10317
  • TreDoR
    Az mondjuk nem rossz, ha semmit nem ellenoriznek le, mindent a playerekre hagynak. :D Olyan 2.0-ás verzió kornyékén talán ki lesznek javítva a komolyabb bugok.
  • ArchDruid
    Ctrl + jobbra - balra nyíl vagy Del és Page Down.

Én mindig forgatom összevissza, ahogy a legjobban látni az ütközetet. Azt a hülye action camerát kikapcsoltam, mert engem zavar!

Ahogy a város konvertálás animációját is ki lehet kapcsolni, nálam beszaggat alatta, mint állat, és felesleges végignézni. Ráadásul, ha naponta cserél gazdát egy vár, huszadik alkalommal már baromi idegesítő végignézni.

Az obstacle bugra visszatérve, úgy emlékszem eddig csak sima 1 kockát foglaló kövek voltak. Most a patch után jelentek meg a 2x2-es, 3x1-es és 3x2-es nagy obstaclek, és ezeken leheet átgyalogolni. Vagyis az elzárt pályarész egy kockával arrébb van. Amúgy én sem értem, hogy forulhat ilyen elő. Csak úgy, ha nem ellenőrzik le futás közben, miután belepakolták.
  • Kuglee
    Az már régen gáz, ha rotálni kell a csatában, de ha jól emlékszem Delete és PageDown vagy Ctrl+ az elöbbiek együtt? lényeg hogy nem egyszerű, az biztos (nem tudom honnan vették ezt az elvarázsolt kontrollt).... Akár csak az adventure mapon. A Kings Bounty-ban tökéletesen megoldották...

Ezt az obstacle bugot nem igazán értem, nem látják mielőtt berakják a bétába, mert elég zavaró?
  • Mikatesuka
    A csatában hogyan lehet forgatni a kamerát? Eddig bármit nyomtam meg se mozdult. :S
  • ArchDruid
    Upsz, a második kép tetején ott maradt az első kép. Ezt én csesztem el. :))
  • ArchDruid
    Nem semmi patch ez! :D 612 Megás!!!

Én újrakezdtem a Broken Alliancet, és az első csatánál találtam egy új bugot! XD Csináltam róla képet is:

A pályán levő obstacle-k javítva lettek, már nem csak egy csupasz kő, hanem van körülötte némi sóska is. csak éppen el vannak csúszva jobbra és le 1 kockával. Vicces...

De ez mégjobban megmutatja:

Ami első nap után feltűnt, már nincsenek zörejek, ha a gép lépi a körét. Nem hallani, ahogy felszedi a nyersanyagokat. Valamint minden nyersanyag felvétel új, egyedi hangeffektet kapott. Kíváncsi leszek az Aréna bugot javították-e.
  • Andrews2007
    Hajóba szállásnál igen csak kicsit veszítesz a lépésből s nem teljeset. A Nagaknál igen úgy van csak ha csakis naga egységek vannak nálad akkor lehet vízen menni.
  • Kheled
    noh ki mit gondol az új pályáról. illetve a modosításokról? sztem vmivel jobb lett.bár van egy új zavaró tényező számomra,az pedig csata közben a mozgás jelőlő hogy előre mutatja hova fog lépni a lény.és azt is mutatja hogy honnan indult, ezt sajnos nemlehet kinyomni illetve nemtaláltam hogy kell.igaz ha egy másik lény akkor eltünik,de addig is kicsit zavaró:) .illetve a stronghold eddig nemláttam a catapultját de most egy küklopsz van ott, bár a mozgása még bugos.
  • Shakata
    Sajna én nem játszom a bétával, csak a videókat nézegetem, de heroes tapasztalatom van. :)

A várak mindenképp 3D-ben kellene pompázniuk, elég hülyén festene a játék mostani dizájnjában egy 2D-s animáció, viszont fix nézőpontos kameraállásból! Így egyfelől látványos lenne, másrészt viszont nem történne meg, mint az 5-ben, hogy azt sem tudom hol vagyok és melyik épület mire való, mert úgyis ikonokról érek el mindent.

Szólottam. :D
  • Agamemnon69
    Köszönjük az infókat.
  • Kuglee
    Azt elfelejted, hogy az upgrade-k spec képességet is kapnak.
    Amúgy a jelenlegi állás abban tetszik, hogy nem hiszem hogy csak egy sémával lehet majd darálni multiban, és a rush is háttérbe szorul.
    A Level1 lények se szorulnak a háttérbe, ergo lehet többféle taktikával győzni, és nem az lesz feltétlen a jobb, aki előbb darál, vagy megveszi a gigalényt. Persze majd ki kell tapasztalni a stratégiai mélységeit.
  • ArchDruid
    Hát ha a "numerous bug fixes" között ott lesz a megoldás az Aréna gondra, én sokkal szívesebben fogok játszani vele! :)

Sírtunk ríttunk, hogy a Core lények túl erősek. Ahelyett, hogy gyengítették volna őket, leredukálják a heti szaporulatot 2-4-el átlagosan? Hááát, nemtom. Talán elég lesz, ha kevesebb jön belőle. Bár jobb lett volna, ha a 30-as HP-t lenyomják 15-20-ra.

Azért is sírtunk, hogy a champion lények túl gyengék. Ezeket megerősítik. Reméljük elég lesz ez a pici változtatás, bár szerintem sokkal nem fog változni.
    Egy példa: A Kirin 55 damage-el, 255 HP-vel lesz, míg a felfejlesztett Kirin 57 damage-el, 265 HP-vel. Szerintetek elég ez? Ennyiért nem érdemes felfejleszteni, hisz 2%-al lesz tőle keményebb.. :(

Hol van már a H3 Giant -> Titan 150-ről 300-ra emelkedő ereje? Ez 100%-os növekedés volt.

Habár a fejlesztett küklopsz 350-es HP-ja és 65 damage-e elég brutál lesz! :)

Úgy nézem a Kirin lesz a leggyíkabb champion. Kár :( Legalább kaphatna dragon breath-t (két egymás mögötti kockát sebez)

Mindenesetre le kell tesztelni, amint kijön! Azt írják holnap, azaz 20-án reggel 8-tól a játék nem lesz elérhető a köv. 24 órában a patch telepítése miatt.
  • Kheled
    oh holnap nagy patch, ez jó hír,és akkor a betának lassan vége.de még akkor pár napig láthatjuk a változások egy részét. kiváncsian várom!
  • Vologya Mester
    Üdv Bátor Harcosok! Mondtam, hogy az UBI-nál semmit sem lehet tudni... :)

Aki tud angolul, ezeket olvassa el (sajnos nincs időm lefordítani, bocs...):

Q&A a Publikus BÉTA kapcsán

Info az 1.2-es patch-ről

Baráti üdv!
  • Kuglee
    Az Exigonál is igértek olyant, ami aztán nem valósult meg, de nem akarok negatívkodni, csak ma már ott tartok, hogy akkor hiszem el, ha látom, és legyen igazad :)
  • Shiwo
    valamelyik interjúban meg is említették...
  • Shiwo
    pont azt jelenti, hogy igyekeznek kerülni benne a bonyolult scriptelés dolgot
  • TreDoR
    Én kellemesen csalódtam a játékban, mert szvsz sikerult jól osszerakniuk az új featureoket. Ha ki tudják javítani a tobb tonna bugot, akkor jó game lesz ez. Mondjuk a konvertálás kicsít sántít, értélmetlenul transzformáljuk oda-vissza az épuleteket, kozben fogy a nyersanyag készlet.
    Jó lenne ha lehetne bindelni a forgatást egérgombra is, mint a h5-ben volt alapból, foleg, hogy nem sikerult teljes mértékben kikuszobolniuk, hogy bizonyos épuletek/fák ne takarjanak ki egyes nyersanyagokat.

Mivel itt sokan írták, hogy az AI csal mint a szemét, ezért legkonnyebb fokozaton kezdtem el a BA-t, 1 Stronghold AI ellen, három Haven playerrel. XDDD
    Elso hét utolsó napján megépítettem az Altar of Haven-t mindhárom várban. Lezártam a kort, kovetkezo napra az 1-1 Celestialból 10-10 lett mindegyikben. :DD Gyorsan végigforgácsoltam veluk a terepet, ki-be kapcsolgattam a quick combat-ot, aztán lvl 15-nél felvettem az Intimidation-t, és onnantól amikor épp nem gyorscsata volt, úgy nézett ki a harc, hogy hosom aktiválja az Intimidationt, angyalom védekezik, ellenség lép... ne, de instant megnyertem a csatát. Arénáknál ugyanez, fel is húztam az egyik hosom statját rendesen :D, aztán bevettem az AI mindkét várát, csak Core egységei voltak.
  • noname123
    akkor bocs
  • syberia2
    azt nem neked írta
  • noname123
    Carmang,tudod,hogy ezek a Heroes 6 újításai?
  • syberia2
    ja, szerintem is ez a baj, de azért egy ingyenes letölthető modként nem lenne rossz:)
    (mert gondolom az ubisoft nem pénzelne ilyen projektet)
  • Carmang
    Amit írsz az elég messze esik a HomM világától, de mint önálló játék tetszik az ötlet. Szerintem védesd le ;)
  • noname123
    hello új vagyok itt csak tegnap regisztráltam. Heroes-os tapasztalatom van bár az első három résszel nem játszottam. Szerintem a legújabb Heroes lesz a legjobb. a képességfa, a terület-kontroll rendszer, és a reputációs rendszer kiváló újítás. Ha a Black Hole kijavítja a bugokat és kiegyensújozza a szörnyeket akkor nagyon jó játék lesz belőle
  • Kheled
    hehe,sztem nemlenne rossz ötlet:) vannak lények előző részekből, amiket kicsit átdolgozva beleillenének.
  • syberia2
    Szerintetek milyen lenne, ha egy DLC, kiegészítő, vagy csak valamilyen mod formájában lenne egy Honfoglaló-frakció?:)

Az academyben levő mágusokat felváltaná a táltos, ami a mondák szerint képes fehér lóvá "átbukfencezni"-ebből is ki lehetne hozni valamit
    De az se lenne rossz, ha a legerősebb egység a csodaszarvas, vagy turul lenne.
    A várunk neve lehetne a hét törzs közül valamelyik(Megyer, Nyék,Tarján, stb.)
    Hősöknek egyértelmű a 7 vezér, de akár még Lehel is lehetne(vagy Bulcsú vezér)
    Lehetnének jó kis varázstárgyak, mint pl. Lehel kürtje, meg olyan tárgyak, amiknek kitalálnak valami háttérsztorit(mittomén a "szent arany tarsoly")

Na mindegy, ezen csak úgy elgondolkoztam, és végül is elég jól össze lehetne hozni egy kampányt belőle, nem?:))
  • Pio
    Ja igen, sajnos orosz, de sok szöveg nincs az oldalon, szóval nem jelent ez túl nagy gondot.
  • Pio
    Sanctuary infódömping rengeteg egységhanggal, zenével, képpel, ikonnal
  • Pio
    Kikerültek az eddigi artworkök a facebook oldalra
  • Acidlich
    Moral meg luck bónuszt adó épületek már vannak, de a többi tényleg nagyon hiányzik.
  • Kuglee
    "a Sanctuary hős tényleg tud a vízen lovagolni."

Ja, számomra is elég bizarr. Akkor már valami vizilényen/kétéltűn ülne legalább. De ha jól tudom, csak akkor képes vízen járni, ha csak sanctuary-s lényei vannak a csapatban (legalább is remélem voltak annyira következetesek).
  • Kuglee
    Azzal tisztában vagyok, hogy a megjelenéskor nem lesz RMG, én csak azt írtam, hogy a multihoz mi kell, hogy azt életben tartsa.
    A szóló módhoz is jól jön egy RMG, mert nem sokan fognak pályákat készíteni (sokkal bonyibb, időigényesebb mint a régi 2D-s heroes-hoz, abban biztos vagyok) ami ahhoz kell, hogy életben tartsa az adott frenchise-t (persze egy jó AI sem ártana, elvégre a H3 óta több, mint 10 éve telt el...).
    A szerkesztőhöz kapcsolatban, meg nem szeretem mikor előre fűt-fát igérnek, aztán... várjuk meg azt a pudingot.
  • ArchDruid
    MEg aztán ugye ott vannak a különféle kulcs sátrak, és határkapuk! A kapuk, amikben harcolni kell, hogy átjuthass rajtuk, és lényeket is lehessen beletenni. Neadjisten, visszajönnének a különféle színű kapuk, amiken csak akkor lehet átmenni, ha a megfelelő színű kulcsot megszerezted... Aztán ott vannak az obeliszkek! Tear of Ashát már nem az obeliszkek összegyűjtésével lehet kiásni (sőt egyáltalán nem is lehet ásni..), hanem 4 db artifact darabot kell összeilleszteni. Én kettőt találtam legutóbb, de azt a pályát ugye nem tudom befejezni a bug miatt. :)

Az egyetlen dolog, ahol ki kell emelni a H4-et! Az obeliszkek! Ott ha emlékeztek 8 különféle obeliszk család volt, és ha mindet összegyűjtötted, a térkép kirajzolt egy helyet, ahol ásni lehet! Nem csak a grált, hanem bármilyen más artifactot is el lehetett rejteni így a térképen.

Az feltűnt nektek, hogy a hajóba be és kirakodásnál nem veszted el a napi lépésed? Valamint a Sanctuary hős tényleg tud a vízen lovagolni.
  • ArchDruid
    Hát random Map generátor az nem lesz! Ezt mondták hónapokkal ezelőtt!

Normális pályaszerkesztőt kapunk, azt felhasználóbaráttá akarják tenni! Nagyon helyes! Bár a "felhasználóbarát" kifejezés kinek mit jelent? A H3 szerkesztője jó volt, könnyű, bármit meg lehetett építeni az adott lehetőségeken belül. A H5 generátora is nagyon jó lett -az építkezős része- én rengeteg mapot csináltam, csak az volt vele a baj, hogyha egyedi dolgokat akartál beletenni, ahhoz legalább haladó programozónak kellett lenned, az a scriptírós ablak a halálom volt! Emléxem, egy teljes délutánomat elvette az, hogy rájöjjek, hogy a retekbe kell beállítani a kezdő resource-ok mennyiségét. fel is adtam, hogy mélyebbre merüljek bele.

Ha sikerülne egy olyan szerkesztőt kreálni, mint a H3-é volt, elégedett lennék!

Többé-kevésbé megbarátkoztam azzal, hogy csak 5 nép lesz (bár 8 lenne a jó), és hogy csak 4 nyersanyag. Ha az ismert bugokat kijavítják, és persze lesz benne még vagy 20-25 féle épület (amit eddig nem láttunk, pl: Szélmalom, Vízmalom, leprechaun, moral/luck emelő épületek, War machine factory(bár ilyen úgyse lesz, mivel blacksmith se lesz :'((), szfinx, dragon utopia, stb..stb.. akkor jó játék lehet belőle.
  • Vologya Mester
    Üdv Bátor Harcosok! Egyetértek, de RMG-t max. a kiegben kaphatunk... Az alap jtékban biztosan nem lesz... :( Baráti üdv!
  • Kuglee
    Az viszont tény, hogy ha a H3 multihoz akarnak felnőni, több dolgot is integrálni kell.
    - Jól átgondolt random map generátor (nem kell csicsásnak lennie, hisz a H3-nál se érdekel senkit, hogy most mennyire tetszetős a pálya, hanem az, hogy mennyire kiegyensúlyozott!) Remélem ha készítenem RMG-t, akkor nem akarnak a grafika oltárán elvérezni ez ügyben.
    - Kényelmi funkciók, amik felgyorsítják az egység menedzsmentet. Lásd az oroszok készítette H3 multiplayer modot. Azt megnézhetnék a fejlesztők, nagyon jó újítások vannak benne. Innen lehet tanúlni, nem keveset!
    http://www.heroeswt.net/
  • donatus13
    Én kb vagy 6 játékban voltam béta teszter, ugyan ide nem akartam bejutni , de ahogy itt látom nincs semmi nagyon nehezen javítható dolog, a játék motorja működik a többit lehet csiholni jóra , én nagy esélyt adok a játéknak, és ez a bét pl egy Ruse vagy egy Men Of War bétához képest kb kész játék, a béta nem neked szól aki kipróbálja és játszik vele, és elkezd minden rágalmazni ,hogy ez nem jó, hanem azoknak akik leülnek játszanak , és minden egyes hibáról e mailt írnak a fejlesztőknek, vagyis feedback elnek.
  • Vologya Mester
    Mindig vannak kivételek... :) Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, természetesen a multizókra gondoltam ezesetben... :) Baráti üdv!
  • Shiwo
    egy dologban nem értek veled egyet, a várnézetben...én máig eltudok gyönyörködni a H3 vagy H5 néhány várnézetében, nem untam meg őket
  • Vologya Mester
    Üdv Bátor Harcosok! Megkérnélek beszélj magyarul... (hipeolás) :) Másodszor Mindenkinek joga van tetszést és nem tetszést nyilvánítani... Harmadszor sok embernek tetszik a béta a hibák ellenére, sokaknak nem... Gondolom erre az UBI is számított... Személy szerint nem vagyok egy bizonyos részhez leragadott, mindegyik résznek megvan a maga szépsége... :) Ha Neked nem tetszik, nem veszed meg, ennyi... Affelől azért vitatkoznék Veled, hogy nem volt mire dícsérni a játékot... Következtetéseket vonsz le 2-3 pályából... Gratulálok! :) Eddig biztosan csak tökéletes Bétákkal és játékokkal játszottál... :) Én elég régóta látom a játék fejlődését és azt mondhatom, hogy az eddigi új verziók mind nagy fejlődést mutattak, illetve a legnehezebb balanszolást vállálták be a fejlesztők... Mindegyik lénynek több önálló speckója van, ami már önmagában megnehezíti a balanszolás tökéletes megtalálását. Nem beszélve a rengeteg újításról, ami megint nem tetszhet Mindenkinek. Azzal is tisztában vagyok, hogy a megjelenésre 100%, hogy nem lesz tökéletes a játék... De szerintem egyik rész sem volt és ha megjegyezhetem a Heroes III pl. több, mint 100 ismert bug-ot tartalmaz még az 1.4-es verzióban, pedig sokan tökéletesnek tartják! (Pedig ezeket a bugokat sokan nem is ismerik!!!) :) A várképernyőről pedig annyi a véleményem, hogy hisztifesztivál az egész, amit a "rajongók" kreáltak. Mindenki nagyon jól tudja, hogy a várképernyőknek a hangulati elemen kívül (illetve az első 2 hétben gyönyörködik benne az emberfia), semmi, de semmi jelentőssége sincs... Mert ha játszol, belépsz, építesz, lényeket veszel fel és kilépsz... Ez megint rengeteg időt elvesz a fejlesztésből, mert a többség ezt akarja... Hát valamilyen formában lesz... :) Szóval bocs, hogy védem a fejlesztőket, de tudom mennyit gürcölnek és azt is nagyon jól tudom, hogy Mindenkinek nem tetszhet, amit csináltak... Neked sem tetszik, elfogadjuk, de azért visszább az agyarakkal... Majd a teljes játék megismerése után vonj le végleges következtetést...Köszönöm! :)

ArchDruid: A Master Gremlin bugot az 1.1 vagy 1.2 patch javította a Heroes III-ban. A kezdeti hősöktől 150-250 Master Gremlint lehetett a 2. napra összehozni, amivel le lehetett verni szinte bármit... Ezt kellett javítani, amit meg is tettek annak idején... Baráti üdv!