1358
Risen 2 - A Risen folytatása
-
W B #78 Tárnarákok? o.O ez akó mi? Gothic mellék szál? -
#77 Ja, és a legfontosabb: a játék kb. 80%-os készültségnél jár, márciusban kezdik felvenni a dialógusokat. -
#76 Az első rész hősével leszünk. A történet alapján Patty-t segítjük majd apja felkutatásában 7 szigeten, közben mellesleg a világot is megmentjük. Egy csomó szereplő feltűnik majd az első részből. A hős némi amnéziával küzd a történet elején, ill. egy kalóz szemfedőt hord, ami alatt az Inkvizítor Okuláréja van.
A főtörténet jobban kidolgozott és lineárisabb, mint eddig, de rengeteg mellékküldetés van, és a döntéseknek valós következményei vannak. A lehető legrealiszikusabban próbálják megcsinálni a világot és a küldetéseket. Szinte egyáltalán nem lesznek FedEx küldetések. A szigetek között a hajót saját magunk irányítjuk. Töltési idő nincs a játék alatt. A szigeteken változatos klíma és egyedi szörnypopuláció van.
Különböző lőfegyverek használata mindennapos lesz, sőt ágyúzni is lehet majd bizonyos helyeken. Mindezt természetesen csak a szokásos tanulás után tehetjük meg.
Minden animáció motion capture-ölt, és szépen kapcsolódnak egymáshoz. A példák alapján kb. mint a GTA IV-ben. Az arcmimika sem szimpla szájmozgatásból fog állni. A grafika általános részletességén is emeltek. A felhők pl. nem textúrák lesznek, hanem valós időben formálódó objektumok.
Az NPC-k egymás közötti dialógusai valós információkkal szolgálnak, nemcsak blabla, pl. kifigyelhetjük, amikor egy kalóz elmondja a szeretőjének, hová rejtett valami kincset. A gnómok és tárnarákok(!) visszatérnek!
Forrás -
W B #75 G1,2 után a G3 stílusa vissza zuhant sötét középkorba... a Risen a középkorból meg felemelkedik? Ja bocs... Risen, tényleg
amúgy már várom, nagyon tetszik a képek alapján -
#74 Na még egy képecske:
-
#73 Egy Bastian Seelbach nevű csóka felügyeli a hangokat (hangeffekteket), ő csinálta az Arcaniában is. A zenét továbbra sem tudjuk, ki komponálja, mindenesetre KaiRo feladata volt eddig a hangok, így nem valószínű, hogy zenét viszont hallani fogunk tőle. -
#72 Ja, és a játék hivatalos címe: Risen 2: Dark Waters -
#71 Hivatalos oldal
Na, itten már artworkként vannak feltüntetve a képek, ehh. Bár a középső továbbra is ingame-nek tűnik. -
#70 Ha minden igaz, a "régi" engine (amit elvileg a Risenhez fejlesztettek nulláról) egyes részeit írták át erőteljesen. Meg hát ugye ezek szkennek, ezért homályosak picit, viszont a Gothic 3 óta a Piranhák elvből nem mutogatnak bullshotokat, ezt vissza lehet nézni a Risennél is. Szóval ez erősen ingame, bár valószínűleg egyszámjegyű fps mellett fut még a cucc, mint amire Quy tett is utalást valami eldugott fórumposztban még pár hónapja. :) -
#69 Hát ha ez valóban így fog kinézni akkor vagy dobták a régi engine-t és csináltak egy full újat vagy csodát műveltek a régivel! -
#68 Hopplá, és mégiscsak PC Games exkluzív sztori lett belőle! Megérkeztek az első screenshotok is, durvás!
ELSŐ http://www.pcgames.de/Risen-2-PC-235636/News/Risen-2-Exklusiv-PC-Games-enthuellt-die-ersten-Screenshots-zum-Rollenspiel-812473/galerie/1490928/
Úgy tűnik, valamiféle Karib-tengeri kalózos környezet lesz, lőfegyverekkel!!! :D -
#67 A márciusi PC Games (német) újságban várható valami TOP SECRET cucc felfedése, amit már jó ideje harangozgatnak be, van rá esély, hogy a Risen 2 lesz az, bár a februári számban ennek a valószínűsége csökkent, mivel azt írják benne egy eldugott hasábban, hogy egyelőre nincs infó a játékról, de ha lesz, biztosan ők számolnak be róla először. LINK -
#66 Kellemes csalódás?!? Az elvárásaid egy hőmérsékleti skálán nézve az abszolút nulla fok közelében lehettek! :) -
#65 Kitalálom: a TES4 a kakukktojás. :P (Vagy nem az Oblivion rövidítése.) -
W B #64 Én kipróbáltam, és kellemes csalódás volt. -
#63 Meg sem vettem a G4-et azok után, amit hallottam róla... -
W B #62 Háború után van, az egy dolog. Háború után azért látszódna, hogy milyen volt háború előtt.
Túl sok szabad idő? Sajnos nincs.
Gothic4 azért volt jó, mert próbálta a G1-2 és a G3 egyenetlen stílusbeli különbségeit kiegyenlíteni. -
#61 Annak ellenére, hogy ilyen hülyeségeket tipródsz, az nem tűnik fel, hogy egy háború után van a G3? Az orokok is le vannak gatyásodva, mert fizetnek - már aki tud, mert Vak ugyebár nem... - a fejvadászoknak. Gondolom vitték, ami láttak. ---> Lám, ezért lehet spártai sok helyen Myrtana.
Ez kielégítő magyarázat?
Viszont tényleg az eszem megáll, hogy valaki ezen töri az agyát. Nincs egy kicsit túl sok felesleges szabadidőd...? -
Zóanagyvarázsló #60 Nem az egyéni gazdagságról volt szó, hanem építészeti és egyéb művészeti stílusokról, divatról. A gyarmatokon pedig igen sokáig az anyaországtól szokás adaptálni ezeket, és nekem nem úgy jött le a Gothic játékokból, hogy Khorinis egy sok évszázada elszigetelten létező, önálló gazdasággal és kultúrával rendelkező egység.
Mivel mindössze 4-5 myrtanai várost jártam be a G3-ban, nem ismerem a teljes képet, de azok elég kietlen unalmas romok volt, és sajnos a többiről sem hallottam sok jót. Szerintem eleve túl merész koncepció volt a nagy kontinensre vinni annak idején folytatást, mert míg egy izolált szigetet hitelesen tudtak visszaadni, egy országot (illetve többet, de én csak egyet láttam) már kevésbé. Lehet mentegetni a G3-at, vagy megelégedni azzal, amit nyújtott, nincs ezzel semmi gond, de másfelől érthető a csalódás.
Mondjuk, hogy a dualizmust hogyan keverte be W B a képbe, azt én sem értem, pár száz évvel nyilván elnézte :) -
W B #59 Nos, ha megfigyelted, a Gohic2ben volt egy festmény, ami nem a szigeten készült, hanem feltehetően a kontinens egy kastélyánál... noh ha nem a kontinens, akkor G4 szigete? Ott sincs ilyen. Másik sziget? Több szigetről egyenlőre nincs infó.
Továbbá, oké hogy Khorinis gazdagabb az érc miatt, de attól még Vengard a fő város... mért úgy néz ki mint egy sötét középkori lepukant városka? Márvány palota selyem függönnyel a minimum, oké hogy háború van, de attól még épülhetett abból. Csak annyi, hogy a király palótája egyértelműen fényesebbnek kéne lenni-e mint a többi épület. DE pl. Zubennél ezt jól megcsinálták.
Varanti városok és Nordmar kifejezetten tetszett a G3ban. Myritana is jólett volna, ha a nagyobb városok, Vengard, Geldern, Montera nem valami sötét középkori stílusúak lettek volna.
Geldern bányász város, sok az arany. Montera a mezőgazdasága miatt lenne gazdag,. Vengard a főváros. Ezeknek kellet volna eltérő stílus.
Nagyon nagy és ennek ellenére nagyon szép bejárható területet csináltak, és lehet E miatt nem jutott idő arra amit kritizálok? Főleg úgy, hogy a fejlesztésből alapból minusz fél évük volt?
-
#58 Azért írtam, hogy az egyik.
A TES IV szerintem uncsi. Soha nem volt még erőm sem rendesen elővenni. A Nehrmimmel toltam. Elképesztően jó. A felsoroltak közül a BG2-őt kezdtem el anno, de nem volt meg az angol tudásom hozzá. Most már időm nincs. -
gyonax #57 "Egyébként meg nem értem WB-t. Állandóan rinyál minden hülyeség miatt. A G3 a CP1.74-gye és jó MI + AB/nem AB beállításokkal az egyik legjobb RPG, amit valaha láttam."
Ezzel azért tudnék vitatkozni: Gothic, Gothic NotR, TES4, Witcher, Kotor, Kotor 2, Jade Empire, Baldur's Gate 1-2, Dragon Age, Mass Effect 1-2. Nekem a G3 akár patchcsel, akár anélkül csak ezek után következik. Nem rossz játék, de a Gothic hangulat nekem sincs meg benne(főleg úgy, hogy én közvetlenül előtte is végigjátszottam az 1-et és a 2-t). -
#56 Vagy de. A világtörténelemben többször is előfordult, hogy a tűzhöz - zsé, arany, nyersanyag - közelebb levő urak jobban éltek, mint odahaza. Ugyanis annyit nyúlhattak le pofátlanul, amennyit akartak. Khoronis az érc terén elég monopolhelyzetben volt és orkok sem háborgatták egy ideig.
Egyébként meg nem értem WB-t. Állandóan rinyál minden hülyeség miatt. A G3 a CP1.74-gye és jó MI + AB/nem AB beállításokkal az egyik legjobb RPG, amit valaha láttam. -
Zóanagyvarázsló #55 A festmények stílusáról volt szó,nem börtöntetkóról. Az első rész töltőképernyőjén is szereplő festmény pedig az uralkodó portréja volt, ennek megfelelően szintén a kontinensről kellett származnia.
Különben is, Khorinisen egy bányász- és börtönkolónia kapott helyett, efféleképp nem életszerű, hogy ilyen rövid idő alatt, saját, az anyaországénál fejlettebb művészeti kultúra jelentkezett volna. -
#54 Khorinis egy sziget. Ennélfogva saját kinézete van. Málta pl. mennyire hasonlít a viszonylag közeli görög építészetre vagy olaszra? -
#53 Elég nagy az ugrabugra a topikok között, meg ezek nem is lényegi infók. A "Bug me"/"Geballte Antworten" topikokban vannak a konkrét kérdésekre a válaszok, és itt lehet rápattanni a kérdések eredeti topikjaira, szóval igazi szörfözés ez kérem szépen. -
#52 Akad, de nehéz kiragadni, mert általában több topikon keresztül folyik a társalgás, meg ugye van a fórumon német+angol szekció (illetve orosz is, azt nem szoktam nézni).
Van néhány minimális infó, de szinte szóra sem érdemesek.
- A kamerarendszer átalakul valamennyire, amit tudunk, az annyi, hogy ha egy helyben áll a hős, akkor majd körbe lehet forgatni a kamerát.
- Az inventory jelenleg teljesen kezelhető csak billentyűzet használatával is, szóval valamit alakítottak a G3/R óta. -
Zóanagyvarázsló #51 Egyébként ilyenkor miért nem teszel be linket? Elég fárasztó a különböző topikok közül kitúrni, hogy megnézhesse az ember a többi fejleményt is, esetleg elolvashassa eredeti nyelven és szövegkörnyezetben. -
W B #50 vannak még ilyenek? -
#49 Még mindig teljes hírstop van a Deep Silver miatt a játék körül, a fejlesztők kínjukban már direkt szórakoznak a fórumon a felhasználókkal. Két részlet:
látogató: - Remélem, nem lesz átalakítva az irányítás olyanra, mint amilyen a Two Worlds 2-ben!
fejlesztő: - Az irányítás jelenleg pont olyan, mint a Two Worlds 2-ben.
látogatók: - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...!!!
fejlesztő: - Bocs, a videók alapján úgy tűnt, de kipróbálva a játékot mégsem olyan.
---------------------------
fejlesztő: - Egyébként jelenleg úgy néz ki, nem lesz az ivásra animáció.
látogató: - Ááá, akkor eljött a medkitek kora. :S
fejlesztő: - Próbáltál már inni víz alatt vagy vákuumban? :P
??????????? -
W B #48 A Gothic3 városaival az a baj hogy abszolút nem hasonlítanak a G2 városára.
G2ben van egy festmény, ahol elegánsan öltözött úrhölgyek, nemesek stb. Egy fás után haladnak, háttérben egy város vagy kastély látható, ép naplemente van... Az öltözetük pedig dualizmus korira emlékeztet ha jól emlékszek... nah. Az a helyszín SEHOL nincs a játékban.
Én úgy vágtam bele a Gothic3-ba hogy végre eljuthatok oda, láthatom a fővárost a király nagyszerű palotáját... stb. Lepukkant sötét középkor lett az egész.
Egy reneszánsz/dualizmus kori stílusból egyenesen a sötét középkorba...
A Gothic4 legalább valahogy próbálta kiegyenlíteni ezeket. De nem jött össze neki.
A Risen legalább tiszta lappal kezdett. És a mediterrán stílus nekem nagyon tetszett. -
gyonax #47 Ez igaz... De pont erre akartam utalni én is. Ha van egy város, és több, változatos, de nem városias helyszín, akkor nekem az teljesen megfelelne. A Risen számomra (is) kicsit egyhangúra sikeredett, de a Gothic 3 városáradata se hiányzik(tudom, hogy te csak 2 várost említettél, amivel én teljesen egyetértek mindaddig, amíg nem megy a minőség rovására... inkább egy szépen kidolgozott, mint két ugyanolyan) -
W B #46 A G2-ből azért nem hiányzott, mert volt a kikötő város, a bányavölgyi vár, kisebb de mégis jelentősebb hely a kolostor, Onar birtoka, és a kiegben a bandita és és kalóztábor.
A Risenben, van a város, a kolostor és Don mocsári tábora... -
gyonax #45 Nem tudom, te hogy vagy vele, de például nekem a Gothic 2-ből nem hiányzott még egy város. Szerintem ha az az egy város, ami van, az jól el van találva(és persze emellett a környezet kellően változatos), akkor nem lesz itt baj. -
#44 Hát ha az a nagyobb település 3x-4x akkora lesz, mint az elsőben kikötőváros, akkor nincs gond. Inkább kevesebb, de változatosabb települések, mint copy paste városok más tégla texturával. :) -
W B #43 kár... sztem 2 város bőven elég lenne, csak a változatosság véget. -
#42 Minimál hír: a 2. részben is csak 1 db nagy település lesz. -
#41 Na az azért durva lenne, ha idén nem is, de tavasszal már csak-csak mutatnak belőle valamit. -
#40 Jővő év vége felére lesz ebből valami, kép vagy trailer, és ha szerencsénk van, akkor 2012 elején meg is jelenik. -
W B #39 Szóval kb. semmit nem tudunk...