10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
#414 Findan az a hős, akinek esélye sincs a természet szerencséje képességre (taktika miatt elérhetetlen neki a lángoló nyílvesszők képesség)
-
Pio #413 A Howl of Terror pont nekem is kijött, tényleg nagyon durva. Aztán persze jól meg is szívtam miatta... :) -
#412 Mindegyiknél ugyanannyi a követelményszint. A 3 skill osztály közül szinte csak a megvilágosodás érné meg (a Bűbájosság a Főnix idézése miatt felesleges, a harci szerkezetek meg a lövő/repülő lények + Földrengés spell miatt), de az meg olyan, hogy egyszer leteszteltem, számolgattam és nem adott 1 db bónusz pontot sem semelyik elsődleges képességemhez, persze az is lehet, hogy pont ekkor bugzott a game.
Howl of Terror? Pedig egy "picit" jobb, mint bármelyik másik ultimate (az ellenség szinte soha nem kerül sorra). Az elfek Nature's luck képessége sem éppen rossz (garantált dupla sebzés a lényeknek), bár még így is alulmúlja Findan Nyílzápor speckóját. -
#411 A random képességkapás valóban fusztráló, ha nem adja a várt képességet.
Többszöri végigjátszás lehetőségénél arra gondoltam, hogy szándékosan választ a játékos némileg más utat a karaktereinek (persze a végjáték mindíg ugyan az lesz) -
Zóanagyvarázsló #410 Ahogy nézegetem a skilleket, még a wizarddal van a legkevesebb követelménye a végső képességnek, bőven vállalhatónak tűnik ez a fejlesztési irány, ráadásul én mindig is a nagy mágikus repertoárra szeretek törekedni, de ez a HoMM V-ben nagyon nehéz, mert - helyesen - jól szeparáltak a mágiaosztályok.
Más karakterek sokkal inkább kényszerpályára vannak állítva, ha meg akarja szerezni az ember a csúcsképességet. Mondjuk az Urgash's Call meg is ér mindent (ráadásul passzív képesség az is), az inferno kampány utolsó pályája veszteség nélkül is sétagalopp volt vele hardon :) Markallal viszont inkább kihagyom a Howl of Terrort, az Expert Summoning Magic többet ér. -
Pio #409 Tényleg nem hiányzott a játék során, de valóban nagyon illik Zehirhez ez a képesség, hisz az első néhány pálya pont arról is szól, hogy tanul. Ahogy mondod, ettől lesz igazi mágus. :)
Én nem éreztem újrajátszhatóságot a random képességkapásban, engem inkább frusztrált. Szerencsére azért többé-kevésbé sikerült olyan hősöket csinálni, amilyeneket szerettem volna.
Amúgy szimpi karakter volt Zehir, folyamatosan nyomta a "poénjait", kár, hogy csak az utolsó néhány pályára csatlakozott be. Remélem a kiegekben sokat fog még szerepelni. :) -
#408 Misztikus mindent tudás: minden létező varázslat bekerül a hős varázskönyvébe, s gyakorlott szinten tudja varázsolni azokat.
Ennek eléréséhez legalább 28-as szint kell, enélkül is megcsinálható a pálya, de nálam adott egy plusz hangulatot a játéknak, amikor Zehír elérte ezt a képességet, s a varázskönyvébe elkezdte a gép beírni a varázslatokat.
Az idézésen túl ettől a pillanattól lesz igazán mágus, hisz bármit képes varázsolni (feltámasztás, bábjátékos, stb.)
Skillwhell egy segédprogram, amivel lehet puskázni, milyen képességeket érdemes választani a karakternek - nem köll komolyan venni, játék ez, amihez jól jöhet egy skillkerék, de nem kötelező követni, sőt abban van az újrajátszás titka, ha más képességekkel lesz felruházva a karakter. -
#407 Arcane Omniscience a neve. Annyi a lényege, hogy minden varázslatot megkapsz és max. szinten (expert) tudsz használni, elsőre jól hangzik, de valójában tök felesleges képesség, főleg, hogy egy csomó értelmetlen skillt össze kell hozni a megtanulásához. -
Pio #406 Én angolul játszottam a játékot, szóval így név alapján nem ugrik be, de semmilyen nagyon durva képesség nem rémlik úgyhogy szerintem nekem az kimaradt. :(
Főleg idézgettem vele.
Az utolsó pályán mázlim volt, mert egyrészt Biara eléggé elhanyagolt hősöm volt, szóval nem lett belőle komoly ellenfél, másrészt a végén a fal is hamar lement, mert minden hősömnek ki volt fejlesztve az ostromlás. -
Pio #405 Nem erről van szó, ez egy vitafórum, mindenki leírja az érveit/ellenérveit, beszélgetünk a játékról.
A lényeg, hogy se negatív, se pozitív irányba nem érdemes túlságosan kibillenni, amíg ennyire keveset tudunk. -
#404 Mi legalább tippelgetünk, hogy mien lesz, te meg csak beböffentesz időnként ide valamit. -
Pio #403 A hivatalos cél ezzel az, hogy a multiplayer kompetitívebb legyen, mint eddig, vagyis vérre menő küzdelem folyjon a ritka nyersanyagért, ne lehessen az, hogy az egyik játékosnak az egyik kell, a másiknak a másik.
Ezen felül eddig probléma volt, hogy ha mondjuk egy 4fős free for allban 3 ember ugyanazzal akart lenni, akkor a negyediknek csak egy olyat kellett választani, ami más nyersanyagot használ és már borítékolhatta is a győzelmét, ez a rendszer ezt is megoldja. -
#402 Másszóval le lehet zárni a topicot a megjelenésig, mert úgysem tudjuk mien lesz. (akkor miért is lett megnyitva?) A játékról kiszivárgott infók elolvasásához nem kell topic, elég egy hírportál. -
Pio #401 2011 márciusa. -
#400 a játék minél egyszerűbb legyen ezért lett kevés nyersanyag.
-
#399 Gyors kérdés: van róla infó mikorra várható? -
#398 Végre egy értelmes hozzászólás. Az utolsó sorral értek egyet teljesen.
Nem értem a folyamatos sírást. Marketban nem lehet taktikázni nyersanyagokkal.. Eddig mit taktikáztál? Kellett valami akkor vettél azért cserébe amiből sok volt.. ezt 4el is meg tudod csinálni, 7el is 580al is.
Örüljünk inkább az újításoknak..
Körülbelül azon a szinten kezd mozogni a topic mint amikor Diablo3 topicban arról sírt mindenki, hogy nem elég sötét a játék.. hibát mindenben lehet találni. Mi lenne ha a jó oldalát beszélnénk meg?
-
#397 Zehír misztikus mindenttudás nélkül is képes megcsinálni a pályát, de úgy az igazán szép, ha sikerül megszerezni azt a képsséget (többször végigjátszottam, s nem mindíg sikerült a misztikus mindenttudást elérni, de törekedtem rá, mert szerintem az a legszebb végigjátszás)
Nehézségi szinttől is függ, de a játék fináléjában már nem elegendő csak főnixeket idézni, pláne, ha Izabella elemi egyensúly képességet is tanult (főnix, elementál idézésekor automatikusan ő is kap lényeket) -
#396 Addig nincs értleme az eszmecserének, amíg nem ismerjük pontosan a játékot.
4 nyersanyaggal is össze lehet hozni egy nívós Heroes VI-ot, meg 12-vel is - úgy tűnik a készítők a 4 mellett döntöttek, s meglehetz nem is fog hiányozni a többi (ha igen, majd akkor kitárgylajuk, ha lesz róla tapasztalat)
A nyersanyagbeváltás mellesleg önmagában nem emelte a játék nívóját, arra azért volt szükség, mert sokféle nyersanyag kellett az építkezéshez, s ezzel az egyszerű, de kézenfekvő módszerrel megoldották, hogy olyan ásványokhoz is hozájuss, amiből hiány van...
No, de ha nincs, nem is hiányzik - ergo nem kell elcserélni másra.
De mégegyszer mondom: a pudink próbája az evés, amíg nincs kész, fölösleges arról vitázni, hogy finom lesz-e, vagy sem. -
#395 A misztikus mindentudás igazából tök felesleges, Zehir úgyis mindenkit megesz reggelire a Főnix idézéssel. -
#394 Akkor már csak azt áruld el, mit fogsz mire váltani, mikor csak 1 különleges nyersanyag lesz? Mindent arra? Ahhoz sok taktika kell. -
#393 Mondtam, hogy összeáll egésszé a történet a végére - azok panaszkodhattak rá, akik nagyon felületesen játszották.
Az utolsó kampányban Zehírrel sikerült megszerezni a misztikus mindent tudást?
Sajnos nem mindíg adja a gép a megfelelő képességeket hozzá, pedig Zehir attól válik igazi mágussá. -
Pio #392 Látod saját Magad mondod ki, hogy nem a nyersanyagok számától függ az, hogy nehéz/könnyű összeszedni a nyersanyagokat, kell-e foglalkozni a menedzselésükkel, amikor egymással szembeállítod ebből a szempontból a 3-at és az 5-öt, hisz mindkettőben 7 nyersanyag van. :)
Hidd el, az, hogy 4 nyersanyag van nem predestinálja azt, hogy sose lesz nyersanyaggond és nem kell majd piacolni, ahogy mást se, az egész a balanszoláson múlik, túl kevés az infó ahhoz, hogy ítélkezzünk.
Persze a pesszimista ember hosszútávon mindig jobban jár... :) -
#391 Miből gondolod, hogy a H3-at fogja alapul venni, főleg, hogy az újítások száma inkább a 4-re enged következtetni (pár dolgot át is vettek onnan)? A 4-ben és az 5-ben nem kellett olyan sok bánya, utóbbiban pl. aranybányára egyáltalán nem volt szükség, annyit adott a vár + ott volt a raktár is. Pedig elvileg az 5 volt a 3D-s H3 remake, de még ott sem volt probléma a bányákkal. -
Pio #390 Na, közben a végére értem a H5 hadjáratnak, teljesen rendben volt szerintem a történet, az utolsó pálya pedig tetszett, ötletes volt.
A végén a videó meg... áááhhh, most kénytelen vagyok tovább folytatni a kiegekkel, mert kíváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni. :) -
Pio #389 Egyrészt nem ott lesz a bázisod mellett 3 lépésre az összes felsorolt bánya, továbbá kötve hiszem, hogy a H3ban ha mondjuk megszereztél 1 kénbányát Dungeonnal és onnantól kezdve mindig volt elég kéned. Hiába volt kénbányád, egy idő után minden befolyó nyersanyagot kénre kezdtél váltani.
Nem arra kell gondolni, hogy a kristály most majd olyan lesz, mint eddig volt egy random nem elsődleges nyersanyag, amiből ha megvolt egy bánya, akkor soha többé nem volt vele gondod, hanem arra kell gondolni, hogy a kristály lesz mostantól a dungeon sulfurja, a Tower gemje, az Inferno Mercury-ja, satöbbi...
Sőt, még azoknál is fontosabb lesz, hisz az eddig egyéb ritka nyersanyagokat igénylő épületek most majd ugyan úgy kristályt fognak kérni. A H3ban a Dungeon összes dwellingjéhez 87 ritka nyersanyag kellett (ebből 54 sulfur, tehát a maradék 3-ból kábé 11-11 darab kellett...), ha feltételezzük, hogy maradnak az arányok, akkor ezt nehezen fogja az ember 1-2 bányából piacolás és minden egyéb nélkül finanszírozni. :) ÉS akkor még ki tudja mi mást lehet majd építeni.
Én egyelőre cseppet se tartok attól, hogy nem kell majd törődni a nyersanyagokkal, szerintem nem fog semmilyen drasztikus változást hozni az, hogy az eddigi 7 helyett 4féle nyersanyag lesz. Ha mondjuk lecsökkentették volna 2re a nyersanyagok számát, akkor már én is aggódnék de nekem ez játéktechnikailag inkább ésszerűnek hat, legfeljebb érzelmileg nem olyan jó, valahogy volt egy fílingje annak, hogy a tűzokádó sárkányokhoz kén kell. :) -
#388 Én nem mondtam, hogy rossz a kevés fajta nyersanyag, csakhogy nem kell majd nagyon taktikázni miatta. Az általad felsorolt bányák száma egy kétszemélyes pályán, ennyi nyersanyag fajta esetén szerintem nem kevés, inkább optimális, tehát nem kell nyersanyagokat váltogatni, illetve az épületek felhúzásának sorrendjét felállítani. Persze ha az épületek sokkal többe fognak kerülni mint az eddigi heroesokban, akkor lehet, hogy kevés ennyi bánya, de akkor meg a területfoglalás/bányák elfoglalása szempontjából ugyanott tartunk ahonnan elindultunk. -
Pio #387 Én csak azt nem értem, hogy miért kell mindig mindenben a legrosszabbat látni.
Szerintem nam nagy munka lenne belepakolni még akárhányféle nyersanyagot a játékba, szóval biztosan oka van annak, hogy így döntöttek, jövőre meglátjuk, hogy jól döntöttek-e.
Nem zárja ki amúgy egymást a kevés bánya és a zónákra osztás, adott egy kétszemélyes pálya. Van rajta mondjuk 10 dwellnig, 4 fabánya, 4 kőbánya, 3 aranybánya, 2 kristálybánya. Az 23 uralható dolog, ha szektoronként 3-4 dolgot helyeznek el akkor 6-7 szektorra oszthatják a terepet az pedig bőven sok is 2 főnek. -
Zóanagyvarázsló #386 Valóban, az is lehet, hogy az elkapkodott kiadás miatt azt már nem volt idejük befejezni, de ez számomra nem 100%-ig egyértelmű.
Ezzel együtt egy nagyon rossz vicc volt, hogy íjászok és varázshasználók híján szó szerint semmit nem csinált az AI. Lehetett addig idézni vagy mérgezni, és így jóformán bármekkora túlerő legyőzhető volt, mely ellen nyílt terepen esélyünk se lett volna. -
#385 Ez max. akkor igaz, ha nagyon-nagyon kevés bánya és nyersanyag lesz a pályákon, ebben az esetben viszont teljesen felesleges ez a terület foglalósdi. Egyébként meg ha ennyire ki akarták venni a nyersanyagokat, elég lett volna az arany is szerintem, majd az építész megveszi az épülethez szükségeseket a neki leperkált pénzből. -
Pio #384 Ez amúgy miért lesz így? 3 (pénzzel együtt 4) nyersanyag ugyan úgy elég erre. Ha megépíted A-t nem lesz köved B-re. Ha megépíted B-t nem lesz fád C-re. Satöbbi, satöbbi.... :) -
#383 Hát igen, ennyi nyersanyag típussal már nem nagyon kell majd taktikázni, hogy mikor mit építesz/ mikor mennyit váltasz a piactéren (ha lesz egyáltalán). -
#382 Az, hogy könnyű volt a várostrom, szerintem nem számít bugnak, szimplán el volt rontva. A scriptek nem megfelelő futása már annál inkább. Ráadásul nem 1-2 embert érintettek ezek a problémák (én szerencsére csak az egyikkel találkoztam). Remélem, hogy a 6-nál erre sokkal jobban odafigyelnek majd. -
Pio #381 Olvasgasd kicsit a topikot. :)
Egyrészt az oldal közepén van embedelve a videó, előtte pedig linkelve.
Másrészt többször elhangzott, hogy a városnézet még nincs kész, ez egy töltelék volt a demózás kedvéért. 2D-s, animált városnézet lesz, majd meglátjuk, hogy milyen.
Harmadrészt igen, háromféle nyersanyag lesz, a kristály pedig sárkányvér, ennek oka, hogy kompetitívebbé tegye a játékot. -
ChuckYeager #380 http://www.4players.de/4players.php/tvplayer/4PlayersTV/Alle/24123/59943/Might_&_Magic_Heroes_VI/Spielszenen___Kampf.html
Ezt láttátok már?
Ilyen sz** lesz a város nézet?
Háromféle nyersanyag lesz csak?(fa,kő,kristály)?
Egyre rosszabbnak tűnik:(((( -
Andrews2007 #379 A kiegben majd belerakhatnának népenként 1-2 új egységet pl a Múmia érhetetlen miért maradt ki a Halottak közül. -
Zóanagyvarázsló #378 Na igen, az új King's Bounty azért is volt jó, mert mert újra mesésebb lenni. Bár azért a disznófejű orkokat nem kérem vissza. -
#377 abszolút egyetértek!
csak nekem hiányzanak borzasztóan a sima might and magic-RPGk? :)
az 5-6-7-8 minden hibája ellenére is igen jó játék volt, simán magába tudott szippantani a világ. -
#376 Túl kell élni. :)
A mostani már sztem jó lesz. Én inkább a fantáziát erőltetném, grafikában és a történetben, az egész világban.
..és valamit kezdjenek a M&M kapcsolattal, hogy újra fel lehessen venni ezt a szálat.
Nem mondom hogy a régi M&M és HoMM kapcsolat ideális volt, de azért jó volt ott lenni és ráismerni a történetre, helyszínekre.
Esetleg egy kis civ'-t e tudnék viselni, de ha nincs nincs. A lényeg hogy bele lehessen varázsolódni, érezzem hogy mi miért történik, legyen jó a zene..legyen olyan jó mint a HoMM2-ben, a lények pedig legyenek inkább újra mesebeliek mint szörnyek. -
Zóanagyvarázsló #375 én eleve nagyon nehezen tudnék kedvenc Heroest választani,
Bár egyelőre a harmadikat mondanám, ha kínvallatnának.