2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • enlightened
    De Halolover, pl 9 órát csupán az első zónában töltött el, azzal hogy mellékküldetéseket csinált és semmi konkrétat és még egy porszemnyi részt fedezett fel a térképen.

Egyébként ha már kérdezted, hogy hogy lehet valamit elcseszett módon tolni. Szerintem egy RPG-t amiben a kaland a lényeg a mellékquestek, a felfedezés, a fejlődés öröme, a gyűjtögetés, a beszélgetés NPC-kel stb stb.. úgy lehet elcseszetten tolni, hogy végig rohansz a főszálon és körül se nézel.
  • wedge31
    Akkor egyértelmü a helyzet vagy te tolod speedrunban vagy az eddigi infók orbitális faszságok ezt én majd csak 10-én tudom eldöntenni.
  • BlackWolf
    Főboss előtti mentés 8óra52perc utána 9óra5perc :D Ez csak a time played , de ha beleszámolom a raklapnyi videót, párpeszédet miegymás akkor is max 10-11óra. Nem csináltam 1 db mellék küldetést se ez hozzátartozik , és amint elértem a zónához\questhez tartozó minimális szintet mentem is tovább.
    Nem tudom , hogy lehet valamit elcseszett modon tolni , de ha baj , hogy nem rejszol az ember minden pixelre akkor ez van .. A tény , hogy a fösztori sehol sincs 30 óra közelében se , de ettől még jó a game!
  • enlightened
    Na jó, azért mindennek van határa. Állatok mindig voltak. Én nem azért veszek meg egy RPG-t hogy lezúzzam rekord idő alatt, hanem hogy eltököljek a világában nagyon sok időt.
  • wedge31
    Ne keverjük a normális végigjátszást a speedrunnal.
  • Fpocok
    Neten van 3órás végigjátszás is.
  • Totti5
    8.5 Presentation
    Amalur totes an impressive story penned by one of the great fantasy authors of our time, and it takes place in a fantastic fictional world. It’s complex and hard to follow at times, though.
    8.0 Graphics
    Beautiful environments and solid animations are marred by fairly shoddy-looking character models. I wish lip-syncing was more on-point during dialogue.
    8.0 Sound
    Music is sparse, but the voice-acting is well-executed and really adds a great deal to the story. Characters have a lot to say, and that’s a good thing.
    9.5 Gameplay
    The bread and butter of the game. Reckoning sets the bar very high for other games moving forward, and is an absolute pleasure to play.
    9.5 Lasting Appeal
    I hope you have a hell of a lot of time on your hands, because Kingdoms of Amalur: Reckoning will require all of it for the foreseeable future.
    9.0
    OVERALL
    Amazing
  • wedge31
    A föszál 30óra és az eddigi tesztek ezt megerősiteték tehát te valszeg egy másik játékkal játszol vagy valami nagyon elcseszett modon tolod.
  • BlackWolf
    Fő sztori 9óra5perc volt nálam egész pontosan. Szóval ez a 200-300 óra erősen túlzó :)
    A játék jó , bár engem inkább a H&S része fogott meg . Nem szeretem a túlbonyolított\csicsomázott majmolásokat a skyrimet nehezen emésztettem meg. Ez viszont egyből magába szippantott :) ( bár ehez sok köze lehet annak is , hogy 3 évig wowoztam erősen hajaz rá a reckoning )
    A Fő story jó a bossharcok változatosak , vannak elég jó eventek . A világ pedig iszonyúan változatos ám kőlineáris mint az már párszor elhangzott .Most nekifekszek a mellékküldiknek is , majd utána nyilatkozok egy letisztultabb képpel :D
    10 óra után adok neki egy erős 8 ast . Vannak hiányosságok\bugok a kamerakezelés pedig magában elviszi a 2 pontot ..
  • MrAndree
    Én is ezt hittem, aztán toltam pár órát PS 2n és elég hamar megszoktam. Persze FPSt nem tolnék soha konzolon, de ilyen hátulnézetes cuccokra teljesen jó.
  • csgj
    Én meg nem bírok rendesen konzolon játszani. XD Frászt kapok tőle... :-D Szerintem a billentyűzet+egér kombónál nincs is jobb dolog! :-D De ez annyira szubjektív, hogy fölösleges is vitatkozni rajta. :-)
  • wedge31
    Detto.
  • Fpocok
    Írtam ilyet?
  • JethroHUN
    Nem tilos, csak egy analóg kart nem lehet 4 gombbal lemodellezni. Ezért PCn néha nagyon elcseszett tud lenni az irányítás, és ha az rossz akkor hiába lenne nagyon jó egy játék, ha játszhatatlan. Ha neked nem volt gondod az irányítással az klassz. Én többször is "belegurultam" egy ellenfélbe mikor elugrottam az egyik elöl
  • enlightened
    LOL. Ha emiatt nem fogsz játszani vele akkor nagy **** vagy.
  • Fpocok
    Sry, de ÉN NEM FOGOK HOZZÁSZOKNI. Nekem van egy mérce, amit nem fogok lejjebb rakni.
  • csgj
    És ismétlem, nekem könnyen irányítható volt.
  • Belkar
    Na én is kipróbáltam a demót (sajnos egy bug miatt nem tudtam végigvinni de majd holnap újra neki futok) és nagyon bejött. Számomra egy RPG-ben a legfontosabb a világ ahol játszódik, az érdekes helyszínek és npc-k. Ezt pedig hozza a játék ami számomra bőven elég. A harcrendszer sem rossz bár néha nagyon konzolos de még éppen elmegy. Néha játék közben olyan érzésem volt mintha a Fable IV-el játszanék de ez nem baj sőt még külön plusz is :) Hogyha pedig valóban több száz órányi játékidővel rendelkezik kakor biztos a vétel.
  • Totti5
    Kamera konzolon is tud hülye lenni, lehetett volna jobb is.
  • csgj
    Nem tudtam, hogy ez tilos PC-n.
  • MrAndree
    Azért lassan 6 év után már hozzá lehetett volna szokni ahhoz, hogy a játékok 90 százaléka "konzolos"... :)
  • Totti5
    Nem vagyok RPG szpesölist, mondhatni casualkodok csak velük. Annyira open mint bármi más hasonló. Hatalmas térkép, dungeonok, sok NPC, ugyan azok a megszokott dolgok lehetőségek terén. Ami jó az a TPS nézet, és a h&s szerű pörgős és látványos harc. A térkép hatalmas, sok NPC van akik sok infót mondanak és még ezen a gyalog pár perc alatt bejárható területen, amin garázdálkodok és ami egy pont a nagy térképhez képest is már 10 melléküldit felvettem és azokat csinálgatom.

Skyrimot még nem vittem végig, de ez más élményt ad. Én a Fabléhoz tudom hasonlítani, csak sokkal komolyabb játékmechanikával és tartalommal.
  • JethroHUN
    Ezt nem gondolod komolyan kamera kezelés első sorban, automaitkus célzás spellel/íjjal, ill. automatikus irányok támadásnál,
    Lehet h konzolon működik az analóg karral a támadási irány vezérlése, de pc-n NEM. Az egér forgatja a kamerát. Maradt a WASD tudsz 4 irányba támadni.
  • Fpocok
    Természetesen ezek ellenére lehet egy játék jó. Csak engem nagyon zavar.
  • csgj
    De teljesen jól és könnyen irányítható billentyűzettel és egérrel... Mondjuk egy Dragon Age-szerű inventory nekem is jobban tetszett volna, de amúgy nem vettem észre, hogy nagyon konzolos lenne.
  • Fpocok
    Kamera mozgás, meg az egész interface. Megjegyzem, hogy a konzolos kialakítás a Skyrimet is hazavágta.
  • csgj
    Mitől "konzolos"? Nekem olyan érzésem volt, hogy PC-n játszom... :-P És a bugoktól függetlenül kifejezetten élveztem. Teljesen jó akció-RPG.
  • Fpocok
    Ejj baszki. Kipróbáltam a demót.
    Ez a konzolos "minden", fájdalmat okoz... annyira szar. Viszont minden maxon 60fps.
  • MrAndree
    Őszintén szólva sosem érdekelt, hogy egy RPG mennyire hosszú. Nekem egy 20 órás RPGvel sincs semmi bajom ha az tartalmas és szórakoztató és nem tartom jobb RPGnek a Skyrimet a többinél csak azért mert 200 órás. És az állítólagos hosszán kívül nem sok közöset látok az Amalurban és a Skyrimben.
  • enlightened
    Mert az utóbbi időben az volt az egyetlen RPG, amire azt mondtam, hogy ez jó lett. Ez egy RPG. És ebben tényleg 200 óra van.

Manapság nem is igazán vannak RPG-k. Vagy te tudsz a DA2-n meg a Witcher 2-n kívül mondani, amik mindkettő kb 50 órás volt.

Hosszú idők óta a skyrimen kívül ez az első olyan amire azt mondják 200 óra van benne.

Azért hasonlítom a skyrimhoz, mert szerintem az az egyetlen RPG hosszú idők óta ami felveheti ezzel a versenyt. De ha te tudsz másikat akkor javíts ki nyugodtan.
  • MrAndree
    Nem bántásból de neked miért szerepel minden hszedben az, hogy skyrim?
  • enlightened
    És jó a game? Mennyi open world? Ha már játszol vele valamit azért mesélhetnél, persze nem spoilerekre gondolok. Csak hogy nagyon fogja e lemosni a skyrimet, vagy csak épp hogy?
  • Totti5
    Játékstílusokat én nehezen tudom egymással szembe állítani, pláne az RPG vonalat bármi mással. Nyilvánvaló, hogy ha a tartalmat nézzük akkor az RPGk verhetetlenek, de más szempontok alapján meg nem adnak olyan élményt.

Kb 1kor kezdtem el az Amalurt és 9ó20pernél áll a számláló ( másfél órát levehetünk, mert ki kellett menni havat lapátolni többször is ). Ez már majdnem egy normal fokozatos AW végigjátszás, de már az utolsó chapternél lennék benne, és szinte semmit nem haladtam benne, csak ismerkedem a világgal. Nehéz dolog így összevetni, ezért nem is érdemes szvsz.

AWra még visszatérve. 2 végigjátszás simán benne van, hacsak nem very hardon áll neki az ember elsőre, mert egyes a történet szempontjából fontos dolgok, csak ott szerezhetőek meg.
  • ratgab
    Úgy van!
  • TVelvet
    Ezek nagy része ruszkiktól van. Nekem a BF3-om indulás óta megy, és no problem.
  • nr1ranger
    Szerintem az RPG játékstílusba beletartozik hogy kevésbe pörgős a tempó, több a mászkálás, és a hentelésen kívül vannak olyan dolgok, amikkel el lehet szöszmöszözni (craft/felfedezés) viszont ezek egy mélyebb játékélményt hagynak bennem. Nem véletlenül szoktak fújolni azokra akik átskippelik az összes beszélgetést és rohannak előre a főszálban.
  • ratgab
    Én vettem októberben egy kulcsos oldalról steamkulcsot, azóta is megy a játék! Már felrakott steam vagy 3 patch-et és még mindig jó!
  • ratgab
    Fogadjunk, hogy 5600-ért fogja árulni!!! Tudom honnan veszi!
  • Fpocok
    Igen. Több alkalommal is.
  • JethroHUN
    Nem akarok eltántorítani senkit a spórolástól, egyszer vettem cd kulcsot, máshonnan (BF2142höz, amikor még 10k volt) 1. Még telepíteni se engedte a játékot azzal, 2. Megoldottam, utólag registrybe átírva. 3. Működött 1 hétig bármely szerón (origikon persze) 4. Jött a patch, annyi banned.