Risen 2: Dark Waters

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Azért írtam, hogy az egyik.

A TES IV szerintem uncsi. Soha nem volt még erõm sem rendesen elõvenni. A Nehrmimmel toltam. Elképesztõen jó. A felsoroltak közül a BG2-õt kezdtem el anno, de nem volt meg az angol tudásom hozzá. Most már idõm nincs.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"Egyébként meg nem értem WB-t. Állandóan rinyál minden hülyeség miatt. A G3 a CP1.74-gye és jó MI + AB/nem AB beállításokkal az egyik legjobb RPG, amit valaha láttam."

Ezzel azért tudnék vitatkozni: Gothic, Gothic NotR, TES4, Witcher, Kotor, Kotor 2, Jade Empire, Baldur's Gate 1-2, Dragon Age, Mass Effect 1-2. Nekem a G3 akár patchcsel, akár anélkül csak ezek után következik. Nem rossz játék, de a Gothic hangulat nekem sincs meg benne(fõleg úgy, hogy én közvetlenül elõtte is végigjátszottam az 1-et és a 2-t).
Molnibalage
Vagy de. A világtörténelemben többször is elõfordult, hogy a tûzhöz - zsé, arany, nyersanyag - közelebb levõ urak jobban éltek, mint odahaza. Ugyanis annyit nyúlhattak le pofátlanul, amennyit akartak. Khoronis az érc terén elég monopolhelyzetben volt és orkok sem háborgatták egy ideig.

Egyébként meg nem értem WB-t. Állandóan rinyál minden hülyeség miatt. A G3 a CP1.74-gye és jó MI + AB/nem AB beállításokkal az egyik legjobb RPG, amit valaha láttam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A festmények stílusáról volt szó,nem börtöntetkóról. Az elsõ rész töltõképernyõjén is szereplõ festmény pedig az uralkodó portréja volt, ennek megfelelõen szintén a kontinensrõl kellett származnia.

Különben is, Khorinisen egy bányász- és börtönkolónia kapott helyett, efféleképp nem életszerû, hogy ilyen rövid idõ alatt, saját, az anyaországénál fejlettebb mûvészeti kultúra jelentkezett volna.
Molnibalage
Khorinis egy sziget. Ennélfogva saját kinézete van. Málta pl. mennyire hasonlít a viszonylag közeli görög építészetre vagy olaszra?

rotator
Elég nagy az ugrabugra a topikok között, meg ezek nem is lényegi infók. A "Bug me"/"Geballte Antworten" topikokban vannak a konkrét kérdésekre a válaszok, és itt lehet rápattanni a kérdések eredeti topikjaira, szóval igazi szörfözés ez kérem szépen.

rotator
Akad, de nehéz kiragadni, mert általában több topikon keresztül folyik a társalgás, meg ugye van a fórumon német+angol szekció (illetve orosz is, azt nem szoktam nézni).

Van néhány minimális infó, de szinte szóra sem érdemesek.

- A kamerarendszer átalakul valamennyire, amit tudunk, az annyi, hogy ha egy helyben áll a hõs, akkor majd körbe lehet forgatni a kamerát.

- Az inventory jelenleg teljesen kezelhetõ csak billentyûzet használatával is, szóval valamit alakítottak a G3/R óta.

Egyébként ilyenkor miért nem teszel be linket? Elég fárasztó a különbözõ topikok közül kitúrni, hogy megnézhesse az ember a többi fejleményt is, esetleg elolvashassa eredeti nyelven és szövegkörnyezetben.
vannak még ilyenek?

rotator
Még mindig teljes hírstop van a Deep Silver miatt a játék körül, a fejlesztõk kínjukban már direkt szórakoznak a fórumon a felhasználókkal. Két részlet:

látogató: - Remélem, nem lesz átalakítva az irányítás olyanra, mint amilyen a Two Worlds 2-ben!
fejlesztõ: - Az irányítás jelenleg pont olyan, mint a Two Worlds 2-ben.
látogatók: - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...!!!
fejlesztõ: - Bocs, a videók alapján úgy tûnt, de kipróbálva a játékot mégsem olyan.

---------------------------

fejlesztõ: - Egyébként jelenleg úgy néz ki, nem lesz az ivásra animáció.
látogató: - Ááá, akkor eljött a medkitek kora. :S
fejlesztõ: - Próbáltál már inni víz alatt vagy vákuumban? 😛

???????????

A Gothic3 városaival az a baj hogy abszolút nem hasonlítanak a G2 városára.
G2ben van egy festmény, ahol elegánsan öltözött úrhölgyek, nemesek stb. Egy fás után haladnak, háttérben egy város vagy kastély látható, ép naplemente van... Az öltözetük pedig dualizmus korira emlékeztet ha jól emlékszek... nah. Az a helyszín SEHOL nincs a játékban.
Én úgy vágtam bele a Gothic3-ba hogy végre eljuthatok oda, láthatom a fõvárost a király nagyszerû palotáját... stb. Lepukkant sötét középkor lett az egész.
Egy reneszánsz/dualizmus kori stílusból egyenesen a sötét középkorba...

A Gothic4 legalább valahogy próbálta kiegyenlíteni ezeket. De nem jött össze neki.

A Risen legalább tiszta lappal kezdett. És a mediterrán stílus nekem nagyon tetszett.

Ez igaz... De pont erre akartam utalni én is. Ha van egy város, és több, változatos, de nem városias helyszín, akkor nekem az teljesen megfelelne. A Risen számomra (is) kicsit egyhangúra sikeredett, de a Gothic 3 városáradata se hiányzik(tudom, hogy te csak 2 várost említettél, amivel én teljesen egyetértek mindaddig, amíg nem megy a minõség rovására... inkább egy szépen kidolgozott, mint két ugyanolyan)
A G2-bõl azért nem hiányzott, mert volt a kikötõ város, a bányavölgyi vár, kisebb de mégis jelentõsebb hely a kolostor, Onar birtoka, és a kiegben a bandita és és kalóztábor.

A Risenben, van a város, a kolostor és Don mocsári tábora...

Nem tudom, te hogy vagy vele, de például nekem a Gothic 2-bõl nem hiányzott még egy város. Szerintem ha az az egy város, ami van, az jól el van találva(és persze emellett a környezet kellõen változatos), akkor nem lesz itt baj.
Encore
Hát ha az a nagyobb település 3x-4x akkora lesz, mint az elsõben kikötõváros, akkor nincs gond. Inkább kevesebb, de változatosabb települések, mint copy paste városok más tégla texturával. 😊
kár... sztem 2 város bõven elég lenne, csak a változatosság véget.

rotator
Minimál hír: a 2. részben is csak 1 db nagy település lesz.

rotator
Na az azért durva lenne, ha idén nem is, de tavasszal már csak-csak mutatnak belõle valamit.

Encore
Jõvõ év vége felére lesz ebbõl valami, kép vagy trailer, és ha szerencsénk van, akkor 2012 elején meg is jelenik.
Szóval kb. semmit nem tudunk...

rotator
Nincs semmi. Quy szerint az elsõ screenshot még messze van, pedig nyáron még bizakodó volt. Amíg nem jelentik be a settinget (vagyis hogy milyen környezetben játszódik majd a folytatás, azaz ezek szerint nem feltétlenül mediterrán-fantasy lesz), addig a legtöbb kérdésre "no comment" a válasz.

Molnibalage
Semmi friss hír?

Encore
Igen meglepsz, még csak 2 órát játszottam azzal és az is bosszankodással telt.
Most akkor nagyon megleplek ha azt mondom hogy a ferfi pisilo NPC mar az Arcaniaban is benne van? Nekem Blackwatersnel tunt fel eloszor amikor a molorol a mocsarba....
Encore
Ezek szerint még több apró hangulati elem lesz (NPC vizelés); segítõk (mert Patty csak ideiglenes segítõ volt). Ezek szerintem jó hírek, még ha hallgatnak a rajongói visszajelzésekre is és nem lesz olyan, mint az elsõben, hogy a 3.-4. fejezetben nincs semmi mellékküldetés, akkor már elégedett leszek.
rotator
Na elõkerült Quy, aki az infókat csöpögteti. Sok újat nem mondott, de ez is több a semminél.

- Az eredeti Risenben az NPC-k néha pisiltek a régi Gothicok mintájára, de kiszedték a véglegesbõl.
- Várhatóan több fontos NPC is lesz, akikkel összeverõdve lehet majd mászkálni (amilyen Patty volt az elsõ részben).
- Már nincs annyira messze, hogy végre lássunk valamit a játékból, de pontos idõpont még mindig nincs.
- Nem lesznek a Titánhoz hasonló méretû ellenfelek.
- A konzol verzió grafikája jelentõsen javulni fog.
- Nemrég készültek el az új köd effekttel, ami nagyon "izgalmas" lett.

rotator
Tûz, füst, robbanás, felhõk, esõ, hó, víz, szikrázás, szõr, haj, varázseffektek...

részecske mi a fene? mihez kell itten részecske?

Részecske-effekt implementálási határidõ. 😊

Egyébként a többi munkerõnél is ezt a márciust írták. Talán már "csak" a tesztelés marad hátra.
rotator
Megint álláshirdetés: olyan munkaerõt keresnek, aki majd a részecske-effekteket fogja implementálni. Ez a megbízás is jövõ márciusig szólna, hmmm, milyen mérföldkõ lesz akkor? 😊

Molnibalage
Nem a kinézetrõl van szó. Lényegében már a játék közepétõl kezdve totálisan lényegtelen a fegyver sebzése a játékban. A küzdõsílus sem jó a játék végi fegyverekkel.

Az új harcrendszer értelmet adna a vérteknek, skilleknek és fegyvereknek is, különösen a speciális képességekkel bíró és mágikus fegyvereknek.

Kopiati
Értem mire gondolsz, csak növelné szerintem a változatosságot ha lenne több féle kinézetû pajzs... más minták...stb...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

újra modellezik a lényeket? jaj.... megint gothic1-2 vs gothic3 szituáció lesz?

rotator
Néhány újdonság(?):

- KaiRo valóban nem dolgozik a játékon, szóval más fogja írni a zenét.

- Ami a fejlesztõk szerint már most jobban néz ki, mint a Risenben: az ég, a köd, a víz.

- A tárgyakat, szörnyeket mindet újragyártják, nem lesz áthozva régi "elem" (esetleg pár jobb textúra lesz újrafelhasználva).

- Felvettek külön egy programozót, aki dedikáltan csak a harcrendszer AI-t hegeszti. Emellett új animátort is keresnek, akinek a feladata a motion capture-ölt animációkat integrálni a játékba. Nekik kettejüknek elõreláthatólag jövõ év márciusig szól (majd) a szerzõdésük.

ezt eddig is tudtam, és van egy érzésem hogy a jó kis gothic szériához ez is hozzá tartozik.

Molnibalage
Hát öcsém ezek lényegében egy nagy családi házban elférnek. Nem semmi...

rotator
Néhány érdekesebb(?) hírecske

- A Piranha Bytesnál nem örülnek, hogy a Deep Silver az utolsó pillanatban bejelentette a játékot. Õk addig akartak várni vele, amíg legalább képeket tudnak mutatni, ami állítólag már nincs messze.

- Moddolhatóság egyáltalán nincs tervben.

- Platformok: PC, Xbox 360, PS3. Az alap PC-s verziót Piranháék csinálják, a portokat a Wizardbox (ahogy az elsõ résznél is).

- Majdnem minden szöveg meg van már írva (németül).

- Továbbra is lesznek tanárok, mini-játékok és végtelen inventory.

Aki unatkozik, az megnézhet egy bemutató videót a PB fõhadiszállásáról.

rotator
Váó! Nem rossz! 😊

Ezt tényleg sajnálnám. Szerintem elég sokat tett a játékokhoz.

Ha még valaki nem hallotta:
Gothic 3 - in my dreams
Molnibalage
Nem csak errõl van szó az én szememben. Egy példa.

16906-16908

Kopiati
Én remélem, hogy több pajzsot, páncélt, kardot egyebet izzadnak ki mert az elsõben nem volt nagy választék...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

rotator
Számomra sem, csak másfél (utolsó 2 fejezetet nem csináltam meg másodjára, addigra kimaxoltam a mágusom).

Molnibalage
Számomra sem...

Nem azt mondtam hogy nincs benne 2 végigjátszás, hanem azt, hogy számomra nem ért meg kettõt😊
rotator
Azért 2 végigjátszás benne van, de tény, hogy ennyivel 100%-ra ki lehet pörgetni.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Én meg azt remélem, hogy lesz olyan hangulata mint anno a G1, G2-nek, mert akármennyire jó játék volt a Risen, engem azért annyira nem fogott meg. Egy végigjátszásra jó volt, de számomra nem olyan játék, amit érdemes többször is végigvinni.
Molnibalage
Ez baj. Nem kicsit, nagyon. 😞

Nagyon remélem, hogy valami összetettebb fejldõési és magia rendszer kiizzadnak már magukból. Nem ártana...

értem... szal a gõzhajtású technológia megy át fantasyba...

rotator
Egyfajta Viktoriánus-korból származtatható alternatív jövõkép, ahol gõz alapú lett volna a fejlõdés iránya. Egy kép példának

A Ravensdale c. játék (a Gothic 4 fejleszõinek párhuzamos projectje) ilyen jellegû lesz.