10317
  • Murder3
    nem azok nem spéci épületket.

a spéci épületek alatt azokat értik amik pl a nekró várba a élőholtá konvertáló épület,a csontváz termelődését növelő épület.
    a sylvian várba a trentek növelő épüelt akkor van ien abszolút képesség adó/növelő épület.stb
    az oylanok amik nem aktív képesség szerepűek.
    mert a city hall meg town hall az a pénz bevételét növeli,fortok a védelmet tornyot adnak meg ilyenek az csak 1+ h növelik a lénytermelődést.
  • Andrews2007
    Jaja valószínűleg az adott nép speciális skilljeit fogják erősíteni vagy a lények növelését szolgálni e speciális épületek. (kérdés a várfalak/ kastély és City Hall is ide tartozik akkor? ) Lehet hogy egyszerűen az lesz a kérdés, hogy erős katonaságra/védelemre megyünk vagy nagy pénzbevételre gyengébb katonaságra?) Mivel nagyobb térkép több vár és fort lehetősége így adott a kérdés, az egyik várban ezt a másikban azt pl..

A Heroes Community fórumon egyébkét hahakockaként vagyok fent. Valaki még esetleg fent van ott is?
    Most épp a területfajtákról írogattam.

• Murder3
    ebből a map editor a legfontosabb és legörömtelibb hír:)
  • Murder3
    spéci épületek az olyanok ami a lénytermelődést növelik vagy bónuszokat adnak bizonyos képességekre.
    pl a nekrók halálkonverterük.

• Andrews2007
    Lehet hogy a külső lényvevő helyekről majd már alapból beállítható lesz hogy hol rakja ki az új lényeket hetente. Gondolom akkor marad a heti lénytermelődés ugyebár? Nem térnek át a Heroes IV napi fajtájára.

5 féle táj lehet hogy kevés lesz főleg ha a tengert is beleszámítják de gondolom nem. (kiegekben persze bővülhet) Az tuti hogy a havas rész szerintem az Academyhez tér vissza, mert az egyiptomias, dzsungeles halottak már eléggé trópusiak. :) De persze lehet hogy ha lesz esetleg egy neutrál Barbár szerű frakció megint akkor ők kapják a sivatagot ala Heroes 1-2-3
  • Fantusz
    karavánokra nem lesz szükség a jövőben...

Akíg nem tapasztaltuk meg, hogy is fognak működni a dolgok a VI-ben, nem tudok igazán véleményt formálni, hogy mennyire fognak hiányozni a karavánok.
    Kihagyták az V-ből is, de a kiegészítőkben már ismét szerepet kapott, így nem a hősöknek kellett a lénytermelőkhöz futkosni, sőt a várak közötti lényelosztásoknál is fontos szerepe volt a karavánoknak.
    Az, hogy a VI-ból ismét kivették a lehetőséget, nem feltétlenül hiba, majd a játék ad rá választ, hiányoznak-e a meszziről jött seregek.
  • Pio
    Némi új infó:

- a fejlesztők nem szeretnének durva másolásvédelmet a játékra, de nem rajtuk fog múlni sajnos.
    - 5 tereptípus lesz, mindegyik kapcsolódni fog valamelyik néphez.
    - a tutorial a hadjáratba lesz építve és nem 100 óra lesz, hanem inkább olyan 40-60. Bár a HoMMnál szerintem a hadjáratban a sztori a lényeg, nem a hossz, én legalábbis jobban szeretek scenariozgatni.
    - lesz map editor mindenképp a megjelenéskor
    - random pálya generátor is tervbe van véve, de nem biztos, hogy megjelenéskor benne lesz. PR nyelvről magyarra fordítva ez sajnos általában azt jelenti, hogy biztos nem lesz benne. :(
    - a hősök nem vesznek részt a csatában, csak képességeket fognak elsütni (H3 stílus)
    - karavánokra nem lesz szükség a jövőben, jelentsen ez bármit is
    - lesz hajózás a játékban
  • Pio
    Ilyen pólókat osztottak a gamescomon:

• sirdond
    igen, most már így marad, haladni kell a korral sajnos
    szegény championok is beletörődhetnek :)
  • Pio
    Szerintem nagyon jó a négyszögezés,mert egyrészt ezzel együtt bejöttek a 4 mezőt foglaló lények is, illetve a tereptárgyak területfoglalása is logikusabb. Én is ódzkodtam tőle és most, hogy elkezdtem végigjátszani az ötödik részt megkedveltem. Eddig egy farönk hullámvonalas területet foglalt el, most már "farönk" alakút foglal. Eddig egy palló két hajó között hullámvonalas volt, most egyenes. Apróságok ezek, nem múlik rajtuk semmi, csak szerintem logikusabbá teszik a négyszögelést.
  • sirdond
    inkább azt mondom,hogy hiányzik
    azért többet lehetett taktikázni hatszögrácsnál :D
  • Gurren
    csak téged.
  • S2000
    Én is nagyon várom már a folytatást, jó hallani felőle, sok régi szép emlék a korábbi részekkel...
    Nekem az I-II rész kimaradt (igaz az V-el sem játszottam valami sokat), így most kezdtem el az I-et, hát nagyon tetszik eddig, örülök hogy belekezdtem.
  • sirdond
    csak engem zavar, hogy a csatatéren négyszögek vannak?
    azt hittem visszatérnek a gyökerekhez és hatszöges rácsozás lesz :(
  • Zóanagyvarázsló
    Természetesen vicceltem. Mindenesetre láttam én már karón varjút, és hozzá nem értő cikkírókat, szóval nem veszem készpénznek, amit írnak. A nagy pályáknak ettől függetlenül örülök.
  • Andrews2007
    A Heroes Community oldalon van írás egy orosz honlapról fordították: Lesznek lény épületek és speciális épületek minden frakciónak. Viszont a speciális épületből összesen csak 5 lesz és csak 3-at lehet EGY városban csinálni szóval választani kell majd de nem a lények esetében és igen 7 lény lesz a képek alapján legalábbis.
  • Fantusz
    Kedvenc hős: egyértelműen Realag.
    Hatalamas seregek ellen kell közdenie, amihez igazából nincs szüksége a seregre.
    Muszáj ugyan egy olyan csapatot vinni magával, amelyek túlélik az ütközetet, de a csatát a warlock egyedül képes megnyerni, hihetetlen pusztításokra képes.
    A klánválasztás előtti felkészülésnél cél a gyakorlott pusztítómágia megtanulása (s hozzá a varázslatok), sötét rituálé, pusztítás titkai, erőteljesebb varázslatok.
    Az ellenállhatatlan mágia képessége csökkenti az ellenség mágia ellenállását. Kezdetben a manakifogyásra kell odafigyelni, erre végső esetben a sötét rituálé is alkalmazható (hős nem mozdul, rituáléval tölti a napot, s a manája maxra töltődik)
  • Fantusz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Izabella és Nyikoláj esküvőjét démonok zavarják meg, céljuk sokáig ismeretlen, de a játék során elég hamar kiderül, hogy Izabellát akarják, nem a birodalom elfoglalása a céljuk.
    Sovereign Agraelt bízza meg Izabella elfogásával, aki látszólag teljesíti is a feladatot, de később urát elárulva, ellene fordul.
    Az Inferno kampány Agrael meneküléséről, s megtisztulásáról szól.
    A Goldric által kiszabadított Izabella folytatja a háborút a démonok ellen, de Nyikoláj halála megtöri, s elkeserédésében Goldric intelmei ellenére attól sem riad vissza, hogy egy necromanta (Markal) szövetségét elfogadja, aki kétes igéretet tesz: visszahozza Nyikolájt.
    Markal nehéz csatákon keresztül verekszi el megát Izabelláig, a necromanták egykori birodalmát varázslók tartják ellenőrzésük alatt, s náluk vannak szétszórva a necromanták ereklyéi, amit a cél érdekében meg kell szerezni.
    Cyrus főmágus legyőzése, s a lázadó Goldric börtönbe zárása után Markal teljesíti Izabellának tett igéretét, de nem sok köszönet lesz benne : Nyikoláj élőholt, akit kiszakítottak a harmóniából, nem képes szeretni, gyűlölt urat kell szolgálni.

Ekközben a sötét elfeknél feltűnik egy ismeretlen warlock, Realag, aki miután vezetője lesz a Shadowbrand klánnak, megpróbálja a többi klánt is egyesíteni, aminek eredménye, hogy többnyire a saját fajtája ellen harcol, a sötételf klánok többsége szövetségben áll az általa jól ismert, s gyűlölt démonokkal.
    Ennek a kapmánynak is megvan a célja: Realag menti meg Izabellát, s Markalt (akik Nyikoláj újraélesztési szertertására indultak) a démon seregektől.
    A pálya végén úgy tűnik a warlock ismét eltűnik a semmiben, de a végső csata előtt találkozunk vele.
    (Realagnak nagyon erős pusztítómágiát lehet fejleszteni, seregnek elegendőek a mélységi hidrák, a többi lényt oda lehet adni a szintén semmiből előbukkanó kétesen gyanús állandó segítőjének).

Másik, némileg párhozamosan zajló történet a Sylvan kampány.
    Az elfek határvidékein necromanta seregek portyáznak, Findannak kell védelmezni a határvonalat.
    Az erősödő nyomás, majd egy váratlanul érkező démon támadás után Findan új feladatot kap: keresse meg, s nyerje el a smaradsárkányok bizalmát, akik egykoron elhagyták az elfeket, nélkülük nincs esély a háborút megnyerni.
    Findan hosszú, kalados útra indul, s smaragdsárkányokkal téer haza, de későn: a fővárosuk necromanták kezére került.
    Syris Thalla felszabadítására ott a 20 smaragdsárkány, de eddigre már ismernie kell a feltámasztást, különben nagy eséllyel bebukja a pályát - sárkányokon kívül minden lény a városok védelmével lesz elfoglalva természetesen más hősök vezetésével, akik közül Talanar és Dirael a következő pályán is segítik.
    Findan legnagyobb csatáit élőholtak ellen vívja, s a legnehezebb ellenfél nem lesz más, mint a régi szövetséges: Nyikoláj.
    Nyikoláj több tízezer fős élőholt serege ellen a sötét mágia hasztalan (pedig jó képesség), élőholtak immunisak az elmebefolyásoló varázslatokra.

A különböző szálakon futó cselekmények a hatodik (Academy) kampányban futnak össze.
    Az ifjú varázsló, Zehír, nem más, mint Cyrus fia, apját Markal győzte le.
    Zehir a necromanták által megszállt területek felszabadításával kezdni tevékenységét.
    Idézőmágiája erős, de összességében nem mindíg tűnik elég hatékonynak - márpedig ő fogja vezetni a sereget Izabella ellen a végjátékban, ami valóban monumentális, több ezer főt felvonultató ütközet lesz.
    Addig azonban még sokat fejlődik, de a játékosnak már most el kell dönteni, hogy célja lesz-e a mágussal a misztikus mindenttudás elérése (ehhez sajnos a gép jóindulata is szükséges.
    A birodalom felszabadítása után Zehir Heaven területen folytatja a harcot a necromanták ellen, ahol bizony jól jön egy olyan szövetséges, akit az emberek inkább elfogadnak, mint egy messziről jött varázslót.
    Goldric egy föld alatti börtönben raboskodik, kiszabadítása után szövetséget kötnek.
    Nem sokkal később újabb harcossal találjaák magukat szembe, akinek békés a szándéka, hisz közös a céljuk: Findan Nyikoláj legyőzése után Markal nyomában lépett erre a földre.
    Markal legyőzése nem különösebben nehéz, a csata után a három hős szövetségben idul tovább, felszabadítani a még megszállt területeket.
    Fönt, messze északon két sötét elf állja útjukat, Realag szövetségwet ajánl, Shadya szokásához híven titokzatos (bár annyira azért nem).
    A helyőrségek mögötti várban Izabella várakozik, hatalmas sereg élén, vele Zahir fog megküzdene, előtte a helyőrségeket Realag könnyedén szétveri.
    Izabella nem lett gonosz, átok és kétségbeesés miatt kényszerből harcolt - meg kell szabadítani az átoktól, megtisztítani a királynőt.
    A szertartás azonban kudraccal végződik, Shadyáról lehull a lepel (mi azért nem volt túl vastag), kiderül valófi énje: Biara, aki Sovereign megbízásából követte Agraelt.
    A menekülő démonok után szerencsére marad egy kapu, amin a hősök be is lépnek.
    Biarát és Sovereign-t is le kell győzni a hősöknek, több menetben mindegyik hős (Zehír, Goldric, Findan, Realag) harcba száll.

S, hogy mindennek mi volt az oka, mi volt Sovereign célja?
    Izabella királynő már születésekor kiválasztott lett, ő hozza világra a főgonoszt - ezért törtek rá az esküvője napján. (elcsépelt történet, de nem baj)
    Agrael, illetve Realag szerepe is egyszerű (mondhatnánk bugyuta): Izabella figyelése volt a feladata, s az évek múlásával bele szeretett, elhatározta, nem lesz Sovereign-é a lány.

A kiegészítők kapcsolódnak az alapjátékhoz, de nem a történet azonnali folytatásai, feltűnnek ismerős szereplők, míg másokról csak híreket hallhatunk, s természetesen újabb karaktereket ismerhetünk meg

• Murder3
    Amúgy Izabella hitvese Nicolai vámpír lesz nem?
    Markal alakítja át vagy mi?
    mert a hangfelvételt meghalgattam:D

amúgy ki a kedvenc hősötök belőle?
    Nekem Naadir:)
    ő a legkirályabb

• Pio
    Sejtettem, hogy a nekró össze fogja rúgni a port a lovaggal a végére, most is nehezen viselik egymást. :)
    Az Agrael - Realag dolog még nem világos, hiszen az utóbbi névvel még nem is találkoztam, de ami késik nem múlik, szóval nem kell lespoilerezni, bár igazából nem különösebben zavar, ha előre tudom.

A kiegek amúgy viszik tovább a történetet vagy teljesen másról szólnak?

Nem kihívás miatt csinálom, hanem hogy tiszta legyen a sztori. Normalon eddig abszolút nem volt gond, de ha lesz majd leteszem easy-re. :)
  • Pio
    "any Heroes of Might & Magic game" - ez aligha arra utal, hogy kizárólag az 5-öt ismeri a cikkíró. :)
  • Fantusz
    Heroes V története nagyon jól követhető, s szerintem ötletes.
    Talán attól vesztették el a fonalat néhányan, hogy a pályákon pozitív és negatív hősöket is irányítani kell, s nem értették, hogy miért ellenségként jelenik meg az általuk fejlesztett főhős.
    (ebben lehet taktikázni, pl. amikor Goldricot kell legyőzni Markallal - a pálya néhány nap alatt végigjátszható, ha Goldric ekkor még nem túl erős, de ő a végső csatában is velünk lesz, úgyhogy értelemesen kell fejleszteni)

Rengeteget kampányoltam, vannak olyan képességek, amelyeket ha bizonyos karakternek nem ad be a gép, ajánlott újra kezdeni a pályát.
    Sylvan kampányban pl. Findan gyakorlott fénymágia és feltámasztás varázslat nélkül szinte lehetetlen helyzetekbe kerül, de Markal is szenved sötét mágia, és bábjátékos varázslat nélkül.

A kampány története kerek, logikailag helyén van mit, miért tesznek a hősök.
    Sokan a második pálya végén, illetve a negyedik pálya elején vesztik el a fonalat - pedig még szójáték is segít: Agrael ---> Realag

• Zóanagyvarázsló
    A méret? Dehogynem, annál egzaktabb módon nem sok minden vethető össze.

Az más kérdés, hogy a HoMM V a bolhafanszőrzetnyi pályáival is tud szaggatni nálam rendesen, pedig százszor gépigényesebb játékok jól futnak.
  • Murder3
    jó de az nem 3d-s azért a 2 nem egészen vethető össze.:D
  • Murder3
    kb mint a tributes of east kiegbe az örjöngés?
  • Zóanagyvarázsló
    Ha a cikkíró a HoMM V-tel kezdte, akkor nem nehéz a pályáknak nagyobbaknak lenniük :) A III-hoz azért voltak gyárilag is durva méretű skirmish mapek, bírtam is őket nagyon.
  • Pio
    Újabb nap, újabb PREVIEW.

Két lényeges új infó:
    - méretbeli növekedések. Azt írja, hogy a pálya, amit demóztak nagyobb volt az összes eddigi általa látott HoMM pályánál, ezenkívül a csatatér is nagyjából 50%kal több négyzetre lett felosztva.
    - töltődő képességek. Lesznek olyan egyedi képességek, amik a harc során folyamatosan töltődnek majd és mi dönthetjük el, hogy sokszor sütjük el őket gyengébben vagy várunk, amíg feltöltődik nagyon erősre.
  • Pio
    Nyilván nem ezek lesznek, hisz lentebb írtam, hogy egy a fejlesztésben résztvevő illető írta, hogy animált városképek lesznek az ablakban csak még nincsenek készen velük, a gamescomon csak töltelék városképeket láthattunk.
    De szerintem is valami ilyesmi lesz, bár ezen gyanúsan kevés a gomb.
  • Zóanagyvarázsló
    Ó, azt hiszem, megvannak a town "screenek", ha a végső verzióban nem is pont ezek képek lesznek. Nem véletlenül mondták a múltkori videóban, hogy a window pontosabb fogalmazás lenne rá.
  • Pio
    Néhány új fotó, fényképek, szóval elég gagyi minőség, szóval nem teszem be mindet csak azokat, amik érdekesek.
    A többi linkben:
    Haven közelről
    csata
    Haven filler townscreen

• Murder3
    hát a wizardok lesznek tán az uccsók.

én most elf földön vagyok agrael-al:D
    De ha bonyolultabb a sztori akkor az sztem nem baj:)
  • Pio
    Nem tudom miért elsőt írtam, a másodiknak a végén voltam.
    Most kezdődik a harmadik, már említést tettek a wizardokról, szóval lehet, hogy hamarosan megnézhetem belülről a helyet. :) A mai éjszaka erre a játékra van szánva, de azért az nem tuti, hogy az utolsó hadjáratig el fogok jutni.
    Amúgy nagyon sokan panaszkodtak arra, hogy zavaros a sztori. Nem tudom mi lesz később, de eddig egy teljesen korrekt fantasy történet pörög és a megvalósítás is jó.
    A játékmenet se gázos, viszont bugok vannak szép számmal a hadjáratban. Volt, hogy megcsináltam minden küldetést és nem lett vége, újra kellett kezdenem. Sokszor nem egyértelmű, hogy mit kell csinálni, de annyi baj legyen. Volt olyan is, hogy megnyertem a pályát, de a végén elstartolt egy csata egy 250 archdeviles hős ellen O_o és mission failed.
    Szóval az eddigiek alapján azzal nem értek egyet, hogy a történet zavaros, azzal se, hogy a játékmenet nem Heroes, de azzal igen, hogy rém bugos a játék. És ha ilyen az 1.6-os patch után, akkor elképzelni se akarom, milyen volt megjelenéskor.

És most már azt is 100%osan meg tudom érteni, hogy kihagyják a 3D városnézetet a hatodik részből. Egy teljesen funkciótlan valami, fogadni mernék, hogy 10ből 9 ember a bal/jobb alsó menügombokról kezel mindent. Arra jó, hogy egyszer kigyönyörködje magát az ember egy fullra fejlesztett városban (ilyesmit a 2D is tud, ha tisztességesen megcsinálják), de az Infernonál már ezt se igazán tettem meg. Ha az így megspórolt fejlesztési idő/pénz akár csak plusz egy scenariora elég lesz már megérte kihagyni a dolgot.
  • Murder3
    Én még sose multiztam vele régen még a heroes 3-at párszor nyomtuk gépen meg a heroes v-öt is de neten még soha.
    A kövi részt már megvenni készülök mert felcsigázott:)
  • Andrews2007
    2008 Jah. :)

De így is majdnem 15 éve nyomom kb 96-97 óta. :D
  • r4pt0r
    Nem volt kicsit unalmas a játék 1000 év alatt? :D
  • Andrews2007
    Jaja én már a kiegészítőt nyomom kampányban. Annó csak multiztam még 2006-3008 közt. Idén nyáron álltam neki a kampánynak. Pont az Academys a legnehezebb talán az V.. részben persez cs normal/hardon.

Ha lesz Academy most úgy látszik és úgy érzem, hogy havas területet kapnak.
  • Murder3
    én is csak a démonok 2.b vagy 3. pályáján vagyok...

de sima játékba lehet látni h sivatag van a váruk körül meg ahol academy terület van.
  • Pio
    Az 5-ben most vagyok az első hadjárat ötödik pályáján, szóval arról még nem tudok nyilatkozni. :)
  • Murder3
    érdekes 3-ba havas terület az 5-be meg sivatagos:)
    kár h nem havas azt jobban szerettem.
  • Pio
    Nekem a HoMM 2 féle Wizard town nagyon tetszett, a 3-ban a Tower már kevésbé, de ahogy mondod, ízlések és pofonok. :)