10317
  • Pio
    Trailer zene mp3ban
  • TreDoR
    Nemtudom, hogy ezek mit csináltak a honlappal, de eszméletlenül lassan tölt be :/
  • Pio
    Megújult a Might and Magic honlapja
  • Pio
    Mondjuk a MM:H6 cinematic szerintem teljesen hangulatos lett. Nem tudom, hogy ki csinálta, de remélem kibővítik majd 1-2 mozgalmasabb jelenettel a megjelenésre, bekerül introként a játékba és azzal is maximálisan meg leszek elégedve. :)
    Esetleg ha unatkoznak csináljanak még egy outro-t is és akkor minden a helyén lesz. :)

Az imént inkább a VÁRThoz képest történt változás miatt háborogtam. Számomra magától értetődő volt, hogy ez a fejlesztő mellett jönni fog pár makulátlan Digic videó a Might and Magic univerzumban. Szerintem már örömködtem ezzel kapcsolatosan a topikban korábban. Legközelebb majd nem iszom előre a medve bőrére.
  • Pio
    Nekem ez a betáblázottság azért furán hangzik. A Dragon Age 1-hez a Blur csinálta a CGI-t, az első rész megjelenése után nem sokkal viszont már jött is a 2-höz a Digic cgi. Érdekesen hangzik az, hogy az első rész kiadása előtt ~3 évvel felbérelik őket már a második rész cgi-jének elkészítésére úgy, hogy közben az első részt egy másik stúdióra bízták.
    Egy szó, mint száz, szerintem azért bele lehetett volna szorítani abba a 2,5 évbe legalább egy 3-4 perces introt, ha mást nem is, a "régi idők emlékére", de szerintem ezzel le is zárható ez az egész, hisz mindenki csak találgathat, nem látunk bele a dolgokba.

Azt viszont nem tudom, miből szűrted le, hogy itt bárki is ne örülne annak, hogy a Digic egy elismert banda, szót se ejtettünk ilyesmiről.
    Annak én személy szerint nem örülök, hogy annak ellenére, hogy a Digicet a Black Hole (talán Andrew Vajna?) hozta létre és eddig mindig magától értetődő volt, hogy Black Hole játék --> Digic cgi, de most, amikor a Black Hole megkapja az első igazán nagy lehetőségét és az egész világ oda fog figyelni a munkájukra borul ez a tendencia és cgi-k helyett jönnek a játékmotorral hajtott videók. Sajnálom egyrészt őket, másrészt a játékot, ennyi. Minden idők legjobb cgi-jeinek tartom az Armies of Exigo és a Mark of Chaos introkat, mindkettőt rendszeresen újranézem, jó lett volna egy hasonló volumenű alkotást látni a Might and Magic univerzumban is.
  • Zóanagyvarázsló
    Magadat cáfolod, mert így számolva a két évvel most kezdhetnének egyáltalán bele a munkába, tehát az idei bejelentéskor, amikor már volt rendervideó, még közük sem lett volna hozzá. A többi pedig eleve belemagyarázás, nem ismerjük a hátteret, az 1C példája pedig nem vég ide, hiszen ott a kiadó úgy csoportosítja át a munkaerőt, ahogy akarja, illetve más a pozíciója a Kataurival szemben is.

Inkább annak kellene tudni örülni, hogy a Digic Pictures a Blur mellett a legkomolyabb szabadúszó stúdió ebben a szakmában, és elfogadni, hogy ennek vannak ilyen következményei is.
  • Pio
    Visszanéztem, mert rémlett, hogy volt szó ilyesmiről a cikkben:
    a 2008 augusztusi gamescon idején kereste fel először a Ubisoft a fejlesztőket és pár héttel később Budapesten közölték velük, hogy mire kérik fel őket, akkor indult a projekt.
    Márciusi megjelenéssel számolva ez nagyjából 2 és fél éves fejlesztési idő.
    Ezt vesd össze a Digic 2 éves betáblázottságával és máris nem tűnik annyira kivitelezhetetlennek. Eddig is minden Black Hole játékhoz ők csinálták a videót, kábé mindenki számára evidens volt, hogy most is ők fogják, de nem így alakult.

Amúgy alapvetően azért merült fel bennem a dolog, mert a riportban alig érezhetően, de panaszosnak éreztem a Black Hole fejesének szavait. Végig eléggé tárgyilagosak a válaszai és nem sokat árul el a hivatalos közléseken felül, ennél a résznél mégis belemegy a részletekbe és magyarázkodik egy sort.
  • Pio
    Látom sikerült elcsípni a lényeget... ;-)
  • Malakai
    Igen, és helyette borítsák fel a meglévő szerződéseiket, bár az lenne a magyar módi...
  • Pio
    Szomorú ez, hogy gyakorlatilag mindkét cég magyar, egy tőről is erednek és mégse fognak együttműködni a készítésnél.
    Ez egy hatalmas cím, az eddigi legnagyobb presztízsű magyarok által készített játék, aminek alapján talán éveken át meg fogják ítélni a magyar játékipart. Egy ilyenben szerintem megpróbálhatnának összefogni a magyar szakma legjobbjai, pláne hogy a két cégben nem is csak annyi a közös, hogy magyarok és az összes eddigi játékukat együtt csinálták.
    Persze nyilván nem arról beszélek, hogy ingyenmelózzanak egymásnak csak úgy, de igazán kereshettek volna valami megoldást.
    Az oroszoknál például bevett szokás, hogy a játékfejlesztők kalákában dolgoznak, ott a Majesty 2, az Ino-Co fejlesztette, de nem kevés dologba besegített nekik az 1C többi játékfejlesztő részlege és az interface például elég gyenge volt és nem lett volna pénz/idő csinálni valami jobbat, de a Katauri úgy, ahogy van átvállalta potom összegért az interface elkészítését, pedig lett volna jobb dolguk is.
  • Andrews2007
    Jaja én is olvastam az újságot a könyvtárban. :)

A Civilization V introja fergetegesen élethű karakterekkel rendelkezett nagy kár hogy nem érnek rá a Heroes VI introjára legalább.
  • Pio
    A PC Guruban megjelent egy interjú a Black Hole vezetőjével, Zsuffa Istvánnal.

Néhány új apróság:
    - azért maradtak a négyzetes csatatérnél, mert a nagy lények kezelése sokkal ésszerűbb rajta.
    - a reputáció rendszer még nem publikus, de a lényege az lesz, hogy különböző cselekedeteink különböző "utakat és lehetőségeket" nyithatnak meg előttünk.
    - 2-4 új lény lesz népenként.
    - 2-300 különböző varázslat lesz a játékban.
    - sajnos, mivel a Black Hole csapataként indult Digic önálló renderstúdió lett és 2 évre előre be vannak táblázva (aki nem ismerné őket: Dragon Age, Assassins Creed, Civilization 5, Darksiders, Prince of Persia, satöbbi...), ezért nem lesz annyi fasza cgi a játékban, mint mondjuk az Exigoban volt, helyette megpróbálnak nagyon jó játékmotorral hajtott videókat belepakolni.
    - lesz magyar szöveges változat, de szinkron nem biztos. A fejlesztők fogják a magyarítás minőségét ellenőrizni.
  • Andrews2007
    Érdekes interjú és nagyrészt igazuk is lehet a fejlesztőknek. Érdekes hogy 5 nép ellenében 7 Varázsló/mágia iskola van. Szóval szinte biztos hogy lesz még 2 új nép kiegekben. :)
    Érthető hogy miért csökkentették le az erőforrásokat így sokkal taktikusabb lesz mint eddig ahol is mindig volt 1-2 fő elem, erőforrás ami kellett igazán egy népnek most mindenki egy fajtáért harcol majd.
    Könnyebbé teszi a térkép készítést is stb.

An interview from a Polish website (tawerna.biz):

[Tawerna].If there is one thing that really shook our community, it is resources cut. We are from 7 down to 4 and there are serious concerns about degrading the complexity of town build-up plan and quickening the whole process. Why you decided to do that?

[Ubisoft]There are three main reasons that convinced us to change the way Heroes handles resources:

- It brings more strategy to the game. This might not seem obvious at first glance, but in old Heroes games each faction had a specific resource to take care of and actually did not care much about the other players' mines. Now that every faction is looking for the same resource, possessing mines will be much more strategic as you'll be preventing opponents from taking a crucial resource.

- Games with a lot of resources are more management games than strategy games. If you look at Starcraft 2 they have 2 resources. Games such as Settlers VII (7 resources) or Civilization V (32 resources!!) have many as they focus more on management.

- It's much easier for map makers! You don't need to put in different resources (or all of them) according to which factions other players might choose.

This new resource from mines is Dragon Blood Crystal. There is a good explanation for the existence of those mines: During the Elder Wars, wounded Dragon gods spilled their blood on Ashan. Where the blood fell it would crystallize in the form of power nexus called a "Dragon vein". The inhabitants of Ashan learned how to extract the crystals from those veins, thus creating the mines.

[Tawerna].From the content you have released about the factions specifications, we have figured out that you did some restructuring in magic aspects as well, but we are not sure in exactly what direction and to what extension. We are aware that you cannot tell too much about it but could you just tell us is the certain arcana of magic closely involved to the each faction and is the only one available or is it possible to create Haven hero with brilliance in destructive and black magic?

[Ubisoft] What we can tell you so far is that there'll be 7 magic schools: The 6 elementary schools (Air, Water, Fire, Earth, Light, Darkness) plus the seventh one, Primordial. You'll hear more about the details later.

[Tawerna] We have heard that there will be expansions to the Might & Magic: Heroes VI. We are curious weather it will have standard DVD form or will it be released as a DLC? Or maybe both? This is actually very important question because bigger DLC's have annoying tendencies of not working with localizations different that original, for instance: Polish.

[Ubisoft] First we have to get the game out! This is something that we'll let you know about it later on.

[Tawerna] We have seen the Gamescom materials and we understand that you put great effort into detailed, complex and entertaining animations with big visual effects which will give us the feeling of how epic the game is. But will all this effects force us to buy new top shelf hardware to enjoy your newest game or do older PCs still have a chance to withstand the requirements of Might & Magic: Heroes VI?

[Ubisoft] Don't worry, like all Heroes games you'll be able to play with a current PC. The demo was (of course) in the best possible resolution so it would look impressive. Also, you'll have all the standard options to adapt the graphics quality to your computer's performance.

[Tawerna] We know that the development of the game was consulted with Heroes fans from almost ground up and we are wondering are you going to extend this experience in open/closed beta tests in close/far future?

[Ubisoft] We're very happy with how things have been going, but we're not yet in a position to decide what we'll do over the next few months/years.

[Tawerna] With so much controversy we have to ask that question- is Might & Magic: Heroes VI going to be protected with DRM system?

[Ubisoft This question is for the Ubisoft management team, not the game developers! Right now we don't know what the final decision will be, so we're keeping our options open.

[Tawerna] And for the end- are you planning to release a Collectors Edition of Might & Magic: Heroes VI?

[Ubisoft] We'll tell you about that later...
  • Lacee
    és a játék során unlockolható a Griffin diasztia egy titkos karaktere is:

• Pio
    Na még egyet:
    Az a Svetlana nem Svetlana, hanem Sveltana. Azt hittem csak elírás, de tényleg így hívják. Ennek oka, hogy a szláv Svetlana nevet meg akarták bolondítani az angol 'svelte' szóval, amit vékony alkatú emberekre használnak ezzel utalva Sveltana alkatára... :\
  • Pio
    És most jöjjön egy kicsit bővebb infó a dinasztiáról.

A MMH6 a Griffin dinasztia történetét meséli el azokból az időkből, amikor még csak hercegi rangon voltak és nem ők uralkodtak a Holy Empire felett.
    A Griffin Hercegség a Holy Empire keleti részében található, megfeleltethető a valódi világ szláv népeinek.

A Herceg atyja, Pavel: a Fény egy megszállott követője volt, a Falcon Emperor hadvezére. Egy haldokló ellenfele átka egy démont idézett a hercegségébe, az ezzel a démonnal való harc során, még fiatal fiát, Slavát védelmezve érte utol a halál.

Pavel nővére, Svetlana (elnézést, hogy az imént úgy tippeltem, hogy Slava lánya lesz, ehelyett a nagynénje): elhagyta a Hercegséget, hogy kitanulja a nekromanciát a Hét Városban, Pavel visszahívta, hogy tanítsa ki Slava-t.

Slava, a Herceg: 15 évvel és egy háborúval később Slava immár herceg és öt ígéretes gyermeke van, akik az 5 frakciót vezetik majd:

1. Anton (Haven): A legidősebb gyermek, a trón örököse és angyalok is szólnak hozzá gyermekkora óta, dicsőségről, tisztaságról, romlásról és árulásról. Nehéz a helyzete, meg kell fejtenie, mit akarnak a hangok és el kell döntenie, melyik oldalra áll...

2. Anastasya (Necropolis): ezt a sztorit már ismerjük, ő öli meg Slavat, amiért Anton kivégzi, de nekromantaként feltámasztják. Az ő célja apja gyilkosságának felderítése, hisz nem tudja, miért ölte meg őt.

3. Kiril (Inferno): ez is ismert történet, elárulta valaki, akiben legfőképp bízott. A testét jelenleg rajta kívül egy démon is lakja és ketten viaskodnak a test feletti uralomért.

A maradék 2 bejelentésére várni kell.
  • Pio
    Hmm, a második ihletadót kitöröltem volna véletlenül?
    Frank Patrick Herbert: Dűne
  • Pio
    Némi sztori adalék facebookról:

A játék 564 YSD évben fog játszódni, a második Blood Moon Eclipse idején, Kha-Beleth démonúr felemelkedésekor.
    YSD - Year of the Seventh Dragon, innentől számítják az időt. Ekkor történt, hogy egy legendás próféta, Sar-Elam megvilágosodott és átlényegült a Hetedik Sárkánnyá. Az ez előtti korokról nem lehet sokat tudni, de a régi időkből hátramaradt romok alapján Ashanon a civilizáció több ezer éves lehet.

- Egy legendás Arkangyal hadvezér, akit az Ősök háborújában megöltek fel lett támasztva, hogy részt vegyen a démoninvázió elleni harcban, ám az erre való készülődést csak álcaként használja, valójában vissza akarja állítani régi hatalmát és át akarja venni Ashan irányítását. Balszerencséjére lebecsüli a Griffin dinasztiát...

- a hadjárat 5 kampánya a Holy Falcon Empire-ben található Griffin Hercegség hercegének 5 gyermekéről fog szólni. Nagy hatalommal fognak rendelkezni, ugyanakkor kötelezettségekkel is atyjuk felé és a családtagok egymás közti kötelékei se lesznek bonyodalmaktól mentesek. Fel fogják fedezni, hogy "valami bűzlik Dániábaööö a Holy Falcon Empire-ben", illetve egyedi, személyes sztoriszálak is lesznek.
    Egy szó, mint száz szerintem a Griffin Dynasty felemelkedése, esetleg a Griffin Empire születése is benne lesz a történetben.
    Azt is elárulták, hogy lesz testvérgyilkosság, szóval úgy fest nem 5 (legalábbis nem 5 élő.. (gyk. Svetlana) ;) ) gyermekkel fogja zárni a történetet a Herceg.

- A történet elsődlegesen egy családi tragédia politikai hatalomjátékkal és intrikával fűszerezve.

- Az bevezető "tutorial" hadjárat a Herceg előtörténetét meséli el még az 5 gyermeke születése előtti időkből.

Ihletül az alábbi művek szolgáltak:
    - George R. R. Martin: A Jég és Tűz dala
    -
    - [url=http://www.port.hu/roma_rome/pls/fi/films.film_page?i_film_id=75487&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_where=1&i_topic_id=1]Róma (HBO sorozat)

- Tudorok (Showtime sorozat)
    - Shekespeare-i drámák (Hamlet, Lear király, Macbeth)
  • Andrews2007
    http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=33562

Itt a fórum legalján 3 új kép található.
  • Pio
    Igen, ő magyar. :)
  • syberia2
    nagi templeről valaki tud valamit hozzáfűzni? Soha nem találkoztam vele:)
  • syberia2
    ez a dagi lenne az?
  • Pio
    Nem, ő francia, ő a játék producere.
  • syberia2
    ez a nagyfülű kopasz a honfitársunk?
  • Pio
    Kijött az első Kérdezz felelek a fejlesztőktől. A jelentős része kísértetiesen hasonlít egy korábbi beszámolóra, amit egy bevont fansite-os írt, de azért vannak benne új részek is. Olyan infó viszont, ami itt nem szerepelt egyáltalán nincs benne, így a cikk elsősorban összefoglalónak jó.
  • Pio
    Videó a gamescomról. Sajnos nem gameplay....

• TreDoR
    Ez most olyan, hogy h5-nél is megoldották a custom kampányokat mielőtt még belerakták volna a kampány editort. Gondolom fel kell majd cserélni valamelyik gyári mappal a sajátot, hogy működjön.
  • Pio
    Szerintem ez az egész "kiadjuk a pályakészítőt a játék előtt" dolog azért van, hogy a modderek szokják egy kicsit a cuccot, mielőtt elkezdenek élesben pályákat gyártani, esetleg neki is álljanak.
    Az ezzel készített pályákat legfeljebb akkor lehet majd kipróbálni szerintem, ha valami előrendelői bónusz lesz a korai pályaszerkesztő.
    Emellett reklámnak se utolsó egy ilyen, nem sok cég ad ki pályaszerkesztőt a játék előtt, ez éreztetheti az emberekkel, hogy nagyon komolyan veszik a közösséget és hogy ehhez a játékhoz lesz majd fanmade tartalom dögivel, ami vásárlásra ösztönözhet egyeseket.
  • Pio
    Kötve hiszem, hogy ha lesz demó, akkor abban majd lehet játszani custom mapokkal. A demóban benne lesz a tutorial és talán 1-2 pálya a kampányból, esetleg egy külön demóra készített pálya, minden más le lesz tiltva.
  • TreDoR
    Bár, ha demó is lesz belőle akkor lehet majd velük játszani.
  • TreDoR
    Tényleg. XD
  • Malakai
    Ja mi értelme a mapokon játszani, elég csak készíteni őket. :)
  • TreDoR
    Mondjuk, az azért kérdéses, hogyha a map editort a játék előtt kiadják, akkor a gamenek mi értelme lesz :S. Gondolom egy tonna pálya ki fog jönni mielőtt még megjelenne, kivéve ha ugyanúgy scriptelni kell majd őket, mint h5-nél.
  • Andrews2007
    Katapult/ballista, ammo cart, gyógyító sátor lesz vajon? A lények támadhatják majd a várfalat azt tudom. Lesz újra várárok stb.
  • Murder3
    Nicolai elég gyengén kidolgozott de ott az volt a cél h megtartsa az emberi külsejét.
    Markal meg eleve ember.
    Azért ha összehasonlítod mennyivel más hangulatú lenne pl Naadirral egy Heroes kampány.

Am nikolainak nincs is egyedi képessége, ugyan az mint az eggyik alap nekro hősnek.

• Murder3
    Jó de Agrael sisakba démon hős volt.
    És úgy is nézett ki amikor meg sötét elf kampányba lehet vele menni meg már kazamata hős.
    Azért érződik a különbség.
  • TreDoR
    De mivel ezek gyakorlatilag kampány hősök lesznek, a h5 5 necro kampány hőséből 3 vámpír.
  • TreDoR
    Akkor már 4 vámpír van: Lucretia, Giovanni, Nicolai, Ornella
  • Zóanagyvarázsló
    Az, de hogy nézett volna Agrael a sötét elf fejével sisak nélkül. Körülbelül ugyanez lenne a véleményed róla.

Különben meg nagyon rámentek erre az uralkodó fiatal a fiai-lányai karakterdizájnra, erről van itt szó. nekem sem tetszenek, de ennyire kiakadni egy képen túlzás, még sisakot, hegeket, vagy bármi egyebet is kaphat a szerencsétlen a kampány során, de ezen a családi csoportképen hülyén nézett volna ki sisakkal.

• Murder3
    egyébként összesen 3 van abból 1 vámpír ami konkrétan emberi külsővel rendelkezik és nincs megadva a faja.