509
Készíts magadnak játékot, UnrealŸ Engine 3 alapokon
  • KaszaN
    Na, azzal a piros határoló vonalakkal megcsinálod a tárgyat amilyen részletesen csak lehet vele, letextúrázod, majd ha kész minden elemét kijelölöd és a kék vonalra jobb klikk convert>Convert to Static Mesh. Név, hely és kész is. Csinálsz neki collusiont és megvan.
  • Malakai
    Hol?
  • KaszaN
    A-a. pedig lehet benne, elhiheted, az összes cuccos a pályámon úgy van csinálva.
  • Malakai
    Valamit nagyon keversz, UDK-ban nem tudsz készíteni static mesht, csak beilleszteni már készen lévőt.

Library alatt az alap content library-t értettem (amit böngészel a content browserben), vagyis az alap packageket, ami jön az UDK-val, már elkészített modellek, textúrák, hangok, stb. Pont amit Imy és gregtom írt, UT3-ból (főleg, de van GoW-os is) kiemelt tartalom.

BSP jelentése nem lényeg - binary space partitioning - az a geometria, amit a builder brushal hozol létre.
  • KaszaN
    Egyiket sem tudom mi lehet. De a pályáimon lévő házak tárgyak bútorok mind staticmeshek és én csináltam udk-ba.
  • Malakai
    BSP-k + az alap library minden?
  • KaszaN
    Én minden modellt az UDK-ba csinálok. :D Csak karakter modelleket nem tudok.
  • IMYke2.0.0.0
    Kreálni nem, csak importálni.
    De amúgy, ha értesz hozzá, illetve értő emberkékkel dolgoztok össze, határ a csillagos ég, és a motor képességei.
  • gregtom6
    Igen, ezt gondoltam, meg mivel eleve minden második videón a Link Gun van, ezért gondoltam, h az UT3-ból van rengeteg cucc benne.
    De akkor az UDK-val lehet teljesen saját modelleket, textúrákat kreálni, igaz?
  • IMYke2.0.0.0
    Igen - csak library nem változatos, az Unreal III-é.
    Külön kell letöltened fabrikáltakat, vagy neked gyártanod extra modelleket, textúrákat stb.

• gregtom6
    Még annyira nem néztem utána az UDK-nak, de tényleg tartalmaz mindent, ami egy játék fejlesztéséhez kell? Tehát sciptelt jeleneteket, animációt, cutscene-eket, mindent lehet vele egyben csinálni?
    Gondolom igen, de azért megkérdezem.
  • KaszaN
    Egy fenét. Csak unatkoztam.
  • knorbi36
    Ez egy készülő játék?
  • KaszaN
  • knorbi36
    Köszönöm a segítséget,találtam is youtube-n 1 videót,de nem igazán értem a logikáját.Nem úgy mutatja be,hogy két különböző pályát hoz össze,hanem lemásolja,de inkább nézd meg Te is hátha másképp látod mint Én.

• Malakai
    Sok megoldás lehet, level streaming, akár úgy, hogy ahelyett, hogy folyamatos átmenet lenne átteleportálod egy fadeout-fadein matinee-vel pl, ami emlékeztetne is az eredeti Silent Hillre.
    Vagy lehet level streaming nélkül kismetből betölteni, console command node szerintem hasznos lehet rá.

Guglizz rá "udk level streaming", vagy "udk kismet load next map", ilyesmi.
  • knorbi36
    Sziasztok!

Elkezdtem csinálni a Silent Hill 1,iskola részét.Az előtér már megvan,úgy-ahogy.Kérdésem pedig az lenne,hogy lehet összekapcsolni a különböző szobákat,úgy mint a játékban van.Egyikből átmegyek a másikba,és betölti a program a másik szobát.Elég gyenge a pc-m ahhoz,hogy egybe megcsináljam az egész iskolát.Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • KaszaN
    Mi van már ezzel a Magisterrel. :S
  • KaszaN
    Hmmm...Miért van az, hogy a telepítő full magyar de az editorba nincs magyar...
  • Malakai
    Hozzányúltak az editorhoz is, persze csak apró változtatások, pl WASD mozgáshoz nem kell jobb gombot nyomni.
    Kiszedték a subtractive mapokat. Nem mintha szükség lett volna még rá... :)
  • KaszaN
    Kijött az Októberi béta is.
  • gregtom6
    Tényleg, Magiszter, hogy áll a projekted?:)
  • KaszaN
    Magiszter válaszolj a privimre.
  • KaszaN
    Mind1 ne ofoljunk már :D
  • gregtom6
    Hát ha te nem, akkor majd én:D Majd egyszer, ha lesz időm is ezt megtanulni.

Malakai, miért élnék álomvilágban? Ezt fejtsd ki!
  • KaszaN
    Ha normálisan csinálnák valamit az csak is úgy lenne, hogy valamilyen játékhoz egy pályát, pl multiplayer pálya. Másra nemigen látok esélyt.
  • Malakai
    Álomvilágban élsz.
  • gregtom6
    Persze hogy nem, de akkor ne adja ki, hanem adja el valakinek. Biztos lennének olyanok, akik fizetnének azért, hogy befejezhessék, és mondjuk utána részesedne az eredeti tulajdonos is esetleg belőle.
    Ami biztos, hogy senkinek se jó, ha egy félkész dolgot befejeznének úgy, hogy tényleg csak videókat adtak ki róla.

Ezért írtam azt is, hogy eddig, mert majd ha sokáig eljutsz, pl már 2-3 évet beleöltél az UDK-s cuccodba, akkor legalább egy demót gondolom ki fogsz adni belőle.
    Most azt fogod mondani, hogy nem, de sztem meg fog változni az álláspontod:)
  • KaszaN
    Ez nem válasz a kérdésemre. És megint hülyeséget mondtál. Neked jól esne ha csinálnál nehéz munkával valamit aztán kiadnád félkészen, valaki befejezné és learatná a babérokat?
  • gregtom6
    Eddig.

Malakai: akkor nem ért a garázsprojekt semmit. Legalább akkor már adnák ki a félkész cuccot, valaki befejezné.
  • KaszaN
    Egy kérdés: Vannak ezek a rombolható falak. Nekem valamiért ezek nem működnek. Néztem róla tutorial videót, totál úgy csináltam ahogy a videón de nekem nem működik. Nekem annyi, hogy belelövök a falba, kiesik egy darab belőle, aztán eldől a fal és ott marad. Már rengetegszer próbáltam. Ötlet?
  • Malakai
    Ebbe mi is olyan hihetetlen?

A garázsprojectek 99%-ból legjobb esetben is csak videók kerülnek ki, pedig több szokott lenni a cél.
  • KaszaN
    Eddig is csak videót csináltam róla... :D
  • gregtom6
    Na arra kíváncsi leszek, h csak videót csinálsz róla...
  • KaszaN
    De nem fogok csinálni semmit. Ha meg igen akkor is csak pályát és csak videót csinálok róla.
  • gregtom6
    Akkor rosszul váltottam át.:) Sorry, akkor nem szóltam.

Shade, tudom mi az a hobbi, de ha elég sokat foglalkozol vele, mondjuk több évet, és már nagyon sokat haladtál vele, akkor jön az a rész, amit írtam korábban.
    Én legalábbis addig tartom hobbinak, amíg tényleg csak gyakorlod a dolgot. Akkor hobbi, mert érdekel a dolog, csinálgatod szabadidődben, stb.
  • KaszaN
    Ezek szerint nem tudod mi az a hobbi. :D Hobbi az hobbi. Olyan dolog amit szivesen csinál szabad idejében és nem azért, hogy másnak mutogassa milyen fasza. Mint némeik 3D modellező csomó 3D-s cuccokat csinálnak marha komolyan néznek ki de nemvaló semmire. Nálam ugyanez.
  • Malakai
    Egyérszt szerinted mennyi garázscsapat (ne adj isten egyetlen ember) jut el odáig, hogy pénzt keressenek a játékukkal? És ebből mennyi olyan, ami egy Unreal Engine 3-at igényel?

Nem akarok nagyon degradáló lenni, de kétlem, hogy emiatt nagyon aggódnia kéne az itteni embereknek.

Másrészről, ha pedig arról van szó, hogy tényleg egy komolyabb terméket készítenek vele, ami rendesen fogy, akkor talán érthető, hogy ők se ingyen adják neked az enginet. Viszont nem kell előrre leperkálnod nekik semmit, hanem amikor a bevételed átlépi a megközelitőleg 1 millió forintot, akkor utána már 25% jutalék megy nekik. Ez egy nagy horderejű üzletnél nem a legjobb dolog, de komolyan, megintcsak, szerinted nulláról ki fog nagy horderejű projectet indítani?

Tehát ha azt nézzük, hogy egy hobbiember összerak vmi kis játékot, budget kategória, szép grafikával, akármi, és fogyogat, akkor is, ~1M forintot kereshet vele anélkül, hogy bárkinek fizetett volna bármit. Ha pedig azt túllépte se fog nyakára mászni senki, hogy jogszabályt sértett, hanem egy jutalékot szükséges "csak" megtérítenie. Szerinted ez annyira unfair?
  • gregtom6
    Hallottam róla, és ha a hobbi sokáig tart, egyre kezdesz büszke lenni a munkádra, amit egy idő után majd meg akarsz osztani a világgal.
    És persze akkor már nem mindegy, hogy azt ingyen teszed, v sem.

Mert ha én speciel elkezdeném tanulni az UDK-t, azt nem azért tenném, mert csak magamnak írok valami kis 3d-s cuccot. Persze eleinte biztosan, amíg csak tanulom, és próbálgatom.
  • KaszaN
    Ez durva. :D Mire kijön talán nyugdíjasan(ha lesz még egyáltalán olyan) tolhatom. :D