Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hivatalos fórumon elköszönt Noémie és azt mondta hogy személyes okokból megy el. Franciaországból jó messzire utazik külföldre. Onnan nem tudná folytatni ezt a feladatát jól. Vologya mester vagy Skypeen?
Semmi baj, megértem a rajongók külsõ szemszögét is. Azt gondolom, hogy ebben igazad van. Kívülrõl nem tûnt úgy, hogy hatalmas munkát végzett volna Noémie. De meg kell védjem, hiszen Õ csak abból dolgozhatott, amit a felsõ vezetés engedett Neki... Ez pedig valljuk be nem volt túl sok eddig... Sõt a kivitelezés is hagyott kívánni valót maga után, de ez sem az Õ hibájának róható fel szvsz. Amit a VIP fórumon csinált az több, mint bárkitõl elvárható. (Ezt persze csak ÉN és a többi VIP tag tudhatja...) Nem tudom, hogy ki jön helyette, de remélem legalább ilyen jó lesz vagy inkább jobb... 😄 A remény hal meg utoljára! 😊
OFF

Annak idején, amikor kipróbáltam a Clash of Heroest írtam, hogy szerintem egész jó, ötletes, taktikus harcrendszert sikerült összerakniuk a készítõknek.
Mivel közeleg az XBox360/PS3 verzió, ezért kiadott a Ubi egy videót, amiben nagyon nagy vonalakban elmondják a dolog mûködését:

Számomra hasonlóan addiktív volt, mint annó a Puzzle Quest. Remélem, hogy a sikerei is hasonlóak lesznek.
"Ne feledd a háttéren mennyi munka lehet amirõl te nem tudsz"
Szerintem pont errõl írtam az imént. Tök mindegy, hogy a háttérben mit csinál egy community developer, HA a tényleges communitynél ebbõl ennyi csapódik le. Akkor nevezzék "Backstage hardworker"-nek. 😊
És még csak azt se állítom, hogy errõl Õ tehet, hisz gondolom elsõsorban a Ubisoft határozza meg, hogy mi is pontosan a dolga.

De nem vitatkozni akarok errõl, én ezt úgy látom, ahogy leírtam és a heroes community, hivatalos fórum, celestial heavens alapján nem én vagyok az egyetlen. Nekem ebbõl semmi bajom nem származik, inkább aggódom, nehogy pont azon szúrja el a Ubi, amit a legfontosabbnak jelölt meg a játék bejelentésekor.
Persze ez csak a körítés, ha jó lesz a játék, akkor lényegtelenné válik az egész.
Te pedig másképp tapasztalod, aminek örülök, jó, hogy nem minden fan érzi így.

Arra viszont rácáfolnék, hogy ritkaságszámba menne az, hogy egy nõt tesznek egy játék "arcává", valójában elég gyakori ez, fõleg a nagyobb cégeknél. Ennek okai szerintem mindenki számára világosak. 😊
Például itt az ugyancsak Ubisoftos Assassin's Creed fejlesztõi csapata, elõtérben a játék producere és "arca", Jade Raymond:

Gratulálok a nyerésedhez! 😄
Nekem most két elég sûrû hetem lesz, utána viszont lehet szó valamirõl, addig gondolkodom rajta.
De persze bárki szervezhet ilyesmit, bármiben segítek, ha szükséges.
háttérben sorry.

Ja és ma nyertem egy másik helyen egy számomra szakmaibb helyen mondjuk a kérdések nagyon könnyûek voltak. Aztán kisorsoltak engem meg egy fiatal lányt.
Régen nyertem utoljára kb 12 évesen egy tombolán plusz azóta egy 2-es lottó volt. 😊

Persze jó lenne ha Heroes szakma is lenne. 😊 Lesznek még itt a fórumon különbözõ, játékok meg pl kvíz kérdések?
Azért ez nagy meglepetés és szomorú hír. Ne feledd a háttéren mennyi munka lehet amirõl te nem tudsz. Sokszor elérhetetlen volt ezek miatt úgy tudom. Ne feledd a Combat videót se amit õ narrált és csinált ahogy Marzhinnal a Kérdezz-felelek videókat is õ narrálta és csinálta Marzhinnal. A Facebook M&M oldalon pedig sokat válaszolgatott mindig kérdésekre.

Reméljük persze hogy egy még jobb Community Developer lesz õ helyette de szerintem õ se volt rossz és hát ritkaság számba ment egy ilyen csodás hölgyemény egy ilyen posztra.
Új hét képe jött, de ezt is láttuk már, a "vízen járós" naga hõsös az.
Elõre is elnézést, eléggé negatív leszek. Rá kell cáfoljak arra, amit mondasz, de ez nem azért van, mert valamelyikünk nem mondana igazat, hanem azért, mert más szemszögbõl látjuk/tapasztaoljuk a dolgot.

Lehet, hogy a VIP tagok így tapasztalták, de sajnos az egyszerû "földi halandók" szempontjából egész más volt a helyzet.
Community Developerként az összes kommunikációja a community-vel az volt, hogy 4-5 naponta válaszolt egy random (általában teljesen érdektelen) kérdésre twitteren.
A hivatalos fórumon többé-kevésbé semmiféle tevékenységet nem végzett (ahogy senki más nem végez a kiadó/fejlesztõ részérõl, de ez más kérdés), a mai búcsúpostja elõtt utoljára 20 napja postolta a játék gépigényét, az elõtt pedig két hónappal (!!) írt utoljára, kihírezte a Stronghold videót.
Nem vitatom, hogy az Általad felsorolt pozitív jelzõk mind igazak Rá, de sajnos a fenti dolgok is elvitathatatlanok, a munkáját nem úgy végezte, ahogy azt egy olyan játéknál, aminél folyamatosan azt hangoztatják, hogy "a community mindenek felett" elvárhatnánk.

Biztos vagyok benne, hogy a VIP számára nagy veszteség, sok jót írtál már Róla, de sajnos az átlagember számára ez egy elég érdektelen hír, a többség nem igazán tudta, hogy ki is õ, csak látta 1-2 videóban, 1-2 képen. Itt az sghu-n azért pakolásztam róla képeket néha, hogy tudják, van nekünk ilyenünk is, szóval szerintem itt azért mindenki tudja jól, hogy kirõl van szó. 😊

Én abban bízom, hogy az új ComDev megpróbál egy picit aktívabb, segítõkészebb lenni a szélesebb community felé is. Legyünk õszinték, ez nem túl nagy elvárás és ha így megy ez tovább, az akár eladási számokban is visszaüthet, mert végigkövettem már néhány játékot a bejelentésétõl kezdve, de ilyen szintû érdektelenséget a nagyközönséggel szemben még tényleg soha, sehol nem tapasztaltam, pedig nagyon kevés játéknak jár ám külön community developer, általában a producerek szokták végezni ezt a tevékenységet. Persze nem értek hozzá, lehet, hogy az ilyen dolgok nem befolyásolják érdemben az eladási mutatókat.

Remélem nincs harag és érthetõ, hogy mire gondolok. Nem az embert kritizálom hanem a titulusa és a tényleges tevékenysége közti ûrt.
El is szomorított a hír... Sajnos Én már pár napja tudom ezt a szomorú tényt. Egy nagyon kedves, emberséges, segítõkész csajszit ismerhettem meg Noémiben (Xhane), remélem, hogy az új munkájában és a magánéletében legalább olyan sikeres lesz, mint itt közöttünk a Might and Magic világában volt! A Budapesten készült közös fotónk örökké ott fog díszelegni a vitrinemben... 😊 Remélem hasonlóan üdítõ személyiség fogja átvenni a helyét a Kommunikációs Vezetõ szerepkörében. Mellesleg ugye nem tudjuk, hogy holnap milyen hír is jön a játék kapcsán, de az biztos, hogy nagyon mulattató lesz (feltéve, ha azt kapjuk, amire gondolok!)... 😊
Xhane nem tagja többé a Might & Magic csapatnak. Hamarosan új "Community Developer"t kapunk.
Na, elolvastam az interjút, hátõõõõ... Csak az essen neki, aki unatkozik, mert ebben az égvilágon semmi új információ nincs.

Talán csak annyi, hogy a sztoriban a frakciókon belül is lesznek az ellentétek, bár erre azért már voltak utalások az orkok kapcsán, a Haven VS Haven képekrõl nem is beszélve.

Én pedig botoran azt hittem, hogy multiplayer infókat kapunk. Meg is kérdezték, a válasz: "Not yet, unfortunately 😊"
Azt írta nekem a kiadó, hogy amint tud biztosat írni fog, azóta nem írt, szóval vagy nem tudni vagy elfelejtkezett rólam. 😊
http://www.hookedgamers.com/features/2011/03/17/julien_and_max_on_might__magic_heroes_vi.html

Újabb Heroes VI szöveges interjú a játék történetérõl népeirõl lehetõségeirõl.
Marzhin és Max az interjú alanyok.
Köszi szépen én is bízom benne mert ez így nem valami sok😊 de ettõl eltekintve eddig 5* os.

És akkor azt lehet tudni, hogy lesz e a CE-hez beta kulcs ?

Szinte 100%ig biztos, hogy mikor kijön a nyílt beta-a játékon már nem nagyon fognak változtatni, az lesz többé kevésbé a végleges is. Pio jól leírja, hogy miért
Shiwo
tudni semmit nem lehet, bízunk benne, hogy lesz sok kieg sok frankó várral

(a példakép elvileg a 3. rész, és ott a Conflux-szal együtt 9 vár volt)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Csõ, biztos nagyon sokat volt már, próbáltam utána nézni , törpék, academy és ezek a várak kiegészítõben vagy valahogy nem kerülnek esetleg a játékba? lehet errõl tudni valamit?

Nem, a szobrot majd külön lehet megvásárolni.

Manapság már nem ritka az, hogy akár a megjelenés napján, elsõ telepítéskor ott várjon bennünket az elsõ patch a hibajavításokkal.
Nem kizárt, hogy itt is lesz ilyen vagy ha nem is azonnal fog jönni az elsõ patch, de már csinálgatni fogják.

Nem tudom pontosan az idõpontokat, de szerintem egy játék a megjelenése elõtt legalább úgy 1 hónappal "végleges" állapotba kerül, talán többel is. Hisz el kell készíteni a telepítõjét, rá kell hegeszteni az egyéb dolgokat (directx, ilyesmik), véglegesíteni kell a DVD-t, el kell kezdeni tömeggyártani, dobozolni kell, szét kell hordani a világ minden tájára, satöbbi.
Digitális verziónál persze gyorsabb a történet, de mivel van dobozos verzió is, ezért ennyi idõ szükséges a végleges verzió elkészültétõl a megjelenésig.

De a lényeg az, hogy a legtöbb játéknál ma már a megjelenés nem a végsõ cél, csak egy állapot a fejlesztésben, amikor alkalmasnak tartják a játékot arra, hogy pénzt kérjenek érte és élvezetes legyen vele játszani. A fejlesztés ezután is tovább folyik javítások, balanszolás, késõbb DLC-k, kiegészítõk formájában.

MÁS

A Ubisoft annak idején azt mondta a Splinter Cell Convictionre, hogy nem fog jönni macre, aztán a játék jól fogyott és mégis bejelentették a maces verziót, ami most elérhetõ Steamen is és természetesen SteamPlay a játék, szóval aki megvette PC-re az ingyenesen, automatikusan megkapja a maces verziót is.
Azért írom ezt, mert akinek van macje, az számítson rá, hogy ha esetleg sikeres lesz a játék és elkészítik macre is (persze erre nem túl nagy az esély, azért a Splinter Cell egy jóval populárisabb cím, de amíg élünk remélünk), akkor jó eséllyel elérhetõvé teszi a Ubi Steamen is és ott ingyen megkapja.
Április 20.-ánál elõrébb gondoltam azt a dolgot. de a lényeg hogy legyen. 😊 Kérdés utána elég lesz e 1-2 hónap a hibák kijavítására.

A Deluxe Editionhoz adják a Michael arkangyal szobrot nem?
Érdekes dolgot vettem észre a hivatalos oldalon:

A Deluxe Edition-rõl azt írják, amit eddig is tudtunk, hogy 4 bónusz hõs jár hozzá (Aguirre, Sveltana, Yume és Kraal).

A Deluxe Digital verziónál viszont a hivatalos honlapon 2 hõs szerepel csupán annak ellenére, hogy minden más forrás (direct2drive, steam, ubishop, satöbbi) 4-et ír.

Amikor észrevettem a dolgot írtam is egy emailt róla, amire reakció nem érkezett, viszont ma frissítgették a honlapot (lásd RSS hiba lentebb és új szobor képek), ez mégse került javításra.
Ennek ellenére valószínûnek tartom, hogy elírásról van szó, csak a Ubisoft malmai a szokásos lassúságukkal õrölnek még akkor is, ha csak egy szám átírásáról van szó, de azért gondoltam biztos, ami biztos szólok, aki egy deluxe digital elõrendelésre készül az szerintem várja ki, amíg tisztázódik a dolog, úgyis van még közel 3 hónap a preorder leadásáig.
Megvannak a dátumok is, hivatalos oldalon azok is ott vannak az RSSben, így már érdekesebb a hír. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1. március 30. - Dev team new interview! - Check out Julien and Max interview!
2. április 1. - April Fool! - Fun animation!
3. április 4. - Website update! - Sanctuary faction!
4. április 6. - Work-in progress Michael Figurine 6 - Michael lower body details
5. április 8. - Sanctuary creature! - Discover the Snow Maiden
6. április 11. - Work in progress Michael Figurine 7 - Michael close ups!
7. ápriis 13. - Clash of Heroes HD is out! - Clash of Heroes HD on Xbla and Psn!
8. április 15. - New Website update! - Reputation system explained
9. április 18. - Work in progress Michael Figurine 8 - Michael on his pedestal!
10. április 20. - Beta Opening! - Beta is now open! You have a key? Jump in!

Pont a tavaszi szünetre esik a béta indulása... 😊
Kikerültek a facebookra is a korábban már linkelt hõsös képek, azokat nem teszem be újra, illetve Michael megkapta a szárnyait:

Valamit megint ügyeskedtek a Ubi webfejlesztõi, RSS-en kiküldték az elkövetkezõ 10 játékkal kapcsolatos hírt.

Nincs hozzájuk se dátum, se részletes leírás, de a hírek címe és sorrendje megvan.

Mivel semmi megdöbbentõ fordulat nincs benne és ki tudja, mennyire végleges a dolog, ezért ide is beteszem, de csak spoilerben, aki nem szeretné ne olvassa el és kérem, hogy spoilerben reagáljon rá, aki akar (spoiler használatához a szöveg elé tedd, hogy [ spoiler] mögé pedig, hogy [ /spoiler] persze szóközök nélkül.
Tehát a következõ 10 frissítés VÁRHATÓ listája:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1. Dev team new interview! - Check out Julien and Max interview!
2. April Fool! - Fun animation!
3. Website update! - Sanctuary faction!
4. Work-in progress Michael Figurine 6 - Michael lower body details
5. Sanctuary creature! - Discover the Snow Maiden
6. Work in progress Michael Figurine 7 - Michael close ups!
7. Clash of Heroes HD is out! - Clash of Heroes HD on Xbla and Psn!
8. New Website update! - Reputation system explained
9. Work in progress Michael Figurine 8 - Michael on his pedestal!
10. Beta Opening! - Beta is now open! You have a key? Jump in!

Vélemény:
1. - úgy fest ez jön leghamarabb, ki tudja, talán részlete a multiplayerrõl. Idõszerû lenne.
3. - itt is volt egy nagy ügyeskedés, hisz vagy fél napig kintvolt a Sanctuary infó aztán leszedték és most úgy néz ki még két hír is lesz elõtte.
7. - szóval végül nem jön PCre. Kár érte, Nintendo DS emlátorral megnéztem, szerintem jó móka... 😞
10. - ezt a hírt láttam meg elõször RSS-ben, azt hittem, ez az egyetlen új hír és máris indul a béta. 😄 De sajnos tévedtem, még 9 hírt át kell vészelnünk addig.
Ja igen, nem garantálom, hogy be is fogja venni a szavazatot, mert még mindig köhécsel az oldal, ha 504 errort kaptok, akkor késõbb próbálkozzatok újra.
Itt az eredmény.

Külön öröm, hogy míg a második szvazáshoz képest a CH szavazáson ~13%kal esett a szavazatok száma, addig nálunk ~9%kal nõtt.

Az új szavazás is kikerült, lehet ikszelgetni. 😊
Van új szavazás, ezúttal a lényekrõl lehet szavazni.
Sajnos a Snappoll épp haldoklik, ezért még nem teszem ki az új szavazást illetve eredmény sincs. Amint jó lesz az eredménymegjelenítés kiteszem ide.
A másik régi zenés összeállítás még decemberben Párizsban volt, de ugyanezt játszották ott is.
Egy kis zene jutott mára is:

Heroes 1 Kinght Theme:

A már látott medley a video games live-ról, de elõtte van egy rövid interjú Romeroval.
Nyárleg szerintem elég jól össze van rakva a csomag. Egy gyûjtõi, limited, vagy legyen bármi a neve kiadásnak, az a lényege, hogy különleges, nem veheti meg 1 millió ember, csak néhány. Bár ilyen helyzetben az a néhány is több tízezer.
Carlos
Fõleg, hogy szerintem rám kicsi lesz a póló...
Hacsak nem XXL-eset raknak bele, amit kétlek! A térkép télleg jobb lett volna!

Þór vígi þessi rúnar

Az érzés, hogy ott van a polcodon 😊! Mondjuk a póló helyett jobban örültem volna én is, egy szövet térképnek, vagy valami valami fantasysabbnak!

ÉN se értem ezt a nagy CE rohamot, örülök neki, de számomra semmi olyan csábítót nem tartalmaz, ami miatt megrendelném.
mosoporr
Nem értem ezt a kattogást, mi Magyarok talpra estünk 😊
ha valakinek a póló kéne az nyomtathat bármelyik plázában magának a kedvenc pipás pólóra (már annyi jó kép van fent...)
ha gyûrû(szerintem nem igazi ami nem arany...)
a kis könyvecske meg nem kell mert neten úgyis fent van minden 😊
a külön dvd a zenével,ez meg lol (mindenki megtalálja a másik dvdén is a zene pakkot 😊)
a felturbózott extra hõs az extra tárgyakkal (na igen ez ütött) ez olyan mintha a gyári nem lenne teljes játék 😞

Végülis igazad van 😊!

Eléggé kötekedésszaga lesz annak, amit most írok, de ebbõl a szemszögbõl nézve viszont minden fizikálisan létezõ termék "limited edition". 😊

A második fele pedig teljesen jogos. Könyörgöm, mához 3 HÓNAPRA fog megjelenni a játék, abszurd lenne, ha nem lehetne a továbbiakban elõrendelni a dobozos deluxe-t.
Mondjuk engem nem különösebben motiváltak a benne levõ extrák, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan el lesznek keseredve emiatt.
OFF

Attól hogy nem limited editionnak hívják, még a ce általában egy limitált széria! Ugyanis jelen esetben a gyûrût, pólót.. stb... vki legyártja az ubinak, és ha 1000 darabra szerzõdött, akkor annyira, lehet a gyár/cég nemtud nagyobb kapacitást bevállalni, és ennyi! De lehet hogy tévedek!

Sztem mondjuk van reális esély arra, ha nagy marad a CE igény, akkor lesz még!
ON

Én örülök, hogy tegnapelõtt megrendeltem! A fejlesztõk megérdemlik, és biztos vagyok benne hogy egy nagyon jó játékot fogunk a kezünkbe kapni! Azokat sajnálom, akik egyáltalán ezután tudják, meg hogy elõ lehetett rendelni a CE-t!

Most nézem, hogy a digital deluxe és a deluxe edition távolról sincsenek egy árban.

Alap verzió - 50€ (~13400 HUF)
Digital Deluxe - 55€ (~14740 HUF)
Deluxe - 80€ (~21440 HUF)

Mondjuk így is mintegy 40%kal drágább az európai ár, mint az amerikai, angol vagy akár a magyar. Szóval a mi szempontunkból tényleg annyi, a digital deluxe, mint a magyar deluxe.

Ezt amúgy nem igazán értem, mi a fenéért olcsóbb ennyivel például az angoloknak... Na mindegy.
Ha veszteséges lenne akkor nem csináltak volna. 😄

Üdv!

Sjanálom, hogy iylen híreket kell olvasnom, úgy tûnik marad az online változat. Én csak arra tudok gondolni, hogy nem éri meg a CE kiadás, hogy vezsteséges, mert ha nem akkor teljesen logikátlan, hogy miért zavarja az UBI-t hogy a drágább verzióból akarnak venni az emberek.
Gurren

De Vologyáéknál és a Cdgalaxisnél elvileg dobozos gyûjtõi kiadás is elõrendelhetõ nem?
Sajnos ez Magyarországon már egy rendszer, ami a Heroes sorozatot illeti. Limitált mennyiségû Collector Edition került mindig az országba, sajnos most még súlyosbítja a helyzetet az is, hogy az UBI nem engedi, hogy angol nyelvû verzió is behozható legyen. Valamiért nagyon ragaszkodnak a lokalizált kérdéshez, nem tudom, hogy miért. Úgy érzem, hogy határokat szabtak, mint régen volt a határokon és már nem az EU-ban lennénk. No mindegy, nem értek vele egyet, de nem tudok változtatni rajta és szerintem a kiadó sem... De történtek már csodák! 😊
A blizzes CE is limitált, mert nem gyártják folyamatosan. Csinálnak egy hatalmas mennyiséget, aztán már csak a raktárakban marad.

De ha limitált lenne akkor LE lenne nem CE.

Persze ha a Blizzard limitáltként reklámozza, az tényleg gáz.
Én például bõ 1 évvel a megjelenés után vettem meg a WOTLK-t a g2play-en olyan 15 európáért, küldték a kulcsot, aktiváltam, beloggoltam és meglepve láttam, hogy ott vár a postaládában egy CE bónusz állatka. 😊
Ez szerintem egy tévhit.
Attól, mert valami gyûjtõi kiadás (vagy jelen esetben deluxe edition) nem feltétlenül kell ritkának is lennie. Ez a verzió ajánlott az igazán nagy rajongóknak, akik szeretnének minél több extra tartalmat begyûjteni, de szó se volt arról, hogy akkor ez most valami ritka, nehezen beszerezhetõ holmi lenne.
Akkor mondjuk Limited Edition-nek neveznék.
Azért azt tegyük hozzá, hogy a gyûjtõi kiadás , az egy limitált széria! Engem inkább az zavar, hogy még pl sc2-bõl most is lehet boltban gyûjtõit venni! Az enyém értéke meg nem hogy nõne , hanem csökken!

Persze nyilván megjelenésig biztosítaniuk kéne a gyûjtõi kiadást!

Ez azért nyilván elég szomorú!

Ez azért különlegesen "mókás", mert a Ubishopból nem lehet Magyarországra dobozos verziót rendelni, így tehát gyakorlatilag a fejlesztõ hazájában nem szerezhet be gyüjtõi kiadást az, aki szeretne....

Azért találtam egy BOLTOT annak, aki mindenképp szeretné a gyûrût, pólót.
Én már vásároltam tõlük, nem volt gond a kiszállítással.
Üdv Bátor Harcosok!

Sajnos rossz hírem van... 😞 Aki nem rendelte meg tegnapig a Heroes VI Collector kiadását, az már nem fog tudni hozzájutni, ugyanis ma tájékoztatott a kiadó, hogy nem lesz több Collector Edition kiadásra rendelési lehetõség... Hogy ez miért van, arra sajnos nem kaptam választ! Természetesen a sima Heroes VI-ot továbbra is lehet elõrendelni!!! Baráti üdv!
Hmm, hét képeként kiadtak egy olyan képet, ami a nagák bejelentésekor is ki lett adva. Ismétlés a tudás anyja. 😊