Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pont ez az :) régebben talán pluskat már mondta ez nem erre lett kitalálva :) A rendszer nem tud mit kezdeni a módszerrel ahogy játszol :)
Ráadásul okosan is csinálod. Másképp, bármennyire is leegyszerûsítve mondod hogy nem csinálsz semmi különöset nem mûködne. Én se csinálok semmi különöset :D viszont a hatékonyság messze nem az amit te összehozol :)
Ráadásul okosan is csinálod. Másképp, bármennyire is leegyszerûsítve mondod hogy nem csinálsz semmi különöset nem mûködne. Én se csinálok semmi különöset :D viszont a hatékonyság messze nem az amit te összehozol :)
ez a bizanci jatek egyre jobb...a harom arabbal pont egalban vagyunk a b.csaszarral...2 vs 3 es nem mehetek neki a fonoknek sem...ket honvedohaborut mar megnyertem neki ellenuk
megneztem...a csaszar befogadja a barbart 1066ban...szoval nem nagy tortenet...ha meg alacsonyabb barbar vagy akkor ugyis elveszi a terkadat mert nem te vagy a fonok szoval nem rajtad mulik....de meg melyebben nem foglalkoztam vele
nem igazan ertem, hogy mit jelent amit irtal:-D
de claim mindig van...max. nem arra ami a legjobb lenne...ha eros vagy egyedul is es nincs szukseg a fonokre, akkor legyel fuggetlen...a bizanci jatekban pl. meg mindig vazall vagyok pedig el tudnam kergetni a piszkot...a tronra ugysem lesz claim, de az a teny hogy direkt modon nem tudnak kulsosok hadat uzenni es bekesen tamadhatok meger annyit hogy vazall maradjak...en egyedul birom a csaszarsag 40%at...igy nagylazadasok sincsenek ellene szoval van egy eros vedom aki meg foglalgat is terkat maganak amibol en is el tudok venni ha mas vazallnak kiosztja es szerzek ra claimet...tehat hasznalom a vedoerejet mikozben belulrol zabalom fel a birodalmat...nem olyan rossz ez...foleg sok az arab akik elpofatlankodnanak ha bizanc gyenge lenne...igy meg uthetem oket sorban... ha az en terkamert tamadjak meg ot akkor meg mindketten hadba szallunk...tehat biztos a gyozelem...mindketten profitalunk...ha veletlenul meg lesz claimem akkor egy az egyben atveszem a szuperbirodalmat
de claim mindig van...max. nem arra ami a legjobb lenne...ha eros vagy egyedul is es nincs szukseg a fonokre, akkor legyel fuggetlen...a bizanci jatekban pl. meg mindig vazall vagyok pedig el tudnam kergetni a piszkot...a tronra ugysem lesz claim, de az a teny hogy direkt modon nem tudnak kulsosok hadat uzenni es bekesen tamadhatok meger annyit hogy vazall maradjak...en egyedul birom a csaszarsag 40%at...igy nagylazadasok sincsenek ellene szoval van egy eros vedom aki meg foglalgat is terkat maganak amibol en is el tudok venni ha mas vazallnak kiosztja es szerzek ra claimet...tehat hasznalom a vedoerejet mikozben belulrol zabalom fel a birodalmat...nem olyan rossz ez...foleg sok az arab akik elpofatlankodnanak ha bizanc gyenge lenne...igy meg uthetem oket sorban... ha az en terkamert tamadjak meg ot akkor meg mindketten hadba szallunk...tehat biztos a gyozelem...mindketten profitalunk...ha veletlenul meg lesz claimem akkor egy az egyben atveszem a szuperbirodalmat
a masodik blama az szokott lenni, hogy nem rpgzek mert csak buta modon tamadok...es a jatek igazabol nem is erre van kitalava...minden rpg elemet maximalisan kihasznalok ami kell a katonai sikerhez, de valoban nem erdekel, hogy a 28. udvaroncom mit csinal
milyen exploitokra gondolsz? kulonos dolgot nem csinalok...tamadok..igaz fut&fat...
csak tudnam hova menekulhetnek elole...bar ha elfogad vazallkent akkor nyertem muhaha
most bizanci count vagyok...italiaban a csizma sarka vagyok en...valoban nehezebb, nincs sok celpont es penz se, lassan 30ev is elmegy...de mar megoldottam...van 150terkam es 25k katonam...mindezt onerobol, nem a csaszar tapolt...meg kicsit lotyogok vele aztan meg nezem azokat barbarokat...bar elsonapos haduzi nem annyira bulis a csaszartol...de amig ki nem kaptam addig minden nyitva
Hat az nincs,bar meg nem is probaltam gyartani(itt is csak annyi h kovetelesek allitasa es a fovarosahoz rakom az emberem?)
A legszornyubb h nem engedi h behazasodjak,ill. a frakcioknal se tudom magam jelolni.
Szornyu,pedig mar le tudnam nyomni!
A legszornyubb h nem engedi h behazasodjak,ill. a frakcioknal se tudom magam jelolni.
Szornyu,pedig mar le tudnam nyomni!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a játékhoz jött-e valamiféle mod, ami kijavítja ezt a förtelmesen szar térképet? Elég kiábrándító, hogy a lengyel-török barátaink szerint a Maros a Dél-Kárpátokból ered, és Temesvár környékén folyik bele a Tiszába.
Nem érdemes. Pocoksárinak kisujjában van a játék. :) Még a paradox sem tud olyat csinálni ami neki nehéz lenne :)
Ráadásul hamar megtalálja az exploitokat is :) Van ilyen is :)
Ráadásul hamar megtalálja az exploitokat is :) Van ilyen is :)
Akkor kezdjél 1066-ban pogánnyal. Mondjuk pomeránia vagy valami litván. Ha az is könnyû akkor nézzél másik játék után:)
ha nincs claimed akkor sajat jogon nem tudsz, csak mast tamogatva (tehat mas lesz az uralkodo ha nyersz)...ez utobbinak tul sok ertelme nincs, csak ha rossz a viszonyod az uralkodoval es ugy ertekeled, hogy az uj majd tapolna teged, de legalabbis nem baszogatna annyit mint az elozo...en spec. csak akkor tamadom a fonokom ha sajat magamnak tudom megszerezni a tront...ami erdekesebb ha te vagy az orokos, akkor inkabb orvgyilkoltatom...lettem mar gyilokkal csaszar
Kevesebb kötelezettség, háborúzhatsz más saját nemesekkel, nagyobb sereg marad meg, stb.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Haborut az uralkodo ellen hogyan tudok kezdemenyezni(persze a koronaert),csak mert a frakcioknal nem tudok olyat inditani ahol engem akarnanak uj kiralyuknak?!
en mar voltam minden...angol, francia, nemet, cseh counttal is probaltam mar...kb. 10 ev alatt en lettem a fonok es utottem parat a kornyeken oszt vege...az, hogy kiralykent vagy countkent kezdek annyit szamit, hogy kicsit kesobb leszek megallithatatlan...vannak mondjuk kifejezetten nehez kezdohelyek, de a jatek nem tipor el, mindig oda lehet valakihez dorgolozni, aki kihuz a bajbol...
Vazalluskent miert jo nekem a lower crown authority?
Ez segit abban h vegre vazalluskent kozelebb keruljek a kiralyi szekhez?
Mert mar gazdag vagyok es teruleteim is szepen gyarapodnak,de nem engedik h behazasodjak a kiralyi csaladba,ma eselyt meg eddig meg nem lattam a tronig... :(
Ez segit abban h vegre vazalluskent kozelebb keruljek a kiralyi szekhez?
Mert mar gazdag vagyok es teruleteim is szepen gyarapodnak,de nem engedik h behazasodjak a kiralyi csaladba,ma eselyt meg eddig meg nem lattam a tronig... :(
Játsz 1066-tól valahol Európa nyugati, vagy középsõ részén, vagy bizáncban. Kezd egy egyetlen területet irányító counttal. Máris ott a kihívás. A játék erre lett kitalálva. Ott érdemes politizálni, beházasodni, és nem könnyû a saját vallásúak ellen CB-t szerezni. Akkor egy jó kis feudális játékot kapsz, és örülni fogsz, ha végre összeraksz 4-5 területet.
A muszlimokkal, kalmárokkal, és paganokkal való játék lehetõsége ugye csak a DLC-kel jött ki. Nem is sikerültek olyan jól, mint az eredeti motor, és kevésbé színes ez utóbbikkal a játék.
A muszlimokkal, kalmárokkal, és paganokkal való játék lehetõsége ugye csak a DLC-kel jött ki. Nem is sikerültek olyan jól, mint az eredeti motor, és kevésbé színes ez utóbbikkal a játék.
A lootolas meg ugy hulyeseg ahogy van...kikuldod a katonat, hajot (es persze te vagy a vazallok fentartjak), hogy kapj penzt mikozben azt a teruletet el is foglalhatnad (amiert szinten jar penz), ami noveli az adot, a seregletszamot es a vazallok is orulnek, mert az ovek lesz...komolyan nem ertem mi ebben a biznisz
Ezzel a vad rohamozassal sokszor elobb nyerek minthogy a fosereggel talalkozhatnek...harc utan most azt latom, hogy kapok katonai tech pontot amivel meg fejlettebb lehetek...minden de minden afele mutat, hogy minel vadabbul tamadjak, mert annal erosebb leszek...azt nem is mondom, hogy az elejen 1es varakat kell elfoglalni, mig kesobb magadabb szintueket, szoval minel elobb tamadsz annal konnyebb...osszefoglalva a simcitizes, epitkezes meg a hazassagal terkat szerzunk megoldasok nem a leggyorsabbak...ut ut ut es gyoz
En spec ugy tamadok hogy elinditom a zsoldos/allando seregeket az ellenfel minel magasabb rangu tartomanyara es erkezes elott 2 nappal hadat uzenek...o gyorsan hadbahivja a seregeit (ezzel kiuriti a varvedelmet) es vesz zsoldost, de ezek 0 morallal vannak szoval helybol lemeszarlom oket, amivel gyakorlatilag ellehetetlenitem a vedekezeset es gyujtok egy csomo pontot az elszamolashoz...tehat az elejen nyerek...onnantol csak behivom a vazallik seregeit es gyors rohammal behuzok par tartomanyt es ennyi
Igazan beepithetnenek valami feket, ami kicsit korlatozza az agresszort...eu3ban a nagyok garantaltak a kicsiket ill. felhivtak a figyelmem, hogy ha megtamadok valakit,akkor ok is hadba lepnek ellenem...nem volt persze ez sem eleg, de itt ha talalok egy gyengebbet (es azt mindig talalok) akkor beutom aztan az eggyel erosebbet es igy tovabb...raadasul az invazios cb irgalmatlanul eros ugyanugy csaszarkent az, hogy kiralysagokat tudsz egyben lenyelni...gyakorlatilag 2-3invaziot megnyersz es mar papiron is messze te vagy a legerosebb
Ami kicsit fura az az epitkezes, hiszen rengeteg penzbe kerul, amit ugye zsoldosokra is tudsz kolteni es ujabb terkat elfoglalni...ha meg nagy vagy meg nagyobb vagy akkor az hogy az utolso fillered betolod epitkezesre es ezzel a birodalmad 0,1%kal erosebb nem tunik hatalmas elonynek...egyedul a trade post felhuzasa erheti meg talan kereskedo allammal...radasul a vazallok ugye epitkeznek, tehat te is elvezed annak a hasznat mikozben egy kosza aranyba sem kerul
Es nekem miert nem volt lojalista frakciom? 100on imadnak mind es meg egyszer sem lattam ilyen frakciot
Az nem küzd. Egyszerûen csak támogat. Ha valaki fellázad, akkor rájuk bizton számíthat a liege.
A liege Loyalists frakcio miert kuzd?
Az adot maxon kapom, a katonat szinten...mindent megszavaznak is baromira imadnak...aztan ahogy no az orszag a korabbi nagy vazallokbok lesznek a kozepesek, kicsik ekkor egyszeruen egyesitem oket egy magasabb cimu vazall uralama alatt...nincsenek barok vagy varosok akikkel foglalkoznom kell...kiraly beosztottaim vannak, akik komplett kitalysagokat kaptak tolem...elotte meg herecegek voltak...pofonegyszeru...minel kevesebb a vazall annal kevesebb gond van veluk es annal veszelyesebbek a kulfoldi orszagokra
Pedig a vazallokat nagyon egyszeru lecsititani...a kis vazallokat odaadod a a nagyoknak, adsz nekik valami cimet pl. Lovaszmester az uj teruleteket meg szetosztod koztuk...a budos eleben nem kell foglalkozni veluk...nekem 6-7 vazallusom van, ezek osztoznak a 750 terkan...eleg erosek ahhoz, hogy maguk tamadjak a tobbieket, szoval neha kapok ugy teruletet, hogy tenyleg semmit sem kell tennem erte...
kipróbálta már én is a game of thrones modot, még nagyon kezdõ vagyok mert pár napja vettem meg a gamet mikor akciós volt a steamen, Magyarországgal nem igazán megy mert very easyn is fellázad az egész ország bármit is próbálok csinálni :D itt viszont Északkal aláztam bakker, olyan jó vo't hogy behajnalodott és észre se vettem :D
Igen, ezt egy kicsit elrontottak. Ha a játékos át tud billeni egy viszonylag könnyen elérhetõ ponton, akkor nagyon gyorsan övé a világ. Mindenkinek annyi CB-je van, hogy mindig van hová menni. Nincs kiegyensúlyozva, de erre a korra azt hiszem nem is ez volt a cél.
A magyarokkal átbillenni sem kell, szimplán táposak.
Ha majd játszok, akkor maradok az 1066 kezdésnél.
A magyarokkal átbillenni sem kell, szimplán táposak.
Ha majd játszok, akkor maradok az 1066 kezdésnél.
Lement meg par ev...lombardia,aquitania,bulgaria, egyiptom meg par kicsi meg elesett...ennyi volt...
Elkezdtem en is magyarokkal...behuztam a karpat medencet, horvat-szlavon reszt, bajorokat, east franciat, italiat (meg a papai allamot) es gorogorszagot bizanctol...9ev alatt very hardon es meg csak nem is voltam agressziv...vicc
Srácok! Felfedeztem tegnap este egy nagyon jó kis dolgot!! A seregetekkel tudtok csak simán fosztogatni és pénzt szerezni úgy, hogy nem is üzentek hadat! A dolog a következõképpen mûködik. Ha a seregedre rákattintasz felül látsz egy kis bárd ikont. arra kattints rá, ezáltal kiadod a loot parancsot. Menj rá bármely olyan tartományra ami nem a tiéd és egybõl elkezded ostromolni a területet. Ha befejezõdött az ostrom akkor nem elfoglalod hanem kirabolod azt. Így pénzt tudsz szerezni. Sõt én tudtam relikviákat is szerezni ami növelte a képességeimet. Annyiban azért vigyázni kell, hogy így az idegen ország uralkodójával és báróival ellenséges viszonyba kerülsz, azonban ha kivonulsz az országból akkor a diplomácia menüben meg tudod nézni, hogy még hány napig ellenséges veled. Tegnap egy rakás pénzt összeszedtem így:)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Az feltûnt már valakinek, hogy 867-ben a magyaroknak nincs lovasíjásza? :D
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Hát ez nem jött össze. Ahogy szabadságot adtam a keletieknek, és átváltottam rájuk, a Magyar királyság azonnal hadat üzent, és a 12K seregével ledózerolta az én 3k-mat :)
Bár most azt is megteheted, hogy kiválasztasz egy török népet keleten, és lenyomod bizáncot :)
Nem is tudom mivel kezdjek.
Nem is tudom mivel kezdjek.
Játékkoncepció:
Magyarokkal kezdve természetesen elfoglalom a Kárpát-medencét, majd az egyik unokámnak odaadom az összes címet a Kárpátoktól északkeletre.
A Kárpát-medencében megalapítom a Magyar királyságot, felveszem a kereszténységet, majd visszatöltöm a játékot, és a továbbra is pogány keleten maradt országgal folytatom, és letarolom Kelet-Európát.
Szerintem mókás lesz.
Magyarokkal kezdve természetesen elfoglalom a Kárpát-medencét, majd az egyik unokámnak odaadom az összes címet a Kárpátoktól északkeletre.
A Kárpát-medencében megalapítom a Magyar királyságot, felveszem a kereszténységet, majd visszatöltöm a játékot, és a továbbra is pogány keleten maradt országgal folytatom, és letarolom Kelet-Európát.
Szerintem mókás lesz.
Szerintem úgy lett volna érdekes, hogy a pogány területeken eleve csak mobil táborok legyenek, vagyis úgy foglalhatsz el újabb területeket hogy a régebbiek lakosságát kiüríted és rázúdítod.
Így ilyen amõba-szerûen csúszkálhattak volna a keleti népek egymás körül, meg egész népvándorási hullám indulhatott volna meg ahogy minden nép egymás mögött egyet lép nyugatra.
Az meg még érdekes is lehet ha aztán végül máshol telepednek le mint történelmileg.
Így ilyen amõba-szerûen csúszkálhattak volna a keleti népek egymás körül, meg egész népvándorási hullám indulhatott volna meg ahogy minden nép egymás mögött egyet lép nyugatra.
Az meg még érdekes is lehet ha aztán végül máshol telepednek le mint történelmileg.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Basszus vmit nagyon beneztem ,mert elfogadta!(ugy h nem is vilagitott az az opcio):(
Koszi es bocsi!<#worship>#worship>
Koszi es bocsi!<#worship>#worship>
Ezt en is igy gondoltam,de a 3 lehetosegbol csak ketto valaszthato(a totalis megadas ,amiert kirobbantottam a haborut az nem),de jartam mar igy akkor is amikor 1 huberesem lazadt fel,akkor is teljes vereseget szenvedett,bevettem a varat,es ugyanugy nem jelent meg ez a 3. lehetoseg. :/
Igen mondjuk ez így kicsit fura. Én tuti, hogy nem így csináltam volna. A magyarok esetében pl a Kárpát - Medencére raktam volna egyedül a befoglalható területet, a többire viszont amolyan loot féleséget csináltam volna. Mondjuk ok elfoglalod az adott területet de az hamar kiválik, független lesz mivel ugye ezek a népek (magyar, viking ) csak rabolni mentek, tartósan nem maradtak ott ( Ok talán a vikingek igen, de nem nagy számban és nem ez volt a jellemzõ), viszont mondjuk sokkal több pénzt kaphatnál a kirabolt területek után és mondjuk el tudod fogni az ottani nemeseket akik után zsíros váltságdíjat kaphatsz. Egyébként ami még tetszett tegnap, hogy nyugatról folyamatosan jönnek a hittérítõ papok és mindig mindegyiket elfogom és vagy kivégeztetem vagy váltságdíjat kérek értük :)
Ha eléred a 100 százalékot, akkor ha bemész a diplomáciába, és békét akarsz vele kötni, akkor automatikusan elfogadja a békét a te feltételeiddel. Nem kell várni, hogy õ jöjjön behódolni, te diktálsz.
Haboruban,ha lenyomjak az en foseregem gyak. azonnal vegem.Viszont,ha en teszem ezt az ellenseggel semmi,sot elfogalalom a fobb varait mar reg 100%-an allok a csatakban vele szemben,de evek uatan sincs semmi uzenet tole h feladna.En meg szepen csendeben tonkrem1ek,vagy fellazadnak a parasztok otthon.Van vmi kulcsmomentum h 1 haborut hogyan kell vegleg megnyerni?
Azért Konstantinápolyt se hagy ki :)
Nekem viszont rossz kulcsot küldtek, az elõbb cseteltem velük. Szívás, de állítólag egy órán belül megkapom a rendeset.
Azért nem bántam volna, ha valamiféle vándorlást beraktak volna. Mert ez nem tetszik, hogy megindulnak keletrõl, de otthon is minden a magyaroké marad. Valami olyasmi jobban tetszett volna, hogy van egy "honfoglaló" CB, és az elfoglalt terület, valamint a régi két külön állammá válik.
Ez túl erõs.
Ez túl erõs.
Ja ami még érdekes. A befoglalt városok, várak és templomok után elég komoly pénzeket kaphatsz. Minden egyes tartománynak megvan a saját "zsákmány" értéke, magyarán, hogy egy elfoglalással mennyi pénzt tudsz rabolni. Új funkció, hogy a diplomacy-ban van olyan lehetõség, hogy ágyast tartasz magadnak. Ezek ugyanúgy örököseid lesznek, szóval nem fattyúk. Az érdekesség még ehhez kapcsolódóan, hogy ha pl egy várat várost stb-t ostromolsz és annak az élén nõ van és foglyul ejted, akkor megteheted vele, hogy az ágyasoddá teszed :)) Ami negatívum számomra viszont, hogy pogányként az öröklési rendet csak agnatic - cognatic-ra vagy csak cognatikra teheted, illetve low crown authority-n kívül nem tudod feljebb tornázni. Szóval a sok fiú gyermek az itt nagy bajt tud okozni.
Én megvettem tegnap. Javaslom, amúgy mindenkinek, hogy a paradoxos játékokat inkább gamers gate-rõl vegye meg. Annak nincs köze a steamhez. Ami a játékot illeti. Tegnap este fele kezdtem el egy haverommal. Természetesen a magyarokat választottuk. Nos ami azt illeti igen, baromi táposak. Alapból van egy 10 ezres sereged aminek a fenntartás totál ingyenes. A nyugati ellenfeleidet viszonylag könnyen le tudod gyepálni. A bolgároknak az elején van egy kb 5800 fõs fõ serege ezt a 10k seregeddel meg a vazallusaid illetve a saját seregeddel kiegészülve úgy 12k-ra , simán letolod. Ráadásul minden országra, országrészekre tudsz inváziót indítani és ráadásul ha még olyan területeket is befoglalsz ami nem az adott elfoglalni kívánt területhez tartozik, akkor még azt is megkapod a végén. Mint mondtam a Bolgárok nagyon könnyûek. Rájuk nyomsz egy invasion of Hungary-t és fél Magyarország a tiéd. Utána van még pár kis hercegség amiknek a serege jó ha fejenként kiteszi az ezer fõt. Ezután már csak a Nagy Morva fejedelemség van de azt sem nagyon nehéz legyõzni, max egy kicsit tovább tart (nálunk szövetséget kötött Bulgáriával, de nem volt olyan vészes). A horvát fejedelemségek szintén gyerekjáték. Ha megvan az összes történelmi Magyarországnyi területed akkor megalapíthatod a magyar királyságot. Ennek az elõnye, hogy egyrészt még mindig nem leszel keresztény, az addig vegyes cseh horvát és avar nemzetiségû területek egy csapásra magyarokká válnak és a vegyes keresztény - pogány eloszlású vallás is egy csapásra pogány lesz. Ami viszont a legdurvább, hogy a gép odavág hozzád 40 ezer katonát totál ingyen! Tegnap úgy fejeztük be a játékot, hogy miénk volt egész Magyarország, Horvátország, Etelköz, a Krím, Moldávia és Havasalföld plusz Lengyelország egy része és Csehországból egy tartomány. A szép a dologban, hogy mindezt úgy értük el, hogy mikor befejeztük a játékot csak akkor nyotunk rá próbaképpen erre a Kingdom of Hungary eventre, szóval az a 40k hadsereget még csak most kaptuk meg :) Azt hiszem most legyepáljuk egész Nyugat - Európát :)
A steam meg mindig nem engedi tolteni. Szivas, par embernel ez van. Na majd holnap, ha lesz idom. Remelem nem a kulcsommal van baj. Mindenesetre a direct2go t inkabb keruljrtek.
Még nem, de elsõ beszámolókból úgy olvasom hogy a Madzsarok nagyon túltápoltak, Egyetlen CB-vel kész a honfoglalás, ami után megtarthatják Levédiát, a pogány reformációhoz szükséges 3 szent helybõl 2-t alapból megkapnak, és a Kárpátia Birodalom nagy része is már le van fedve, így még amikor AI vezérli, akkor is egy hatamas Hungaryblob lesz mindig keleten.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X