10317
  • b-type
    Nem mondod komolyan hogy ez jól néz ki? :))
    számomra ez a tangás amazonok kategóriája, és egy későn vacsorázott éjszaka szebbet álmodok.
    Azért hiába fantasy, ha földi dolgokból táplálkozik akkor tessék törekedni valamiféle működőképességre...a természet sem hibázik (..kuss teve!).
  • Pio
    Lassan kezdünk túltelítődni infókkal. Ennek a legértelműbb jele, hogy ugyan úgy naponta jelentkezik valaki "szereztem szuperúj infókat" posttal vagy akár külön topikkal a legnagyobb fansite-ok fórumain, de ezek rendre szinte semmi újat nem tartalmaznak.
    Ma is jött egy nagyon hosszú lista, amiből számomra újnak csak ezek tűntek, illetve az egész totál furán, érthetetlenül fogalmaz számomra:
    - minden lénynek lesz egy jelképes szerepköre: support, dps, tank, rusher, magyarul támogaró, sebző, sebzésfelfogó és lerohanó. Nem lesznek mindenre jó lények.
    - lesznek támadó és védő pozíciók, bármit is jelentsen ez
    - a harc során körönként töltődő képességek 4 fokozaton át fognak töltődni

És úgy ennyi. Lassan kéne már valami hivatalos új infó vagy még inkább egy gameplay videó... Bár érthető, hogy nem sürgetik, valahogy be kell osztaniuk az infócsepegtetést az elkövetkező legalább 7 hónapra.
  • Pio
    Igen, ez a másik nagyon elterjedt kiméra modell közvetlenül az eredeti után. A fantasy irodalom terjesztette el és valljuk be, vagányabban is néz ki! :)

• TreDoR
    Az 1.5-ös és 2.1-es (Hammers of Fate) patchekbe bekerült.
  • Kheled
    nemtudom én azért egy heroes-ba jobban szerettem volna látni egy sárkány/kos/oroszlán fejű Chimera-t, hogyha már elődje egy manticore lesz
  • Pio
    A mitológiai kiméra nem, aztán a biológia tudománya átvette a mitológiai kiméra elnevezést, hisz az egy 3 lényből összegyúrt szörny volt és a biológiában használják ezt a kifejezést bármilyen "mozaikos" élőlényre. Főleg amúgy gyümölcsökkel szokták csinálni úgy tudom.

Itt a leghíresebb kiméraábrázolás:

• Pio
    Nekem már az alapjátékban is végig ott van a Dark Energy csík és tudtam is támasztani bármilyen lényt a megfelelő képességek megtanulásával. Lehet, hogy valamelyik patchben került be.
  • TreDoR
    Mindenből azonos szintű lényt.
  • Murder3
    Azzal még nem játszottam sokat, most egy 8p-s multit kezdtem azzal magamba minden frakcióval..:)

De csak csontikat nem?
    mert annak a 3 változata közt tudok váltogatni alapból.
  • TreDoR
    A 2. kiegészítőbe (TOTE) belerakták a Dark Energy-t, amivel más élőholtakat is létre lehet hozni a leölt lényekből.
  • TreDoR
    Várom, kiváncsi vagyok a rengeteg változtatásra. De azért remélem, hogy a 4. faj az Academy lesz, és nem hagyják ki őket.
  • Murder3
    Nem hiszem hisz lesz dupla támadása akkor kizárt.

De ezzel elég gyenge is lesz az 5-be is pcosék csak a lövés menti meg meg h a nekrók könnyen jutnak sokhoz.De még így is marha gyengét sebez és kb ugyan ilyen a védekezése is.

Azt kéne megcsinálniuk h a nekrók más teremtményeket is feltámasszanak a leölt élőkből.

• Murder3
    De a kíméra az lehet kreált lény is.
    itt is az h összecsinálták valamikből.

Knight vagy a kaszást kellet volna berakni:(

• Andrews2007
    A dárdás csontváz pl nem tudom hogy tud e majd lőni mert az egyik képen közelharcban van asszem egy Haven lándzsással.
  • Andrews2007
    http://www.youtube.com/watch?v=4VKlITEDOV8
    Újabb videó interjú a Gametrustól a producerrel.

:D Oks köszi. Akkor vámpírúr biztos az Ubisoft most nem akart lordolni egyszerűen csak, főleg ha már franciák. :D
  • Lacee
    a seigneur franciául annyit tesz, mint a lord angolul, vagyis a seigneur vampire az vámpírúr, az archelich meg főlich :)
  • Andrews2007
    Kár hogy képek nem voltak róluk.
  • Pio
    a mantikór+kiméra nekem is fura, hisz elvileg a nekrók egyiptomi kultúrjegyeket hordoznak mégis előbbi perzsa, utóbbi görög mitológia.
    Mondjuk a kiméra eredetileg oroszlán, kígyó és kecske keveréke itt pedig egészen más lesz és a szfinx már egyiptomi jóság, ráadásul a szfinxről mindenkinek az a kép ugrik be amin a gízei szfinx hátterében látszódikk egy piramis (Kefrén piramis talán?) szóval kapcsolódik hozzá a halál is.
  • Andrews2007
    Pontosat nem írtak eleve translatorral volt lefordítva mert francia volt az eredeti szöveg asszem. a vámpírnál valami seaignar volt a fejlesztett neve szóval nem tom mi lehet az. Talán még herceg. Ugyanígy a lichnél archilich.
    Konkrét képességeket nem nagyon írogattak le csak jellemzést.
  • Murder3
    hát érdekes a nekróknál mit keres egy manticore?
    azért a fejlesztőket kérdőre lehet ezért vonni.

másik a szellem nem kap anyagtalan képességet?
    pedig azt a szivatást imádtam a heroes V-be...

• Murder3
    hát ha azt nézzük mere halad a játék akkor nem, de remélem h marad.
  • Pio
    Sejtésem sincs. Megint egy olyan dolog, ami a kezdetektől jelen van (talán már az első részben is benne volt, de erre nem vennék mérget), szóval szerintem valamilyen szinten bent fog maradni, legfeljebb ezt is variálják, ésszerűsítik, átalakítják. Meglátjuk. :)
  • Andrews2007
    Pio? Szerinted marad a Puzzle keresős Asha könnye kincskeresős rendszer?
  • Andrews2007
    Köszi igaz Asha a teremtő végülis. A Föld nevében is benne van a neve. :D
  • Andrews2007
    Sajna mivel egyiptomias dizájnt kapott így ez jobban illik ide szerintem.

Nekem mondjuk tetszik nincs gond vele. Fekete lovas meg mehet akár majd az esetleges ARctalan frakcióba. :)
  • SLICK
    Manticore egység szar, jobb lett volna ha a fekete lovas visszatért volna, vagy maradt volna a kaszás...
  • Zóanagyvarázsló
    Mármint: Ezért kezdtem én azzal, hogy
  • Zóanagyvarázsló
    Ezért kezdtem én vagy hipnotizáltam őket, vagy Displacementtel letoltam őket a földszintre :)
  • Carmang
    "Várostromok közben íjászokat rakhatunk a fő toronyra."

Ne ezt remélem jól csinálják meg. A IV-ben volt ez dúrva, amikor az íjász felállt középen a toronyra, és (asszem) +50%-os sebzést, illetve +50% védelmet kapott. Kegyetlenek voltak a várostromok...
  • Pio
    Köszönet a sok infóért.

Asha amúgy egy sárkány, Ashan teremtője, Urgashnak, a káosz sárkányának testvére, a hat sárkány (Elrath, a fény sárkánya, őt elég sokat emlegetik a játékban :) ) anyja.
    A Rend sárkánya de rengeteg alakban ábrázolják és imádják, ezek közül a legfontosabb talán a Pókistennő, aki a halottak lelkéből szőtt hatalmas pókhálón trónol és akit a nekromaták imádnak.
  • Andrews2007
    Új hírek : + a Nekró vár lényei: Sokáig tartott de talán sikerült jól lefordítani:

A 4. fajt Novemberben hirdetik ki hivatalosan. ez a faj ismerős lesz a korábbi részekből. (elfek vagy varázslók lehetnek talán)
    - Az 5. fajt januárban jelentik be hivatalosan és egy teljesen új faj lesz. (sokan a Dungeon elődjét gondolják a sötét elfekét, az Arctalanokat)
    - A lények akik ugyanabba a kategóriába tartoznak (ugye lesz Core 3 féle - elite 3 féle-Champion 1 féle ez össz. 7 lény mint eddig), hasonló statisztikai adatokkal rendelkeznek majd viszont teljesen más féle speciális tulajdonságokkal melyek meghatározzák a csatában való szerepüket.
    (A griffnek biztos marad az 5. részből ismert Dive égből lesújtó képessége)
    - Várostromok közben íjászokat rakhatunk a fő toronyra.
    - A védekezésünket erősítő várárkok visszatérnek.
    - A lényeknek is lesznek aktív és passzív képességei mint a már említett griffes Dive pl.
    - Valamiféle Line of sight rendszer lesz újra játékban (ez talán a harcra utaló dolog, hogy a szembenlévő egységeket lehet csak lőni az adott egység mögött állót már nem?)
    - Az egységeink nem mehetnek a térképen lovag nélkül mint a 4. részben.
    - Az erődök (a fókusz pontok melyek ugye felügyelik a bányák folyamatos termelését)) és a külső lény vásárló helyek miatt a több hősös taktika nem lesz annyira hasznos mint egy ERŐS hős felfejlesztése és egységekkel való megtámogatása.
    - A külső lény házakból vehetünk egységeket ha belépünk a lovaggal, de egyébként a várban is automatikusan megvehetők lesznek, ezért nem kell majd karaván rendszer.
    - A Főnixek visszatérnek mint semleges lények. Kék lesz most nem piros/narancs színű. Mivel a Holdhoz lesz köthető. (Az Ubisoft sajátos világot akar picit)
    - A várak átkonvertálása saját fajtánkra jó drága lesz és több körig fog tartani. (pontosan mennyi körig még nem tudni) Meg lehet állítani egy már folyamatban lévő konverzációt támadással pl.
    - Egy konvertálás alatt a minden népnek jelenlévő megszokott közös épületek nem rombolódnak le (pl Town Hall, Piac, Kocsma), csak a speciális egy adott népre jellemzők.
    - Ezek a speciális épületek 1-1 ilyen Fókusz pontban tovább erősíthetik a speciális képességét a saját népünknek, ha több városunk van egy ilyen területen ahol vannak ilyen említett épületek. Az általunk elfoglalt erődök területén mi gyorsabban haladhatunk a hősünkkel.
    - A kezdéskor a pályákon a kaland térképen láthatóak lesznek az érdekes, megfontolandó helyek melyeket érdemes megkeresni, jelezni is fogják őket. A kampányokban legalábbis biztosan. 8a King’s Bountyban is így volt hasonló játék volt Toborzási pontokkal kiegészülve lehet ez is lesz a Herose VI-ban ugye)

- A harci terek a Bossokkal azaz főellenségekkel speciális designt kapnak.
    - Mindegyik harci tér más-más lesz lesz ahol lesz híd vagy dagály a partnál elvesz néhány helyet, vagy szakadék, vagy robbanó hordok szóval figyelni kell. Olyan is lehet, hogy az ellenséges mesterséges intelligencia fogja a lábunk alól eltünteni a talajt. Dinamikusan változó harci terek lesznek. (talán a varázslatok is hatással lesznek a környezetre? )
    - Hatalmas munkát fektetettek bele abba, hogy az egyes egységeknek részletes animáció tárházuk legyen. PL Amikor nem csinálnak semmit ,amikor sebeznek , amikor őket sebzik, stb. Sokkal szebb grafikai elemekből is épülnek fel ezek a karakterek.
    - Sveltananak a nekró kampány hősnek szexi hangja lesz. 

- A ritka nyersanyag neve (a kék kristály jelű): „Kristályba zárt sárkány vér” lesz.
    - A bányakontrollos erődökbe rakhatunk majd egységeket védelem gyanánt.

Most pedig következzenek a Nekró vár lényei:

1 Core (alap) egységek:
    A, Csontváz harcos
    ==> Fejlesztett Csontváz lándzsás (akár mindkét lándzsájával is esélye van támadni, utálja az Életes lényeket, mint elődje is)
    B, Ghoul (Hullarabló): Hosszú kísérletek alapján megnyújtott lábuk és karjuk miatt megnőtt támadási értékekkel és mozgási sebességgel rendelkeznek.
    ==> Fejlesztett Örjöngő hullarabló: Hosszú karmokat és páncélt kaptak előző társukhoz képest. A megtámadott lény megőrülhet a támadástól.
    C, Fehér hölgy: Betegséget tudnak terjeszteni.
    ==> Fejlesztett Sikító szellem: Azt mondják, aki meghallja a sikító szellem sikolyát lassú halált hal.

2, Elite egységek:
    A, Lich – Fel tudnják éleszteni halott egységeinket és lőni is tudnak.
    ==> Fejlesztett: Főlich: Sokkal több féle varázslata lesz, mint a sima változatnak.

B,Vámpír: Életerőt tudnak visszaszívni ellenségeikből.
    ==> Fejlesztett: Ősi vámpír: A varázslatos vér imádatukkal a körülöttük állók vérét is el tudják szívni visszatámadás nélkül.

C, Manticore (Heroes 3-ban a Dungeonban volt) Élőhalott hulla lakmározók ők.
    ==> Fejlesztett Khiméra: Végre át tudták a nekrók alakítani a Mantikórokat Khimérákká, most már denevér szárnyakkal sé szfinx fejjel rendelkező lényektől mindenki félhet. Senki se becsüli alá a nekromancer Khimérákat.

3, Champion lény:

A, Asha örzője: Asha örzői félig pókok félig nők. Aki harcolni akar velük meg kell küzdjön selyemgubóikban lévő ivadékaikkal és méregfelhőikkel is melyeket bármikor használni tudnak. (Ashan a világa a Heroes V—VI-nak Asha meg asszem az V. részben az elásott Kincs volt)
    ==> Fejlesztett: Asha avatárja: A hithű nekrók csak kevese tudta megalkotni seregükbe a Pók jelű istennőjük avatár mását. Azt mondják aki ezekkel találkozik magával a Halállal néz szembe.
  • Pio
    Pont az volt a baj, hogy sajnos a motor miatt néha muszáj volt, mert csomó felszedhető cuccot nem lehetett kiszúrni csak bizonyos szögekből.
    Ez nyilván a 3D átka, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezért van szükség a statikus nézetre, ahol ügyelnek majd arra, hogy abból az adott, statikus nézetből tényleg mindent láthasson az ember.
    Én amúgy csak azért forgattam a kamerát, hogy hozzá tudjak férni bizonyos épületek bejáratához, észrevegyek bizonyos tárgyakat, amúgy szerintem nem egy fontos feature.

Ami nagyon zavar még, hogy távolra kizoomolva sokszor nem fogja fel a karakter, hogy hova irányítanám. Csomószor ágaskodó ló a kurzor, odakattintok, erre belovagol a karakter a felszedendő tárgy mellé, utána pedig már rá se tudom küldeni a tárgyra zoomolás nélkül, mert ha oda kattintanék azt hiszi a karakterre kattintok. Remélem ezzel is kezdenek valamit. :)
  • Murder3
    miért lenne szar, nem muszály csavargatni állandóan ha nem akarod, én pl élveztem h máshogy is lehetett nézni nem csak egy fix pontból.
  • Murder3
    mer azok szartak a környezetre csak a teknikai rész érdekli őket.
    sokkal hangulatosabb volt így.
  • Ams
    Igazi "Heroesosok" utálták a forgatható kamerát...
  • SLICK
    tuknám
  • jazzy
    De mindegy ha nem változtatnak azért szar mert ugyanaz, ha változtatnak azért szar mert nem ugyanaz, mindig vannak akik mindenbe belekötnek.
  • Murder3
    sztem nem zavaró h lehet forgatni a kamerát....
  • Pio
    A közösségi híreket/dolgokat, illetve a Might and Magic facebook oldalt és twittert ez a francia csajszi (Noemie Verpeaux) csinálja, őt lehet hibáztatni mindenért! :D

• syberia2
    nade tisztelt Black Hole, pont magyarul nem?