10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
#214 pl nekem meg kifejezetten tetszettek a academy kreálmányok:)
csak mivel én a nekkrók felé hajlok igen fontos h hangulatos legyen a számomra.
-
#213 Rátapintottál a lényegre, semmi értelme az apró részletekben keresni a kifogásokat, az összkép alapján lehet véleményt formálni egy-egy játékról, hogy az mennyire tetszik (egyénfüggő is).
Nekem az Academy lényei nagyon nem tetszettek, s nem az volt velük a gondom, hogy gyengécskék (egy erős varázslónak a kiegyensúlyozáshoz gyengébb sereg dukál), de meglehetősen unszampitakisak voltak a kreálmányok - ezzel együtt a játék nagy kedvenc lett. -
#212 amúgy élőholt egységeknek lehetne egy olyan spéci tulajdonságuk h minél több halott van a pályán annál többet sebez vagy szenved el.
vagy a hősünkenk pl a halottak számával egyenes arányba növekszik a támadási értéke.
-
Pio #211 Úgy döntöttek, hogy ilyen hangulatúak lesznek az élőholtak, ez van. Nyilván nem fog mindenkinek tetszeni, mint ahogy ha gót épületek lennének az se tetszene mindenkinek. -
#210 igen onnan fakad, de mivel említed a fantasy szót így nem értem miért olyan eggyértelmű ez a számodra:D
az a realitás, egy fantasy meg épp elrugaszkodik ettől, vagyis nem egészen eggyértelmű az hogy ha egy mondakör eredetét tisztán vagy történelmi módon alkotják meg.
Meg aztán szarul mutat az a piramis az 5-ben lévő fellegvárhoz képest, bár az 5-be kisit uncsi volt h nagyon egyféle épület épült mindneből, bár az minden várnál úgy volt.
-
#209 Az óegyiptomi vallásnak a napkultusz (Ré), és a halotti kultusz (Ozirisz) a két legerősebb oszlopa.
Hihetetlen, de Egyiptomban a XIX. században gőzmozdonyokat is fűtöttek múmiákkal...
A buddhizmus őshazája India, ebben a vallásban közel sem kap akkora szerepet a halotti kultusz, mint az egyiptomi hitvilágban, ami a kesreszténységre, s az iszlámra is jelentős hatást gyakorolt.
Magam részéről természetesnek tartom, ha egy fantasy történet élőholtak esetében egyiptomi gyökerekig nyúlik vissza, az ő kultuszukra épülve jöttek létre az újabb történetek, így az európai vámpírmeség gyökere is Egyiptomból fakad. -
#208 pl a vár kinézete és nem mellesleg megemlítik a pdf fájlba is olvas el.
még a buddhizmusból is van említés h onnan jöttek inspirációk a nekrók redolgozásában, de ha megnézed egyértelmű h ez az egyiptomi stílusra halyaz. -
#207 te hol látsz egyiptomi ábrázolást? -
Andrews2007 #206 Eddig ki lettél elégítve Heroes 3-5 ig akkor :) most új éra következik ahogy mondták. :D
Nekem mindkettő tetszik. -
#205 Fene megeszi a nekromanták egyiptomi ábrázolását:S:S:S
Jó kis Gótikus stílusú vérbeli európai ábrázolás kéne nekik.
A fekete halálfejjel az élen:S
-
#204 Eddig nagyon jók a részletek, hamar megleptek minket vele. de az a Lovag nagyon ismerős, alig változott valami a szerkezetén, nem? -
Pio #203 Celestial Heavens fórumán futottam bele. -
Andrews2007 #202 Köszi , honnét szerezted? Lényeket hiányoltam belőlük azért. :) -
Pio #201 Itt van 3 PDF a 3 hivatalosan bejelentett frakcióról, elég sok adat van bennük:
Haven
Inferno
Necropolis
Ez szép! :)
-
Andrews2007 #200 Így most már óriásira várom!! Lehet hogy visszatér a Heroes 3 feeling csak új világban és felfrissítve? :) -
#199 az lehet de ezek inkább csak sablon szövegek.
elmondja h nem akarják forradalmasítani a heroest, meg h a fanok kapják amit szeretnének, majd a végén mondja h ez nem egy heroes 3 újraformálás lesz, mint az 5 volt úgy kb..
-
#198 "I can assure you it still feels and plays like Heroes. It adds some new stuff to the mix, but doesn't try to be revolutionary or turn Heroes into something completely different. However, no, it is not Heroes III redux."
A megnyugtató szavak a végén, hehe. ^_^ -
Pio #197 Hoppá, az egyik fejlesztésbe bevont fansite fejes válaszolt néhány kérdésre!
ITT OLVASHATÓ az eredeti szöveg, a lényeg:
- még alpha státuszba se ért a fejlesztés, a bemutatott demóból rengeteg grafikus elem, hang, interface elem hiányzott.
- LESZNEK town screenek. Nem 3Dsek lesznek, mint az előző részben, hanem szépen kidolgozott 2D-s, animált megoldást választottak, mint a korábbi 4 részben. NEM az lesz, ami a screenshotokon látszik, az csak egy placeholder kép, mert még nincsenek készen velük.
- mivel lesz townscreen természetesen lesznek zenék is minden városhoz.
- a bányákat ugyan úgy el kell foglalni, mint eddig, a lényeg az, hogy ha elfoglaltál egy "központot" (a srác következetesen cityt VAGY fortot emleget, tehát egyre gyanúsabb, hogy nem minden központ város lesz) és a hozzá tartozó bányákat is, akkor azt nem lehet tőled elfoglalni. Viszont ki lehet "éheztetni" az ellent, ha beállsz a bányájába, akkor neked termel akkor is, ha övé a hozzá tartozó "központ", de amint kilépsz a bányából újra az ellennek fog termelni, amíg el nem foglalod a "központot" és utána a bányákat (ez utóbbi szükségességében nem vagyok biztos). -
Zóanagyvarázsló #196 Ott is megvoltak a várak nevei, csak mivel a barbárokén kívül mindegyikhez tartozott egy mágiaosztály, összemosták őket. A Dungeon neve ott hivatalosan Asylum volt. -
Pio #195 Én amúgy nem csehül tudok, hanem szlovákul, de a két nyelv egész jól fedésbe hozható. :) Viszont a "gamer" szókincsem elég fapados. :(
A nagy részében semmi új nincs, kicsit jobban részletezi a harcot, mint az eddigiek, egy dolog szúrt szemet, mintha azt írná, hogy a csontváz íjászoknak különböző nyílvesszőtípusai voltak. Az egyik területre sebző, a másikat nem írta, hogy mire jó. Persze ez lehet, hogy csak annyit jelent, hogy sima és spec képességként területre sebez. A nekromaták tudnak holtakat támasztani és gyógyítani is, ezt írja még, de ezt már tudtuk eddig is. -
Andrews2007 #194 http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=37587&r=top
Esetleg még valaki tud csehül? PIO? :) Valami újdonság konkrétum?
A Hammers of Fate mintha jobban menne mint a Heroes V. De ez az emberes kampány megint gyengusnak tűnik. -
#193 hát sztem vmi normálisabb név nem ártana nekik.
-
Andrews2007 #192 "A franciában csak annyit, hogy kívülről, a térképről is látható lesz majd, hogy mik vannak megépítve."
No ha az IS is számít, akkor ez jó előjel. :) -
#191 a franciában csak annyit, hogy kívülről, a térképről is látható lesz majd, hogy mik vannak megépítve. -
Andrews2007 #190 A Város nézetről se mond semmit pontosabban? -
Pio #189 Cseh megy, semmi új infó nincs benne, ugyan azokat mondja el, mint a többiben, franciát passzolom. :) -
Andrews2007 #188 http://www.youtube.com/watch?v=qQjYN8R14cc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qgVZquwGE5A
Valaki tud itten franciául és csehül??? :D -
#187 a 4-et a hardcore heroes játékosok nem is nagyon tekintik heroesnak :)
de amúgy ja, ott a varázslatosztályok szerint voltak elnevezve a fajok
még mindig azt tudom mondani, hogy a dungeon az dungeon :) -
#186 te esetleg a Rampart - Sylvan váltásra gondolhatsz
illetve a 5-ben a dungeont emlegették dark elfeknek is, de az nem az igazi
dungeon az dungeon, és pont :) -
Andrews2007 #185 Jaja meg a 3. részben is. A 4. részben volt Chaos asszem ugye? -
#184 De, így hívták őket. -
#183 Dungeonoknak van más neve is nem?
Az V-be nem így hívták a játékon belül őket nem?
-
Andrews2007 #182 De azért még elfoglalni először szerintem el kell a bányákat. Mivel volt előtte szörny a képeken.
Sokan a titokzatos 6. népként az Arctalanokat jelölték, meg gyakorlatilag a Dungeon nép 'ősei' és sokkalta erősebben kötődnek a fekete sárkányanyához. (lehet hogy kiegészítőben lesz de az is lehet hogy a +1 végső pályán is már feltűnnek majd). -
Pio #181 Továbbra sincs semmi biztos, ahogy Zóanagyvarázsló mondta ez csak egy negyed mondat volt a videóban, amit én túlvízionáltam, mert pont így festettem le a rendszert a minap. Minden esetre ez a negyed mondat nyitva hagyja mindkét lehetőséget.
Én ezt úgy képzelem el amúgy, hogy mondjuk egy multiplayer 1v1 pálya fel van osztva mondjuk 8-10 szektorra, ebből mondjuk 3-4 központja város, 5-7 központja pedig csak 1 fort, amiben nem lehet toborozni lényeket, de pakolhatsz oda sereget, ami a szektort fogja védeni.
nem tudom, hogy játszottál-e a Settlers 7-tel, a pálya felosztását ahhoz hasonlóan képzelném el. Aki uralja a zónát az uralja a nyersanyagokat a zónában. -
#180 tehát akkor a fortok lesznek a helyőrségeink amik egy egy zónát felügyelnek és a town lesz a fővárosunk?
-
#179 sztem a lidérc hangulatosabb oda, meg amúgy benne van csak nem a nekromantáknál.
-
Pio #178 "...conquer territories, what we call "areas of controls". All the resource depend on a single fort or town and you'll have to conquer it to conquer the area..."
Következhet ebből az is, hogy a fort és a town ugyan az csak más fejlettségi szint, nekem ez inkább azt jelenti, hogy lesz egy központi épülete minden "area of control"-ban, vagyis zónákra lesz osztva a térkép és el kell foglalni a zóna központi épületét, ami nem kizárólag egy vár lehet, hanem egy szimpla fort (erőd) is akár. Láttunk már ilyesmit a HoMM-ban, voltak kapuk, amikben lehetett hagyni egységeket.
Én azért tippeltem a kétféle központi épületre, mert arányaiban túl sok a bánya egy normális HoMM pályán a várakhoz képest. Ha 1 várhoz tartozna mondjuk 5 bánya akkor túl nagy előnyt jelentene +1 area of control. Ha viszont tartozik hozzá mondjuk 2-3 bánya, akkor túl sok várat kellene bezsúfolni egy pályára.
Ugyanakkor 3-mal kevesebb bányatípus lesz és úgy már talán bele is férne a dolog.
Akárhogy is, a lényeget kimondtad: meglátjuk. :) -
Zóanagyvarázsló #177 - ééééés igazam lett! :DDD Mondja, hogy nem csak townokhoz tartozhat egy terület, hanem fortokhoz is és azokhoz is fognak tartozni a bányák. Szóval úgy néz ki pont az lesz, amit lentebb tippeltem.
Ez véletlenül sem egyértelmű, nekem inkább úgy jött le, hogy fort és a town is a várakra vonatkozik, csak felsorolásszerűen célzott a különböző fejlettségi szintükre. Különben is furcsa lett volna egy eddig ismeretlen feature-re így hivatkozni. Mindenesetre egyikünk sem gondolatolvasó, meg különben is, változhatnak még a dolgok, meglátjuk. -
#176 azért remélem Titan lesz valamelyik városban :)
kis retro a második részből:
-
Pio #175 Új videó interview. A bevezető német, utána intro, aztán angol.
A lényeg:
- Bíznak benne, hogy az embereknek tetszeni fognak az újítások, amiket kitaláltak és pár év múlva ezt fogjuk a legjobb Heroes-ként emlegetni.
- A névváltoztatás valóban azért történt, hogy a brand neve legyen elől, semmi másra nem utal. Egyre több M&M cím van (Kingdoms, Clash of Heroes, Dark Messiah, Heroes, satöbbi) és így akarják jelezni, hogy ezek mind Ashan-on játszódnak a M&M univerzumban.
- Lehet skillpontokat osztogatni, újabb rpg elem, minden szinten jár egy és bármit megtanulhatunk belőle. Ez mondjuk többé-kevésbé eddig is megvolt.
- ééééés igazam lett! :DDD Mondja, hogy nem csak townokhoz tartozhat egy terület, hanem fortokhoz is és azokhoz is fognak tartozni a bányák. Szóval úgy néz ki pont az lesz, amit lentebb tippeltem.
- megint utalás arra, hogy az adventure map-en lesznek a várak, szóval egyre gyanúsabban adagolják, hogy nem lesz város nézet.
- újra elmondja, hogy fenntartanak egy privát fórumot, ahol a legnagyobb HoMM fanközösségek vezetőivel kommunikálnak és velük kooperálva készítik a játékot. Például a skillrendszer teljesen újra lett dolgozva az itteni visszajelzések alapján.
- fontos volt, hogy menjen gyenge konfigokon is a játék, ezért a grafika nagyon jól hangolható lesz. Azt ígéri, hogy 3 éves laptopokon is simán menni fog a játék.