10317
  • Sblat
    Szerintem pedig akkoris kicsit elhamarkodott volt ezt bétának nevezni,ha személyszerint nemjutok bétához tuti vétel béta után elgondolkodtam megéri-e nekem ugyanis a hipeolása ment a játékak felőletek is,de nem volt mire,és nekem ez itt a gond.
    Magyar fejlesztők?Hidd el kedvenc játékaim között van az AoE(Armies of Exigo),jó is lett de ott is bukottak kicsit túl erősek lettek.(amit próbáltak is balanceolni több kevesebb sikerrel.Ez a gond a h6-al is bugos ami javítható(lévén hogy béta)de nagyon-nagy balance gondjai vannak.(amit pedig a megjelenésig nem tudnak kijavítani.)
  • Shiwo
    bug témában még annyit, hogy szerintem az egyik leghangulatosabb játék a Fallout 2, amivel rengeteg órát elszórakoztam még évekkel a megjelenés után is, sok bug van benne máig, de marhára nem érdekel és nyugodt szívvel ajánlom bárkinek :)
  • ArchDruid
    Hát nem is tudom, én úgy tesztelném a játékot, hogy készítenék egy olyan pályát, amin minden, a játékban fellelhető tereptárgy, épület, kastély, artifact, szörny, és minden, ami nem csak statikus kép ott van, majd elindítanám a játékot és sorra meglátogatnám mindet. Szerintem kiderült volna ez az Aréna bug is, meg sok más is. Amúgy az tényleg szomorú, hogy addig van fejlesztés, amíg tömik bele a pénzt... Mivel a pénzt az Ubi adja, az meg nem végtelenített forrást ad, így a játék bugos marad.. :( Ha értenék hozzá, én szívesen csinálnám pénz nélkül is! :D

Bízzunk benne, hogy mindez eltűnik és szeptember 9-én azt mondhatjuk, csak sikerült összerakni egy élvezhető játékot! Nem pedig azt, hogy inkább megyek, játszok a H3-mal, az sokkal jobb, mint ez...

Egyébként én nem hallottam Master gremlin bugról. Nekem az totál kimaradt. Mi volt az?
    Habár amikor én eszméltem úgy '99 táján, és amikor életem első gépét megkaptam 2000 márciusban, az első játék, amit kipróbáltam az pont a Heroes III demoja volt, a Dead and Buried S-es pálya amit 1 hónap alatt meg kellett nyerni! :D
    Az előtt csak a Super mario volt meg a Duke nukem 3D a középsulis ócska info teremben, ahova kicsengetéskor rohantunk mint állat, hogy becsengésig 6-7 percig hálózatban gyilkolhassuk egymást! Régi szép idők. XD
  • Zsknight
    Beta hibák ide vagy oda, tényleg büszkék lehetünk azért, hogy azok a magyar srácok ilyen minőségi játékot készíthetnek nekünk.
    Nekem minden hiba ellenére nagyon tetszik a játék.
    Amennyire nem tetszett elsőre a Sanctuary most szinte ők tetszenek a legjobban. Remélem lesz(nek) kiegészítő(k).
    Mikor lesz már szeptember...
  • Kuglee
    A teszter létszám kizárt, hogy nagy legyen a BH-ban. Egy kezeden meg tudod számolni őket. Ismerem a BH-s srácokat.
    (Mivel az assetek zöme kész, és most már a javítások mennek, az nem igényel eredeti létszámot. A 100 körüliben az összes külsős grafikus, animátor értendő, a csúcs időszakban);)
    A probléma ott van, hogy a game mechanika designolásokat nem zárták le időben (ebből ered a sok bug és teszteletlenség amúgy), hisz a VIP verzióhoz képest is több dolog változott... Ha engem kérdeznél, én már vagy 1 éve lezuártam volna a designolást és csak a finomhangolás és teszt mehetne azóta.
    Amúgy egyetértek, hogy a várnézet ilyetén mód tálalása vakvágány, bár a rumor szerint UBI nem is akart eredetileg várnézetet (gyorsítás végett?). Na az mekkora botrány lenne :D
  • Vologya Mester
    Üdv Bátor Harcosok! Igen, sok hiba van a bétában, de azért béta, hogy kipróbálhasd a játékot és kiderüljenek ezek a hibák illetve az is, hogy mennyire jól találták el a készítők a balanszot. Ne várd azt 50 tesztelőtől, hogy minden hibát felfedeznek, mert nem ugyanaz, ha 50 ember tesztel vagy 20000!!! Egyébként gondolj bele, a Heroes III mikor kijött, azt is agyontesztelték, mégis a Master Gremlin bug benne maradt, amit később javítani kellett. Mellesleg sajnos már nem azt a korszakot éljük, mint az 1990-es évek végén, ott még nem volt erőltetett megjelenés, mint napjainkban. Ez rányomja a bélyegét a játékok kiadási minőségére... Lehet a Bétát szidni és értetlenül állni az előtt, hogy lehetett így kiadni, hibákkal, de nézd meg bármelyik másik játékot (még a Blizzard játékait is!) azok sem tökéletesek és soha sem lesznek azok, ameddig a pénz beszél!!! Szóval legyetek kedvesek már a Bétát bétaként kezelni... És örüljetek neki, hogy megjelenés előtt kipróbálhattátok... Korábban ez nem volt jellemző... Szóval örülni tessék, nem csak negatívkodni! :) És gondoljatok bele, hogy csak jobb lehet! ;) No meg örüljünk, hogy magyar fejlesztők dolgozhatnak egy ilyen nagy nevű játékon és reméljük, hogy fognak is még! :) Baráti üdv!
  • Shiwo
    bár az még a zárt stressztesztes béta volt, lehet a nyilt bétára javították...
  • Shiwo
    bétában találkoztam olyan buggal, amivel simán "megnyersz" minden csatát..
  • Acidlich
    A kensei-es videót saját csapatomról csináltam, csak egy célpontot kell ütni folyamatosan vele, minden ütés után kap +1 támadást, igaz, ezeknek feleződni kéne a tooltip szerint.
    Ez az arénás bug tényleg fasza, tiszta olyan, mintha ki se próbálták volna a scenáriót a béta kiadás előtt...bár képzeld mi lett volna ha nem csúsztatva jön ki, hanem amikor eredetileg is tervezték...hogy is volt az? április talán:)
    Az Ai meg hülye még, hiába van hardon, meg agressive stb, full üres váram mellett simán elsétál, kijön a jól védhető várból az ott található sereg felével, és megtámad...
    csak kipofozzák szeptemberig még ezt valahogy, igaz még ott lenne a várnézet is, ami 9/10 embernek nem tetszik ebben a formában.
  • Acidlich
    Maréknyi? Dolgoznak rajta vagy százan, mintha valaki már írta volna:)
  • Kuglee
    Elég nagy bugripotot kaptak, hisz erről szól a beta. A héten kiderül mit sikerült javítaniuk.
    Egy maréknyi embertől ne várj csodát (emberórában nem létezik, hogy minden aspektusát képesek legyenek kitesztelni egy ilyen komplex cuccnak - úgy, hogy a főteszter csapatot a UBI szolgáltatja és nem a BH).
    Erre való a beta, ahol különböző konfigokon sok ember nyüstöli. Aztán a hibákat rangsorolják és sorba darálják be őket, ahogy az idő engedi. Ráadásul egy bug javítása önmagában se gyaloggalopp, hisz előhozhat más hibát.
    Biztos lesz firstday patch a megjelenéskor és utána is intenzíven.
  • ArchDruid
    "erre van a béta, hogy ezt polírozzák."

Csak az a ciki, hogy ha valami baltával van faragva, azt polírozhatod évekig, mire alakot ölt.....

Tegnap végigolvastam a Homm fórum Bug-report topicját, hátha valaki rájött, mi a gyógyszer az ellen amikor MultiPlayer térkép 3-4 hónapjában jársz már, szépen ki vagy fejlődve, és egyszer csak az AI körén összeszarja magát a játék! Gondolom mindannyian találkoztatok már ezzel a finomsággal! Ki se lehet lépni, csak Ctrl+Alt+Del-lel, és az újrabetöltés sem segít. Vagy ha nem ez, akkor az AI megtámad egy Arénát, amit végig kell nézned, és amint legyőzte, kezdődik elölről az egész, végtelenítve!

Nos, valaki talált gyógymódot ezekre a bugokra: Optionsban be kell kapcsolni az Auto combat-ot! Kipróbáltam. Működött! Fasza! Azt hittem jó lesz ez így, lám csak béta, megbocsátható. A végtelenített Arénás csata kipipálva. Habár olyankor megakad 1-2 mp-re a gép, de továbbmegy a játék. Játszottam tovább így, aztán egyszer csak feltűnt a gép egy közepesnek mondható sereggel, és el akarta foglalni az egyik váramat. 3x akkora seregem volt, gondoltam nem jelenthet gondot, megtámadtam. (Autocombat be volt kapcsolva) Kiírta, your hero is dead! Your army is defeated! Mondom WTF??? Játszuk csak le ezt élőben!
    Kezdetben jól indultam, az AI bénázott, én taktikusan léptem. Hősömnek volt valami artifactja, ami miatt tudtam a Puppet master varázslatot! Na, most meglepem!! (gondoltam, és rávarázsoltam a Marksmenjére. 338 volt neki belőlük!) Mivel a Marksmen a sarokban állt, és keresztül lő mindenkin, gondoltam majd jól belelövök a seregébe! De jött az AI hős! Támadott, és megütötte a Marksment! és jött a log üzenet:

"Hős" dealt 12991 damage to Marksmen, 338 died!

Na ekkor kezdtem könnyezve röhögni! Megnéztem mit tud a hőse: Lvl 14-es volt, attackja 410-es!!!!
    Az én hősöm is lvl 14-es volt, attackja 16-os.

Aztán leesett, hogy mi történhetett: Mivel az autocombat be volt kapcsolva, és megtámadta az Arénát, mindig győzött, és bezsebelte az érte járó +2 attackot, majd újra harcolt, újra nyert, újra megkapta a +2 attackot... és így tovább vagy 180-szor egymás után. (Írtam, hogy 1-2 mp-re megdöccent a játék, amikor odaért az arénához. Valószínűleg a kalkulátora végignyomta a csatát vagy 200 alkalommal 1-2 mp alatt ez egész jó teljesítmény :))

Szóval ez katasztrófa! 46 Sacred Kirinem úgy halt meg egyetlen ütésétől a 35 Light crusadernek, vagy mi az a lovas, mint a heroes 3-as peasant lett volna 1-es HP-vel.

Nem értem, ezek a játékfejlesztők nem tesztelik le a játékot, mielőtt kiadják? Ilyen nem történhet meg még akkor sem, ha ez még csak félkész termék, nem végleges! Szerintem van egy divíziója a Black Holenak, akik csak azzal foglalkoznak, hogy éjjel-nappal gyűrik a játékot, és tesztelik, hogy ilyen bődületes hibák ne forduljanak elő! Ehhez képest én, egy laikus felhasználó olyan hosszú "fatal error" listát tudnék összeírni, hogy leérne a földig.

Az AI csal, mint a szemét! Ez a Kensei videó is bizonyítja, hatszor csap egymás után? Amikor ellenm jön, és a gép irányítja, mindig ez van. Amikor velem vannak, sosem jön be egy ilyen. Bár amióta a Heroes heroes, ez így volt! Nem háborgok emiatt tovább. :)

A másik jó dolog amit észrevettem, amikor elfoglal tőlem egy várat a gép egy nappal később a területhez tartozó összes lényfelfogadó hely már az ő frakciójához tartozik úgy, hogy még csak a közelébe se ment! Átkonvertálta, felteszem teljesen ingyen!

Amikor én foglalok tőle, persze oda kell menni, és átkonvertálni 1500 arany, +5 fa, +5 kőért minden alkalommal. Nagyon messze van ez még egy játszható játéktól! :( 50 nap múlva pedig elvileg megjelenik.
  • Kuglee
    Érdekes a communityn meg a necros vámpíron olvadtak hogy OP a dimenzios menekülésével :D
    Másoknak a Haven OP, megint mások szerint a Stronghold :D:D:D Szerintem meg csak stratégia kérdése mit lehet kihozni az adott frakciókból.
    (Szóló módnál meg az AI fogja eldönteni, hogy mennyire lesz kihívás, erre van a béta, hogy ezeket polírozzák.)
  • Acidlich
    Kensei Powa
    Ehhez képest a Haven-nél a champion egy nagy rakás kula:)
    Ez a sanctuary elég OP egyelőre, legalábbis a havenhez képest, a többit nem próbáltam még.
  • Kuglee
    A Heroes, mint játék jó, de a világ egy nagy katyvasz és plágiumtenger :)
  • Zsknight
    AMD Athlon X3 440 3GHz
    2 giga ram
    ATI Radeon HD 5700 1GHz
  • Acidlich
    Azért a van egy 'kisebbfajta' nagyságrendbeli különbség a rajongótáborok között:)
  • Andrews2007
    Ja s ajánlom az utolsó Pottert aki még nem látta tényleg végre megint egy szuper rész. Szerintem a legjobb eddig. Kritikát írtam sok helyen róla. Jó hosszút egy lezárásnak. :)

Jó lenne ha a Heroes sorozatból is lenne film így a Gyűrűk Ura trilógia és Potter széria után simán megcsinálhatnák, pénz s CGI lehetőség adott ahogy a sok rajongó is aki befizetne rá. Az 5-6. részből lehetne szerintem jót csinálni.
  • Andrews2007
    PCDOME-os bétabemutató írás
  • jakszon1991
    Hello!
    Szeretném kérni, hogy akinek van még szabad béta kulcsa küldjön már egyet, előre is köszönöm.
  • Kuglee
    Milyen konfigon tolod?
    Látatlanban nem árt egy driver frissítés - mert másoknál pl. a víz bugot javította.
  • Zsknight
    Vologya Mester nekem nagyon tetszik a játék még így beta verzióban is. Mostmár biztos, hogy megveszem. Csakhát amikor elkezdek játszani a betaval, csatázom, de csata közben csak árnyékok harcolnak azért az eléggé élvezhetetlen.
  • Kuglee
    Azt csiripelik a verebek, hogy lesz patch a jövő héten... és ha minden jól megy, lesz online teszt is.
  • Agamemnon
    Nem elvárás, hogy patch-eljék a bétát, csak azt gondoltam, hogy a menet közben elkészült javításokat szeretnék élesben kipróbálni :)
  • Vologya Mester
    Sziasztok! Régen írtam ide a fórumba, de azért minden nap olvaslak Benneteket. Úgy tudom, hogy a Publikus Béta teszt az eredeti tervek szerint július 15-éig lett volna elérhető, de mint tudjuk az UBI-nál mindig minden változik, szóval azóta csend honol erről a témáról, tehát nem lehet tudni, hogy meddig játszhattok vele. Úgy gondolom, hogy mivel ez egy kipróbálási lehetőség volt (úgy is kell kezelni a hibáival együtt!!!), nem tartom valószínűnek, hogy patchelni fogják. Ha ettől elmegy a kedved ez szomorú, hiszen egy BÉTA SOHASEM TÖKÉLETES, azt elvárni, hogy a Bétát patchelgessék, pedig botorság szvsz... Inkább foglalkozzanak azzal a BH-s srácok, hogy a lehető legtöbb hibát javítsák ezalatt a 2 hónap alatt, ameddig a játék megjelenik. Aztán, ha szeptember 8-a után is marad benne sok hiba (ne maradjon!), akkor lehet a patchekért reklamálni... Szerintem megnézhetted a játékot, játszhattál vele (így kaptál egy képet róla és eldönthetted, hogy tetszik e), most pihenj, élvezd a nyarat, majd szeptemberben pedig vedd meg a játékot és játszd végig... :) Egyébként egy jó hír, hogy elkészült a játék magyarítása, már csak a végső simítások vannak hátra és a megjelenéskor remélem minőségi magyar szöveggel játszhatjátok a Might and Magic Heroes VI-ot. (Sokan, sokat dolgoztunk vele!) Addig is jó nyarat, kitartást Mindenkinek! :) Baráti üdv!
  • Zsknight
    Amúgy előre láthatólag meddig fog tartani ez a béta? Frissítés pedig eléggé kellene, mert olyan hibák vannak még a játékban, hogy néha elmegy az ember kedve az egésztől.
  • Acidlich
    Hát igen, pl engedélyezhetnék a multit, nem csak a hotseat-et
  • Agamemnon69
    Nem túl sok frissítés történt a bétában mostanában...
  • Zsknight
    Kuglee köszi a választ.
  • Pio
    Bekerültek az újabb képek is a fansite kitbe.
  • Kuglee
    Hozz létre hősöket a Dynastyban (main menu - jobb fent földgömb) -most nincsenek premade herok a betaban a multihoz.
    Majd a Multiban a Broken Alliance pályát indítsd el, utána bejön egy menü ahol beállíthatod a hősöket (azokat tudod bepakolni akiket a Dynastyban létrehoztál - hőstipus adja a vártípust).
    A protré fölötti bal kis ikon a zöld háromszöggel, ott tudod kiválasztani, hogy a hős AI vagy player legyen. Asszem itt max 3-4 player állítható be hotseat-re. Online nem működik a bétában, sajnos. Pedig azt is tesztelni kellene....
  • Zsknight
    Nekem elnyerte tetszésemet a beta, egymás ellen, hogy lehet játszani?
  • Lacee
    a játékban benne lesz Sheltem is? :)
    Vagy ez csak amolyan easter egg/főhajtás a régi MM-széria felé?
  • Andrews2007
    Már rájöttem közben hogy az habár mint mondtam videóimban a szövegeket nagyrészt átléptem, hogy majd a teljes játékban legyen teljes sztoriérzet. De emlékeztem a szóismétléseire s károgására. :)
  • Pio
  • Shiwo
    huh, hát a játék megjelenéséig biztos :) Majd igyexem
  • ArchDruid
    Ezek szerint nem játszottad végig a tutorial mapot? Az a kék madár nem thunderbird, hanem valami tanácsadó varnyú aki mindig jön, és Slavanak mondja mit csináljon.

Hogy hogy kerül a képbe, az nem derült ki a történetből. Mindig belevinnyog a beszélgetésekbe! :D
  • Brasi

http://img823.imageshack.us/img823/1187/battlefieldn.png
  • Andrews2007
    Az a kék madár micsoda? :)

A Thunderbird helyett lesz vagy mi?

Shiwo mikor lészen magyar a banner? :)
  • Andrews2007
    Szerintem azok Bossok a kinézetük alapján. :)

Hát lehetnek Arctalanok (mint a Dungeon elődje mentora a Heroes V sztori szerint nem?) vagy Dungeon de már a kiegből van ez vagy becsúsznak az alapjátékba? :D