2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
-
ratgab #193 Összehasonlításképpen Oblvionról hat lóval se lehetett leszaggatni, SKyrimhez meg legalább egy hónapja hozzá se szagoltam. -
ratgab #192 Skyrim sem egy fenékig tejfel azért. Vannak benne durva butítások (nincs fegyverkopás, nincsenek attrib-ok, nincs optikai különbségen kívül eltérés a fegyverek, páncélok közt, nem lehet kovácsoltatni és enchantoltatni npc-vel). Szépnek mondjuk szép, meg tényleg jó játék, de azért nem lesz az olyan hű, de nagy etalon. Mondjuk KoM se lesz az.
RPG játékosok nem grafikabuzik, szóval az nem érdekes. Zárt terep dolgot én az ugráson kívül egyáltalán nem tapasztaltam. Akkor a bejárható kezdőterület, hogy oda nem nagyon hiányzik az ugrálás (egyébként meg bizonyos részeken lehet... Tudjuk be annak, hogy ha máshol ugranánk eltörhetnénk a lábunk )
Inkább én azt mondanám, hogy semmi Hype-ot nem kap ez a játék, így sokan nem is tudnak róla (Ha nem látok egy E3 videót pár hónapja én se tudnék róla). -
ratgab #191 Inkább azért, mert nem reklámozták nagyon.
Végre kivesézős módban végigvittem a demót és a következőket fedeztem fel(Spoilerbe rakom, mert hosszú lett):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- Alapjában véve egy buta TPS-nek... tűnik a játék elsőre, de ez nagyon nincs így. Rengeteg minijáték húzza ki a végtelen számú idióta TPS közül: Craftolási rendszer, ahol 6 féle alkatrészből (kard esetén pl. markolat, penge, zsineg, bőr stb. stb.) rakhatjuk össze vagy fejleszthetjük saját fegyverünket (level 1-es szinten olyan kardot pakoltam össze, ami az utána talált összes fegyót felülmúlta,... Alkatrészek az általunk begyűjtött tárgyakból nyerhetők), Gyógyital kotyvasztás (természetesen alapanyagokat nekünk kell hozzá begyűjteni, és még kísérletezgethetünk is.... Apropó én majdnem megöltem magam egy ismeretlen hatású általam készített lötyivel), Reckoning mód: Itt lehet brutálisan szemet gyönyörködtető kivégzéseket produkálni, Dispell rendszer (egyfajta QTE megoldás), Lockpicking (kicsit átláthatatlan elsőre, mivel csak próba alapján tudsz zárat nyitni így ha peched van rengeteg lockpicked lesz oda). Ezeken felül még van tolvajlás, amit nem próbáltam.
A TPS-ekre jellemző mozdulatsorok itt is megvannak, természetesen a kombók sem hiányozhatnak, melyeket szintlépéssel, majd az adott képzettségre pontok elhelyezésével nyithatunk fel. A mozdulatok rendkívül látványosak és fegyverenként 5 db van belőlük, sőt még mágiával és sorssal kapcsolatosak is vannak bőven (pontos számot nem néztem, de 30 és 50 között van). Harc nem túl bonyolult ugyan, de szórakoztató, ellenfelek tudnak meglepetéseket okozni (farkas lerohanós taktikája első pár alkalommal igen rosszul érintett, de utána kiismertem és készültem rá!)
Apropó fegyverekről nem beszéltem: Már az első fegyver, amit találunk jól néz ki, de a többi még jobban. Ráadásul van belőlük legalább 8 féle típus: Kard, Kétkezes Kard, Kalapács, 2 Tőr, Varázsbot, Varázspálca, Chakram (ez a legizgalmasabbak egyike), Faeblade (aki ismeri a Star Trek sorozatot az tudja milyen a Klingon Bat'leth... Na ez arra hasonlít, csak 2-t használunk belőle), sőt még a pajzsunknak is van külön támadó mozdulatsora.
Szintlépéskor kapunk skill és ability pontokat: Skillből van 9 db, mely mindegyike kihat a questek alakulására. Egyik legjobb példa a Persuasion, mellyel új beszédopciók jelennek meg, amelyek teljesen más irányba vihetik a questeket (nagyon ajánlott galamblelkű játékosoknak, akik a legtöbb szitut békésen akarják megoldani).
VAn még Alchemy (warrior-t játszottam szóval nem nagyon raktam rá pontot), Lockpick, Stealth, Blacksmithing (nagyon hasznos lásd fentebbi eszmefuttatás), Sagecrafting, Detect Hidden (ha lootbitch (apropó lootbitch baromi sok loot van a játékban és a kezdő hátizsákunk igen korlátozott számban képes őket befogadni, de ez jobb zsák vásárlásával orvosolható, habár horror áron) vagy ezt kell választanod, már a kezdőhelyeken is baromi sok rejtett tárgy van és általában nem alapcuccok!!!! Kicsit már túl jó is ez a skill 2. pontot rárakva), Dispelling, Mercantile. (Amelyről nem írtam, arra nem is raktam pontot, így nem tudok nyilatkozni).
Vannak továbbá Ability-k 3 ágra bontva: Finesse (rogue-oknak), Sorcery (mágusoknak) és Might (Harcosoknak). A 3 ág mindegyike fa struktúrára épül és mindegyikben kb. 28(!) ability pontot lehet elosztani, összesen a 3-ra 84 különálló ability van (minden egyes abilityre további pontok tehetők... Nekem 5-t sikerült max tennem, tehát az összesen több, mint 420 fejlesztési irány (!!!!).
A grafikával bevallom bajban vagyok mivel tényleg nem tetszetős, sőt nálam amd kártyával érdekes dolgokat produkál (játék közben kirajzolódó texturák, csak első percében megáll a játék), de ezeket betudom annak ,hogy demó. Ettől eltekintve a bejárható kezdőterület is baromi hatalmas (akit WOW-ra emlékeztet, annak nagyon is igaza van tényleg úgy néz ki, de ez nem rossz dolog... a Wow-nak hangulatos grafikája van) és a maga módján szép is vegetatív is.
Hálistennek eltérve az utóbbi évek szerintem igen hülye elképzelésétől nem minden NPC nevesítette, így simán lehet tudni, hogy kinek van érdemi mondanivalója és kinek nincs. Nevesített npc-kkel lehet beszélgetni néhány témáról (mindenkinek egyéni sorsa és élete van, tehát nem tucat npc-kről beszélünk és én még 2 hasonló arccal se találkoztam...+pont).
Questeket adó npc-k jó RPG-s szokás szerint hatalmas sárga felkiáltójel jelöli és nem kell questekért végigkérdezni az összes nevesített npc-t. Tisztán világosan látszik, ha valakinek van valami munkája számunkra.
Párbeszédek amúgy fantasztikusan jók szerintem: Mindenkinek más véleménye van a világról és az eseményekről, questek alatt elhangzó szövegek jól megírtak, néhol poénosak is, szóval a játék ezen része igen minőségi anyag!!! Szinkronszinészek is jól teljesítettek!
Questek eddig hozzák a megszokott kliséket némi ötletességgel is fűszerezve (nem csak a hozz el 3 csirkelábat és ölj meg 5 farkast típus van, legalábbis az elején nem csak ilyenekkel találkoztam). Ments meg egy elkóborolt társat küldetést is egy csavar jellemzi, valamint az eltűnt gyilkos formula quest is egy nem annyira meglepő, de fordulatos véget ér, ahogy a sérült elf (játékban Fae) meggyógyítása is.
Azért a harcos guild ölj meg 2 gonosztevőt, akkor beajánlak a guildbe típus is jelen van, de ez egy harcos guildnél szerintem alap. Eddigi legérdekesebb az elátkozott farkas questje volt, igaz nem volt valami hosszú, de ilyet még nem talált ki senki, legalábbis nekem nem rémlik.
- Főhös testreszabható a játék elején: 4 nép közül és 5 vallás közül választhatunk, persze mind más bónusz-t ad (megelőlegezem, hogy a fajválasztásunk a párbeszédekre is némi befolyással van/lesz).
Összességében nálam jó értekeléseket kapna a játék. Egyedül 1 dolog aggaszt, na jó 2 dolog: Fent tudja-e tartani az érdeklődést ez a hosszú játék (főszál 40-50 óra, míg maximalisták 200+t is simán eltölthetnek vele fejlesztők szerint), a másik pedig a már említett grafikai glitchek (elsősorban a csata előtti megakadás, illeve úgy vettem észre van egy kis memory leak gondja is a játéknak, ugyanis lassul a drága) megléte a végleges játékban.
Amikor kiléptem a világba még nem fogott meg annyira, de aztán a 45 perces kvóta elindulása után kb. 20 perccel már le se tudtam tenni (ismeritek a csak még 1 quest, még visszaviszem eladni a lootot, még feljavítom a fegyverzetem érzést, na ezek itt mind megvannak. Apropó fegyverzet, minden páncél, minden fegyver kopik kéremszépen, így nem használható a végtelenségig (nem értem el demóban, hogy mi lesz, ha 0-ra használunk valamit, de ez mindenképp jó dolog szerintem ha van ilyen egy játékban).
Aztán az utolsó 10 percre már keveseltem a rendelkezésre álló 45 percet (pedig minden npc-vel beszéltem: ilyenkor megáll az óra és mindenhol, ahol telt az idő rohantam ahogy tudtam, hogy minél többet láthassak a játékból!)
-
#190 Ez azért van, mert bár jópofa a játék, de egy pár évvel ezelőtti mmo-tól lehet elvárni ilyen grafikát és zárt terepet, ahol 3 métert nem tudsz leugrani, mert ott egy láthatatlan fal. A Skyrim idejében ezzel nem sokan fgnak játszani az nyilvánvaló, nagyon rétegjáték. Nekem is tetszik még ÍGY is, de leginkább valami budget garázsprojinak tűnik egy átlag júzer szemében. -
#189 Szerintem csak azért van ez ,mert nem lett egy nagy eresztés a game! -
#188 Én szerintem egy alap longswordos warit indítok, elég jók a kombói, még a nagy trollt vagy mint egy dungeon végén (demoban) is lehetett counter attackozni. Védés+Támadás gomb (ha épp üt az ellenfél) Rouget elég gagyira sikerült. Az a cikcakk oda vissza, kombótól majdnem megvakult. Elég gáz animációt csináltak hozzá. Nyilazás meg nem életképes. Ez a van 6 nyilad és vissz töltődés nem bejövős. -
MrAndree #187 Én is ilyen duplatőrös, lopakodós, hátulról gyilkolós karaktert terveztem először, de aztán demoban poénból kuruzslóval mentem és kifejezetten tetszett szóval most nem tudom mi leszek majd. -
#186 A demo elött én is ezt akartam de most már inkább azon vagyok, hogy mágus leszek elsőre. -
#185 Mondjuk azt nem tudom, hogy hogy ilyen kevesen vagyunk ezen a fórumon, megjelenés előtt 2 héttel. Úgy érzem, hogy sokan elsiklottak a játék megjelenése felett, annyira belebonyolódtak a skyrimbe. -
#184 Reckoning: Komplett küldetésláncból maradnak ki a használt játékok vásárlói.
" A Big Huge Games és 38 Studios által készített Kingdoms of Amalur: Reckoning című akció-RPG játékot az Electronic Arts fogja kiadni. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy például a Mass Effect-hez és egyéb általuk forgalmazott programhoz hasonlóan ebbe is beépítik a használt játékok visszaszorítása érdekében bevezetett Online Pass rendszert.
Az Electronic Arts közleménye értelmében a Kingdoms of Amalur: Reckoning című játékhoz egy ingyenes küldetéslánc lesz elérhető megjelenéskor, aminek a címe "House of Valor". Akik újonnan vásárolták a programot és aktiválják a hozzá kapott egyszer használatos Online Pass kódot, azok ingyen tölthetik le az összesen hét extra feladatból álló küldetésláncot (DLC-t).
Akik viszont használtan, másodkézből veszik meg a játékot, aminek a kódját már az előző tulajdonosa aktiválta, azok természetesen az ingyenes DLC-hez addig nem férhetnek hozzá, amíg nem vásárolnak egy új Online Pass kódot. Ezért a kódért 5 és 15 USD közötti árat kell fizetnie annak, aki használt játéka mellé le akarja tölteni a DLC-t és hozzá akar férni a később megjelenő bővítésekhez is.
Kód nélkül szintén nem férhetünk majd hozzá a Mass Effect 3 demójában megszerezhető N7 témájú páncélhoz és a holografikus tőrökhöz sem. A Reckoning demóban feloldott tárgyakat viszont használt teljes játék esetén is megkapjuk. Az EA bejelentésének értelmében a digitális úton (Steam, Origin, stb.) vásárolt programhoz szintén letölthető lesz az ingyenes DLC. " - GP
-
Nos #183 Nagyon gazdag világa van, de remélem gyorsan kidobnak valami highres textura modot kevésbé élénk színekkel, mert nekem ez azért túlzás. Valahol szép, de nekem akkor is erős.
Kicsit olyan érzésem van tőle, mintha csak egy hülye MMO lenne, akkor is, ha tartalmilag több annál. -
#182 Nehéz a választás az biztos, nálam egy rogue/assassin lesz a kezdő kari. -
#181 Azt lesz nehéz eldönteni hogy milyen karaktert indítsak :D -
csgj #180 Nagyon jó lesz! A demo is irtó hangulatos volt. :-) -
#179 Mondjuk még 2 hetet várni kell. De steamen már előrendelhető. -
#178 Szerintem jó lesz ez. Szépnek tűnik és végre kicsit elmehetek a skyrim havas tájaitól valami kellemesebb zöldebb éghajlatra. És ha tényleg sok felfedeznivaló lesz akkor ez is leköt egy időre. -
#177 Jó lesz ez :) remélem tele esz jó kis rejtett dolgokkal, titkos megszerezhető, nevesített artifaktokkal, stb-stb.
Mondjuk egy ilyen játékból, ilyen harcstílussal tudnék elképzelni egy MMO-t ... talán akkor visszatérnék abba a világba :) -
#176 -
#175 Új képek -
#174 Kingdoms of Amalur: Reckoning "Inside Reckoning: Music & Sound" Trailer.
-
#173 Megnéztem a demot, nem vagyok nagy RPG-s de ez tetszik, csak most a Skyrim után annyira nincs ehhez hangulatom de majd mikor megint rám jön a kóborolhatnék akkor szerintem ezzel próbálom majd csillapítani az érzést :) -
#172 vagy ATI catalystba kint állítsd be valamennyi AA-t driveresen, és kapcsold be újra, úgy jó. -
MrAndree #171 Post processinget kapcsold ki és jó lesz. -
#170 steamen leszedtem a demot meg kreáltam a karaktert de már az átvezetőknél gyanús volt a sötét kép majd a játéknál is inventoryba be tudok lépni meg menübe de játéknál semmi valami kodek kéne mert az most nincs fenn? -
Nos #169 A Demo alapján nagyon ígéretes. A karakterek kidolgozásában van fantázia (légiós gnome)és nekem bejön a Fable-szerű külső is. Ráadásul tényleg elmegy maxon egy 100 éves pc-én. Bár a demo rövidsége miatt sok mindent nem lehet kipróbálni, de a lore alapján minden tartalmi elem megvan benne, hogy egy nagyszerű rpg-t kapjunk. Bár én nem igénylem az ilyen fajta akciót, mint amit itt kapunk (inkább a reálishoz közelebbi megvalósítást szeretem a harcban), de látványos és jól kidolgozott az is. És tény hogy változatos is. A kamerakezelést gondolom meg lehet szokni.
Szóval eddig egy dolgot leszámítva nagyon tetszik.
Viszont ilyen szar megvalósítást a pajzshasználatra még sehol sem láttam. Ez meg mi a franc? Direkt raktak bele egy ekkora faszságot, hogy nehogy csak kisebb hibák legyenek bennee???????????? Vagy kihagyták a cseklistából. Vagy egyszerűen csak január 10-én jutott eszükbe, hogy kéne bele pajzs is.
Ezt ne merjék betenni így a fullba!!! -
#168 Minek az told végig kétszer, én is ezt csináltam. -
#167 Nincs valami okosság ami feloldja a demó idö korlátot? -
#166 Ne is mondd, a ME2-vel is mennyit toltam, nagyon bejött, a sok tag a csapatba meg a beszélgetések. Elvileg a 3ban már lesz lounge a Normandyn, legalábbis Shepard ezt ígérte Jacobnak a 2-ben. -
#165 Szerintem egész pöpec lett a game. Van némi bug. De ez a legkevesebb. -
#164 Jó... és a fegyver váltás, az is annyi h átalakul a karakter kezében. Ha gyors dinamikus harcon akartak, hát ez az ára, spórolni kellett az animációk hosszán. -
#163 Jah, először azt hittem, hogy valami bug, hogy felveszem a pajzsot és nincs a kezében ......
Mondjuk van ilyen energia pajzs, azt még megértem, hogy nem fogja folyamatosan. -
#162 Ja hogy az Me3 az már más ! :D -
#161 Igen DE márciusban lesz az ME3, már elő is rendeltem. -
#160 Február 7-én vagy 12-én jelenik meg a játék ! -
Csokis #159 Steam-es demó is van, valószínűleg csak ahhoz lenne jó. -
#158 Jah már én is játszanék vele, demoból nem sikerült értékelnem a játékot. Nagyon béta szerű volt. És márciusig vmi game kellene, mert most nincs :D -
#157 Nos nincs, szóval igazad lehet. :) Tököm kivan, nem elég ez a 45 perc.. :D -
#156 Kitöröltem. Mert sztem nem biztos h ehhez való. van ALI232.dll és steam_api.dll a játékban vhol? -
#155 Én nem tudom leszedni azt a cracket amit írtál. :( Esetleg feltudnád rakni valahova pls?:) -
#154 Sehol egy crack :(