1358
Risen 2 - A Risen folytatása
-
Was #118 Meg valami megjelenési időt (amit persze el lehet tolni) -
#117 Nagyon remélem valami fasza ingame trailer-t kapunk! -
#116 Holnap este 10 órakor valami történni fog!!! -
#115 Semmi említésre méltó. -
#114 Semmi új hír vagy kép? -
ratgab #113 Kösz a választ! Várós ez a játék! -
#112 Nincs hivatalos infó, azaz annyi van, hogy "amikor kész lesz". 2011 legvége, de inkább 2012... -
ratgab #111 Már csak egy infó hiányzik: Mikor jelenik meg? -
#110 Újabb GDC beszámoló
Most már tutira nem lesznek íjak és szerszámíjak (a magyarázat: nem illenek a kalózos környezetbe). A játék során találkozhatunk majd a lőfegyverek feltalálójával.
A karakterek az első részben szeparált testek és fejek voltak, amiket menet közben "olvasztottak össze", és mindenkinek (férfi, nő, gyík) ugyanaz volt az animációja. A második részben teljes karaktereket terveztek (tetőtől-talpig), az animációkból pedig többféle van, de nemcsak nemekre bontva, hanem még egy factionön belül is saját animációk vannak, így már a járásáról meg lehet ismerni az ellenfél hovatartozását. Egy karakter erőssége lemérhető lesz a magabiztonságán is, ha lazán beáll kardozni, akkor valószínűleg gyorsan elintézi a játékost. Az NPC-k és szörnyek napi rutinja sokat javult, és mindent, amit egy NPC megtehet, mi is megcsinálhatunk (kovácsolás, sepregetés stb.).
A játék végéig lesznek újdonságok, akár 20 óra játék után is találkozhatunk új factionnel, az utolsó pillanatokban is lesz felfedeznivaló (ellentétben az első résszel, ahol a 2. fejezet végére már az egész szigetet bejárhattuk). A szigetek között lesz töltés, a szigeteken belül nem, tehát a régi Gothicokhoz lesz hasonló.
Gamepaddel is játszható lesz PC-n, de az egér+billentyűzet kombó is megmarad természetesen, a szövegek mérete nagyobb lesz, mint az első részben, de nem zavaróan. A demót egy erőgépen prezentálták, és még így is volt frame-esés itt-ott, de azt ígérik, hogy akinél az első rész jól futott, annál a Risen 2 is tökéletes lesz.
FORRÁS -
#109 A szigetek Farangához viszonyítva átlagosan 1/3-2/3 akkorák. Összességében kb. 20 órával több játékidőt ígérnek. FORRÁS -
#108 Szerintem semmi különös. Átlagosan szép. Az objektumok szépek, de a karakterek és szörnyek a Gothic4 képeivel összevetve elég lowpolyk és alacsonyabb színvonalúak. -
#107 GDC beszámoló angol nyelven
Röviden üsszefoglalva: a 2 mókus végig majdnem elcsöppen a grafikától, az íjak *helyett* lesznek a lőfegyverek, a mágia vudu-szerű lesz, a karakterek pedig annyira modulárisak és részletesen, hogy nem lesz benne 2 hasonló szereplő sem. -
ricsa008 #106 csini lesz!! -
#105 Első *ingame* screenshotok monitorszaggató felbontásban! -
#104 Mégsem lesz úszás (sem búvárkodás). :(
Forrás -
#103 Íj elvileg lesz, számszeríj nem biztos (szerintem ahelyett lesz a puska). Pajzsról nem hallottam, a páncélzat több darabból áll majd (sisak, mellvért, kesztyű, lábbeli). Pallosok nem lesznek, hanem machete, cutlass, rapier, ilyenek. -
W B #102 Íj, számszeríj lesz? Vagy csak lőporos fegyverek? Pajzsnak lesz még értelme? Páncélzatok terén csak szőtt ill. bőr páncélok lesznek, vagy lesznek fém páncélok is? ilyen infók nincsenek? -
#101 Forrás megjelölése nélkül (DS és WoG fórumokról összeszedve) pár újdonság:
- Az egykezes kardokat végre nem a hátán, hanem az oldalán hordja majd a hős.
- Lesz mágia, de teljesen átdolgozva a korábbiakhoz képest.
- Lesznek minijátékok, ill. a szakmák (pl. kovácsolás) terén is várható bővülés.
- Nem lesz reputációs rendszer, várhatóan a jól bevált guildeket kapjuk, de legalábbis valami ehhez hasonlót.
- A szigetek közötti váltásnál tölteni fog a játék, a szigeteken már nem.
- Minden jel arra mutat, hogy lehet majd búvárkodni.
- Bordélyházak nem várhatóak. :( :) -
mike01010101 #100 Régóta várok egy jó kalózos, karibi hangulatú offline rpg-re -
W B #99 Meg a Gothic2 kiegben is volt már kalózkodás, a harmadik részből meg kimaradt.... -
Was #98 Először megijedtem ettől a kalózos témától, de a képeket elnézegetve elég jó hangulat jött át. Mondjuk az is igaz, hogy már az első részben megpendítették ezt a kalózos vonalat. -
W B #97 Mélytengeri halpók, valami tárnarák izé, pávián, mutáns hesperonis, valami undorító páncélos valami.
VÁROM!!!! -
#96 Nagyon rossz minőségűek. :( -
#95 Na már itt is vannak! -
#94 Persze, de még sajna nincs. :( -
Biztos majd lesznek scan-ek is! -
#92 Thx, Kandurex! :) -
#91 Baromság, az előző hőst irányítjuk, ahogy írtam. Testreszabás lehetőségéről szó sincs! -
W B #90 most akkor hogy is van?
Előző hőst irányíthatjuk igaz? Mert az sg szerint nem, egy másik magyar oldalon meg azt olvastam hogy személyre szabható karakter lesz.
-
#89 #71
A hivatalos elnevezés amúgy target concept art. -
#88 Túl pompás ahhoz,hogy ingame legyen! -
#87 Ha ez nem artwork, akkor beszarok. -
W B #86 na így már látom, köf
alap, hogy lesz pcre -
hapi #85 Azt tudja e valaki hogy PC-n lesz e? -
-
-
W B #82 így se -
#81 Így? -
W B #80 a negyedik kép amit belinkeltél, azt nekem nem jeleníti meg... -
#79 Nem tudom, csak az egyik képen vélte felfedezni ezt a gyerek, ezért írtam kérdőjellel. :) Végülis, ha addig becsődöl a JoWood, és a jogok visszaszállnak, miért ne? :)