Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen problémám még nem volt 😊 Rendszerint, hercegként mindig a vesztes koalícióba léptem be, jó magyar szokás szerint 😊
Valamit nem értek; a korona fennhatósági törvények nem egymásra épülnek? Mert a közepesnél nem háborúzhatnak a nemeseim, de az egyedüli öröklés miatt magasra kellett mennem. A nemesek meg rögtön elkezdtek háborúzni és nem is akarják abba hagyni. A magas fennhatósági törvénynél nem érvényes a háború tilalom?
Illetve, ha már elkezdték az egymással való csesztetést, hogyan tudom megrendszabályozni õket? Kerestem a velük való kommunikációs lehetõségek között, de semmi olyasmit nem találtam, ami ezt segítené.
Illetve, ha már elkezdték az egymással való csesztetést, hogyan tudom megrendszabályozni õket? Kerestem a velük való kommunikációs lehetõségek között, de semmi olyasmit nem találtam, ami ezt segítené.
Ajjaj, azt hiszem ezt elkapkodtam... 897-et írunk és megalapítottam a Kárpátia Császárságot. Gondolom most mindenki majd az én bõrömre fog pályázni. Már csak azt kéne valahogy megoldanom, hogy keresztény legyek, mert nekem, pogányként, pont az erõs hatalmak nem akarják a fiamnak adni a lányukat. A táltosom mindenesetre Rómában bûvészkedik, meglátjuk mi lesz.
Két opció volt. Az egyik a függetlenség, de nem ezt választottam. Pár vármegyével nem láttam reális esélyét a talpon maradásnak. A másik a hûbérúr megdöntése. Itt az szerepelt, hogy ha nyerek, akkor én állíthatok új királyt. Nem így történt, azért is kérdem, hogy megy ez, mert még csak nem is rokonom, aki király lett (mondjuk, nem sokáig, de a teljes sztorit majd a szokásos frissítésben írom le).
Sokféle lehet. Ha frakciók közötti háború akkor ott van megjegyzés ki a várományos. Ha hûbéresként kezdesz háborút akkor szerintem elsõ szinten a függetlenségedért küzdesz.
És egy kérdés: ha hercegként háborút indítok a hûbérúr megdöntésére, aki történetesen Magyarország királya, a szöveg azt írja, hogy siker esetén én jelölhetem ki az új királyt, a valóságban viszont ha nyerek, egyszerre csak új király lesz. Ez mi alapján dõl el, hogy ki lesz az új király? Mert még csak nem is az én hûbéresem, szóval láthatólag nincs közöm hozzá.
Kopiati, azt nem értem, miért nem keresel segítséget áldozatos munkádhoz a magyaritasok.hu fórum részében? Ha ott találnál egy-két segítõt, biztosan sokkal gyorsabban tudnál haladni. Vagy például õk lefordíthatnák a kiegészítõket (Old Gods pl.)
Nyilván a játék célja minél elõrébb juss 😊
Nyilván a megilletõ jogok mint hûbéres nagyobb mint a grófé, több területed is lehet. A német-római birodalomban szavazásra jogosult is ezáltal lehetsz. Valamint a házassági szerzõdéseknél is elõny, birtokaid száma is több lehet ezáltal. Meg van még pár elõnye ami nem ugrik most be.
Nyilván a megilletõ jogok mint hûbéres nagyobb mint a grófé, több területed is lehet. A német-római birodalomban szavazásra jogosult is ezáltal lehetsz. Valamint a házassági szerzõdéseknél is elõny, birtokaid száma is több lehet ezáltal. Meg van még pár elõnye ami nem ugrik most be.
Jó, hogy ha amint lehet hercegségeket csinálok és uralom, vagy sem? Most ezen vacillálok. Ha ugyanis nincsenek grófságaim, akkor kevés saját katonám lesz és jobban rá vagyok utalva a hûbéresekre. Plusz még a hercegi hûbéresek hajlamosak nagyon elszemtelenedni. Viszont csak össze kéne fogni hercegségekkel a grófságokat...
Milyen vitathatatlan elõnyöm származik a hercegségekbõl, ami miatt ajánlott lehet a létrehozásuk?
Milyen vitathatatlan elõnyöm származik a hercegségekbõl, ami miatt ajánlott lehet a létrehozásuk?
Aki most akarná megvenni a Greenman gamingen a Collection (21DLC) 75% off + a GMG20-ZB5D1-93X49 kóddal újabb 20% kedvezmény ---> így 16 Euróért jó vétel szerintem.
Ráadásul az Old Gods új DLC-t így az elõbbi vásárlásáért kapott 2.1 Euró bónusszal + a fenti kóddal már 3.90-ért a magadévá teheted :-) Így akár az Etelközi magyarokkal is kezdhetsz 867-ben :-)
Ráadásul az Old Gods új DLC-t így az elõbbi vásárlásáért kapott 2.1 Euró bónusszal + a fenti kóddal már 3.90-ért a magadévá teheted :-) Így akár az Etelközi magyarokkal is kezdhetsz 867-ben :-)
Köszönjük a fordítás-frissítést!
Én is frissítem a magam történetét.
I. Menyhért (1237-1260)
Menyhért viszonylag késõn, 36 évesen örökölte meg a Pest hercege címet. Összetett személyiség volt. Mûveltségéhez gyakorlati érzék párosult, ezért jól bánt a pénzzel. Mértéktartó és igazságos is volt. Ugyanakkor volt egy sötét oldala is: ambíciók fûtötték, szívét irigység fullasztotta mások sikerei láttán, ellenfeleivel pedig kifejezetten kegyetlenül bánt. Emellett ágyában bizony a férfiakat is szívesen látta.
Az új herceg Szatmár és Szolnok megyék uraként fogott hozzá a hercegesdihez, és elsõ intézkedéseivel (ajándékokkal, tisztségek osztásával) a hûbéresek jóindulatát igyekezett elnyerni.
A történelem kereke nem sokáig hagyta unatkozni õt. Hamarosan kitört a szokásos Mindenki Mindenki Ellen: a királyt támadták az urak, és Menyhért hercegségéért is elkezdõdtek a csatározások. Mindezek tetejében, épp amikor a legszétszabdaltabb volt az ország, 1239-ben keletrõl feltûntek Batu kán tatár hordái.
Menyhért volt az egyetlen, aki jelentõs ellenállást tudott tanúsítani a tatárok ellen. Kecskemét mellett a Templomosok lovagrendjének csapatával kiegészített serege felmorzsolta a tatárok egyik hordáját, de sajnos hamar ott termett a tatárok 25 ezres fõserege, akik legyõzték Menyhért hadait.
Szerencsére a tatárok, amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is mentek. Annyi hasznuk volt, hogy az egymással csatározó nagyurak seregeit is megsemmisítették. Így Menyhért védekezõ háborúi 1241-re mind gyõztesen zárultak, nem kis dicsõséget szerezve neki. És nem utolsósorban: az ellenszegülõ sárosi, csongrádi és kolozsi grófoktól elvette azok tartományait, utóbbi kettõt ki is végeztette. Így máris öt vármegyét igazgatott.
1245-ben meghalt Béla király. Helyét lánya, Zsanett foglalta el. Ám (nem meglepõ módon) Felvidéki Borisz hercegnek is lett ehhez pár szava. Menyhért a többi fõúrral tartva Borisz mellé állt, aki 1249 júliusában gyõzedelmeskedett, és hûbér-úrhölgyét, Etelt ültette a magyar trónra.
Etelnek ekkor már csak egy fia élt, akivel Menyhért gyorsan eljegyezte saját, Erika nevû lányát. Számítása bevált, mivel néhány év múlva a fiú, Mateusz magyar király lett, az új hûbérúr tehát egyben võje is volt. Segítette is az ellene automatikusan kitört belháborúkban. A harcok évekig elhúzódtak, Menyhért egyre többet betegeskedett, végül 1260 augusztusában, 59 éves korában hunyt el. Birtokait és címeit egy szem fia, a történettudomány által egyelõre nem teljesen tisztázott körülmények között született I. Pál örökölte.
I. Menyhért pontjai: 3082 (Összpontszám: 23 169)
Én is frissítem a magam történetét.
I. Menyhért (1237-1260)
Menyhért viszonylag késõn, 36 évesen örökölte meg a Pest hercege címet. Összetett személyiség volt. Mûveltségéhez gyakorlati érzék párosult, ezért jól bánt a pénzzel. Mértéktartó és igazságos is volt. Ugyanakkor volt egy sötét oldala is: ambíciók fûtötték, szívét irigység fullasztotta mások sikerei láttán, ellenfeleivel pedig kifejezetten kegyetlenül bánt. Emellett ágyában bizony a férfiakat is szívesen látta.
Az új herceg Szatmár és Szolnok megyék uraként fogott hozzá a hercegesdihez, és elsõ intézkedéseivel (ajándékokkal, tisztségek osztásával) a hûbéresek jóindulatát igyekezett elnyerni.
A történelem kereke nem sokáig hagyta unatkozni õt. Hamarosan kitört a szokásos Mindenki Mindenki Ellen: a királyt támadták az urak, és Menyhért hercegségéért is elkezdõdtek a csatározások. Mindezek tetejében, épp amikor a legszétszabdaltabb volt az ország, 1239-ben keletrõl feltûntek Batu kán tatár hordái.
Menyhért volt az egyetlen, aki jelentõs ellenállást tudott tanúsítani a tatárok ellen. Kecskemét mellett a Templomosok lovagrendjének csapatával kiegészített serege felmorzsolta a tatárok egyik hordáját, de sajnos hamar ott termett a tatárok 25 ezres fõserege, akik legyõzték Menyhért hadait.
Szerencsére a tatárok, amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is mentek. Annyi hasznuk volt, hogy az egymással csatározó nagyurak seregeit is megsemmisítették. Így Menyhért védekezõ háborúi 1241-re mind gyõztesen zárultak, nem kis dicsõséget szerezve neki. És nem utolsósorban: az ellenszegülõ sárosi, csongrádi és kolozsi grófoktól elvette azok tartományait, utóbbi kettõt ki is végeztette. Így máris öt vármegyét igazgatott.
1245-ben meghalt Béla király. Helyét lánya, Zsanett foglalta el. Ám (nem meglepõ módon) Felvidéki Borisz hercegnek is lett ehhez pár szava. Menyhért a többi fõúrral tartva Borisz mellé állt, aki 1249 júliusában gyõzedelmeskedett, és hûbér-úrhölgyét, Etelt ültette a magyar trónra.
Etelnek ekkor már csak egy fia élt, akivel Menyhért gyorsan eljegyezte saját, Erika nevû lányát. Számítása bevált, mivel néhány év múlva a fiú, Mateusz magyar király lett, az új hûbérúr tehát egyben võje is volt. Segítette is az ellene automatikusan kitört belháborúkban. A harcok évekig elhúzódtak, Menyhért egyre többet betegeskedett, végül 1260 augusztusában, 59 éves korában hunyt el. Birtokait és címeit egy szem fia, a történettudomány által egyelõre nem teljesen tisztázott körülmények között született I. Pál örökölte.
I. Menyhért pontjai: 3082 (Összpontszám: 23 169)
az nem pótlódik újra ha jól emlékszem, ezért próbálj minnél több területet nyugatra tõled behúzni, mert északon és keleten nincs elég supply az egyes provinciákban és ezért erõsen fogynak ostrom közben a katonáid
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Magyarország létrejöttekor kaptam 25000 katonát. Most jórészt ezekkel harcolok, plusz saját és hûbéres katonákkal, ha kell; aztán feloszlatom a hûbéresek csapatait. Na most, ezt a kapott haderõt tudom visszapótolni? Mert fogynak szegények.
Azt láttam az egyik ellenfélnél, hogy kiírta mikor rávittem a kurzort, hogy kap utánpótlást. Én is kaphatok? Hova kell vinnem a csapatot, hogy ez megtörténjen?
Azt láttam az egyik ellenfélnél, hogy kiírta mikor rávittem a kurzort, hogy kap utánpótlást. Én is kaphatok? Hova kell vinnem a csapatot, hogy ez megtörténjen?
2.03 kompatibilis részleges magyarítás, immár a Sunset Invasion-el kiegészülve.
Letöltés
Letöltés
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
szövegben, van e esély vagy nincs. De most nem ugrik be teljesen, majd ránézek.
Hogyan jelzi? Én csak azzal találkoztam, hogy nem fog beleegyezni a házasságba. Vagy van más kijelzés is? Ez a magasabb szint, ez hol látszik? Egyáltalán ez mit jelent? Nem régen kezdtem és még nem minden tisztult le.
Persze a háború is megoldás utána belátóbbak. 😊 Mint anno az életben is volt.
A program jelzi az esélyeket amikor keresel. Valószínû a magasabb szintekhez kevés vagy még, néz körül az alacsonyabb uralkodók vagy hercegek között. Legalábbis én így csinálom. Vagy használd az eljegyzést korábban, az mintha jobban mûködne, mármint könnyebb lenne.
Hogyan tudnám rávenni az uralkodókat, hogy a koronaherceghez adják a lányukat? Árpád lassan kiöregszik és senki nem akar hozzámenni. De sajnos a többi herceghez sem...
Húha, köszi.
Ez esetben jó sok pénzembe fog kerülni, mire Konstantinápolyban és környékén felhúzom az összeset 😊
Ez esetben jó sok pénzembe fog kerülni, mire Konstantinápolyban és környékén felhúzom az összeset 😊
Kb. Igen.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy területen belül, ha több városom és mindegyikben megépítem az egyetemet, akkor az annyiszor hozzáadja a technológiához az x szorzót?
Az lenne a kérdésem, hogy egy területen belül, ha több városom és mindegyikben megépítem az egyetemet, akkor az annyiszor hozzáadja a technológiához az x szorzót?
Bal alsó sarok.
A steam kliensen belül jobb alsó sarok, játék hozzáadása -> termék aktiválás.
A játékhoz adott CD-kulcsot hol kell megadni?
Az Achievementeket ez után fogja aktiválni?
Az Achievementeket ez után fogja aktiválni?
Üdv!
Ha esetleg valakinek lenne kedve neten játszani az írjon rám nyugodtan, ki szeretném próbálni! 😊
Ha esetleg valakinek lenne kedve neten játszani az írjon rám nyugodtan, ki szeretném próbálni! 😊
Folytatom a mentésem történetét.
Eddigi karakterek:
I. (Bölcs) László (1066–1120). 3166 ponttal zárt, Erdély hercegeként területeit Torkkal, Szebennel és Temessel növelte.
I. Zsigmond (1120-1153). 4680 pontot szedett össze. Megszerezte Havasalföldet, majd magyar király lett.
II. (Nemes) Béla (1153-1171). 4444 pontot hozott a közösbe. Lemondatták a magyar trónról, Pest hercegeként az erdélyi tartományokat irányította, majd öröklés után a Havasalföld hercege címet is megszerezte. Élete végén sikertelen háborút viselt a magyar trón visszaszerzéséért, amelyet végül Mária dán királynõ nyert el, akinek nagyanyja I. László lánya volt.
II. Zsigmond (1171-1172). Rekord rövidségû, áldásos(nak nem nevezhetõ) uralkodása 207 pontot hozott a konyhára. Sok rossz tulajdonsága volt, nem is baj, hogy a szifilisz korán elvitte.
III. (Vasbordájú) Zsigmond (1172-1237)
III. Zsigmond 1185 októberében vált nagykorúvá. Kamaszévei alatt több nevelõt is elhasznált, végül, 16 éves korára a harcmûvészetekben, de még inkább a teológiában mutatott tehetséget. Szerény, bátor, vallási kérdésekben buzgó, életével elégedett ifjú lett.
Elsõ felnõtt évei a békés építõmunka jegyében teltek. Az ország a 1180-as évek végén kivételesen csendes volt, talán Mária királynõ tekintélyének köszönhetõen. Ez a keményen uralkodó asszony ugyanis nem csak dán és magyar, hanem francia király is volt, számtalan hercegi és grófi cím birtokosa. Zsigmondot kedvelte, hamarosan szolgabírójává nevezte ki.
A béke és a nyugalom 1193-ig tartott, amikor egyszerre két fõúr is harcot indított Magyarországért. Zsigmond nem csatlakozott hozzájuk, tisztelte Máriát, nem akart ellene fordulni, és nem bízott az urak harcának sikerességében. A háború mégis akkor dõlt el végérvényesen Mária javára, amikor 1997-ben maga Zsigmond is mozgósította katonáit, zsoldosokat fogadott fel, és 4000-es seregével sorra szabadította fel a fõurak által elfoglalt tartományokat.
1201-ben váratlan irányt vett a magyar történelem szekere. Mária, talán, mert megöregedett, vagy ráunt a nyakas és harcias magyari urakra, a sokadik fõúri ultimátumra rábólintott a harc helyett, és veszni hagyta a magyar trónt. Amelyre így I. Lõrinc ült. A név nem véletlenül ismerõs: Lõrinc II. Béla kései fia volt, III. Zsigmond nagybácsija.
A fejedelem elsõsorban két tartománya megerõsítésén fáradozott ezekben az években. Házassága boldog volt, áldás kísérte életét. Sorra születtek gyermekei. Hûsége Lõrinc királyhoz változatlan volt: seregeivel többször is sikerrel verte le a királyuk ellen lázadó urak hadait, így növelve tekintélyét.
1209-ben Közép-Magyarországnak (amelyet Esztergomból még mindig I. Zsigmond nagy riválisának, Andrásnak az utódai irányítottak) sikerült függetlenednie a szétesett Bizánctól. Zsigmond felismerte a történelmi pillanatot, és rögtön jelezte de Jure igényét Szatmárra, majd ennek megszerzéséért fegyvert is ragadott. 1211-re a háborút megnyerte, és saját irányítása alá vonta e gazdag tartományt. Hogy öröme ne legyen teljes, 1209-ben meghalt olasz felesége, akit egy angol koronahercegnõvel pótolt.
1215-ben a legyengült dán birodalom egyetlen kárpátiai maradvány-tartományáért, Szörényvárért indított háborút Zsigmond, aztán pár hétre rá Lõrinc király is. A két sereg együtt gyorsan elfoglalta a tartományt, ám ezután a király váratlanul magáénak követelte Sárost Zsigmondtól. Valószínûleg ráébredt arra, hogy Zsigmond lassan erõsebb és népszerûbb lesz, mint õ. Mivel Zsigmond pénztára meglehetõsen tele volt, Sáros átadására nemet mondott: inkább egy 4500 fõs zsoldossereget fogadott fel, és a király ellen vonult, akinek katonái nagyobbrészt ekkor Dánia földjén hadakoztak.
A két, párhuzamosan zajló háború nagy hadisikereket hozott Zsigmondnak, akit utána már csak a „Vasbordájú” jelzõvel emlegettek. Elõbb (1222 júniusában) a Szörényért folytatott küzdelme zárult eredménnyel, majd 1223 januárjában a király volt kénytelen elismerni Zsigmond gyõzelmét.
Diplomáciai téren sem volt szégyenkezni valója a fejedelemnek. A háborúskodás folyamán szakított rá idõt, hogy legnagyobb lányát, Zsuzsannát összeboronálja a francia királlyal, egy erõs szövetségesre szert téve. Legnagyobb fiát, és egyben a Pest Hercege cím örökösét, a 20 éves koráig Modenában nevelkedett Menyhértet a bizánci bazileusz kisebbik lányához adta, mert sejtette, hogy fiának is erõs szövetségesekre lesz szüksége. Emellett neki ajándékozta Szatmár vármegyét, annak minden birtokával és jövedelmével. Önmagát Csongrád vármegyével kárpótolta, melyet fegyverrel kellett elszednie hûbéresétõl.
1226 nyarán meghalt Lõrinc király (kit az utókor Borzalmas jelzõvel emleget). Zsigmond a zûrös magyar trón megszerzése helyett figyelmét Gyurgyevó felé fordította, amelyre jogos igénye volt. A terület az (idõközben ismét bizánci befolyás alá került) esztergomi tartományúrhoz tartozott, amely már így is harcban állt a magyarokkal, akik szerették volna, ha a bizánci fennhatóság végérvényesen a múlté lenne a Kárpát-medencében. Míg a királyi hadak Esztergomot ostromolták, Zsigmond Gyurgyevó területére vonult. A harcok a nagy távolságok és a bizánci uralkodóváltás miatt elhúzódtak, de végül 1234-re Gyurgyevó Zsigmond birtokába került. Közben Magyarország trónján is változás következett be: Béla felvidéki herceg legyõzte a királyi hadakat, így III. Béla néven megkoronázták.
A fejedelem utolsó éveit egy összeesküvés árnyékolta be, melyet egyik hûbérese szõtt ellene Pest hercegi címének megszerzéséért. Zsigmond börtönbe csukatta, és elvette tõle Szolnok vármegyét.
Zsigmond élete alkonyán így öt tartományt irányított közvetlenül: Szolnokon kívül Sárost, Csongrádot, Tregovistyét és Gyurgyevót. Pest és Havasalföld hercegeként ezen kívül Szatmár, Szolnok, Szörényvár és Galaz vármegyére gyakorolt befolyást hûbéresein keresztül.
Zsigmond 1237 szeptemberében, 67 évesen hunyta le szemét.
III. Zsigmond pontjai: 7590 (Összpontszám: 20 087)
Igen, így mqködik. Kipróbáltam a bolgárokon és fosztogattak ezerrel.
Jobban jársz. Fent jobboldalon jelzi a gép mennyi területet tudsz személyesen vezetni. Olyan az egész mintha visszacsöppennél az idõben és életre kellene a világ 😊 egyébként ha megállítod a cursort valami felett, infot kapsz mindenrõl.
Szokni kell ezt a játékot. Most a nagy hódítás után 58 uradalmam van. Gondolom valahogy ki kéne osztanom a hûbéresek között...
Köszönöm, ezt kipróbálom.
Ezt megoldottam. Teljesen logikusan békekötésnél kapom meg a területeket. Briliáns.
Csak más vallásúakat tudsz kifosztani úgy gondolom.
Azt az apróságot kérdezném, hogy megtámadtam egy tartományt, legyõztem a védõket, becsíkozódott a tartomány, de most már egy éve állok ott nem történik semmi. Még mindig az eredeti tulaj ül a kastélyban. Hogyan lesz az enyém? A manual nem igazán mond semmit, támadt le, rohand le, elfogy a kaja meg a morál aztán tiéd a város. Csak egyszerûen legyek türelmes?
Köszönöm a válaszokat. Fosztogatást nem próbálta valaki?
Csak figyelj arra a már betett nevek sem tûnnek el. Tehát mindig rakd össze fejbe kit hova akarsz rakni és hajtsd végre akkor nem fog zavarni, hogy nem tûnnek el a felhasznált nevek.
Szia, a második kérdésedre a válasz: ha rákattintasz a seregre, balra megjelenik egy fekete ablakban a sereg összetétele: bal- és jobbszárny, illetve a derékhad. Mindhárom fölött ott a név, aki vezeti azt a seregrészt. Egyszerûen rákattintasz a névre, akkor bejön a névsor, akikre lecserélheted.
Újonc vagyok, és még tart a lelkesedésem. A bejegyzéseket szorgalmasan olvasgatom, de még nagyon az elején tartok, már hátulról.
Lenne is pár kérdésem:
1. fosztogatnék a seregemmel, de hiába viszem a területre és hiába engedélyezem a gombbal, nem kezdenek fosztogatni. Tulajdonképpen semmi nem történik. A TOG megvan persze. Mit kell még tennem egy jó kis fosztogatásért?
2. szeretném megváltoztatni a sereg vezérét, de nem tudtam rájönni, hogy hol lehet. Fõleg amiatt, hogy nem igazán szerencsés, ha mindig a király vezeti õket. Hol tudom megtenni, hogy ha pl. kiállítom a királyi sereget, akkor én mondhassam meg ki vezesse?
Lenne is pár kérdésem:
1. fosztogatnék a seregemmel, de hiába viszem a területre és hiába engedélyezem a gombbal, nem kezdenek fosztogatni. Tulajdonképpen semmi nem történik. A TOG megvan persze. Mit kell még tennem egy jó kis fosztogatásért?
2. szeretném megváltoztatni a sereg vezérét, de nem tudtam rájönni, hogy hol lehet. Fõleg amiatt, hogy nem igazán szerencsés, ha mindig a király vezeti õket. Hol tudom megtenni, hogy ha pl. kiállítom a királyi sereget, akkor én mondhassam meg ki vezesse?
Érdekes... a sajátom jól fest😊 Erre még senki sem panaszkodott...
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
Csak egy reszletet masolok ki az olvass el fajlbol, nekem igy jelenik meg:
v0.8: Kiz·rÛlag az 2.01 javÌt·ssal kompatibilis
p·r dlc tartalom is rÈszlegesen magyarr· v·lt, mivel javÌtÈsokba vannak bÿjtatva.
Ezert nem is olvastam vegig, de az emailt sikerult kibogaraszni belole...
v0.8: Kiz·rÛlag az 2.01 javÌt·ssal kompatibilis
p·r dlc tartalom is rÈszlegesen magyarr· v·lt, mivel javÌtÈsokba vannak bÿjtatva.
Ezert nem is olvastam vegig, de az emailt sikerult kibogaraszni belole...
Olvass el fájlban le van írva.
Adj legyszives egy email cimet, mert nem talalom. Aztan mennek a hibak, kiirtam mar parat.
A lényeg az lenne, ha valami szar/rossz/furcsa írjátok le/screenshot a legjobb számomra, aztán e-mailemre mehet.
még1
MI az elõnye ha birodalmat alapítok?
MI az elõnye ha birodalmat alapítok?
üdv
mennyire eretnek 5let a gavelkindból adodó hátrányt orvosolni, hogy a 2. 3. fiúkat püspököknek nevezem ki?
lentebb irta vki, hogy hercegségre úgy lehet jogot fabrikálni, hogy a hercegi központba teszem a kancellárt. na ez nem szokott mindig összejönni, legtöbbször csak a grófságra szerzek casus belit.
hol lehet megnézni kik miért csatáznák, ill. a diplomácia menün kivül hogyan lehet felajánlani a becsatlakozást?
mennyire eretnek 5let a gavelkindból adodó hátrányt orvosolni, hogy a 2. 3. fiúkat püspököknek nevezem ki?
lentebb irta vki, hogy hercegségre úgy lehet jogot fabrikálni, hogy a hercegi központba teszem a kancellárt. na ez nem szokott mindig összejönni, legtöbbször csak a grófságra szerzek casus belit.
hol lehet megnézni kik miért csatáznák, ill. a diplomácia menün kivül hogyan lehet felajánlani a becsatlakozást?
Ha kell ingame teszteles csak szolj, ha azzal tudok segiteni.
khm... nem kellett volna vegignezned azt a 36 fajlt, mert ezt, hogy "EDSCM000_s1" csak ugy hasrautes szeruen irtam be 😄 szemleltetes keppen, hogy mifele hibakrol beszelek. De mint mondottam, ha azzal elorebb jutsz ha kimasolom pontosan a kodokat, akkor megteszem. A forditasban is segitenek, de nem tudok annyira angolul, eleg sok szo es kifejezes van amirol fingom sincs...
Mas.
Ha egy kereszteshadjaratban elfoglaljuk Jeruzsalamet es megkapom azt a rengeteg teruletet, tenyleg egyesevel ki kell osztogatnom mind a 60 titulust? Raadasul ha kiosztok pl egy grofsagot, akkor nem plusz 60 pontot kapok szemelyes velemenyre, hanem minuszt. Ha pedig tul sok titulus van ugye a birtokomban, akkor altalanosan kivannak a halalba... mit lehet tenni ilyenkor?
khm... nem kellett volna vegignezned azt a 36 fajlt, mert ezt, hogy "EDSCM000_s1" csak ugy hasrautes szeruen irtam be 😄 szemleltetes keppen, hogy mifele hibakrol beszelek. De mint mondottam, ha azzal elorebb jutsz ha kimasolom pontosan a kodokat, akkor megteszem. A forditasban is segitenek, de nem tudok annyira angolul, eleg sok szo es kifejezes van amirol fingom sincs...
Mas.
Ha egy kereszteshadjaratban elfoglaljuk Jeruzsalamet es megkapom azt a rengeteg teruletet, tenyleg egyesevel ki kell osztogatnom mind a 60 titulust? Raadasul ha kiosztok pl egy grofsagot, akkor nem plusz 60 pontot kapok szemelyes velemenyre, hanem minuszt. Ha pedig tul sok titulus van ugye a birtokomban, akkor altalanosan kivannak a halalba... mit lehet tenni ilyenkor?
1, Szívesen.
2, Mert még nem került elõ a 33181 cella, és a 36 nyelvi fájl közül (õszintén nem is kerestem célzottan) régebben próbálkoztam célzottan bizonyos dolgok lefordításával (ezért van a retkes tutorial részben lefordítva) de mivel a paradox egyfolytában belepiszkál a szöveganyagba (egyik fájlból kb 100 sor lefordított szöveg lett "inaktív", helyette a paradox írt újat. Ezért inkább szélmalomharc helyett nekiálltam célzottan 1-1 nyelvi fájl lefordításának, mivel hála a gyakori javításoknak van 2 soros nyelvi fájl is... sorolhatnám az ebbõl fakadó kényelmetlenségeket... (keresgélés sorok után stb...)
3a, Csomó kódrészletre össze-vissza van szövegrész, emiatt azok furcsán is jelennek meg.
3b, kedvedért most (hajnali kettõkor) végigbogarásztam a 36 fájt, hogy hol van az EDSCM000_s1, de egyikben sincs ilyen event (szóval vagy rosszul másoltad be, vagy a paradoxnál kopogtass. Viszont ha most rosszul írtad be és egy event tényleg általam kallódott volna el (aminek elég kicsi az esélye) akkor örülnék ha többen jeleznék ezeket a dolgokat, és megnézem mit tehetek (olvass el fájlban, a fórumon is többször kértem embereket (de mindenki szarik az ilyesmire, nekem már 1,5 éve nincs idõm in-game tesztelgetni a magyarítást.)
Szóval hibákat továbbra is várom, Olvass el fájlban vannak a részletek, hogy a legjobb.
3c, tavaly augusztusban számoltam ki a 70% körüli számot (cellaszámra), azóta töménytelen mennyiségû dlc szöveg érkezett, kb. 6-7000 cella.
Én a saját kis 70%-omhoz adogattam a dolgaim, de most utána számoltam cella számra 55% körüli eredmény adódik. Törzsszöveg állományt még nézhetnénk lefordított mondatok számára is, az az eventeknek hála még kevesebb lenne. (ezt a részt javítottam az Olvass el fájlban)
A dolgokhoz persze még hozzáadódik a fordításban ígéretekkel becsatlakozó majd csendben távozó emberek sora😊 De nem neheztelek én senkire én is sóval behinteném a magyarítás helyét a merevlemezemen.
Bocsánat, ha nyersnek tûnt a stílusom, de igyekeztem a lehetõ legtisztábban megfogalmazni a dolgokat.
2, Mert még nem került elõ a 33181 cella, és a 36 nyelvi fájl közül (õszintén nem is kerestem célzottan) régebben próbálkoztam célzottan bizonyos dolgok lefordításával (ezért van a retkes tutorial részben lefordítva) de mivel a paradox egyfolytában belepiszkál a szöveganyagba (egyik fájlból kb 100 sor lefordított szöveg lett "inaktív", helyette a paradox írt újat. Ezért inkább szélmalomharc helyett nekiálltam célzottan 1-1 nyelvi fájl lefordításának, mivel hála a gyakori javításoknak van 2 soros nyelvi fájl is... sorolhatnám az ebbõl fakadó kényelmetlenségeket... (keresgélés sorok után stb...)
3a, Csomó kódrészletre össze-vissza van szövegrész, emiatt azok furcsán is jelennek meg.
3b, kedvedért most (hajnali kettõkor) végigbogarásztam a 36 fájt, hogy hol van az EDSCM000_s1, de egyikben sincs ilyen event (szóval vagy rosszul másoltad be, vagy a paradoxnál kopogtass. Viszont ha most rosszul írtad be és egy event tényleg általam kallódott volna el (aminek elég kicsi az esélye) akkor örülnék ha többen jeleznék ezeket a dolgokat, és megnézem mit tehetek (olvass el fájlban, a fórumon is többször kértem embereket (de mindenki szarik az ilyesmire, nekem már 1,5 éve nincs idõm in-game tesztelgetni a magyarítást.)
Szóval hibákat továbbra is várom, Olvass el fájlban vannak a részletek, hogy a legjobb.
3c, tavaly augusztusban számoltam ki a 70% körüli számot (cellaszámra), azóta töménytelen mennyiségû dlc szöveg érkezett, kb. 6-7000 cella.
Én a saját kis 70%-omhoz adogattam a dolgaim, de most utána számoltam cella számra 55% körüli eredmény adódik. Törzsszöveg állományt még nézhetnénk lefordított mondatok számára is, az az eventeknek hála még kevesebb lenne. (ezt a részt javítottam az Olvass el fájlban)
A dolgokhoz persze még hozzáadódik a fordításban ígéretekkel becsatlakozó majd csendben távozó emberek sora😊 De nem neheztelek én senkire én is sóval behinteném a magyarítás helyét a merevlemezemen.
Bocsánat, ha nyersnek tûnt a stílusom, de igyekeztem a lehetõ legtisztábban megfogalmazni a dolgokat.
Akkor nem ertem miert van az, hogy van amikor magatol osszehazasodnak, van amikor nem? Egyik fel sem torte meg.
neked kell õket összeházasítani, elérhetõ lesz a házasság ha mindkettõ 16 elmúlt de alapból nem házasok, és nem törte meg egyik fél sem az eljegyzést
Sot, mar 20 is elmult mindketto es meg mindig semmi... nem hazasodnak ossze.