Risen 2: Dark Waters

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha így se akkó meg purcanhat.

Eme kép alapján, a gnómoknak már több szerepük is lesz.

attól még lehet rá esély

grebber
ÁÁ már kezdtem örülni magyar felirattal jön nálunk,és akkor elolvastam a fejlécet :(

Next PC upgrade: 2022

grebber
A hamarosan kezdõdõ E3-on kint lesz a game.Remélem ott már kapunk fincsi ingame videókat!

Tudom, én linkeltem azt is, de úgy tudtam, hogy ez másik trailer. <#nemtudom>

Molnibalage
Pont egy hónapja volt kiposztolva fél oldallal lentebb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

grebber

mivel a Risen 1 is ilyen volt

Kicsit rajzfilmszerûnek tûnik, lehetnének akár Fable 3 képek is.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Molnibalage
Jó lesz ez.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Most nézem hogy kard és pisztoly is a kezében van egyszerre. Kardozás közben lessz lehetõség elõrántani és lõni egyet?

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226945_171442779580631_153504074707835_428394_1221703_n.jpg
Amúgy aki nem tudná a Faceeeeeeeeeeebooooooooookon is fent van XD

Képeket remélem beteszi

Remélem nem a gamepad két darab analóg karjával! <#papakacsint>
grebber
Ezt konkrétan el nem tudom képzelni mit is takar hogy fog kinézni! :(

rotator
rotator
Közelharc esetén a kamera speciális üzemmódra vált, ahol a fõhõs mozgásától függetlenül lehet majd irányítani az ütéseket. <#taps>
Forrás

rotator
Jaja, ezek azok.

Sok szín volt, néhol látványosan "tarkult", de azért rajta volt egy szürkés szûrõ. A Risenben pedig ez még jobban érzõdött, mert óta eleve szürkésbarna irányba mentek el a ruhák és Harbor City épületei is. Arra kell gondolni, mint az Arcaniában az európai-amerikai kapcsoló. A különbözõ túlzó effekteket magam sem szeretem, de a túlzott fakóság tud zavarni, a valóságban enyhén szólva telítettebbek a színek, mint a Gothic szériában.

Nekem az eddigi artworkökön tetszik a színvilág, és ehhez a karibi, vudus témához nem is árt, ha egy kicsit pikánsabb.
Persuasion lesz az, és meggyõzést jelent, az intimidation pedig megfélemlítést.
Molnibalage
Mikor volt szürkés a gothic? Talán az elsõ részben. A II. rész színes volt, a bánya meg szimplán felperzselt. A G III meg tömör gyönyör, fõleg tiszta idõben naplementekor.

persuation és intimidation?
Egyik kábítás másik?

rotator
A (nyomtatott) német Gamestar új számában sok új információ látott napvilágot. A teljesség igénye nélkül az alábbiakról van szó a cikkben:

Fõbb újdonságok

- kézzel felépített világ, Gothic 3(!!!) méretû
- harc közben speciális (piszkos) trükkök használhatóak, cooldown-nal
- egyszerre több ellenféllel is lehet küzdeni
- a lõfegyverekbe többféle muníció tölthetõ
- továbbfejlesztett fegyverkovácsolás
- sokkal többféle ruha és felszerelés
- kikapcsolható a legtöbb UI elem (életerõcsík, küldetésnyíl stb.)
- a fejlõdésrendszer 5 attribútumra támaszkodik (melee combat, ranged combat, cunningness, hardness, magic), 75 aktív és passzív skill
- az alkohol és a nõk kiemelt szerepet játszanak
- jelenleg finomhangolják a játékot, de még mindig nincs kitûzött megjelenési idõpont
- a textúrák sokkal élesebbek, a bump mapping hangsúlyosabb, a színek nagyon erõteljesek, most már teljesen elszakadva a szürke Gothicos világtól
- lesz sok-sok dungeon, de két egyforma nem :P
- a frakciók annyiból fontosak, hogy bizonyos skilleket, tanárokat csak egyes frakcióknál találunk meg
- a régóta várt skilleket implementálták végre: persuation és intimidation :)

Erõsségek

- a küldetések többféle módon végrehajthatóak
- a harc szerteágazó
- a felszerelés jól variálható
- jobb a sztori
- a küldetések nem totál linárisak, tele meglepetésekkel

Gyengeségek

- a szigetes felépítés miatt még nem tudni, mennyire lesz nyílt a világ
- nehéz azonosulni a fõhõssel
- nincsenek klasszikus nagy guildek, mint a Gothicokban

grebber
Amikor távolról mutatta a monitort a kamera és csak elmosódva lehetett látni a pálmafákat meg vizet ....tiszta Crysis<#banplz>

rotator
Pfff, mi ez a sz@r?
Akkor linkként: KATT

rotator
Jó kis realtime editor... + pár sörösüveg! :D

http://www.youtube.com/v/_eNxZN3oquw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Molnibalage
Még most sem értem.

amit ellopott pénzt, azt elissza. ennyi XD

http://www.youtube.com/v/_lmldhW7Hzw

Molnibalage
Link másolása, beillszetése.

Egyébként mit kellene látni? Serleg? Gnóm?

talán úgy hogy meg is lehessen nézni... me semmit nem látok

Molnibalage
BTW, nekem nagyon tetszett maga a videó.

A vodoo kíváncsi vagyok, hogy játékelem lesz vagy csak videóban volt. Szerintem eléggé játékmenet borító lenne, vagy túlságosan is pre definiált. Annan viszont nem örülök, hogy nem lesz íj. Lehetne csendes orgyilkos fegyver.

Õ minden egyes alkalommal eljátssza ugyanezt (szóval sajnos igaz, csak nagyon unalmas), akkor is, amikor teljesen nyilvánvalóan nem a játékmenetet fogják még bemutatni.
Molnibalage
Azért nem igaz, hogy egyesek még azon is zúgolódnak, hogy mutatnak valamit...

grebber
Nem volt rossz! De mennyire utálom amikor nem ingame anyagot mutogatnak a videókba <#levele>

Lesz WÚÚDÚÚÚÚÚÚ

rotator
Valószínûleg "csak" a renderelt GDC trailer lesz, ne legyen igazam.

Meg valami megjelenési idõt (amit persze el lehet tolni)
grebber
Nagyon remélem valami fasza ingame trailer-t kapunk!

rotator
Semmi említésre méltó.

Molnibalage
Semmi új hír vagy kép?

Kösz a választ! Várós ez a játék!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

rotator
Nincs hivatalos infó, azaz annyi van, hogy "amikor kész lesz". 2011 legvége, de inkább 2012...

Már csak egy infó hiányzik: Mikor jelenik meg?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

rotator
Újabb GDC beszámoló

Most már tutira nem lesznek íjak és szerszámíjak (a magyarázat: nem illenek a kalózos környezetbe). A játék során találkozhatunk majd a lõfegyverek feltalálójával.

A karakterek az elsõ részben szeparált testek és fejek voltak, amiket menet közben "olvasztottak össze", és mindenkinek (férfi, nõ, gyík) ugyanaz volt az animációja. A második részben teljes karaktereket terveztek (tetõtõl-talpig), az animációkból pedig többféle van, de nemcsak nemekre bontva, hanem még egy factionön belül is saját animációk vannak, így már a járásáról meg lehet ismerni az ellenfél hovatartozását. Egy karakter erõssége lemérhetõ lesz a magabiztonságán is, ha lazán beáll kardozni, akkor valószínûleg gyorsan elintézi a játékost. Az NPC-k és szörnyek napi rutinja sokat javult, és mindent, amit egy NPC megtehet, mi is megcsinálhatunk (kovácsolás, sepregetés stb.).

A játék végéig lesznek újdonságok, akár 20 óra játék után is találkozhatunk új factionnel, az utolsó pillanatokban is lesz felfedeznivaló (ellentétben az elsõ résszel, ahol a 2. fejezet végére már az egész szigetet bejárhattuk). A szigetek között lesz töltés, a szigeteken belül nem, tehát a régi Gothicokhoz lesz hasonló.

Gamepaddel is játszható lesz PC-n, de az egér+billentyûzet kombó is megmarad természetesen, a szövegek mérete nagyobb lesz, mint az elsõ részben, de nem zavaróan. A demót egy erõgépen prezentálták, és még így is volt frame-esés itt-ott, de azt ígérik, hogy akinél az elsõ rész jól futott, annál a Risen 2 is tökéletes lesz.

FORRÁS

rotator
A szigetek Farangához viszonyítva átlagosan 1/3-2/3 akkorák. Összességében kb. 20 órával több játékidõt ígérnek. FORRÁS