10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
Zóanagyvarázsló #374 Nem is kell, én eleve nagyon nehezen tudnék kedvenc Heroest választani, és mindegyikről tudnék ömlengést és fikát is írni. (A WoG letöltéséig viszont sajnos soha sem jutottam el.) Szívem szerint mindet összegyúrnám, tennék bele egy csipetnyi King's Bountyt, egy csipetnyi Disciplest, egy csipetnyi Master of Magicet/Civilizationt, és megszülethetne az álomjáték, de talán a végeredmény már nem HoMM lenne :)
A Jagged Alliance-t és az X-COM-ot már csak azért nem írtam, mert azokat már én sem tudom hogy belekeverni, pedig szeretném :) -
Pio #373 Tényleg rettentően bugos a játék és az az igazán nagy baj, hogy olyan bugok is vannak még az 1.6-os verzióban is, amik miatt kezdheti újra az ember az adott pályát. Ezek után bele se merek gondolni a kezdeti állapotba. És nem is ritkák ezek. Még mindig van hátra 3 pálya, de összesen vagy 4 pályát kellett újrakezdenem bug miatt, az első elfes például ötödik nekifutásra lett csak jó... -
Zóanagyvarázsló #372 Viszont a HoMM IV-ben a komplett ostrom AI-t elcsesztél, akárhányszor kezded újra, akármelyik pályán, akkor sem fog szinte semmit csinálni...
A kampány szkriptjei szerintem egy kissé más dolog, de tény, hogy a HoMM V nem lehet büszke ezen a téren, ha én eddig ezeket meg is úsztam.
Mindenesetre én nem azt állítottam, hogy a HoMM V bugfree vagy hibátlan, mert véletlenül sem az, de a HoMM IV-et nehéz objektív szempontok alapján egyértelműen az ötödik rész fölé emelni. Az egy más kérdés, ha valakinek jobban bejön az az irány (amely egyébként elég sokat vett át a Disciplesből, nem mintha ez szégyen lenne, de nem volt ám minden totális újdonság benne). -
#371 Nem fogok felvenni egy H4 vs. H5 vitát, pedig nagy kedvem lenne hozzá azok után amit írsz :)
Egyébként nálam sem tudja az 5. rész kiváltani a 3-t, pláne WoG-l...de nem is éreztem magam úgy a 3-ban hogy mit is keresek itt...mint az 5.-ben.
A 4. is nagy pofon volt ebből a szempontból, de legalább megvolt a miért.
..még néha el is kapott az új világ feeling-je.
-
#370 Azért ha összevetjük a h4 bugjainak számát a h5-ével, nem a 4 marad alul. Ott legalább nem kellett újrakezdeni a pályákat, mert besz*rtak az ellenséges hősök ( h5 1. kampány 5. pályája, 3. kampány 1. pályája, 5. kampány 1. pályája ). -
Zóanagyvarázsló #369 A HoMM IV borzasztó kiegyensúlyozatlan és bugos volt a félkészsége okán. De fájó volt az ostromgépek hiánya, és az azonos fajjal azonos faj ellen elvű kampányok megoldása is. Jó játék volt, de joggal vérzett el az elkapkodott kiadás után.
Személy szerint a szériában eddig messze legjobbnak és legösszetettebbnek a HoMM V - amúgy persze nem tökéletes - mágia- és skillrendszerét találom, nekem az jut róla eszembe, nem a csilivili. Variálások is vannak benne, nálam éppen ezért nem tudják a harmadik résszel kiváltani egymást, legalábbis nem jobban, mint a negyedik a harmadikat és fordítva.
Az új King's Bountyk pedig nagyon jók (bár nagyon a csaták mesterséges, unalomig való elhúzását erőlteti a rendszer, ami nagyon nem jó), de látszik, hogy single-re kellett őket belőni, velük szemben a HoMM multi játék is. -
#368 Annak örülök, hogy átemelték a 4-ből a várfalak lényekkel való támadását. Az 5-ben ha egy hősnek nem volt harci szerkezetek skillje, akkor a közelharci egységek az egész csata alatt nem jutottak be a várba, ha viszont volt, akkor meg egyből szétlőtted vele a kaput, és utána csak potyára lődöztél. -
Pio #367 Igen, valami világított. Vagy olyasmit jelölhet, amit Te mondasz vagy talán azt, hogy az egy megsemmisíthető útakadály, bár egy egyszerű kis susnyásról van szó, ahová szerintem simán bemennek az egységek, szerintem védelmi bónuszt fog adni. :) -
Andrews2007 #366 Úgy vettem észre, hogy lesznek mágia erőt, támadási /védekezési értéket növelő mezők a harci arénában ala King's Bounty. A harci videóban mintha lenen 1-2 ilyen. -
Pio #365 Én úgy tudom, hogy a H4 azért lett olyan, amilyen, mert a 3DO-nak (kiadó) a fejlesztés közben elfogyott a pénze és komolyabb tesztelés, minőségellenőrzés nélkül arra kötelezték a New World Computing-ot (fejlesztő), hogy adja ki a játékot, mivel úgy számítottak, hogy a HoMM mindenképp fejőstehén lesz az előző részhez hasonlóan. Ami ki lett végül adva az tehát egy félig kész játék volt, ami nem volt balanszolva és tele volt olyan dolgokkal, amik csak próbálkozások, tesztek, ötletek voltak a fejlesztők részéről és nem voltak tisztességesen kitesztelve, leellenőrizve. -
Andrews2007 #364 A 3 eddig ismert nép jellemzői:
- Haven: Szinte mint egy Tank nagyon ellenállóak erős védelemmel rendelkeznek egységeik, de gyenge támadási értékekkel, viszont sok gyógyítási képességgel
Frakció képesség: Védelmező Angyal: erő/mágia immunitást ad egy osztagunknak/egységünknek.
- Necro : Gyenge támadás és védelem, nem lehet moráljukat lecsökkenteni mivel halottak hosszú harcok jellemzik őket, DOTS (ezt nem tudom mi ez) Frakció képesség: Necromancia(Halott feltámasztása)
- Inferno : Erős támadási értékek (+erős sebző varázslatok) erős védelem, gyenge morál és kevés életerő.
Frakció képesség: Kapunyitás (ismert az 5. részből gondolom azért itt picit másabb lesz) -
#363 Ja. -
#362 Miért próbáltad a H6 demóját is? -
#361 Hát, a KB az inkább RPG mint stratégia szerintem, szóval nem egésszen olyan mint a HOMM, najó MMH.
Kipróbáltam a Disciples III demóját és tényleg eléggé rá fog hajazni a H6. -
#360 Dehogy nem rettentek be, a Ubi' már abból indult ki hogy térjenek vissza oda ahol még minden rendben volt, és a Nival meg is tette.
Nem az a lényeg hogy 3do vagy NWC vagy Nival vagy Ubisoft, a lényeg hogy a sorozatban lett egy törés, ki be lett ugrálva világokba.
..és ami sokkal jobb minden szempontból az term. a KB, a Legend is és az AP meg pláne.
Nem csapkodva mondom, minden részével játszottam a HoMM és persze term. a M&M (3.6.7.8)
Kár volt Enroth-ért..:( -
#359 Nem rettentek meg, csődbe mentek nemsokkal a h4 kiadása után, ezért írtam, hogy remélem ez a magyar fejlesztőcsapat nem jut az ő sorsukra.
"vagy sokkal jobb mint a csilli-villi betoji H5, amit aztán le is söpört egy valóban jól megépített játék."
Melyik játékra gondolsz? -
#358 Pedig ha nem rettennek be a sok fanyalgótól, akkor már máshol tartanánk..
Mert a H4 elképzelése nagyon jó volt, és jó maga a játék is. Két baja van, egy hogy egy új világba született, kettő a graf.
De összetettségében, és a hozott újításokban nagyon jó....vagy sokkal jobb mint a csilli-villi betoji H5, amit aztán le is söpört egy valóban jól megépített játék.
Mondom ezt úgy hogy nálam a H2 a lesöpörhetetlen HoMM hangulat.
Állítom hogy sok játéknak a saját tábora tud betenni igazán..
Engem egyáltalán nem varázsolt el a H5, inkább kicsit elkeerített...és ha már azzal akarok játszani akkor inkább előveszem a H3-t (wogozva).
Egyébként sem hozott lázba, de aztán amikor nekimentem 38 törpével 49 hidrának, és 4 törpe veszteséggel nyertem a csatát az elég gáz volt. -
#357 Csak aztán a sok újítás miatt nehogy úgy járjanak, mint a New World Computing/3DO páros a hereoes 4-el :S -
#356 Rég láttam ilyen hülye érveléseket :) 1-2 ember megéri a pénzét.
Elkezdtem újra játszani a Heroes 3 kampányait, ez a best :) -
Zóanagyvarázsló #355 Én viszont úgy vagyok vele, hogy ha valamit olcsónak, gagyinak találok, az egy bizony egy száraz kiflivégnél sem tud már vagányabb lenni. Ahogy az ócska hamisítvány 2 forintos sem érne többet egy eredeti 1 forintosnál, ha egyáltalán még élnének ezek a címletek.
Mindazonáltal értem, hogy mire gondoltál, de az én szememben az ilyen vagánykodási kísérletek éppen ellentétes hatás váltanak ki, még ha látom is az eredeti szándékot. -
#354 szerintem csak szimplán ronda az a kép.
ha jól van ábrázolva én nem mondanám h béna dolog, vagy csak a manapság annyira felkapott zombik és efféle dolgok amik a filmiparba tömegszámra jönnek kifele, vagy a vámpírok millió változata.
-
Pio #353 De még csak nem is állítottam azt, hogy vagány, csupán annyit, hogy a #329esnél vagányabb, ez nem jelent semmivel sem többet annál, mint amire céloztam vele. :)
Egy objektívebb példa: 2 forint több, mint 1 de ez még koránt sem jelenti azt, hogy a 2 forint az sok lenne. :) -
#352 finom volt, mint az ágyúdörgés -
Zóanagyvarázsló #351 Ilyen a természetem: ha fel van adva a labda, azt le kell ütnöm.
Természetesen nem volt bennem semmi rosszindulat, csak megpróbáltam finoman, de érzékletesen közvetíteni, hogy mennyire nem tartom vagánynak az említett képet. Elnézést. -
Pio #350 Nem akartál kötözködni, de azért ugyan úgy folytatod a szurkálódást... ;) -
Zóanagyvarázsló #349 Jogos, ez valóban ízlés - vagy annak hiányának - a dolga
Na mindegy, nem akartam én kötözködni, de te kérted, hogy valljuk be :) -
Pio #348 Szerintem eléggé szubjektív dolgok ezek.
Legközelebb azon vesszünk össze, hogy az eper- vagy a csokifagyi a finomabb. :D -
Zóanagyvarázsló #347 Szerintem:
vagány!=gagyi
vagány!="ciki" -
#346 Jaja, a necro-chimera kombóval n sem értek egyet. Bár szerintem sokkal inkább illene az academybe, heavennek ott van a griff. -
#345 Jók a vidik de ez a mászkálós rész nem nyűgözött le.
Remélem ennél zaftosabb lesz majd a térkép.
Am érdekes h a nekrókhoz a múmia nem került be....
-
#344 De a kimérákra visszatérve inkább az academy-be tudnám elképzelni, ott még aktuálisan bele is illene.
Nekrókhoz egyszerűen sértő odarakni.
Nem is mitológiai vár mert a homm3-ba még a dungeon tartalmaz sok olyat hidra meg stb.
De a nekromantáknak mi a fészkes fene köze van egy kímérához?
Mert ha kísérletezgetnek is valamin azt nem élő lényeken teszik, hanem holtakon.Épp ezért Nekromanták.
Kímérát meg élő dolgokból kell összeilleszteni.
-
#343 pedig a sárkányok nem igazán többek egy gyíknál.
Mivel kifejezetten mondakörökbe született és nem már egy fantasy irodalomba hozták köztudatba én úgy tudom.
Mint a farkas emberek is.
Mert a vámpír meg kifejezetten fantasy irodalomba született meg.
Gondolom a sárkányokat dinoszauruszok vagy különböző hüllők ihlették...
-
Pio #342 Köszi szépen, nagyon jó találat! :)
Itt van embedelve annak, akinek így kényelmesebb:
-
Kheled #341 hmm nemrosszak.tetszik az animáció hogy szinte végig mozgásba vannak -
Andrews2007 #340 Végre Heroes VI játékbeli videók az első Harcot mutatja be a második a térképen mászkálást. a játék még nem végleges maximum Alpha verzió lehet ugyebár.
http://www.4players.de/4players.php/tvplayer/4PlayersTV/Alle/24123/59948/Might_&_Magic_Heroes_VI/Spielszenen___Kampf.html
http://www.4players.de/4players.php/tvplayer/4PlayersTV/Alle/24123/59943/Might_&_Magic_Heroes_VI/Spielszenen___Kampf.html -
#339 Igazán szvsz csak ott néz ki jól ahol nem olyan mint egy sárkány.
-az első kép egy háromfejű sárkány amiből egy fejet elrajzoltak :)
-második az nem sárkány, kapásból egy csikóhal démonszarvval, halott kecskével és beszívott kamaszoroszlánnal.
-három: baziliszkusz és Mekk Elek.
-4-5 ultragáz hisz el is van rajzolva.
Nem azért hogy ellenkezzek, becsülöm az energiát amit belefektetsz, de a sárkány az sárkány, ...lehet hogy vannak világok amikben a sárkányok nem akkora ászok, de nekem mindig bántani fogja a szemem ha egy sárkány csak egy egyszerű gyík.
Az nem az én világom....van ahol elég ha ráesik egy jégszilánk, és van ahol lépten-nyomon kistermetű sárkányszerű lényekbe lehet botlani és 3 kardcsapással megölni...de, és ahogy ezek a rajzok sem, nem az én világaim.
..kivéve az elsőt, az egész jó, ha a macskafejet átrajzolnák....a többfejűséggel sosem volt problémám. :) -
Pio #338 Van olyan fantasy világ, ahol ilyen különlegesek a sárkányok, van, ahol nem. A legtöbben persze az ősi, hatalmas sárkányok különlegesek és ritkák, sokszor már régen kihaltak, de nagyon sokban megtalálhatóak elkorcsosult sárkányfattyak vagy a kimérához hasonló mutánsok. Nagyon kedveld fantasy szörny az olyan kiméra, aminek az egyik alkotóeleme egy sárkány, hátha valamelyik megtetszik:
-
#337 Na de sárkány??!
Sárkány az egyik legerősebb lény, és ezt nem csak fizikálisan, vagy mágikusan értem, hanem az őt körülölelő misztikum miatt mondom.
..hogyan néz már ki??! hogy lehet odaerőszakolni, egy kis túlzással, kecske, és egy bamba oroszlán mellé?
A kígyó még hagyján szvsz.
Nem az zavar hogy ki kinek a hátából nő ki, de ez a kép azért a tangás amazonok kategóriája szvsz, mert a sárkány qvára kilóg. -
Pio #336 Ez amúgy nem scifi, nem feltétlenül van tudományos alapja az egésznek, fantasy, elrugaszkodik. Az egész mitológia ilyen, kentaurok, mantikórok, minotauruszok, medúzák, satöbbi. Szerintem felesleges pont egy ilyenbe belekötni, mert fantasy és mitológia vonalon kábé mindenbe bele lehet, sosincs tudományosan megmagyarázva.
Mondjuk a kiméráknak pont van tudományos alapja, növényeknél minden további nélkül megoldható, hogy bizonyos fák egy friss ágát levágod, a helyére illesztesz egy másik fát, egybenőnek, a beültetett ágat is táplálja az eredeti fa és egyszerre lesz mindkét fa. Persze nyilván nem mindegyiknél működik.
Állatokkal is csinálnak hasonló dolgokat, minden további nélkül tudnak egymásból egereket kinöveszteni bármilyen bizarrul is hangzik. Sőt, a természet maga is létrehoz kimérákat, tehát olyan teremtményeket, amik több különböző teremtmény tulajdonságait hordozzák, nyilván nem olyan extrém formában, hogy két különböző állat nő ki egymásból, de valamilyen értelemben az öszvér is egy kiméra, de még egyértelműbb példa a hermafrodita ember, aki lehet például nő férfi külső nemi szervekkel vagy akár a közös szervekkel rendelkező sziámi ikrek. Találsz a neten egy csomó képet kétfejű, élő emberekről, akiknek a többi testrészük közös bármilyen borzasztóan is hangzik a dolog. -
Pio #335 Nem ezt írtam, hogy jól néz ki, hanem, hogy vagányabban!
Tehát összehasonlítottam a lentebbivel és aki szerint ez nem vagányabb, mint egy kígyófarkú oroszlán, aminek a háta közepéből kinő egy kecskefej az így járt. :)