nem Hungary? :)
játszottam még majdnem két évet...de eszméletlenül unalmas...még egyszer sem foglaltam el a összes tartományt...meguntam mindig :)

20 év alatt bedaráltad a fél világot?! Szép:)
Én még sose éreztem késztetést arra, hogy elfoglaljam a teljes térképet, jobban szeretem szerepjátékosan egyengetni a dinasztiám útját.
jó, biztos van olyan hely, ahol szerencse is kell ,hogy a nagyobb fel ne faljon az elején...egyiptommal mondjuk sokkal gyorsabb voltam...berozsdásodtam talán :)

no, skacok...folytatam a magyar játékomat...ez a 20 éves képem:
kép
végülis ellenfelem már nincs, csak a cb-ken múlik minden meg a seregek sebességén...szóval 30év alatt királyként biztosan megoldható a teljes térkép elfoglalása...hercegként 40-50, grófként 50-60 év...extrém nehéz/unalmas helyekrõl 70-80 év sacc.

ajaj... <#zavart1>

közben ránéztem erre a game of thrones ck2 modra..... aegon + az i win gombal együtt nevetségesé válik az egész <#hamm> hódítás, hanyagolom is a sárkányokat velük túl könnyû.

mar rajt vagy a listan :-D

nem rosszindulatból mondtam félre ne érts :)

elg negativan hangzik ez a piramisjatek megnevezes...

" Miért, te mit részesítesz elõnyben a magánbirtokkal szemben? "

a piramis játékát :-D amit mindjárt le ír ezeregyedszere is.

szerintem fizetnek, de en elso napon feltolom maxra...vazall es zsoldos seregre tamaszkodom

De a vazallok alapból nem fizetnek adót, csak ha elfogadom a törvényt, ugye?
Miért, te mit részesítesz elõnyben a magánbirtokkal szemben?
orokosodesnel adj templomot a tobbieknek ez kizarja oket az orokosodesbol...ilyenkor viszont gaz ha az egyetlen orokos meghal...az, hogy a privat birtokok elvesznek meg zavaro de szinte tokmindegy...foglalsz uj teruletet es amugysem azon kellene hogy alapuljon az erod...a vazallokkal meg nem baszakodunk mert nem adnak katonat,adot es lazadnak is...

az nem az en jatekom...en egyiptommal kezdtem meg...20evet jatszottam akkor volt meg a terkep 90-95%a...de azt normalon toltam a regi verzioval igaz azota en is sokat fejlodtem

Meg kell változtatni az öröklésre vonatkozó törtvényt. Az elsõ szülött vigyen mindent. Nyilván ez sokaknak nem fog tetszeni (pl akiket így már ki is zártál öröklésbõl).

Helló!
Az örökösödési problémákra ti tudtok valami hasznos megoldást, a folyamatos orgyilkosságokon kívül?
867-ben kezdtem a játékot magyar törzsfõként, mikor az uralkodóm meghalt, mér enyém volt a krími és sarkeli hercegség. De az örökösök között ezt jól szétosztotta a gép. Az én karakterem kapta a sarkeli hercegséget, a másik a krímit, a harmadik 2 megyét. Na a 3. örököst kinyirattam, a másodikat árulóként börtönbe zárattam és elvettem a birtokait. Rá egy évvel az uralkodó meghalt és a két gyerek között megint elosztották a két hercegséget.
Ez így rohadt idegesítõ mert az összes hódításomat a gép elveszi tõlem trónutódláskor.
Van valami tippetek?
Pocoksary honnan volt annyi casus belid,hogy ezt megcsináld?(én most 1.091-el játszom) Mert az én hódításaimat mindig a casus beli hiánya lassítja le.
A másik:
Az arabok nálam néhány évtized alatt darabokra esnek a belharcok miatt. Idõnként kiemelkedik egy-egy nagyobb birodalmacska de az is hamar felaprózódik és így túl könnyû szétverni õket.Ráadásul mindig nagyon nagy a dekadenciájuk. van valami mód rá,hogy kicsit komolyabb ellenfelet jelentsenek?
Elar mentését amikor néztük a vazallok kielégítésével a 11k katonáról 20k-ra, zsoldosok felvételével 28k katonája lett...2,5szeres haderõ, ami eszméletlen különbség és rengeteg lehetõség nyílik meg...az elõbbi ugyanez

ha építkezel, akkor költöd a pénzed, ha költöd,akkor kevesebb lesz és nem jut annyi zsoldosokra, címek elbirtoklására,claimre...tehát lassulsz, nagyon belassulsz, ha lassú vagy,akkor kevesebb területet gyûjtesz és így kevesebb szétosztható területed lesz,tehát a vazallok kevésbé szeretnek, ami kicsiben kevesebb katonát (és adót) jelent, nagyban pedig lázadást, katonai potenciál nullázást és gameover veszélyt, tehát csökken a harmadik féllel szembeni potenciálod, kicsi maradsz és a maradék erõdet is a belviszály köti le...

számokban szemléltetve...van 500 saját katona + 500 vazall sereg...építkezel én zsoldost veszek fel a pénzbõl...neked lesz 600 saját katonád (ez 1-2 épület) és 500 vazall (tehát 1100 össz), nekem lesz 500 saját, 500,majd földosztás után 1000, ha lemegy a málusz, akkor 1500 vazall és 1500 zsoldos (kb. ennyi jön ki az 1-2 épület árából) tehát összesen: 2500, 3000, 3500...ez a különbség az, ami lehetõvé teszi, hogy nulláról elindulj az egy majd a kettõ felé...pofonegyszerû és eddig még mindig mûködött...azt hozzá sem teszem, ha még 1-2 körig te építkezel én a megnövekedett erõmmel támadok, akkor a különbség óriásira nõ...én countból kiindulva 20 év alatt császár vagyok 100k katonával te pedig 2k katonával nézed a kimaxolt épületeket ugyanennyi idõ alatt, feltéve ha a szomszéd le nem igázott már addigra

amúgy meg nem is érdemes építkezni...

AnuluWork
Értem én, de nem erre gondoltam. :(

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Pluskast
Elvileg építenek automatikusan. Mivel ugye a váradinak a városaidnak és a templomaidnak is van "vezetõjük". Ha ezeknek megfelelõ nagyságú pénz áll a rendelkezésükre akkor elkezdenek építkezni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

AnuluWork
Ne haragudjatok, de nincs valami autobuild mod? Ami ha van pénzed, folyamatosan építi az épületeket a provinciában, és még jóvá se kell hagyni?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

az ingerszegény környezetben elég kevés inger ér...ez nem is vitás :)

hmmm...egyiktõl sem vagyok elájulva...200-300 év alatt a térkép fele jött össze a többségnek...ráadásul hercegként kezdett a többség, talán ez az egyetlen érdekes:
kép
1066-ban kezdett, csak az nem derült ki mivel...ha nagy országgal akkor lassú, hercegként nem rossz, de ha count,akkor érdekes igazán...meg persze a nehézség sem mindegy ahogyan a verziószám sem...ha fel van nyomva minden patch, dlc és nincs mod, de very hard és count, akkor ez a 80+ év nem rossz...de kipróbálom én is ha lesz egy kis idõm

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?588410-Post-your-CK2-empire!/page85&s=3e490078e807c13a1456e01bd79199c7

Ezen az oldalon játékosok által létrehozott birodalmak vannak.
Van akinek az egész térképet sikerült elfoglalnia.
Muki100
Igen, Old Gods.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Teljes térkép... jó vicc :)
Nekem még azzal is gondom van, hogy Gemer (Gömör) uraként hogyan legyek herceg. Egyszerûen próbáltam már ki tudja hány féle módon, de nem vagyok képes feljebb lépni (pedig én birtokoltam a hercegség 2/3-át is de úgy sem ment).
jól gondolom hogy dlc kell a 867 es kezdéshez?

Muki100
867-nél nem lehet, 1066 után tudod állítgatni.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

A játék 867. jan. 1-én kezdõdik és nem is lehet állítani a dátumot, vagy csak nekem nem állítja, mikor rákattintok?
kíváncsi vagy 1.101-ben mi a legrövidebb idõ ami alatt el tudnám foglalni a teljes térképet, meg persze mivel és milyen kezdõdátummal...sajna itt truceon keresztül csak limitálva lehet ütni...szóval elég lassú lenne

ti nem akartátok elfoglalni a teljes térképet?