Risen 2: Dark Waters

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Szerintem semmi különös. Átlagosan szép. Az objektumok szépek, de a karakterek és szörnyek a Gothic4 képeivel összevetve elég lowpolyk és alacsonyabb színvonalúak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
GDC beszámoló angol nyelven

Röviden üsszefoglalva: a 2 mókus végig majdnem elcsöppen a grafikától, az íjak *helyett* lesznek a lõfegyverek, a mágia vudu-szerû lesz, a karakterek pedig annyira modulárisak és részletesen, hogy nem lesz benne 2 hasonló szereplõ sem.

csini lesz!!
rotator
Mégsem lesz úszás (sem búvárkodás). 😞
Forrás

rotator
Íj elvileg lesz, számszeríj nem biztos (szerintem ahelyett lesz a puska). Pajzsról nem hallottam, a páncélzat több darabból áll majd (sisak, mellvért, kesztyû, lábbeli). Pallosok nem lesznek, hanem machete, cutlass, rapier, ilyenek.

Íj, számszeríj lesz? Vagy csak lõporos fegyverek? Pajzsnak lesz még értelme? Páncélzatok terén csak szõtt ill. bõr páncélok lesznek, vagy lesznek fém páncélok is? ilyen infók nincsenek?

rotator
Forrás megjelölése nélkül (DS és WoG fórumokról összeszedve) pár újdonság:

- Az egykezes kardokat végre nem a hátán, hanem az oldalán hordja majd a hõs.

- Lesz mágia, de teljesen átdolgozva a korábbiakhoz képest.

- Lesznek minijátékok, ill. a szakmák (pl. kovácsolás) terén is várható bõvülés.

- Nem lesz reputációs rendszer, várhatóan a jól bevált guildeket kapjuk, de legalábbis valami ehhez hasonlót.

- A szigetek közötti váltásnál tölteni fog a játék, a szigeteken már nem.

- Minden jel arra mutat, hogy lehet majd búvárkodni.

- Bordélyházak nem várhatóak. 😞 😊

Régóta várok egy jó kalózos, karibi hangulatú offline rpg-re

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Meg a Gothic2 kiegben is volt már kalózkodás, a harmadik részbõl meg kimaradt....

Elõször megijedtem ettõl a kalózos témától, de a képeket elnézegetve elég jó hangulat jött át. Mondjuk az is igaz, hogy már az elsõ részben megpendítették ezt a kalózos vonalat.
Mélytengeri halpók, valami tárnarák izé, pávián, mutáns hesperonis, valami undorító páncélos valami.
VÁROM!!!!

grebber
Nagyon rossz minõségûek. 😞

Next PC upgrade: 2022

rotator
rotator
Persze, de még sajna nincs. 😞

grebber

Biztos majd lesznek scan-ek is!

rotator
Thx, Kandurex! 😊

rotator
Baromság, az elõzõ hõst irányítjuk, ahogy írtam. Testreszabás lehetõségérõl szó sincs!

most akkor hogy is van?
Elõzõ hõst irányíthatjuk igaz? Mert az sg szerint nem, egy másik magyar oldalon meg azt olvastam hogy személyre szabható karakter lesz.

rotator

A hivatalos elnevezés amúgy target concept art.

grebber
Túl pompás ahhoz,hogy ingame legyen!

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

na így már látom, köf

alap, hogy lesz pcre

Azt tudja e valaki hogy PC-n lesz e?
rotator

így se

rotator
a negyedik kép amit belinkeltél, azt nekem nem jeleníti meg...

rotator
Nem tudom, csak az egyik képen vélte felfedezni ezt a gyerek, ezért írtam kérdõjellel. 😊 Végülis, ha addig becsõdöl a JoWood, és a jogok visszaszállnak, miért ne? 😊

Tárnarákok? o.O ez akó mi? Gothic mellék szál?

rotator
Ja, és a legfontosabb: a játék kb. 80%-os készültségnél jár, márciusban kezdik felvenni a dialógusokat. <#taps>

rotator
Az elsõ rész hõsével leszünk. A történet alapján Patty-t segítjük majd apja felkutatásában 7 szigeten, közben mellesleg a világot is megmentjük. Egy csomó szereplõ feltûnik majd az elsõ részbõl. A hõs némi amnéziával küzd a történet elején, ill. egy kalóz szemfedõt hord, ami alatt az Inkvizítor Okuláréja van.

A fõtörténet jobban kidolgozott és lineárisabb, mint eddig, de rengeteg mellékküldetés van, és a döntéseknek valós következményei vannak. A lehetõ legrealiszikusabban próbálják megcsinálni a világot és a küldetéseket. Szinte egyáltalán nem lesznek FedEx küldetések. A szigetek között a hajót saját magunk irányítjuk. Töltési idõ nincs a játék alatt. A szigeteken változatos klíma és egyedi szörnypopuláció van.

Különbözõ lõfegyverek használata mindennapos lesz, sõt ágyúzni is lehet majd bizonyos helyeken. Mindezt természetesen csak a szokásos tanulás után tehetjük meg.

Minden animáció motion capture-ölt, és szépen kapcsolódnak egymáshoz. A példák alapján kb. mint a GTA IV-ben. Az arcmimika sem szimpla szájmozgatásból fog állni. A grafika általános részletességén is emeltek. A felhõk pl. nem textúrák lesznek, hanem valós idõben formálódó objektumok.

Az NPC-k egymás közötti dialógusai valós információkkal szolgálnak, nemcsak blabla, pl. kifigyelhetjük, amikor egy kalóz elmondja a szeretõjének, hová rejtett valami kincset. A gnómok és tárnarákok(!) visszatérnek!

Forrás

G1,2 után a G3 stílusa vissza zuhant sötét középkorba... a Risen a középkorból meg felemelkedik? Ja bocs... Risen, tényleg <#vigyor2>
amúgy már várom, nagyon tetszik a képek alapján

rotator
Na még egy képecske:

rotator
Egy Bastian Seelbach nevû csóka felügyeli a hangokat (hangeffekteket), õ csinálta az Arcaniában is. A zenét továbbra sem tudjuk, ki komponálja, mindenesetre KaiRo feladata volt eddig a hangok, így nem valószínû, hogy zenét viszont hallani fogunk tõle.

rotator
Ja, és a játék hivatalos címe: Risen 2: Dark Waters

rotator
Hivatalos oldal

Na, itten már artworkként vannak feltüntetve a képek, ehh. Bár a középsõ továbbra is ingame-nek tûnik.

rotator
Ha minden igaz, a "régi" engine (amit elvileg a Risenhez fejlesztettek nulláról) egyes részeit írták át erõteljesen. Meg hát ugye ezek szkennek, ezért homályosak picit, viszont a Gothic 3 óta a Piranhák elvbõl nem mutogatnak bullshotokat, ezt vissza lehet nézni a Risennél is. Szóval ez erõsen ingame, bár valószínûleg egyszámjegyû fps mellett fut még a cucc, mint amire Quy tett is utalást valami eldugott fórumposztban még pár hónapja. 😊

grebber
Hát ha ez valóban így fog kinézni akkor vagy dobták a régi engine-t és csináltak egy full újat vagy csodát mûveltek a régivel!

rotator
Hopplá, és mégiscsak PC Games exkluzív sztori lett belõle! Megérkeztek az elsõ screenshotok is, durvás!

ELSÕ http://www.pcgames.de/Risen-2-PC-235636/News/Risen-2-Exklusiv-PC-Games-enthuellt-die-ersten-Screenshots-zum-Rollenspiel-812473/galerie/1490928/

Úgy tûnik, valamiféle Karib-tengeri kalózos környezet lesz, lõfegyverekkel!!! 😄

rotator
A márciusi PC Games (német) újságban várható valami TOP SECRET cucc felfedése, amit már jó ideje harangozgatnak be, van rá esély, hogy a Risen 2 lesz az, bár a februári számban ennek a valószínûsége csökkent, mivel azt írják benne egy eldugott hasábban, hogy egyelõre nincs infó a játékról, de ha lesz, biztosan õk számolnak be róla elõször. LINK

rotator
Kellemes csalódás?!? Az elvárásaid egy hõmérsékleti skálán nézve az abszolút nulla fok közelében lehettek! 😊

rotator
Kitalálom: a TES4 a kakukktojás. 😛 (Vagy nem az Oblivion rövidítése.)

Én kipróbáltam, és kellemes csalódás volt.

Molnibalage
Meg sem vettem a G4-et azok után, amit hallottam róla...

Háború után van, az egy dolog. Háború után azért látszódna, hogy milyen volt háború elõtt.

Túl sok szabad idõ? Sajnos nincs.

Gothic4 azért volt jó, mert próbálta a G1-2 és a G3 egyenetlen stílusbeli különbségeit kiegyenlíteni.

Molnibalage
Annak ellenére, hogy ilyen hülyeségeket tipródsz, az nem tûnik fel, hogy egy háború után van a G3? Az orokok is le vannak gatyásodva, mert fizetnek - már aki tud, mert Vak ugyebár nem... - a fejvadászoknak. Gondolom vitték, ami láttak. ---> Lám, ezért lehet spártai sok helyen Myrtana.

Ez kielégítõ magyarázat?

Viszont tényleg az eszem megáll, hogy valaki ezen töri az agyát. Nincs egy kicsit túl sok felesleges szabadidõd...?

Nem az egyéni gazdagságról volt szó, hanem építészeti és egyéb mûvészeti stílusokról, divatról. A gyarmatokon pedig igen sokáig az anyaországtól szokás adaptálni ezeket, és nekem nem úgy jött le a Gothic játékokból, hogy Khorinis egy sok évszázada elszigetelten létezõ, önálló gazdasággal és kultúrával rendelkezõ egység.

Mivel mindössze 4-5 myrtanai várost jártam be a G3-ban, nem ismerem a teljes képet, de azok elég kietlen unalmas romok volt, és sajnos a többirõl sem hallottam sok jót. Szerintem eleve túl merész koncepció volt a nagy kontinensre vinni annak idején folytatást, mert míg egy izolált szigetet hitelesen tudtak visszaadni, egy országot (illetve többet, de én csak egyet láttam) már kevésbé. Lehet mentegetni a G3-at, vagy megelégedni azzal, amit nyújtott, nincs ezzel semmi gond, de másfelõl érthetõ a csalódás.

Mondjuk, hogy a dualizmust hogyan keverte be W B a képbe, azt én sem értem, pár száz évvel nyilván elnézte 😊
Nos, ha megfigyelted, a Gohic2ben volt egy festmény, ami nem a szigeten készült, hanem feltehetõen a kontinens egy kastélyánál... noh ha nem a kontinens, akkor G4 szigete? Ott sincs ilyen. Másik sziget? Több szigetrõl egyenlõre nincs infó.
Továbbá, oké hogy Khorinis gazdagabb az érc miatt, de attól még Vengard a fõ város... mért úgy néz ki mint egy sötét középkori lepukant városka? Márvány palota selyem függönnyel a minimum, oké hogy háború van, de attól még épülhetett abból. Csak annyi, hogy a király palótája egyértelmûen fényesebbnek kéne lenni-e mint a többi épület. DE pl. Zubennél ezt jól megcsinálták.
Varanti városok és Nordmar kifejezetten tetszett a G3ban. Myritana is jólett volna, ha a nagyobb városok, Vengard, Geldern, Montera nem valami sötét középkori stílusúak lettek volna.
Geldern bányász város, sok az arany. Montera a mezõgazdasága miatt lenne gazdag,. Vengard a fõváros. Ezeknek kellet volna eltérõ stílus.

Nagyon nagy és ennek ellenére nagyon szép bejárható területet csináltak, és lehet E miatt nem jutott idõ arra amit kritizálok? Fõleg úgy, hogy a fejlesztésbõl alapból minusz fél évük volt?