10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
kissssss #1299 na ez már inkább a kinek mi tetszik kategória -
Pio #1298 Kicsit kifejtem, miért a H2-t mondtam "legkiemelkedőbbnek":
A H3 interfészt azért nem tartom olyan kiemelkedőnek, mint a második részét, mert nagyjából ugyan az volt, csak kicsit átrendezték a dolgokat. Semmilyen új ötletet nem hozott emlékeim szerint (de majd valaki kijavít, nem emlékszem pontosan). Leszámítva persze a hős "öltöztetését", de az inkább játéktechnikai újítás, amihez nyilván az interfésznek igazodnia kellett.
Ez pedig már csak egyéni ízlés kérdése, de sokkal jobban tetszettek a második rész faragott hatású gombjai, mint a harmadik rész aranyszínű, matricaszerű gombjai:
-
kissssss #1297 (Amúgy én a H3 interfészét szerettem a leginkább, mindent könnyedén megtaláltál egyből.)
+1 -
Elessar #1296 Az első 3 közül egyértelműen a 2. tetszik a leginkább, de ezen még szeretné, ha változtatnának. Túl H5ös még, az meg sose tetszett.
Amúgy én a H3 interfészét szerettem a leginkább, mindent könnyedén megtaláltál egyből. A H4-é egy kicsit már csicsás volt, meg sok ikon volt -
raddani #1295 Az egyetlen "zseniális" újítás az Ubisofttól, az a harc terén mutatkozik meg. Ez pedig az a sáv, ami mutatja, hogy melyik egység fog támadni legközelebb, amit még el is lehet tüntetni, ha zavar. Mondjuk ha jól látom, akkor a Heroes 6-ban már nem lesz eltüntetésre lehetőség. Személy szerint én nem is tüntetném el, de biztos van olyan is akit zavar, szóval az eltüntetés gombját kár volt kivenni. -
Pio #1294 Így egymás mellett látva a régi és az új interfészt nagyon látszik az, hogy milyen minimalista, díszítésmentes irányba mozdultak el a stratégiai játékok fejlesztői.
Nem csak a Heroesról van szó, tendencia kezd lenni ez a fajta minimalizmus.
Én nem igazán értem, szerintem sokkal kellemesebb nézni egy díszes, cirádás interfészt, pláne ha még az adott frakció színvilágához/hangulatához illeszkedik.
Persze mozgalmasabb játékoknál valahol érthető a dolog, hisz fontos, hogy minél kevesebb dolog vonja el a figyelmet, minél kevesebb legyen kitakarva a játéktérből, de egy körökre osztott stratégiánál igazán szabadjára engedhetnék a fantáziájukat.
Azért volt mostanában egy üde színfolt, a King's Bounty, szerintem nagyon kellemes interfésze volt. -
raddani #1293 Na végre rájöttem, hogy mit rontottam el beillesztésnél. Úgyhogy itt van a szavazás egy kicsit kibővítve, és beillesztve:
1.induló
2. induló:
3.induló:
4.induló:
Szabályok ugyan azok, de ezt már szerintem mindenki tudja. :) -
raddani #1292 Én mondjuk még nem játszottam a 2-vel, de nem tűnik rossznak a felülete. Mondjuk a 3-mal már játszottam, annak is ilyesmi a felülete, kissebb változásokkal, ha jól emlékszem. Csak már rég játszottam vele. De majd egyszer előkotorom a telepítőjét a fiókból, aztán játszok majd egy menetet (vagy hetet ?) :) -
Pio #1291 ezek közül a 2-es, de remélem még sokat fog változni, nem fog ennyire az előző részre hajazni.
Amúgy az összes rész közül a második rész User Interface-ét tartom a legkiemelkedőbbnek. Nagyon letisztult volt, díszítések is voltak rajta még se volt csicsás, öröm volt ránézni és minden eleme tökéletesen áttekinthető volt.
-
raddani #1290 Hopp, úgy látom, a fórum nem illesztette be a képeket, úgyhogy képtelen leszek csak linkelni:
1. induló:
http://img254.imageshack.us/f/1indul.png/
2.induló:
http://img405.imageshack.us/f/2indul.png/
3.induló:
http://img513.imageshack.us/f/3indul.png/
A lényeg, és a szabályok ugyan azok: mindenki írja le, hogy hanyadik indulóra szavaz. -
raddani #1289 És végre eljött néhány Heroes-os "eszköztár" összehasonlításának ideje :). Mindenki szavazzon arra az indulóra, amelyik neki a legjobban tetszik:
1. induló:
2.induló:
3.induló:
Ez csak egy egyszerű szavazás arról, hogy hogy melyik Heroes eszköztára jobb. Mert ugye volt már több hivatalos screenshot, de ezek közül 2 tartalmazta a MMH 6-os eszköztárat, de ezek is különböznek. Ezzel csak azt szeretném megtudni, hogy kinek melyik tetszik jobban: a H 6-os eszköztárak valamelyike, vagy a Heroes 5-ös? Mindenki szavazhat arra, aki a legjobban tetszik neki. Én az 1. indulóra szavazok. :) -
#1288 a 4 nem volt fos király volt a maga modján nekem a 3 tol a 5 ig mind tetszik de a első és a második nem tetszett -
#1287 Ha már az AI, remélhetőleg azt nem 4es alapokra írják, mert rettentő fos volt:)
-
Pio #1286 Az gondolom az adott játékos színe. -
Andrews2007 #1285 Lesz úgymond egy automatikus karavánrendszer szóval ha elfoglaltál egy lényvevő helyet kint a térképen akkor az automatikusan a legközelebbi várba vagy erődbe küldheti az egységeket.
A szimbólumok esetén most mindenkinek kék lesz vagy mi? A halott egységeknek is kék aura vette körül meg ahogy látom most a Haveneseket is. -
Elessar #1284 Ha már a színességnél tartunk, nagyon kíváncsi vok a régi-új várnézetekre is. Ugye azt már lenyilatkozták, hogy a H3-H4 féle 2D-s animált várnézet tér vissza a kezelhetőség és egyszerűség jegyében, de az eddigi videókon még nem voltak benne a játékban. Ezekről is csepegtethetnének már valami infot! -
#1283 De, de legalább valamivel "színesebb" az összkép. -
Elessar #1282 Végre valaki, aki szívemből szól. A 4ben rengeteg jó dolog volt, amit méltatlan módon vágtak ki az 5ből -
Elessar #1281 Miért az nem pénzt ad meg egy pár nyersanyagot?? -
#1280 mondjuk a lépésszámot hozhatnák, mert szvsz az annyira szánalmas hogy egy gép legyőzéséhez ilyen csalást megengednek...egy jól megírt AI-t nehogy már azzal kelljen megverni hogy sorban adják a hősök egymásnak a sereget pfff...a 4. rész után akkora csalódás volt hogy visszaadták ezt az olcsó megoldást a gyík játékosoknak hogy nagyon. -
#1279 Legalább a campfiret meghagyták
Mondjuk arra az 5-nél sem jöttem rá, hogy az ilyen Griffek meg hasonlók mellé minek tesznek. -
Elessar #1278 Az első kép szinte egy az egyben H5, nem is jön be! -
r4pt0r #1277 Remélem kevés dolgot szednek elő a 4. részből, egyedül azt a részt nem szeretem a többi jó. -
Pio #1276 Új screenshot of the day, egy Haven fort látható rajta:
Ebből pedig eddig csak a középső ghoult láttam:
-
#1275 Ez sirály kép!
Kezdenek jó érzéseim lenni nekem is újra...részemről már csak pár dolog hiányzik, gondolatébresztő tereptárgyak (utalások arra hogy a világnak történelme van..vagy legalább története van.)
..ez nagyon hiányzik már régóta.
...és legalább egy poén belső nézetet...háttérben a hörgő csörgő hadsereggel, persze az hogy lássuk az nem igazán megvalósítható, de a hang az igen..'sereghű' természetesen.
...ja és,.csak poénból egy játékrészben igen is lehetne hősökkel csatázni, 4-5 kőkemény hőst összeválaszthatóvá tenni, és csinálni nekik egy történetet...én bírtam a H4-t, és amúgy is nagy csapatalapú fantasy crpg kedvelő vagyok, örülnék neki :) -
#1274 Azt a mellékelt képek mutatják. -
Elessar #1273 ??? És ez miért zárja ki a tereptárgyakat?? -
Elessar #1272 Ez az egy lény, ami leginkább nem jön be a Strongholdtól, de nem tetszhet mindegyik na! -
#1271 Barbároknak minek bármi a strength növelőkön kívül? Varázsolni nem tudnak, a védelmi értékei meg a lovag-szerű karaktereknek szokott jó lenni kb. minden játékban. -
Elessar #1270 Gondolom én is hogy lesz több minden, ez a kép már nagyjából rendben, bár még mindig kevésnek érzem. Mondjuk én a H3 féle tömött pályákat szerettem a leginkább ahol milliónyi tereptárggyal volt tele a map a neutral lényeken kívül. A H4ben is a Zanfa's Challenge nevű custom map volt a best, azon hot-seateltünk tesóimmal :)
Nem is idegeskednék, csak olyan kevés inforól tudunk, hogy az ember mindenre kiváncsi lenne :D. Bár egy szót se szólhatok, hisz naponta csepegtetnek most már végre valamit. A HUD-on is még remélem változtatnak majd! -
Pio #1269 Itt van egy kicsit belakottabb kép.
Gondolom amik fölött van címer azok lehetnek az elfoglalandó épületek, vagyis a dwellingek, bányák.
Ebből ezen a képen kettő van, szóval jól látható, hogy lesz rengeteg minden ezeken felül is. Sajnos arról, hogy mi micsoda semmi infónk nincsen. :(
A screenshot of the day rovat úgy fest, hogy egyelőre inkább érdekességeket akar mutatni, nem "common" terepet. Első kép egy kikötő volt (itt jobbra van egy hajóroncs is), második egy bányató, harmadik egy sziget, ami ránézésre a nekromanta lények demózására szolgál, mert csak olyanok vannak rajta. Reméljük előbb-utóbb lesznek képek a különböző meglátogatható helyekről is és akkor többet fogunk tudni, mert egyelőre ezekről tényleg zéró az információ azon felül, hogy lesznek bányák, dwellingek, várak, fort-ok.
-
Elessar #1268 Mit tudom én, mondjuk kiképzőhelyet, egy-két elhagyott torony, vagy épület, netán egy hajróroncs, amit át lehet kutatni kincsek után. Egy-egy malom, taverna vagy szerencsenövelő hely, de gondolom lesznek ilyenek, csak feltűnően üresnek tűnik a pálya az eddigi képek alapján -
#1267 Mit pakoljanak bele? Nyersanyagokat elvették, így az azokhoz tartozó bányáknak is annyi... -
Elessar #1266 Csodás kép megint, de egy valami azért nyugtalanít kicsit. Az eddigi képek nagyon tetszenek, de rendkívül üresnek érzem őket. Nagyon kevésnek tűnik nekem a tereptárgyak száma az eddigieken, remélem ezen még változtatnak, mert így nem sok értelme lesz a nagy pályáknak sem, ha azok üresek, kopárak lesznek. -
Pio #1265 HAVEN
Core egységek
Sentinel / Praetorian (adatlap)
Shielded - ellenállóbb távolsági támadásokkal szemben.
Shieldguard[/b] - védelmezi a körülötte (mögötte) állókat is.
[b]Shield Bash] (csak Praetorian képesség) - a számukra védendőnek kijelölt egységeket érő támadókra azonnal visszatámad.
Crossbowman / Marksman (adatlap)
Armor Piercing - páncélokat átütő lövések.
Piercing Bolt (csak Marksman képesség) - több egymás mögött álló célpontot is képes egyetlen lövéssel sebezni.
Sister / Vestal
Elite egységek
Radiant Glory / Blazing Glory
Griffin / Imperial Griffin (adatlap)
Diving Attack - levegőből támadás.
Unlimited Retaliation - minden őt támadó egységre visszatámad.
Diving Assault (csak Imperial Griffin képesség) - levegőből támadás. Játéktechnikailat nem tisztázott a különbség a Diving Attack-hoz képest.
Sun Rider / Sun Crusader
Champion
Seraph / Celestial
------------------------------------
INFERNO
Core egységek
Maniac / Demented
Succubus / Lilim
Hellhound / Cerberus (adatlap)
Unlimited Retaliation - minden őt támadó egységre visszatámad.
Eye of Gluttony - az őt megsebző ellenséges egység ellen bónuszokat kap annak haláláig (vagy a harc végéig).
Voracious (csak Cerberus képesség) - több előtte álló egységet is képes egyszerre támadni.
Elite egységek
Breeder / Mother Breeder
Tormentor / Lacerator
Juggernaut / Ravager (adatlap)
Chaotic Armor - immunis a mágiára.
Unstoppable Charge - a célpontjukhoz vezető út mentén mindenben kárt okoznak
Taunting Presence (csak Ravager képesség) - magára vonja az ellenséges egységek figyelmét, így azok mindenképp őt fogják támadni a többi (potenciálisan akár nagyobb veszélyt jelentő) egység helyett.
Champion
Pit Fiend / Pit Lord
NECROPOLIS
Core egységek
Skeleton / Skeletal Spearman (adatlap)
Hollow Bones - ellenállóbb távolsági támadásokkal szemben.
Webbing Spears (csak Skeletal Spearman képesség) - ha a közelében hollttest található annak csontjait képes mozgatni, így lassítva az arra elhaladókat.
Ghoul / Ravenous Ghoul (adatlap)
Dead Flesh - ellenállóbb fizikai támadásokkal szemben.
Rage Against the Living (csak Ravenous Ghoul képesség) - ha megérzi egy élőlény szagát, akor gyorsabbá és erősebbé válik.
Ghost / Spectre (adatlap)
Incorporeal (csak Ghost képesség) - keresztül tud menni a tereptárgyakon és a fizikai sebzések kevésebb kért okoznak benne.
Wail of the Netherworld - gyógyítja az élőholt csapattársát, illetve újra is "éleszthet" plusz példányokat. Ha a gyógyítandó élőholt közelében élőlények álnak azok sebződnek és a rajtuk okozott sebzés is gyógyítani fog.
Death Sceal (csak Spectre képesség) - az általa megsebzett lényeket nehezebb feltámasztani.
Immaterial (csak Spectre képesség) - az Incorporealhoz hasonló képesség, a fizikai sebzések még hatástalanabbá válnak.
Elite egységek
Vampire / Vampire Lord (adatlap)
Vampiric Embrace (csak Vampire képesség) - ha nem jutnak vérhez elpusztulnak.
Out of Time - a Spirit World-be képesek menekülni egyes támadások elől.
Vampiric Grasp (csak Vampire Lord képesség) - az ellenség megsebzésével gyógyul.
Lich / Arch Lich (adatlap)
Asha's Embrace - Darkness aura veszi körül, mely segíti az átkozást (pontos játéktechnikai szerepe nem tisztázott).
Life Drain (csak Arch Lich képesség) - az ellenséges egységtől elszívott életerőt át tudja irányítani élőholt társába.
Lamasu / Putrid Lamasu
Champion
The Fate Spinner / The Fate Weaver
STRONGHOLD
Core egységek
Mauler / Crusher
Harpy / Fury
Goblin / Goblin Hunter
Elite egységek
Centaur / Marauder Centaur
Jaguar Warrior / Panther Warrior
-
Pio #1264 Jön a frissített lénylista is, ajánlom figyelmetekbe az összes Stronghold lényt, nem csak a legújabbat, mivel jóval nagyobb, 1448×2048-as verzióban kerültek publikálásra. -
Pio #1263 És itt egy új egység is:
Jaguar Warrior:
Fejelsztve Panther Warrior:
-
Pio #1262 Napi kép ismét nagyban:
-
#1261 szerintem nemlessz itt gond! jó dolgok-válltozások lesznek a játékban! -
Elessar #1260 A lényeg most az, hogy ez a 6os mindenkinek bejöjjön. Nagyon bízok a Black Hole-os srácokban!