Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ruley
Csatázhatnak, de mindegyiknek van ilyen lehetõsége is hogy az uralkodója segítségét kérje hogy szóljon rá a másikra. Ugyanezt te is megteheted ha téged támadnak meg.

Azt is megpróbálhatod hogy nem hallgatsz az uralkodóra, aztán reméled keményen hogy nem veszi a fáradtságot hogy tényleg eltiporjon, néha nem teszi meg.

Nyalni kell az uralkodónak hogy téged szeressen jobban, olyankor nem fogja elfogadni mások kéréseit hogy leszereljen téged, de a te kérésedre másokat le fog szereltetni akik téged megtámadnak.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Beolvadtam sikeresen,de amikor elinditottam csatam 1 jogos kovetelesemert a mellettem elo lord ellen(es mar pont lezuztam teljesen),ramszolt az uralkodo h azonnal fuggesszem fel a harcokat v o tipor el engem.
De ez mi mar?!
Azt hittem a huberesek 1massal csatazhatnak,nemde?
Anugy en is a Game of Thrones modot tolom.

Sziasztok!
Játszik már valaki az Old Gods-al?
Pluskast
Elvileg holnap jön az old gods dlc

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ruley
Egyébként valóban sokszor jobban megéri belépni egy nagyobb birodalomba, már csak azért is, hogy a belsõ intrikáknak részese lehess, ott növekedj, és egyesével harcolhass a tagjai ellen.

Én most éppen egy Game of Thrones modot látszottam Castamere lordjaival, a Reyne házzal. A vas tróntól csak a Westerland volt független, és ezen belül magam is vívtam egy fügetlenségi háborút a Lannisterek ellen, majd közvetlenül a gyõzelem után, ahogy a Westerland-i királyság darabokban volt, átigazoltam a Vastrón alá.

Pont ekkor éppen a többi királyság között is kitört egy polgárháború, nem komoly, csak a Crown Law mértéke miatt. Viszont így hogy a Király közvetlen vazallusa voltam, magam is tudtam polgárháborút kezdeni, a saját királyi trónbitorlásom követelésével, amit meg is tettem, pont akkor amikor a harcoló felek kimerítették egymást, az összes King's Landing-i vár többszörösen megostromolva szinte üresen állt, így pár perc alatt elfoglaltam.

Hát így történt hogy Castamere két tartományos lordja lett a Vas Trón birtokosa, egyetlen karakterrel, 22 évnyi játékkal. Most pedig a továbbra is független Lannisterek ellen vonulok utolsónak.

Ohh ezt megnezem!😊
Nagyon koszi a tippet!

Ruley
De lehet, diplomácia -> Swear fealthy. Ezzel vazallusa leszel akinek akarsz, felétve hogy független vagy, nála alacsonyabb rangon, és nem vagy háborúban.

A legjobb talan az lenne ha beolvadnek vmelyik birodalomba,de olyat meg nem lehet.

Borzasztoan nehez igy onnalo kis hercegsegkent.
A nagyobb birodalmakhoz behazasodni nincs eselyem,toluk a harc aran megszerzett terulutekek nyilvan szoba sem johetnek.Az apro szomszedokat lehappoljak a nagyok,s nekem evekig tart mire osszetakolok nemi indokot ezek megtamadasara es most az 1ik komolyabb birodalom is kinezte a jobb teruleteimet... 😞

A Game of thrones modban a aljas Iron Islands urolkodoja folyton sarcot kovetel tolem kulonben lerohan a giga seregevel.Ilyet mi jatekosok is tudunk csinalni? 😊

Még ezzel nem találkoztam. Na de akkor ez tényleg Grand. Még a történelem könyvekbe is be fog kerülni.
Nemtudom,hogy ez most bug akar e lenni v. nem (bár valszeg. az) de a Grand Tournamentem sehogy se akar véget érni.Folyamatosan halnak be v. sérülnek meg a résztvevõk-akikbõl nincs kevés.Hiába indulok el háborúba,v. inditom el a mentéstõl,nem szünik meg.Pedig már v. 3 -4 éve biztos tart és ezalatt 5-en biztos behaltak és kb. 20-an meg is vannak sérülve (wounded vagy maimed).
Ha vki.-nek van valami tapasztalata elõre is köszönöm.
A kérdés az, hogy mi a célod?

De presztízst mindenképp kapsz, ha gyõztök. Szóval ha score-ra mész, akkor lehet értelme.

Ha szerepjátékosan játszod, akkor meg tudod nézni, hogy milyen kapcsolatod van az illetõvel, akinek segíthetsz, és eldöntheted, hogy kell-e. Én például szeretem segíteni a távoli családtagokat is, ha nem túl megerõltetõ.

Ha csak expanzióra játszol, akkor ezeket többnyire negligálhatod.
Ertem,koszi.
Neha bedob olyan lehetosegeket h segitsek vkinek (kival 1 orszagbol v trunra jutni),de nem igazan ertem meg miert is eri ez meg nekem,ugyanis utana meg csak a szovetsegeseim koze sem kerul...
Mire jo akkor ez?

Ruley
A saját uradalmaid után 100% bevételt kapsz, a vazallusok után csak adót. Viszont valamennyi földedet muszáj szétosztanod, mert ha túlléped a jobb felsõ sarokban látható uradalom-méret korlátot, akkor a többi után semmit nem kapsz.

Attol h szetosztom a foldjeimet a vazallusoknak,meg ugyanugy kapom utunuk az adot?

Ruley
Ugyanazzal a karakterrel nem tudsz közvetlenül kastélyokat, városokat, és templomokat is uralni, add oda õket vazallusoknak, csak kastélyokat tarts.

kössz.Nem tudom,hogy van e bárhol is leírás róla de még nem nagyon jöttem rá,hogy egyes városokhoz miért írja ki (v.,hogy pontosan mit jelent),hogy holder is of wrong holding type.
7 fõbûn és 7 erény van és a paradoxos srácok így akarnak minket mûvelni 😊
Más jelentõsége a számoknak nincs tudtom szerint
Hali.Észrevettem,hogy egyes képeségek/tulajdonságok képe alatt számok vannak .Azok mit jelképeznek pontosan?
Feltettem a legfrissebb Game of Thrones mod-ot,de ahogy elinditom betoltes kozben mindig kilep.
Van 5let mit cseszhettem el?
Az alap verzioja: v1.092

Sziasztok! Találtam pár olyan modot, ami egész jól hangzik, csak az a gond, hogy mivel az én verzióm se teljesen jogtiszta, nem tudok belemenni a hivatalos fórumba, ahova ezeket feltölti. Ha adok pár címet, feltöltené valaki valamilyen fájlmegosztó helyre? Gondolok itt pl. a Magnate Lords-ra. Elõre is köszi 😊
hááát, nem tudom...van subjugod a többiek ellen, Tribal Invasion/Prepared Invasions a nagyobb blokkok behúzására és sima Pagan Conquest 1-1 tartományért...azért ez nem olyan rossz 😊 mellette meg persze nyomhatot a fosztit ezerrel....amikor meg megjött a terka és királyságot alapítasz rá, akkor a hagyományos módszerrel mehetsz tovább...de ugye eltérõ vallással a legkönnyebb haladni

a fosztogatásról meg annyit, hogy a videón 15 pénzt foszt le 2 hónap alatt...én spec terkaszerzés közben is behúzok 15 pénzt ennyi idõ alatt azzal, hogy rohamozom a várakat, templomokat, városokat...sõt, valamivel talán többet is 😉 meg persze én kapok terkát is érte...van egy böszme zsoldos seregem (összehasonlításképpen a német vagy a perzsa sereg fele), ami ugye újratölti magát és ha éppen nincs maxon,akkor meg kevesebb zsoldot kér...tehát, ha rohamozok, akkor kapok pénzt, miközben nekik kevesebbet kell fizetnem...amit fosztanak azt megkapják zsoldban (ez nagyságrendileg igaz is) a terka meg az enyém...amit leosztok a vazalloknak,akik ezért imádnak és a nagy háborúkhoz max. katonát adnak, meg persze az adót is maxon kapom...és minél nagyobb vagyok annál több a lehetõség...pl. egyipterekkel 40 hadüzi is kint volt egyszerre...22 év alatt mindent és mindenkit szétvertem, elfoglaltam, megsemmisítettem...bár ez a békés játék sem rossz genovával...1-1 tartományért vagy városért harcolgatok...néha építkezem is, bár nem jöttem rá miért...

jó, azt elfogadom, hogy változtatnak pár dolgon és kicsit balanszolnak...majd kiderül

Pluskast
Pedig Ruely jól mondja. Pont a pénzszerzés lesz a lényeg. Mármint egy adott területet elfoglalni és megtartani, integrálni sokkal nehezebb lesz egy pogány népnek. Tessék olvasgatni a paradox fórumát - meg megnézni a fejlesztõi videókat - a kieggel kapcsolatosan ott szépen le van írva, hogy mik várhatóak😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ruley
Szerintem fontos különbség van aközött hogy csak AI ellenségnek lettek odatéve, vagy játszható karaktereknek. Eddig egyszerûen nem is igényelték hogy kiegyensúlyozottak legyenek, a lényeg az volt hogy kihívást jelentsenek a játékosnak. Az Old Gods-ban ehhez képest már pont az a lényeg hogy annyira realisztikus legyen az erõviszonyuk mint az összes többi játszható területnek is.

már erõsebb vagyok, mint a németek 😊

ahamm...ha megnézed egy pogány a területérõl több katonát tud besorozni, mint egy keresztény, szunnita stb. és a fortja is magasabb (vagy csak szimplán több védõt kap)....most ez lehet, hogy csak valamilyen kezdeti bónusz nekik és idõvel elkopik, de nagyon nem mindegy, hogy mid van az elején 😊

mondjuk lehet, hogy pont ezért módosítják majd...

Ruley
Mármint az eddigi változatban ahol nem is játszhatóak?

Mert az Old Gods-ban viszont nekem pont hogy úgy tûnik hogy teljesen átszerkesztették a mechanikájukat, hogy csak rabolni-fosztogatni tudjanak nyugaton hatékonyan, és a normál állam alapítása felé kelljen törekedniük.

elkezdtem genovával...

a pogányok szvsz erõsebbek mint a "normál" államok...szóval nem lesz nagy történet végigfutni a térképen velük...

Alig várom, hogy egész európa a magyar fák és folyók szellemét imádja😊
Nah ki mennyire várja már a Old Gods-ot? 😊
a gépi HRE (vagy bármelyik óriás)pedig sohasem sem lesz képes szuperbirodalmat (1000 terület) létrehozni, mert nem tudja kezelni a megnövekedett és állandóan lázadó vazallus tömeget...500 terka fölé is csak 1-1 kivételes uralkodóval mehet a gépi birodalom...amint meghal az uralkodó a birodalma is darabokra esik...mondjuk a maradék is jó nagy lesz, de ezért mégsem akkora...gyûjtöget picit, megint megnõ a vazallusok létszáma és ereje aztán megint megtépik és ez ismétlõdik...valahol 100-150 terka körül van az a mennyiség, ami megfelelõ ahhoz, hogy a gép jól tudja kezelni...elég erõs a harchoz, de nincs sok vazallus, így nem kell félhavonta valamelyiket kergetnie...ha van szent háborús cb is, akkor még hízni is tud, a földet osztogatja és békénhagyják a vazallusok...egyiptom pl. ilyen 1066-ban...pont megfelelõ méretû, van cb-je és az uralkodó is jó...a gépnek fekszik,de az ember csodákra képes vele...

hát nem tudom...nekem mindig maxon van az adó és a lehetõ legmagasabban az authority

nem mostanában láttam lázadást...földet kell adni a lehetõleg max. 5-6 vazallusnak (15%-15%/vazallus+örökösnél 30% terület)...a föld háborúból jön, amihez meg nem árt a magas adó, sok katona és magas authority...végig 100-as a véleményük rólam, tök mindegy, hogy ambíciózusak-e, van-e igényük bármire ami az enyém vagy csak éppen rossz kedvük van-e...

amikor van pénz saját&állandó seregre, zsoldosokra miközben a vazallusok 100% sereget küldenek elég könnyû haladni...talán túl könnyû is....

SuperGalaxy
Én csak a Game of Thrones-t használom, de felkeltetted az érdeklõdésemet 😊

Közeleg a tél. Bizony.

Ruley
Total conversion modokkal ti szoktatok játszani?

Mármint a Game of Thrones-on kívül, az alap.

Én most a "Britannia 479 AD - The Winter King" címût próbálgattam, az nagyon jó. Lényegében olyan mint a Game of Thrones, csak Westeros helyett egy részletesen kidolgozott anglia a világtérkép. És az egész a Római Birodalom összeomlásakor, az Artúr-mondakör idején játszódik.

Martlinear nõ ági öröklést jelent.
Az összeesküvéshez néha 300% is kell hogy gyorsan menjen 😊

Május 23 ha jól hallottam, és 200 évvel korábbról indul a buli 😊

Számít. Azért jó pontot kapsz, türközni a veled egy valláshoz tartozónál kell.

Hali.
egy kérdés.Számit a csata kimenetelén az ha az uralkodó is rész vesz benne,esetleg a fõszárnyat vezeti (persze most a martial képeségnek a nagyságát leszámitva)?Mondjuk pl. ad a melletem harcoló egységeknek vezéreknek +opinion-t?
Sziasztok!
Nálatok nem fordult olyan elõ, hogy a régi mentésetek - száz-százötven év után - elkezdett kifagyni? Pl. mikor egyszerre több frakció ellen háborúztok.

efem2x.blogspot.com

Egy észrevétel arra a problémának az orvoslására,hogy kevésbé legyen rá esély ,hogy polgárháború törjön ki.Hadba kezdünk egy külországgal-bár azt nem tudom,hogy mindegy e,hogy milyen a vallása,mert én csak iszlám v. pogány hitûek ellen támadtam ,mikor ez feltûnt ,hogy az intrika százaléka ellenem csökken.<#hehe><#nezze>
Ruley
Az összeesküvéssel csak simán peched van, véletlenszerû hogy mikorra érnnek be. 100% átlépésével szokott gyakoribbá válni a sikerük, hogy ez után még fél évnél többet kelljen várni az ritka, de nem elképzelhetetlen.

A matriliniális vagyis nõágú házassággal a nõi karakter dinasztiája öröklõdik. Ha nõi karakterrel játszol, igyekezz ilyet szerezni hogy a gyerekeid is a dinasztiád játszható karakterei maradjanak, ha férfivel játszol, akkor igyekezd elkerülni mert számodra nem elõnyös ajánlat.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha összehozok egy 160%-os erõsségû összeesküvést, akkor azzal még 6 hónap múlva sem történik semmi. Ez miért lehet?

A másik kérdésem a matriliniális házasság pontosan mit jelent?

Elõre is köszönöm a válaszaitokat!

Jó játékot mindenkinek!

For the greater good

Ruley
Egyrészt idõs uralkodóval ne tartsd túl magasan a királyi befolyást és a nemesi adókat, mert neked ugyan eltûrik a felhalmozott tekintélyed miatt, de a zöldfülû utódodnak nem fogják.

Legyen nálad elég pénz tartalékba hogy minden nemesnek tudj ajándékokat fizetni.

Udvari rangokat ossz szét. (fõpohárnok, lovászmester, etc.)

Területeket halmozz fel az öreggel amennyit csak megtarthatsz, aztán azokat osszad szét a fiaddal.

Nézd meg hogy melyik nemesek azok amelyek kevésbé gyûlölnek a többinél, és a véges erõforrásaidat (címek, területek) inkább azokra áldozd. Ha mondjuk valamelyik nemesednek "ambiciózus" tulajdonsága van, vagy nagyon ütközik a személyisége a tiedével, az valószínûleg úgyis fel fog lázadni, koncentrálj csak arra hogy legalább a nemesek többsége melletted maradjon a csatában. Itt még hasznos is hogy a lázadására hivatkozva letartóztathatod, lemondathatod a fõkolompost.

Az elsõ lázadás leverése után kapsz egy vödörnyi plusz népszerûség-pontot az összes alattvalódtól, és két vödörnyit a levert lázadóktól akiket megkíméltél, így valószínüleg lesz több gondod velük.

hogy lehet meg akadályozni azt hogy a nemesek ne lázadjanak fel, amikor a trónörökösöm trónra kerül.
Szerintem jól megoldották a dolgokat. Én elégedett vagyok így elsõ ránézésre.
A fiatal királynak attól még lehetnének támogatói. Ilyen egységes -50 pontos utálat a mesében nincs. Lehetne képlékenyebb a dolog.

Az árpád korban egyrészt nálunk még nem szilárdult meg az új rend, másrészt tényleg akkor volt a legtöbb harc mikor nem volt FIÚ örökös, hanem testvérek meg különbözõ rokonok harcoltak egymás ellen. Mivel a testvérek elég sûrûn váltogatták egymást a trónon, ezért az õ leszármazottaik is igényt tartottak rá. Ez eléggé felerõsítette a hatalomért folyó harcot. Nálunk az utódlás problémája rögtön István után bekavart és ennek tudható be az zûrösebb idõszak.

Azért Nagy Lajos hatalomra kerülésénél nem lázadt a fél ország. Szépen átvette a hatalmat apja után.