10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
#3499 "de lehet hogy a magyar fejlesztők csúsztak"
De mihez képest? :)
Ahhoz képest amilyen dátumot az Ubi kitalált elsőre, vagy ahhoz képest, hogy mennyi idő alatt lehet egy ilyen játékot elkészíteni.
Egy ekkora projektnél sok minden közbejöhet, ami értelemszerűen csúsztatja a megjelenést. Aztán a "sok kicsi sokra megy" alapon már azt veszik észre, hogy fél évvel kell csúsztatni az eredeti dátumhoz képest.
Ez teljesen reális eltolás egyébként. -
mukievil #3498 Akkor sorry, a hirtelenkedésért :D -
Pio #3497 Szerintem ne vedd Magadra, mert nem Neked szánta, csak rosszra válaszolt. :)
Ha tévedtem, akkor bocsánat. -
mukievil #3496 Egyébként csináltál már heroes pályát ? Vagy rendereltél már animációt ? Vagy irtál már egy könyvet ?
Egy fát megrajzolni 3d be fél nap, berakni, 40 pályára 1000 szer, az már sok idő!
Azt azért hozzátenném, mielőtt megint leszólnak, én nem értek hozzá, ez csak az én spekulációm, lehet közelsem nem így van!
-
mukievil #3495 Én nem oltom őket! Én nagyon is becsülöm őket, és szorítók, hogy minden sikerüljön!
Csak javasoltam, a listába még egy valószínű dolgot!
És mivel mérnök vagyok terveztem már nagyobb projectet, és játékot is már csináltam amatőr szinten :)!
De ha te ennyire értesz hozzá, és oltod azokat akiknek negativ véleménye is van, akkor mondjad a te véleményed!!!
Egyébként akármi akármit, mond és isten adja hogy ne úgy legyen, de lehet hogy a magyar fejlesztők csúsztak, senki nem cáfolta még meg, elég kevés anyag jött a játékról eddig! -
#3494 fejlesztettél már nagyobb projektet (pl. játékot) ? :)
csak mert láthatóan nagyon értesz hozzá, hogy black hole-ék mi miatt késnek (wtf), de igazából értelmes dolgot még nem írtál :)
már nagyon rossz nézni, ahogy "oltod" őket, miközben láthatóan iszonyat profi munkát végeznek
hatalmas riszpekt a készítőknek! -
Pio #3493 Jobbulást! -
#3492 Bakker, szep. 8-ig késik a játék:S -
Andrews2007 #3491 Jaja most mi lesz a tipp játékkal? :)
Bocsi hogy e nagy hír hallatán csak félig meddig voltam tegnap mivel a kihúzott fogam vérzése jó darabig nem akart elállni. -
Pio #3490 Ja, átszíneztem a jelen helyzet szerint, de amíg nem kerülünk drasztikusan közel az időponthoz vagy nem tudtok olyan nyereményt kapni, ami miatt nem lenne jó tovább váratni az eredményhirdetést addig nem véglegesítem a dolgot.
Mondjuk az tény, hogy a jelen helyzethez képest legfeljebb annyi módosulás képzelhető el, hogy TVelvetnek lesz igaza, de azért bízom benne, hogy ez nem fog bekövetkezni. ;-) -
NovaTerra #3489 Azt hiszem megnyertem a tippjátékot. :D -
mukievil #3488 Első három, utolsó előtti, azért megérteném :)!
Egyébként még egy lehetőség, amit már mondtam is:
A campaign rész van elmaradva (sztem ez a legvalószínűbb, a pályák, történet, átvezetők megtervezése, elkészítése tart a legtovább egy játékban)
De ha a dungeon faj bejön :), akkor nem bánom a csuszást :D -
#3487 szerintem a black hole emberei már tüntetést terveznek az ubi-nál, mert ők szeretnék kiadni a játékot, de az ubi vezetője hajthatatlan, mert jósálmot látott, amiben a kis szürke idegenek hoztak egy szent tehenet, ami böfögött 9-et és utána fingott 8-at, ezzel meghatározva a játék kiadásának dátumát -
Pio #3486 Nagy a csend, lássunk egy témát.
Sokan sokfélét tippelnek arra, hogy miért csúszik ennyit a játék (március, majd tavasz, végül "begyszó június", most meg mégis szeptember).
Amiket hallani rajongóktól:
- hatodik frakciót tesznek a játékba.
- meg akarják még csinálni a townscreeneket is jó minőségben.
- a játék gyakorlatilag kész, de sok időt akarnak szánni a balanszolásra, hogy multiban meglegyen az egyensúly.
- totális a lemaradás, nagy a fejetlenség, próbálják menteni a menthetőt egy csúsztatással.
- a fejlesztők csak ígérgetnek aztán nem tartják magukat hozzá.
- a kiadó össze-vissza nyilatkozik a megjelenésről anélkül, hogy reális képe lenne a játék állapotáról.
- a játék nagyjából kész, de bizonyos funkcióknak nem értek a végére, ezért nem tudna két hónap múlva kijönni, kell rá 4 hónap.
- a játék eladható állapotban lenne júniusra, de úgy gondolták átcsúszhat a következő negyedévre, mert ráfér még pár hónap általános minőségjavítás.
- valami eddig be nem jelentett, meglepetés funkcióval/játékmóddal bővítik a játékot a hátralevő négy hónapban.
- egyéb... :)
Egy szó, mint száz a rajongók fantáziája elszabadult, ami érthető, hisz nem kaptunk pontos indoklást és mindenki szeret találgatni.
Ti mit gondoltok? -
Pio #3485 Még annyit hozzátennék, hogy az első megjelenési hónap március volt, a második június, most pedig szeptember. Mind a 3 hónap 1-1 negyedév vége. Ez talán valamelyest alátámasztja azt, amit írtam.
Reméljük decemberre tolás azért nem lesz a dologból... :)
A szeptember abból a szempontból is logikus döntés, mert ekkor indul a játékok "főszezonja", vége a nyárnak, az ünnepek is közelednek, ekkor szoktak kijönni a nagy nevek.
Meg aztán augusztusban lesz a Gamescom (ezen jelentették be a játékot) és a PAX Prime, szóval így mind az EU-ban, mind Amerikában népszerűsíthetik a játékot közvetlenül a megjelenés előtt. -
Kheled #3484 ah.. előző tippjátékomnál szeptember 9 volt, de aztá megváltoztattam a korábbi dátumok miatt..háát remélem hogy akkor több csúszás nemlesz és egy nagyszerű játékot kapunk! Sajnos most kicsivel tovább kell várni,de majd csak kibirjuk valahogy -
#3483 naszép! -
Pio #3482 Abban viszont bízom, hogy:
- a béta nem fog ugyanekkora csúszást kapni
- széleskörű lesz a bétatesztelés
Mert így végre tényleg reális esélye lesz annak, hogy a bétában észlelt hibák, bugok, balanszbeli problémák javításra kerüljenek még a megjelenés előtt.
Őszintén szólva nem tartom sokra azokat a bétateszteket, amikről lerí, hogy marketing célzattal jöttek létre (rendelj elő és kapod is bétakulcsot, a béta pár héttel a megjelenés előtt indul, fizess elő az XY szolgáltatásra és kapod is a bétakulcsot, vedd meg a másik játékunkat és kapod is a bétakulcsot, satöbbi...). -
Pio #3481 Ami most jön az csupán spekuláció a részemről, nem feltétlenül fedi a valóságot. :)
Szerintem teljesen prózai okai vannak annak, hogy csúsztatott a Ubi.
Egy ilyen cég elsődleges célja az, hogy a negyedéves üzleti jelentésben minél nagyobb számokat villanthassanak, ami tetszik a befektetőknek és jót tesz a részvényeknek (ne feledjük, hogy a Ubi jelen van a tőzsdepiacon).
A minél nagyobb számok villantásához sok eladást kell produkálni. Na most a Heroes 6 egyelőre csak kiadás oldalon jelentkezik (illetve az előrendelések bevétel oldalon is).
Tartott tőle a Ubi, hogy a második negyedévre nem fognak tudni elég jó számokkal előrukkolni, ezért úgy döntöttek, hogy inkább kiadják a Heroes-t félkészen, hisz úgy is termel valamit, a második negyedéves számok javulnak, cserébe bevállalják, hogy csorbul a presztízse a franchise-nak.
Viszont állítólag most egész jól pörög a Clash of Heroes és nyilván erősen kihat még erre a negyedévre a PC-s Assassins Creed Brotherhood és a konzolos Beyond Good and Evil megjelenés is, így azt a döntést hozták, hogy adnak még pár hónapot a Heroes 6-nak, ezáltal nem fog javulást hozni erre a negyedévre, viszont a következőre igen (amikorra amúgy sincs semmi nagy Ubisoft cím bejelentve tudtommal) és a játék presztízse se fog akkorát csorbulni, mintha bugosan adnák ki.
Aki valaha is részt vett egy picit is nagyobb volumenű program fejlesztésében (és itt egyáltalán nem kell Heroes 6 szintű dolgokra gondolni, olyasmiben még én se vettem részt :) ) az tudja jól, olyan, hogy tökéletes, bugmentes program nem létezik. Csak egy idő után már rendkívül sok energiát igényel a minimális minőségjavítás is, funkcionalitásban pedig elérte a program a kitűzött szintet, ilyenkor a program többé-kevésbé késznek tekinthető.
Az tehát, hogy egy játék "készen van" csak egy a gyakorlatban használt kijelentés. Kiadhatnák a Heroes 6-ot a jövő héten is, júniusban is, szeptemberben is, de akár jövő ilyenkor is és minden esetben "készen lenne" a játék, de ég és föld lenne a különbség az egyes verziók között.
A játékfejlesztésre is igaz a költség-idő-minőség hármas örökös szembenállása, a kiadók célja a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legolcsóbban a lehető legjobb játék készítése, a fejlesztők viszont ebből csak a harmadik ponttal értenek egyet, az első két feltételt szeretnék minél inkább fellazítani.
Az, hogy a Ubi most kitolta a megjelenést nem azt jelenti, hogy júniusban nem lehetett volna kiadni a játékot és szeptember után már nem lesz mit fejleszteni rajta, csupán arról van szó, hogy az első két "feltételen" engedett a kiadó a harmadik "feltétel" érdekében. -
#3480 a Duke Nukem folytatására több, mint 13 évet kellett várni...fél év a H6-hoz meg se kottyan :)
Mnorbi, köszönjük, hogy megosztottad velünk a véleményedet, miszerint szerinted más csapatnak kellene elkészíteni a játékot, a későbbiekben legyél olyan kedves és ne feszegesd tovább ezt a témát, mert gyanúm szerint a többségünk itt nem ért veled egyet, és jó lenne, ha nem lenne veszekedés a dologból
de ha mégis kikívánkozik belőled, akkor kérlek az ubi-hoz fordulj a dologgal, ők biztosan megértik aggályaidat és egyetértésüket fogják kifejezni e-mailben, mi itt semmit nem tehetünk az ügyed érdekében -
Vologya Mester #3479 Kedves Norbi!
Erről már kifejtettem a véleményem korábban, nem tenném újra... Azért a Black Hole-t szidni, mert nincs időben BÉTA és mert a játékot már többször el kellett tolni, azt gondolom, hogy több, mint botorság. A fejlesztő cég teljesen ki van téve a KIADÓ kényének kedvének, én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a Black Hole-os fiúk a hibásak abban, hogy ennyit kellett tolni a játékon... (Erről még nincs hivatalos indoklás úgy tudom...) A dátumokat NEM ŐK határozzák meg és közben ki tudja mennyi mindent kellett újra csinálni vagy javítani a játékban, ami az eredeti forgatókönyvben nem szerepelt és persze erre plusz időt nem terveztek be a kiadónál... Természetesen lehet most elkeseredni, meg fűvel-fával dobálózni, de inkább örülni kellene annak, hogy a mai pénzéhes világban egy játékot nem félkészen akarnak kiadni, hanem plusz időt adnak és plusz pénzeket ölnek a játékba! Én bízom a Black Hole-os srácokban, mert ismerem Őket személyesen, nem 1x volt szerencsém Náluk járni, levelezek Velük és tudom, hogy a legjobbat akarják a játékból kihozni! Nem beszélve arról, hogy a magyarok érdeke is, hogy sikeres játék legyen, esetleg több kiegészítővel, mert akkor talán a VII. részt (de korai még erről beszélni, de úgy érzem kell!) is Ők csinálhatják, ami hatalmas szó lenne a magyar játékiparnak... Bocs, ha hosszú voltam és kicsit eltértem a témától esetleg... :) Baráti üdv! -
mnorbi #3478 szerintem jobban járna az Ubi ha most megbizna egy masik fejlesztő csapatot , az hamarabb befejezné 0 ról mint a magyarok fogják...
Érdemes most olvasni a forumokat , mi a vélemény black holesrol , lehet őket védeni , de a remény hal meg utoljára... -
mukievil #3477 Hát ezt én is szomorúan hallom! Igen-igen szomorúan! Ennek a kettőnek fényében (beta sincs) , egyenlőre lehet visszamondom a CE előrendelést!
-
Mikatesuka #3476 Nagyjából ennyi reakcióm volt a legújabb hírre. : O_O T_T -.- :@ :'(
Pedig már a júniust alig bírtam volna kibírni...:) -
Vologya Mester #3475 Üdv Bátor Harcosok!
Hivatalosan is megkaptam a jóváhagyást, hogy bejelenthessem, a Might and Magic Heroes VI megjelenését ismételten eltolták, a legújabb TERVEZETT MEGJELENÉSI IDŐPONT: 2011.09.08
Azt gondolom, hogy ennek a hírnek lehet örülni és nem örülni. Nem örömteli, hogy már sokadjára tolták el a megjelenést, az viszont örömteli, hogy nem befejezetlen játék kerül majd a boltok polcaira. Csak remélni tudom, hogy az újabb csúszás jót tesz a játéknak és a kis plusz időt arra tudják fordítani a Black Hole-os srácok, hogy a játékot fényesre polírozhassák és azokat a pici kis kérdőjeleket, amiket jeleztünk a VIP fórumon, azokat megoldhassák a játék kiadásáig... Innen is üzenem: Sok sikert srácok a plusz időben elvégezhető módosításokhoz és munkához! :) Baráti üdv! -
Pio #3474 Valószínűsíthetően igaz, hisz egy Ubisoftos írta a hivatalos fórumra. -
Andrews2007 #3473 No remélem rémhír terjed csak, de ha kell a polírozás akkor persze érthető hogy állítólag megint csúszik a Heroes VI szeptember 8.-ára. -
mukievil #3472 Kicsit fura hogy elég kevés az info/beta se sehol, de már volt zárt béta nem ? Ott működött a játék nem ? Szóval azért csak lesz valami. Másrészt a black hole -os srácok, tettek le már remek játékot az asztalra.
Mondjuk lehet a történet/pályák/videok elkészítésével vannak csúszásban!
De azért én reménykedem az eredeti megjelenéshez. Azért annyi info bőven napvilágot lát, hogy ebben lehessen reménykedni. -
mnorbi #3471 végül is , igazad van. -
kissssss #3470 nos ez jelenthet jót vagy rosszat. -
Andrews2007 #3469 No igen és a multiról is nagyon sokat tudunk 2 hónappal a megjelenés előtt. :) -
Pio #3468 "several pieces of an artifact" - egy artifactnak, a Tearnek a különböző darabkáit gyűjtöd. Tiszta Dragon Ball... :D
Persze könnyen lehet, hogy ezek a darabkák önmagukban is érni fognak valamit, illetve kíváncsi vagyok multiban ez hogy lesz, hogyan lehet elszedni a többi játékostól a darabkákat. De hogy az interjúalanyt idézzem: "we're still working on the details" :D -
Pio #3467 Ja, engem egyáltalán nem zavar a csúszás, maga a hivatalos megjelenés csúszása se zavarna, inkább legyen jobb, mint jöjjön ki hamarabb. Pláne, hogy kulcsom sincs. :D
Inkább az bosszant, hogy Erwan minden egyes interjúban elmondta, hogy most olyan nagyon fontos a közösség, mint még soha, és az egész fejlesztés a közösség aktív bevonásával zajlik majd, ezzel szemben meg látjuk, hogy mi a helyzet. De ez annyiszor volt már leírva, hogy közhelynek számít és úgy néz ki a világon mindenki tisztában van vele ( a Ubisofton kívül :) ). -
Andrews2007 #3466 Asha könnyeihez még, egy-egy artifakt darabját kell megtalálni elvileg. Vagy több artifaktot kel egyesíteni úgy értették. -
Andrews2007 #3465 Már pont bele akartam kezdeni a fordításába, de most már nem fogok. :)
Szuper cikk lett. Sok újdonság van benne. A béta csúszásról meg hát pár nap bőven belefér. Pl péntek a hétvége miatt még talán jobb is lenne. -
Pio #3464 - olyan frakciók is szerephez jutnak a sztoriban, melyek ismertek, de nem játszhatóak az új részben.
- a Tear of Asha beszerzése némileg változik, nem térképet kell kajtatni, hanem darabkákat kell összeszedni. Ezeket a darabkákat adhatja egy küldetés is vagy akár egy boss legyőzésekor is hozzájuk juthatunk. A működés marad, tehát beviszed egy várba és az kap valami tápot.
- a hősök statjait nem mi oszthatjuk ki és lesz benne némi véletlenszerűség, de a rendszer ügyelni fog arra, hogy egyik stat se maradjon le túlságosan a többi mögött.
- neutral egységekhez tartozó dwellingek nem lesznek, neutral egységet csak idézni lehet majd bizonyos képességekkel.
- kombózhatók lesznek a varázslatok, például a víz típusú varázslatok "soaked" effektet hagynak az egységeken, melyek az effekt ideje alatt +20% sebződést szenvednek el villám típusú varázslatoktól.
- a városok maguk is tierekre lesznek osztva és fel kell építeni őket egy bizonyos tierre, mielőtt az adott tierbe tartozó épületeket elérhetjük. A Tier 3-ra fejlesztett város főépülete a City Hall.
- a hetek rendszerében csökkentik a véletlenszerűséget, fix naptára lesz a játéknak és előre lehet tudni, hogy milyen hét fog jönni. Ez alól kivételek a lénytermelődést befolyásoló hetek, ezek véletlenszerűek maradnak, illetve az adott meccs kezdőhete is véletlenszerű.
- adventure map épületek:
Arena - védekezésre vagy támadásra ad bónuszt, de előtte meg kell küzdeni, viszont az arénában elszenvedett veszteségek nem véglegesek, az arénaharc után visszakapod a csapataidat.
Shrine of the Seventh Dragon - nyersanyagokért lehet szintet lépni benne.
Hellforge - megnöveli a might és a magic powert a hét végéig.
Earth Shrine - +10% életerő a lényeidnek a következő csatára.
Pyramid, Crematorium, Cover of Darkness - visszatérők a korábbi részekből, ugyan azt fogják tudni, mint eddig. -
Vologya Mester #3463 Pio: Megerősíthetem félhivatalosan, hogy csúszik a BÉTA, ez biztos... De pár nap csúszás belefér, Te írtad korábban... ;)
mnorbi: Elhiszem, hogy el vagy keseredve, mert nem jön a BÉTA és szinte zéró infó van... DE ilyen kijelentés leírásával erősen vitatkoznom kell illetve védelmembe kell vennem a BLACK HOLE-os srácokat, akik mindent megtesznek a játék sikeressége érdekében. A határidőket NEM ŐK szabják, hanem a kiadó UBISOFT. És tudom, hogy az UBI nem bánta meg egyáltalán, hogy a magyarok kezébe adta a Might and Magic Heroes VI-ot! Szóval hátrább az agyarakkal, akkor fogalmazz meg ilyen elfogult véleményeket, ha tisztában vagy a háttérben zajló dolgokkal! Köszönöm! (Persze bármit le lehet írni, csak nem mindegy, hogy hogyan...) -
Pio #3462 Új Marzhin interjú, mindjárt leírom az új infókat. -
#3461 a kiadók mindig irreális időt adnak a fejlesztésre, és ha rajtuk múlik, akkor kiadják a félkész vackot is, csak vegyék az emberek...nagyon sok játék csúszni szokott, ezért kár a készítőket egyből szapulni..az inkább tipikusan magyar szokás, hogy leszólod őket, mintha csak a magyarok nem szoktak volna időre végezni, pedig máshol is bőven előfordul (pl blizzard)...amúgy meg jó munkához idő kell -
mnorbi #3460 jah én is nézem meg azt is hogy ubi már megbánta rendesen hogy black hole nak adta fejlesztést, ugy tünik hogy szeptemberre lesz tolva megjlenés is... több forum ezt irják sajnos, nem is értem mit vártak a magyaroktol... Remélem jol megkodbérezik öket , már ha van ilyen a játék fejlesztésben