10317
  • donatus13
    Aki szereti az ilyeneket(én nagyon) akkor League of legends es videókat is lehet nézni :) linkelek alább párat:

http://www.youtube.com/watch?v=BIhIC9KFyFo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=qoZ5TsN4gcA

http://www.youtube.com/watch?v=aJQtlZ9lIvU&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=ejR2iOuPhEQ
  • Pio
    Tessék, itt a kész kép:

• Kheled
    huu ez durva nagyon:)
  • Pio
    Pit Lord fanart készítése:

• Pio
    Elessarnak kéne fordítania! :D

Amúgy nem szó szerint, hanem tartalmilag:
    - Egy hős, aki a Könnyek útját követi! Valódi okot adok neki arra, hogy szomorkodjon!
    - Az erőszak néha a szükséges rossz...

Vagyis valóban szomorúvá tette, csak nem úgy, ahogy azt eredetileg szerette volna... ;-)
  • Elessar
    Hát én is :) Az írásbelim már megvan, a szóbelivel nyüglődök. A laborom sztem sikerült, de szóbelin az EU-t húztam meg a környezetvédelem fontossága ellen kellett érvelnem, ami egy LOL.
  • Mikatesuka
    A képregényt valaki lefordítaná? 4. képkockát nem értem:)
  • Pio
    Jött most egy ilyen:
    "We're working on an official statement that will hopefully clarify the reasons of the delay and when the Beta is coming."

Vagyis jelenleg egy hivatalos nyilatkozaton dolgoznak, amivel tisztázni szeretnék a csúszás okait és bejelenteni a béta kezdésének időpontját.

Arról nem szól a fáma, hogy egy ilyen nyilatkozaton mennyi ideig kell dolgozni, reméljük, hogy nem sokat. :)
  • Pio
    Új képergény:

• Pio
    Remélem meglett a nyelvvizsga! ;-)
  • Elessar
    jöttem
  • Elessar
    Üdv kalandozók!
    Mostanában nem igazán jöttek fel fórumra, angol nyelvvizsgámra készültem, a napokban próbálom bepótolni az elmaradt töménytelen mennyiségű infot. Látom a játék csúszik szeptember 8-ig, hát-hát. Kicsit büdös nekem ez az egész, a stúdió itt nagyon elszámolhatta magát, mindenki szerint korai lett volna az eredeti időpont, ezt láthattuk mi is az infokból, videókból, meg a beszámolókból.
    Nincs gond, a Black Hole-os srácokban nagyon bízok továbbra is, remélem tényleg egy fullos játékot vehetünk kézbe szeptemberben!
  • Pio
    HAVEN

Core egységek
    Sentinel / Praetorian (adatlap)
    Shielded - ellenállóbb távolsági támadásokkal szemben.
    Shieldguard[/b] - védelmezi a körülötte (mögötte) állókat is.
    [b]Shield Bash]
    (csak Praetorian képesség) - a számára védendőnek kijelölt egységet érő támadókra azonnal visszatámad.
    Crossbowman / Marksman (adatlap)
    Armor Piercing - páncélokat átütő lövések.
    Piercing Bolt (csak Marksman képesség) - több egymás mögött álló célpontot is képes egyetlen lövéssel sebezni.
    Sister / Vestal (adatlap)
    Heal - gyógyítja csapattársait. elesett egységek feltámasztására is alkalmas.
    Pacification (csak Vestal képesség) - aura, mely lenyugtatja, támadásképtelenné teheti az ellenfeleit.

Elite egységek
    Radiant Glory / Blazing Glory (adatlap)
    Speed of Light - a fény gyorsaságával támad, így nem lehet kitérni csapásai elől.
    Cleansing Light - ha egy varázslat döntően befolyásolná egy csata kimenetelét, akkor egy (fény)robbanás formájában kiegyenlíti az esélyeket.
    Searing Light (csak Blazing Glory képesség) - képesség, mely megsebzi és elvakítja az ellenfelet.
    Griffin / Imperial Griffin (adatlap)
    Diving Attack - levegőből támadás.
    Unlimited Retaliation - minden őt támadó egységre visszatámad.
    Diving Assault (csak Imperial Griffin képesség) - levegőből támadás. Játéktechnikailat nem tisztázott a különbség a Diving Attack-hoz képest.
    Sun Rider / Sun Crusader (adatlap)
    Charge - megrohamozza az ellenfelét.
    Blinding Charge (csak Sun Crusader képesség) - a megrohamozott ellenfelét megvakítja.
    Sun Steed (csak Sun Crusader képesség) - rövid időre a lova Fénnyé válik és keresztül tud menni a tereptárgyakon.

Champion
    Seraph / Celestial (adatlap)
    Blade of Mercy (csak Seraph képesség) - feltámaszthatja elesett bajtársait.
    Blade of Judgement - a bajtársait ért támadások ereje elraktározódik a fegyverében és ha lesúlyt a támadóra az visszakapja, amit adott.
    Blade of Epiphany (csak Celestial képesség) - feltámaszthatja elesett bajtársait, akik ennek hatására erősebbek is lesznek.
    Absolute Purity (csak Celestial képesség) - immunis a negatív hatású varázslatokra.

------------------------------------

INFERNO

Core egységek
    Maniac / Demented (adatlap)
    Twisted Mind - mindenféle morálbefolyásoló és mind control képességekre immunis.
    Manic Laughter (csak Demented képesség) - egyre eltökéltebb a harcok során és talán gyógyul is.
    Succubus / Lilim (adatlap)
    Pleasure in Pain (csak Succubus képesség) - az őt támadó egységek saját magukat is sebzik valamilyen mértékben.
    Seduce (csak Lilim képesség) - harképtelenné teszi az ellenséges egységet.
    Rapture in Agony (csak Lilim képesség) - a Pleasure in Pain erősebb változata.
    Hellhound / Cerberus (adatlap)
    Eye of Gluttony - az őt megsebző ellenséges egység ellen bónuszokat kap annak haláláig (vagy a harc végéig).
    Voracious (csak Cerberus képesség) - több előtte álló egységet is képes egyszerre támadni.

Elite egységek
    Breeder / Mother Breeder (adatlap)
    Mana Leech - az őt támadó mágiahasználó egységektől manát lop és átirányítja a hőshöz.
    Proliferation (csak Mother Breeder képesség) - folyamatosan gyarapszik a létszáma.
    Tormentor / Lacerator (adatlap)
    Retractable Spikes (csak Tormentor képesség) - saját testéből kirobbantja a csontjait, ez által (az övénél nagyobb) sérüléseket okoz a körülötte állóknak.
    Taste of Pain - a harc során minden őt érő és minden általa bevitt támadás révén erősebb lesz.
    Exploding Spikes (csak Lacerator képesség) - a Retractable Spikes erősebb változata ezúttal savas csontokkal.
    Juggernaut / Ravager (adatlap)
    Chaotic Armor - immunis a mágiára.
    Unstoppable Charge - a célpontjához vezető út mentén mindenben kárt okoz.
    Taunting Presence (csak Ravager képesség) - magára vonja az ellenséges egységek figyelmét, így azok mindenképp őt fogják támadni a többi (potenciálisan akár nagyobb veszélyt jelentő) egység helyett.

Champion
    Pit Fiend / Pit Lord (adatlap)
    Hateful Retaliation - minden őket támadó egységre visszatámadnak függetlenül attól, hogy az hol helyezkedik el a csatatéren.
    Blinded by Rage - immunis a mentális támadásokkal szemben.
    Blade of Hatred - az őt támadó egységek bizonyos eséllyel irányíthatatlanná válnak és akár saját csapattársaikat is megtámadják.
    Boundless Hate (csak Pit Lord képesség) - támadó képesség, mely minden lényt sebez a csatatéren (még a társakat is).

NECROPOLIS

Core egységek
    Skeleton / Skeletal Spearman (adatlap)
    Hollow Bones - ellenállóbb távolsági támadásokkal szemben.
    Webbing Spears (csak Skeletal Spearman képesség) - ha a közelében holttest található annak csontjait képes mozgatni, így lassítva az arra elhaladókat.
    Ghoul / Ravenous Ghoul (adatlap)
    Dead Flesh - ellenállóbb fizikai támadásokkal szemben.
    Rage Against the Living (csak Ravenous Ghoul képesség) - ha megérzi egy élőlény szagát, akor gyorsabbá és erősebbé válik.
    Ghost / Spectre (adatlap)
    Incorporeal (csak Ghost képesség) - keresztül tud menni a tereptárgyakon és a fizikai sebzések kevesebb kárt okoznak benne.
    Wail of the Netherworld - gyógyítja az élőholt csapattársát, illetve újra is "éleszthet" plusz példányokat. Ha a gyógyítandó élőholt közelében élőlények állnak azok sebződnek és a rajtuk okozott sebzés is gyógyítani fog.
    Death Sceal (csak Spectre képesség) - az általa megsebzett lényeket nehezebb feltámasztani.
    Immaterial (csak Spectre képesség) - az Incorporealhoz hasonló képesség, a fizikai sebzések még hatástalanabbá válnak.

Elite egységek
    Vampire / Vampire Lord (adatlap)
    Vampiric Embrace (csak Vampire képesség) - ha nem jut vérhez elpusztul.
    Out of Time - a Spirit World-be képes menekülni egyes támadások elől.
    Vampiric Grasp (csak Vampire Lord képesség) - az ellenség megsebzésével gyógyul.
    Lich / Arch Lich (adatlap)
    Asha's Embrace - Darkness aura veszi körül, mely segíti az átkozást (pontos játéktechnikai szerepe nem tisztázott).
    Life Drain (csak Arch Lich képesség) - az ellenséges egységtől elszívott életerőt át tudja irányítani élőholt társába.
    Lamasu / Putrid Lamasu (adatlap)
    Aura of Putrescence - minden körülötte állót sebző aura.
    Breath of Vermin (csak Putrid Lamasu képesség) - a testében élő férgeket ellenségére lehelve okoz sérülést.
    Contagion (csak Putrid Lamasu képesség) - fertőzés, melyből csak alvással lehet kigyógyulni (nem tiszta, hogy mit okoz a játékban, talán elaltatja a megtámadt ellenséget).

Champion
    Fate Spinner / Fate Weaver (adatlap)
    Dual Forms - emberi és pók alakot is ölthet.
    Venomous Touch - lassan ölő mérgezés.
    Baleful Gaze - jövőbe látó képesség, mely talán a Succubushoz hasonlóan bájolni is tud. Játéktechnikai hatása nem világos.
    Freezing Web (csak Fate Weaver képesség) - jelentős védelmet biztosító pókhálóval védi magát.
    Dance of Decay (csak Fate Weaver képesség) - tánc, mely megöregíti az ellenséges egységeket.

STRONGHOLD

Core egységek
    Mauler / Crusher (adatlap)
    Taste of Blood - az őt ért sérülések erősebbé teszik.
    Shielded - ellenállóbb távolsági támadásokkal szemben.
    Assault (csak Crusher képesség) - ha támadására az ellenséges egység visszatámad, akkor még egyszer lecsap rá.
    Harpy / Fury (adatlap)
    Strike and Return - támaádás után visszatér a kiindulási helyére.
    No Retaliation (csak Fury képesség) - az általa támadott egység nem tud visszatámadni rá.
    Goblin / Goblin Hunter (adatlap)
    Crippling Traps - csapdákat tud elhelyezni a harctéren.
    Sneaky Strike (csak Goblin Hunter képesség) - játéktechnikai hatása nem világos.

Elite egységek
    Centaur / Marauder Centaur (adatlap)
    Vigilance - játéktechnikai hatása nem világos.
    Manoeuvre - segítségével el tudja kerülni a közelharcot.
    Mobile shooter (csak Marauder Centaur képesség) - mozogni és lőni is tud egy körön belül.
    Jaguar Warrior / Panther Warrior (adatlap)
    War Fury (csak Jaguar Warrior képesség) - amint harcba kezd ellenállóbb lesz a negatív mágikus hatásokkal szemben.
    Feral Charge - távolról rávetődik az áldozatára ellehetetlenítve ezzel a visszatámadást.
    All-around Slash (csak Panther Warrior képesség) - a Feral Charge során a támadás maga nem csak a célpontot, hanem a közelében állókat is sebzi.
    Dreamwalker / Dreamreaver (adatlap)
    Sky and Earth (csak Dreamwalker képesség) - csapattársra varázsolva mozgékonyabbá, gyorsabbá teszi azt, ellenségre varázsolva sebződést és közönyt (morálesést?) okoz.
    Sky and Earth Mass (csak Dreamreaver képesség) - mint a Sky and Earth, de mindenkire hat.

Champion
    Cyclops / Enraged Cyclops (adatlap)
    Sunder (csak Cyclops képesség) - kő- és fastruktúrák rombolásában nagyon hatékony.
    Slam - támadásainak lökéshulláma hátrébbtessékeli az ellenséges egységeket.
    Mighty Slam (csak Enraged Cyclops képesség) - a Slam erősebb változata.
    Impervious to Pain (csak Enraged Cyclops képesség) - életereje elfogyása után is képes tovább harcolni.
    Burning Rage (csak Enraged Cyclops képesség) - tűzsugarat képes kilőni a szeméből.

SANCTUARY

Core egységek
    Kappa / Kappa Shoya (adatlap)
    Leap (csak Kappa képesség) - ellenségei közé vetődik. minél messzebbről ugrik, annál nagyobb sérülést okoz.
    Splashing Leap (csak Kappa Shoya képesség) - vetődés után mérget fröcsköl ki magából.
    Shark Guard / Wanizame (adatlap)
    Ferocious Wound - támadása lelassítja ellenfelét.
    Blood Frenzy (csak Wanizame képesség) - a harc során egyre erősebbé válik (talán csak aktuális ellenfelével szemben).
    Coral Priestess / Pearl Priestess (adatlap)
    Waves of Renewal - ezen képesség használatával gyógyítani és ellenséges negatív varázslatokat eltávolítani lehet.
    Eyes of the Medusa (csak Pearl Priestess képesség) - rendkívül lelassítja ellenfelét.

Elite egységek
    Kenshi / Kensei (adatlap)
    Challenge - nehézzé teszi az általa kijelölt ellenfél számára más egység megtámadását.
    Four Waves (csak Kensei képesség) - harci stílus, játéktechnikai hatása nem tisztázott.
    Snow Maiden / Yuki-Onna (adatlap)
    Frozen Touch (csak Snow Maiden képesség) - ellenfelei egy csoportját képes megfagyasztani.
    Frozen Caress (csak Yuki-Onna képesség) - sebző, fagyasztó támadás.
    Ice Shards (csak Yuki-Onna képesség) - a képesség segítségével jégcsapdát képes létrehozni.
    Spring Spirit / Mizu-Kami (adatlap)
    Spirit Link (csak Spring Spirit képesség) - egy csapattársával összekapcsolódik és a valamelyikőjükön levő pozitív hatások mindkettőjükre érvényesek lesznek.
    Pain Reflection - egy ellenségével összekapcsolódik és az őt érő sebzéseket ez az ellenség is megkapja.
    Lifeguard Membrane (csak Mizu-Kami képesség) - csökkenti az őt érő fizikai és mágikus támadások erejét.

Champion
    Kirin / Sacred Kirin (adatlap)
    Water Flows Freely - nem érvényesek rá a mozgást lassító hatások, varázslatok.
    Trail of Mist (csak Kirin képesség) - az ellenséges egységeket lassító ködöt hagy maga után.
    Hailstorm Aura (csak Sacred Kirin képesség) - jégvihart képes idézni.
  • Micsu
    alapjátékkal kezdj szvsz
  • Andrews2007
    Én mindegyiket kivittem és az Armored Princess nehezebb mint a Legend c. alap játék jól felépítik egymást szerintem. A Crossworlds meg mini kieg max mert kibővíti csak 1-2 dologgkal és egy szigettel az Armored Princesst ami szintén egy kieg de jó nagy.
  • Pio
    OFF kérdésem lenne, de bízom benne, hogy itt sokan illetékesek a témában a megfelelő topikok pedig régóta inaktívak, úgyhogy itt teszek először egy próbát.
    Ha megnézném a Kings Bounty-t, akkor melyiknek érdemes nekiesni, a Legend-nek vagy az Armored Princess + Crossworlds-nek?
    Vagyis mennyire viszi ugyan azt a történetet tovább a "második rész" és mennyire nyújt más/jobb/rosszabb játékélményt?

Köszönöm a segítséget!
  • mukievil
    :)
  • Pio
    Én is hasonló jókat kívánnék mindenkinek!

És hogy egy kicsit a témához is kapcsolódjunk:

Nyúlláb a Heroes 1-ből...

...és két nyúlhoz kapcsolódó hét a Heroes 5-ből:
    Week of Rabbit - Not a good week to be a carrot.
    Week of Lynx - Not a good week to be a rabbit.
  • mukievil
    Boldog Húsvétot Mindenkinek! Sok locsolót, meg sok piros-tojást!
  • Pio
    Félreértettél, ami nem is csoda, hisz rosszul fogalmaztam. :D

A "multi" alatt az imént nem a hot seatet és a gép elleni skirmisht értettem, azokkal én is nagyon sok időt eltöltöttem és tervezek is eltölteni.

A multiban lévő fejlődésrendszerre, goldgyűjtögetésre gondolok, amiről egyelőre csak annyit tudunk, hogy lesz, hisz láthattuk egy képen, de semmiféle részletet nem kaptunk még róla.
  • ArchDruid
    Aha! Érdekes, amit mondasz! Pont ezen gondolkodtam, hogy végtére is Heroes-ról beszélünk, aminek a gerincét az XL-es multiplayer mapok adták mindig is!

Amióta heroes-ozunk haverokkal tizen-x éve soha senki nem beszélt a kampányokról.. Itt a 6. részben pedig nagyon erőltetik a történetet, és biztos részletesen ki is lesz dolgozva, de egyszer végigjátszuk és annyi! A lényeg most is az egymás elleni (vagy gép elleni) 20-30 órás gigászi összecsapások lesznek XL-es mapokon! Vagyis én ezt szeretném. :) Meg azt, hogy ne bagatelizálják el a multi részét.

Egyébként nem feltételeztem Erwanról sem, hogy szándékosan hazudna, biztos vagyok benne, hogy a legjobbat akarja kihozni a lehetőségeiből, amik valószínűleg erősen korlátozottak. Csak hát érted... úgy jön le ez az egész a halasztásokkal, mintha nem lennének a helyzet magaslatán.

A probléma valószínűleg ott van, hogy akik az egészet irányítják, pénzelik, magasról tesznek a játékra meg a több tíz-százezer rajongóra! Ahogy mondtad, első és legfontosabb, hogy jó bevételt generáljon és inkább az üzleti negyedévekhez hangolják a megjelentetést! Én úgy gondolom, hogy már készen van a 6. és a 7. vár is a lényeivel, csak üzleti megfontolásból nem tették bele az alapjátékba. Vagy ha nincs is kész még, de a terv már megvan! És már most elkezdenek dolgozni a kiegeken. Ha megnézzük Ashan térképét!
    Ott van balra fenn a nagy erdőség, Irollan. Csak nem az elfek élőhelye lesz véletlenül? :D
  • Carmang
    Ne háborítsd magad, nem éri meg :))

És képzeld el, tényleg nem lehet előre látni bizonyos dolgokat, ami miatt késhet a játék, még sok év tapasztalatával sem. Aki nincs benne ilyenben el sem tudja képzelni. A fél éves csúszás -mégegyszer mondom- teljesen rendben van.
    (persze ez nem vigasz, hogy még annyit kell várni míg játszhatunk vele :) )
  • Pio
    Üdv itt!

Ahogy lentebb írtam róla hosszabban, nem biztos, hogy tudatában vannak annak, hogy mikorra lesz "kész" a játék, mivel ahogy mondtam, ha a mai napon azt az ultimátumot kapná a fejlesztő, hogy jövő hétre legyen aranylemez valószínűleg kivitelezhető lenne, de a játék minősége emiatt nyilván alacsonyabb lenne.
    Én továbbra is reális esélyét látom a lentebbi üzleti negyedéves fejtegetésemnek és úgy gondolom, hogy a Clash of Heroes igen nagy xboxos sikerének is köszönhető részben az, hogy 2 hónappal később jön a játék, ha az üzleti érdek úgy kívánta volna, akkor már júniusban játszanánk a "kész" játékkal, nem fejlesztési szempontok döntöttek itt elsősorban, azok csak katalizátorként funkcionáltak.

Ettől még persze rossz a halasztás is biztos, hogy Ervan nem akkor kezdett lobbizni a Ubi vezetőségénél a halasztásért, amikor mi először hallottunk arról, hanem már hosszú ideje próbálja elérni a dolgot, de nem gondolom, hogy tudatosan és következetesen hazudnának a megjelenési céldátumról.

Ha az lett volna a céljuk, hogy ezzel csaljanak vevőket az előrendelés bevezetésekor, akkor szerintem nem egy több, mint 2 hónapra levő időpontot jelöltek volna meg, hanem egy 1-2 hetes intervallumot kaptunk volna.
    ÉS ha a preorderek maxolása lett volna a cél, akkor nem hiszem, hogy 2 hónappal a megjelenés előtt tolták volna el a dolgot, vártak volna még legalább 1, másfél hónapot vele.

-----

A tartalom mennyiségével kapcsolatban pedig ha jól emlékszem régebben bemásoltam ide azt a cikket, amiben arról írnak, hogy Yoichi Wada, a Square Enix fejese azt mondta 2010-ben, hogy ha a Final Fantasy 7-et a teljes tartalmával, videókkal, mindennel együtt remake-elni akarnák akár csak a 2006-os Final Fantasy XII színvonalán feltételezve azt, hogy a 2010-es technológiai lehetőségekkel kell dolgozniuk, akkor a fejlesztés akár 40 évet is igénybe venne.
    Nyilván van ebben egyfajta költői túlzás, de azért jól érzékelteti azt, hogy annak, hogy a játékok sokkal részletgazdagabbak, 5.1-es hangokat kapnak, filmszerű CGI-k vannak bennük sajnos ára van, ilyen minőségen egyszerűen nem futja ugyanabból a tőkéből és időből olyan mennyiségű tartalomra, mint régebben.
    Ez a jelenség még a szakma királyaihoz is begyűrűzik (Starcraft 2 három részletben mizéria), nem lehet vele egyelőre mit tenni, el kell fogadni, hogy ez a helyzet.
    Kiegészítők pedig a régi időkben is voltak, nem arról van szó, hogy most csak a játék harmadát csinálják meg alapból és a többi majd megy a kiegbe.
    Nyilván jó lenne, ha alapból annyit kapnánk, mint amennyit majd két kieggel együtt kapunk összesen, de akkor is ugyan úgy el lehetne mondani azt, amit mondasz, mert ez egy relatív meglátás, minden mennyiség és minőség mellé oda lehet mondani, hogy lehetne több (például ha a viszonyítási alap a Final Fantasy 7 a maga ~200 óra játékidejével :) ), én úgy gondolom, hogy a Heroes 6 fejlesztése nem valamiféle pénzmosoda, annyi tartalmat kapunk, amennyi a rászánt tőkéből kitelik úgy, hogy a tervezett eladás mellett profitot termeljenek, hisz az elsődleges cél mégiscsak ez. Azt pedig megint csak el kell fogadni, hogy a játék műfaja és platformja nem kimondottan mainstream, ezért nyilván nem olyan költségvetésből készül, mint az épp aktuális Call of Duty.

Amúgy engem személyesen nem zavar a kevesebb vár, így is minden részben volt minimum 1, maximum 3 kedvencem, amikkel általában játszottam, a többit pedig hanyagoltam, itt se lesz ez másképp. Ha ez az ára annak, hogy a meglévő várak kellően változatosak legyenek, akkor részemről ezzel nincs gond.
    Számomra sokkal fontosabb az, hogy a kapott hadjárat változatos, izgalmas, fordulatos legyen, remélem e téren nem lehet majd panasz a cuccra.
    Azt egyelőre nem tudom megítélni, hogy a multiplayer mennyire fog érdekelni.
  • ArchDruid
    Sziasztok!

Régóta olvasom ezt, és a hasonló fórumokat! Rólam is elmondható, ami sok ide írogató emberkéről. Életem meghatározó játéka volt a Heroes és várom ezt az újat, de egyre kevéssé tetszenek a megjelenő hírek (vagy éppen azok hiánya).

Tényleg hülyeség netovábbja a játék fejlesztőit okolni a késedelmért, a marketingeseket kéne jól valagba rúgni!! Ne felejtsük el, úgy indult az egész, hogy márciusban megjelenik!!! Még a Le Breton is ezt nyilatkozta anno. Nem igaz, hogy valaki aki a játék fejlesztői közt van, nem látja reálisan, hogy kb. mikorra lesz kiadható, kész állapotban a játék és hazudoznak összevissza mindenfélét! Ebből van elegem, hogy mindig hülyének néznek minket! Mondták volna már az elején azt, hogy 2011 október 1.-én fog kijönni és kész! Nem kéne magyarázkodni. Meg aztán szerintem eltaktikázták magukat kicsit! Túl hamar ellövöldöztek mindent, amit a játékról tudni érdemes. Most szeptemberig várhatunk, ők meg hetente egy képpel kiszúrják a szemünket... Elég lett volna kb. most bejelenteni a Stronghold frakciót...

Az eddig megjelent képek/videók alapján szép, pofás játék lesz, de hogy megfelezték a tartalmát az 5-höz, de még a 3-hoz képest is, enyhén szólva felháborító... 8 fajból lett 5, 7 nyersanyagból lett 4, 180 féle szörnyből lett 80. Szépen haladunk vissza a Heroes 1 felé...:( és meg megpróbálják szánkba rágni, hogy "Azért lesz jó, mert ennyivel kevesebb dolog lesz benne". Hát aki ezt beveszi, az meg is érdemli.

Az meg még egy plusz, hogy azzal takaróznak, hogy "azért késik ennyit, mert nem akarunk félkész játékot kiadni"! Ha ezt komlyan gondolnák, nem adnák ki fél/egy év csúszással 5 játszható fajjal 10000-ért, hogy aztán 1 év múlva újabb 10000-ért +1 fajt kapjunk, majd újabb egy év múlva ismét 10000-ért mégegyet.

Nem tudom ki hogy van vele, de ezek után én elgondolkodom azon kiadjak-e érte ennyi pénzt, vagy csak torrenteljem le. Vagy várjak 2-3 évet, és ha kijön a gold (az összes kieg.-gel, mert valószínűleg lesz ebből is ilyen) majd akkor megveszem, mert akkor már talán lesz benne annyi tartalom (8 vár talán, de inkább csak 7) amiért érdemes rááldozni ennyi pénzt!
  • Andrews2007
    Ja ezt én is néztem de nem tudtam, hogy Cepheus pontosan ki és hogy megbízható e. De akkor valami moderátor vagy belsős VIP-es személy?
  • Pio
    Nem egy nagy infó, de Cepheus azt írta, hogy maximum 30 napon belül indul a béta.
    E mellett többször írta, hogy nagyon hamar indulni fog, szóval szerintem ez tényleg egy szélsőségesen pesszimista becslés a részéről, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel talán úgy 2 héten belül elindul, de ha 1 hónap múlva indul is akkor is jóval több idő lesz a bétatesztelésre, mint lett volna az eredeti megjelenés mellett.
    A lényeg tehát az, hogy a bétateszt távolról sem fog annyit csúszni, mint a megjelenés.
  • Pio
    Ha már nem kapunk semmi hírt péntekre, akkor némileg OFFként itt egy magyar nyelvű Might & Magic: Clash of Heroes videóteszt a Gamestartól:

• Pio
    Heroes of Might & Magic az IDDQD blog heti retro rovatában, ajánlott olvasmány mindenkinek. :)
  • mukievil
    A képek jól néznek ki az már biztos :)
  • Pio
    Már hogyne lenne, a Nagy Pénteki Updatecunami sose maradhat el!
    Kapaszkodjatok, mert elsodor az infómennyiség, ezt mind kaptuk kárpótlásul a két hónapnyi csúszásért és a várt béta start elmaradásáért! :D

• r4pt0r
    Az első diablo 3 sugallat az volt idén hogy talán idén megjelenik, de ne várjuk.

Ezzel szemben Heroest már 2. eltolják, ezzel nincs is bajom, csak várja az ember, közeledik a megjelenés, aztán meg puff és néz mindenki nagyokat. :P
  • MrSpock
    Én is vártam már a játék megjelenését,de mondjuk ez talán jól is jön,hogy csúszik. Legalább hardweresen is feltudok rá készülni,addigra kinnt lesz a piacon minden újdonság,és végre összedobhatok egy rendes gépet,mert ezen el sem indulna.
    Nekem semmi gondom nincs így a késéssel,és bízom,hogy tényleg jó kis cuccot dobnak össze,és mindenki elégedett lesz vele.
  • Andrews2007
    A héten megint nuku infó akkor? Se videó, se írás, se interjú vagy béta vagy valami? :(
  • Pio
    "csak sugallja, hogy majd idén"
    Rátapintottál a lényegre. Más ez és más az, amikor kategorikusan kijelentik, hogy X napon kijön, ráadásul mögécsapják, hogy ez holtbiztos.

Abban, amit donatus13 mond szerintem van igazság, de ezzel együtt is még az egyik legjobb PC-s kiadóról van szó, viszont érezhető, hogy őket is megcsapták az "új szelek". Engem mondjuk a Diablo 3 nem annyira foglalkoztat, az új MMOjukra viszont nagyon kíváncsi leszek.
  • mukievil
    Nem cáfoltam amit te mondasz, az is lehetséges!

A blizzard, egyébként mond megjelenést (azaz csak sugallja, hogy majd idén), majd csúsztatják még körülbelül 3 évet!

• donatus13
    Blizzardot ne hozd fel példának , nekem megvan a starcraft 2 jónak is tartom de ettől függetlenül nem egy nagy szám, Blizzard a Hype-hoz ért a legjobban és nagyon profi üzletpolitikájuk van.DLC őrület pedig azért van mert nem kell cd, meg mindenféle szar csak kifizeted és letöltöd így nagyobb a haszon vele:) Én azt se bánnám ha DLC be jönnének a "fajok" csak jöjjenek mert nekem még ez az 5 is kevés :D
  • r4pt0r
    Hányszor volt már hogy a kiadó a kész játkot tolta csak azért hogy jobb legyen az eladás. Hány bugos játék jött ki csak azért mert jött a megjelenés. És ezt a DLC örületet se a fejlesztők tolják ennyire szerintem. Szóval általában a kiadó a hibás a legtöbbször.

Nézd meg a Blizzard hogy csinálja, soha nem mondanak semmit megjelenésre, csak ha már közel 99%.
  • mukievil
    Hát nem feltétlen, ha azt mondja, hogy ezt a játékot ő így nem adja ki, akkor is csúsztathat, vagy mint már előbb valaki felvetette, hogy egy új ötletet vinnének bele menet közben, vagy tévedek ?
  • r4pt0r
    A kiadó csak pénzügyileg mondja a megjelenési időket, ez általában tarthatatlan.
  • mukievil
    Hát a kiadó mond egy dátumot, addigra kell megcsinálni! Ha nem sikerül, akkor csusztatják! Vagy a kiadó csusztat egyéb okokból, a játéktól függetlenül!