2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • ratgab
    És vásároltál már innen? Mennyire megbízható?
  • ratgab
    *40 óra alatt
  • ratgab
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó, de játékidőben sehol nincs a bannerban szereplőhöz képest. Mondj hülyének, maradinak, vagy aminek akarsz, de nálam ez is számít vásárláskor.

Mennyi tartalmat, játékidőt kapok a pénzemért, ami aktív szórakozást nyújt (engem szórakoztat a főszál, a mellékszál, sőt még a craft és mászkálás is... Így nem nagyon van üresjárat).

Másik dolog, hogy videó alapján (hangsúlyozom ismét, hogy Videó alapján) nincs annyi változatosság benne, mint Reckoningban. Itt eleve 3 féle (harcos, mágus, tolvaj/bérgyilkos) karaktered lehet, vagy ezek kombinációja és akkor még a craftingról, miegymásról nem is beszéltem.

Ismét lehet kövezni, de én a játékokat leginkább a filmekhez szoktam hasonlítani. És néha el is osztom a vételárat a játékban töltött idővel. Ami 100 Ft-ra jön ki óránként az már megérte az árát, afölött nagyon jó élményt kell, hogy nyújtson valami, ahhoz, hogy maradandó legyen (ehhez hozzá tartozik ,hogy 40 óra nem is nagyon ülök neki egy játéknak, vagy ritkán.)

Félre ne érts nem azt mondom, hogy AW rossz játék, csak annyit mondok, hogy úgy gondolom, hogy Reckoning jobban megéri.

• Totti5
    Butaság összehasonlítani egy PRGt egy akció játékkal. Alan Wake olyan storyt mesél el hogy bepisálsz, olyan egyedi atmoszférája és látványa van amit horror játékokban sem láthattunk még ( amúgy nem horror az AW, max a nagyon "gyenge" ( nem sértésként mondom! ) játékosok számára ). Rétegjátéknak rétegjáték, a sötétbe mászka nem vonz tömegeket.

Alan Wake 10-15 órában ad olyan élményt, ami garantáltan sosem fogsz elfelejteni. Nincs benne üresjárat és a gameplay valóban akcióból áll, de nem kötelező mindig lőni, és sokszor elég csak a fényt használni és azért a lőfegyverek elég szolidok a játék 90%ban, így nincs benne nagy darálás.

Konzolra bőven 1 millió felett ment el, ami majdnem biztos nem termelt profitot.

Játékélményt pénz/óra módban mérni nem igen lehet. Egy 100 órás RPGben rengeteg az üresjárat és az ismétlődő elem, a grind és a bactrack. A főszálak sok esetben nem nagyon hosszabbak mint egy akció játékban, persze az RPGk veleje a mellékszálak szoktak lenni.
  • Fpocok
    hopp, most láttam, hogy lesz ez a játék itt. Jóval olcsóbban mint bárhol. Csak szóltam.
  • ratgab
    Ezt a beszélgetést mintha már lefolytattuk volna korábban...
  • Prince23
    Ha eltekintünk hogy az nem lenne DA folytatás, akkor semmiképpen sem szar játék. De így hogy már van egy DAo ....

meg azért azér a DA 2 erősen konzolos játékra siekrült, aki játszotta konzolon sztem tudja miről beszélek. ott egyszerűen fenomenális a játék. annyira a kontrollerhez passzol minden, h csak néztem. Majdnem mint egy Castlevania irányítás.
  • MrAndree
    Igen sajnos az elég nagy hiba volt és megmutatta, hogy egy ilyen játék fejlesztésére bizony nem elég az 1 év.
  • ratgab
    Hát igen, DA2 rákfenéje az ismétlődő helyszínek. Az engem is zavart.
  • MrAndree
    Mert sok elitista HC RPG-s illetőnek (nyilván akinek nem inge) az tetszik ha a harc abból áll, hogy az egyik karakter üt a karddal, a másik karakter elhajol, miközben a háttérben bonyolult kockadobások zajlanak. Ami véletlenül látványos (a karakter pörög, forog, ugrik, vetődik) az már szar konzolos szemét fos.
  • MrAndree
    Igen. Velem együtt, mert nekem is. :)
  • Nos
    Nekem is bejött a DA2. Főleg a jellemek reális kidolgozása és a story miatt. A világ is érdekes (mármint a történelem, kultúra, architektúra rész). Ami gáz szerintem a DA-ban, az az ismétlődő helyszínek és a kötött, pályaszerű bejárható terület.
  • ratgab
    Szerinted hiba. Sokunk szerint meg így jó, ahogy van.

Hc rpg-sek kerülni fogják? Sose értettem, hogy mitől jobb egy érték alapján elugrani, mint ha azt a játékos manuálisan csinálja.

Nem feltétlenül az a szerepjáték, hogy kockát dobálunk, aztán ha párost dobunk elugrunk, ha nem meg benyeljük az ütést... Szerintem.

Kaszabolósoknak nem kötelező craftolni, kari építés meg aztán nem valami bonyolult (H&S-ek többségének, azért van ennyi rpg eleme, vagy ha nincs azt kombóbonyolultságban pótolja és aki meg tud tanulni 5-6-7 gombos kombókat, annak nem fog gondot okozni 3 fejlesztést kiválasztani a sok közül 1-1 szintlépésnél.)

Graf. buzik meg menjenek a természetbe fényképezni. Az való nekik!!!
  • ratgab
    Nekem az is tetszett! Szar alak vagyok?
  • wedge31
    Attól mi nem jobb...
  • Prince23
    Egyelőre úgy túnik, hogy jobb lesz a DA 2-től :D
    lehet
  • enlightened
    Manapság olyan kevés az RPG, hogy aki kicsit is szereti a műfajt itt fog tolongani és tolja majd a gamet.
  • Nos
    Ráadásul mindenkinek mást jelent az rpg is.
  • wedge31
    A hc rpg játékosok már sajnos mind kihaltak vagy nagyon leadtak az igényeikből / mint például én is /mert nincsenek hc rpg-ék már hosszú évek óta.
  • JethroHUN
    Nem hiszem h ennek a játéknak akkora fan tábora lesz mint a Skyrimnek. Szép és jó amit eddig tudunk a Reckoningről. De van egy hibája, ami miatt nem egy játék bukott. RPG+HnS+wow grafika.
    Ez a trió nem biztos h tetszeni fog mindenkinek. Aki hc rpg játékos az messziről kerüli a hns animációkat. Aki csak kaszabolni szeretne, konzolos gamerek nagy része, az valszeg nem akarja magát untatni craftolással, kari építéssel. Aki pedig graf buzi, az soha nem fog olyasmivel játszani ami szúrja a szemét. Skyrim helyére léphet, van benne annyi potenciál. Mivel a Skrimet már aki akarta végig vitte, sok újat nem tud mutatni már. (azt hiszem 200 órám van benne, egyedül a DB és Thief guild nincs megcsinálva) A Creation Kittel csak idő kérdése egy Nephrim szintú teljes overhaul mod.
  • Nos
    Úgy látom különböznek az igényeink. Engem a kombók pont nem izgatnak annyira, nekam sokkal fontosabb a story.
  • Nos
    A szépen kidolgozott világ alatt nem a grafikát értettem. Nem voltam egyértelmű. Amire gondoltam, az a világ történelme, a társadalom, hogy ezek mennyire állják meg a helyüket a saját világukban. Elhihető-e, hogy az a karakter olyan motivációkkal rendelkezik, mint amit mögé raknak. Az emberi kapcsolatok kidolgozottsága. Ilyenek. Szóval lehet-e úgy játszani, mint egy szerepjátékot, vagy pedig csak egy kicsit bővített hent az egész. Mivel Salvatore dolgozta ki a világot, én úgy érzem, hogy nagyon jó lesz, de majd meglátjuk.
    Egyébként szerintem csak átmenetileg verhet rá a Skyrimre. Jövő héten kijön a Creation Kit és nemsokára gyakorlatilag új világokat fognak összemodolni vele.
  • enlightened
    Egyébként a legjobban azt dícsérik a játékban, hogy azon kívül hogy minden megvan benne, a gameplay is hatalmas, tehát a küzdelmek nem uncsik mint a skyrimben hogy csak mész és nyomod a gombot, hanem látványos kombókkal teli és emiatt egyszerűen megunhatatlan a játék és 10 szer is visszamész ugyanarra a területre mert nem unalmas.
  • enlightened
    Nos! A világgal kapcsolatban azért azt írták, hogy nem olyan lesz mint a skyrimben, hogy nyitva lesz az egész. Választhatsz majd itt is hogy hova mész, de lineráis térképterületek lesznek. Ami nem biztos hogy baj.
  • enlightened
    Most még kevesen vagyunk ezen a fórumon 2 hét múlva többen lesznek itt mint a skyrim fórumán. Aztán a játék felkúszik az első helyre és majd után kell rendelni mint a skyrimet. Mondjuk kicsit félek is attól, hogy ha túl nagy népszerűségre tesz szert a játék, akkor elindul a DLC őrület itt is meg a többi bőrlenyúzás:S
  • Nos
    Ami engem a leginkább kivácsivá tesz a játékkal kapcsolatban, az a szépen kidolgozott világ. A grafika nem tetszik egyáltalán, szerintem nagyon gagyi, de túl tudok rajta lépni, ha egy olyan világot tesznek mögé, ami megáll a lábán. A karaktertápolás sem izgat, a story viszont annál inkább.
    Ha szerepjátékosan akartok hozzáálni, akor szerintem érdemes elolvasni ezen az oldalon a világ egész részletes leírását. Ezután annyi infóval indulsz a játékban, mintha tényleg ott éltél volna.
    Amalur
    Ez nem a játék oldala, hanem a világé.
  • ratgab
    Állítólag még tavaly nyári állapotot tükröz!
  • csgj
    Állítólag a demo egy nagyon korai állapotot tükröz. :-) Szóval javítva lesz sok minden. Amúgy Skyrim is iszonyatosan bugos néhol...
  • ratgab
    Idén nekem a legjobban várt játék, habár ME3 is kezd felkúszni, de csak a 2. helyig juthat!
  • wesker24
    Hát amit kiadtak demot belöle nem ugy nézett ki !

Aztán elnézést is kértek a hibás demo miatt de majd ha kijön a full akkor majd megnézzük milyen !
  • enlightened
    Nem rajonganak ezért a grafikai stílusért sokan? Ezt beírhatnád egy WOW fórumra is meglátnád mennyien nem értenek egyet.

Hype nem kell a játéknak, miután kiderül majd mennyiére jó lett rákapnak majd. Lehet a megjelenés után 2 héttel fognak csak sokan rájönni. De le fog mosni mindent. Nagyon nagyot alkottak itt csöndben ezek a készítők.
  • Csokis
    Mivel annak készült eleve PC-re, csak később döntöttek a single RPG és a konzol mellett!
  • wesker24
    Kinézet alapján tényleg ugy néz ki ! :D
  • csgj
    Még az is lehet, hogy sokan MMO-nak hiszik.
  • Zomil
    leginkább 2 dolog miatt:
    1: nem igazán van hype körülötte, mint a skyrimnek
    2: nem sokan rajonganak ezért a grafikai stilusért amit a játék képvisel :)
  • enlightened
    A játék IGN-en 9.0 pontot kapott AMAZING besorolással. És az egész review végig csak dícsérnek mindent. http://ps3.ign.com/articles/121/1216517p2.html

Szerintem év játéka lesz simán és le mossa a skyrimet meg az összes többi RPG-t.

Már csak egyet nem értek. Ha ilyen nagy a játék. Miért nem vagyunk annyian mint a skyrim fórumon, vagy a többi játék fórumán. Az emberek nem tudnak a játékról? Mass effect 3-at is le fogja mosni.
  • enlightened
    Persze de a ME3 az több mint 1 hónap még. A shogun2-vel meg nem játszottam nem az én stílusom. Azzal most nem foglalkozom. Remélem addig kitart a reckoning. Jó lenne ha kedden már meg lehetne venni a reckoninget valamelyik külföldi oldalról mondjuk originról és nem lenne benne release date check, vagy IP lenyomozás.

Egyébként miért ragaszkodnak a kiadók még mindig ahhoz, hogy Európában mindig 3 nappal később játszhassanak? Miért nem mindegy nekik? Ha egy európai megveszi az amerikai játékot, akkor miért nem tolhatja az amerikaiakkal egyidőben?
  • ratgab
    Lesz ott márciusban ME 3 is, Shogun 2 kieg is (standalone).
  • enlightened
    Na még 6 nap. Odébb van még az a megjelenés :S.
  • enlightened
    Az viszont nem tűnik rossznak. Természetesen egy időbe kell jönnie a reckoninggel. Szépen kijön megint minden egy időben kijön, aztán megint csend lesz 1 hónapig. Adagolhatnák valahogy folyatamosan a játékokat, nem mindegyiket egyszerre.