509
Készíts magadnak játékot, UnrealŸ Engine 3 alapokon
  • KaszaN
    Na ez eddig sikerült. Közben találtam pár dolgot a kismetben, érdekes dolgok vannak itt. Pl a motion blur amit bírok játékokban. Nemtudod hogyan kell? Nekem nem sikerült?
  • Magiszter
    De lehet olyat. Amúgy ha a triggert Kismetben beállítod 0-ás értékre (Max Trigger Count) akkor ahányszor csak belépsz a "Célzónába" megcsinálja a matinénit.

Itt a képen mindent megtalálsz.

- Player 0 a Variables között
    - Player Spawned az Events között
    - Toogle HUD pedig az Actions -> Toogle-ben.
  • KaszaN
    Ja am, hogy vetted le a HUDot? Engem is kurvára zavar.
  • KaszaN
    Az a bánat az jelezte, hogy ott a trigger. :D Ki is vehetted volna onnan hamár feltetted oda. xD Am ha a fényforrás megteszi az utat oda meg vissza akkor töbször nem tudja megcsinálni csak ha kilépek. Olyan beállítás nincs, hogy amint belépek a játékba az folyamatosan azt a mozgást ismételgeti?
  • Magiszter
    Hupsz :O

Próbáld most.
  • KaszaN
    Nemjátsza le. :S Privátba tetted fel.
  • Magiszter
    Íme, nálam így működik a dolog. Csak annyit változtattam hogy az indító triggert feltettem az emeletre, hogy jobb rálátás legyen aztán az eseményre. Illetve kivettem a HUD megjelenítést, hogy ne zavarjon.

Találtam egy tök jó képernyő rögzítési módszert. 640x480-ban 3,3 mega lett ez és ráadásnak tök folyamatos :D
  • Magiszter
    Ez jó ötlet. Amint hazaértem este, megnézem mit alakítottál, hátha rájövök valami turpisságra. :)
  • KaszaN
    Hehe. :D Am kitaláltam valamit. Feltöltöm a pálya fájlt, te leszeded, megnyitod és megnézed, gyorsabb mintha feltöltenék egy videót ezzel a lassú lettel. :D Gyanítom jó mert ugyanaz a verziójú udk ugyanazokkal az objectekkel. Próbáljuk ki, feltettem ide.
  • Magiszter
    Nem kenyerem a cset. Mivel ha gép előtt ülök akkor vagy filmet nézek, vagy dolgozom, vagy írok/szerkesztek valamit és ezek egyike közben sem szeretem ha zavarnak. Inkább felnézek néha a netre hogy jött e új üzenet, ha igen akkor válaszolok.

Én a videó rögzítéshez Camtasia Studio-t használok. Annak van ilyen ScreenCapture funkciója. Bár a lentebbi videó is 279,2 megára jött ki mert Avi-ba tömörítettem 1680x1050-es felbontásban :D

Szóval bocsi, de a cset alig ha fog összejönni. Talán hétvégén... addig előbányászom az MSN címem. Ha még érvényes. Középsuli óta nem használtam, annak meg már 5 éve :D
  • KaszaN
    Csináltam videót, csak az a baj majdnem 1 giga mert frapsal van és az egy pirinyót sem tömörít rajta. Így kb 5óra lenne feltölteném valahova.

Komolyan kéne valami chat program amin keresztül beszélhetnénk. Nincs icq-d, skype, semmi? Vagy ha azse tudok egy oldalt ahol chat szobát lehet nyitni.
  • Magiszter
    Már láttam, tényleg durva. Ráadásként foggalmam sincs hogyan tudta a csákó ilyen komolyan manipulálni az erőhatásokat.
    3DSMax-ban én is csinálok ilyet bármikor, de UDK-ban...
  • KaszaN
    Apropo. Ezt nézd meg (ha még nemláttad), marha komoly.
  • KaszaN
    Na sikerült valahogy. Most egész jó, próbáltam videót is felvenni de a fraps pocsék erre a célra.
  • Magiszter
    Jó kérdés. Ha minden mozzanatot úgy csinálsz ahogy a videón is van, akkor mozognak az árnyékok. Lehet valamit kihagytál, vagy nem jól állítottad be. Esetleg ha buzgeráltál az UnrealScript-el valamit, akkor Frontend-ben nyomj egy Make->Full Recompile -t és aztán próbálkozz. Több ötletem így hirtelen nincs.
  • KaszaN
    Na kipróbáltam, hát még mindig nem mozdul. :S Nem tudom mit rontok el, vagy csak a számítógép hibája.
  • KaszaN
    Hm, szép. Holnap kipróbálom.
  • Magiszter
    Íme az én módszerem:

• KaszaN
    Ja igen már tudom. De a matineet még mindíg nemjátsza le.
  • KaszaN
    Ez a "Movement/Physics (PHYS_Interpolating)" mit csinál? Mert nemvettem észre változást.
  • KaszaN
    Ezt a matinees dolgot video tutorialról csinálta, mindent tökéletesen ugyanúgy csináltam de mégsem működik, lehet nálam van a gond.
  • Magiszter
    Mindjárt töltök föl egy videót Youtube-ra amiben megmutatom hogy lehet ilyen árnyékot csinálni. Bár a videó közben behalt a gépem (elfogyott az erőforrás), de a lényeg látható.
  • Magiszter
    A fénynél állítsd át:
    Movement/Physics (PHYS_Interpolating)

Meg persze csinálj egy triggert ami kiváltja a Matinee elindulását.
  • KaszaN
    Meg még azt megkérdezném pkuszba, hogy ezt a mozgó fénypontot hogy csináltad? Csináltam már(illetve próbáltam) ilyet csinálni,d e amikor beléptem a játékba nemvolt pofája megmozdulni.
  • KaszaN
    Illetve csak a karakternek. :/ A fény elé állok akkor mindent bekéne takarnia az árnyékomnak de ugyanakora az árnyékom mindíg. Csak mert külsőnézetben is megszokom nézni. De amúgy eddíg marha klasz.
  • KaszaN
    Ez kurvajó! :O De nekem nem ilyen. :S Nekem hibásan terjed az árnyék.
  • Magiszter
    Kipróbáltam egy kis Dynamikus árnyékolást, valamint hogy milyen minőségben tudom felvenni azt. Hát eléggé szaggatósra sikerült

• Magiszter
    Nem tudom

Tehát:
    - Jobb klikk a talajon
    - Add Actor - > Add Light (point)
    - helyére igazítod
    - View - >Actor Properties / (vagy duplaklikk a lámpán
    - Ott beírod a keresőbe hogy "dynamic" és a találatoknál kipipálod:
    *Cast Dynamic Shadow
    *Dynamic
    - Szintén a keresőbe beírod hogy "Shadow Mode" és a Light Shadow Mode-nál átállítod "LightShadow_Normal"-ra az élesebb árnyékok kedvéért.
    - Végezetül pedig jobb egér a fényen és Convert Light -> PointLights ->PointLightMovable

Ha ezzel megvagy futtatsz egy Build Lights-ot.

Ez után már dinamikus árnyok lesznek. Ha azonban van a pályádon valamilyen Static Mesh akkor azokat is még konfigolni kell a következőképpen:

- Bemész a Static Mesh Actor Properties-ébe, és beírod a keresőbe hogy "Pre"
    - Aztán a Use Precomputed Shadows -ról leveszed a pipát

Ennyi. Legalábbis én így csinálom. :)

• KaszaN
    A fényforrás erősségétől is függ. Ha pl egy szar kis lámpával világítasz szinte csak sötét a tárgy mögött de ha egy reflektorral akkor tű élesek. :D Nade mindegy ez tökéletes. :D Szóval hogyan csináltad?:D
  • Magiszter
    Így gondoltad? 2 fényforrás, erősebb árnyékok.

Bár nem tudom hogy miért akarod élesíteni az árnyékokat. Ha bemész egy töksötét szobába és egy darab lámpával világítasz, akkor sem lesznek az árnyékok élesek, mert a fényelhajlás törvénye nem engedi hogy a széleknél ugyan olyan erősségű legyen az árnyékolás mint a tárgy közepén.

Szóval szerintem ez így reális.
  • KaszaN
    És ezt sima point lightból csináltad?:O És letudsz tenni belőle többet is és azok is vetnek árnyékot? Élesíteni tudod az árnyékokat? :D
  • Magiszter
    Tekintve hogy lassan 6 éve még csak egy Warn-t sem kaptam... nem hiszem hogy töröltetném magam, vagy bannoltatnám... De kitudja mit hoz a jövő :D
  • gregtom6
    Remélem nem fogod törölni egy jó ideig az accodat, és nem is bannoltatod magad, mert ha majd én is elmerengek az UDK-ban( szeretnék:)), akkor tudjak kit kérdezgetni, ha nem megy valami:)
    De még nem most, azért mondom, majd a közeljövőben:)
  • Magiszter
    Nah valami ilyen árnyékra gondoltál? Teljesen dinamikus (ez képen ritkán látszik)

• Magiszter
    Inkább legyen lassú de állandó, mint gyors, de szakadozó...

Amúgy most telepítettem, de valami nem okés az árnyékokkal, meg a színekkel. Lehet nem alap W7-es VGA driverrel kellene nyomni? :D
  • KaszaN
    Vannak ilyen műholdas netek, bárhol jó és gyors csak elvileg elszok menni néhanéha.
  • Magiszter
    Manapság néha 1 megával se jön. Ez a falu hátránya. :(
  • KaszaN
    Lassú a neted?:D Nekem 500kb/s-el 1giga 35perc kb. Írj ha megvagyol :D
  • Magiszter
    Akkor már letöltöm az Augusztusit, hátha abban van valami újítás.
    790 mega :D
    Ezzel elleszek egy darabig. Addig pasziánszozok :D
  • KaszaN
    Jee! :D