10317
  • Pio
    MMH6 bejelentésről világszerte - linkgyűjtemény a különböző országokban megjelent preview-okból. Magyar sajnos nincs.
  • Fantusz
    A két kiegészító az alapjáték folytatása, bár vannak benne időhézagok, érdemes odafigyelni a párbeszédekre, bejátszásokra, akkor összeáll a történet.

A Hammers of fate három kampány (kampányonként természetesen több fejezetre bontva).
    Freyda (Golfric lánya) lesz az egyik főhős, az ő kalandjain keresztül tudhatjuk meg, a törpék hogy keveredtek bele a háborúba...
    A második kampányban Wulfstannal törpe seregek élén folytathatjuk a harcot.
    A harmadik részt dungeon hőssel kezdjük (Ylaya), a végjátékban pedig a már megszokott, sokszereplőssé alakul a csapat.
    A végső csatát Ylaya, Isabel, Freyda, Wulfstan, Duncan közül bármelyik hős megvívhatja - akinek legjobb a statja, ez többnyire Freyda.

A Tribes of the east szintén három kampány, egy prológussal kiegészítve.
    Egy ismeretlen bukott lovagot követhetünk a necromantává változás útján, s feltűnik egy talán meglepő karakter, akit szintén irányíthatunk: Arantír (Dark messiah of might and magic)
    Második kampány az orkoké, két hősünk lesz: a klánvezér, és a sámán (a végső csatába a sámán száll be)
    Harmadik kampányban ismét jönnek a régi ismerősök: Zehir, Wulfstan, Freyda.

• Andrews2007
    Tehát egy lénynél gyakorlatilag 3 fajtát kapsz majd mivel 1 + fejlesztési lehetőség van bármelyik körben vehetsz abból vagy a sima fejlesztett lényből a Heroes V második kiegészitőjében.
  • Andrews2007
    A kiegek félig meddig folytatják a sztorit konkrétabbat azért nem írok mert még nem vitted végig az V. részt. :)

15-15 pálya van 3-3 kampánnyal a kiegekben.
    A 2. kiegészitőben az orkosban van olyan, hogy alternatív fejlesztés felfejleszted a lényedet és 2 fejlesztési lehetőséget kapsz tehát itt a Heroes 4-el ellentétben te választod meg bármelyik fejlesztést bármikor bármelyik körben. Így bővült a lény paletta is úgymond.

Én most a A törpös kiegben a törpöknél vagy ez a 2. kampány és a 3. pályáján vagyok épp. Jó új törpös átlátható földalatti részek vannak kicsit Móriásan tálalva :)

Ja szeptember 10.-től ingyenes a LOTRO (Lord of the Rings Online) szóval aki akar Móriába pl lemenni a játéktörtlenelem legnagyobb tárnájába földallatti részébe hivatalosan így jellemezték a 2008-ban megjelent kiegészítőt a sikeres Gyűrűk Ura online: Angmar árnya c. első részhez. Azóta megjelent egy Siege of Mirkwood rész is ez az erdő lesz majd a Hobbit filmben is fontos szereppel ott van egy másik Sauronos erőd egyébként. Kár hogy a filmben nem volt megemlítve a GYU idején is harcoltak ott a Lothlórieni tündék vs orkok.
    Nekem már van erős karim és megvettem annó pár dolgot alapjátékot kieget így én már nem free sima playerként indulok megkötésekkel hanem sok dolog adott nekem már. Ingyenes (pontosabban játék pénzbeli) és nem ingyenes bolti vásárlási lehetőség is lesz a LOTRO Storeban ez a játékba lesz implantálva. A Mória/Mirkwood erdő kiegészítőt és új helyszíneket küldetéseket és tárgyakat, ruhákat, új statisztika növelő dolgokat stb vehetünk itt valós és játék pénzzel is amiket (mármint a játékpénzeket) küldetések teljesítésénél adnak egyébként. Ekkor free-ből premium játékosok leszünk több aranyat cipelhetünk stb. Van ég a VIP kategória ők fizetnek havonta vagy lifetime vették meg a játékot annó 40 ezer körül ő nekik nem kell havidíjat fizetni a VIP tagságért.
  • Pio
    Na még egyszer: a környezet teljesen 3Ds lesz, csak a kameraállás lesz statikus, ami a 2D-s idők kameraállása. Szerintem ez egy tök jó középút a két stílus között, régi 2D-s hangulatot fog idézni a kameraállás, a tárgyak elhelyezkedése, de mégis 3Dben fog pompázni minden. Az egyik képen egész jól nézett ki a "mélység", valami hegy tetején volt a vár a háttérben pedig sötétség.

Andrews2007: bizony, sikerült értelmeznem a dolgot, ez a fejlesztéses rész arra vonatkozik, hogy nem lesz H4 jellegű "választani kell melyik lényt fejleszted ki". Ha jól értettem a H5 kiegekben is van ilyesmi.

Fantusz: patchelt, igen. Örülök, hogy nem mindig bugos, akkor még adok neki pár esélyt, hátha jó lesz. Kicsit a sztori azért leült az első két hadjárathoz képest, de jó sok szál van benne, szóval biztos, hogy a végkifejlet nem fél percben lesz levezetve. :)

Amúgy korábban kérdeztem: a két kieg ezt a sztorit folytatja vagy más történetet mesélnek el? Azokban hány pálya van?
  • Carmang
    "újra vissza a szar 2d-s kamerára..."

A képek, és az infók alapján is 3D-s lesz ;)
    A fix kameraállás visszarakása pedig kifejezetten jót fog tenni a játéknak.
  • jazzy
    Teljesen igazad van! Baromi izgalmas volt egyfolytában 2 lépésenként forgatni a kamerát, hogy nem dugtak-e 1 rohadt fát a kisnyuszi háta mögé, így már egy kalap szart sem ér az egész, hogy nem forgathatom összevissza és azt is fogom tudni hol vagyok!
  • Andrews2007
    Hol vannak a megszokott havas és sivatagos részek? Én csak ezeket hiányolom. Majd kieg?
  • Andrews2007
    Nekem nem volt nehéz persze csak normálom a Sylvan kampány én a 6.-al az Academyssel izzadtam vért. :)

Nálam is volt hogy nem jött sok kört kell nyomni és várni aztán egyszer csak jött az ellenség. :)
  • Andrews2007
    Lesz fejlesztés csak nem 2 lehetőségű. Léáthatóak az artworkokon a fejlesztett változatú lények is.
  • Andrews2007
    Múltkor még az volt a bajod nem, hogy 3d-s lesz és megint a szar Heroes V féle grafika és kameraforgatás lesz: Most meg a 2D-vel van bajod. Látom te is oda tartozol akik hiába is várják úgyse akarnák a játékot és maradnak a 3. résznél, akkor minek vannak a fórumokon, ha már eleve leírják mert nem a 3DO/New World Computing csinálja?
    Szerintem várjuk meg a demót és utána beszéljünk konkrétabban a játékról.
    Érdekes hogy 3 részre osztották a lényeket.
  • Fantusz
    Gondolom patchelt a játék, de ez sajnos egy ismert bug.
    Egyszer kellett nekem is újrakezdeni a pályát (nagyon sokszor végigjátszottam), de egy barátom pl. hozzád hasonlóan nem boldogult vele, Biara nem akart megérkezni - végső megoldásként elvittem neki az én mentésemet, amivel még jól is járt, mert a mágusok legyőzése után a feltámasztás varázslatot kapta Findan.

Kár lenne, ha fel kellene adnod a kampány végigjátszást, Findan már igazi seregek ellen harcolhat Nyikoláj többezer fős élőholt sereg élén garázdálkodik, igazi kihívást jelentő ellenfél (persze nehézségi foktól is függ), a Sylvan kampány utolsó pályája az egész játék legnagyobb kihívása lehet - éppen ezért lehet élvezetes.

Volt egy végigjátszásom, ahol nem boldogultam Nyikolájjal egy az egyben Findan seregét irányítva, a vámpírúrnak irdatlan serege volt, s Nyikoláj is erős.
    Összeszedtem az összes élőholtat minden váramból (két sylvan vár mellett 6 necro vár is van a pályán), s egy magasszintű necromanta hőssel (Orson) Findan előtt haladva dupla ütközetben győztük le Nyikolájt.
    Lényeges volt, hogy a necro sereget vezető közel azonos szintű legyen, mint a vámpírúr, aki így is könnyedén legyőzte, de közben annyit gyengült a serege, hogy Findan le tudta győzni (élőholtak után nincs kikből csontvázakat feltámasztani)
    Ez a csata rendkívüli érdekesség volt, Nyikoláj is legyőzhető (ehhez teljesíteni kell egy feltételt, mert amíg az nincs meg, Nyikoláj újra éled), azért is kihívás ez a pálya, mert egy viszonylag gyenge sereggel kezdve eröltetni kell az előre nyomulást, nem hagyni időt a necro seregek megerősödésének - ne add fel a kampányt
  • Murder3
    hát egyre több infó, egyre gyatrább játékra enged következtetni.
    újra vissza a szar 2d-s kamerára...

városfal támadás úgy ahogy van fasság.
    a mindent át alakítani is az.
    Editort megnézem h mien lesz mert ha nem lesz jó én erre egészen biztos nem fogok pénzt áldozni.
    Az ubi nagyon nem a helyén kezeli a címet, nincs gondolom elég erőforrás h minőséget tartják,valószínű nem várják h nagy siker lesz ezért van ez...

• Pio
    És még némi adalék és bizonyossá vált a lentebb írtak hitelessége is.

A pályaszerkesztő esélyes, hogy már a játék megjelenése előtt ki lesz adva.

Nem 5-7 tierre lesznek szétbontva a lények csak 3-ra. A core lények lesznek a leggyengébbek, váranként 3 fajta lesz belőlük, utánuk jön váranként 3 fajta elite lény és végül váranként 1 champion fokozatú lény.

A lények is támadhatják majd a városfalat bár jóval kevésbé lesznek hatékonyak, mint a katapult. Ez például nekem eddig baromira hiányzott, az ostromlás musthave képesség volt még a mágus hősöknél is szerintem...

Élőlények, úgynevezett "critter"ek is élőbbé fogják tenni az adventure mapet, semmi szerepük nem lesz csak élőbbé teszik a környezetet.
  • Pio
    Amúgy a Heroes 5 kampányvégigjátszásom kudarca készül fulladni... :( harmadszor megyek neki a Sylvan első pályának és harmadszorra is bugos, nem jön a démon, akinek be kéne jönnie a területemre, hogy megcsapjam... :(
  • Pio
    Némi új infó elvileg egy ruszki fansite-ról. Azért egyelőre nem 100%osként kezelendőek, de szerintem semmi képtelen dolog nincs benne, szóval valószínűleg igaz.

A karavánok kiküszöbölése úgy fog történni, hogy mostantól minden dwelling és vár egy közös kupacba termeli a lényeket amiket aztán bármelyik townban vagy fortban meg lehet vásárolni. A dwellingek elfoglalásakor helyben is kapunk majd lényeket.

Át lehet mindenfajta lénytermelő helyet alakítani majd saját típusúra.

Townonként 4 speciális épület lesz, amelyikekből 1-1 townban 2-t húzhatunk fel. Ha több egyformánk van a pályán, azok erősítik egymás hatását. Adhatnak nyersanyagot, több lényt vagy akár spéci képességet a hősnek.

Azt, hogy ne legyen gond a terepen levő cuccok észrevételével/felszedésével úgy oldják meg, hogy kiveszik a kamera forgatását, így végső soron egy 2D/3D vegyes élmény lesz az adventure map, 3Dben lesz ábrázolva, de a mozgás maga olyan lesz, mint az első 4 részben, fix szögből látjuk mindig. Ez megoldja a fenti problémát továbbá a pályadizájnolást is sokkal könnyebbé teszi.

Nem lesznek secondary/alternatív fejlesztések. Ez furán hangzik, mert talán arra utal, hogy nem lehet majd a lényeket fejleszteni, de az igen fura lenne.

Tereptípusok: dzsungel, síkvidék (külön nyárias és őszises), láva, pusztaság, földalatti világ. Vagy ha jobban tetszik: djungle, plains, lava, wasteland, underground.
  • Pio
    30 fotó a Gamescomról. Semmi említésre méltó nem derül ki belőlük, csak egy kis érdekesség. :)
  • Murder3
    azt a bone dragont kukázni kéne már....
    amúgy majd remélem ehhez is jön majd egy olyan kieg amibe lesz 3. alakja a lényeknek:D
  • Elessar
    Nekem is a Disciples ugrik be egyből ezek hallatán. Érdekes lesz mindenesetre
  • TVelvet
    ez kicsit discipiles re hajaz.
  • Pio
    Ja, onnan fordítottam le ide. Ezzel egyben elkezdődött a világ legidegesítőbb dolga, ami egy játék fejlesztése során megtörténhet, hogy ahelyett, hogy a hivatalos oldalt/fórumot fejlesztenék, bővítenék, ott hoznák le az új híreket inkább elemailezik a csókosoknak és ha valaki épp nem olvass az adott random csókost tartalmazó fansite fórumát, akkor így járt, nem fog értesülni semmiről.
    Baromira remélem, hogy ezen sürgősen változtatni fognak.
  • Pio
    Na, itt egy tisztázás a fejlesztők tollából a kontrolpontos rendszerről, gyakorlatilag az lesz, amit az eddigi infókból össze lehetett kalapálni:

- 1-1 zóna egyetlen kontrolpontot fog tartalmazni, ami lehet város VAGY erőd.
    - Ha elfoglalsz egy ilyen pontot, akkor az összes ott lévő NEM neutral bánya és dwelling (lénytermelő épület) a tiéd lesz.
    - A központ elfoglalása a neutral épületekre nincs hatással.
    - Innentől kezdve minden olyan nem neutral bánya/dwelling a zónában, amiben nem áll ellenséges hős a tiéd.
    - Amiben ellenséges hős áll az az ellenségé, de amint kimozdul újra a tiéd lesz.
    - A neutral dolgokat ugyan úgy el kell először foglalni, majd utána ha a központ semleges, akkor azé marad, aki elfoglalta, ha a központ valakié, akkor a fenti szabályok vonatkoznak rá.

Egy-egy zóna uralása további előnyökkel fog járni, egyrészt többet tudnak mozogni a hőseid a saját zónáidban, másrészt lesznek olyan egyedi épületek a townokban, amik hatással lesznek a hozzá tartozó zónára.

Pályaszerkesztős adalék:

- Ha egy bánya egyetlen zónába se tartozik az úgy fog viselkedni, mintha neutral lenne a zónája, vagyis úgy, mint az eddigi HoMM részekben. Az editor hibát fog jelezni, de a pálya játszható lesz.
    - Ha egy bánya 2 zónába is tartozik, akkor az editor szól a pálya pedig használhatatlan lesz.
    - Meg lehet majd tenni azt, hogy egy pályán egyáltalán ne legyenek zónák vagy csak a pálya egyes részein legyenek zónák, tehát teljesen szabad kezet kapunk.
  • Andrews2007
    Kiegekben tuti benne lesz csak szerintem Faceless névvel mint a Dungeon elődjei.

Sárkánya meg biztosd lesz az elfeknek, és talán olyanszerű lány lesz a nekróknál is még ha szfinxszerű is .:) Az biztos hogy a nekróknál már csak 2 új lény hiányzik a 7-ből a póknő meg a szfinx csontsárkány :)

A Heroes Community oldalon van egy jó hosszú előzetes egy román oldalról fordítva tök érdekes meg alatta hogy részletesen hogyan is képzeljük el a terület bánya foglalós erődök s városok rendszerét. milyen szabályaik vannak.
  • Pio
    Hja, elég sokan lázonganak már, hogy sárkányt akarnak látni. A HoMM sorozat kultikus figuráiról van szó, jó lenne látni, hogy hogyan lesznek megvalósítva. :)

A legnagyobb izgalom azon zajlik, hogy lesz-e feketesárkány a játékban, mert egyelőre azt tudni, hogy Inferno, Necropolis, Haven, valószínű negyedik frakció az elfeké és 1-2 nagyon gyenge utalás miatt ötödiknek a wizardokat tippeli a közösség így viszont a dungeon kimaradna.
  • Reg5
    Háát... Eddig csak egy feltupírozott Heroes 5-nek néz ki. Ettől függetlenül a top5 legvártabb listában benne van.
  • Murder3
    A vámpír sztem randa.
  • Kheled
    JÓL NÉZNEK KI!! ..ááh kiváncsi leszek a sárkányokra:)
  • Pio
    3 új bazinagy concept azt, inkább csak linkelem:

GHOST

JUGGERNAUT

VAMPIRE
  • Pio
    Photobucketet még mindig nem szereti az esgé :(

• Pio
    Ha valakit érdekel, Szabó Gábor a fődizájner balra (jobbra a már sokat látott producer), őt lehet szidni, ha nem tetszik a játék. :)

• Andrews2007
    Sokszor épp az a bizonyíték hogy törlik nehogy idő előtt kiderüljön. De ha már azóta megerősítést nyújtott hogy fake(hamis) akkor jól van ez így. :)

Egyébként akitől nemrég az új infókat szerezted írta hogy kapott olyan Heroes VI-os pólót és hogy a King's Bountys demonstrációnál beszóltak neki hogy hogy haladnak a fejlesztéssel szóval ők is várják. :D Aztán ő mondta nekik hogy csak egy rajongó és hogy a celestialheavensen is sok King's Bounty rajongó van és várja az új kieget.
  • Pio
    Aha, már írják is, hogy fake volt.
  • Pio
    Szerintem ez fake. Az is alátámasztja, hogy már törölték is a dolgot. :)
    Persze van benne igazság, azt például tudjuk, hogy a sztorit elsősorban ugyan az írja, hisz az ő honlapján fel volt tüntetve, hogy részt vesz a játék készítésében.
    Aztán meglátjuk... :)
  • Andrews2007
    "Geny was indeed one of the few HC members part of the private forum.
    I know this because he asked me for advise on the class system several times. Thanks to the popularity of my H5 Role playing edition mod they decided to go for a more RPG-like approach. I told him I wasn't very happy with the system were you have to buy skillpoints for money but the developers were convinced in combination with the new resource system tied to cities it was a winning concept. "

Itt azt írják hogy tagja volt Geny a belsős emberek a Hardcore privát fórumnak is.
  • Andrews2007
    No lesz játékmenet videó is ?? :::.:))))
    Ha lesznek fortok vajon azok is kapnak kis külön ablakot ? Ahova be lehet rakni az egységeket védelemre. Akár falat is lehet majd építeni?

Olvastad hogy egy fórumos belsős emberke mondott kulisszatitkokat de még nem lett megerősítve.

- Lényeg Nagák és a Varázslók a 4.-5. frakció hmm. Elfek hol leledzenek még említés is volt róluk nem? A nagáknak örvendek. Velük lesznek állítólag a medúzák és a gyíkemberek a Heroes 3-ból ismerősek lehetnek.
    - A zenét nem Hans Zimmer csinálja , csak inspirálta.
    - A fő sztorit a Heroes V sztoriírója írja majd.
    - Lesznek sereg toborzási pontok. Gondolom szintenként nőhet illetve artifactokkal, külső térképes házak adományával.

- The last two factions are in fact wizards and nagas. The classic Heroes 3 Medusas and lizardmen will be a part of the naga line-up.
    - Sveltana - the necro girl from the screenshots is actually Sandro's student and protegee.
    - Boss fights will be more or less like in Clash of Heroes.
    - It seems that the main plot writer for Heroes 6 is the same one from Heroes 5.
    - The skill system will suffer a major overhaul, with skills being bought using skill points. This is so that the more powerful skills would be harder to acquire due to higher cost.
    - Every unit in the game will have a leadership cost, depending on its strength. This way there will be no more huge overpowered stacks, especially for the necros.
    - The stacks will have WoG-like unit experience.
    - The creeps will move around on the adventure map similar to Heroes 4.

Most nem fordítom le az egészet mert nagyon álmos vagyok majd holnap talán.
  • Pio
    "Editing Gamescom videos... It was really fun!"

Valami készül! :D
  • Murder3
    erre csak annyit h várom már:D
  • Pio
    Kis érdekesség, a HoMM széria egyik zeneszerzője előad zongorán egy mixet a játék zenéiből:

• Pio
    Én néha ránézek, de kissé kaotikus topik, nagyon sokan irkálnak bele, úgyhogy inkább másfelől vadászom az infókat.
  • Pio
    Némi új infó egy sráctól, aki kipróbálta a játékot a gamescomon:

- lesz underground a játékban, mutattak is belőle részletet, állítólag bazi jól néz ki
    - minden második pályán lesz bossharc
    - nem 2×2-es lesz a legnagyobb lény, a bossok ennél jóval nagyobbak is lehetnek
    - lesznek artifact setek, erről láthattunk is már egy képet
    - ő már nem is town-t, hanem kizárólag fort-ot ír a központokra, szóval szerintem most már szinte biztosra vehető, hogy ezek a központok nem (minden esetben) városok lesznek
    - saját shortcutokat lehet készíteni, megnyitjuk a hős spellbookják, kedvenc spellünket kihúzzuk a képernyőre és máris ott lesz neki egy statikus gomb
    - Hans Zimmer zenéi inspirálják a játék zenéjének készítőit, már a Dark Messiah-nál is tőle merítettek, de nem ő írja a zenéket. Ez egyébként azért merült fel, mert a trailer kezdődallama kísértetiesen emlékeztet a Mester egyik művére, az Angyalok és Démonok introjára
    - ugyan azt a map editort kapjuk, amivel a fejlesztők készítik a kampányt, csak felhasználóbarátabbá teszik, szóval bármit össze lehet majd hozni vele, amire az engine képes
    - a vezető dizájnert Szabó Gábornak hívják :)

És itt a szerencsés, a legelső fan, aki kipróbálhatta a játékot és aki a fentieket leírta: