10317
  • Pio
    Nival által készített concept rajzok. Hogy pontosan miről, azt nem tudom...

• Andrews2007
    Néhol van köd sajna csak a végét csináltam jól meg Xviddel és a többit véletlen MPEQ3-mal, mármint a konvertálást, s emiatt rosszabb néha a videó elején ha mozgatod a térképet s ködös lesz.
  • Andrews2007
    Heroes VI béta bemutató 2 fejezet Kalandtérkép és városkép 1 rész

Heroes VI béta bemutató 2 fejezet Kalandtérkép és városkép 1 rész

• Magh
    Én azt nem értem, hogy tolom a "skirmish"-t (csináltam pár custom herot), szépen felfejlődök, de hiába van az autocombat főmenüben "neutral only"-n és az ingame menüben kikapcsolva, az AI elen is csak autoban hajlandó; nem tudok csatázni.

Az már mellékes, hogy normalon a 15-ös, fejlesztett elit és championokkal teli hősömre 30-as szintűvel jön, 3-szor akkora sereggel...
  • Andrews2007
    No kész a kalandtérképet és a várat bemutató videó is. Még le kell kicsinyítenem mert vagy 24-25 perces s ezért jó sokat foglal. :) Lehet, hogy ezért a Youtubera két részletben kerül fel Heroes VI béta bemutató Kalandtérkép és városkép rejtelmei 1. rész és 2. rész címmel.
  • Andrews2007
    S 70 HZ-en játszol?
  • Pio
    Nekem nem jelez semmit.
  • Pio
    Az open/closed szó jelenti azt, hogy mindenki számára elérhető-e a játék vagy csak bizonyos személyek számára.
    A public/private szó jelenti azt, hogy a teszt során tapasztaltakról lehet-e publikusan beszélni, képeket/videókat feltölteni avagy nem.
    Remélem így már világos a dolog.
  • Andrews2007
    Pio: Neked nem jelzi hogy 86%-ban használt a videókártya memóriája például? Mert 1 gigabájt kell neki magas felbontáshoz. S neked is 512 van csak nem? Ha minden maxra rakok akkor jelez pirossal emiatt nekem 512 ramos Ati HD 4850-em van.
  • TreDoR
    Amire te gondolsz, azt Open Beta-nak szokták hívni.
  • JackSparrow88
    Nem akarok elkezdeni hülyeségeket írni ezért előbb egy egyszerű kérdéssel kezdek mert nem értem ezt az egész béta dolgot. Mert van ugye egy Private Closed Beta meg egy Public Closed Beta is. Na most az utóbbit is csak az próbálhatja ki aki előrendelte a játékot? Mert a Public az nálam publikust, magyarul mindenki számára elérhető-t jelent. De ennek ellenére amikor leszedtem ezt a public verziót serial key-t kér. Köszi a segítséget...
  • Kimi23
    Én is először a CE verziót rendeltem, de az 576 honlapjáról kiderült, hogy csak a normál verzióhoz adnak kulcsot. Ekkor töröltem a CE előrendelésemet, és rendeltem a simát...
    Majd nemsokára törlöm azt, is és újra megrendelem a gyűjtőit, mert nekem is arra fáj a fogam.

• Pio
    Azért fura ez az egész szituáció, mert valójában nem csak a CEhez nem adhatnának, hanem semmihez, hisz a bétakulcs UbiShop és Steam exkluzív. Vologya Mesterék például nem oszthatnak.
    Ezzel szemben az 576 ugye első pillanat óta azt írta, hogy lesz bétakulcsuk, amire azt hittük, hogy valami sablonhírt tettek oda, ezért írja ki, de mint kiderült nem, aztán pár napja írta valaki, hogy csak a normálhoz adnak, a CEhez nem, ami meg több, mint abszurd.
    Nem vagyok benne 100%ig biztos, hogy a Ubisoft a fő felelőse ennek a szituációnak, ahogy írtam ők hivatalosan két helyre ígértek bétakulcsot, máshová nem.
  • Hurkans
    Telefonáltam és kiderült , hogy a kiadó megtiltotta, hogy a collector's edition-höz küldjenek kulcsot?!
    Komolyan nem hiszem el...
    Nem szoktam collector's editiont venni, de gondoltam megéri jó dolgok vannak benne...
    Erre ilyen köcsög a UBISOFT...
    Hát tőlük se veszek több játékot...ezután biztos nem...
  • YencY
    Természetesen max. graf. 1080p nekem nem villódzik az árnyék, csak a tereptárgyakat tölti be apránként.
  • Hurkans
    576ba és collector's editiont...
    Okés köszönöm, hát akkor telefonálok egyet...
  • Pio
    Megy már. Honnan rendelted elő? Mert a Steamesek nem kaptak külön kulcsot, csak megjelent az elérhető játékok között a H6 béta.
  • Hurkans
    Bocsi előre is a hülye kérdésért, de most jöttem haza vidékről és 300 új üzenetet nem olvasnék vissza, megy már a béta?
    Mert én személyszerint előrendeltem , de kulcsot nem kaptam...
    Előre is köszönöm
  • Pio
    Xinjin, YencY, max grafikán vagytok? Mert amikor levettem minimumra a grafikát, akkor nekem is előjött a villogás (igaz nem sűrűn), maxon viszont sose villan.
  • YencY
    Én ami hibákat találtam és még nem írtátok, azok a hangeffektek. Hol van, hol nincs vagy ha van sokszor nem jót játszik le. Az animációknál van még hiba pl. a sanctury hős nem a varázsbotból hanem a ló alól lő. Nagyon kevés sebző varázslat van, én 8. sanctuarimmal 2 tudtam venni, egy villámcsapást és egy napsugárzást.
  • YencY
    Ez akkor géptől független, mert nekem is ezt csinálja.
    I7 2600k, 8 GB Ram, GTX 570
  • Andrews2007
    Since: Köszi ez még csak a kezdet, de azért nem profi a dolog még. :)
  • Xinjin
    Ezt megerősítem nálam is így van, hogy gyors a pálya betöltés, de utána még várni kell fél percet míg minden látszódni fog.

Egyébként nálam előszokott fordulni villódzás. Olyan mintha kivilágosodna kép egy fél másodpercre majd vissza és ezt néhányszor megismétli. Általában mikor a gép jön akkor fordul elő, de persze mikor az én köröm van akkor is.

A healer Heal képességéhez annyit, hogy azért legalább limitálták, hogy mennyit kasztolhat összesen egy csatában. A Sisterrel 3-szor lehet healelni, ez egyben feltámasztást is jelent.

A vár ostrom jó. Nem lehet bejutni csak úgy a várba, hanem ütni kell az egységekkel falat - íjászokkal nem lehet lőni - és minden ütés egy struktúra pontot visz le a falból. 9 struktúra pontja van egy falnak, vagy kapunak. A katapult az többet tud lesebezni. Persze bugos, mert nálam -33-mat mutat, de szerintem az -3 akart lenni. Vannak még hasonló bugok, hogy értelmetlen információkat jelenit meg a csatatéren képesség hatására.

Ja meg a natural lények elég erősek az elementálokra gondolok. 5-ös szintű hőssel jó sok core unittal néhány elementál (5-10) ellen is érzed, hogy azért kellemetlenek tudnak lenni. Pl a víz elemntál Ice Bolt képessége lefagyaszt - nem tudsz mozogni, de lőni meg varázsolni tud a lény - amellett, hogy egész jól sebez is.

Ja és az egységek animációja nagyon jó, tetszik, hogy ha kritikust üt - good luck - akkor más az animáció mint normál támadásnál. Sister pl fellebeg a levegőbe egy picit és a testéből jön elő a fényrobbanás. A Sentinel meg pajzsal üt először és utána szúr.

Találkoztam a mókás animációkkal is. Amikor a Sentinel-lel jöttem és sokat gondolkodtam, nézegettem az egységeket, akkor lenyomott egy táncot, mert már unatkozott :).
  • ArchDruid
    Ja, a VSync gombról még annyit, ha bekapcsolom az egérkurzor elmozdul, és kb 1 cm-el feljebb van, mint ahogy én látom a képernyőn. Így játszani elég idegesítő, hogy nem oda kell kattintani, ahol a kurzor van, hanem 1 centivel alá... Másnál is így van ez?
  • ArchDruid
    Igen, ez elég jó gép! Úgy nézem nálad a szűk Xmetszet a videókari. Az az alsó határt súrolja.

Az én konfigom

Dual-Core E5300 @ 2,6 Ghz
    4 GB DDR2 RAM
    Win XP SP3
    NVidia Geforce 9500 GT 1 GB

Nálam sem akad. Minden kifogástalanul fut. Néha a csaták be-bedöccennek. Az egyetlen, amiko már kicsit zavaró volt a szaggatás a várostrom. Különösen, amikor a katapult lő. Én még nem konvertáltam várat. Csak a Griffin bane pályán. Ott nem jött elő ez a bug.

A Multi pályán az ellenfelek 1-2 mp alatt lelépik a köreiket, bár még a legelején tartok. Nekem még soha nem crash-elt, nem dobott ki az asztalra. Illetve egyszer, amikor quit game-t nyomtam, ki akartam lépni kiírta, hogy hibát észlelt, ezért leáll.
  • ArchDruid
    Játszik most valaki? Én igen! Megcsináltam a Hun channelt, ha vagytok, szóljatok be! :)
  • Besz
    Az árnyékok kikapcsolásának lehetősége tényleg nem rossz ötlet. Stratégiai játékban szerintem is felesleges, csupán látványelem. FPS-eknél már lényegesebb, a Thief meg egyenesen játszhatatlan lenne nélküle. :) Én is ezt szoktam először beáldozni a jobb futás érdekében.

Jók a képek, számomra ez a grafikai szint is elfogadható. Tetszik a "Combat" kép színvilága (nem annyira rikító) és életszerűbb is, nekem a Diablo 3-as képeket juttatja eszembe.

Köszönöm a gyors és kimerítő válaszaidat!
  • Guren
    én is pont előbb néztem. kicsit meglepődtem.
  • Pio
    Ja és mértem a pálya betöltését, 8 másodperc volt, viszont eszembejutott egy hiba, a pályák betöltése után közvetlen elég hosszú ideig nem látszik szinte semmilyen tereptárgy, változó hosszú idő után (~5-20 másodperc) kezdenek megjelenni a dolgok és változó ideig (szintén ~5-20 másodperc) tart, amíg minden láthatóvá válik.
  • Pio
    Minimum grafikás képek:

Főmenü

Haven fort + Slava

Tier 2-es Haven town

Orc fort + Haven magic hős

Combat

Heal effekt + Conflux interfész
  • Pio
    Hardwiredes fórumon épp kérdezték, milyen gépen csináltam a képeket, bemásolom ide is, amit írtam:

"
    A gépemet úgy 3 éve és 2 hónapja vásároltam (eddig úgy emlékeztem, hogy csak 2 éves, de most visszakerestem és meg is lepődtem :) ) ~110ezerért, a specifikációja a következő (csak a fontosabb alkatrészeket említem):
    ASUS P5K alaplap
    Intel Core2Duo E8400 (3GHz) CPU
    Corsair DDR2-es 800MHz-s CL4-es memória, 4GB (4×1)
    Inno3D GeForce 8800GT 512 megás videókártya gyárilag húzott (650/1900 MHz) órajellel
    Oprendszer: Win7 Professional 64bit
    Ha még érdekel valamilyen részlet, akkor kérdezz nyugodtan.

A játékot 1680×1050-es felbontásban játszom.
    A grafikát több szempontból lehet finomhangolni hol 2 (low/high) hol 3 (low/medium/high) fokozat segítségével, ezen kívül bekapcsolható a VSync és külön be/kikapcsolhatóak a vegetáció animációi. Nálam minden High-on van és a vegetáció animációi is be vannak kapcsolva, így a játék teljesen korrektül fut, nincs akadozás. Az egyetlen helyzet, aminél látványosan belassul a cucc az a várak/fortok/dwellingek konvertálása. Ennél frakciónként más effekt van és valamilyen szinten mindegyiknél elkezd akadni, de a Haven fényeffektjénél rendkívüli mértékben. Persze ezek az animációk pár másodpercesek és elskippelhetőek, szóval ez semmiféle gondot nem okoz. Illetve szerintem ennek az oka egy bug, mert konvertálás közben eltűnik a pályáról a feketeség és miközben körbeforog a kamera el lehet látni a pálya másik végébe is akár és lehet, hogy ez akasztja így meg az animációt.
    Ami nagyon hiányzik szerintem és tettem is javaslatot rá a megfelelő helyen:
    - árnyékok kikapcsolása, ez a legtöbb játékban elérhető teljesítménynövelő funkció, drasztikusan meg tudja dobni a teljesítményt, ilyen nézetű játéknál ráadásul egyáltalán nem zavaró az árnyékok hiánya (vagy árnyékok helyett egy sötét paca megjelenítése), talán csak a cutscene-eknél hiányozna.
    - élsimítás. Nem próbáltam, hogy nvidia driverből megeszi-e a dolgot, de játék közben talán ez az egyetlen olyan pontja a grafikának, amibe bele tudnék kötni, sokhelyütt eléggé hiányzik némi élsimítás.
    "

A töltési idők egyáltalán nem gázosak az AI pedig villámgyorsan lép hadjáratokban, a custom pályát még nem néztem, de nem nagyon hallottam panaszt erre. Nálam nem lassult a játék az idő múlásával.
    Közben kipróbáltam, hogy rá lehet-e kényszeríteni az élsimítást kívülről, de sajnos nem. :(
    Nem kell állandó internetkapcsolat, az állandó kapcsolat a Conflux eléréséhez kell, ami adja a multiplayert, a chatet, a dinasztia-szolgáltatásokat és még sok egyebet, de tudsz játszani nélküle is. A béta alatt viszont csak online lehet játszani, hogy tesztelve legyen a Conflux.
  • Besz
    Én a játék erőforrásigényére lennék kíváncsi azoktól, akik már játszanak vele. Tényleg kell neki az a minimum rendszerkövetelmény? Jól optimalizálták, vagy azért néha beszaggat? Sokat tölt? Mennyit gondolkozik az AI, és ez számottevően változik-e a játékbeli idő elteltével?

Ha valakinek van kedve hozzá, készítsen 1-2 képet arról, hogy milyen a játék minimális grafikai beállítások mellett. Ne a felbontást vegyétek vissza, hanem a többit a legkisebbre.
    Szép képeket már láttunk Pio jóvoltából, lássuk hát a fapados verziót is. Köszi előre is!

És még egy dolog: a kampányhoz és a géppel történő egyedüli játékhoz is állandó internet kapcsolat kell, vagy csak azt követelik meg, hogy indításkor felcsatlakozz a szerverükre? Tartok tőle, hogy teljesen offline mód már nem lesz. Úgy emlékszem, a Starcraft 2 esetén már odáig mentek, hogy még a mappokat is a Battle.Net-ről szedte le a játék és tárolta el Cache-ként.
  • Pio
    Jé, most nézem, hogy a Steames Top Sellers lista első helyén tanyázik a Heroes 6.
    Hogy a megjelenéskor lesz kivel multizni az már tuti. :)
  • Pio
    Amúgy itt van egy összehasonlító képpár :D

Meg egy nagyobb kép is:

• Pio
    Sajnos az ingame videók száma és minősége szerintem igen alacsony a bétában. :(
    Annó a VIP bétán írták, hogy itt még sok a placeholder és/vagy hiányzó dolog, a mostani bétán meg még nem volt időm végigjátszani a kampányokat, de az a 2 ingame videó, amit láttam ugyan olyan fura volt. Ennek egyik oka az, hogy steril az egész, csapatok ütköznek meg, de egyetlen "emberi" hang sincs, csak fegyvercsörgés és lófújtatás. Írtam erről már "suggestion"-t és remélem, hogy azért nincsenek emberi kiabálások, harci zajok a játékban, mert még nem kerültek be és nem akarják teljesen nélkülözni ezeket.
    Meg a játék színei fakóbbak lesznek a cutscene-ek alatt és a háttér homályossá válik. Ezek szerintem szándékos dolgok, de valahogy furának tartom ezt a megoldást.
    Illetve az árnyékok peremei nálam néha hullámoznak cutscene-ek közben, nem tudom, hogy ez az én gépem hibája-e vagy más is tapasztalt ilyet. Nem olyan nagyon zavaró, de azért ha észreveszi az ember, akkor kicsit az.
  • mukievil
    Ebben, igazad van Pio!

Pl a csataterek, sokkal szebbek kidolgozottabbak, lehet változatosabbak is!

De a kalandtérkép, annyival nem szebb! Annyival nem kidolgozottabb!
    De lehet csak az évek szépítenek meg dolgokat, meg ha 3 éve játszottam az öttel, lehet az akkori korhoz képest az számított "rosszabbnak", most meg ez tűnik annak, de attól még lehet szebb! ( a kép ezt jól mutatja)

Az meg, hogy a közeli képen mi látszik, azt meg két óra után sok embert nem fog érdekelni! Az annyiból érdekes, ha ingame videók vannak a játékban!

De engem nem vegyetek számításba :D, én nem játszottam még vele :D!!!

• Pio
    Mintha valahol olvastam volna, hogy ez a limit erre a bétára kikerült a játékból.
  • Pio
    Azért az szerintem nagyon erős túlzás, hogy nincs grafikai előrelépés az 5-hös képest, ég és föld a kettő, aki játszott mindkettővel full grafikán az szerintem tapasztalta.
    Itt van 1-1 random csatakép, de az igazán markáns különbségek közeli képeken jönnek ki, olyanokat összevagdosni viszont most nincs időm, de ha valamikor lesz, akkor csinálok egy párat (már régebben is csináltam, de ezek szerint nem volt elég, még mindig van, aki úgy gondolja, hogy egy grafikai szinten van a két játék).

• Shiwo
    itt mondjuk limitálva van a herók száma...elvileg van egy fő hős, és mellette annyi másodlagos hős lehet, ahány várad van...tehát ha egy várral indulsz, akkor 2 hősöd lehet eleinte...

második hős főleg akkor jó, ha gyorsan fel tudod tolni mondjuk 5. szintre, és felvenni vele azt az előnyt, amivel olcsóbb a várépítkezés.. powerful secondary hero és fastest lvl up bekapcsolásával ezt elég hamar összelehet hozni, és eleinte még rengeteget számít, ha az ember spórolni tud 2-3 fát vagy követ
  • mukievil
    NE mondj ilyeneket :D ,mert megijedek :D!

Egyébként én pl korábban is irtam, hogy nem látok benne több mindent grafikailag mint a heroes 5ben, a tér emelkedésén , süllyedésén kivül (térhatások), én mondjuk még nem játszottam vele!

Most jön az, hogy konzolra is kiadják, és ezért vannak ezek :D, de tévedek nem ???
    Na mind1, továbbra is reméljük hogy csak béta állapot, és egy újabb ősjátékot fogunk a kezünkbe kapni, és gyorsan felbővül a népek száma, és hiányosságok száma néhány kiegészítővel, amit 10-20 év mulva is előveszünk :D!!!