2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • enlightened
    Köszönöm szépen erre vártam. Már ment is a pre order részemről is.
  • ratgab
    Hát már ne is haragudj, de ez még nagyobb hülyeség.

Köze nincs se az Oblivionhoz, se a Skyrimhez.... Inkább hasonlít a Fable-re, mint bármi másra.
  • foxxi
    Ez a játék tuti vétel. Megnéztem a csúnya verziót, és 5!! óra játék után alig tudtam abbahagyni. Van benne minden, mint az MMO-kban ( nem hiába, annak készült ), az irányítás konzol hatása minimális ( jó az inventory stb nem pc barát, de szokható - kb mint a Dungeon Siege III -ban. ). Borzasztóan sok dungeon és quest van - amik igencsak változatosak. A grafika mesebeli ( nem a szépsége - a stílusa, de semmi baj vele ), optimalizált - és ami a legfontosabb a "demó" után, immár előrendeltem.

Rég csalódtam pozitívat, de most megtörtént
  • enlightened
    Ezt mondta a készítő:

"That means easy difficulty, skip all cut scenes and dialogue, sprint everywhere that’s sprintable, fast travel everywhere you can, don’t do any combat you don’t need to do… that all took around 200 hours, and that was a speed run."

200 óra ha mindenhova elmész a gameben speed runnolva.
  • Totti5
    Mert a Skyrimba és a többibe nem tucatszar feladatok voltak? ez a műfajjal jár.
  • enlightened
    Őszintén szólva kicsit pozitívabb véleményekre számítottam. Ratgab mondhatnál valamit te is ne csak arról hogy megy a gépen. Mert elvileg minimális gépigénye van, szóval elfut ez mindenen, hanem mennyire nem unalmas a játék?
  • enlightened
    Amiket hallok, azok egyre inkább elbizonytalanítanak a vételtől. Pedig azt hittem AMAZING fokozatot kapott játék annyira azért nem lehet rossz. De ha tényleg mint egy MMO amiben tucat feladatok vannak single playerre csinálva, akkor eléggé, nem is tudom érdekes lesz. Csak egyszerűen nem tudom megéri e kiadni 10 rugót és lehet szét fogom unni 2 óra alatt :S.
  • mike01010101
    Nem is oblivion, inkább Skyrim játékmechanizmus rajzfilmes grafikával, túlszinezve.
  • mike01010101
    A játékmechanizmus ugyanaz.
  • ratgab
    Hogy jön ide az Oblivion?
  • mike01010101
    Ez sajnos nekem sem jön be, túl szines, rajzfilmszerű és fárasztja a szemet az irányítás. Mintha a Fable fejlesztői csináltak volna egy total conversiot az Oblivionhoz.
  • grebber
    Hát mint demónál is mondtam a fullnál is fenntartom.Nem lett nagy eresztés.
    Olyan hogy hangulat nem igen vélek benne felfedezni.Az ezer éves Gothic 1 ennyi idő alatt már magával ragadott ez meg megy a többi game mellé ,hogy majd egyszer ha nem lesz más végigviszem!
  • csgj
    Ezek nagyon jó hírek! :-) Köszi, egyre tutibb vétel! :-DDD
  • nr1ranger
    Nekem sincs kontrollerem, de nekem nem is áll kézre, sosem tudtam kényelmesen játszani vele.
  • Fpocok
    Nana.
  • ratgab
    Nincs kontrollerem... Szeretek szenvedni...
  • ratgab
    Első Fateweaveres glitch is javítva, Reckoning mód fantasztikusan látványos (végre úgy besötétül a képernyő, mint amiket videókban láttunk), sőt ha lehet, még inkább!

Egyre jobban tetszik! Tisztán látszik, hogy a demó, amit kaptunk igen csak béta állapotú volt még (legalábbis pc-n!). Ez így sokkal jobb! Eddig nem találtam benne hibát!

Most kikapcsoltam a Post Processing -et (Bloomot adott a játékhoz, így túl fényes lett!) és még szebbnek találom a játékot. Ellenfelek is mintha szebbnek tűnnének. Eddig nincs semmilyen későn töltődő textúra és szépen fut, mintha kevésbé enné a gépet is a demóval szemben.
  • Laza
    Dugj akkor egy kontrollert a Pc-be ... egy valamire való játékosnak az is van a gépéhez, és nem minden szart az egér+billel nyom. Max aki büntetni akarja magát :))
  • ratgab
    No visszatértem egy rövid tesztelés után.

Első megállapítás: Működik a Post Processing, ami bekapcsolva a standard shaderrel együtt egész tetszetőssé teszi a játékot. Lángok kifejezetten szépek.

Demóban tapasztalt kamerabehülyülést harc közben nem tapasztaltam, pont jó most.
    Egyenlőre úgy néz ki nem akadozik az egyes összecsapások előtt (amúgy is ez inkább a kezdő nagy területen az erdőben volt zavaró, szóval ezt még tesztelem... Odáig nem jutottam).

Tutorialban is látszódott, hogy bérgyilkolás közben elmozdult a kamera, ami átláthatatlanná tette a mozdulatot. Ez most már rendben van és még egy gyors körbepillantást is beleraktak az anim. végére, ami + ízt ad a kivégzésnek.

Játék amúgy mintha gördülékenyebben futna (pedig egy driver-t sem frissítettem a játék kedvéért!).

Egyenlőre az összkép egyre jobb. Most értem ki a toronyból (első fateweavernél volt egy grafikai glitch, meglátjuk azt orvosolták-e).
  • doggy90
    ez nem jelent semmit, nem minden jateknal van pre-order. lehet csak megjeleneskor kerul ki, de lehet, hogy egy nappal elotte.
  • enlightened
    PS3-ra 1 héttel előbb jött ki, szal arra van esély.
  • balee4
    Megjön az előbb is, 8-9-e körül írták platinumshop-nál. (PS3-ra veszem)
  • enlightened
    13-án már biztos megjön.
  • enlightened
    Biztos, hogy halasztják, mert steamen már megy a forumon a vita, hogy miért nincs még kinnt a store-on a pre order, amikor hónapokkal előbb kinnt van minden játéknál.
  • balee4
    No megrendeltem a gamet, remélem hét elején megjön. :)
  • zzeN
    16.-án jön ki(lemerek fogadni egy halasztást), elsőnek Steam-en vehető meg, majd más online helyeken.
  • enlightened
    Nekem gyanús ez az Alan Wake dolog. Mert beírtam a googliba, hogy alan wake pre order és egy értelmes oldal nem jött fel ahol elő lehetne rendelni, vagy esetleg említenék, hogy jövő héten lesz a játék. Szóval honnan is lehet majd megvenni az Alan Wake-t jövő héten?
  • ratgab
    Persze. Oroszt terjesztő Kelet Európában terjesztett. Épp ezért most egyik ilyen országban se lehet steamen venni.
  • enlightened
    Nem értem, és akkor az angolok meg simán megvehetik steamen? Nekik más a terjesztő vagy mi?
  • ratgab
    Skyrim nem azért nem kapható steamen, hanem mert orosz terjesztő és Bethesda között jogvita van.
  • enlightened
    De steamen se látom. Lehetséges hogy region lockos mint a skyrim volt? Azt se lehetett megvenni steamen csak boltban és úgy tudtad felrakni steamre.
  • ratgab
    Most februárban csak digitális verzió lesz, dobozos csak később várható.
  • Fpocok
    Azt hiszem, hogy egy ideig nem lesz dobozosban, csak steamen.
  • enlightened
    Egyébként fura, hogy cd galaxisban nincs az érkező cuccoknál az Alan Wake. Steamen sincs fennt. Mégis honnan lehet majd beszerezni azt a gamet 1 hét múlva? Warezről?:D
  • Fpocok
    Az én ízlésemnek túl konzolos. Túlságosan le van egyszerűsítve... mint az egyszeregy.
  • enlightened
    Ennyire nem jó? Unalmas nagyon?
  • ratgab
    Ennyire gáz?
  • Fpocok
    Na, nekem ennyi tökéletesen elég volt.
    [spoiler]Ma már minden szarra rásütik, hogy rpg. Sőt. Ma már minden játék rpg.
  • wedge31
    Nehéz eset vagy...
  • Fpocok
    Az bmeg. Ráadásul megvakít a játék teljesen.