1358

Risen 2 - A Risen folytatása
  • grebber
    26 vagyok.Nem engedélyt kérek rá mivel a pénzem arra költöm amire akarom!
    Szimplán leugatnak csak ilyenkor, hogy miért ilyen baromságokra költöm a pénzt!
    Mondjuk valahol igazuk is van, mert magamra nem igen költök csak pc-re és játékokra.
  • Molnibalage
    Nem vágom a szitut, 25-30 között te a szüleidtől kapsz engedélyt arra, hogy mire költöd a pénzed...?
  • grebber
    Lehet béta alapján kaptak olyan visszajelzéseket amiket inkább jobb kijavítani!
    Pénz az már megvan.Már csak valami alibi kamu szöveg kell a szülőknek ,hogy mi a tököm ez a nagy hordó és minek nekem főleg 20 ezer ft-ért.
    Mintha a fogómat húznák érzéstelenítő nélkül.De mivel egyszer élek így nem érdekel!Nyomorult életem során egy CE-t megérdemlek úgy érzem!
  • rotator
    Lehet gyűjteni a pénzt, eltolták 1 hónappal a megjelenést. Kíváncsi vagyok, vajon miért, mivel január környékén átadta a PB a kész játékot, azóta "állítólag" a DLC-t hegeszik, hehehe.
  • rotator
    Igen, ez "csak" annyi, hogy ahogy megkapják a készletet, szétküldik a mailt, jó esetben nem is hírezik ki az oldalon (pláne ha keveset kaptak), így az első időben csak azok tudják bezsákolni, akik feliratkoztak. Külföldön ugyanez a tartalom 100 euro, pontosabban szólva nekik nem hordóban, hanem valami ládában. Ha tényleg 20 ezerért ezt behozzák, akkor azt mondom, le a kalappal, idén is kerül egy CE a monitor alá.
  • Shep
    Nálam is ez a helyzet, úgyhogy nem is nézem meg többet azt a képet :)
  • ratgab
    Nagyon, nagyon, nagyon király CE! Még bennem is elkezdett motoszkálni a kisördög, pedig nagyon, nagyon, nagyon nincs rá keret .
  • Shep
    Hát azért ez mennyivel korrektebb ajánlat, mint a ME3 gyűjtői.
  • grebber
    Ez hogy működik most?
    Írták nagyon limitált példányszámban lesz csak.
    Most csak értesítőt lehet kérni és ennyi?
    Nagyon félek hogy nem lesz elég és lemaradok róla pedig legyek bármilyen spur köcsög ezt megszeretném venni.Igaz muterék baltát állítanak fejembe ,de nem érdekel.
  • ratgab
    És ráhibáztam!
  • Molnibalage
    Remélem rum is lészen benne. Aaaarhg! :)
  • ratgab
    LOL az a hordó kell!!!! Egyébként ez baromi jól néz ki (20k alatt nemtom elképzelni az árat!)
  • grebber
    Magyar CE (ár nem ismert)

• rotator
    Ez a szuper-extra-hiper-giga-gyűjtői változat, ugyanez a szobor nélkül 65 euro.
  • grebber
    Hát nem tudom 100 euro nagyon sok!

• W B
    Ott a nevében, hogy sivatag!

Varantban én a végigjátszások közül eddig csak egyszer futottam össze orrszarvúakkal. Többi végigtolásnál nem futottam velük össze. Szóval nekem az a kietlenség is tartogatott meglepiket.
  • Molnibalage
    A Gothic 3 lassú géppel és elsőre volt hosszú. Úgy egyébként annyia nem vészes. Normadban lehet elszüttyögni, ha eltéved az ember. A Sivatag hatalmas terület, de gyak a fele töküres. Többszöri végigjátszás alatt kb. egyszer mentem le a sarkaiban. Messzi nyugaton olyan érzés volt járni, mintha egy másik játék másik dimenziójában jártam volna. Annyira távoli és kietlen volt.
  • rotator
    Ha minden igaz, a fejezetek között a tartalom egyenletes(ebb)en van elosztva, mint az elődben. Én mindenképpen Gothic 1 hosszt várok el, a G2 és G3 erősen overkill volt, ami az ide írogatóknak lehet, hogy bejött, de nem ez a standard manapság.
  • Zóanagyvarázsló
    RPG-knél minden apró levél alá benézek, ennek ellenére az alap G2-ben is találtam harmadszori végigjátszáskor új dolgokat, majd a NotR-ben is. Egyébként mágussal könnyű hosszan elhúzni, én pedig nem szeretem a potion spamet, tehát nagyon takarékosan játszottam. Persze ez a szöszmötölés többé-kevésbé igaz a többire is.

Egyébként meg az baj a PB játékaival, hogy az utolsó vagy dungeonös felvonások gyengébbek szoktak lenni, talán az utóbbiak még egész jók is voltak a Risenben, de ennek ellenére mégis elég unalmas volt az utolsó két fejezet. (Azért gyorsan végigjátszottam még egyszer, pontosabban a frakcióválasztástól, de az már más kérdés :) Szóval ha az az 50 óra egységes minőségű lenne, és három-négy értékes végigjátszást érne, akkor az nem hangzik rosszul. De még egyszer: egy hozzám képest villámmódra játszó újságíró bőven 50 órája a bétát illetően nem tölt el aggodalommal.
  • Sunrider924
    Offtopicba- a frakcio kuldetesekben mindig van legalabb egy bossharc. Nekem nem a kuldetesek dobtak fel a jatekindot onmagukban, hanem a lorestonok keresgelese, echostone kuldik, rejtekhelyek felkutatasa, craft, kismillio dolog. A feltapolas meg azert erdekes mert ott vannak a kulonbozo destiny-k, azoknak a megszerzesehez kell legalabb 36 szintet osszekukazni. Es minden esetben a zona/dungeon loot listaja is a szintedhez igazodik, minel kisebb szinten lepsz be annal kevesebb/alacsonyabb minosegu lootot dob, stb.
    Risen2 nem tudom mit varjak, annak idejen a Gothic brand hihetetlenul ujat hozott, nem a D&D fantasy szerint zajlott se a harc se a tortenet elkepesztoen uj volt a perspektiva, third person nem izometrikus nezet vagy oldal scrollozos, a harc is real time, enyhe combo probalkozas ami maximum 4 lepesig terjedt ki, jah es mai napig az egyetlen jatek amiben a fireballt lehetett dagasztani mielott utjara engedte a jatekos! Most a PB megint ujat akar alkotni, remelem hasonlo sikerrel, es meg inkabb remelem hogy az a karcsu jatekido tobb lesz valahogy megis...
  • Molnibalage
    Pont, mint a Skyrim. Alacsony szinten átrohansz az egészen. Hard szitnen a mellékküldik tápolnak fel.
  • Was
    Nekem meg az a bajom a KoA-val (igaz kb. 15-20 óra játék után mondom), hogy az a rengeteg mellékküldetés dobja csak meg a játékidőt, ami szerintem elég unalmas. És csinálhatták volna sokkal nehezebbre, pl. inkább lenne több boss-típusú ellenfél. Mert ugyan elég pörgős a harc, de élvezetes tud lenni. Majd legközelebb úgy folytatom szerintem, hogy ráállok a fővonalra, frakciókra, így talán izgalmasabb lesz, mivel nem tápolnak fel a mellékküldetések.
    A Risen 2-től én megint egy jól kitalált világot (karakterekkel, helyszínekkel) harcrendszert, történetet várok.
  • Sunrider924
    Nekem a KoA 135 ora jatekidonel lett kesz, ha gondolod van screenshotom. A NotR 115ora, azigen, hogy csinaltad? Abban egyetertek hogy eszmeletlen hangulata volt megerte bebarangolni az utolso morzsanyi teruletet is. Mint irtam , nincs problema a Piranhas fiuk jatekaival csak nekem ugy tunt hogy ez a mufaj is atcsapott a rovid-de-tomeny design iranyaba. A KoA ebbol a szemponbol meglepetes volt, mert se nem volt nagy hirvewres korulotte es durvan uberelte minden varakozasomat. Ehez kepest felek hogy kicsit keves lessz az az 50 ora remelhetoleg magas szinvonalu Risen 2 elmeny.
    UI- nekem a kesz azt jelenti hogy nem talalok tobb questet a jatekban es fo tortenetszal mellett minden mas is meg van csinalva.
  • Zóanagyvarázsló
    Nála az alábbi módon nézett ki az első végigjátszások időtartama a mentett állás szerint.

Gothic 1 45-50 óra
    Gothic 2 80-85 óra
    Gothic 2: Night of the Raven 115 óra
    Risen 47 óra

Amennyiben azt is hozzáveszem, hogy a Risen idején már rutinosabb voltam, a játék pedig áramvonalasabb volt, akkor a G1-nél semmiképp nem volt rövidebb. Elvileg a Risen 2-nek kéne lennie a G2-nek, mert az első rész csak alapozás volt a fejlesztők szerint is. Hogy ez igaznak bizonyul-e, az majd elvélik. A sajtó által megszellőztetett játékidőkben pedig én nem bízom (gyorsabban játszanak, de a GK is bőven 50 órát ír, sokaknak a G2 sem volt ennyi), pontosabban nem alkalmazom egy az egyben magamra, nekem eddig általában legalább kétszer-háromszor annyi ideig tartott, szóval ez alapján az 50 órát felszorozva még kimondottan hosszú is lehet a játék :) Szóval nem kizárt, hogy a KoA esetén pedig éppen túloz valaki, fejlesztői oldalról olykor megesik, például valamelyik Monkey Island dobozára is ráírták, hogy 30 óra, aztán az meg csak 10 volt. Efféle (fél)sandbox játéknál különösen nehéz objektíven kiszámolni a játék hosszát.
  • Sunrider924
    Megtortenhet, hogy kettonk kozul te dontottel bolcsebben, en azt irtam a KoA topicba, hogy nagyon magasra tette a lecet a Risen 2 szamara. Ki tudja, forditott sorrendbe jatszva lehet ez nem lenne szempont. Ettol fuggetlenul tudom kulon ertekelni majd a PB fiuk munkassagat, a Risen-t is kiporgettem 2x, ket kulonbozo frakcio oldalan vegigjatszva, igazabol csak az zavar hogy minoseg ide vagy oda egyre rovidebbek a kalandok. Nem tudom,hogy a nosztalgia rozsaszin szemuvege vagy sem, de anno a Gothic2 vel 2 honapig szorakoztam amig mind a 3 frakcioval vegigjatszottam, ehez kepest keves az 50 ora, en igy ertettem. Az nem lehet mar hogy jo es hosszu? ( de, KoA)
  • rotator
    Na majd egyszer, ha sok időm lesz, ránézek...
  • grebber
    Kipróbáltam én is. Egész hangulatos ,lehetne szebb is (bár csúnyának nem mondanám) ,akadással nem találkoztam minden maxon van.
    Várjuk szeretettel!
  • Sunrider924
    Sokan belefutottak a hibadba es a demobol kovetkeztettek a vegleges jatekra. Szerintem a vegleges verzioba kukkantsal bele, hatalmas a kulonbseg, sokan meg is jegyeztek hivatalos forumon hogy a demoval gyakorlatilag elijesztettek a lehetseges erdeklodoket, nagy baki hogy a kesz jatek teljesen mashogy nez ki.
  • grebber
    Ennek a bogárnak milyen feje van azta lol.

Ha nem jelenne meg a kép!
  • xido
    ha apu is ugyanaz,előző mentés stimmelhet,vagy tuti csak birodalmi lehetek,nem tolvaj?:)
  • xido
    kulcsos béta,de már törték
  • W B
    Igen, ugyan az. A főhős is ugyan az.
    Most valami demo van kint vagy zárt béta?
  • xido
    na belesasoltam..jó lesz ez nekem majd..már tetszik az elején a sok lootolási lehetőség,meg herbárium:)
    ez a Patty az a Patty a kocsmából?..mert apuci is azonos:)
  • AnarchoiD
    nalehuzom a betat enis es megasasolom
  • rotator
    Köze nincs hozzá, egy egyszerű elemi szorzást végeztem el a bétán alapuló benyomásaim és a hosszról érkező hírek alapján: 50*3=150
  • rotator
    A demót próbáltam, buggal nem találkoztam, elképesztő igénytelenséggel viszont igen. 50 óra nekem is megfelel, ha végig hozza a szintet (a PB játékai hajlamosak lefulladni az utolsó fejezetekben, most állítólag máshogy lesz).
  • Sunrider924
    Tiszteletben szoktam tartani masok velemenyet, de mi koze egy vegigjatszas idejenek(hossza) a jatek ujrajatszhatosagahoz(szavatossag)? Az meg mar nagyon offtopic hogy neked mitol "borzadaly" egy olyan jatek ami egy az egyben atemelt minden valamirevalo otletet a jelenlegi legtartalmasabb rpg/mmo-kbol, tobbek kozott a PB munkakbol is.
  • jarlaxxe
    Ha 25percért megvettél egy játékot hát gratula ha loptad akkor még inkább.
    Ha a bugos demót nézted az a félévvel ezelötti verzió, kiadni is kár volt szerintem.

A 40-50 óra korrekt ha pörgös a gameplay nem kell több.
  • rotator
    KoA nálam 25 perc után uninstall volt, egy borzadály. 50 óra az olyan Gothic 1 hossz, a Risennél meg hosszabb, a béta alapján 3 végigjátszás simán benne van, az 150, bőven sok.
  • Molnibalage
    Nem, nem ismerem. A ezeréves RPG-k végitolására sem találtam időt. Pedig egyszer nem ártana a BG I-II-őt kipróbálni. Legutóbb a NWN Tortured Hearts modulját nyomtam. Eszméletlen jó volt.