10317
  • Pio
    Egy riportban azt mondta a producer, hogy azért nem az oroszok csinálják az új részt, mert nem találták meg velük a közös hangot és azért a Black Hole kapta az új projektet, mert volt egy saját fejlesztésű házi motorjuk, ami nagyon passzolt a játékhoz.
    A hasonló látványelemek azért lehetnek, mert az artworköket ugyan az az ember készíti, aki az előző résznél is.

Az eddigi infók alapján eléggé esélyes, hogy ez lesz a legtöbbet újító heroes epizód, a fansite-okon pont azon pánikolnak az emberek, hogy túl sok lesz a változtatás.
  • bgabor
    Én úgy látom a képek alapján hogy ez a játék az ötödik rész erősen módosított változata lesz, nem nulláról kezdték a projectet. Ez igen nagy kár, mivel az ötödik rész erősen harmatos volt a régi klasszikusokhoz (heroes 2 és 3) képest.

Én azt hittem a készítőknek lesz annyi eszük az előző rész gyenge szereplése után hogy valami gyökeresen újjal rukkolnak elő. Hát úgy tűnik nem.
  • Pio
    Ahhoz sajnos le kellene ugranod gyorsan Kölnbe. :)
    Amúgy a képeken ugyan az a faszi ül a gép előtt és nem nagyon használja a kezeit, szóval a videó gyanúsabb.
  • syberia2
    :)
    A demót mindenképpen kipróbálnám
  • Pio
    A képek alapján gyanús, hogy igen. Hogy kipróbálható-e a játék vagy csak ismételgetnek egy videóblokkot azt nem tudom. Mindenesetre így már van remény arra, hogy valami mozgóképet is kapjunk a játékból. :)
  • syberia2
    ööö akkor mégis van valami demo?
  • Pio
    ITT VAN pár új kép, nagyok, úgyhogy mindet nem szúrom be, csak a fontosabbakat:

Mégis jól néz ki a környezet. :) Ez pedig valami küldetés-féle lehet:

Úgy néz ki mégis van gameplay bemutató? Reméljük kikerül valahová:

Town átalakítása:
  • jazzy
    Én sose nézegettem milyen fene szép a várom belülről, bementem egyből kattintottam ahova kell és kész, igaza van az írónak, a csillivilli cuccok helyett csináljanak valami fasza dolgot.
  • Andrews2007
    ????? :(

No Town Screens in Heroes VI?
    August 19th, 2010

None of the 15 pictures available on the official site present any town screens. I remember that one of the first pictures for Heroes V presented the Haven town. Moreover, they were quite proud with the 3D features of the town screens (and presented the towns in the first videos).

Various sources claim there will be no town screens, that everything will be visible and available on the adventure map. Even the mines seem linked to the towns and they cannot be conquered without conquering the towns first. The various buildings in the towns will also be shown on map.

In my opinion, this means that they will get rid of the useless 3D town screens. A lot of effort was invested in those screens in Heroes V and it did not pay off. It was just something (beautiful?) that was used only once or twice. Most of the time we treated the 3D town screen like we used to treat the 2D screens in Heroes I – IV.

I suspect that clicking on the castle on the adventure map will allow us to access a 2D screen with nice pictures where we will be able to build / recruit / trade / learn. Also, maybe clicking on the individual buildings on the adventure map, we will be allowed to take actions specific to that building.

I would prefer the effort for building 3D screens in Heroes V style would be spent for doing something else (like a nice new faction).
  • Andrews2007
    21 küldetés. :)

20+1

Biztos lesz sok lövész egységnek tulajdonsága, de várjál még lehet hogy a skeleton nem is az már. Bár dárdásat mintha láttam volna.
  • Pio
    Videóinterjú a gamescomról. Nincs benne gameplay, szóval sajnos úgy fest nem kapunk gameplay-t egyelőre. :(
    Új infó nem igazán van benne.
    Megerősíti, hogy csak PCre jön (talán macre) és márciusban várható a megjelenés.
  • Pio
    Igaz, volt helyőrség hagyása opció, de ez sose tudott hatékony lenni a túl sok bánya és a szétszórtság miatt. 7féle bánya volt, némelyikből akár többet is összeszedett az ember, plusz védeni kellett a townokat, amiből szintén nem 1 szokott lenni, ezen kívül haladni is kellett a pályán optimális esetben nem 1 sereggel. Ez most szerintem annyiban fog módosulni, hogy csak 3-4 ponton kell majd védekezned, minden mással a haladásra koncentrálhatsz.
    Azt nem bírom elképzelni, hogy lesz 1 kastély per játékos és kizárólag ezekhez kötődik az összes bánya, úgy játszhatatlan lenne a játék. Inkább gondolnék arra, hogy lesznek központi őrposztok, esetleg sokkal több kastély lesz elérhető. Szerintem 1-1 ilyen központ mondjuk 2-4 bányát fog lefedni ez pedig szerintem nem rossz ötlet.
    De persze nem tudhatjuk, idővel kiderül.
  • Malakai
    Félreértetted, hogy mi szúrja a szemünket.

Hogyha feltételezzük, hogy az újságíró meglátása és a fordítás is helyes, akkor a bányák nem támadhatóak, hanem előbb a kastélyt kéne elfoglalni.

A bányákhoz pedig már a Heroes 3-ban is lehetett helyőrséget hagyni hős nélkül. Ez nem újdonság.
  • Pio
    Miért ne gondolhatnák?
    Nyilván nem egy vár lesz és egy bánya/map. Megkockáztatom, hogy lesznek akár sima őrposztok is, ahol állomásoztathatsz katonákat és ők védik a bányákat.
    Egyértelmű, hogy ez miért lett kitalálva, az előző részekben sokan azért tartottak vagy 10-20 hőst, hogy azokkal nulla sereggel folyton elfoglalgassák a bányákat és valljuk be, ez egyrészt abszurd másrészt frusztráló, harmadrészt a multiban NAGYON húzta az időt.
    Nekem ez egy jól átgondolt változtatásnak tűnik, amiből nagyon jó dolgok is kijöhetnek, persze el is lehet cseszni, ha rosszul valósítják meg.
    Nem érdemes egy újságíró által leírt félmondatból végleges ítéletet hozni.
    Majd jönnek remélhetőleg a developer diaryk videó vagy leírás formájában, abból kiderülnek a pontos részletek és az ok-okozat.
  • Pio
    Na még egyszer: azt mondták, hogy adventure mapok lesznek sok küldetéssel, rpg elemekkel, bossharcokkal. Ez szerintem mindenképp azt jelenti, hogy valami olyanra számíthatunk, ami több egy sima scenarionál.
  • syberia2
    Remélem nem gondolják komolyan
  • Malakai
    "Csak akkor lehetnek a tulajdonodban, ha az ellenség kastélyát is elfoglaltad"

Nekem is ez szúrja a szemem leginkább, azért ez nem kis változtatás.
  • Murder3
    Csak ez olyan h msot ilyen 5 óráig kell sereget gyűjteni 1 vár elfogalásához vagy mi?
    Arra akarok kilyukadni h egy kampány ne arról szóljon mint 1 siam scenerrio ahol gyűjtesz sereget és elfoglalod az ellenfél várait.

Minden esetre kicsit nagyzolásnak érzem ezt a 100 órát.
    Na de remélem lesz hír majd arról is h egy editor jönni fog hozzá+jó kis multi is:D
  • Pio
    Írták, hogy bazi nagy "adventure map"ok lesznek rengeteg küldetéssel, RPG-sebb játékmenettel, ezzel együtt már elképzelhető az a 100 óra, bár tényleg túlzásnak hat.
    Ha mondjuk 1 óra lenne egy pálya, akkor nem 4 pálya lenne hadjáratonként szerintem.
    Eddig is elég hosszúak voltak a HoMM hadjáratának pályái (legalábbis a régebbi részeknél), ha most tényleg sokkal nagyobbak lesznek sokkal több küldetéssel, akkor szerintem könnyedén kijöhet a 100 óra.
  • Murder3
    na akkor sorjába amik érdekesek.
    -"Csak akkor lehetnek a tulajdonodban, ha az ellenség kastélyát is elfoglaltad"
    Ez szerintem hülyeség már most.
    -"Néhány lövésznek mint pl a Nyílpuskásnak lesznek a Heroes V mágusaira hasonló varázs tulajdonságai"
    Hát remélem az összes lénynek lesz 1 egyedi tulajdonsága.

100 óra játékidőt meg vhogy nem tudom 20 küldetés alatt elképzelni de hátha.

• syberia2
    academyről képek nincsenek?
  • Andrews2007
    Újabb infók:

- A városaidat tudod tetszésed szerint fejleszteni, testreszabni (gondolom azért megkötésekkel), változtatni miután elfoglaltad őket.
    - A bányák és a térképen lévő lényvásárló bódék is mind része a kastélyodnak. Csak akkor lehetnek a tulajdonodban, ha az ellenség kastélyát is elfoglaltad. Pl. nem foglalhatod el elvileg az ellenség bányáját addig amíg a városát nem foglaltad el. Valami ilyesmi.
    -Mind az 5 frakciónak van egy kampánya egyenként 4 küldetéssel, melyeket nem kötelező sorban végigvinni maximum ajánlott. A kampány végén ha az összes tehát 20 küldetést elvégezted akkor kapsz egy bónusz pályát ahol kiderült a történet háttere és talán ’cselszővésre’?. (talán megkapjuk egy pályára az eddig be nem jelentett 6. népet? Vagy a majdani kiegészítőben lévőt?)
    - 100 óra játékidőre számíthatunk. (ez szép)
    - Online multiplayer és Hot Seat is lesz mint a Heroes 5 ben (reméljük lagok, bugok nélkül 
    - Lesznek kiegészítők, biztosan több mint egy. (tehát talán kiegenként + 1 frakcióval)
    - LESZ DEMO, de most még nincs kész állapotban.
    - Mindegyik lénynek, egységnek csak EGY fejlesztése lesz.
    - Az elfoglalt várakat át lehet konvertálni a saját frakciónk fajtájára, de (ez nem teljesen érthető) néhány napig nem lehet használni a heteken.
    - A harci kezelőfelületen bal oldalon láthatóak az egységek ikonjai, gombjai, jobb oldalon a varázslatok elérhető gyorsgombjai 0-9 ig, A szimbólum középen pedig egy hatalmas erejű akciógomb mely minden frakciónak mást és mást nyújt, hatalmas erővel rendelkezik.
    - Nincs többé kezdeményezés, mint a Heroes 5 –ben, körök lesznek a harcokban, de alul láthatod ki fog lépni éppen az elkövetkező 1-2 körben. A hősök viszont támadhatnak, mint az V.-ben és varázsolhatnak majd.
    - Néhány lövésznek mint pl a Nyílpuskásnak lesznek a Heroes V mágusaira hasonló varázs tulajdonságai pl függőlegesen az adott oszlopban minden ellenséget ér a lövése.. a skeletonnak nem lesz ilyen képessége.
    - A kalózkodás elleni védelemről még nem döntöttek de nem szeretnék hga az Assassin’s creed 2 höz hasonló megoldás lenne.
    - A random skill rendszer eltűnt, helyette már a játék legelejétől eltervezheted hősöd tulajdonságait és képességeit. Milyen útvonalat akarsz bejárni majd.
    - Lesznek Mágiára és Erőre fokuszáló hősök minden frakciónál.
    - A szintlépés maximum határa 30-as szint lesz, de a szintlépések lelassulnak a Heroes V-höz képest.
    - A harcok visszajátszásának lehetősége, még mindig a játék részét fogja képezni.
  • Andrews2007
    Pio: Ha les holnap kamerás vagy nem kamerás felvétel azonnal rakd fel ide a youtube linket please. :) Előre is köszike.
  • Murder3
    reméljük csak pletyka mert ezt lehet majd megkéne vennem ha lesz rá pénzem és optimalizálni is jól fogják.
  • Murder3
    nekem egykutya midn2 utálom.....
  • Pio
    "Fel lett lőve" a hivatalos honlap is, ami egy átirányítást jelent a korábbira.
    Kár, azt hittem valami komolyabb tartalomra számíthatunk, gyakorlatilag megkaptuk a trailert és néhány képet, ez így azért elég karcsú, legalább valami leírás, némi infó elfért volna.
    Kicsit talán gyanúsan is karcsú, lehet, hogy pár napon belül bővülni fog a tartalom?
  • Pio
    Már van a youtube-on egy csomó kézikamerás felvétel néhány játékról, szerintem nem tilos felvenni. Persze könnyen lehet, hogy még korai fázisban van a játék és tényleg nem engedik, hogy felvegyék, akkor így jártunk. :)
  • Prince23
    Gamescom német security nem fogja engedni, ha csak nem zártkörű lesz a prezentáció. Szép termeben meg ienek, akkor van esély sztem.
  • Pio
    Holnap nyílik meg a gamescom az átlagemberek számára, ha demózzák a játékot, akkor minimum egy kézikamerás felvétel ki fog kerülni.
    De tartok tőle, hogy ha demóznák, akkor az a videó kikerült volna a hivatalos oldalra is.

Még nem szerepelt a trailer HD verziója nagyítható, streamelhető verzióban, ezt most pótoljuk:

• Andrews2007
    Kéne egy gameplay videjó is Gamescomra nem. Mozgásban is hadd lássuk a Heroes VI_ot.
  • Malakai
    Mondjuk az nekem nem hiányzik HoMM-ban, hogy már a várra ránézésből meg lehessen mondani, hogy pontosan mi vár odabent. :)
  • Andrews2007
    Szerinte mis csak félrefordította a gyerek a németet mert azt mondták elvileg csak, hogy a kinti tréképen minden ház látszani fog pl hogy na ennek az ellenségnek már van titánja. :) Bőven elég hogy nem lesznek speciális házak mondjuk nem írták mit értenek alatta de gondolom várfalak, Mage Guild marketplace csak lesz meg Kovács.
  • Pio
    Én szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy a véglegesből kimaradjon, nem olyan hatalmas munka, csak némi dizájnolás és egy igen fontos eleme a franchise-nak.
    Azt el bírom képzelni, hogy a sajtónak a gamescomon bemutatott preview-ban nem demózták egyik vár belsejét se, mert még nincsenek készen vele.
  • Andrews2007
    Ajajj van egy rossz hír is ára úgy látszik nem lesz belső város nézet mint eddig.... Remélem ez nem igaz mert szó szerint így nem olvastam sehol még. Csak valaki egy német előzetesből vette ki.

A hivatalos fórumokon írogatják a gamestar.de previewre utalva. :(
  • Szeszmester
    A zikkuratura gondolsz, oroszlánokkal? Az inkább mezopotámiai.
  • Murder3
    pff ez kicsit elveszi tőle a kedvem.
    elég ocsmány ez az egyiptomi marhaság.

• szucsy89
    várjuk
  • Malakai
    Szerintem tuti, hogy látványosabb, tippre itt még fal sincs felhúzva.
  • Pio
    Én is így gondolom. A 3. és a 6. képen is ugyan az a típus található csak más más fejlesztési szinten. Elég szembetűnő a különbség ahhoz, hogy ne lehessünk biztosak abban, hogy ez lesz-e a végleges kinézete vagy esetleg egy további fejlesztéssel még sokkal látványosabb lesz.
  • Malakai
    HoMM3-ban a Fortress a mocsaras szörnyek voltak (Tatalia).
    HoMM5-ben pedig a törpök.
    Csak név egybeesés.