2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • PTW
    Hm nekem általéban nem jön be ez a stílus, de ma amikor kipróbáltam a demót nagyon kellemesen csalódtam. Olyan szórakoztatónak éreztem az egészet. Tetszik hoyg ahhoz képest hoyg "csak" egy akció rpg, van alkímia, enchant, craft.

Kicsit olyannak érzem mintha egy komolyabb hangulatú Fable lenne (nyílván ez a meseszerű világtól van).

Mindenképp megér nálam egy végigjátszást.
  • Laza
    Be kellett jelentkezni az Origines usereddel, ahhoz adta szvsz.
  • MrAndree
    Origines lesz ez is meg az ME 3 is, gondolom szépen hozzáadta a profilodhoz a cuccot.
  • H3LLBoY
    Amúgy ezeket az itemeket hol tudom megnézni? A demo elején írta, hogy kaptam egy páncélt a Mass Effect 3-hoz, de semmi kódot vagy valami linket nem találok hozzá ez hol lenne.
  • jarlaxxe
    Én végigtoltam kétszer a demót és nagyon tetszik a full game nálam biztos vétel de aki nem látja, hogy bugos az a seggébe dugta a fejét.

Nem véletlen kérnek minden forumon elnézést a demó minöségéért.
  • Laza
    Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta akkor meg az :)
    Nem lehet mindenkinek megfelelni ... szóval inkább legyen demó, max majd nem játszik vele aki nem akar :)
  • MrAndree
    Amennyiben olyan játékról van szó amit biztosan megveszek akkor én se szoktam. Maximum megnézni a gépigényt. Amalur demot azért toltam végig mert adtak érte itemeket. :) Viszont számtalanszor hallani játékoknál, hogy panaszkodnak az emberek, hogy nincs demo így nem tudják kipróbálni. Amikor meg van demo akkor meg persze az a baj, hogy bugos.
  • enlightened
    Nekem aztán, tök mind1, mert nem játszok soha demokkal, azok csak elviselhetetlenebbé teszik a várakozást. Végigtolod teljesen megtetszett a játék és amikor már tolnád tovább akkor vége és várj két hetet. Inkább majd egy nappal a megjelenés előtt tolom végig a demot.
  • MrAndree
    Jobb lett volna ha nincs demo?
  • wedge31
    Az ea-t nem érdekelte, hogy bugos demó? miért nem csodálkozom ezen...
  • Laza
    Azért a térkép max 30%-a havas csak :)
    A többire meg ha felteszed az FXAA injector mod-ot, akkor úgy kiszínesedik, mint az Oblivion. Ha kapcsolgatom ki be ingame, akkor olyan mintha a zord télből fakadozó tavasz, vagy kezdődő ősz lenne :)
  • enlightened
    Csak a 40% -nál jön ki mindenféle gépeken nem tudni miért, de valami nagyon elszúrtak az biztos, mert jóval az ajánlott követelmények fölött van a gépem és még egy SSD-t is tettem bele, hogy a HDD-vel se legyen gond. Ennél többet nem igazán tudok tenni a játékért.
  • enlightened
    Nekem nem jön be annyira a havas világ, jobban szeretem a zöldet és a reckoning rajzolt grafikája is jobban tetszik. Tetszik hogy minden csicsás ahogy itt mondta valaki. Hogy iszonyat jók a ruhák, színes a világ nem kopár tele van színnel. Valahogy szívebben kalandozok majd amalurban mint a csupa hó skyrimben.
  • grebber
    Én végigvittem DX9-en a Batsit nem volt semmiféle zavaró akadás!Pedig már rég elavult a gépem.
  • Laza
    Egyébként Skyrim és KoA összehasonlításban azt mondanám, hogy jó lenne egyszer tényleg összegyúrni a kettőt, azaz a jóféle harcrendszert az igazán aprólékos világgal.
    Azért a TES féle aprólékos világot, ahol bemegyek egy házba és mindent megtudok az emberek életkörülményeiről, stb, nem igazán pakol össze senki.
    Ma is Solitude-nél bementem a kikötőben lévő hajóra és körülnéztem, hogy élnek. Eszembe is jutott, hogy omg, ilyen körülmények között hajózhatnak mindenfelé, nem tudnék így élni :D
  • enlightened
    Én meg végre elkezdeném az arkham city-t ami már 2 és fél honapja kinn van de olyan kis szaggatások vannak benne mindenkinek, hogy nem lehet élvezni. Holott baromira megvan hozzá a gépem. Elvileg azt ígérték már dolgoznak a patchen, dehát nem kapkodják mire kijön a patch addig szerintem a reckoning is.
  • Nos
    "csak talált/vásárolt cuccokban játszom"
    legutóbb én is így kezdtem és sokkal élvezhetőbb lett
    ez a titka az eldurvított craft miatt
  • Laza
    Én addig végigszaladok a Skyrim főszálon, mert 70+ óra alatt odáig nem jutottam :)
    Na meg mostanában megint rám jött a BF3-azás :)
  • Nos
    Nagyon jó kis összefoglaló.
    Kihoztad, amit ki lehet hozni a demobol.
  • Laza
    Egy sok 10-100 órás single, teljesen nyitott (értsd, nem lineáris, nem a két fal között/ösvényen vezet végig) játéknál nagyon nehéz olyan balance rendszert kitalálni, amivel az egyszeri játékos és a pro.

Amikor az Oblivionban a karakterrel skálázódott az ellenfelek szintje, akkor meg az volt a baj :)

Én csak talált/vásárolt cuccokban játszom, 70+ óránál tartok, lvl32 vagyok, és azért párszor simán meg tudnak szopatni. Ha ésszel játszik az ember és nem szál el az agya az olyan exploit jellegű fejlesztéseken, mint a kovácsolás vagy enchanting, akkor ezzel is lehet szépen játszani. Na meg nem egy karakterre van felépítve a világ, nyugodtan abba lehet hagyni az egyikkel és el lehet menni másikkal olyan helyekre, ahol még nem jártál. Én is ezt teszem :)
  • enlightened
    Én is megveszem, csak hát még 2 hét mire kijön :S Addig patchelhetnék a batmant, mert azt is megvettem és olyan bugos hogy nem tudok vele játszani.
  • Laza
    Hagyjuk már, amit egyszer dobozosan a kezembe nyomtak, azzal azt teszek ami jól esik. Telefont, TV-t és számítógép alkatrész is lehet venni használtan, még sincs belőle boszorkányüldözés .... ez csak egyszerű profit maximalizáló hozzáállás a részükről.

Egyébként meg pont egy 50-100 órás single RPG-nél szarja le az ember a plusz küldetést ... na meg az ingame, másik játékhoz szóló tárgy is hidegen hagy :)
    Mondjuk Én meg fogom venni boltban megjelenéskor, tehát engem nem érint. De nem egy olyan játék volt már, ami kvára nem érte meg az egykaptafa árát, max a használtat. Ezért is veszek manapság sokkal több indie jellegű, jóval olcsóbb játékot ... s még jobbak is, mint sok 'nagy' :)
  • enlightened
    Nagyon jól meg vannak tervezve, a cuccok, itt legalább már az elején is jól kinéző ruhákban mehetsz, meg jól kinéző fegyókkal, szerintem ez jó.
  • JethroHUN
    Nem tudom kicsit túlontúl csicsás az animáció, + erre jön még a fegyver vfx-je is. Már a level 2es fegyón is lángok vannak.
  • enlightened
    Azért a harcos abilitek is durvák nagyon. Ugrál rendesen és közben megreped a föld alatta meg tüskék jönnek ki. Nagyon nagyon jó lesz ez a játék. Hangulatos szép vidékeken mászkálhatunk majd 100 órát és közben jók a skillek is meg a zene. Szerintem ez tipikusan olyan játék lesz, ami pozitív meglepetést fog okozni nagyon sok embernek aki most a skyrimben nyomul éppen.
  • enlightened
    :( Ezek csak fájdítják a szívem mert tudom hogy még két hét:S
  • JethroHUN
    Abilities Ezt tök jól megcsinálták, a hivatalos oldalon, minden képességhez leírás, és videó az animációjáról.

• grebber
    Biztos bennem van a hiba,de így is végig tudom őket játszani.
    Meg amúgy is amit írtál, ha megtudnám valósítani (amit ugye nem tudok) akkor meg nem lenne értelme játszani mert kb olyan lenne, mintha benyomtam volna a good modot.

Eddig szerintem a "legerősebb" szintre a Gothic 3-ba jutottam ,legalábbis azt hittem. Abban mágus karival vagyok szinte alig fogyó mannával rendelkezem.De sajnos ez is csak addig jó amíg 1-2 ellen jön rám.Amikor meg körbe vesz 6-7 oroszlán vagy leállok harcolni kinyírok kb 2-öt és szétkapnak vagy szimplán elfutok.

Lényeg a lényegben legyek bármennyire is béna én élvezem így is a játékot és nekem csak ez számit!
  • enlightened
    Ez fura, pedig egy idő után minden játék könnyű lesz. Ez azért van mert akármennyire szuper intelligens AI-t írnak, mégiscsak programozott marad a játék, és ami programozott, az kiismerhető, mivel ember hozta létre. Az emberi agy nagyon gyorsan alkalmazkodik, egy idő után kiismeri a programot és tudja hogy lehet legyőzni. Főleg akkor nagyon rossz ez, amikor a program nehézsége meg is áll egy szinten. Lásd skyrim ahol 35 os level fölé már nem mennek a szörnyek ezért utána már nem jelentenek kihívást sem. De mindegyik játékra igaz, hogy megtalálod a gyenge pontját és onnantól könnyű lesz.

A játék nem attól lesz nehéz, mert nem ismered ki, mert mindeképpen kiismered, a lényeg abban van, hogy ez mennyi idő után történik meg. Mert ha sokáig akkor lehet hogy a játék a végéig örömöt fog nyújtani.

Ezek szerint, te a játékok hosszú ideig nem ismered ki és ezért nehézséget okoznak, ez egy jó dolog, mert legalább ki tudod élvezni. De aki már több RPG-vel játszott az ismeri a stílust és tudja mire számíthat, nekik hamarabb könnyűvé válik a játék.
  • grebber
    Ahogy olvasgatom a Skyrim "fricskát" mindenhol hogy egy idő után mennyire könnyű rádöbbenek hogy én akkor nem tudok kalandjátékokkal játszani.
    Bármelyikkel játszottam eddig legyen az Witcher,Gothic,Oblivion,Skyrim,Two Worlds sosem voltam egyikben sem olyan hogy azt mondanám hogy könnyű volt.
  • enlightened
    A skyrimből tudod mi hiányzik a szépség, meg a zöld. Az egész zord havas vidéken megy, utálom a telet, és emiatt a skyrimet is.
  • Zomil
    amugy érdekes a grafika dolog, nemtudom , h ez a demo miatt van-e, de néhol elég elnagyolt, néhol meg nagyon szép, pl. a karakterek sztem nagyon szépen meg vannak csinálva és jol néznek ki

engem amugy leginkább azért fogott meg a játék, mert pont az van benne ami a skyrimböl egy picit hiányzik, a látványos pörgös harc :)
    már várom én is a játékot
  • enlightened
    Azt írják hogy több száz órás a játék és azért valljuk be a skyrimen kívül mostanában nem nagyon jött több száz órás RPG. A witcher 2 meg a többi 40-60 óra volt. Szóval manapság elég nagy szám ha már valami több száz órásra nyúlhat. És mivel a skyrim nekem nem is nagyon jött be a sok hó miatt, meg mert hamar könnyűvé válik, így ez a játék lehet hogy végre valóra váltja amire gondoltam. Azt sajnálom, hogy kevesen tudnak róla nincs reklámja és így kevesen fognak vele játszani.
  • enlightened
    Már nagyon várom a játékot, szerintem le fog kötni egy időre.
  • grebber
    Mégsem kell online pass a Kingdoms of Amalurhoz
  • MrAndree
    Végülis kiadói szemszögből a használt játék vásárlása és a warez között semmi különbség nincs. Egyikből se látnak egy fillér bevételt se. Akkor meg miért ne harcoljanak ellene? Az online pass meg elég baráti megoldás, mivel aki újat vesz annak semmi hátránya sincs belőle, ellentétben a mindenféle emberbaráti DRM megoldásokkal ugye. Aki meg 50 dolcsi helyett 20 dolcsiért vesz magának használt játékot, az nyugodtan fizethet még 10et azért a plusz pár küldetésért.
  • Laza
    Mondjuk Én szeretem az ilyen grafikát, ennek is megvan a varázsa ... na meg ezt a stílust is szeretem, kontrollerrel ez az irányítás és harcstílus Isteni.
    A Skyrim fasza, de soha egy TES-ben nem lehetett egy igazán jót kardozni, a legutolsó rész is bőven hagy kívánnivalót a harc szempontjából. Itt meg pont az a legélvezetesebb minden közül :)
  • Laza
    "a használt játékok visszaszorítása érdekében"

Már ez a mondat undorító ... lassan már egy lapon említik a használt játék vásárlókat a warezolókkal. Majd ezekkel is csak azt érik el, hogy annak aki törekedett arra, hogy ha használtan is de eredetit vegyen, jobb lesz ezt warezolni, és akkor ingyen hozzájuthat mindenhez.
  • wedge31
    A demo több hónappal ezelőtti verzióból készült.
  • enlightened
    A leírás alapján nagyon jó játéknak ígérkezik. Bár attól én is aggódom, hogy ha a te AMD kártyádon ilyeneket produkál akkor az enyémen is ez lesz, mert ha jól emlékszem ugyanolyan kártyánk van még Witcher 2 fórumról. Remélem, hogy ezeket tényleg kiküszöbölik a végleges változatban(bár 2 hét alatt nem sok mindent lehet csinálni), bár mostanában az a trend hogy nem csinálnak vele semmit, hanem várni kell az AMD-re hogy kiadjanak egy hotfixet vagy valamit, ami általában mérsékelten oldja csak meg a problémát. Szóval ha nem lesznek grafikus kártya gondok, akkor én biztos beletolok 100 órát legalább, remélem a nehézségi szint rendben lesz és nem válik hamar könnyűvé a játék.