Might & Magic: Heroes VI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy dragon age-ben ugyanilyen megoldása van, hogy szintenként kapsz egy pontot a talentekre, de menet közben is kaphatsz és azonnal elköltheted, nem kell megvárnod a szintlépést...és persze ott is vannak olyan talentek, amiknek van bizonyos követelménye, így nem tudod azonnal megvenni belõle...de hát félre is lehet tenni...szóval megoldható ugyanígy itt is a boszorkány kunyhó..de akár azt is el tudom képzelni, hogy a hadi akadémián felsorol 4 olyan képességet, amit még nem választottál és azok közül választhatsz egyet
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Nem emelték ki, de ez elég nagy változás az elõdökhöz képest. Mivel eddig a képességek száma nem volt korlátozva a szintek számával. Persze ebben az új rendszerben túl erõsek lennének a karakterek, ha nem lenne korlátozva, de felteszem a kérdést, hogy vajon megérte-e a képességrendszert megreformálni? Ti ezt hogyan látjátok?
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Hogy miért azok, amik... nem tudom. 😊
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
1. az egyes képességek alatt pipa, vonal vagy X van. az X-esek ki vannak szürkítve.
Tippem szerint ez azt jelentheti, hogy a pipált képességek meg vannak tanulva, a vonalasak tanulhatóak, az X-esek nem elérhetõk, tehát valamilyen elõkövetelményrendszer lesz hozzájuk.
2. néhány képesség között nyíl vezet, ami nyilván szintén elõkövetelményt jelent
3. a képességek 3 szintre vannak felosztva, ami nem tudjuk, hogy mit jelenthet, de a képeken minden 3. szintû képesség X-elve van, tehát elképzelhetõ, hogy ezeknek már húzósabb elõkövetelményeik vannak.
Tehát valamilyen követelményrendszer mindenképp lesz a képességekre vonatkozóan, de alapvetõen pont az az új koncepció, hogy bárki számára bármi elérhetõ legyen, ha épp azt akarja megtanulni. Persze érdemes lesz nem össze-vissza pakolászni, hisz rengeteg képesség van (a képek alapján körülbelül 150 lehet), szintbõl pedig annál kevesebb (30), tehát legfeljebb a képességek nagyjából ötöde lehet meg, szóval célszerû lesz valamilyen koncepció mentén építeni a karaktert. 😊
Mindegy nagy köszönet Vologya mesternek érdekes és csupa jó infók voltak maiak is.
Igazán változatos lesz a hõsfejlesztés, a 4. résznél is változatosabb.
Talent pontot minden egyes szintlépéskor kapsz, szintet pedig nyilván ugyan úgy lépsz, mint eddig.
Ezeket a talentpontokat az imént linkelt képességfán oszthatod el.
A "reputációs rendszer" is ugyan úgy pontgyûjtés, mint a "tapasztalati pont rendszer", de nem ugyan az. Reputációt bizonyos tettekért, döntésekért kapsz majd.
Hogy hogy oldják meg azt meglátjuk. Elvileg a pályák nem olyan "egyszerûek" lesznek, "kalandosabbak" lesznek sok küldetéssel. Innentõl pedig csak a fantázia (és a motor nyújtotta lehetõségek) szab határt.
A reputációs rendszer elsõdleges szerepe a történetvezetés, gondoskodik arról, hogy a hõsöd által játszott szerep szerint follyon a történet.
játéktechnikai szerepe pedig kettõs:
- a más megtanult varázslatok, képességek némelyikének hatását befolyásolja
- a speciális kaszt kiválasztásának elõfeltétele valamilyen reputáció szint.
Ezért fontosabb egy tényleges vásárló számára a hadjáratnál mondjuk az újrajátszhatóság, a multiplayer, a pályaszerkesztõ, az atmoszféra, satöbbi. Mert tudja, hogy ha minden jól alakul, akkor a játékkal töltött idõnek csak egy töredéke lesz a hadjárattal töltött idõ.
Talán az atmoszféra az egyik legfontosabb, hisz az minden játékkal töltött percben velünk van.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Amint lesz valami infó, jelezni fogom, hisz megígértem... 😊 Ha videót nem is kaptok, de szerintem érdekes lesz, amivel frissült az elmúlt percekben az oldal... <#wow1>#wow1> Baráti üdv!
Nekem is pont az tetszett, hogy nagyon emberien mutatták be õket a gyarlóságukkal, hibáikkal, reményeikkel együtt.
De akármilyen jó is volt a kampányrésze a H4nek, mégis bukott a játék. Volt már szavazás is errõl valahol, hogy ki mit tart fontosnak a játékban és meglepõ módon a kampány és történeti szál elég hátul szerepelt. Szóval a többség nem a kampány miatt szereti igazán a játékot, ami egyfelõl érthetõ is, másrészt sztem sokat dob az élményem a történet szóval nekem fontos.
A H5 világával kapcsolatban is csak egyetérteni tudok, úgy ahogy van, szar 😊 Én ezért se lelkesedtem elõször még a H6ért, én mást várok egy új résztõl. De az eddigi infok, ahogy kezelik az egész kommunikációt, szimpatikus lett és már nagyon várom a játékot a rengeteg újítással.
(lehet ezt már említettem régebben, de akkor tán még nem sasolták a játék készítõi a fórumokat sztem)
directx-be tán még 10-es sem volt már xp-re, vagy rosszul emlékszem ?
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Számomra a játékok esetében a jó történet ott kezdõdik, hogy felfogadnak egy hivatásos regény (novella) írót, és vele készíttetik el és nem maguk a fejlesztõk kreálnak valamit szükségbõl. Mert az utóbbi esetben általában az szokott történni, hogy vannak a nagyon jók és vannak a nagyon gonoszak és ezek küzdenek egymással vég nélkül. Mint egy Star Wars mesefilmben.
Szinte minden Heroes rész kampányával játszottam (Történet szerinti értékelésem: H4 > H3 > H2 > … > H5), és el kell mondjam, hogy a 4. rész alapjátéka fogott meg leginkább. Nagyon jóra sikeredett, kedvencem az élõholtas és a kalózos rész, de a többi is nagyon jó lett. Meglátszik, hogy hivatásos írót alkalmaztak. Elõször is ott folytatta, ahol a 3. rész bezárult. Sok utalást lehet találni elszórva a múltról. Vannak régi hõsök, amelyek újra felbukkannak, de sokuk megváltozott: volt, aki egyszerûen megöregedett, más kasztot váltott, de olyan is, aki élõholttá vált. Egészében arról szólt a történet, hogy mi lett a túlélõk sorsa, és hogyan állták meg a helyüket ebben az új világban. Itt most az építésé volt a fõszerep, nem a rombolásé: birodalmak, királyságok alakultak, ki-ki a maga útját járta. De ami a legjobban tetszett az az, hogy a karakterek nem pusztán jók, vagy éppen gonoszak, és legfõképp nem tökéletesek. Valódi karakterek, a maguk hibáival, ballépéseikkel, tökéletlenségükkel.
Ígéretesnek hangzik, hogy a Heroes 6-ban elõhozakodtak ezzel a családi drámával, csak ne legyen belõle szappanopera. Nem jön be ez a vissza a múltba dolog, jobban szeretem, ha a dolgok elõre haladnak. Van még valami, ami kissé aggódásra ad okot: máris túl sokat foglalkoznak az angyalokkal. Ezt csak erõsíti a borító is, amin megint csak egy angyal van, mily meglepetés. Csináltak egy szobrot is (ami mellesleg szép lett), de mit ábrázol megint? Igaz, hogy a 3-4. részben is voltak angyalok, de nem kaptak központi szerepet, nem vakította el a képernyõt az isteni fény, és nem áztatta az oldalát a a szentséges nyál. Egy jó történethez annál több kell, minthogy angyalok repkednek mindenfelé és irtják a gonoszt.
Sajnálom, hogy a fejlesztõk a Heroes 5 világát vették alapul és nem a NWC-féle klasszikus Heroes világot. Mert minõségben ég és föld közöttük a különbség. Bár valószínûleg nem volt választásuk, mert az Ubisoft ezt követelte tõlük. Én például a kiegészítõben valódi Dungeon (| Asylum | Warlock) -t szeretnék viszontlátni, nem Drizzt Do'Urdent és sötét elf bandáját.
Heroes 5-ös cutscene-ek igen unalmasak, gyatrák, ötlettelenre sikeredtek (Joutube-on meg lehet nézni õket, bár nem érdemes). Nincsenek ellenemre a cutscene-ek, de ne legyenek túl hosszúak, ismétlõdõek és túl gyakoriak se. Nincs idegesítõbb annál, amikor egy játékban lépek kettõt és elvéve az irányítást bevág egy ilyen mozgóképsort, ami tart 5 percig. Nekem bõven megfelelt a Wall of Text megoldás is. Ott legalább a készítõk elengedhették a fantáziájukat, és nemcsak a meglévõ eszközökre kellett szorítkozniuk. Talán a kettõ kombinálása sem lenne rossz megoldás.
Összességében bizakodó vagyok az új rész történetét illetõen (a meglévõ információk alapján), de hogy érdemben tudjuk értékelni, legalább egy demo-t ki kellene próbálnunk. Mert lehet jó egy forgatókönyv, ha végül a vásznon csapnivaló megvalósítást kapunk.
Ui.: Nem én voltam az az egyén, aki 1 ponttal értékelte a történetet. XD
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
a reputációs rendszerrõl .csak ebbõl gondoltam hátha vmi videó lesz. de Te úgyis tudod mi lesz😊.ezekszerint tévedtem
Pár hete ígérted, hogy a Heroes Hardwired tagok közül is részt vehetnek majd néhányan egy otthoni Beta tesztelésen, ez kb mikorra várható? Jó lenne már kipróbálni a játékot, még ha olyan verzióját is ami hemzseg a hibáktól.
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
Az viszont egyáltalán nem gondolom, hogy ezek belsõ vár kép lennének.
Eljátszottam a gondolattal ennek kapcsán, hogy milyen lenne egy 2D-s vár kép mint a belsõ vár nagy csarnoka - nem pedig egy külsõ vár és aköré épített építményeké mint a korábbi Heroes-okban. Itt jelennének meg azok a lények amiknek a fészkét felépítettünk és rákattintva lehetne egybõl vásárolni az adott lénybõl. Érdekes lenne 😊.
Na de vissza a valóságba. A két kép érdekel, hogy hol lesz majd ilyen formában látható a vár.
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
jaj istenkém én el magyaráztam érthetõen a mondandómat ezt most vagy meg érted vagy nem, de én nem futok újabb kört bocs. <#rolleyes>#rolleyes>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Akkor tulajdonképpen a reputációs pontok egyenlõek a közismertebb talent pontokkal??? Vagy az külön történet lesz?
meg aztán, az egész hogy jön ide?
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Rég nem jártam erre... És miket kell olvasnom... Ezek a viták értelmetlenek... A játékból alig van információ, különféle képeket láttunk, azt tudjuk, hogy változás lesz bõven, ebbõl lehet véleményeket formázni. Megértem, hogy valaki ragaszkodik a Heroes 3-hoz (mert ez az eddigi legjobb rész, egyetértek), de nem várható el 2011-ben, hogy egy 1999-es játék remake-jét csinálják meg... Arra ott vannak a különféle modok (WOG, WT, TE). Mindenki szabad véleményt formázhat (pozitív, negatív), de a hangnemet Mindenkinek meg kell válogatnia szvsz... És ne feledjétek, a fejlesztõk figyelik ezt a fórumot is és nem hiszem, hogy a kakaskodásokra lennének kiváncsiak, inkább arra, hogy abból, amit tudni lehet, milyen reakciókat vált ki a rajongókból... Ufff, én beszéltem... Béke Veletek! (Mellesleg kint van a mai frissítés, ami még délután is frissül majd...) Baráti üdv!

Az eddigi ötletek amit bejelentettek tetszenek, de én alapvetõen az újdonságok mellé állok minden folytatásnál, nekem a H4 is jobban tetszett a H5nél, noha a H5 jóval jobb játék volt a H3as (borzalmasan rossz !sicc) koppintás végett is. Az igényeim nekem jelenleg ott állnak, hogy legyen jobb a H5-nél, akkor már elégedett leszek.
De tényleg írhassa le mindenki a véleményét, hisz figyelik a készítõk a fórumokat. Amúgy a Heroes Magyarország fórumban jóval "szakértõbb" hozzászólások vannak a játékkal kapcsolatban, itt az SG-n inkább közvetlenebb beszélgetések vannak, s reményeket vagy félelmeket írtunk le eddig a játékkal kapcsolatban. Mondjuk az tény, hogy Pio rögvest védi a játékot egy-egy kritikánál, de ez ne szegje le senki kedvét a kritikai véleménye leírásától.
Én csak azon csodálkozom, hogy ennyire nem bírjátok a negatív kritikákat, amik még csak nem is ellenetek irányulnak. Mit fogtok csinálni, ha megjelenik a játék és esetleg sok embernek nem fog tetszeni? Mert bár számos újítás lesz benne, amik még jól is elsülhetnek, de jelentõsen el fog térni a h3-tól, és mint tudjuk, a legtöbb heroes fan a h3-at szereti és foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, olyan szinten, hogy pl. youtube-on még a h2-es gameplayek is tele vannak szórva "heroes 3 is the best" és hasonló kommentekkel, amik 200-300 like-ot kapnak. Mi lesz ha azok akiket csak a h3 érdekel, és nem hajlandóak elfogadni semmilyen változást (itt a semmilyen az semmilyen :/) feljönnek ide? Úgy vettem ki, hogy akik eddig negatív kritikákat írtak, nem feltétlenül ragaszkodnak a h3-hoz. Nem fogjátok majd gyõzni a "pelenkázd be magad" és hasonló kommenteket postolni, feltéve ha játszani is akartok majd a gammel, hogy másról ne is írjak... És még az is elképzelhetõ, hogy valamin nagyon elcsúszik a game, akár a bugok számán, akár máson, akkor mi lesz? Kéritek majd a modik segítségét, hogy ezt a 100 és ezt a 100 kommentet töröljék már, ha Pio nem lesz állandóan netközelbe? Na, mindegy ez már a ti gondotok, én léptem cs.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
De itt ebben az sg fórum topicban még nem tapasztaltam hasonlót, pedig rendszeresen figyelem ezt is.
Szerintem Pio nagyon is jól vezeti ezt a topicot!
lehet akár pozitív, akár negatív kritikát úgy írni, hogy az ember objektívan leírja, hogy mi tetszik, mi nem, és indokolja..
ugyan így ellenérveket is fel lehet hozni...
persze mindig akadnak olyanok, akik csak addig jutnak el, hogy "hát ezqva jó/szar, csak mert asszondom".. és hasonló stílusú válaszok is érkezhetnek erre is, de akár az értelmes negatív kritikára is..
de az ilyenekkel nem kellene foglalkozni, nem reagálni rá, max magadban lesajnálni, de végképp nem felhúzni magad rajta..
meg persze nem belemenni egy olyan "végtelen2 vitába, hogy "szerintem zöld...szerintem meg sárga...nincs igazad mert zöld...mondom hogy sárga..zöld..sárga..stb..." tehát ha mondok egy akármilyen kritikát, és valaki nem ért egyet vele, akkor nem ismételni meg önmagamat, hogy csakazértis... ilyenek is akadnak sajnos..bár itt még csak lõporszagú a levegõ, vannak eldurvultabb fórumok is, pláne ha egy troll beszabadul..
nah de ne offoljunk tovább, inkább várjuk az elkövetkezendõ napok információmorzsáit, amibõl tán valami újat is megtudunk, nem csak a grafikával büszkélkednek újra és újra..
Bár az utolsó öt oldal macerás lesz, mert abban szerintem senki nem írt negatív kritikát...
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Nem akarom elbagatellizálni a dolgot, sõt, most például kissssss postja miatt 8 oldalt is visszaolvastam, de tényleg nem értem, hogy mi miatt fújod ezt most ennyire fel.