10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
Andrews2007 #3943 Jaj itt hol is lehet szavazni? Legjobb Heroesra? A Celestialheavensen már szavaztam. -
Andrews2007 #3942 Úgy értem először azt próbáljuk ki jó ez így szerintem csak csiszolják a netes multit. nehogy olyan legyen mint az V. részé. Lassú, lagos bugos. -
Pio #3941 De én most pont a multiról beszélek... a pályák számáról említést se tettem. :)
Nem "kezdésnek" lesz a hot seat, hanem kizárólag az lesz bétatesztelve. -
Andrews2007 #3940 Multiplayerileg lesz csak az benne igen. De lesz 3 single pálya is.
Kezdésnek jó a hot seat is még 97-ben a 2.résszel mi azzal kezdtük a multit és a 3.-4 részben is nagyrészt. Az V. részben volt hogy neten játszottunk. -
Pio #3939 Hoppá, most olvasom, hogy azt a Hot Seat lehetőséget nem azért írták, mert az IS lesz a bétában, hanem azért, mert CSAK az lesz a bétában.
Az online multiplayer lehetőséget kizárólag a végleges verzióban fogjuk tudni kipróbálni.
Hogy lesz ebből multiplayerre orientált játék....? O_o -
Pio #3938 Azért azt tartsátok szem előtt, alig 1 hónapja volt az, hogy kiderült, hogy a játék bő 3 hónappal tovább készül és jelezték, hogy egy igen erőteljes célkitűzés erre a plusz időre az, hogy az általános rajongói felhördülésnek eleget téve a városnézeteket implementálják és elfogadható szintre pofozzák. Még bő 3 hónap van hátra a megjelenésig.
Csak arra szeretnék kilyukadni, hogy nem biztos, hogy itt a végleges városnézetet láthattuk. Persze az is lehet, hogy igen. :) -
Elessar #3937 A video nagyon jó, a town screen/window viszont lehangoló számomra. Ez egy nulla, egy semmi, de még mindig reménykedek benne, hogy megoldják rendesen. -
ArchDruid #3936 Hát lehet...
Így viszont nagyban megnehezítik majd a map készítést :/
Szerintem a random dolgoknak pont az a lényege, hogy újrajátszassák magukat. Más néppel..
Shiwo, azért nem így építkezek! :D Csak a feltételek azonosak, a környezet nem! Az map tényleg gagyi lenne, amiben minden vár mellett a fa balra, a kő jobbra, az arany meg átellenesen van!
Jók ezek a balanszolt nagy mapok, csak az velük a gond, mire megépítem, letesztelem minden játékossal, úgy megunom, hogy sose játszom rajta.. :D Főleg ha 2 szintes XL-es mapról van szó.
A vicc meg az, ha magamnak leraknék 6 aranybányát, meg fát meg követ, az ellenségnek meg egyet se, legnehezebb fokozaton a gép még úgyis ronggyáver! Mert az AI csal mint a szemét! :D -
#3935 ennyi erővel igazán betehetnének egy olyan lehetőséget a mapeditorba, hogy csak a pálya felét / negyedét készíted el, és a maradék területre "tükrözi", esetleg random megfelelőkkel (pl ugyanolyan faelrendezés, csak más fatípussal, stb) -
Pio #3934 Amit leírsz az alapján nem gagyi, azt arra gondoltam, ha valaki azt hiszi, hogy letesz a pálya egyik felén valahová 1-1 bányát és a másik felén az azt úgy hiszi, hogy ezzel le is van tudva a balansz.
Az pedig szinte minden eleméből kitűnik a játéknak, hogy a random tényezőket nagyon erősen minimalizálni szeretnék a fejlesztők. -
ArchDruid #3933 Értem.
Én elég sok "gagyi" pályát csináltam! :D De általában úgy építem fel, hogy minden játékosnak egyenlő erőfeszítésbe kerüljön megszerezni az összeset.
Ami miatt nem lesz 100%-ig igazságos, az a random várakkal és a bánya elé lepakolt random szörnyekkel érhető el. Pl. két aranybánya elé leraksz két random 6-os szörnyet. Az egyikből Wight lesz, a másikból Thunder Thane! Így máris nem arányos! :D
De pont ez a lényeg a pályáimon. Nagyban múlik a szerencsén!
Szeretem az olyan pályákat is, aminek története van, és pl. pont az a lényeg, hogy erőforrások nélkül, vagy akármi szokásos nélkül jussunk előre. (pl. Az ötödik elem nev H3 XL-es map)
De én inkább a multimapokat szeretem, 8 játékos egyenlő feltételekkel random frakciókkal. Így sok múlik a szerencsén is, de egy ilyen map is rengeteg tesztelést igényel, hogy a 8 közül bármelyik oldalról indulva nyerni tudj! Amennyi időt belefeccöltem némelyikbe remélem nem lett "gagyi"! :D
(Ha érdekel, küldök néhány tesztelni való H5-ös saját / félig saját mapot :) ) -
Pio #3932 Igen, így épül fel egy gagyi pálya, leteszi a 7 bányát azt kész.
Nade itt ne arra gondoljunk, hogy 7 bánya van, hanem arra, hogy 4 ritka nyersanyag és főleg arra, hogy 1-1 várnak általában 1-1 nyersanyag hangsúlyos, a többi szinte csak piacolni kell.
Innentől kezdve ha mondjuk a kénbánya kicsit félreesőbb vagy az ellenfél számára megközelíthetőbb és Te sárkányvárral vagy, az ellenség közelében lehetett gyöngybánya pedig pont az átellenes oldalon van, amihez hozzá se férsz, ha nem mész rajta keresztül, ő pedig titánokkal van, akkor máris hatalmas helyzeti előnybe került csupán a pálya szerkezete miatt.
A lényeg: még szimmetrikus pályák esetén se lesz igazságos a nyersanyagszerzési rendszer.
Persze lehet egy kupacra, esetleg közvetlenül a vár mellé tenni minden bányát, de akkor aztán végképp felesleges a többféle bánya.
Summa summarum ha hagyod, hogy a játékosok random frakcióval legyenek, akkor többé-kevésbé lehetetlen korrekt, igazságos pályát készíteni.
Ezzel szemben ha egyetlen egy ritka nyersanyag van és az összes nyersanyagot nagyjából egyformán igénylik az oldalak, akkor a szimmetrikus pályák egyben igazságosak is lesznek és viszonylag könnyen tervezhető nem teljesen szimmetrikus, ámde igazságos pálya is, ha nagyjából ugyan olyan úton, ugyan annyi áldozat árán juthatnak bányákért az emberek. Vagy ha a bányák központi helyekre kerülnek és meg kell küzdeni/versenyt kell futni értük.
Remélem valamennyire érthető, hogy mire gondolok. -
Pio #3931 Persze, értettem egyből, csak iskolapéldája volt ez annak, hogy az emberek általában a negatív benyomásokat szeretik kiemelni. Tényleg csak viccnek szántam a megjegyzést. :) -
ArchDruid #3930 Azért jó sok mindent láttunk ebben a videóban! És én csak 3 dolgot emeltem ki, ami nem tetszik. A többi, amiről nem írtam, mind maximálisan bejön. Azért így már más a véleményed nem? :D
Csak olyan kár, hogy itt egy végletekig kidolgozott, részletes, jó játék, és lerontják egy-egy ilyen blődséggel, mint ez a hős fölött lebegő háromszög. Vagy ha már ragaszkodnak hozzá, legalább kicsinyítsék le mondjuk negyedekkorára! És máris egy rossz szavam se lehetne! :) -
ArchDruid #3929 könnyebb dolga legyen a pályakészítőnek?? Ezt nem értem! Eddig 7 nyersanyag volt, 7 bányát kellett letenni, elé 7 szörnyet. Most 4 bánya lesz, azzal könnyítenek, hogy csak 4-et kell letenni 7 helyett? kb 1,5 percet takarítanak meg ezzel a pályakészítőnek! :) -
ArchDruid #3928 Igen, tudom! :D
De csak azért, mert a pozitívakat már mind megírtátok!
Amiről nem írtam, az mind tetszik! :P -
Pio #3927 Nem kötekedésből, csak vicces észrevétel, ahhoz képest, hogy jónak ígérkezik a játék kizárólag negatív dolgokat írtál róla. :D -
Pio #3926 Alapból nem lesz, de szerepel a rövidtávú tervek között és ha jól emlékszem ingyenes kiegészítésként várható vagy az első kiegészítő része lesz.
Fontosabbnak tartották azt, hogy egy jó pályaszerkesztőt hozzanak össze, hogy minőségi tartalom készülhessen a játékhoz, ezért nem jutott kapacitás a random generátorra.
Nem titkoltan azért is csökkentették a nyersanyagok számát (a multiplayer szempontok mellett), hogy könnyebb dolga legyen a pályakészítőknek, könnyebben tudjanak igazságos pályát készíteni. -
ArchDruid #3925 Jó kis videó ez!
A játék is jónak ígérkezik. De remélem a town screen nem az lesz, amit láttunk, mert az ultragagyi! :(
Ami engem még nagyon zavar az a hősök feje fölött lévő bazi nagy háromszög! Miért nem lehetett megoldani egy kicsi zászlóval? Ez így annyit leront az összképből, hogy nem is igaz! :( Remélem ki lehet majd kapcsolni ezt. Meg az se kell, hogy lássam hogy fogy a zöld csík menet közben.
Viszont ami nagyon tetszik, az a térképválasztó map vagy mi volt az! Kb olyan, mint a BfME 2-ben volt /nagyrészt/ Szép lesz!
Random map generátor nem lesz benne, ezt többször mondták.. :( ami megint csak lehúzza az összképet.
Remélem kapunk majd hozzá vagy 25 mapot, és nem csak ezzel a 3-mal szúrják majd ki a szemünket a teljes játékban! -
unusual #3924 O.o Nagyon jól nézz ki. ;) Játszanék már vele. ;) -
donatus13 #3923 Nem tudom volt e márt téma de én a legjobbnak egy király random map generátort tartok remélem lesz valami nagyon pöpec:) -
Andrews2007 #3922 A Haven vár jól néz ki szerintem. De nemrég nagyobb volt a városkép mérete most lekicsinyítették? -
Andrews2007 #3921 Broken Allieance szuper volt de mintha a 3. részben is lett volna nem? Meg volt a five lakes a 2. részben az is jó pálya volt. Meg volt egy Hot Rod vagy milyen nevű. -
Andrews2007 #3920 Ja az eddigi egyik legjobb legátfogóbb videó. Nagyon várom már a játékot felcsigázza az embert. -
Pio #3919 Ja, a játék szempontjából az egyik legtartalmasabb videó.
Látni benne animált townscreent, látható, hogy valóban mennyire gyorsan lép a gép, bemutatják a korábban kiszivárgott képhez képest teljesen megújult, 3D-s pályaválasztó világtérképet, az építkezést, a hősök közti csereberét, satöbbi, satöbbi... Egyszóval rengeteg apró részletet.
A zene pedig mondani se kell, hogy igen ütős lett... :)
Továbbá kiderül belőle, hogy a bétához jár egy háromszemélyes multiplayer pálya, mégpedig a Broken Alliance újrafeldolgozása a Heroes 2-ből.
Ezt a pályát biztos, hogy mindenki nagyon jól ismeri, hisz ez volt az alapértelmezett mutiplayer pálya a játékban. :) -
Kheled #3918 am egész kicsi a town screen:S igaz tudtuk hogy nemteljes felbontásba lesz.de ez tényleg nagyon nagyon pici.és ha minden épület felvan építve.még zsúfolt is lehet. élőbe kiderül.de azért van pár új elem amit eddig még nemláthattunk.nagyon várom már! -
Pio #3917 Még nem volt. :) Lustáknak:
-
Kheled #3916 Heroes VI beta trailer bocs lehet voltmár.de mindig nézem az oldalt.vagy elkerülte a figyelmem, vagy nemvolt még linkelve. nah aki még nemlátta nézze meg!:) -
Pio #3915 Viszonylag új, a szemfülesebbek kiszúrhatták már a zenéről/szinkronról szóló videóban. -
Andrews2007 #3914 Elvileg lesznek a csatamezőn erősítő elemek pl talán a szobor gyógyíthat vagy lesz mágiasebzés erősítő mező is. (ala Disciples 3) -
#3913 azt nem tudom, de a jobb alsó sarokban az ikonoknak megint új dizájnja van, legalábbis nekem ez a fajta nem rémlik -
Zeusz310 #3912 és az a totem a harc mezőn? csak úgy ott van a térképről vagy esetleg valami varázslat? -
#3911 hmm...módosítottam a zenelistát, de nem frissült a bannerben... gépről elég volt neki, ha egy frakciót megnéztem és frissült a lista -.-
nah majd utána kérdezek, hogy miképp lehetne megoldani frissülősre a dolgot... -
#3910 3:1, de csak mert küldés előtt még frissítettem (utána látszott ARchDruid kommentje)....
de az enyém hosszabb :P -
#3909 nem lesz magasabb szintű... itt nem 1-től 7-ig lesznek szintezve a lények, hanem 3 szint lesz csak lényegébe... a core az alaplény, ebben 3 lény lesz benne... nekróknál pl a csonti, a szellem és a ghoul... persze nem azonos értékeik lesznek, a csonti például íjászegység, tud lőni, de gondolom nem lesz olyan szívós, mint mondjuk a ghoul, ami tankjellegű lesz, közelharci egység... a szellem meg inkább támoagó/trükköző... de a 3 átlagolva nagyjából egy szinten lesz... a második csoport az elite, ebben lesz a vámpír, a lich és a lamassu... ezek is nagyjából egálba lesznek egymáshoz képest, csak más-más feladatkörük lesz, de a core egységeknél lényegesen erősebbek....és végül lesz a champion egység, jelen esetben a fate spinner, ami erősebb lesz mint az elit egységek, és a core egységeket meg gondolom röhögve bedarálja... tippre talán úgy lehetne felfogni, mintha lenne 3 féle 2. szintű lényem, 3 féle 5. szintű és 1 féle 7. szintű -
Pio #3908 Most a Lich és a Vampire egy erősségi kategóriába fognak esni, mindkettő Elite egység lesz. Ne feledjük, hogy most összesen 3 erősségi kategória lesz a játékban! -
ArchDruid #3907 99 nap múlva megjelenés! :)
Ha nem tolják el újabb 2 hónappal. -
Elessar #3906 Tetszik a hét képe, s van egy sanda gyanúm, hogy a Nagák nagy kedvenceim lesznek :D -
ArchDruid #3905 Na és? Úgy értettem, hogy akkor a vámpír magasabb szintű lesz, mint a lich. Eddig ilyen sose volt. Egyedül a 4-ben. de ott meg nem volt lich, csak az a ződtakony.
Az 5-ben tán 50-es vagy 55-ös ereje volt, a vámpírnak meg 35-40. A 3-ban a lichnek 30-as, a vámpírnak 35-ös.
Mondjuk ott is erősebb volt, a LÉNYEG amit mondani akartam, hogy itt jóval erősebbek lesznek a lények!
A Praetoriannak is valami 20-25 jött ki, míg a 3-ban a pikeman nak 10-es volt. Ha pedig ebből indulunk ki, egy Küklopsz vagy egy Kirin lehet 400-500-as HP-vel is! -
Andrews2007 #3904 A vámpír közelharci egység ugye.