Might & Magic: Heroes VI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont borult az RSS-es infó, ma délelõtt kellett volna jönnie hivatalosan a Sanctuary leírásoknak (ami annó szintén valamilyen véletlen folytán idõ elõtt kikerült már).
Reméljük nem gyûrûzik a bétáig a csúszás... 😊
A videóhoz meg hozzá kell tenni, hogy tényleg könnyen kijátszható volt egy-egy lény, de meg volt határozva a lövések száma elvileg, aztán az visszafogta ezt a taktikát egy kicsit! Mondjuk a hidra abszolút használhatatlan volt!
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Nem tetszett az 5-ben, hogy ha viszonylag gyors egységek voltak mindkét oldalon, akkor egy lassabb egység sokszor a csata végéig se került sorra.
Ráadásul a ritkán jövõ egységek általában keveset is mozogtak, így pedig végképp nem értek sokat egy mozgékony csapat ellen. Egy ügyesebb játékos a régi részekben is röhögve kijátszott egy lassú lényt 1 sokkal gyengébb, de fürgébb, lõni tudó egységgel.
Bõven elég lehetõséget ad az ilyen szempontból való balanszolásra az, hogy a körön belül mikor jön a lény és akkor mennyit tud mozogni (pláne hogy nagyobbak lesznek a csataterek).
Illusztráció. Elvileg a megfelelõ résztõl indul, de ha mégse, akkor tekerjétek 4:33-hoz.
Jól mutatja azt, hogy ha sárkányvár ellen harcoltál, akkor csak arra kellett odafigyelni, hogy nyomd le a lényeit, mielõtt a hidra a frontvonalra ér (esetleg varázsolj rá valamit, ami hátráltatja, hogy több idõd legyen) és éld túl legalább 1-2 íjásszal (vagy legyen sok manád) és meg is nyerted a csatát, ha ügyes voltál, akkor a sárkányvár egyik legerõsebb lénye teljesen ignorálható volt a harc során és csak a végjátékban kellett szöszölni vele egy sort.
Én tudtam, hogy ki ki után jön. És ez az ATB-nek volt köszönhetõ.
Persze, ha te nem tudtad használni, az más téma...
😊
Örülök, hogy a VI-ban is benne lesz.
A szerencse további kiküszöbölése végett most azt is elõre lehet látni, ha egy lény morál miatt duplán fog jönni és a második megmodulása során kevesebbet mozoghat/kisebbet sebezhet.
"Teljes káosz uralta a harcokat, senkit nemtudta mi után ki jön"
Alul az ATB mutatta, hogy ki ki után jön, és így végre tervezhetõ volt egy csata...
"Az egyetlen támpont, a képernyõ alján lévõ csík, ami mutatta mi-ki után mi jön!"
Ezt mondom én is! 😄DDDD
"Az meg kész vicc volt, hogy volt olyan, egység, ami "egykör" alatt 3szorjött!"
A Haven egységek a magas morál miatt jöhettek egymás után többször is. De ezt kalkulálható jelenség volt. A többi fajra viszont a morálos dolog egyáltalán nem volt jellemzõ. Azoknál meg azzal kalkulálhattál 😊
"ami annyira bonyolult volt, hogy nem taktika volt már kb hanem szerencse!"
Vizuálisan az arcodba tolta a játék, hogy mikor jön a te egységed, és mikor az ellenfél. Ennél egyszerûbben szerintem lehetetlen ezt megcsinálni. Igen kiváló rendszer amúgy, mert a csata nagyfokú elõre tervezését segíti.
Elõrendelõi bónusz (függetlenül attól, hogy hol és milyen verziót veszel):
- bátakulcs
- hõs: Akasha
- fegyver: Edge of Chaos
Tehát nem csak steamen, hanem bármilyen olyan helyen rendelve, ahol jár elõrendelõi bónusz ezeket fogod kapni.
Sajnos még mindig nem tisztázott, hogy a magyarországi elõrendelésekhez jár-e ilyesmi.

Viszont a hõsöddel bármikor cselekedhetsz, ha épp Te vagy a soros (persze körönte csak egyszer), mint a 3-ban.
Az egyes lények kezdeményezõértéke és a hõs ide vonatkozó statisztikái (és persze az esetleges varázslatok) döntik el a körön belüli sorrendet.
Visszatámadás is körönte 1 van per lény (kivéve ha van erre vonatkozó képessége).
Valami hasonló megoldással szerintem teljesen jók lennének itt is. Szóval tényleg ne kezdjen el a Griff Herceg Dicsõséges Hadseregének számszeríjásza egyszer csak ugrálni a fegyverén, de ha mondjuk rákattintok 10szer vagy valami hasonló módon én, tudatosan kiváltom a dolgot, akkor csinálhatja, úgy szerintem egy plusz színt, poént, ötletet visz a játékba.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Megyek reggel a szokásos félálomban a buszhoz.
Petykálták egy ideje a faluban, hogy április 1-tõl új cég veszi át stafétát és új buszok lesznek.
Eddig világoskék buszaink voltak, most valami fehérest kaptunk (sötétben mentem, sötétben jöttem, nem láttam pontosan), messzirõl teljesen úgy nézett ki, amikor jött, mint az elõzõ.
Már azt hittem, hogy csak áprilisi tréfa volt, hogy új buszaink lesznek.
Elég rosszízû tréfa lett volna, hisz nálunk szolgálatot tevõ cég enyhén szólva kritikán alul teljesített, lerobbanó buszok, nem nyíló ajtók, következetes 10-15 perces késés (egy 20 perces szakaszon 😊 ), hadd ne folytassam a sort.
Na, visszakanyarodva a történethez, közelebb ér a busz, begurul a megállóba és az oldalán hatalmas betûkkel ez áll: HOMM
Mondom ez meg mi, itt reklámozzák az új Heroest vagy mi a csuda? 😊
Aztán kiderült, hogy az új cég neve HOMM KFT és övék a www.homm.hu URL. Kicsi a világ. 😄
Valószínûleg így elmesélve nem hangzik olyan izgalmasan a dolog, de azért reggel egy jót derültem rajta.
A buszok amúgy kifogástalanok és évek óta elõször pontosan érkeztem meg a végállomásra, nagyon megható volt, még egy könnycsepp is kicsordult a szemembõl. Az összes buszon levõ falusi egy emberként ünnepelt... 😊
Ha a játék csak fele olyan jó lesz, mint a róla elnevezett cég, akkor nem lehet okunk a panaszra... ;-)
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Megnyugtatásul közölhetem, hogy benne lesznek a játékban... 😄 Sajnos csak egy rövidített változatot láthattatok, Nekem szerencsém volt látni egy kb. 3 és fél perces verziót, amelyben még több ilyen animációt láthattunk a január végi budapesti BÉTA teszten. Nagyon jót mulattunk rajta! 😊 Remélem azt is közzéteszik valamikor... Baráti üdv!
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Vicces Heroes VI egység animációk április 1.jére . 😄
A magyar Puppetworks stúdió csinálta bolondok napja alkalmából. Õk készítik az animációkat az egész játékban asszem.