Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!!!!

Heroes 3 ban kérnék segítséget!!! (azért itt mert a Heroes3-as topic már nem igazán él...)

az obeliskeket hogy kell használni??? Megvan mind, a térképen elõbukkan az 'X'... ÉS???

Köszi a segítséget!!! Zazu18
Üdv!

Hát igen, van benne valami, mert a H4ben borzalmas nagy potenciál volt, amit csak részben tudott kihasználni, de mondjuk az aktív hõsi szerep tetszett, bár kicsit meggondolatlanul került bele, és nekem a mágia rendszere meg a fejlõdés rendszer is tetszett, ahogy specializálódtak a hõsök. sok jó ötlet volt benne. Igazán a kiegészítõ lemezi azok amik nagyon gyengék lettek, lehet egyedül vagyok vele, de nekem egy kiegészítõbe kell legalább egy új vár, de az se jó ha azon kívül semmi nincs benne. Én az elõzetes infõkból hiszem, hogy sok újítással fûszerezett igazi heroest kapunk a fejlesztõktõl.

OFF a tegnapi beszélgetés után elõkapartam az UFO-t már csak valami segédprogramot kell keresnem amiben normálisan lehet futtatni a kis szépséget
Shiwo
nekem tetszik az 5 is...a 4 is jó, de szerintem a leggyengébb láncszem a sorozatban...voltak benne jó ötletek, de akkor sem volt az igazi...

(meg kinyírták Gelu-t...a szemetek...)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Teljesen igazad van Ohyner! Semmi bajom egyik résszel sem, szerintem az összes heroes rész nagyon jól sikerült!De egyszerûen idegesítõ ha valaki csak fikázza a megjelenõ játékot akkor ne foglalkozzon vele és kész, játszon a 3-mal ! Anno a Heroes V-rõl is szinte csak rossz visszajelzéseket olvastam mert hogy nem követi a heroes 3-om sztoriát meg ilyeneket, pedig az egész játék azon alapszik csak felturbózott grafóval!
Érdekes lenne, de minden heroes résznek meg van a maga elõnye és hátránya és fõleg meg van a maga hangulata a maga grafikájával 😊 legalábbis szerintem!

OFF
Köszi Shiwo már töltöm is steamrõl, jövõhétre rengeteg melóm van félek, hogy nehezen fogom találni az egyensúlyt 😄DD de azért köszi.
Lacoka12
Herors 4 fel turbózva?<#hehe>

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Shiwo
az ufo:after..-sorozatnak nem sok köze van az eredeti X-Comhoz..az UFO:Extraterrestrials viszont tudja hozni közel ugyanazt a hangulatot (és ha nem Gold, hanem sima verziót próbálod ki egy ún. Bman móddal, akkor még régi ismerõsökkel is találkozhatsz 😊

amúgy nem tom ki hogy van vele, de például érdekes lenne, ha kiegészítõ formájában kijönne mondjuk a HoMM1->HoMM4, a H6 motorjával megcsinálva, feltuningolt átvezetõ-videókkal, stb..

nos többféle befejezést is lehetett választani a játék végén tehát lehetne fojtatni elvileg, de szerény véleményem szerint inkább nem kéne erõltetni a Dark Messiahban leírt történetet.

inkább egy új karakterrel kéne csinálni egy DM fojtatást több fejlõdési lehetõséggel finomra hangolt harc rendszerezel stb stb...

amúgy képen nem sajnos nem volt sikeres a játék :-( pedig valami hihetetlenül jól eltalálták a játék hangulatát és a harcot is.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Ohyner véleményével én is egyet tudok érteni, nem egy-egy összehasonlítással van bajom, hanem tényleg azzal szinttel amikor a H3 az istenkirálylegjobbésnincsjobb Heroes, ami akár lehet igaz is, de aki így gondolkodik az játsszon a H3-l, ezt én is így gondolom, persze egy objektív összehasonlítást az új részekkel egy komoly fantól szívesen olvasok.
OFF
UFO 1,2 számomra a top 5-be van, de pl annak a feldolgozása az aftermath, elõrendelés és 2 nap után a "kukába" kötött ki, vannak olyan esetek amikor remake nem sikerül olyan jól sõt borzasztóan, de heroesban eddig még sosem csalódtam. Üdv!
Nagyon szerettem azt a mûfajt. Fõleg az Eye of the Beholderrel játszottam.
Simán jó lenne egy hasonló stílusú új Might & Magic.
Fresh Duke
Azzal én se játszottam. A Crusades-et is folytathatnák akár, bár az nem kapott túl jó visszajelzéseket.

A heavy cost. I pay it gladly.

Lacee
mm10-nek nagyon tudnék örülni (6-7-8 nagy király), bár az a formátum szerintem életképtelen lenne a mai körülmények között 😞

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Nem tudom mekkora siker volt a Dark Messiah, de az is lehet, hogy azt fogják folytatni. Vagy az a sztori le volt zárva? Nem játszottam vele.
Fresh Duke
Jó lenne egy új Might and Magic, de nem lenne az igazi. 😞
(A 6 és a 7 még ott volt a szeren, mondjuk nem mai darabok, de én még ma is képes vagyok velük játszani.)

Üdv!
Félre értettél, tudom erõsen fogalmaztam, de nem arra akartam szó szerint célozni, hogy ne írjon ide, hogy jönnék ahhoz, hogy bárkinek is megmondjam. Arra céloztam, ha valaki nem fogad el semmit sem ami nem H3, ha valaki úgy tartja, hogy H3-n kívül minden csak "szentségsértés", hogy minden változtatás csak rossz, annak kár fórumon véleménymegbeszélésbe csatlakoznia, mert úgyis minden csak rossz lesz neki, és soha nem lesz elégedett az új játékkal.
Persze szíve joga, de konstruktív ötlete valószínû nem lesz mert minden ötlete abban merül ki, ami benne volt a heroes3-ban.
Most meglehet kövezni, de aki H3-mal akar játszani az játszon a h3-mal. Nekem a 2-5ig minden rész fel van téve a gépemre, és mindegyikben van friss(1hónapon belüli) mentésem. Ha a H3-mal akarok játszani akkor azt indítom el. De ha valaki, azt kijelenti, hogy a többi részben semmi értékelhetõ nem volt, meg a játék azóta csak roncs lett, annak nem kell se heroes 6 se majd a H10 annak a h3 kell és soha nem fogja egyik részt sem elismerni.
Jakuza001
"Ha a heroes 3-mal akarsz játszani akkor ne posztolj a H6 fórumára,"

Nehogy mar megmond neki, hogy hova posztolhat be vagy sem. Ne erezd mar magad ennyire istencsaszarnak vagy diktatornak.

"ez az egész év a Might & Magic univerzum 25. születésnapjáról fog szólni"

:-D ha lesz egy kis szerencsénk lehet hogy Might &Magic 10 fogják bejelenteni én örülnék neki.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Carmang
off

"A másik pedig az, hogy ezek a remake-ek általában csalódások szoktak lenni"

Persze, mert megpróbálják játékmenetében átalakítani a kultikus játékot, illetve 3D-be átültetéskor is változtatnak valamit. Tehát elrontják az eredeti hangultaot, képi világot.
Az X-Com 1,2,3-mal, FF7-tel ha csak annyit csinálnának, hogy Windowson futtatható legyen, és az eredeti grafikát átraknák mai 3D-be (a színek, karakterek megváltoztatása nélkül), akkor az lenne a tuti 😊
(na jó, FF7-re még egy PC-s irányítás ráférne)

© Ohyner: +<#eljen>
shiwo: Én is örülnék, ha kiadnák az AoE 2-tõt modern köntösben, Windows 7 kompatibilitással 😄
Shiwo
én mondjuk bírnám 1-2 játéknál, hogyha kihoznák a remake-jüket modern köntösben

OFF

A végérõl eszembe jut az, amit Yoichi Wada, a Square Enix elnöke mondott 2010-ben. Azt mondta, hogy ha a PS1-es Final Fantasy 7-et újra szeretnék csinálni mai grafikai színvonalon a mai technológiával, akkor a rengeteg tartalom, helyszín, szereplõ és rendermúvi elkészítése akár 30-40 évet is igénybe venne.
Nyilván van ebben némi költõi túlzás, de jól szemlélteti, hogy mekkora kompromisszumot jelent egy játék fejlesztésénél az, hogy korszerû, csillivilli, részletgazdag legyen a grafikája.

A másik pedig az, hogy ezek a remake-ek általában csalódások szoktak lenni. Én eddig egy olyan esettel találkoztam, amikor valamit újracsináltak modern grafikával és az legalább olyan jól sikerült, mint az elõd. Ez pedig a The Settlers 2 remake-je, a The Settlers 2 10th Anniversary. Ott láthatóan tényleg arra ügyeltek, hogy a legpontosabban illeszkedjen a játék az eredetihez. Szóval lehet ezt is jól csinálni. De akkor azt nyilván nem Heroes 6-ként jelentenék be. 😊
Emlegette amúgy a Ubi, hogy ez az egész év a Might & Magic univerzum 25. születésnapjáról fog szólni és nem a Heroes 6 lesz az egyetlen meglepi, ráadásul az júniusban kijön, szóval ki tudja, mit hoz még a jövõ... 😊
Shiwo
Wow alatt a World of Warcraft-ot vagy a Wizard of Wor-t érted ? <#idiota>

az X-COM 1-2 meg tényleg istenkirály játék, szintén körökre osztva (:

Helló!

Na látom megint kezdõdik a rinyálás, elnézést ha erõs szavakat használok, de borzalmas idegesítõ ilyen betokosodott posztokat olvasni. Igen volt egy isteni jó játék a heroes 3. Szeretném mindenkinek elárulni ez a játék már rég megjelent, aki vele akar játszani megveszi és feltelepíti ennyi. Ha a heroes 3-mal akarsz játszani akkor ne posztolj a H6 fórumára, mert ez egy másik játék. Mindenki értse meg nem adják ki ugyanazt a játékot. Úgy érzem az emberek egy része azt várja, hogy egy újrarajzolt grafikával változtatás nélkül kiadják a H3-t. A játék az egyik legjobb rész volt, de nem volt tökéletes, ezt sokan elfelejtik. Igen is kell a változatosság. Bezzeg a H4 meg maga az ördög volt sok embernek. Bár én sem tartom a legjobb megvalósításnak rengeteg jó ötlet volt benne rosszul kivitelezve. A hõs nagyobb szerepe, amit már a h5ben finomítottak, de a lények választása is jó ötlet volt, nagy potenciál van benne persze nem úgy, hogy összesen 5 lényed van, hanem úgy hogy lehessen 7 lénytoborzót felhúzni, de legyen 10 fajta, mondjuk ehhez kellett a mostani rendszer is, mivel már csak három erõsségû lény van. Hát nagyon remélem, hogy a magyar srácok észreveszik ezt a lehetõséget. Mert ha a kiegészítõben minden nép kapna +3 egységet 1-1-t minden szintre, de csak ugyanúgy 7 egység épületét lehetne felhúzni szerintem sokat növelne a játék taktikai részén és nem maradna olyan keserû szájíz sem mint a H4ben. Azoknak meg akik úgy "fikáznak" hogy utána sem olvastak, azoknak a posztjai meg egy az egyben hulladék. Miért nincs boss harc amikor egy másik játékban van? Azért mert csak rinyálni és kötözködni jössz, elsõ infók egyike volt, hogy lesz bossharc. Legyen csak sok újítás, de mint ahogy nem a hármat akarjuk újra kiadva látni ugyanúgy köszönöm de nem a KB-t akarom megvenni hanem a H6-t. Személy szerint nem hiányzik a röpködés, szépnek szép jónak jó, ha akarnak ilyet a készítõk raknak be angyal szárnyat, amit némely pályán meg lehet találni.
Ami a grafikát illeti, személy személyem szerint gyönyörû a h6. Hogy csúgygrafike e a mostani korban? nem! Kell e hogy az legyen? nem! a képek alapján tökéletes az atmoszférája. A grafikamániások nem veszik észre, hogy egy csilli-villi grafikától nem lesz jó egy játék. Múld felül a D2-t a Wow-ot a Disciples-2 az UFO sorozat elsõ részét, a panzer generalt. Mind oylan játék mely grafikailag számodra kuka, mégis a modern nagy játékok nyomukba sem érnek, és igen játszok én is új játékokkal, tetszik a csupa csillogás, és két nap múlva ennyi, ha nincs mögötte tartalom akkor hiába szép. ÉS egy olyan külcsíny gyakran a tartalom rovására megy, vagy alapból rossz vagy túl rövid lesz.
Na de sokat járattam a szám búcsúzom is.
Üdv
Carmang
220V csatlakozó? Komoly 😄

Daell Drow
Tetszenek a kepek, akinek ez a grafika nem eleg az ne is jatszon heroesel.
Tokeletesen megfelel 2011ben, es ami a legfontossabb hozza a heroes hangulatot.
Én is pont most csekkoltam 😄
http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=33562
A kentaurnál vmi questet lehet majd felvenni ?
Pár új kép (na jó, pár naposak 😊 ) a Steamrõl.
Az elsõ képen van egy "érdekesség".

Találtam egy linket amit meg szeretnék velek osztani. Sajnos biztonsági okoból (köszönet az SG fórumnak) még 30 napig nem szúrhatok be linket...
http://www.milesteves.com/
Érdemes végig böngészni, vannak ott egész szép képek, ami talán inspirálhatja a fejlesztõket is 😊
Shiwo
a hivatalos honlap is az....hidd el, update-elve lesz, amint lesz mibõl

Sajnos amíg nem teszik ki a hivatalos oldalra az animált lényeket és az egyebeket addig a bannerbe se tudnak bekerülni.
a fönti kép már elavult mivel "meg van" az 5. város: http://www.youtube.com/watch?v=DiHd2a2zgfc&feature=player_profilepage
Fresh Duke
A Disciples-t tudom javasolni, hogy próbáld ki. (Abból is a 2-t.)

Jöhetne egy Etherlords 3 is pl.

Én ilyen hexatáblásra gondoltam, mint homm, etherlords, kings bounty, csak második világháborúsban.

Akkor bízok benne, hogy villantanak valamit. Kár, hogy nem csinálnak több körökre osztott játékot. Évente jó ha van egy. Pl. valami jó kis Panzer General.

Egész jópofa, egyszer már ránézek erre a játékra. Annak idején a demójával játszottam, az nem igazán fogott meg. 😞
Persze az eredetit annak idején rongyosra játszottam. 😊
Meg aztán ki tudja még mik lesznek a hadjáratban.
Szerencsére a Ubi nem spoilerezi szét az egészet, a RPG-sebb alapkoncepción és a játékot megelõzõ történéseken kívül igazából szinte semmit nem tudunk róla.
http://www.youtube.com/watch?v=5f-jZiBNmRw

Shiwo
de amúgy az 5. részben is volt angyalszárny, ami totál ugyanarra jó ezek szerint mint a pegazus, nem kizárt, hogy benne lesz a 6-ban is, és akkor háromból három benne lesz az általad hiányoltak közül..

Shiwo
hmm...kommentolvasás után frissítenem kéne még1szer, mielõtt üzenetet küldök... (:

Shiwo
nem játszottam a játékkal, de tippem szerint ugyan arra, mint az angyalszárny a HoMM3-ban...átmenni vele a tereptárgyakon térkép-nézetben

A hõsöd repülni tud vele a pályán.

Valaki leírná mi a csudát tud az a bizonyos pegazus a King's Bountyban? 😊
Én nem azt mondtam, hogy nem lesz jó csak én sokkal többet vártam volna a homm 5 után.
Nem vagyok KB fanatikus (Etherlods imádó vagyok 😊 )csak az nekem nagyon bejött és ahhoz hasonlítottam.
Nem mondtam egy szóval se, hogy legyen pegazus, sárkány stb. mert ez abba a környezetben elment és sokat adott a játékhoz. Azt próbáltam érzékeltetni, hogy valami hasonló pluszt hozzá adhattak volna.

Shiwo
nah igen, ez így eléggé fail lett neki 😊

Acidlich
Tudtam vazz, elvetemült KB rajongó😊 Még mindig nem néztél utána, az általad hiányolt 3 "nagy" újításból 2 pl. bizonyítottan benne lesz a h6-ban. A repülõ pegazus, meg neadjisten egy pukizó kis színes sárkánybébi meg pláne nem hiányzik ebbõl a játékból.
Végre kicsit érettebb irányba vették a lények design-ját(már ha lehet ilyenrõl beszélni egy fantasy játék esetében), nem egy "dedósabb" irányvonalat vettek alapul, mint a h4 meg a KB esetében.

Amúgy játszottál már egyetlen másodpercet is a játékkal? Csak mert meglepõ magabiztossággal jelented ki, hogy nem megfelelõ a minõsége. 😊

Kicsit olyan ez, mintha úgy dönteném el egy csokiról, hogy nem finom, hogy meg se kóstolom, csak nézem kívülrõl.
Elég nagy anyagi csõd lett volna így a Chokito. 😊
Ami van körökre osztott játék az lényegében mind így néz ki, pedig a pc-k pont a stratégiával tudnának villantani. Emlékszem annak idején a magyarok miket tettek le az asztalra (nem csak a grafikára gondolok) pl: swine, imperium galactikák, codname panzerszek. Ezek minõségéhez ez visszalépés, mondom én nem a fejlesztõk munkáját becsmérlem, mert biztos oda teszik magukat, de jobb is lehetne.

Gurren
mutass már légy szíves néhány stratégiai játékot, aminek kimagaslóan szebb a grafikája, mint a Heroes 6-é.